Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 12:00   #781
asiulek8
Wtajemniczenie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam tych ślubów ja wciąż czekam na pierścionek. Rozmawialiśmy o ślubie stwierdziliśmy jednak, ze na spokojnie po urodzeniu prawdopodobnie w przyszłym roku ale ostatnio nawet TZ pwoiedzial Że nawet jak za 3 lata sie hajtniemy to nic sie nie stanie bo on wie ze chce byc ze mna do konca zycia itd chlip chlip

A co do chrzcin właśnie to kiedy planujecie ochrzcić dzieciaczki? Bo ja jestem zielona w tych tematach...
Ja myślę że maksymalnie w pazdzierniku. Potem zaczyna się robić chłodno.

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:02   #782
Talantea
Zakorzenienie

Ja zamierzach ochrzcic ze względu, ze i moi i TZta rodzina jest bardzo religijna więc dla swietego spokoju bardziej. TZ tez chce wychowywać dzieci w wierze.
Sama taka religijna nie jestem, ale ateistką tez nie jestem więc idę na kompromis.
Dziecku tym krzywdy nie zrobię

Wszystko zalezy od organizacji kiedy bedą chrzciny, bo trzeba jakis chrzestnych "zdobyć".

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:03   #783
one desire
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Coooo? Kurde, u mnie jakoś przesądów przynajmniej tak odjechanych brak ale ja jestem z rodziny katolickiej także może temu ...
Moj Tz tez jest z katolickiej rodziny (bardziej niz moja), a mimo wszystko jego mama przelewala jajko nad jego siostrzenica ale jej rodzina (tesciowej) jest z lubelskiego, niedaleko granicy z Ukraina i tam to podobno sie praktykowalo takie 'terapie'

Dziewczyny, piekne te Wasze suknie, moja chyba najbardziej przypomina ta, ktora pokazala DobraDusza88, jak mi sie uda, to pozniej wkleje zdjecie pogladowe
A co do wesel,my mielismy w maju 2015,takie prawdziwe (choc niewiele ponad 100 osob a nie 200-300) z zespolem, lokalem, 5 posilkami...i tak sobie pozniej analizowalismy czy warto bylo...i jesli finanse nie sa przeszkoda, to naprawde fajnie jest miec taka impreze, super wspomnienia!!
one desire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:04   #784
agnieszkaruta1
Raczkowanie

Cytat:
Zazdroszczę Wam tych ślubów ja wciąż czekam na pierścionek. Rozmawialiśmy o ślubie stwierdziliśmy jednak, ze na spokojnie po urodzeniu prawdopodobnie w przyszłym roku ale ostatnio nawet TZ pwoiedzial Że nawet jak za 3 lata sie hajtniemy to nic sie nie stanie bo on wie ze chce byc ze mna do konca zycia itd chlip chlip

A co do chrzcin właśnie to kiedy planujecie ochrzcić dzieciaczki? Bo ja jestem zielona w tych tematach...
Ja pewnie w pazdzierniku bo jeszcze nie jest az tak zimno i dziecko przespi cala msze, tak bylo poprzednim razem. Maly mial akurat 2,5mca.
agnieszkaruta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:07   #785
LunaLov
Raczkowanie

Jakie piękne panny młode!!!!!! Ale się sentymentalnie zrobiło!!!! Ja ślub brałam w 2011 także ten, już troszke czasu minęło a miałam księżniczke (nie bylo widac brzucha, tyłka i ud)
Teraz moja młodsza siostra się przygotowuje i powiem wam... zazdroszcze jej - jest lepiej zorganizowana i nie ma presji wielkiego wiejskiego wesela pierworodnej Nie żałuje bo taka tradycja a ja sie nie sprzeciwiałam, ale wiem że u niej będzie pieknie

Tija 95zł? wow!!! no to musisz pokazac!
Talantea piękna i skromna i zwiewna!
Aniula bardzo podobają mi się PM z taka oryginalna "ostrą" fryzurą -niebanalnie

My na ślubie śmialiśmy się cały czas - zero łez dużo radości w sumie nie wiem dlaczego
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:07   #786
kasia_ruda
Zakorzenienie

Ja jestem taką osobą, która 1.nienawidzi być w centrum zainteresowania, 2.nienawidzi wesel w ogóle (nawet w roli gościa), więc u mnie jasne bylo, że wesela nie będzie. Mąż ma podobnie, więc super się dobraliśmy.

