Sierpnióweczki 2016! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-22, 06:35   #781
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016!

Nie mam pojęcia.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 06:52   #782
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez slo_nk_o Pokaż wiadomość
Kobitki kochane. Jestem po badaniu i wizycie. Beta ładnie się powiększyła a na usg potwierdziła się na pewno ciąża wewnątrzmaciczna. Nie było widać serduszka bo gin mówi, że bardzo wczesna musi być gdzies 4-5 tydz. Następna wizyta za dwa tyg. Popłakałam się ze szczęścia u niej na wizycie. Także wiary tracić nie można.
Nooo teraz już pójdzie z górki Trzymam kciuki za kolejną wizytę.

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Super

Ja chciałam pracować, ale od piątku jestem na L4. Siła wyższa. Mam krwiaka podkosmówkowego i trzeba go wyleżeć. Nie wiem co potem. Zobaczymy co doktor powie. Zdecydowanie jestem za tym by iść na zwolnienie w ciąży, gdy kobieta ma ciężką pracę albo źle się czuje, albo jest zagrożenie dla ciąży. Każdy robi jak uważa
Trzymaj się i odpoczywaj!

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
mnie dziś brzuch pobolewa i plecy.. A Was dziewczyny boli brzuch?
Ja dziś pół nocy się przewalałam z boku na bok, miałam wrażenie że w każdej pozycji cos mi gdzieś uciska. Nie moge już spać na brzuchu, piersi bolą i brzuch ciśnie.
Co to będzie jak będę już miała brzuchol konkret...

Cytat:
Napisane przez Niezapominajka 89 Pokaż wiadomość
Cześć można dołączyć? Z moim tż również spodziewamy się dziecka, moja ostatnia @ 11.11, cykle mam krótkie od 7.12 spodziewałam się miesiączki a tu nic więc 12.12 wykonałam 3 testy ciążowe a tam dwie kreski. Dziś byłam na wizycie u ginekologa, był pecherzyk ale lekarka mówi, że ciąża jest jeszcze za młoda żeby cokolwiek więcej powiedzieć. Umówiła mnie na 04.01. Według OM to już 6 tydzień niektóre z Was już serduszka słyszą, a u mnie nic. Powinnam się martwić?
Witaj! Jeśli na usg wszystko ok to brakiem serduszka się nie martw, to zalezy od wielu czynników, ale jeśli aparat usg jest starszy to może nie być serduszka.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Brakuje mi cebuli. Moja tesciowa nie jada i na sam zapach cebuli ja odrzuca i nie uzywa sie jej tutaj do obiadow. Dwa tygodnie bez i juz nie moge wytrzymac. Chyba wyjde na miasto cos cebulowego zjem....smazona cebulka najlepiej.mniam mniam
Jablka mi zasmakowaly tez.
Mam problem z zaparciami, chyba od lekow, co polecacie na to?
Kup suszone śliwki, zalewaj na noc 5-6 szt wrzątkiem, rano wypijaj wode i zjadaj te namoczone śliwki. Ja mam straszne zaparcia. Pomaga czerwona herbata, kawa i te śliwki.

Ja rosnę z dnia na dzień - a jak u Was, widać już coś? Jem jak wcześniej a nawet mniej, bo nie mam apetytu. Wczoraj wyjęłam stare dresy i niestety za ciasne. Po całym dniu pracy brzuch ciśnie i za chwilę będę musiała szukać luźniejszych spodni. Wydaje mi się że trochę jestem spuchnięta, buzia też bardziej okrągła a to dopiero 8tc... Chyba moi lokatorzy zaczynają powoli rosnąć

justynkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 06:56   #783
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moje spodnie są za ciasne. Ale ja 4 kg przytyłam w 2 miesiące i pewnie dlatego.
Boję się cieszyć, boję się widzieć u siebie oznaki ciąży.
Stary 2015-12-22, 06:56   #784
asiulek8
Wtajemniczenie

Ja mam trochę spuchniety brzuch i nic więcej .

