![]() |
#781 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Meme jak fajnie że wróciłaś. Masz ślicznego synka. Bardzo się ciesze że tak szybko poszło z porodem.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#783 |
Zakorzenienie
|
Jejku Meme, przeczytałam jednym tchem i jestem pod wrazeniem. Twoj synek jest przecudny
![]() ![]() ![]() Alez Ci zazdroszcze - masz to juz za sobą, taki śliczny synek, zdrowiutki i grzeczny, no i sam poród - jak Ty to kobieto zrobiłas ze poszło Ci tak szybko ? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Napisz jeszcze w wolnej chwilce czy karmisz piersia i jak to u Ciebie wyglądało? Rany- nie moge sie napatrzec na Twojego Filipka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#784 |
Zadomowienie
|
Kochane Moje Lutowo Marcowe Mamusie! Cieszę sie że juz wami jestem! Nic sienie martwcie, na pewno wasze porody, też bedą expresowe! Miło mi bardzo, ze Filipek wam sie podoba!
Jeli chodzi o karmienie, to kamrmie piersią, jestem chodzącą mleczrnią! Dobrze ze mam laktator, bo bym umarła, chyba rozkręce jakiś biznes! Maly tego nie przejada! Nawał miałam w 2-3 dobie, ale poradziłam sobie, często prezysawiałam i odciagałąm, poranionje brodawki treż miałam, ale wyleczyłam Bepanthenen, poszło jak reka odjał po kilku dniach, teraz nie ma najmnijeszego problemu! Muszę lecieć, bo mój mąż mam problem z tłuczniem ziemniaków! ![]()
#785 |
Zakorzenienie
|
Rany Meme Ty jestes niesamowita - z Twoich postów az tryska energia i siły witalne, a my tu takie zdechloki na ostatnich nogach ledwo zipiemy (no przynajmniej ja
![]() ![]() A najlepsze ze wg swojej linijki to jeszcze nie urodziłas, masz termin za 3 dni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze pytanko do ciezarówek - dziewuszki czy Wy bierzecie jakies leki preciwbolowe jak Was np. głowa boli? Ja mam dzis potworna migrene i zastanawiam sie czy na 3 tyg. przed porodem mogłabym juz w miare bezkarnie wziac choc jeden Apap? Przez całą ciaze nie miałam w paszczy ani grama środka przeciwbolowego i czasem b. cierpiałam ale teraz moze juz mozna, jak myslicie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 |
Zakorzenienie
|
Apap jest całkowicie bezpieczny, możesz spokojnie zażyć, ostanio nawet pytałam się gina. Jak się obawiasz to weź tylko pół tabletki
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Meme ciesze sie ze juz do nas dotarłas Filipek jest przepiękny a ty widze w pełni sił ciesze sie bardzo ze tak szybko dotarłas do swojej wagi i optymizmu!
![]() U mnie dzis o 16 zaczeło sie cos dziwnego zaczeło mnie bolec podbrzusze z lewej strony tak mocno ze wiłam sie z boolu normalnie bool jaki sobie ciezko wyobrazic przeszło mi dopiero o 16 48 i od tamtej pory mam spokooj o 18 poszłam sie przejsc na 20 minutowy spacer .Myslicie ze to był skurcz?w soomie mało wazne ale jak tak boli poród to ja wymiękam ![]() Ide cos zjesc bo padam z głodu
#789 |
Zakorzenienie
|
Malina ja wczoraj miałam podobną akcje tylko dużo krócej i tez wymiekam
![]() A dzis sie przeżarłam pączkami - tzn. zjadlam "tylko" dwa, ale za to na raz i teraz mi max niedobrze - chyba pojade do rygi a potem spać. Dobranoc dziewuszki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zadomowienie
|
Meme, nareszcie jesteś
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Wtajemniczenie
|
Jestem totalnie objedzona pączkami. Upiekłam wczoraj blisko 40 i już prawie nic nie ma.
Meme to ja jestem chętna na twoje mleko ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 |
Zakorzenienie
|
witajcie mamuśki
![]() Ja o paczkach nie moge nawet myslec - te wczorajsze 2 tak mi zaszkodziły na zołądek ze pół nocy nie spałam, jakies wyjątkowo tłuste były ![]() Za to dzis jestem tak wsciekle głodna ze zjadłabym lodówke z drzwiami - ale niestety oprócz drutów i światła nic w niej nie ma ![]() Przed chwilą przyszlo mi zamówienie ze sklepu internetowego (materacyk, posciel, nosidło, koszula nocna ![]() ![]() ![]() Troche sie martwie o te ubranka, bo wyglada na to ze w rozmiar 56 to moja mała sie w ogole nie zmiesci, ostatnie usg pokazało ze ma długasne nozki, a lekarka oszacowała ze do porodu bedzie ważyła ok. 3800 albo i wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zadomowienie
|
witajcie
jestem po cięzkiej nocy w ogoole nie spałam prawie tak mnie brzuch bolał chyba sie czyms zatrułam <byc moze pączkami> cos mi sie nie wydaje ze judro pooojde rodzic nie odszedł mi czop i nie mam zadnych skurczy w ogoole nic mi nie dolega Noramlnie miałam isc sobie na zakupy po kosmetyki dla małego ale tak mi sie cholernie niechce ze chyba wyskocze po nie rano Kasiulko dooza ta twoja mała rybka ![]()
#794 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki?! no jak tam samopoczucie? Uśmiechać sie kochane i to dużo!!! Macie swoje wspaniale Dzdzie jeszcze w brzuszkach, wiem ,ze chciałabyście mieć je juz przy sobie, ale mówie Wam, to ,że one sa jeszcze w Was to super sprawa. Mnie na przykład troche tego brakuje, tego brzuszka i kopniaków i takiej niesamowitej wiezi,świadomosci, ze ten Maluch w środku jest tylko i wyłącznie zwiazany ze mną i tylko mój. Jakoś nie mogę sie nacieszyc tym moim skarbem, mam wrazenie,ze teraz kiedy juz jest na świecei, jakby mi Go ktoś zabrał, cos tylko mojego, tego najdroższego i najcenniejszego i musze sie Nim teraz dzielić z innymi...
Malina nie denerwuj się, ze jeszcze nie rodziz, choc wcale bym sie nie zdziwiła, gdyby Ciewzięło dzis czy jutro. Ja przed samym porodem byłam już kompletnie zmęczona, tak jak ty piszesz.W każdym razie jakby co, czekam na wieści! Co do pączków, to Wam zazdroszcze, ja nie zjadłam ani jednego - na karmieniu podobno nie wlno jesć nic smażonego ani pieczonego. Tego sietrzymama od tych 9 dni,nie narzekam, lekkie jedzenie bardzo moi smakuje, odobnie jak w ciaży, organizm sam podpowiada czego mi trzeba. Mam odpał na punkcie surówki z jabłak i marchwi i naleśników z powidąłmi i jogutrów. Własciwe, to musze Wam powiedzieć, że w ciaży jeśli chodzi o jedzenie, to duzo bardziej sobie folgowałam, zwłaszcza ze słodyczami. Teraz strasznie mi sie chce czekolady i w ogóle słodyczy, ale pediatra odradził, przynajmniej na jakiś miesiać, dopóki Mały sie "nie rozkręci". Aha! Właśnie, bardzo ważne, właściwe to rada dla Was wszystkich Kochane Mamusie. 1 - a propos gojenia krocza, jak wrócicie do domu róbcie okłady z Tantum Rosy, działą rewelacyjnie, mnie po 5dniach zaczęły odchodzic szwy a jak mnie zobaczyła połozna środowiskowa, to nie wierzyła, że jestem w 5dobie po porodzie. Teraz mam juz wszystko zagojone.Poza tym, jeśli nie będzie sie z Was za przeproszeniem "łało" te kilka dni po porodzie, w domu chodzcie bez majtek. Ja cały czas "sie wietrzę. O czasu jak wróciłam ze szpitala, chodzę w szlafroku,jedynie 2pierwsze dni w domu, chodziłam z pielucha z Belli. No i za kazdym razem po toalecie, przepłukujcie sie pod prysznicem. A jak Was bedzie bolałap odczas siusiusnia, to róbcie to pod prysznicem i zaraz sie myjcie. Brak krwi i świeże powietrze bardzo szybko goi rany, polecam! A 2 to rada a propos karmienia. sposób sprawdzony przez mamę i ciotki i teraz także pzreze mnie. Po każdym obiedzie, łyżeczka kminku i zapić wodą. Dziecko nie kolek, choćby sie waliło i paliło. Lepiej mu smakuje pokarm i nie ma problemu z przyswajniem go. To tak jak te herbatki koperkowe, tylko że kminek działa zapobiegawczo. Naprawde warto! No to by chyba bayło na tyle. Znów sie rozpisałam! Kończe i ide do moich Panów, jednemu trzeba znowu duperkę umyć.... Całuski i ścikam kazdą z osobna! ![]()
#795 |
Zakorzenienie
|
Meme a ten kminek to cały w ziarenkach trzeba wszamać czy zmielony?
![]() Nie wiem jak mi to przez gardło przejdzie ale spróbuję ![]() Musze tez koniecznie kupic tą Tantum Rose, skoro taka dobra, wiec jutro tez smigam do apteki ![]() Dziewczyny poradzcie jak sie zmoblilizowac i spakowac wreszcie tą cholerną torbe? Ja sobie od 2 tygodni codziennie obiecuje ze sie spakuje wreszcie i poki co bynajmniej nie jestem spakowana, normalnie nie moge sie pozbierac do kupy.... Malina trzymam kciuki zeby Cie wreszcie "wzieło", pewnie masz juz serdecznie dosc tego czekania... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#796 |
Zakorzenienie
|
Kasiulka widze, że się wziełaś za zakup koszuli
![]() ![]() ![]() Joasiu, czy Ty jeszcze karmisz piersią? Jakie małej podajesz mleko? |
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wam dziewczyny napewno uda się karmić więc się nie przejmujcie. Już nie moge się doczekać która kolejna dołączy do grupy rozdwojonych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
witajcie po raz kolejny
![]() wiecie co wam powiem nawet nie chodzi mi o to ze jutro nie urodze <jakos mam przeczucie ze koło wtorku dopiero> ale wsciekam sie na mysl ze niemam siary zaczynam sie bac ze nie bede miec mleka BŁAGAM NAPISZCIE MI ZE NIE TRZEBA MIEC SIARY ![]() ![]() ![]()
#799 |
Zadomowienie
|
Malinko, nie martw się
![]() ![]() Meme dzięki za dobre rady ![]() A propo, w którym tc byłaś jak urodziłaś Filipka? I jeszcze jedno ![]() ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam siary, a najdziwniejsze jest to że miałam ją w 6 mc, a w 7 mc poprostu przestało mi lecieć
![]() ![]() ![]() ![]() Słodkich snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zadomowienie
|
Witam obecne i przyszłe mamusie!
Ja co prawda jestem mamusią styczniową, ale chciałam tylko powiedzieć, ze w ciąży leciała mi siara, a po porodzie miałam bardzo mało pokarmu, tak że z wielkimi bólami karmiłam córkę miesiąc i to też cały czas dokarmiałam. Teraz mała ma 1,5 miesiąca, a ja już pokarmu nie mam wcale. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam kciuki!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A bedac w temacie to ja ostatnio w ogole nie mam ochoty na te sprawy, maz mnie co prawda czasem troche molestuje ![]() ![]() ![]() A co do siary to akurat nie ma reguly, zreszta Iwonamysza tez to potwierdza. Ja nie mam i nie miałam do tej pory ani kropli i sie tym wcale nie martwie, siara najczesciej pojawia sie tuz po porodzie a nie przed, wiec Malina - bez paniki ![]() Ja dzis wstałam znowu z koszmarną migreną i zgagą, choc nawet jeszcze nic nie miałam w ustach ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zadomowienie
|
Oto kolejny dzien mojego oczekiwania na cud w postaci Tomcia co prawda z tego co wynika powinnam dzis juz rodzic ale jakos jeszcze sie chyba temu leniowi niechce wychodzic a cooo swiat jest okrutny i pewnie słyszał o tym jak słuchałam wiadomosci co zniecheciło go do wyjcia na zewnątrz
a tak całkiem serio to nadal jestem formułą 2 w 1 i strasznie jestem ciekawa czy cos dzis mnie ruszy. Kasiu mnie na zaparcia pomaga kawa z mlekiem tzn mleko z kawa :P jesli nie lubisz to napij sie ciepłego kakao niewiem jakos szybko mnie po tym rusza ,od jakiegos tygodnia mam odwrotny problem bo strasznie mnie czysci ponoc to norma przed porodem ![]() dzieki za pocieszenie z ta siara normalnie mi ulzyło bałam sie ze musi byc przed porodem ,wczoraj tez usłyszałam cos bardzo interesujacego bo roowniez mnie to martwiło wiedziałyscie ze czop sluzowy nie zawsze odchodzi przed porodem ![]() a co do stosunków sexualnych to nie one przyspieszaja poród tylko słkadnik który jest w spermie i szczerze wam sie przyznam ze ja juz niepamietam co to jest stosunek sexualny ![]() ![]() ide cos przetracic na sniadanko bo TOmcio sie juz wkurza i kopie jak oszalałay ahh ten mooj buntownik
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Malinko a już myślałam, że Cię powieźli
![]() ![]() Ja miałam dzisiaj w nocy tak potworną zgage, że niespałam ze dwie godziny. Straszna męczarnia. Co do zaparć to raczej u mnie odwrotnie, miałam raczej je w pierwszej połowie ciąży, naszczęście samo przeszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zadomowienie
|
Próbowałyście na zgagę jeść migdały? Ja miałam taką zgagę w ciąży, że miałam wrażenie że jest ona po wszystkim, nawet po wodzie. Dopiero w szpitalu już parę dni przed porodem koleżanka powiedziała o migdałach i jak zaczęłam je wcinać, to jak ręką odjął.
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
"Nocne" umilanie sobie życia hmm..... już nie pamiętam jak to się robi
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam dziś w nocy dwa razy w toalecie. Drugi raz o 4 nad ranem i nie mogłam już usnąć ![]() ![]() Zgaga póki co to na razie mnie omija, a i w toalecie nawet nie mam żadnych problemów ![]() A na zaparcia faktycznie pomaga kawa z mlekiem. Pół godzinki i sprawa załatwiona ![]() Dziewczyny miłego dnia i MALINKA trzymam za Ciebie kciuki ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
rany miałam zgage chyba ze 3h toz to normalnie paranoja nawet picie herbaty nie sprawiało mi zbyt doozej przyjemnosci .Przed chwila był u mnie ojciec i przynioosł zakupy dla Tomcia kosmetyki akcesoria smoczki<postawiłam na uspokajające z nuka> i pampersy w realu była jakas promocja pampersoow Jumbo jest w niej 96pieluch ciekawe na ile to starczy pewnie z tydzien i znoow trzeba bedzie zrobic kurs do sklepu ale przynajmniej juz mam wszystko i moge isc spokojnie rodzic o ile dziecku sie zachce wyjsc
#808 |
Zakorzenienie
|
Ja dzis spróbowałam z migdałami jak radziła Iwonamysza i faktycznie troche pomogło na tą zgage
![]() ![]() ![]() A w ogole wylądowałam dzis po raz pierwszy w Smyku, skuszona Waszymi opowieściami no i kupiłam przecudnego różowego pajaca (taki cieplejszy zamiast kombinezona) - z uszami i maaaasą misiów, nawet guziki są w misie ![]() ![]() ![]() ![]() I w ogole poszłam do fryzjera bo strasznie zarosłam - jak mnie jutro rodzina zobaczy to znowu bedzie lament ze wraz z moimi włosami obciełam dziecku rozum ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
liberalny <tolerancyjny, nie stosujący przymusu, wolnościowy, nierygorystyczny> (Słownik Języka Polskiego PWN) Jędrek ma... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BabciaWeatherwax Czas edycji: 2006-02-25 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zakorzenienie
|
Buniu, ja sie z Rennie zaprzyjazniłam juz jakies 2 miechy temu
![]() ![]() A jak Cie tu juz mamy to mam do Ciebie pytanko ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:48.