Lato przyszło, bocian leci, wnet pojawią się nam dzieci!! - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-12, 09:04   #781
malena1979
Zadomowienie

Dot.: Lato przyszło, bocian leci, wnet pojawią się nam dzieci!!

No, morze w tym roku to szał, dlatego my w góry jedziem, tym bardziej, że od nas nad morze to całą Polskę trzeba zjechać, to sę w tym roku jeszcze podarujemy😉
malena1979 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:12   #782
Evelinke
Zakorzenienie

Haga za dwa dni, to będziesz nam tu pisać o pozytywnej becie i będziesz miała 8 miesięcy cionzy a nie dwa dni

Wiemy, że morze jest oblegane, ale my chcemy pojechać we wrześniu, ale zaczynam się za czymś rozglądać. No i ceny pewnie też bedą inne, ale chce mieć jakieś rozeznanie.

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:17   #783
Hagnieszka
Rozeznanie

Eve gdybym sie dowiedziała o pozytywnej becie to bym chyba zwariowała ze szczescia, to jest dla mnie tak nie realne ze nie potrafię sobie wyobrazic...
Hagnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 09:39   #784
Evelinke
Zakorzenienie

Haga wiem, po porażkach już nie potrafimy sobie tego wyobrazić, ja chodziłam na wizyty i widziałam bąbelka już na usg i nie docierało do mnie ze to co było przez tyle lat nieosiągalne teraz sie dzieje, ale musimy wierzyć, nie możemy stracić wiary, bo co nam zostanie, rozżalenie i smutek. Lepiej wierzyć i mieć nadzieję

I życzę Ci żebyś zwariowała ze szczęścia za dwa dni

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 10:04   #785
Hagnieszka
Rozeznanie

Eve ❤️
Stary 2016-07-12, 10:49   #786
Natuś-77
Zakorzenienie

Haga, aż chuchnęłam w kciuka i słonko wyszło. Może to znak?

Eve, mi się zdaje że tak trzeba 75zł/os. liczyć, oczywiście wszystko zależy co chcecie mieć. My się trzymamy tej kwoty, ale znajomi przeważnie płacą ok. 130-150 zł /os i jeżdżą do Międzywodzia k/Międzyzdrojów to jakiegoś ośrodka. Jak chcesz to mogę dopytać jak się nazywają te miejsca.
(tu jeszcze są fajne miejsca: https://www.airbnb.pl/)

Kasp, ja myślę o twoich reakcjach org. Znalazłam jakiś lab, co robi różne badania pod kątem borelioz, zakażeń wszelakich i robią taki test:
"Specjalistyczny test identyfikacyjny przy chorobach autoimmunologicznych na obecność w organizmie: reakcji autoagresji, bakterii, wirusów, pasożytów, grzybów, obciążeń toksynami podejrzewanych o powodowanie autoagresji/ chorób autoimmunologicznych. W jego skład wchodzi także energetyczna diagnostyka 10 takich chorób" za 360 zł.
Nie wiem, czy linka mi nie zje:
http://brm-med.pl/cennik/

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Wróciłam od rodzinnej. Dostałam skierowanie na : morfologia (pełna), kwas moczowy, CRP (ilościowo), ASO (ilościowo), RF (czynnik reumatoidalny) - na NFZ
a dodatkowo anty-CCP i ANA1 (p/c p.jądrowe i p.cytoplazmatyczne, test przesiewowy met.IIF)- na własny koszt.
Ile muszę w diagnostyce liczyć się z ANA?
Stary 2016-07-12, 11:45   #787
sandrita86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gosiurek Pokaż wiadomość
I tu chciałabym wtrącić, że w szczęśliwym cyklu byłam na 100% przekonana że się nie udało. Brałam dupka i także wcale tego nie odczuwałam. Że już nie wspomnę że zanim zatestowałam to i % wpadł i fajeczki..

Sandrita u nas to było tak, że jak pęcherzyk był dobry to Ovitrelle i ok 24 godziny później małż oddawał nasienie, nastepnie za dwie godziny prosili do gabinetu. Tam na samolot i ciach to nasienie (spreparowane, czyli wygląda inaczej. Pozwoliłam sobie kiedyś na żarcik do doktorka, że czy to na pewno mojego małża bo ja jestem przyzwyczajona do innych widoków, ale nie rozbawiło go to ) do macita city. Potem USG (czy nasienie jest na swoim miejscu) i za dwa dni kontrola. Jak pęcherzyk pękł to dupek i czekanie.
Aha przed 3 IUI czytałam że lepsze są wyniki jak się robi na pełnym pęcherzu (tak też zrobiłam )

Pyati gratulacje!!!
Dzięki Gosiu za informację ja idę w pt w 13 dc sprawdzić pęcherzyk i jak będzie dobry to w sobotę w 14dc jedziemy na iui. Rozumiem, że sama aplikacja plemniczków jest bezbolesna (po hsg wciąż mam uraz do jakichkolwiek działań w okolicach macica city...). Nie wiem co to znaczy,żeby robić na pełnym pęcherzyku? I czy to prawda, że z każdym kolejnym podejściem spada szansa na powodzenia?

