Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-04, 10:01   #781
MiniMonix
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

lucy111

Ja nadal czuję, że to będzie babeczka :P 16 listopada dam znać

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:10   #782
Kabriela
Zadomowienie

Lucy ja jednak chcę rodzić na Kasprzaka, rodziłam tam dwa lata temu i bardzo bardzo mi się podobało. Pomimo tego, że w dniu planowanego porodu poszłam na kontrolne ktg i pani doktor zostawiła mnie na patologii, bo dziecko niby za małe. (okazało się, że sprzęt był źle skalibrowany)
Po tygodniu leżenia na patologii wywołali mi maleństwo na świat.
Na patologii nie było godziny gdzie mi nie kontrolowano bicia serca, opieka super.
W czasie porodu też, spokojnie wszystko mi tłumaczono, byłam indukowana więc pilnowano mnie. Mogłam iść pod prysznic, miałam piłeczkę, na której skakałam. Po porodzie Mała niestety została zabrana na oddział neontologiczny, bo oberwało Jej się znieczuleniem.

I właśnie dlatego wybrałam ten szpital, bo okazało się, że Instytut Matki i Dziecka ma jeden z lepszych oddziałów neontologicznych w Warszawie i sporo dzieci w razie czegoś są przewożone właśnie tam.

O Bielańskim też słyszałam dobre opinie, ale daleko to jest. Ja na Kasprzaka autostradą w razie godziny W jadę 30 min.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:13   #783
beth007
Zadomowienie

Na stronie smyka do -70% na ubrania ciążowe. Tylko online. Mi nic 2 oko nie wpadło ale może komuś się przyda. nie kojarzę czy ktoś pisał o tym

beth007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:20   #784
RoseLady
Raczkowanie

dzisiaj miałam kolejny z serii dzikich snów/...

śniło się mi,ze chodziłamw totalnie uwalonym biustonoszu, ze ktos do mnie mówi, matko jak ty w takim biustonoszu możesz chodzić?

a tam mi koszulka na ramiączka się zsuneła i wystawao od stanika takie co był w kolorze białym a zrobił się jak pomyje

myślałamz,e to moze jakieś lęki moje, ale chdoze cały czas w czarnych
RoseLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:32   #785
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość

I mysle nad imieniem dla malucha
Odpoczywaj i dawaj jakieś propozycje

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Ja wczoraj chciałam być miła( w tym znaczeniu) dla męża i skończyło się bólem. On się trochę wkurzył, bo po co w takim razie cokolwiek zaczynam...a ja miałam dobre chęci bo od miesiąca nic nie działamy w tym kierunku i tak mi jakoś żal mi się go zrobiło.
Nie jestem w stanie i już. Po prostu nic z tego nie wychodzi a więcej problemów.
Nie zmuszaj się, bo to nie ma sensu Ja mojemu mężowi powiedziałam, że jak będę miała ochotę to będzie o tym wiedział. Nie będę uprawiać seksu jak mi np sztywnieje brzucho bo się po prostu boję. A on mi na to...przecież nie musimy uprawiać seksu dobrze o tym wiesz. Więc ja mu na to, że nie mam ochoty, to co, mam na odpierd. zrobić? A ten mi na to...na tym etapie zadowoli mnie wszystko...

Sunemade opłacało się wczoraj brak wolnego w takim razie zaszalej dziś, ale uważaj na siebie proszę

Cytat:
Napisane przez Agnessssa Pokaż wiadomość

Moja szwagierka urodziła 2 tygodnie temu synka, no i miała cc, nie miała pokarmu w ogóle, mały od początku karmiony butelką a wczoraj rano łóżko całe wyciapane mlekiem, taki miała wystrzał pokarmu dopiero po 2 tygodniach. Mają problem bo mały nie chce ssać cyca tylko do butli się przyzwyczaił, ale myśle że to kwestia czasu i przyzwyczajenia
dobrze, że już dziś jest okej
Co do cc i karmienia po nim to wiele takich historii słyszałam, ale podobno jak mama chce i się uprze to może to się zakończyć sukcesem

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:37   #786
lulka19
Zakorzenienie

Ja ostatnio trochę narzekałam tż, że nudzę się już na l4, na co on do mnie "Chciałaś dziecko to masz" Ogólnie nie przeszkadza mu to, że ja się lenię, a on musi pracować. A ma teraz co robić, bo praca, remont domu, i jeszcze drzewo biedny wyrabia by było czym palić.

