|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
|
|
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() Dziewczyny posiadajace fotelik maxi cosi- czy macie adaptery fotelik-wozek? Kupione przez internet czy mierzone w sklepie czy pasuja? Do Warszawianek szczepiacych Engerixem- w "mojej" aptece jest za mniej niz 58 PLN. Mniej niz placilam ma Zelaznej
|
|
|
|
#783 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam, adaptery do wozka byly w zestawie |
|
|
|
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
Co do napojow: moj starszak (2 lata 3 miesiace) tez pije glownie wode. Wciskaja mu soczki sklepowe (pelne cukru) ale nie bardzo chce pic...robimy sami soki i troche rozcienczamy mu woda. Ale porazka jesli chodzi o slodycze- uwielbia paluszki, prazynki, chrupki. Moglby je jesc non stop. Oczywiscie nie dajemy ale potrafi urzadzic wtedy scene zlosci. Wagowo jest w 50 centylu, wzrostowo w 75 centylu.
A moja Mala, zapomnialam wczoraj napisac, wazy 4050g i jest w 3 centylu. We wtorek ide do pediatry, ktora bardziej wzbudza moje zaufanie, cobaczymy co powie. Ginger- u mnie nie bylo takich akcji jak u Ciebie ale stuknelo mi 7 tyg od cc a ostatnio dwa razy plamilam, ciagnie mnie rana... to przez noszenie fotelika z dzieckiem do auta. Jak ide to az mnie wygina takie to dla mnie ciezkie. Ale musze z corka odebrac synka ze zlobka, podjechac do lekarza...dlatego boje sie o siebie (o blizne) i dlatego pytam o te adaptery... |
|
|
|
#785 | |
|
Konto usunięte
|
Ooo dzieki wielkie
![]() Cytat:
polecam bardzo
|
|
|
|
|
#786 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Jejuuu Pysia naprodukuje mi tyle milka że będe tryskać jak fonntana.
Mona po podaniu dwóch piersi musiałam podać..znów obie. Ona je jak smok. ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Polezala 10min i znow chce jesc!!! Co ja mam robic? Dam jej. Mam nadzieje ze nie pogorsze stanu piersi przez to.
|
|
#788 |
|
Zakorzenienie
|
Przy nawale musisz je i tak opróżnić
a potem na dietę Pyśkę! ![]() Ja jak ją dopychalam w nawale to się śmiałam że za tydzień przyjdzie położna ważyć a ona do 9ciu kilo dobije
Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-11 o 12:27 |
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Aha czyli wszystko dobrze ufff
Jeju glodomor chce 6 raz zjesc!! Nie usypia, gapi sie a pozniej zaczyna ssać paluchy. A ta klucha w ostatnia noc s szpitalu przytyla tyle co w 3 doby!! Rośnie mi smoczyca! ![]() Teściowa z bratową będą dziś u mnie. ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- To dziecko zaczyna mnie przerazac. Pierwsze raz nie spi po karmieniu (tu po 6) lezy i patrzy na mnie lub..mojego sutka haha ![]() A zaraz pewnie mleczka zechce (troche ulała).
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tż usypia małą to się muszę chować. Dzieciaki wyczuwają mlenio, jak rekiny krew
|
|
#792 |
|
Raczkowanie
|
a ja na spacer chcę iść i znowu nie możemy wyjść
mój mały to je wciąż na raty :/ 20 min possie z jednej, poprzeciąga się, przysypia, zaraz płacze i piąstki do buzi więc znowu go przystawiam, 5 min possał, znowu przysnął, ponosiłam go trochę, znów płacz i piątki, przystawiłam do drugiej, 3 min i wypluł i płacz, znowu przystawiłam, znowu z 10 min picia i tak 3 godziny minęły... czy któraś z Was też tak miała? Czy to się w kiedyś unormuje? czy ja takiego leniuszka mam? marzę o tym by kiedyś tak jak Wy "przewinąć, nakarmić i wyjść " u mnie póki co to nie wiem kiedy już jest nakarmiony...
|
|
|
|
#793 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Czyli jeśli minęło powiedzmy 40 minut a on dalej ciumka to daj mu smoka i zobacz czy chodziło mu po prostu o uspokojenie się(przez ssanie )czy dalej ryczy i chce jeść (wtedy pewnie jest nadal głodny) U mnie super zadziałało, a on po pewnym czasie jak już usypia to i tak wypluwa smoczek i śpi bez
|
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do smoczka to mój men dzisiaj cała noc spal bez w ogóle dochodzę do wniosku że albo mu nasza sypialnia nie pasuje albo mamy za ciepło. Dzisiaj spalismy u mojej mamy i taka cudna nocka...
|
|
|
|
|
#796 |
|
Zadomowienie
|
Wlasnie zabieram sie za czytanie o chustach
jak na poczatku w sumie o tym nie myslalam, to teraz tak sobie mysle ze moze sie przydac, nie bede sie pchala z wozkiem na wszystkie wycieczki ktore planujemy...
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, ze temat milion razy przerabiany, ale jecie pomodory, ogorki i inne bajery?a co z mlekiem i przetworami? W szpitalu odradzali.
|
|
#798 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#800 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Tez jem wszystko. Truskawki tez.
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz Tobie mleko i przetwory odradzali w szpitalu. A ja jak byłam w szpitalu to codziennie dawali to zupe mleczną to inkę na mleku, albo ser biały na kanapki albo serek homogenizowany dawali. To kraj to obyczaj ![]() Teraz tez to jem skoro tam dawali.
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja też wszystko
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Czekolady sie jeszcze nie czepiłam. Choć dostałam od kolegi wieeelką i na pewno pyszną milkę to mąż ją sam rozpracowuje. NA MOICH OCZACH
![]() Rany widze ze tylko ja taka panikara z tą dietą kp. Ale mały i tak jakis podmieniony ostatnio to juz wole nie dodawać nowych przyczyn. ![]() Dzis od 11ej w sumie spi około godziny. Chce i probuje zasnąc i jak sie uda to na 10 min i sie wybudza i znow po jakims czasie zasypia i znow sie wybudza. |
|
|
|
#806 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#807 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Robicie mi ochote na pizzeee. Chyba zaraz posle faceta :p Zamowilam chuste. W irlandii to jest tak niepopularne, ze nie moge nikogo znalezc kto mi pokaze co i jak. Szukam na grupach. Jak sie nie uda to zawsze jest youtube. Zawijac malucha do spania sie nauczylam to chuste tez ogarne dzieki wam za to, bez forum bylabym nieswiadoma mama..
|
|
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:12.

mój mały to je wciąż na raty :/ 20 min possie z jednej, poprzeciąga się, przysypia, zaraz płacze i piąstki do buzi więc znowu go przystawiam, 5 min possał, znowu przysnął, ponosiłam go trochę, znów płacz i piątki, przystawiłam do drugiej, 3 min i wypluł i płacz, znowu przystawiłam, znowu z 10 min picia i tak 3 godziny minęły... czy któraś z Was też tak miała? Czy to się w kiedyś unormuje? czy ja takiego leniuszka mam? marzę o tym by kiedyś tak jak Wy "przewinąć, nakarmić i wyjść " u mnie póki co to nie wiem kiedy już jest nakarmiony...