![]() |
#781 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowe Mamusie 2016 :)
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Raczkowanie
|
Ja jestem w szoku, ze az tak bola piersi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Jest jeszcze nadzieja, do lipca daleko ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- My jutro z TŻ podejmiemy decyzje czy robimy wesele w lutym, czy bierzemy cywilny w lutym, a za rok kościelny + wesele ![]() Chociaz juz niemal pewne ze wesele w lutym ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Raczkowanie
|
Nie potrafie
![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Cześć! Mnie też od wczoraj bardziej piersi bolą, tak konkretnie. Do tego poziom zmęczenia wynosi 1000 % ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwsze rodziłam sn i nie wyobrażam sobie inaczej
![]() ![]() ![]() A mnie piersi nie bolą nic a nic ![]() ![]()
#787 |
Raczkowanie
|
Hej, ja nie wybrażam sobie sn z kilku powodów: po pierwsze ból i to,że nacinają krocze, nie wyobrażam sobie jakichkolwiek zmian tam. Po drugie, wolę już ból na brzuchu, niż tam w środku. Mam też w otoczeniu kilka przypadków niedotlenienia dzieci własnie wskutek porodu naturalnego no i niestety porażenia mózgowego. No i widzę różnice przy rodzących naturalnie i przez cc-te drugie po 2-3 dniach normalnie funkcjonowały. Moja siotra miała najpierw sn i przez tydzień nie mogła wstać z łóżka, a po cesarce po 2 dniach normalnie śmigała i nic jej nie bolało. Także nie ma opcji sn u mnie, jestem w stanie zapłacić wszystkie pieniądze, żeby mieć cc ;] gdybym wiedziała,że nie ma absolutnie takiej opcji, to chyba bym w ciąże nie zaszła Tak czytam wasze wypowiedzi i szczerze nie zdecydowałabym się na ślub w ciąży-bo to zawsze jakiś stres i nie wyobrażam sobie, mieć mdłości na własnym ślubie czy weselu. Jestem akurat z tych osób,że ślub bym odłożyła na czas po urodzeniu dziecka,ale nie neguję decyzji (ps. mam sukienkę do sprzedania jeszcze,jakby któraś z was chciała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Takze co osoba to opinia ![]() Ja wesela nie planuje w pierwszym trymestrze takze o mdlosci sie nie boje ![]() A co do remontow to czeka mnie to na wiosne. Generalny remont mieszkania ![]() ![]() Ogolnie czekaja mnie niesamowite zmiany z czego sie ogromnie cieszę ;D Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zakorzenienie
|
A wiecie jak to jest. Miałam pierwsze dziecko 4200 rodzilam sn ale byly przez wage problemy . zakladam że 2 bedzie mialo kolo 4500 to ciekawe czy pozwolą sn. Bardzo byn nie chciala cesarki ale też nie chciałabym narażać siebie i dziecka..
|
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Witam to i ja dołącze 😊 TP 22 lipca narazie nieśmiało bo jeszcze wcześnie ale już potwierdzone u giną. Jestem też mamusią grudniową 2014 ☺
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
#791 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
Hej . Ja jestem listopadowka 2014 super, że jest mamusia z taką małą roznicą miedzy dziecmi. Jak Twoje nastwienie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 | |
Zakorzenienie
|
Tak kończy rok 16 grudnia a impreza 12 grudnia ☺😊
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
![]() |
#794 |
Zakorzenienie
|
Ja poki co jedyna listopadowka 2014 w kolejnej ciąży z poprzedniego wątku. Ja tez się cieszę ale myślę tez jak to bedzie z 21 msc i noworodkiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Ja narazie nie myślę nad tym i chyba tak mi lepiej hehe 😉
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
To na pewno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ślubów, temat nie do oceny. Nie wszystkie mają mdłości a umyć tym każda ma swoje priorytety. Jeśli chodzi o zmiany tj. remont tudzież przeprowadzka - jestem w grupie zwolenników. Lubię to ! :thumbup: ![]() Ale każdy ma prawo do swojego zdania i dobrze że te zdania są różne. Było by mdło gdyby wszyscy myśleli tak samo ![]() Myślę że szef może być nie zadowolony ale Ty musisz myśleć o sobie. Twoje szczęście i szczęście twojej rodziny jest najważniejsze. Nie da się tak zrobić żeby każdemu zrobić dobrze. My czekamy do grudnia. Po świętach się ogłosimy. ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pisalyscie o porodach ja swój sn bardzo bardzo dobrze wspominam ❤ Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#799 |
Zakorzenienie
|
Ja swoj zle wspominam ale i tak wolałabym sn
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie myślę o porodzie.... Odliczam dni do końca pierwszego trymestru, po # boję się wybiegać planami tak daleko w przyszłość
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Ja pierwsze dziecko rodzilam na Brochowie,gdzie moj lekarz prywatny jest zastepca ordynatora. I wiesz co? W dniu planowanej cesarki nie bylam pewna czy on mi ja zrobi, czy kto inny, bo mi mowil tylko "mam nadzieje, ciezko powiedziec". Tak wiec, drugiej ciazy na bank u niego nie prowadze. Chociaz strasznie duzo dziewczyn go poleca. Co do Borowskiej, to ja sie boje tego szpitala i nie poszlabym tam chyba. Chociaz kolezanka sobie chwali i szpital i pomocnosc studentow... Wiec ile osob tyle opinii.
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Ooo, i to by mi pasowalo, bo bratowa ma termin na 5. lipca :-D
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Co do porodu, to pierwsza byla od poczatku planowana cesarka ze wskazan neurologicznych, wiec druga pewnie tez bedzie, dlatego wole unikac tego tematu. I powiem tylko jedno,to byly najgorsze 24h mojego zycia. Urodzilam o 13:30 i dopiero o 13:00 nastepnego dnia wrocilam do zywych, zostalam spionizowana i pozwolili mi zobaczyc synka. Bite 24h w bolu nie do zniesienia (bo podobno dostalam max dawki lekow), bez snu, bez synka i wiesci o Nim. Jak mi Go w koncu przyniesli, to myslalam,ze zwariuje. Bylam w szpitalu tydzien i nie przespalam tam ani jednej nocy. Przez hormony prawie ciagle plakalam. Walczylam o kp calkiem sama. Tak wiec pobyt w szpitalu to byl dla mnie koszmar.
![]() |
#804 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#805 |
Wtajemniczenie
|
I nosisz normalnie? Bo np. moj maz nie widzi w tym problemu, no i przez to ja troche tez to bagatelizuje..
#806 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#807 |
Wtajemniczenie
|
Co do lekarzy, to pierwsza ciaze prowadzilam na nfz i prywatnie, na jednej karcie ciazy. Nie polecam. Zakladajcie dwie karty, bo pozniej i jeden i drugi krzywo patrzy, a w szpitalu to juz w ogole... Teraz bede chyba tez prowadzic u dwoch, ale obie na nfz. Z tego wzgledu,ze jeden lekarz jest u mnie w przychodni i i taj bede musiala na ktg do niego chodzic, ale nie jestem calkiem pewna jego. A znowu ten drugi lekarz mnie uspokaja i bardzo dbal o pierwsza ciaze (on skierowal mnie do szpitala ze wzgl. na podejrzenie hipotrofii, a prywatny mnie w szpitalu wysmial, mimo,ze po drodze jeszcze do trzeciego trafilam przy ktg i tez dal skierowanie do szpitala). Tak wiec z moich doswiadczen, nie zawsze prywatni prezentuja cos wiecej niz pazernosc...
---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Oo to ja nie mam tak dobrze ;-) moj powiedzial wczoraj,ze dostalam do glowy, bo w piatek nie bylam w ciazy i wszystko bylo dobrze, a w sobote juz zle sie czuje i w ogole... No bo faktycznie tak to wyglada. Ja dopiero na poczatku tygodnia zaczelam byc strasznie senna, ale mowilam,ze przemeczenie. Synek strasznie duzo mleka ciagnie od kilku dni,wiec myslalam,ze moze okres bedzie. W piatek odrzucilo mi kawe, wiec biegiem do lekarza. Siedzac w poczekalni bylam prawie pewna,ze jestem w ciazy. A tak naprawde wczoraj zaczelo mnie mulic, ale nie,ze mdlosci, tylko takie zamulanie i cos bym zjadla, ale nie mam ochoty na nic. No, tylko mialam sloik z ogorkami kiszonymi, to rano zjadlam z synkiem ogorki i jeszcze cala wode spod nich wypilam :-D
#808 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A jak to jest z karmieniem w ciąży? Chyba nie jest wskazane?
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W fizjologicznej ciazy karmic normalnie mozna, tyle,ze nasza sluzba zdrowia jest tak zorientowana w temacie,ze nie pozwala... Ale lampka wina na rozluznienie jest polecana... Na wszystkie tematy zwiazane z karmieniem polecam blog hafija.pl ![]()
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Ja normalnie noszę córkę, waży 11kg. Od 4.50 do 18-19 jesteśmy samr więc zbytnio wyboru nie mam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.