Brakuje mi tylko koleżanek, moje powyjeżdżały za granicę ze swoimi tż,i kontakt głównie wirtualny mamy
lulka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:43   #787
madziara889
Zakorzenienie

Ja dostaję od Tż opieprz jak za dużo zrobię danego dnia, bo jestem na l4, żeby odpoczywać.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:48   #788
beth007
Zadomowienie

Mój nie taki wyrozumiały. Potrafi się wkurzać ze ja leżę. Chyba nie bardzo jeszcze rozumie że to nie moje widzi mi się...

Stary 2015-11-04, 10:49   #789
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Tekst ze ścieżką stary jak świat , ale jak komuś poprawił nastrój to super

Powiedzcie mi o co chodzi z tą bazą, bo jestem ciemnota

Mi na razie przestały się powiększać. My też na zakupy musimy się wybrać Szkoda, że do najbliższego smyka i innych dzieciowych sklepów mam 60km W mojej mieścinie wszystko ma bezsensowną przebitkę cenową.

Nie zmuszaj się jak nie masz ochoty. Podejrzewam, że przyjdzie sama jak i u mnie A mały post chłopu nie zaszkodzi

Ale te włosy z brzucha to masakra. Jak pisałyście o sesjach brzuszkowych, to byłam nastawiona na nie... ale natrafiłam na fotki dziewczyny z mojej mieściny i stwierdziłam, że zrobię taką sesję. Być może to będzie nasze jedyne dziecko i fajnie będzie mieć pamiątkę. Nawet, jeśli moje ciało nie do końca mi się teraz podoba
Bazę montuje się w aucie "na stałe" a fotelik tylko "wczepiamy.Nie trzeba bawić się z pasami. Wygoda, gdy dużo korzystamy z auta

Cytat:
Napisane przez lulka19 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio trochę narzekałam tż, że nudzę się już na l4, na co on do mnie "Chciałaś dziecko to masz" Ogólnie nie przeszkadza mu to, że ja się lenię, a on musi pracować. A ma teraz co robić, bo praca, remont domu, i jeszcze drzewo biedny wyrabia by było czym palić.

Brakuje mi tylko koleżanek, moje powyjeżdżały za granicę ze swoimi tż,i kontakt głównie wirtualny mamy
Ja tam mojego nie żałuję. On ma w pocie czoła pracować a ja rodze w bólach. Czasami jak mnie wkurzy to jeszcze mu wyjadę,że mu łaskę robię,że pracuję, choć rzadko, bo on nie z tych narzekających na wszystko

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 10:53   #790
velika
Winter is coming

Ale macie przeboje z tymi chłopami. Mój by chyba po łbie dostał, gdyby słowem pisnął, że nic nie robię. Zresztą u nas to raczej on jest z tych migających się od roboty, bo twierdzi, że praca wysysa z niego całą życiową energię no to ze mnie też

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:11   #791
ania_mala
Zadomowienie

Nadrobiłam! Cały dzień mi to zajęło
Melduję się po wizycie. Dzidzia rośnie, waży całe 170 gramów, jest śliczna i nie jest Piotrusiem, a jednak Martusią Pytałam o te skurcze i kłucia, to mnie zbadał i nic niepokojącego nie zauważył. 30 listopada zapisałam się na połówkowe i jestem już na zwolnieniu, więc postaram się być bardziej na bieżąco.

Mój mąż raczej nie z tych marudzących, a ja dbam głównie o to,żeby miał obiad jak wróci z pracy. Tyle zrobić mogę
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:14   #792
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Mój nie taki wyrozumiały. Potrafi się wkurzać ze ja leżę. Chyba nie bardzo jeszcze rozumie że to nie moje widzi mi się...
To mu powiedz, żeby się odwalił

Ja na szczęście nie mam takiego problemu, maż wychodząc do pracy codziennie mówi mi, że mam robić jedną rzecz dziennie. Jak gotuję obiad to mam nie sprzątać. Jak sprzątam to mam nie prasować itd

Idę się przewietrzyć i wysłać to nieszczęsne odwołanie Nie piszcie za dużo, bo mi się nie będzie chciało nadrabiać

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Melduję się po wizycie. Dzidzia rośnie, waży całe 170 gramów, jest śliczna i nie jest Piotrusiem, a jednak Martusią Pytałam o te skurcze i kłucia, to mnie zbadał i nic niepokojącego nie zauważył. 30 listopada zapisałam się na połówkowe i jestem już na zwolnieniu, więc postaram się być bardziej na bieżąco.

Mój mąż raczej nie z tych marudzących, a ja dbam głównie o to,żeby miał obiad jak wróci z pracy. Tyle zrobić mogę
Odpoczywaj
I super, że dzieciaczek rośnie zdrowo
a wcześniejsze zapowiedzi na chłopca to na ile procent były? bo aż się zestresowałam, że i mnie się chłopak w dziewczynkę zmieni a ja już mam tyle ciuszków :P

dobra, wychodzę:brzydal :

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:16   #793
velika
Winter is coming

Cytat:

graty to cię koloruję, bo mało dziewczynek mamy

Stary 2015-11-04, 11:19   #794
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martinixxx Pokaż wiadomość
Bazę montuje się w aucie "na stałe" a fotelik tylko "wczepiamy.Nie trzeba bawić się z pasami. Wygoda, gdy dużo korzystamy z auta
Trochę drogie te bazy. W takim razie wolę jednak zainwestować w porządny fotelik. Nasze podróże autem nie będą raczej częste

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:21   #795
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:

jeej a kiedy miaas stwierdzone że chłopak? w którym tyg?

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Trochę drogie te bazy. W takim razie wolę jednak zainwestować w porządny fotelik. Nasze podróże autem nie będą raczej częste
no ja bez miaam maxi cosi, i dałam rade, a bardzo dużo jeżdże
Stary 2015-11-04, 11:21   #796
beth007
Zadomowienie

Cytat:

Oo córcia to gratulacje!
Dobrze ze teraz ta zmiana a nie jak juz byś miała pół wyprawki :-D

Edytowane przez beth007
Czas edycji: 2015-11-04 o 11:27
Stary 2015-11-04, 11:22   #797
ania_mala
Zadomowienie

w 13 tygodniu na 70% miał byc chłopakI kilka bodziaków niebieskich zdążyłam kupićAle jak to mój gin się śmiał- ponoc dziewczynkom w niebieskim bardzo ładnieGorzej z wózkiem, bo mieliśmy dostać dobry wóżek od siostry męża. Niebiesko-czarny...i chyba i tak się na niego skusimy, bo nie bardzo mamy kasę, a i tak spacerówkę będziemy kupować lepszą za jakiś czas. Na naszej wiosce nikt nie będzie i tak widział czym się młoda wozi

Edytowane przez ania_mala
Czas edycji: 2015-11-04 o 11:25
Stary 2015-11-04, 11:23   #798
RoseLady
Raczkowanie

Ekscytujący ten czas z poznawaniem płci
Stary 2015-11-04, 11:24   #799
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Cholernie drogie. Dlatego tym razem kupię używkę za ok 250 zł (z fotelikiem). Za to wózek nowy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-04, 11:25   #800
beth007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
To mu powiedz, żeby się odwalił
Dokładnie tak mówię hehe :-P może w końcu się nauczy ..

Stary 2015-11-04, 11:26   #801
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez RoseLady Pokaż wiadomość
Ekscytujący ten czas z poznawaniem płci
Noo Tylko u mnie żadnych prognoz, przypuszczeń Na połówkowym nie wyjdę z gabinetu póki nie powie czy mam syna czy córkę

Stary 2015-11-04, 11:28   #802
madziara889
Zakorzenienie

Kolejna dziewczynka Kolorem wózka się nie przejmuj.
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:29   #803
RoseLady
Raczkowanie

Cytat:
Noo Tylko u mnie żadnych prognoz, przypuszczeń Na połówkowym nie wyjdę z gabinetu póki nie powie czy mam syna czy córkę
oj tak, wiesz,ja nawet nei chce myśec jak to moje dziecie się odkręci

Ale pierwsze dziecko tak samo, dopiero na połówkowym się pokazało

ale wydaje się mi,ze wyjdziemy juz z informacją, bo lekarz musi i tak pomierzyć więc to dłuższe usg, a już dziecko duże, więc już łatwiej
Stary 2015-11-04, 11:30   #804
velika
Winter is coming

Cytat:
to tak jak u mnie. I mam taki sam plan na połówkowym
ania mala kolorem wózka się nie przejmujcie, bierzcie, jaki jest Ja w ogóle się nie przejmuję kolorami

Stary 2015-11-04, 11:33   #805
ania_mala
Zadomowienie

U nas była ładnie odwrócona, ale przez jakiś czas stópką zasłaniała, to, co między nóżkami ma Wstydliwa po mamusi chyba

Martinixxx uwielbiam piosenkę z Twojego podpisu
Stary 2015-11-04, 11:41   #806
RoseLady
Raczkowanie

ja tez nei wiem o co chodzi z koorami wózka, kompletnie na to nie patrze, a to chopcy tylko w niebieskich jeżdża?
wściekłego rózu nie wybrałabym dla obu płci
a tak to patrze sco mi podoba się
Stary 2015-11-04, 11:42   #807
beth007
Zadomowienie

Niebieski dla dziewczynki to chyba całkiem spoko. Gorzej jakbyś miała różowy wózek i chłopaka przynajmniej dla mnie tylko wtedy mógłby być problem :-D

Stary 2015-11-04, 11:46   #808
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Cholernie drogie. Dlatego tym razem kupię używkę za ok 250 zł (z fotelikiem). Za to wózek nowy
Razem z fotelikiem kosztuje 250? Ja bym się nie skusiła, wolałabym porządny fotelik wysoko punktowany bez bazy.
My stawiamy na BeSafe, bo po przeanalizowaniu wyników testu ADAC odpowiada naszym wymaganiom i jest szwedzki... Mąż ma aktualnie focha na niemieckie firmy (z czego wszyscy się śmiejemy, bo pracuje już w drugiej niemieckiej sieci ) za nietłumaczenie swoich stron na inne języki

Dziewczynki, nadrabiałam, ale fragmentami, więc nie mam cytowań

Co do naszego 3w1 - za komplet zapłaciliśmy 750 zł, więc mogliśmy spokojnie wziąć to nosidełko Carlo, bo łądnie wygląda, jest miękkie i wygodne (chyba, bo jednak się nie mieścimy ). A u nas jest taka sytuacja, że może się zdażyć, że będę potrzebować podjechać gdzieś z rodzicami, albo zostawić dzieciaka na chwilę, to niech u nich będzie zapasowe. Bo nam się zdarza zakręcić i zapomnieć ważnych rzeczy . O to co któraś pisała "zostaw małego, odwieziemy za dwa dni" się raczej nie martwię, zresztą będziemy mieszkać na tyle blisko siebie, że babcia zawsze może nas odwiedzić po pracy

Beth, jak mi mąż zaczyna miauczeć, że np. nie posprzątałam a przecież cały dzień siedzę w domu to GRZECZNIE przypominam, że siedzę w domu nie dlatego, że mam taki kaprys tylko, że mam ciążę podwyższonego ryzyka i jak się źle czuję to będę leżeć tyle ile mi potrzeba. A jak się nie podoba to ma pecha. Jak coś to następną ciążę może wziąć na siebie i obijać się w domu.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Niebieski dla dziewczynki to chyba całkiem spoko. Gorzej jakbyś miała różowy wózek i chłopaka przynajmniej dla mnie tylko wtedy mógłby być problem :-D
Ja mam czerwony i nie widzę problemu ani przy chłopcu ani przy dziewczynce
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:47   #809
madzia2409
Raczkowanie

Ciekawe czy teraz będzie zamiana chłopców na dziewczynki. 😀

Byłam na zakupach i kupiłam dwa body (niebieskie), a co.

A teraz mam stresa bo... zaczniecie się śmiać. Ale dostałam małego rozwolnienia. Jak już wracałam.... po prostu... ale to i tak nie jest straszne, gorsze bo jak się umylam zaraz po przyjściu to.się zestresowalam, ze mi się w tą drugą dziurę coś dostało. No po prostu jestem nienormalna. eh 😳 już czytałam o bateriach kalowych, pękania błon plodowych, wpływu na dziecko.
Ja wiem że to nie komfortowy temat, ale powiedzcie mi ze przecież nawet jak bym się zakazila to chyba będę mieć wpierw jakieś symptomy I muszę tylko obserwować. .... idę sobie Poplakac.
madzia2409 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-04, 11:47   #810
beth007
Zadomowienie

Ej ej ale czerwony to nie problem ja mówię o typowym różu :-P dla mnie różowy wózek byłby jedynie problemem ale to ja. Inne kolory wchodzą w grę dla obu płci !

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości