|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 8 (i chyba ostatnia!)
Maja usnela kolo 1.30 :/ a teraz się juz cycamy. Moze o 4.30 uda się ze będzie spała.
Cholernie męczące jest dla mnie to usypianie. ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:02 ---------- Usnela 4:54 a ja padam na pysk. Pewnie o 6-7 pobudka ![]() ---------- Dopisano o 04:55 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Jak nie kp to usypianie ---------- Dopisano o 04:56 ---------- Poprzedni post napisano o 04:55 ---------- Zaraz będzie dzwonil i dzwonil budzik tz... i gówno pośpie.
|
|
#782 |
|
Raczkowanie
|
mamaNiny gratulacje!
My wczoraj wróciliśmy do domu. Olus przyjmuje probiotyki i Delicol. Widzę, że mu to służy. Poza tym teraz karmimy się mieszanie. Bede probowala rozkręcić u siebie produkcje laktatorem, ale wczoraj nie mialam na to sily. W ogóle slabo się czuje, muszę cchyba wypocząć po szpitalu. Olek wrócił do masy urodzeniowej. W ogóle straszny z niego głodomorek Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#784 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
A wiadomo co było przyczyną niskiego przyrostu wagi Olka? Leżę jeszcze w łóżku z obiema przytulankami. O 5 wylądowała u mnie młodsza, o 6 starsza. Obie usnelyw, choć mlodsza niezbyt spokojnie śpi, o tej porze lubi cisnac Bąki Na 13.30 mam fryzjera, ale tylko ścięcie. Nie umówiłam się na farbę bo wszyscy wokół na sama myśl że mają zostać z dwójką dzieci moich są lekko przerażeni za 2 tyg chrzest, trzeba by jakoś wyglądać... może tym razem spróbuje farby sklepowej?Mozecie jakieś polecić? Farbuje się na ciemny blond. Jeden bok, ten co mam wygolony, zwykle farbuje na ciemniejszy odcien, ale tym razem może być jeden kolor jak na grzeczna mamusie przystało
|
||
|
|
|
|
#785 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62709011]A Ty jak się czujesz po cc? Doszlas już do formy?
Super że jesteście już w domku. Szpital faktycznie odbiera siły A wiadomo co było przyczyną niskiego przyrostu wagi Olka? Leżę jeszcze w łóżku z obiema przytulankami. O 5 wylądowała u mnie młodsza, o 6 starsza. Obie usnelyw, choć mlodsza niezbyt spokojnie śpi, o tej porze lubi cisnac Bąki Na 13.30 mam fryzjera, ale tylko ścięcie. Nie umówiłam się na farbę bo wszyscy wokół na sama myśl że mają zostać z dwójką dzieci moich są lekko przerażeni za 2 tyg chrzest, trzeba by jakoś wyglądać... może tym razem spróbuje farby sklepowej?Mozecie jakieś polecić? Farbuje się na ciemny blond. Jeden bok, ten co mam wygolony, zwykle farbuje na ciemniejszy odcien, ale tym razem może być jeden kolor jak na grzeczna mamusie przystało [/QUOTE]Ja tez zabieram sie do farbowania :p kupiłam farbę jeszcze w ciazy zeby juz po porodzie troche sie ogarnąć :p zaraz bedzie miesiąc a ja dalej w naturalnym ombre hahaha Loreal recital preference moj typ
|
|
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Współczuję Wam model mój dzisiaj częściej się domagał i chciałam żeby to był sen haha
Cierpliwość też zazdroszczę dziewczynom sn... cesarka to Masakra delikatnie mówiąc my myśleliśmy o trójce dzieci ale przez cc ja już nie chcę boję się, że znowu będzie cc a przy sn nie wiem czy parcie jest bezpieczne żeby się coś nie porobiło, smutno mi ehhWysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:50 ---------- Co do farbowania ja przed porodem zrobiłam ombre mówiąc do fryzjerki, że muszę jakoś wyglądać a nie wiem czy przy dwójce szybko do niej przyjdę na odrost hahah i jest git bo górę mam jak swoje naturalne włosy ![]() Wysłane z mojego EM63 przy użyciu Tapatalka
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2016-07-07 o 07:52 |
|
|
|
|
#787 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#789 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzia dziś skończyła miesiąc Z tej okazji urządziła nocną imprezę, pod znakiem krzyków i płaczów, od godziny w której się urodziła- 0:15 aż do 3:30 Dokładnie rok temu, 7 lipca, straciłam ciążę, a dziś mam cudowną Córeczkę Jakaś taka nostalgia mnie złapała, kim byłoby tamto dziecko, gdyby udało się utrzymać ciążę |
|
|
|
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
blizna jest w. Takim miejscu że nie widać jej poza tym chce mieć drugie dziecko bardzo i pewnie będzie cc więc wiadomo.Dodddatkowo akceptuję blizny po operacjach bo mam ich parę maści tylko dają efekty wybarwienia blizny, jeslir zależy Wam na splyceniu blizny to polecam laser.Cytat:
atmosfera tutaj jest rewelacyjna!Też mam naturalne ombre hehe ale kupiłam farbę mama mi nalozy na włosy. Ja używam farbujac w domu Garnier Olia jak ma,mi kto nałożyć farbę jeśli sama to w piance Peefect Mousse, alle firmy nie pamiętam![]() Dziewczynki mam pytanie co do koloru i konsystencji koopy. Hania niedawno zrobiła koope (wow po 1.5dniu) i kupa konsystencji mieciutkiej plasteliny kolor ciemno żółty z dodatkiem ciemnej zieleni :/ cczy to źle? Wujek google mówi że zielony kolor a koopie przy kp może oznaczać, że coś w jedzeniu mamy dziecku szkodzi a przt samym mm jak mam to rozumieć? Mleczko nie dobre dla dziecka? Będę obserwować koope a w poniedziałek do lekarza to pogadamy od razu kwestie szczepienia ogarne. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Masuriangirl Kubuś miał problemy z brzuszkiem? Bolesnne baczki i koopa z trudem? Cieszę się, że w domku jesteście ;* Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#791 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A przyczynę niskiego przyrostu wagi Olusia znacie? I ja się dołączam do zazdroszczących SN ![]() Jak sobie przypomnę pierwszy poród, jakie to było cudowne przeżycie, mimo bólu. I mąż mógł być przy mnie cały czas, przeciąc pępowinę, a przy cc musiał czekać na oddziale. Bartka od razu dostałam na brzuch i mogliśmy spędzić te pierwsze chwile razem, w trójkę. A Zuzię tyle co dali mi pocałować i zabrali, na czas jak mnie zszywali ![]() No i organizm szybciej do siebie dochodzi po sn. I tak mi żal, że już prawdopodobnie nigdy nie będzie mi dane przeżyć tego jeszcze raz. |
||
|
|
|
|
#792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie mam porównania z sn i generalnie szybko doszłam do siebie po cc więc moja perspektywa jest trochę inna.
|
|
|
#793 |
|
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62709711]Dzięki zapiszę sobie
Sofinka a Twoje sprawy z zusem już wyprostowane?[/QUOTE] 9tego czerwca wysłałam odwołanie od ich decyzji do sadu wiec czekam na sprawę Wlasnie a jak to jest z macierzyńskim ? Składałam wniosek jakos 20 Ksiegowa pewnie wysłała na drugi dzien Długo sie czeka ? Mozna gdzieś na tej ich platformie sprawdzic to? |
|
|
|
|
#794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też nie mam porównania pomiędzy sn a cc ale drugie dziecko jak coś to cc bo wiem co mnie czeka i cc to nie tragedia. Ja szybko doszłam do formy. Priorytetem byłoby dla mnie to żeby szpital nie rozdzielal dziecka od matki tuż po porodzie cc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Honcia czemu Mała następnego dnia dostalas? Jakis problem był? Mnie jest na pewno szkoda, że nie było kangurowania tz też Hani nie kangurowal bo była całą roztrzesiona jak ją z brzucha wyjeli dostałam ją na 3 minutki na,pierś dałam buziaka, przytulilam i zabrali do inkubatora. Tz był ciągle przy inkubatorze jak wazyli mierzyli i badali. Jak przyjechałam z bloku to po chwili do sali pooperacyjneej wszedł tz z,położoną i Hania.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#795 | ||||
|
Ania
|
Cytat:
A Ty odpoczywaj ile możesz ![]() Cytat:
wszystkiego najlepszego z okazji miesiąca dla Zuzi Zawsze będziesz o tym myśleć, zastanawiac sie. Ale jak mowisz, masz teraz cudowne dziecko ![]() Cytat:
nie czytaj wujka Google!! Moja tez tak miala kilka razy, a tez wtedy miala tylko mm. Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() Edytowane przez haneczkab92 Czas edycji: 2016-07-07 o 10:18 |
||||
|
|
|
|
#796 |
|
Rozeznanie
|
Co do krwawienia to ja 2 tygodnie i 2 dni po porodzie i juz nie krawie czyje sie znakomicie oprócz niewyspania bo malutka nadal ma problemy z załatwianiem sie w szczególności w nocy :/
Co do tej wysypki/ potówek pediatra stwierdził ze jest przegrzana i nasz bąbelek nie lubi ciepła wiec mam nadzieje ze w zimę nie bedzie problemy malutka pediatrę przywitała wielka kupa po pachy masakra no i zapisał ulewanie bo mu powiedziałam u muszę ja karmic cześciej nie wtedy kiedy ona chce bo je wtedy łapczywie nie wyobrażam sobie jej karmic co godzinę bo ona sama budzi sie co 2 godziny Niestety jeszcze ma przepuklinę pępkowa
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Haneczkab staram się nie czytać dr/wujka Google ale czasem automatycznie to przychodzi
Troszkę mnie uspokoilas dziękuję!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu nie bylo zadnego problemu. Takie procedury w tym szpitalu. Na szczęście mają otwierac nowy oddział i tam będzie mozliwosc żeby tato kangurowal po cc.
To jest najblizsza mojego miejsca zamieszkania porodówka i pracuje tam mój lekarz a chcialam zeby on robil cięcie. Może następnym razem uda się sn
|
|
#799 |
|
Zadomowienie
|
Muszę wam przyznać ze poród SN jest niesamowity
Bardzo dużym plusem jest obecność drugiej osoby No i oczywiście kontakt z dzieckiem |
|
|
|
|
#800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co z ta przepuklina? Musicie coś robić czy sama zniknie? |
|
|
|
|
|
#801 |
|
Zadomowienie
|
Madzia ja kiedys czytalam ze dla noworodka to jest norma - kupy żółte, zieleniejące na powietrzu. U Krzysia tez jest czasem zielony odcien, mysle ze to wtedy, kiedy nie zauważam, ze cos tam zrobil i niestety dluzej polezy. Mój syn nie wybudza sie ani nie płacze jak kupe zrobi
![]() A co bo cc to dołączam do Waszego grona ja bylam na 100% nastawiona na sn, torbe mialam spakowana tak, zeby na porodowce wszystko bylo po kolei wyciągane itd totalnie nie przygotowałam sie psychicznie do tego, że rożnie to w życiu bywa i moze sie skonczyc cc...A w dodatku z TZ zawsxe planowalismy gromdke dzieci 3 to minimum, najchetniej 4 no i nie wiem co teraz kazda kolejna cc to wzrost ryzyka powikłan w kolejnej ciazy. A czy uda mi sie drugie urodzic sn to nic nie wiadomo
|
|
|
|
|
#802 |
|
Zakorzenienie
|
Na dzień dzisiejszy tez juz nie chce drugiego dziecka
|
|
#803 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny moje dziecko od wczoraj nie chce jesć... Pociumka pierś ze 4minuty i zasypia albo wypluwa. Nie wiem juz jak ją przystawiac żeby zjadła więcej. Konkretnie ( 8minut ssania) zjadła tylko raz w nocy
Nie jestem w stanie jej zmusić do ssania. Zamyka usta i nue chxe lapać piersi A musimy się karmic jak najczęściej bo slabo przybiera
|
|
#804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja również czekam na decyzje. Otrzymali moj pozew i inne dokumenty o które prosili. Po 15 lipca mam dzwonić. Z Sadu pracy dalej czekam na informacje i pismo.
|
|
|
#805 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jest bardzo ciężko ale nie ma co pisac bo będzie ze marudze. Czytalam o kroplach homeopatycznych ale to juz pediatra musiałby przepisac i stwierdzic czy sa potrzebne.
|
|
|
#807 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Eh myślałam że już masz ten ZUS z głowy ![]() Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#808 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
więc daruje jej nerwów i nadal dzielnie ściągam pokarm Ale dokarmiamy mm bo niestarcza już mojego pokarmu. Ważne ze je i ma apetyt![]() Co do ciuszkow to my już prawie w 62 się mieścimy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() codziennie u niej siedzieliśmy Ale wiadomo ze to nie to samo a mąz po cc siedział u niej do 21 a poród miałam o 18.35z---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
|
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;62721741]
A była już jakaś rozprawa? [/QUOTE] Nic jeszcze nie było. Czekam.
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.

za 2 tyg chrzest, trzeba by jakoś wyglądać... może tym razem spróbuje farby sklepowej?
kupiłam farbę jeszcze w ciazy zeby juz po porodzie troche sie ogarnąć
podobalo mi sie zawsze jak sie wolamy.kogos dluzej nie widac i juz dziewczyny pytaja.bardzo to fajne...

)
więc daruje jej nerwów i nadal dzielnie ściągam pokarm Ale dokarmiamy mm bo niestarcza już mojego pokarmu. Ważne ze je i ma apetyt