Ja to nawet kiecki nie mialam specjalnej ślubnej, tylko taką normalną ze sklepu w kolorze kości słoniowej, ale mini, bo nogi to mój atut :P mieliśmy cudowny ślub w pałacu ślubów na Starym Mieście w Warszawie, dla nas i naszych potrzeb było idealnie. Chociaż wiem, że teściowie marzyliby o 200 osobowym spędzie. Ale to nie ze mną

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:09   #787
aniula83
Rozeznanie

GG do aniula83 Send a message via Skype™ to aniula83

Cytat:

Ja też chrzciłam synka jak miał 8 msc , specjalnie szyty był na niego fraczek sprowadzony z Włoch ,tam mam zapryjaźnioną rodzine wloską z racji że tam mieszkałam ,i powiem Wam że było super teraz też mam zamiar chrzcić drugiego synka jak będzie miał 8-9 msc ,dziecko już większe cieszy sie z zdrobnych prezentó jakie otrzyma
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
aniula83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 12:10   #788
one desire
Przyczajenie

Cytat:
Ja myslalam zeby dopiero na wiosne 2017...ale jeszcze tego nie konsultowalam z Tz. No bo juz wieksze bedzie i tak mi sie latwiej wydaje ten chrzest zorganizowac. Ja bylam chrzczona jak mialam onad 2 latka, bo caly czas chorowalam (przeziebienia tylko, ale stale...) wiec ze str mojej rodziny na pewno naciskow nie bedzie
one desire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:12   #789
Orange_tree1
Zadomowienie

To ja się też kiecką pochwale a co !!
Moja była szyta na zamówienie ale zmieściłam się w kwocie 1200zł o ile dobrze pamiętam + miałam długaśny welon zrobiony chyba za 20zł ;p
Miałam nim twarz przysłoniętą jak mnie tata prowadził przez kościół i mój mąż przerzucił go z twarzy na tył ;p
Aż się wzruszyłam jak sobie przypomniałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_7163 (Kopiowanie).JPG (326,0 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_7438 (Kopiowanie).jpg (155,3 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_5362 (Kopiowanie).jpg (67,2 KB, 32 załadowań)
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:13   #790
aniula83
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Jakie piękne panny młode!!!!!! Ale się sentymentalnie zrobiło!!!! Ja ślub brałam w 2011 także ten, już troszke czasu minęło a miałam księżniczke (nie bylo widac brzucha, tyłka i ud)
Teraz moja młodsza siostra się przygotowuje i powiem wam... zazdroszcze jej - jest lepiej zorganizowana i nie ma presji wielkiego wiejskiego wesela pierworodnej Nie żałuje bo taka tradycja a ja sie nie sprzeciwiałam, ale wiem że u niej będzie pieknie

Tija 95zł? wow!!! no to musisz pokazac!
Talantea piękna i skromna i zwiewna!
Aniula bardzo podobają mi się PM z taka oryginalna "ostrą" fryzurą -niebanalnie

My na ślubie śmialiśmy się cały czas - zero łez dużo radości w sumie nie wiem dlaczego
Dziękuje w sumie miała być inna ale jak mi ją juz zrobiła to wyglądało to całkiem całkiem
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-12, 12:14   #791
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja jestem taką osobą, która 1.nienawidzi być w centrum zainteresowania, 2.nienawidzi wesel w ogóle (nawet w roli gościa), więc u mnie jasne bylo, że wesela nie będzie. Mąż ma podobnie, więc super się dobraliśmy.

Ja to nawet kiecki nie mialam specjalnej ślubnej, tylko taką normalną ze sklepu w kolorze kości słoniowej, ale mini, bo nogi to mój atut :P mieliśmy cudowny ślub w pałacu ślubów na Starym Mieście w Warszawie, dla nas i naszych potrzeb było idealnie. Chociaż wiem, że teściowie marzyliby o 200 osobowym spędzie. Ale to nie ze mną

My tez nie lubimy z TZtem byc w centrum uwagi. On sie stresował juz z 10 osobami na imprezie, co by bylo z ponad 100
Takze TZ byl baaardzo zadowolony z skromnego slubu i malej imprezy dla najblizszej rodziny
Tesciowe i moja mama chcieli oczywiscie zebysmy koscielny brali, ale jak dla nas wystarczy cywilny.
Chcielismy byc tez juz po slubie przed kolejnymi staraniami o maluszka więc na koscielny nie bylo nawet czasu

Orange_tree1

O wow! Piekna suknia i zdjęcia
Ja welonu nie mialam, uznalam ze za glupio wyglądam.

Edytowane przez Talantea
Czas edycji: 2016-02-12 o 12:18
Stary 2016-02-12, 12:14   #792
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez one desire Pokaż wiadomość

Dziewczyny, piekne te Wasze suknie, moja chyba najbardziej przypomina ta, ktora pokazala DobraDusza88, jak mi sie uda, to pozniej wkleje zdjecie pogladowe
A co do wesel,my mielismy w maju 2015,takie prawdziwe (choc niewiele ponad 100 osob a nie 200-300) z zespolem, lokalem, 5 posilkami...i tak sobie pozniej analizowalismy czy warto bylo...i jesli finanse nie sa przeszkoda, to naprawde fajnie jest miec taka impreze, super wspomnienia!!
Też miałam dość "tradycyjne" wesele, na nieco ponad 70 osób kosztowało nas to dużo pieniędzy, ale do dzisiaj nie żałujemy- to dla nas wspomnienie na całe życie pewnie teraz bym zorganizowała to nieco inaczej, bo jestem starsza i bardziej "doświadczona" w tych kwestiach ale mimo wszystko nie zamieniłabym wesela np na obiad z rodziną- każdemu wedle potrzeb

Ojej Wy już o chrzcinach... ja narazie o tym w ogóle nie myślę jeszcze 5 miesięcy do porodu, więc inne rzeczy spędzają mi sen z powiek
Stary 2016-02-12, 12:15   #793
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aniol1985 Pokaż wiadomość
coś podobnego mówił nasz dr na genetycznym. Patrzył i patrzył i powiedział u dziewczynek łechtaczka i wargi bardziej płasko przylegają u chłopców penis i jądra bardziej stercza a tu mamy sterczącą antenkę wiec raczej chłopiec, ale prosze pokoju na niebiesko nie malować jeszcze
A ja właśnie muszę w weekend zdecydować jaki kolor na ściany do pokoju dziecięcego Liczę więc na to, że już się nic nie zmieni i faktycznie mogę nieco zaszaleć z dziewczęcym pokojem dla siostrzyczek Ogólnie całość robię taką delikatną biało-szarą, ale moja Córa uwielbia fioletowy, więc chcę iść właśnie w dodatki lila-róż. Żeby nie przesłodzić, ale jednak żeby było widać, że dziewczynki tam mieszkają. Chciałabym osiągnąć mniej więcej taki efekt:
http://porady.czterykaty.pl/temat/cz...dzieci%C4%99cy

A jeszcze w temacie płci, mnie lekarz na genetycznym powiedział, że po 16 tygodniu można powiedzieć na 100%. A teraz ocenia się po wyrostku płciowym. U nas widziałam mega płasko, dlatego raczej dziewczynka.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Tija czy ktoś ci mówił, że jesteś bardzo pozytywną osobą? Lubie czytać twoje posty, zawsze miłe i zawsze konkretne z dobrymi radami, wyjaśnieniami (wiem ze to kwestia twojej profesji ale jednak). A ślubu serdecznie gratuluję - aż mi łezka popłynęła. Mój mózg w ciąży jest jak kalafior, tym tłumacze moje emocje:P

Wózek świetny i kolor super!
Ja z całej wypowiedzi wyłoniłam tylko "kalafior". Chyba by mi wszedł kalafior

A apropos zachcianek, to jak prawie nic mi nie wchodzi, bo przez ten głupi duphaston mam znów mega mdłości, to ostatnio zjadłam coś mega mega pysznego. SUSHI! Mąż wiedział, że za mną chodzi, więc jak byłam ostatnio u lekarza to kupił mi na wynos takie specjalne dla kobiet w ciąży - czyli z pieczoną rybą i wegetariańskie, co obok surowej ryby i owoców morza nie stało nawet Wsuwałam aż mi się uszy trzęsły! I w weekend planujemy robić na obiad, mniam! Wreszcie jakiś pełnowartościowy posiłek zjadłam w tej ciąży bez zwracania.

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Oj jej tak. Kalafior ciązowy. To się dopiero zacznie. Ja chwałam talerze do lodówki, a mięso do szafek. W zamrażarce chleba szukałam. Albo paski od glukometru do pomiaru wkładam do dziury na ładowarkę w telefonie. A potem z rykiem dzwoniłam do męża że glukometr się popsuł bo nie działa i co ja teraz zrobię . Co lepsze dzwoniłam z tego samego telefonu
A ja pamiętam, że mózg ciążowy to działa całkiem sprawnie w porównaniu do tego po porodzie... Mój mąż musiał przyzwyczaić do tego, że smoczka "odkładałam" do kosza na śmieci, a brudne ubranka wkładałam do lodówki...

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
No to masz niezłe jazdy z młodą Współczuje. Mi TZ tez zazdrosci spania do pózna, on wstaje do roboty o 7 rano
Ja mówie, ze spie na zapas bo pozniej wlasnie nie bedzie juz tak fajnie.
A moje dziecko jest ostatnio mega śpiochem. Jak przez ponad dwa lata się budziła i nie dawała nam pospać, to teraz ledwo ją ściągamy z łóżka o 8 rano Ja z tego korzystam tylko w weekendy, bo do pracy wstaję o 6:00...

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Wy mi tak słodzicie, że ja będę płakać Mnie wzruszają takie krótkie reklamy z dziećmi, z mami i zdjęcia z porodów
To jak Cię wzruszają to wrzucam dwie. Reklama coli genialna. Dosłownie każda z tych scen jakby wycięta z naszego życia w ciągu ostatnich dwóch lat.

https://www.youtube.com/watch?v=zZXlMK832hI

I druga też mega wzruszająca.
https://www.youtube.com/watch?v=1SwFso7NeuA

No to płaczcie sobie
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:16   #794
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Orange tree ja miałam bialy wózek z granatową budą i był super. Wcale się jakoś nie brudził, jedynie torba, bo obijała się o spodnie, jak się chodziło. Uwielbialam go.
Hmm może ulegnę mężowi i taki sobie sprawię ... bo serio jest piękny ;p
A drugi podoba mi się cały czarny
Kurde niezła rozbieżność

Jedynie gardzę różowymi heheh nawet jeśli miałabym dziewczynkę nie wychodziłby w grę
No i żadne przywieszki ...
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-12, 12:16   #795
aniula83
Rozeznanie

Każda z Was miała bardzo piękną sukienkę
Orange piękne włosy pozazdrościć. Mi zawsze marzyło sie mieć welon ale co do czego przyszło zrezygnowałam z posiadania takiego .
[*]12.05.2014[*]
Drugi Aniołek
Stary 2016-02-12, 12:27   #796
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oursonette Pokaż wiadomość
To jak Cię wzruszają to wrzucam dwie. Reklama coli genialna. Dosłownie każda z tych scen jakby wycięta z naszego życia w ciągu ostatnich dwóch lat.

No to płaczcie sobie
Rzeczywiscie druga bardzo ładna. lezka sie w oku zakrecila. Makijaz nalozylam wiec staram sie nie rozryczec

Dzisiaj ide na kontrole do gina wiec musze wygladac jak czlowiek

Stary 2016-02-12, 12:27   #797
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm może ulegnę mężowi i taki sobie sprawię ... bo serio jest piękny ;p
A drugi podoba mi się cały czarny
Kurde niezła rozbieżność

Jedynie gardzę różowymi heheh nawet jeśli miałabym dziewczynkę nie wychodziłby w grę
No i żadne przywieszki ...

Czarny też mam :P jak sprzedaliśmy nasz 2w1 bialo- granatowy, to kupiliśmy lekką spacerówkę (baby design enjoy) i mąż strasznie chcial czarną. Powiem ci, że nie byłam zadowolona z tego koloru latem, bałam się, że jakoś Młody się przegrzeje w środku. Poza tym ok, teraz jak mi łazi, zwiewa z wózka, a potem się tarabani do niego z ubłoconymi butami, to doceniam kolor.

Stary 2016-02-12, 12:28   #798
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:

No to płaczcie sobie
Toż to zamach na mój makijaż!!
Reklamę coli jeszcze jakoś przeżyłam, ale ta druga...
Stary 2016-02-12, 12:30   #799
oursonette
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
Też miałam dość "tradycyjne" wesele, na nieco ponad 70 osób kosztowało nas to dużo pieniędzy, ale do dzisiaj nie żałujemy- to dla nas wspomnienie na całe życie pewnie teraz bym zorganizowała to nieco inaczej, bo jestem starsza i bardziej "doświadczona" w tych kwestiach ale mimo wszystko nie zamieniłabym wesela np na obiad z rodziną- każdemu wedle potrzeb
My mieliśmy podobnie jak Dobra Dusza. Weselicho tradycyjne ( koło 140 osób), wspominamy super! I choć kosztowało nas sporo, to nie żałujemy. Bawiliśmy się do 7 rano, potem poprawiny też jakoś do 2, 3 nad ranem. I jeszcze przez kilka dni została najbliższa rodzina (koło 20 osób) i jak lecieliśmy w podróż poślubną w czwartek, to oni dalej świętowali. Najlepsza impreza w życiu

Cytat:
My planujemy szybciutko, póki jeszcze będzie ciepło. Córę chrzciliśmy jak miała 6 tygodni, pewnie zrobimy podobnie. Powoli zastanawiamy się na wyborem chrzestnych. Przy pierwszym nie mieliśmy problemu, bo wybór był oczywisty. Teraz mamy chrzestnego, ale co do chrzestnej się wahamy...
oursonette jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 12:32   #800
Piernik Torunski
Zakorzenienie

hej dziewczyny.. sorry, że się nie odzywałam, ale musiałam chwilę odsapnąć.. ostatnie dnie gorzej się czułam i mega stresowałam dzisiejszym badaniem prenatalnym..
Tija - spóźnione , ale szczere sto..tfu..dwieście lat z uśmiechem na twarzy, głową pełną marzeń, w zdrowiu i dostatku.. ściskam Cię kochana urodzinowo.. fajnie, że już macie wózek.. super fura..
fanta - strasznie Ci współczuję z powodu teścia.. jest taka teoria , że jak pojawia się nowy członek rodziny to czasem ktoś odchodzi.. nie mówię, że tak było u Was, ale może teściu poczul,ze wszytsko jest w porządku i może w spokoju odejść.. czasem cierpienie chorych jest olbrzymie.. przy okazji gratuluję dobrych wyników badań Tobie i wszystkim pozostałym dziewczynom
Tinkerbelle (nie pamiętam czy dobrze piszę) - nie bardzo rozumiem co wyszło nie tak u Ciebie w tym badaniu.. sprawdź to kochana jak najszybciej, żeby być już spokojną.. wierzę, że to głupia statystyka i że będzie wszytsko w porządku u Ciebie..

a u mnie po badaniu prenatalnym.. dostałam trzy strony a4 z opisem, wszytskie narządy prawidłowe, niskie ryzyko wszytskich trysomii, dzieć ma 6,57 chyba i jest...dziewczynką bardzo się cieszę.. lekarz szybko wychwycił i pytał czy chcę znać płeć..ogólnie usg trwało 40 minut.. strasznie mnie wymęczył..nasza córcia była mega ruchliwa i trudno było zmierzyć przepływ krwi bez zastawkę trójdzielną .. widziałam, że lekarz już się wkurza.. mam niestety za wysokie ciśnienie.. mam mierzyć w domu i jak będzie przekraczało 140/90 to szpital..mam już skierowanie..

Edytowane przez Piernik Torunski
Czas edycji: 2016-02-12 o 12:33
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:33   #801
virginia
Zakorzenienie

Mamy jakąś awarię prądu, już dwa razy pisałam posta, cytowałam itd., teraz tak na szybko, może zdążę, zanim znów prąd zabiorą...

Piękne miałyście suknie. A właśnie Wy tu gadu gadu o sukienkach a ja swojej jeszcze nie mam... Bierzemy cywilny i nie chcę białej klasycznej sukni ale nie bardzo wiem czego powinnam szukać na tą okazję, poradzicie mi coś? Poza tym nie wiem jak to jest z cywilnym - czy zwyczaje są takie same jak na kościelnym, wita się młodych chlebem, przenosi panną młodą przez próg itd.?
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:33   #802
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniula83 Pokaż wiadomość
A ja brałam ślub kościelny w lipcu 2015 po 7 latach cywilnego zapragneliśmy stanąć przed oltarzem ,też miałam raczej kameralną imprezkę z 30 osobami ,a suknię kupowałam uzywaną Nawet ię nią pochwalę :P A najlepszy był mój synuś który podawał nam obrączki wszyscy sie bardzo wzruszyli jego postawą
Słodki Twój synek
I jak się wczuł w rolę
Ps. Ekstra fryzura
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-02-12, 12:35   #803
virginia
Zakorzenienie

Fantasmagori może choć Tobie zdążę napisać...bardzo Ci współczuję , teść chyba rzeczywiście czekał na zdjęcie.... Swoją drogą, super, że z maluszkiem wszystko dobrze! Gratuluję synka! Ale męsko się zrobiło na naszym wątku!

Piernik
gratuluję dziewczynki!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 12:35   #804
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
A ja właśnie muszę w weekend zdecydować jaki kolor na ściany do pokoju dziecięcego Liczę więc na to, że już się nic nie zmieni i faktycznie mogę nieco zaszaleć z dziewczęcym pokojem dla siostrzyczek Ogólnie całość robię taką delikatną biało-szarą, ale moja Córa uwielbia fioletowy, więc chcę iść właśnie w dodatki lila-róż. Żeby nie przesłodzić, ale jednak żeby było widać, że dziewczynki tam mieszkają. Chciałabym osiągnąć mniej więcej taki efekt:
http://porady.czterykaty.pl/temat/cz...dzieci%C4%99cy

A jeszcze w temacie płci, mnie lekarz na genetycznym powiedział, że po 16 tygodniu można powiedzieć na 100%. A teraz ocenia się po wyrostku płciowym. U nas widziałam mega płasko, dlatego raczej dziewczynka.

Ja z całej wypowiedzi wyłoniłam tylko "kalafior". Chyba by mi wszedł kalafior

A ja pamiętam, że mózg ciążowy to działa całkiem sprawnie w porównaniu do tego po porodzie... Mój mąż musiał przyzwyczaić do tego, że smoczka "odkładałam" do kosza na śmieci, a brudne ubranka wkładałam do lodówki...

No to płaczcie sobie
No dzięki własnie wyje! zaraz beda zapuchnięte oczy - głupi kalafior:P I jak to możliwe, że będzie gorzej po porodzie?

Ja jutro 16+0 także szkoda ze wizyta za miesiąc

Orange też miałam długaśny welon zupełnie przypadkiem bo nie planowałam takiego no ale... miał możliwość odpięcia 1 czesci i był krótki:P
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-12, 12:39   #805
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
a u mnie po badaniu prenatalnym.. dostałam trzy strony a4 z opisem, wszytskie narządy prawidłowe, niskie ryzyko wszytskich trysomii, dzieć ma 6,57 chyba i jest...dziewczynką bardzo się cieszę.. lekarz szybko wychwycił i pytał czy chcę znać płeć..ogólnie usg trwało 40 minut.. strasznie mnie wymęczył..nasza córcia była mega ruchliwa i trudno było zmierzyć przepływ krwi bez zastawkę trójdzielną .. widziałam, że lekarz już się wkurza.. mam niestety za wysokie ciśnienie.. mam mierzyć w domu i jak będzie przekraczało 140/90 to szpital..mam już skierowanie..
jak super, ze wszystko jest dobrze. Gratuluje dziewczynki.

Stary 2016-02-12, 12:40   #806
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Mamy jakąś awarię prądu, już dwa razy pisałam posta, cytowałam itd., teraz tak na szybko, może zdążę, zanim znów prąd zabiorą...

Piękne miałyście suknie. A właśnie Wy tu gadu gadu o sukienkach a ja swojej jeszcze nie mam... Bierzemy cywilny i nie chcę białej klasycznej sukni ale nie bardzo wiem czego powinnam szukać na tą okazję, poradzicie mi coś? Poza tym nie wiem jak to jest z cywilnym - czy zwyczaje są takie same jak na kościelnym, wita się młodych chlebem, przenosi panną młodą przez próg itd.?

Ja kupiłam zwykłą sukienkę w butiku. Tylko kolor miała "ślubny" co do zwyczajów, to już jak tam chcecie, u nas nic z tego, co wymieniłas nie było.

Stary 2016-02-12, 12:41   #807
superhuman
Zadomowienie

Cytat:
hej dziewczyny.. sorry, że się nie odzywałam, ale musiałam chwilę odsapnąć.. ostatnie dnie gorzej się czułam i mega stresowałam dzisiejszym badaniem prenatalnym..
Tija - spóźnione , ale szczere sto..tfu..dwieście lat z uśmiechem na twarzy, głową pełną marzeń, w zdrowiu i dostatku.. ściskam Cię kochana urodzinowo.. fajnie, że już macie wózek.. super fura..
fanta - strasznie Ci współczuję z powodu teścia.. jest taka teoria , że jak pojawia się nowy członek rodziny to czasem ktoś odchodzi.. nie mówię, że tak było u Was, ale może teściu poczul,ze wszytsko jest w porządku i może w spokoju odejść.. czasem cierpienie chorych jest olbrzymie.. przy okazji gratuluję dobrych wyników badań Tobie i wszystkim pozostałym dziewczynom
Tinkerbelle (nie pamiętam czy dobrze piszę) - nie bardzo rozumiem co wyszło nie tak u Ciebie w tym badaniu.. sprawdź to kochana jak najszybciej, żeby być już spokojną.. wierzę, że to głupia statystyka i że będzie wszytsko w porządku u Ciebie..

Juz sie martwiłyśmy! Dobrze, ze wszystko ok z maluszkiem... A mierzyłaś wczesniej w domu? Czy tak na wizycie sie zestresowałas? Ja od jakiegoś czasu regularnie mierze bo wczesniej tez miałam podwyższone wartości ale to przez nerwice. Pozniej sie stopniowo oswajaliśmy z ciśnieniomierzem i juz mnie to nie stresowało wiec mogłam zmierzyć wartość faktyczna. Po jakimś czasie cisnienie spadło a odkąd jestem w ciazy w ogole jest niższe choc czasami podskoczy. Moze spróbuj na początek jakos naturalnie? Jest duzo warzyw i owoców ktore naturalnie obniżają cisnienie... Ja tez na początku łykałam głóg i piłam herbatki ziolowe
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-12, 12:42   #808
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:

U nas jakoś tak wszystko poszło po kolei, nie spieszyło mi się nigdy ani ze ślubem, ani z dziećmi ...
Poznałam męża miałam 25 lat i pierwsze co mu powiedziałam " Spoko możemy pójść na piwo ale żadnego ślubu ani dzieci z tego nie będzie" A on na to: no! idealnie mi to pasuje
Po dwóch tygodniach powiedział, ze jednak mnie kocha ;p
Po 10miechach byliśmy już zaręczeni ... wystarczyły jedne wakacje razem hehhe

A co chrzcin to planuję jak najszybciej mieć to z głowy
Puki ciepło jakoś łatwiej
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-02-12 o 12:43
Stary 2016-02-12, 12:44   #809
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:

A czemu od razu szpital? Ty już jesteś na lekach, tak? Ja na obu wizytach miałam mega beznadziejne ciśnienie (ok 150/90) ale to ze stresu wynikało. Powtorzone już po wizycie było lepsze. W domu kontroluję i jest ok póki co. Pewnie to kwestia czasu aż wejdę na leki, skoro w 1.ciąży tak było, ale na razie jestem bez.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:
U nas jakoś tak wszystko poszło po kolei, nie spieszyło mi się nigdy ani ze ślubem, ani z dziećmi ...
Poznałam męża miałam 25 lat i pierwsze co mu powiedziałam " Spoko możemy pójść na piwo ale żadnego ślubu ani dzieci z tego nie będzie" A on na to: no! idealnie mi to pasuje
Po dwóch tygodniach powiedział, ze jednak mnie kocha ;p
Po 10miechach byliśmy już zaręczeni ... wystarczyły jedne wakacje razem hehhe

My się zaręczyliśmy 3 miesiące po 1.randce a jej rocznicę świętowalismy już jako małżeństwo.

Stary 2016-02-12, 12:44   #810
superhuman
Zadomowienie

Super uwielbiam takie historie ️ i zazdroszczę my 3 lata i dalej nic...

Waśnie pytałam mamy. Ochrzcili mnie jak miałam 2,5mca wiec tez szybciutko
superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości