![]() |
#781 | |
BAN stały
|
Dot.: Bezdzietne z wyboru / nie chcę mieć dzieci cz. IV
Cytat:
![]() I napisałam, że cały czas mówię jak to było u nas. Kurna, przychodzi człowiek na wątek, pojawia się nowy użytkownik i szuka zaczepki i to z tyłka. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- No ale podkreślam nadal, że dla mnie człowiek po 50. to nie do końca starsza osoba. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
lise-kotta
|
Starsi ludzie zostali skuszeni obietnicą darmowych leków, o której to obietnicy ciiiiisza jak makiem zasiał oczywiście, bo kto by się z pisiorów tym przejmował
|
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Konto usunięte
|
Pffe ma prawie racje, bylo rozbicie na wiek i faktycznie wygrali w niemal kazdej grupie wiekowej, to nie było jakas specjalna przewaga głosów od emerytów.
Pffe bo ludzie wierza w jakieś dziwne historie o przekretach PO, że Tusk to drugi car, tylko skąd oni to biorą? Za ich rządów był spokoj, nic nie robili, ale tez nic specjalnie zlego dzięki temu. Tylko trzeba bylo pracowac na to, co sie ma i to sie najwyrazniej nie spodobało. |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | ||
BAN stały
|
Cytat:
A PiS? Skąd oni chcą na to pieniądze brać? I szczerze, gdyby zapewnili emerytom te darmowe leki czy nawet po 1 zł to ja jestem skłonna znieść te ich pseudo rządy. Może w końcu ludziom by się na starość lepiej żyło. Lepiej byłoby dołożyć na te leki niż frankowiczom czy dzieciorobom co to dzieci robią żeby kasę ciągnąć. Generalnie to według mnie prowadzi do robienia z ludzi nierobów siedzących na zasiłkach. Ja jestem przeciwko pieniądzom na dzieci. Becikowe starczy. Chce się mieć dzieci to się myśli najpierw o pieniądzach. I przeciwna jestem pomaganiu frankowiczom, którzy to jakże chórem krzyczą, że zostali oszukani a to bezczelne kłamstwo. Każdy wiedział w co się ładuje a teraz dawaj, niech nam cały kraj pomaga spłacać bo to się odbije na wszystkich. Już pomijam kwestię bawienia się w boga i robienia co się rzewnie podoba przez kurdupla kaczora. W tej chwili to jak pomogą frankowiczom, ja, jako zwykły człowiek nie mam szans na kredyt na mieszkanie chociażby. Banki sobie nie pozwolą i my będziemy na tym tracić. Co ciekawe, w tej chwili zamiast ściągać ludzi z zagranicy do kraju, oni nas wręcz wypychają takim postępowaniem. I teraz coraz więcej osób chce uciekać z kraju. Ja też się nad tym zastanawiam. Inne kraje zaczynają o nas mówić, pisać i to w bardzo złym świetle. UE też się zainteresowało tym co się u nas dzieje. Wywalą nas z UE i NATO i będziemy mieli na głowie taki sam bajzel jak ma Ukraina z Rosją. ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Cytat:
Smutne, bo jeszcze młodzi sobie poradzą, dorobią, wyjadą z tego badziewnego kraju a starsze osoby? Mądry to jest jeden z drugim co małpy odkrywają w sejmie bo pieniądze będą płynęły na konto zawsze i to ogromne a taki przeciętny emeryt co ma zrobić? Obrzydliwe. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Konto usunięte
|
Costam robili, ale dla mnie za wolno i za bezpiecznie dla siebie. Dopiero Kopacz jakos ich ruszyla 5min przed koncem.
Jak dla mnie problem jest w tym, ze inne kraje przeszły ten okres zasuwania na swoj dobrobyt jakies 30-40 lat temu. Te zasiłki i dobre pensje nie spadły im nieba. A tu ludziom sie nie chce, wystarczy wyjechać i miec to z glowy. Az tak to mnie nie dziwi, ale nie winia o to rządu i nie wyciągają łap po kase z budzetu. Nas na to nie stac i to jest naturalny etap rozwoju kraju. |
![]() ![]() |
![]() |
#786 | |
BAN stały
|
Cytat:
A po co nam więcej dzieci? Tak szczerze, po cholerę? Żeby kolejne pokolenie wyjechało z tego kraju? Bo wyjedzie. Nas jeszcze trzymają rodzice, dziadkowie. A my już jesteśmy za tym żeby wyjeżdżać i nasze dzieci (może nie dosłownie nasze) nie będą miały takiej zagwozdki jak np. ja, że zostawiam tu babcię, która nie chce wyjechać bo żyje tu całe życie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Konto usunięte
|
Znajomi tu ledwo wyciagali tysiaka we dwoje, pojechali so Anglii, maja razem 2000funtów miesięcznie socjalu, przy czym jedno nie pracuje. Po co zostawac i pracować jak mozna dostać?
Potepiam to z jednej strony, z drugiej czuje sie głupia, ze nie skorzystałam sama |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
BAN stały
|
Cytat:
A z drugiej strony, oni tam mają zwyczajnie lepsze zarobki. I chociażby do pracy pojechać, to jest jakiś pomysł. Tak to już jest. Ale u nas te pieniądze, które mogłyby iść na pomoc, na rozwój firm, na cokolwiek, ładuje się politykom do kieszeni. Ja to się czuję głupia, że nie poszłam na polityka. Poodstawiać szopki jak w cyrku ale pieniądze dostać i to grube. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Konto usunięte
|
Jeszcze jest czas, na premiera masz limit wiekowy, więc spokojnie.
Ja chciałam iść, miałam juz nawet upatrzona mlodziezowke. A potem sie dowiedziałam jaka tam jest rola kobiet i dałam spokój, a nie wiem jak to ugryźć inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ładna projekcja. Trzeba było od razu pisać, że Ci przeszkadza, że napisałam pierwszego posta w tym wątku ![]() Zamiast doczepiać się do mnie z jakimś z tyłka tekstem, że "Ludzie po 50. praktycznie nie głosowali na PiS" - który jest totalną bzdurą. Mowa była o ludziach powyżej 50 roku życia, czyli też tych 60, 70, 80-cio letnich itd.
![]() ![]() |
![]() |
#791 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Napisałam, że pisałam o MOIM otoczeniu i że dla mnie mówienie człowiek po 50. nie jest równe człowiekowi po 65. czy emerytowi. Sorry. Także, jeśli nie masz nic innego do powiedzenia poza uczepieniem się, to się odczep ![]() btw. tak, przeszkadza mi, że przychodzi nowy użytkownik i od razu próbuje wszcząć gównoburzę. Nawet nie potrafiąc normalnie dyskutować. Ale spoczko, wisi mi Twoje pierniczenie i dodam do ignorów. ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Cytat:
![]() Nie, chyba bym nie wytrzymała psychicznie :p nawet tego nigdy nie brałam pod uwagę ale miałam kolegę, który od gimnazjum siedział mocno w jakichś młodzieżówkach i nie wiem czy przypadkiem nie poszedł w tym kierunku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Konto usunięte
|
W gimnazjum raczej nie maja wiele przeciwko rozdawaniu ulotek szefa za darmo i polerowaniu nu stop, ja czuje się na to za stara
|
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie wiem czy pamiętacie, co było gdy byli ostatnio u władzy. Np. w sprawie małych przedsiębiorstw. Utrudnienia wszędzie, gdzie się da, przestoje w pracy przez to itd. Ojciec mojego chłopaka ma małą firmę budowlaną. Była tragedia. Poza tym Ty efflorscence patrzysz tylko pod jednym kątem: uchodźcy. W Polsce długo by miejsca nie zagrzali, bo nie ma socjalu i kraj jest za biedny. Można z nimi walczyć w inny sposób, ale nie cofąjac kraj. A ja się spodziewałam. Dlatego głosowałam na PO mimo, że za nimi nie przepadam. Będzie coraz gorzej, ja się tylko zastanawiam czy dam radę tu wytrzymać do końca studiów i pryskam. Ewentualnie ludzie w końcu wyjdą na ulicę, pytanie czy nie powita ich tam policja i żandarmeria z gumowymi pałkami.
![]() |
#795 |
Konto usunięte
|
Ludzie już wyszli na ulice, ale to nie ma mocy sprawczej. Większość kraju jest jednak zadowolona z tego co widzę i obok zawsze jest kontr-manifestacja
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Niemożliwe jest tylko to, co sami takim uczynimy... Edytowane przez Shar14 Czas edycji: 2016-01-17 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Co gorsza, nadal spora część społeczeństwa jest zadowolona. ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Mi został rok kalendarzowy studiów i też uciekam za granicę. Nie widzę innej opcji szczerze mówiąc. Jedyne nad czym się zastanawiam to gdzie uciekać żeby się nie nadziać na kolejne chore państwo, bo na pewno nie do Niemiec. Mnie nie interesują uchodźcy. Ja bym im dała po karabinie i won, do siebie, na wojnę. To ich wojna a zostawiają tam dzieci, żony i przyjeżdżają ruchać. To się nazywa wdzięczność za to, że ich nie zostawiliśmy żeby zdychali pod bramami krajów. ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Pokazali wyborcy, że ani się historią nie interesują ani nie grzeszą inteligencją. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Konto usunięte
|
Kogos obchodzi strona rzadu? Faktycznie to była strata...
Takie protesty nic nie daja, to nie strajki zakładów panstwowych, ludzie sobie pokrzycza i pojda. |
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Celuje w Australię, Nową Zelandię lub Kanadę. Któreś z tych trzech, najchętniej dwa pierwsze. Nie wiem czy takie protesty coś zmienią, ale uważam, że coś robić trzeba. Wtedy zmieniły, czy teraz będzie podobnie tego nie wiem. Chory kraj, chora mentalność i chorzy ludzie.
![]() |
#800 | |
BAN stały
|
Cytat:
I od razu ściągać tam rodziców, nie ma na co czekać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Rozstałabyś się z facetem już teraz jeśli nie chcesz mieć potomstwa nigdy a on uważa, że za 5 lat Ci się odmieni, bo on chce "przekazać swoje geny" dalej ...
![]()
#802 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Jeśli to pytanie: tak, rozstałabym się, skoro stawia sprawę w ten sposób. Jego geny ważniejsze niż Twoje szczęście. "Fajny" facet.
#804 |
Naczelna Nastolatka
|
Oczywiście. Jak mi ktoś mówi ze wie lepiej ode mnie, czego ja chce, to od razu jest do odstrzału
#805 |
Podła wiedźma ;)
|
Wczoraj byłam na domówce z TŻ-em, były tam też dwie ciężarne.
Dzisiaj rano wstajemy, a TŻ do mnie mówi tak: "Śnił mi się koszmar. Śniło mi się, że wpadłaś. I to specjalnie odstawiłaś tabletki i mnie okłamywałaś. Tak mnie wkurzyłaś!" ![]() Mój biedny TŻ., za dużo wczoraj o dzieciach było mówione aż miał koszmary w nocy. ![]()
"- Chciałem powiedzieć (...) że na tym świecie jest chyba coś, dla czego warto żyć. Śmierć zastanowił się przez chwilę. - KOTY, stwierdził w końcu. KOTY SĄ MIŁE." ![]() "Każdy człowiek kryje w sobie mrok, choć ukryty." ************** |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
niecnotliwa dziewica
|
Zakonna, jaki fryz!
![]() Wiecie, zazdroszczę Wam. Tej młodości i zdecydowania.... 15 lat temu sama bym stąd zwiewała gdzie pieprz rośnie, teraz tylko zagryzam zęby i męczę się w tym co jest. Nie czuję się na siłach zaczynać wszystkiego od nowa, zwłaszcza w obcym kraju....
#807 |
Konto usunięte
|
A ja nie chcę do innego kraju.
Tu jest mój dom, a nie na obczyźnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Konto usunięte
|
to samo ;/ chyba, ze do Oceanii
kiedys bylam pewna, ze chce stad spadac, a potem pojezdzilam troche, zobaczylam to i owo, i stwierdzilam, ze tu wcale nie jest tak najgorzej, a jak by nie bylo, to nadal lepiej niz w pojedynke na obczyznie |
![]() ![]() |
![]() |
#809 |
Naczelna Nastolatka
|
Margot. Na avku jest moja ostatnia guilty pleasure.
![]() ![]()
#810 | |
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
![]() Ja bym generalnie nie narzekała, jedynie pod względem ekonomicznym. Pod obyczajowym mogę marudzić, ale to mnie jakoś osobiście nie dotyka.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:10.