|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
lucy111
Ja nadal czuję, że to będzie babeczka :P 16 listopada dam znać ![]()
|
#782 |
|
Zadomowienie
|
Lucy ja jednak chcę rodzić na Kasprzaka, rodziłam tam dwa lata temu i bardzo bardzo mi się podobało. Pomimo tego, że w dniu planowanego porodu poszłam na kontrolne ktg i pani doktor zostawiła mnie na patologii, bo dziecko niby za małe. (okazało się, że sprzęt był źle skalibrowany)
Po tygodniu leżenia na patologii wywołali mi maleństwo na świat. Na patologii nie było godziny gdzie mi nie kontrolowano bicia serca, opieka super. W czasie porodu też, spokojnie wszystko mi tłumaczono, byłam indukowana więc pilnowano mnie. Mogłam iść pod prysznic, miałam piłeczkę, na której skakałam. Po porodzie Mała niestety została zabrana na oddział neontologiczny, bo oberwało Jej się znieczuleniem. I właśnie dlatego wybrałam ten szpital, bo okazało się, że Instytut Matki i Dziecka ma jeden z lepszych oddziałów neontologicznych w Warszawie i sporo dzieci w razie czegoś są przewożone właśnie tam. O Bielańskim też słyszałam dobre opinie, ale daleko to jest. Ja na Kasprzaka autostradą w razie godziny W jadę 30 min. |
|
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Na stronie smyka do -70% na ubrania ciążowe. Tylko online. Mi nic 2 oko nie wpadło ale może komuś się przyda. nie kojarzę czy ktoś pisał o tym
|
#784 |
|
Raczkowanie
|
dzisiaj miałam kolejny z serii dzikich snów/...
śniło się mi,ze chodziłamw totalnie uwalonym biustonoszu, ze ktos do mnie mówi, matko jak ty w takim biustonoszu możesz chodzić? a tam mi koszulka na ramiączka się zsuneła i wystawao od stanika takie co był w kolorze białym a zrobił się jak pomyje ![]() myślałamz,e to moze jakieś lęki moje, ale chdoze cały czas w czarnych |
|
|
|
#785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Odpoczywaj i dawaj jakieś propozycje
![]() Cytat:
Ja mojemu mężowi powiedziałam, że jak będę miała ochotę to będzie o tym wiedział. Nie będę uprawiać seksu jak mi np sztywnieje brzucho bo się po prostu boję. A on mi na to...przecież nie musimy uprawiać seksu![]() dobrze o tym wiesz. Więc ja mu na to, że nie mam ochoty, to co, mam na odpierd. zrobić? A ten mi na to...na tym etapie zadowoli mnie wszystko...![]() Sunemade opłacało się wczoraj brak wolnego w takim razie zaszalej dziś, ale uważaj na siebie proszę ![]() Cytat:
Co do cc i karmienia po nim to wiele takich historii słyszałam, ale podobno jak mama chce i się uprze to może to się zakończyć sukcesem
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio trochę narzekałam tż, że nudzę się już na l4, na co on do mnie "Chciałaś dziecko to masz"
Ogólnie nie przeszkadza mu to, że ja się lenię, a on musi pracować. A ma teraz co robić, bo praca, remont domu, i jeszcze drzewo biedny wyrabia by było czym palić.Brakuje mi tylko koleżanek, moje powyjeżdżały za granicę ze swoimi tż,i kontakt głównie wirtualny mamy
|
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostaję od Tż opieprz jak za dużo zrobię danego dnia, bo jestem na l4, żeby odpoczywać.
|
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Mój nie taki wyrozumiały. Potrafi się wkurzać ze ja leżę. Chyba nie bardzo jeszcze rozumie że to nie moje widzi mi się...
|
#789 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#790 |
|
Winter is coming
|
Ale macie przeboje z tymi chłopami. Mój by chyba po łbie dostał, gdyby słowem pisnął, że nic nie robię. Zresztą u nas to raczej on jest z tych migających się od roboty, bo twierdzi, że praca wysysa z niego całą życiową energię
no to ze mnie też
|
#791 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam! Cały dzień mi to zajęło
![]() Melduję się po wizycie. Dzidzia rośnie, waży całe 170 gramów, jest śliczna i nie jest Piotrusiem, a jednak Martusią Pytałam o te skurcze i kłucia, to mnie zbadał i nic niepokojącego nie zauważył. 30 listopada zapisałam się na połówkowe i jestem już na zwolnieniu, więc postaram się być bardziej na bieżąco.Mój mąż raczej nie z tych marudzących, a ja dbam głównie o to,żeby miał obiad jak wróci z pracy. Tyle zrobić mogę
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#792 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na szczęście nie mam takiego problemu, maż wychodząc do pracy codziennie mówi mi, że mam robić jedną rzecz dziennie. Jak gotuję obiad to mam nie sprzątać. Jak sprzątam to mam nie prasować itd ![]() Idę się przewietrzyć i wysłać to nieszczęsne odwołanie Nie piszcie za dużo, bo mi się nie będzie chciało nadrabiać ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Cytat:
![]() I super, że dzieciaczek rośnie zdrowo ![]() a wcześniejsze zapowiedzi na chłopca to na ile procent były? bo aż się zestresowałam, że i mnie się chłopak w dziewczynkę zmieni a ja już mam tyle ciuszków :Pdobra, wychodzę :brzydal :
|
|
#793 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
to cię koloruję, bo mało dziewczynek mamy
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#795 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to gratulacje! Dobrze ze teraz ta zmiana a nie jak juz byś miała pół wyprawki :-D
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2015-11-04 o 11:27 |
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
w 13 tygodniu na 70% miał byc chłopak
I kilka bodziaków niebieskich zdążyłam kupić Ale jak to mój gin się śmiał- ponoc dziewczynkom w niebieskim bardzo ładnie Gorzej z wózkiem, bo mieliśmy dostać dobry wóżek od siostry męża. Niebiesko-czarny...i chyba i tak się na niego skusimy, bo nie bardzo mamy kasę, a i tak spacerówkę będziemy kupować lepszą za jakiś czas. Na naszej wiosce nikt nie będzie i tak widział czym się młoda wozi
Edytowane przez ania_mala Czas edycji: 2015-11-04 o 11:25 |
|
|
|
#798 |
|
Raczkowanie
|
Ekscytujący ten czas z poznawaniem płci
|
|
|
|
#799 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
Dokładnie tak mówię hehe :-P może w końcu się nauczy ..
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Noo
Tylko u mnie żadnych prognoz, przypuszczeń Na połówkowym nie wyjdę z gabinetu póki nie powie czy mam syna czy córkę
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Kolejna dziewczynka
|
|
|
|
#803 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale pierwsze dziecko tak samo, dopiero na połówkowym się pokazało ale wydaje się mi,ze wyjdziemy juz z informacją, bo lekarz musi i tak pomierzyć więc to dłuższe usg, a już dziecko duże, więc już łatwiej |
|
|
|
|
#804 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
![]() ania mala kolorem wózka się nie przejmujcie, bierzcie, jaki jest Ja w ogóle się nie przejmuję kolorami
|
|
#805 |
|
Zadomowienie
|
U nas była ładnie odwrócona, ale przez jakiś czas stópką zasłaniała, to, co między nóżkami ma
Wstydliwa po mamusi chyba![]() Martinixxx uwielbiam piosenkę z Twojego podpisu
|
|
|
|
#806 |
|
Raczkowanie
|
ja tez nei wiem o co chodzi z koorami wózka, kompletnie na to nie patrze, a to chopcy tylko w niebieskich jeżdża?
wściekłego rózu nie wybrałabym dla obu płci a tak to patrze sco mi podoba się
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
Niebieski dla dziewczynki to chyba całkiem spoko. Gorzej jakbyś miała różowy wózek i chłopaka
przynajmniej dla mnie tylko wtedy mógłby być problem :-D
|
#808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My stawiamy na BeSafe, bo po przeanalizowaniu wyników testu ADAC odpowiada naszym wymaganiom i jest szwedzki... Mąż ma aktualnie focha na niemieckie firmy (z czego wszyscy się śmiejemy, bo pracuje już w drugiej niemieckiej sieci ) za nietłumaczenie swoich stron na inne języki ![]() Dziewczynki, nadrabiałam, ale fragmentami, więc nie mam cytowań ![]() Co do naszego 3w1 - za komplet zapłaciliśmy 750 zł, więc mogliśmy spokojnie wziąć to nosidełko Carlo, bo łądnie wygląda, jest miękkie i wygodne (chyba, bo jednak się nie mieścimy Beth, jak mi mąż zaczyna miauczeć, że np. nie posprzątałam a przecież cały dzień siedzę w domu to GRZECZNIE przypominam, że siedzę w domu nie dlatego, że mam taki kaprys tylko, że mam ciążę podwyższonego ryzyka i jak się źle czuję to będę leżeć tyle ile mi potrzeba. A jak się nie podoba to ma pecha. Jak coś to następną ciążę może wziąć na siebie i obijać się w domu. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
||
|
|
|
#809 |
|
Raczkowanie
|
Ciekawe czy teraz będzie zamiana chłopców na dziewczynki. 😀
Byłam na zakupach i kupiłam dwa body (niebieskie), a co. A teraz mam stresa bo... zaczniecie się śmiać. Ale dostałam małego rozwolnienia. Jak już wracałam.... po prostu... ale to i tak nie jest straszne, gorsze bo jak się umylam zaraz po przyjściu to.się zestresowalam, ze mi się w tą drugą dziurę coś dostało. No po prostu jestem nienormalna. eh 😳 już czytałam o bateriach kalowych, pękania błon plodowych, wpływu na dziecko. Ja wiem że to nie komfortowy temat, ale powiedzcie mi ze przecież nawet jak bym się zakazila to chyba będę mieć wpierw jakieś symptomy I muszę tylko obserwować. .... idę sobie Poplakac. |
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Ej ej ale czerwony to nie problem ja mówię o typowym różu :-P dla mnie różowy wózek byłby jedynie problemem ale to ja. Inne kolory wchodzą w grę dla obu płci !
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.

to cię koloruję, bo mało dziewczynek mamy
Na połówkowym nie wyjdę z gabinetu póki nie powie czy mam syna czy córkę