Zapisz
sandrita86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 12:12   #788
kasptak
Zakorzenienie

Natka, dzięki 😙 mam też w planie test na nietolerancje pokarmowe (jedyne 1600 zł), ale ze wszystkim musze poczekać, aż odstawie sterydy, żeby mieć wiarygodny wynik... a Ty sobie rób badania jak najszybciej. Haga, ja wierzę w Was i trzymam kciuki. Oby do piątku. U mnie na bank nic, pms juz atakuje😆

---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ----------

Sandrita, bolesność iui zależy od delikatności lekarza, ale nie jest tak źle jak przy hsg (tylko raz mnie tak baba załatwiła, że nie mogłam na tyłku usiąść przez 2 dni). Możesz trochę plamici po, ale to normalne. Może źle zrozumialas lekarza, nie na pełnym pecherzyku tylko pecherzu 😊 to lekarzowi ułatwia robotę

Edytowane przez kasptak
Czas edycji: 2016-07-12 o 12:30
kasptak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 12:12   #789
__malaMi__
Zadomowienie

Witam sie

Cytat:
Napisane przez soul_me Pokaż wiadomość
Dużo masz empatii kobieto
oj bardzo duzo...

Cytat:
Napisane przez Hagnieszka Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Dzisiejsza nic to jakiś koszmar, z boku na bok i jakieś głupie męczące sny. Małż mówi ze miał to samo, może to przez ta pogodę...
mój baaardzo rzadko pamięta sny, ale też dzisiaj mówił, ze miał koszmary. Za to ja spałam jak zabita, pierwszy raz od ponad tygodnia.

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość

Wróciłam od rodzinnej. Dostałam skierowanie na : morfologia (pełna), kwas moczowy, CRP (ilościowo), ASO (ilościowo), RF (czynnik reumatoidalny) - na NFZ
a dodatkowo anty-CCP i ANA1 (p/c p.jądrowe i p.cytoplazmatyczne, test przesiewowy met.IIF)- na własny koszt.
Ile muszę w diagnostyce liczyć się z ANA?
mam na tel trochę zdjęć cennika diagnistyki, ale akurat ana ucieta cenę jutro będę w diallabie więc jeśli mają tam w cenniku to mogę ci cyknąć fotkę, chyba, ze tylko diagnostyka cie interesuje.

Cytat:
Napisane przez kasptak Pokaż wiadomość
Natka, dzięki 😙 mam też w planie test na nietolerancje pokarmowe (jedyne 1600 zł), ale ze wszystkim musze poczekać, aż odstawie sterydy, żeby mieć wiarygodny wynik... a Ty sobie rób badania jak najszybciej. Haga, ja wierzę w Was i trzymam kciuki. Oby do piątku. U mnie na bank nic, pms juz atakuje😆

ja nie nakręcam, tylko przypominam, że mnie też pms atakował, a wyczuwam go zawsze nie sposób pominąć objawy. I tak mnie trzyma do teraz tylko w wersji turbo.
__malaMi__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 12:17   #790
midusia86
Zakorzenienie

Haga, cały czas myślę o twojej kruszynie i trzymam za nią mocne ciociowe kciuki ❤💚💜✊✊✊✊✊

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

A u mnie lekkie buuuuu po pierwszym podglądanku. Znalezione 7 pęcherzyków, z czego tylko 5 ma realna szanse dojrzeć 😞 sprawdzamy jeszcze raz w czwartek i sb-nd pick up.
Niech się to już skończy....

Edytowane przez midusia86
Czas edycji: 2016-07-12 o 12:27
midusia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 12:29   #791
kasptak
Zakorzenienie

Malami, wątpię, żeby się to u mnie sprawdziło. .. jeszcze przy ostatnich akcjach, gdzie pale non stop. Do mojej kuzynki dotarło, co zrobiła (psycholog z wykształcenia, nie pracuje w zawodzie i w tym momencie nie bardzo radzi sobie sama ze sobą). Wszystkim zajmuje się jej matka... najgorsze, że nie poronila póki co, boje się, że będzie jakieś zakażenie...
Midusia, trzymam kciuki✊✊✊✊ w niedziele pick-up? W mojej ex klinice nie do pomyślenia nawet w sobotę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 12:38   #792
Natuś-77
Zakorzenienie

Midusia, 7 pęcherzyków to dobry wynik, pewnie jeszcze jakieś 2-3 się pojawią także przynajmniej mniejsze ryzyko hiperki jest dobrze. A estradiol robili ci?

Mala_mi, dzięki, podzwoniłam po labach i ceny mniej więcej takie same. Ok 80 zł anty CPP a ok. 50 ANA.

Kasptak, a nic z testów pokarmowych nie można zrobić na NFZ? Ja jeszcze nie w temacie, ale we wrześniu/paźdz. wybieram się do alergologa i wtedy też mam mieć testy.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Kass, no nie mów, że dopiero teraz żałuje? ...a na co lekarze czekają?
Stary 2016-07-12, 12:44   #793
kasptak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Midusia, 7 pęcherzyków to dobry wynik, pewnie jeszcze jakieś 2-3 się pojawią także przynajmniej mniejsze ryzyko hiperki jest dobrze. A estradiol robili ci?

Mala_mi, dzięki, podzwoniłam po labach i ceny mniej więcej takie same. Ok 80 zł anty CPP a ok. 50 ANA.

Kasptak, a nic z testów pokarmowych nie można zrobić na NFZ? Ja jeszcze nie w temacie, ale we wrześniu/paźdz. wybieram się do alergologa i wtedy też mam mieć testy.

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Kass, no nie mów, że dopiero teraz żałuje? ...a na co lekarze czekają?
Natka, można na NFZ testy, ale mi zrobili teraz w szpitalu na sterydach i lekach na alergie, wyników jeszcze nie ma, ale i tak można je i kant d. rozbić. Ja poza tym chce jeszcze nietolerancję, a to co innego niż alergia
Stary 2016-07-12, 12:45   #794
wuncek
Rozeznanie

Kas, a to ona nie jest pod opieką żadnego lekarza? mówiłaś ze serduszko nie bije,musiała to gdzieś sprawdzić i nikt się w tej sprawie nie odezwał?
Swoją drogą, nie pal,to nie wpływa dobrze na Twoje k.upy

Haga, trzymam kciuki za ta betę!

Eve, u mnie cisza oprócz tego że od kilku dni juz mi bardzo ciężko. Mała mi napiera na bożene, chyba przykoksowala ostatnio. Termin mam na jutro, jeśli się nic nie wydarzy w niedziele jadę pod oxy.
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 12:48   #795
kasptak
Zakorzenienie

Haga, pamiętasz jak się umawialiśmy? Albo Ty, albo ja, a ze ja nie to padło na Ciebie😙

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Wnucek, nic nie wpływa dobrze na moje kupy😅 stary nałóg
Lajtowego porodu życzę

Edytowane przez kasptak
Czas edycji: 2016-07-12 o 12:49
kasptak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 13:03   #796
midusia86
Zakorzenienie

Kas 😘
Natus, estradiol robili i wieczorem mają pielegniarki dzwonić z wynikiem i info, czy nie zwiększyć puregonu.

U nas w klinice pick-up w weekend to chyba normalka. A wiem, ze teraz dodatkowo im spieszno, bo w ostatni tydzień lipca są zamknięci ze względu na ŚDM, więc z tym cyklem tak się trochę wstrzelilam, bo o mały włos musiałabym czekać na sierpień
Stary 2016-07-12, 13:05   #797
Natuś-77
Zakorzenienie

No to czekamy na twój wynik

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Wuncku, może jakieś toczenie po schodach góra-dół cosik pomoże?
Stary 2016-07-12, 13:06   #798
midusia86
Zakorzenienie

No to Wuncek i za ciebie mocne kciukasy ✊✊✊✊

A z tymi pecherzykami to beeee, bo ja liczyłam na jakiś spektakularny wynik, gdzie drugie podejście można by zrobić na mrozonych jajkach zaraz w nastepnym cyklu 😜
Stary 2016-07-12, 13:07   #799
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez midusia86 Pokaż wiadomość
No to Wuncek i za ciebie mocne kciukasy ✊✊✊✊

A z tymi pecherzykami to beeee, bo ja liczyłam na jakiś spektakularny wynik, gdzie drugie podejście można by zrobić na mrozonych jajkach zaraz w nastepnym cyklu 😜
Kochana, żeby nie było jak u Danae, wszystkie się zapłodniły i ma teraz 4 mrozaczki i Szymcia.
Niech będzie kilka ale super i zobaczysz że będzie sukces

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-12, 13:13   #800
kasptak
Zakorzenienie

Cytat:
Kas 😘
Natus, estradiol robili i wieczorem mają pielegniarki dzwonić z wynikiem i info, czy nie zwiększyć puregonu.

U nas w klinice pick-up w weekend to chyba normalka. A wiem, ze teraz dodatkowo im spieszno, bo w ostatni tydzień lipca są zamknięci ze względu na ŚDM, więc z tym cyklem tak się trochę wstrzelilam, bo o mały włos musiałabym czekać na sierpień
To masz szczęście😊 u nas były 2 albo 3 dni zabiegowe i jak komuś niestandardowo rosły pęcherzyki to czarna d.pa

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Natka dobrze prawi, liczy się jakość a nie ilość😊 chciałabyś tak jak ta dziewczyna z kursu adopcyjnego 40???
Stary 2016-07-12, 13:13   #801
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
To masz szczęście😊 u nas były 2 albo 3 dni zabiegowe i jak komuś niestandardowo rosły pęcherzyki to czarna d.pa
W sensie, że co? Wyciągają co jest i nara? I wszystkich w te samy dni tygodnia stymulowali niezależnie od dc? 😯
Stary 2016-07-12, 13:18   #802
kasptak
Zakorzenienie

Cytat:
W sensie, że co? Wyciągają co jest i nara? I wszystkich w te samy dni tygodnia stymulowali niezależnie od dc? 😯
Nie podeszłam do ivf, a w tej klinice to już na pewno nie. Ale widziałam parę placzacych babeczek, bo im źle rosło i pick-up się nie zgrywal z grafikiem. Nie wiem, jak to rozwiazywali. Dla Danee zrobili wyjątek, ale wtedy pracowała tam super lekarka
Stary 2016-07-12, 13:24   #803
Hagnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Haga, cały czas myślę o twojej kruszynie i trzymam za nią mocne ciociowe kciuki

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

A u mnie lekkie buuuuu po pierwszym podglądanku. Znalezione 7 pęcherzyków, z czego tylko 5 ma realna szanse dojrzeć sprawdzamy jeszcze raz w czwartek i sb-nd pick up.
Niech się to już skończy....

Midusia z tym podglądaniem to zawsze jest ściema, nigdy mi sie nie sprawdziło to co mówili ( zawsze bylo lepiej) tez trzymam za pechole bedzie dobrze.
Stary 2016-07-12, 13:27   #804
kasptak
Zakorzenienie

Wnucek urodzi, musimy mieć równowagę na wątku ciężarówek i mamus, wiec Haga nie masz wyjscia😙
Stary 2016-07-12, 13:27   #805
midusia86
Zakorzenienie

Cytat:
Nie podeszłam do ivf, a w tej klinice to już na pewno nie. Ale widziałam parę placzacych babeczek, bo im źle rosło i pick-up się nie zgrywal z grafikiem. Nie wiem, jak to rozwiazywali. Dla Danee zrobili wyjątek, ale wtedy pracowała tam super lekarka
No, zostawić z tymi jajcami przecież nie mogą....
Chyba zacznę laskawszym okiem spoglądać na tą moją klinikę.. Na szczęście przypadł mi do gustu lekarz, na którego trafiłam 😁
Stary 2016-07-12, 13:27   #806
Hagnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Haga, pamiętasz jak się umawialiśmy? Albo Ty, albo ja, a ze ja nie to padło na Ciebie

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Wnucek, nic nie wpływa dobrze na moje kupy stary nałóg
Lajtowego porodu życzę

Kas ale u Ciebie jeszcze nie wiadomo wiec nie bądź taka mądra.
U mnie jest jakieś 5 % szansy wiec....
Stary 2016-07-12, 13:31   #807
kasptak
Zakorzenienie

Cytat:
No, zostawić z tymi jajcami przecież nie mogą....
Chyba zacznę laskawszym okiem spoglądać na tą moją klinikę.. Na szczęście przypadł mi do gustu lekarz, na którego trafiłam 😁
Ja o swojej nic dobrego nie powiem😅 ciekawe kiedy przyjdzie to pismo od rzecznika praw pacjenta

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ----------

O, nie, przepraszam, położne były swietne
Stary 2016-07-12, 13:36   #808
midusia86
Zakorzenienie

Haga, Kas wy się mi tu nie wykłócac, dla wszystkich starczy miejsca w ciunzowym akapicie na pierwszej stronie 😘
Stary 2016-07-12, 15:25   #809
Candid
Zadomowienie

GG do Candid

Bry.
Evelinke my mamy domek 6 osobowy za 440 zł doba ale to oczywiście do podziału na 3- Łeba. Ale trzeba patrzeć na sezony czy ścisły czy po wakacjach pod koniec sierpnia ceny będą niższe

Edytowane przez Candid
Czas edycji: 2016-07-12 o 15:26
Candid jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-12, 16:04   #810
pyati
Kocia mama

A ja oficjalnie się nie wyrobię na iui na wtorek. Byłam dzisiaj na monitoringu u gina i mam już z jednej strony pęcherzyk 11 mm a z drugiej 12 mm, a to dopiero 7 dc więc dupa. Znowu cykl czekania. Mówiłam im, że 14 dc to będzie za późno.

pyati jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości