![]() |
#781 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.
Cytat:
![]() |
#782 |
Zakorzenienie
|
Ja zamierzach ochrzcic ze względu, ze i moi i TZta rodzina jest bardzo religijna więc dla swietego spokoju bardziej. TZ tez chce wychowywać dzieci w wierze.
Sama taka religijna nie jestem, ale ateistką tez nie jestem więc idę na kompromis. Dziecku tym krzywdy nie zrobię ![]() Wszystko zalezy od organizacji kiedy bedą chrzciny, bo trzeba jakis chrzestnych "zdobyć". |
![]() ![]() |
![]() |
#783 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, piekne te Wasze suknie, moja chyba najbardziej przypomina ta, ktora pokazala DobraDusza88, jak mi sie uda, to pozniej wkleje zdjecie pogladowe ![]() A co do wesel,my mielismy w maju 2015,takie prawdziwe (choc niewiele ponad 100 osob a nie 200-300) z zespolem, lokalem, 5 posilkami...i tak sobie pozniej analizowalismy czy warto bylo...i jesli finanse nie sa przeszkoda, to naprawde fajnie jest miec taka impreze, super wspomnienia!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Raczkowanie
|
Jakie piękne panny młode!!!!!! Ale się sentymentalnie zrobiło!!!! Ja ślub brałam w 2011 także ten, już troszke czasu minęło a miałam księżniczke (nie bylo widac brzucha, tyłka i ud
![]() Teraz moja młodsza siostra się przygotowuje i powiem wam... zazdroszcze jej - jest lepiej zorganizowana i nie ma presji wielkiego wiejskiego wesela pierworodnej ![]() ![]() Tija 95zł? wow!!! no to musisz pokazac! Talantea piękna i skromna i zwiewna! Aniula bardzo podobają mi się PM z taka oryginalna "ostrą" fryzurą -niebanalnie ![]() My na ślubie śmialiśmy się cały czas - zero łez dużo radości w sumie nie wiem dlaczego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem taką osobą, która 1.nienawidzi być w centrum zainteresowania, 2.nienawidzi wesel w ogóle (nawet w roli gościa), więc u mnie jasne bylo, że wesela nie będzie. Mąż ma podobnie, więc super się dobraliśmy.
Ja to nawet kiecki nie mialam specjalnej ślubnej, tylko taką normalną ze sklepu w kolorze kości słoniowej, ale mini, bo nogi to mój atut :P mieliśmy cudowny ślub w pałacu ślubów na Starym Mieście w Warszawie, dla nas i naszych potrzeb było idealnie. Chociaż wiem, że teściowie marzyliby o 200 osobowym spędzie. Ale to nie ze mną ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#789 |
Zadomowienie
|
To ja się też kiecką pochwale a co !!
Moja była szyta na zamówienie ale zmieściłam się w kwocie 1200zł o ile dobrze pamiętam + miałam długaśny welon zrobiony chyba za 20zł ;p Miałam nim twarz przysłoniętą jak mnie tata prowadził przez kościół i mój mąż przerzucił go z twarzy na tył ;p Aż się wzruszyłam jak sobie przypomniałam ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#790 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#791 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Takze TZ byl baaardzo zadowolony z skromnego slubu i malej imprezy dla najblizszej rodziny ![]() Tesciowe i moja mama chcieli oczywiscie zebysmy koscielny brali, ale jak dla nas wystarczy cywilny. Chcielismy byc tez juz po slubie przed kolejnymi staraniami o maluszka więc na koscielny nie bylo nawet czasu ![]() Orange_tree1 O wow! Piekna suknia i zdjęcia ![]() Ja welonu nie mialam, uznalam ze za glupio wyglądam. Edytowane przez Talantea Czas edycji: 2016-02-12 o 12:18 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ojej Wy już o chrzcinach... ja narazie o tym w ogóle nie myślę ![]() ![]()
![]() |
#793 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() http://porady.czterykaty.pl/temat/cz...dzieci%C4%99cy A jeszcze w temacie płci, mnie lekarz na genetycznym powiedział, że po 16 tygodniu można powiedzieć na 100%. A teraz ocenia się po wyrostku płciowym. U nas widziałam mega płasko, dlatego raczej dziewczynka. Cytat:
![]() A apropos zachcianek, to jak prawie nic mi nie wchodzi, bo przez ten głupi duphaston mam znów mega mdłości, to ostatnio zjadłam coś mega mega pysznego. SUSHI! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
https://www.youtube.com/watch?v=zZXlMK832hI I druga też mega wzruszająca. https://www.youtube.com/watch?v=1SwFso7NeuA No to płaczcie sobie ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A drugi podoba mi się cały czarny Kurde niezła rozbieżność Jedynie gardzę różowymi heheh nawet jeśli miałabym dziewczynkę nie wychodziłby w grę No i żadne przywieszki ...
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Rozeznanie
|
Każda z Was miała bardzo piękną sukienkę
![]() Orange piękne włosy ![]()
![]() |
#796 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dzisiaj ide na kontrole do gina wiec musze wygladac jak czlowiek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czarny też mam :P jak sprzedaliśmy nasz 2w1 bialo- granatowy, to kupiliśmy lekką spacerówkę (baby design enjoy) i mąż strasznie chcial czarną. Powiem ci, że nie byłam zadowolona z tego koloru latem, bałam się, że jakoś Młody się przegrzeje w środku. Poza tym ok, teraz jak mi łazi, zwiewa z wózka, a potem się tarabani do niego z ubłoconymi butami, to doceniam kolor. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Reklamę coli jeszcze jakoś przeżyłam, ale ta druga... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#799 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() My planujemy szybciutko, póki jeszcze będzie ciepło. Córę chrzciliśmy jak miała 6 tygodni, pewnie zrobimy podobnie. Powoli zastanawiamy się na wyborem chrzestnych. Przy pierwszym nie mieliśmy problemu, bo wybór był oczywisty. Teraz mamy chrzestnego, ale co do chrzestnej się wahamy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny.. sorry, że się nie odzywałam, ale musiałam chwilę odsapnąć.. ostatnie dnie gorzej się czułam i mega stresowałam dzisiejszym badaniem prenatalnym..
Tija - spóźnione , ale szczere sto..tfu..dwieście lat z uśmiechem na twarzy, głową pełną marzeń, w zdrowiu i dostatku.. ściskam Cię kochana urodzinowo.. fajnie, że już macie wózek.. super fura.. fanta - strasznie Ci współczuję z powodu teścia.. jest taka teoria , że jak pojawia się nowy członek rodziny to czasem ktoś odchodzi.. nie mówię, że tak było u Was, ale może teściu poczul,ze wszytsko jest w porządku i może w spokoju odejść.. czasem cierpienie chorych jest olbrzymie.. przy okazji gratuluję dobrych wyników badań Tobie i wszystkim pozostałym dziewczynom Tinkerbelle (nie pamiętam czy dobrze piszę) - nie bardzo rozumiem co wyszło nie tak u Ciebie w tym badaniu.. sprawdź to kochana jak najszybciej, żeby być już spokojną.. wierzę, że to głupia statystyka i że będzie wszytsko w porządku u Ciebie.. a u mnie po badaniu prenatalnym.. dostałam trzy strony a4 z opisem, wszytskie narządy prawidłowe, niskie ryzyko wszytskich trysomii, dzieć ma 6,57 chyba i jest...dziewczynką ![]() Edytowane przez Piernik Torunski Czas edycji: 2016-02-12 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#801 |
Zakorzenienie
|
Mamy jakąś awarię prądu, już dwa razy pisałam posta, cytowałam itd., teraz tak na szybko, może zdążę, zanim znów prąd zabiorą...
Piękne miałyście suknie. A właśnie Wy tu gadu gadu o sukienkach a ja swojej jeszcze nie mam... Bierzemy cywilny i nie chcę białej klasycznej sukni ale nie bardzo wiem czego powinnam szukać na tą okazję, poradzicie mi coś? Poza tym nie wiem jak to jest z cywilnym - czy zwyczaje są takie same jak na kościelnym, wita się młodych chlebem, przenosi panną młodą przez próg itd.?
#802 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I jak się wczuł w rolę ![]() Ps. Ekstra fryzura ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Fantasmagori może choć Tobie zdążę napisać...bardzo Ci współczuję
![]() ![]() ![]() Piernik gratuluję dziewczynki! ![]()
![]() |
#804 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja jutro 16+0 także szkoda ze wizyta za miesiąc ![]() Orange też miałam długaśny welon zupełnie przypadkiem bo nie planowałam takiego no ale... miał możliwość odpięcia 1 czesci i był krótki:P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam zwykłą sukienkę w butiku. Tylko kolor miała "ślubny" ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#807 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Juz sie martwiłyśmy! Dobrze, ze wszystko ok z maluszkiem... A mierzyłaś wczesniej w domu? Czy tak na wizycie sie zestresowałas? Ja od jakiegoś czasu regularnie mierze bo wczesniej tez miałam podwyższone wartości ale to przez nerwice. Pozniej sie stopniowo oswajaliśmy z ciśnieniomierzem i juz mnie to nie stresowało wiec mogłam zmierzyć wartość faktyczna. Po jakimś czasie cisnienie spadło a odkąd jestem w ciazy w ogole jest niższe choc czasami podskoczy. Moze spróbuj na początek jakos naturalnie? Jest duzo warzyw i owoców ktore naturalnie obniżają cisnienie... Ja tez na początku łykałam głóg i piłam herbatki ziolowe |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#808 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poznałam męża miałam 25 lat i pierwsze co mu powiedziałam " Spoko możemy pójść na piwo ale żadnego ślubu ani dzieci z tego nie będzie" A on na to: no! idealnie mi to pasuje ![]() Po dwóch tygodniach powiedział, ze jednak mnie kocha ;p Po 10miechach byliśmy już zaręczeni ... wystarczyły jedne wakacje razem hehhe ![]() A co chrzcin to planuję jak najszybciej mieć to z głowy ![]() Puki ciepło jakoś łatwiej ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() Edytowane przez Orange_tree1 Czas edycji: 2016-02-12 o 12:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#809 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu od razu szpital? Ty już jesteś na lekach, tak? Ja na obu wizytach miałam mega beznadziejne ciśnienie (ok 150/90) ale to ze stresu wynikało. Powtorzone już po wizycie było lepsze. W domu kontroluję i jest ok póki co. Pewnie to kwestia czasu aż wejdę na leki, skoro w 1.ciąży tak było, ale na razie jestem bez. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
My się zaręczyliśmy 3 miesiące po 1.randce ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Super uwielbiam takie historie
![]() ![]() Waśnie pytałam mamy. Ochrzcili mnie jak miałam 2,5mca wiec tez szybciutko |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:47.