justynkie - Ty to masz prawo już rosnąć bo dwie kropki nosisz
Też chciałam bliźniaki, ale pierwsze. Teraz chyba bym się załamała hehehe

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 07:07   #785
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Moje spodnie są za ciasne. Ale ja 4 kg przytyłam w 2 miesiące i pewnie dlatego.
Boję się cieszyć, boję się widzieć u siebie oznaki ciąży.
Nie możesz się tak stresować. Znam dziewczynę, której lekarze dwa razy mówili że to koniec ciąży, miała krwiaka i też sporo leżała na początku, raz jej się wchłonął i po 2 tyg znowu był, a ona jest teraz w III trymestrze

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja mam trochę spuchniety brzuch i nic więcej .

justynkie - Ty to masz prawo już rosnąć bo dwie kropki nosisz
Też chciałam bliźniaki, ale pierwsze. Teraz chyba bym się załamała hehehe
No własnie lepiej teraz, bo jakbym już jedno miała i przy drugim by wyszły bliźniaki to też bym się załamała.
W ogóle jak oglądałam wózki to są wózki nawet dla 6 dzieci
Ja nie mogę się pogodzić z faktem że nie będę miała mojego wymarzonego Tako Baby Heaven tylko trzeba brać mało prezencyjny wózek bliźniaczy.

Stary 2015-12-22, 07:09   #786
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Ja jestem zła że rodziny się dowiedzialy. Gdyby jeszcze zatrzymały to dla siebie to ok. Ale po co rozpowiadać ciotkom na około?
Stary 2015-12-22, 07:17   #787
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jestem zła że rodziny się dowiedzialy. Gdyby jeszcze zatrzymały to dla siebie to ok. Ale po co rozpowiadać ciotkom na około?
No własnie ja też się tego boję. Mam ciążę podwyższonego ryzyka, nie wiem czy moja mama będzie w stanie zachowac tą informację dla siebie choćby przez miesiąc, do końca I trymestru.

Stary 2015-12-22, 07:30   #788
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Moja chyba milczy. Za teść i teściowa... ja rozumiem radość, bo sama miałam ochotę o dzwonić wszystkich i powiedzieć. Ale w chwili kiedy tutaj leże, to sam poczatek , gadanie na prawo i lewo mnie wkurza.
Stary 2015-12-22, 07:31   #789
emileczka25
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justynkie Pokaż wiadomość
No własnie ja też się tego boję. Mam ciążę podwyższonego ryzyka, nie wiem czy moja mama będzie w stanie zachowac tą informację dla siebie choćby przez miesiąc, do końca I trymestru.
Ja jeszcze nie powiedziałam mamie o ciąży i nie wiem czy mówić czy nie. W sierpniu poroniłam, ciąża nie rozwijała się prawidłowo (beta nie rosła odpowiednio), wiedziałam od samego początku, że coś jest nie tak....nikomu tego nie mówiliśmy...a mamie oszczędziłam tego dwumiesięcznego stresu. Dowiedziała się dopiero kiedy położyli mnie do szpitala. Nie wiem jak teraz się zachować, czy jej powiedzieć. Jest mi bardzo trudno, nadal mam czarne myśli :/
Stary 2015-12-22, 07:35   #790
asiulek8
Wtajemniczenie

U mnie informacja się uchowa w przypadku moich rodziców, tesciowej pewnie nie

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-22, 07:53   #791
justynkie
Wtajemniczenie

Moja teściowa już wie i przez miesiąc siedziała cicho, ale jak zadzwoniliśmy z informacją o bliźniakach to od razu powiedziała babci i nie wiadomo czy teraz to nie poszło w świat.
Moim rodzicom planowałam powiedzieć po I trymestrze, ale ciężko jest ukrywać ten stan, wiadomo że człowiek chciałby się z kimś podzielić tą radością. Poproszę ich o dyskrecję ale wątpię że mama nikomu nie powie. Choćby mojej siostrze, z którą od 2 lat żyję w konflikcie i ona na złość mi rozgada to dalej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 08:13   #792
asicuha
Wtajemniczenie

Czesc,
Ja juz nie ukrywam tej cudownej informacji, moi rodzice dowiedza sie chyba jako ostatni - we Wigilie :P
Najgorsze jest jednak moje samopoczucie wczoraj znow godzine spedzilam w toalecie, wymiotujac, kazdy dzien zaczynam mdlosciami, jedynie w nocy czuje sie dobrze i moge spac. I najchetniej spalabym non stop

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 08:18   #793
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc,
Ja juz nie ukrywam tej cudownej informacji, moi rodzice dowiedza sie chyba jako ostatni - we Wigilie :P
Najgorsze jest jednak moje samopoczucie wczoraj znow godzine spedzilam w toalecie, wymiotujac, kazdy dzien zaczynam mdlosciami, jedynie w nocy czuje sie dobrze i moge spac. I najchetniej spalabym non stop
nie możesz iść na zwolnienie , żeby móc odpocząć?
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 08:31   #794
justynkie
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc,
Biedna...
U mnie mdłości pojawiają się wieczorami albo jak jestem głodna. Na szczęście bez odruchu wymiotnego, chociaż w niedzielę już stałam nad kibelkiem i czekałam czy coś pójdzie.

Stary 2015-12-22, 08:40   #795
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
nie możesz iść na zwolnienie , żeby móc odpocząć?
Ze zwolnieniem musze poczekac co najmniej do polowy stycznia, albo i do konca

Cytat:
Biedna...
U mnie mdłości pojawiają się wieczorami albo jak jestem głodna. Na szczęście bez odruchu wymiotnego, chociaż w niedzielę już stałam nad kibelkiem i czekałam czy coś pójdzie.
powiem Ci ze wiekszosc czasu tez mecze sie z tymi bez odruchu wymiotnego, ale wczoraj ten odruch przyniosl mi chwilowa ulge, wiec wydaje mi sie ze ten jest troche lepszy...

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 08:47   #796
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A ja bez wiekszych mdłości i wymiotów. Mój jedyny ciążowy objaw to była senność. Nie mogę być głodna, bo wtedy mnie mdli. Ale przed ciążą tez tak miałam.
Wymiotowałam w niedzielę rano, wieczorem wylądowałam tutaj.
Stary 2015-12-22, 08:47   #797
emileczka25
Raczkowanie

Zazdroszczę Wam tym dolegliwości Ja na razie nic za bardzo nie czuję...jedynie trochę piersi większe.
Stary 2015-12-22, 09:00   #798
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Zapomniałam o piersiach. Jak od owulacji moje brodawki zrobiły się mega wrażliwe tak im zostało do tej pory.
Stary 2015-12-22, 09:08   #799
asiulek8
Wtajemniczenie

asicuha - po sobie wiem, że lepiej iść do łazienki i zwymiotowac, niż ma męczyć co chwila. Mnie ze 4 miesiące męczyło.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-12-22, 09:15   #800
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emileczka25 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tym dolegliwości Ja na razie nic za bardzo nie czuję...jedynie trochę piersi większe.
Emileczka ja też nie mam dolegliwości.. nie wiem co to mdłości, wymioty itp Czuje się "normalnie"
Stary 2015-12-22, 09:32   #801
emileczka25
Raczkowanie

Cytat:
Emileczka ja też nie mam dolegliwości.. nie wiem co to mdłości, wymioty itp Czuje się "normalnie"
Ponoć tak może być. U mnie jednak taki brak dolegliwości źle się skończył ostatnio :/ jestem przewrażliwiona, ale może jest jeszcze za wcześnie bo jestem w trakcie 5 tygodnia dopiero
Stary 2015-12-22, 09:34   #802
Fantasmagori
Zakorzenienie

U nas nie wie nikt, poza moją szefową w pracy. Ona musiała się dowiedzieć ze względu na L4
Ale rodzinie i znajomym nic nie powiemy do jakiegoś 12 tygodnia. W poprzedniej ciąży powiedzieliśmy od razu i potem jak się okazało że dziecko nie żyje musieliśmy się tłumaczyć, ciągle nas pytali jak się czujemy, były teksty że "jeszcze będziecie mieli dziecko" itd

No a z objawów to u mnie niestety nic Może to jeszcze za wcześnie. Wczoraj dopiero 5 tydzień zaczęłam wg nowych obliczeń

Bo wg ostatniej miesiączki jest 6 tydzień ale owulację miałam późno - w 21 dniu cyklu więc sobie ten tydzień odejmuję

Edytowane przez Fantasmagori
Czas edycji: 2015-12-22 o 09:36
Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 09:42   #803
emileczka25
Raczkowanie

Fantasmagori widać nie jestem sama...jak sobie radzisz ze stresem? bo ja w miare ok, ale jak coś najdzie to strasznie zaczynam panikować

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 09:48   #804
Fantasmagori
Zakorzenienie

Szczerze mówiąc cały czas mam jakieś złe myśli. Zresztą TŻ tak samo. Niby widzę że się cieszy ale z drugiej strony mam porównanie jak się cieszył za pierwszym razem - teraz jest to inna radość, jakaś taka przytłumiona, boi się za mocno ucieszyć żeby potem nie cierpieć tak jak wtedy
ja staram się tym złym myślom nie poddawać, wizualizuję sobie zdrową córkę w wózku, jak się bawi, jak raczkuje Ale mimo wszystko one gdzieś tam są w podświadomości.

Myślę że nam przejdzie trochę po 8 tygodniu. W tamtej ciąży właśnie ten tydzień okazał się pechowy, w dodatku nie miałam żadnych objawów i dowiedzieliśmy się dopiero na USG w 13 tygodniu że dziecko nie żyje
Więc jak w 8 wszystko będzie ok to uwierzymy że wszystko będzie dobrze

Stary 2015-12-22, 09:52   #805
Piernik Torunski
Zakorzenienie

ja dziewczyny też jestem w trakcie 5 tyg i tak sobie tłumaczę, że może jeszcze dlatego objawów nie ma, ale i tak mnie to stresuje.. Po świetach idę do lekarza i nie wyobrażam sobie jak ja przeżyję ten dzień, wizyte ma dopiero o godz.20:30..
Stary 2015-12-22, 09:55   #806
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja się pocieszam że w pierwszej też objawów nie miałam od razu - pierwsze mdłości miałam właśnie jakoś w 6 tygodniu

Stary 2015-12-22, 09:57   #807
emileczka25
Raczkowanie

Ja dopiero w połowie stycznia idę na pierwsza wizytę. nie robię bety, nie chcę wcześniej robić badań bo ostatnio niesamowicie dużo stresu mnie to kosztowało

REKLAMA
Stary 2015-12-22, 09:58   #808
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
To będzie 6t2d, powinno być widać serduszko U mnie było widać w 6t0d, a doktor nie ma jakiegoś super usg.
Niekoniecznie. W pierwszej ciąży byłam na wizycie 6t1d i nie było serducha, dlatego teraz jak bylam 6t0d to się nie zmartwiłam, że też jeszcze nic nie widać.

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Brakuje mi cebuli. Moja tesciowa nie jada i na sam zapach cebuli ja odrzuca i nie uzywa sie jej tutaj do obiadow. Dwa tygodnie bez i juz nie moge wytrzymac. Chyba wyjde na miasto cos cebulowego zjem....smazona cebulka najlepiej.mniam mniam
A mnie właśnie od cebuli mega odrzuca... A na co dzień używam bardzo często. No nic, mam nadzieję, że przejdzie w 4 miesiącu. W pierwszej ciąży odrzucało mnie od prawie wszystkiego - szczególnie od surowych warzyw i owoców i wszystko przeszło w drugim trymestrze.

Cytat:

Chyba jestem tutaj jedyna ciężarną która je. Wszytko co dadzą i więcej. Dla mnie 1,5h pp przebudzeniu bez jedzenia to męka. A śniadanie przynoszą po ok. 3. Kolacja o 16, a o 20 ja moglabym zjeść kolejną.
A może ktoś Ci donosić jedzenie? Ja pamiętam dietę szpitalną po porodzie, nie da się na niej przeżyć. Jednego ranka zabrano mi śniadanie zanim zdążyłam się za nie zabrać, bo byłam na badaniach z bobasem. Zrobiłam mega awanturę, pomimo tego, że mam bardzo łagodny charakter Głodna ciężarna/karmiąca to nie przelewki

Cytat:

Ja dziś pół nocy się przewalałam z boku na bok, miałam wrażenie że w każdej pozycji cos mi gdzieś uciska. Nie moge już spać na brzuchu, piersi bolą i brzuch ciśnie.
Co to będzie jak będę już miała brzuchol konkret...

Ja rosnę z dnia na dzień - a jak u Was, widać już coś? Jem jak wcześniej a nawet mniej, bo nie mam apetytu. Wczoraj wyjęłam stare dresy i niestety za ciasne. Po całym dniu pracy brzuch ciśnie i za chwilę będę musiała szukać luźniejszych spodni. Wydaje mi się że trochę jestem spuchnięta, buzia też bardziej okrągła a to dopiero 8tc... Chyba moi lokatorzy zaczynają powoli rosnąć
Do spania polecam poduchę rogala - naprawdę rewelacyjna sprawa, nie wyobrażam sobie spania z brzucholem bez niej...

Ja już też rosnę. Ale ja mam taką budowę, że u mnie widać od razu, za pierwszym razem też tak miałam. Także już wygrzebałam jedne spodnie i legginsy sprzed 3 lat i nie muszę się wciskać w za ciasne gacie Na bluzki i sukienki ciążowe jeszcze poczekam, ale wygodny dół polecam, jeśli brzuszek już nieco spuchnął.

Cytat:
Czesc,
Mnie strasznie kusi, żeby wszystkim powiedzieć, no ale czekamy na serduszko (lub serduszka). Póki co wiedzą rodzice i rodzeństwo i wierzę, że nie rozgadają.

Cytat:
Napisane przez emileczka25 Pokaż wiadomość
Ponoć tak może być. U mnie jednak taki brak dolegliwości źle się skończył ostatnio :/ jestem przewrażliwiona, ale może jest jeszcze za wcześnie bo jestem w trakcie 5 tygodnia dopiero
Ja się cieszyłam, że tym razem obejdzie się bez mdłości, bo za pierwszym razem pojawiły się w 5 tygodniu. A tu niespodzianka w 7 tygodniu - mdłości trzeci dzień i jest coraz gorzej...

Jutro wieczorem znów wizyta. Na usłyszenie serduszka jeszcze nie liczę, bo wg USG ciąża będzie 5t5d (wg OM 6t6d), ale może się dowiem, czy faktycznie bliźniaki.
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-22, 10:02   #809
zonamojegomeza
Zakorzenienie

A ja się cieszyłam, ze nie wymiotuję i nie męczą mnie mdłości. Zakupiłam imbir i migdały na wszelki wypadek.
Jedyne lakarstwo na wszystko tutaj to "czekać".

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Bez do noszonego jedzenia juz bym tu im padła i leżała pod kroplowka.
Pobudka o 5.20, śniadanie o 8. Nawet po 8 dziś było. Dla mnie to jest czas nie do przeżycia bez jedzenia.
Rano się zdenerwowałam i zjadlam tylko mleko z owsianki. Za to teraz juz podjadam owoce. Za godzinę obiad i potem przyjdzie mąż z obiadem od teściowej.
Stary 2015-12-22, 10:31   #810
Piernik Torunski
Zakorzenienie

tak piszecie dziewczyny, że u Was mdłości były później.. a wyostrzony węch, senność i inne objawy też czy od początku? bo u mnie to nietylko kwestia braku mdłości..
a dziewczyny "bezobjawowe" chodzicie częsciej do toalety?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości