![]() |
#781 |
Przyczajenie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
hmm...a co myślicie o BIODERMA AKN spray SPF 30 albo 20? Na stronie apteki internetowej http://www.aptecus.com/product_info....ducts_id/11056
jest informacja, że zawiera kwas glikolowy i estry kwasu salicylowego...czy te kwasy nie zaszkodzą w jakiś sposób skórze wystawionej na słońce? |
![]() ![]() |
![]() |
#782 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
"Dalej drążę temat: a jak chciałabym podkład, to mąkę na niego?" Za gafę bardzo przepraszam, chciałam pomóc, ale kiepsko to wyszło. Mam jednak nadzieję, że pośmiałyście się trochę z tej mojej radosnej twórczosci ![]() ![]()
![]() |
#783 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]()
![]() |
#784 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Dyskusja użytkowniczek sklepu z częściami zamiennymi, względnie spożywczego lub ogrodniczego.... Nie, no super... Sandija, to ja do wątku spożywczego ![]() ![]() ![]() ![]() Baardzo pozdrawiam koło gospodyń ziemno-mącznych filtrowanych! |
![]() ![]() |
![]() |
#785 |
Zakorzenienie
|
Hej! Dzisiaj otrzymałam wkońcu paczkę z mleczniem Avene z www.aptekawsieci.pl w końcu! jutro wypróbuję i podzielę sie wrażeniami! Pozdrawiam filtromaniaczki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#786 |
Zakorzenienie
|
Rzeczywiście fajna mączna wymiana myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#787 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą Erato to myślę, że czasem fajnie jak jest trochę śmiechu (nawet w tak poważnym temacie jak filtry). W końcu we wszystkim należy zachowywać zdrowy rozsądek, bo od czasu do czasu trzeba wyjść do ludzi... Pozdrowienia dla Wszystkich Filtromaniaczek ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#788 |
Zadomowienie
|
Wojtusia, ja tez wlasnie dzisiaj w koncu dostalam mleczko Avene
![]() ![]() Widze ze tu sie wesolo zrobilo ![]() A ja jutro zaczynam swoja przygode filtromaniaczki (tzn. uzywalam juz wczesniej filtrow, ale nie fotostabilnych -erisa) Tak wiec dzisiaj byl moj ostatni dzien bliskiego spotkania 3-go stopnia z UV ![]() Pozdrawiam cieplutko wszystkie filtromaniaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#789 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie, no, ja tu przeżywam socjalizm i towarzysza Bieruta, a tu takie komiczne posty rodem z warzywniaka czy innego sklepu budowlanego ![]() Wyję ze śmiechu i nie mogę wrócić do pracy; aż mnie Teżet zawołał na dół, żebym go oświeciła, co mnie tak śmieszy, bo z tego, co on wie, to jęczałam,że mam ciężki tekst do zrobienia ![]() |
|
![]() |
![]() |
#790 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
miałam ten AKN 20, zrezygnowałam po 2 aplikacji, piekł na buzi, czerwieniła się, lepił się niemiłosiernie, niby lekki, bo w sprayu, ale nałożyc tego w wiekszej dawce nie było szans, tylko cienka warstwa, bo inaczej się wałkował. Odradzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#791 |
Zakorzenienie
|
Joasiu a jak mleczko Avene? Miałaś okazje spróbować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, pojawił sie nowy filtr w aptece Aquavitae: mleczko Vichy Captail Soleil IP 50+ przeciw reakcjom alergicznym, podobno bezzapachowe, bez konserwantów, http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=4090
51 zł za 100 ml Co myślicie? Ja mam trochę uprzedzenie po Vichy mleczku żelowym. Jeśli ktos z Was zna ten produkt przeciw reakcjom alergicznym to proszę o opinię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#793 |
Zakorzenienie
|
I stało się! Wysmarowałam się dzisiaj mleczkiem Avene i oto moje spostrzerzenia:
Najpierw wycisnęłam sobie przepisową ilość na moją miarkę. Z wyglądu niczym nie różniło się od mleczka żelowego Vichy, tylko zapach inny. Ale różnice zauważyłam przy nakładaniu. Jest, jakby takie lżejsze, nie takie gęste. No i łatwiej się wchłania, pierwsza warstwa, prawie całkowicie się wchłonęła, z drugą też nie było większego problemu, tzn. skóraCzy do rączek chociaż by sie nadał? świeciła się, oczywiście, troszke się lepiła skóra, ale nie można mieć wszystkiego co by się chciało ![]() O a własnie, zapomniałabym zapytać, znalazłam mojego starego Antheliosa i jeszcze było w nim tak 1/3 zawartości, ale patrze na date ważności a tam do 01.05 (w sumie nie pamietam kiedy go kupiłam i nawet nie wiem które cyferki oznaczają rok a które miesiąc czy do 01 2005r, czy 05.2001 r.) i nie wiem czy go wyrzucić, przeterminowane filtry nie działają wogóle? Juz nawet nie o smarowanie buzi mi chodzi, bo to odpada na pewno, ale czy do rączek by sie nadał jeszcze... |
![]() ![]() |
![]() |
#794 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Nie mam pojęcia, cóż to ma być. Mądrzejsze ode mnie, piszta, co wiecie ![]() Wojtusia, stary filtr wywal natychmiast! Otwarty "działa" ok. 3 miesięcy, potem już nie zapewnia ochrony ![]() |
|
![]() |
![]() |
#795 |
Raczkowanie
|
Witam kochane filtromaniaczki
![]() Moja Bioderma Max 100 Fluid powoli się kończy i przy okazji robienia zakupów w aptece (do serum z wit. C ![]() ![]() I kupiłam mleczko Avene 40 (Lotion SPF 40) 100ml (to z dzieciaczkiem) z promocyjnym radyjkiem na plażę za 43 zł ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli sa więc jakies filtromaniaczki z okolic Gorzowa, to mam informację, że jeszcze takie mleczka promocyjne są w sprzedaży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#796 |
Gość
|
Ja też chce promocyjne radyjko!!! Najlepiej z napisem: uwaga, szalona filtromaniaczka
![]() zawsze mnie ominą takie cudne promocje ![]() |
![]() |
![]() |
#797 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Niestety - na radyjku tylko śliczne pomarańczowe logo Avene widnieje... ![]() Siedzę teraz siedzę i myślę, że gdybym kupiła dwa opakowania, to zaoszczędziłabym ponad 20 zł... (O radyjku nie wspomnę.... hahahah..... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Gość
|
Tusiu, trzeba było wykupić cały zapas; wiesz, jaki biznes byś mogła rozkręcić sprzedając potem takie filciarskie radyjka? Byśmy się potem na plażach całego świata rozpoznawały jako te z obozu filtrowege
![]() |
![]() |
![]() |
#799 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sandija, a swoją drogą ciekawe, czy towarzyszki Polki w czasach towarzysza Bieruta używały mąki zamiast pudru... Bo pudru pewnie wtedy nie było ![]() Alchemiczka, a kto powiedział, że to poważny temat? ![]() Pozdrawiam ciepło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#800 |
Zakorzenienie
|
Ale trzeszczy strasznie to radyjko - też je miałam przy moim dzieciaczku. Sprzątam w nim czasem jak mój smyk śpi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Od razu mi się milej pracuję,jak z Wami tak głęboko analizuję kwestie socjalizmu ![]() |
|
![]() |
![]() |
#802 |
Zakorzenienie
|
Sandija dzięki za odpowiedź, już wywalam ten stary krem, a swoją drogą, to nawet nie wiedziałam, ze po 3 miesiącach od otwarcia, filtr traci swoje własciwosci ochronne, a niektóre dziewczyny pisały, ze takie kremy starczają im nawet na pół roku, czyli wychodzi na to ze przez pierwsze 3 miesiące są chronione, a następne 3 to tylko wydaje im się, że mają tą ochrone
![]() Dzięki za uświadomienie, kto pyta, nie błądzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#803 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam Ania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#804 | |
Gość
|
Cytat:
- 50 ml starcza na 3, 4 tygodnie - 100 ml maksymalnie na 2miesiące. I z tym się liczą producenci, dlatego nie ma co oszczędzać. Zresztą, prawie każdy krem na tak naprawdę taką właśnie datę ważności,używając go dłużej nie poparzymy sobie od razy paszczy, ale możemy jej zafundować uczulenie, albo po prostu pozbawimy ją działania wszystkich cudeniek zawartych w kremie. Że nie wspomnę o serum z wit. C ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#805 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wszystko ok, tylko żeby rozkręcać biznes, trzeba mieć kapitał.... A ten poszedł na nowy komplet bielizny.... ![]() ![]() Kate30 - trzeszczy, nie trzeszczy - czy to ważne... ![]() ![]() Anggie w Strywaldzie kupowałam (na Sikorskiego). W dziale dermokosmetycznym. Możesz się powołać na taką jedną blondynkę, która wykupuje filtry - jak tam chodzę to Pani dziwnie się na mnie patrzy... Środek zimy, a ta filtry wykupuje... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#806 | |
Gość
|
Cytat:
![]() ![]() Nie, przepraszam, jak za dużo pracuję, to dostaję głupawki ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#807 |
Zadomowienie
|
Oj, drogie towarzyszki filtromaniaczki, ktoś tu sobie chyba Antheliosa DP zaaplikował wewnętrznie i nie ograniczał się do przepisowych 2 ml
![]() No proszę jak tu się wesoło zrobiło ![]() ![]() ![]() to ja was w nagrodę sprowadzę teraz na ziemię bardzo konkretnym pytaniem ![]() jaki współczynnik UVA ma filtr Avene, zwany przez nas "tym z dzieciaczkiem", bo spf to 40, i jak kupowałam w aptece i zapytałam o UVA, to pani powiedziała mi o jakiś nowych przepisach unijnychh, że teraz UVA i UVB to mają mieć taką samą wartość i wartość spf to się teraz będzie odnosić do obydwóch rodzajów promieniowania. Wiecie coś o tym, ta pani miałe w ogóle dość blade pojęcie o filtrach i ustawach, bo tochę to mętnie tłumaczyła. Mam nadzieję, że ta kwestia nie pojawiła się już wcześniej w tym naszym długaśnym wątku (ew. przepraszam za gafę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#808 |
Zakorzenienie
|
Hej filtromaniaczki!
Ale się wesoło zrobiło na tym wątku. Przy Was nawet socjalizm staje się zabawny ![]() W Poznaniu też w jednej aptece są mleczka Avene z dzieciaczkiem i z radyjkiem (2 sztuki) i mleczka spf 50 z kremem nawilżającym gratis (też 2). Więc w mleczko zaopatrzę się lada dzień i opiszę moje doznania... ![]() Tusia, ale ta bielizna to z filtrami? ![]() Pozdrawiam Buziaki dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale do rzeczy - Kajol, ja trochę nie na temat, ale nie do końca ![]() ![]() ![]() ![]() Aha, na pudełku jest nalepka z polskim tekstem i ona pochodzi jeszcze z "czasów" Photoderma 100, bo pisze na niej SPF 100, UVA 30. Czy to oznacza, że nowa Bioderma ma wyższą ochronę UVA ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#810 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Pozdrawiam Dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.