|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#781 |
BAN stały
|
Dot.: Biura Podróży
A ja już przeglądam oferty różnych biur i nie wiem na co się zdecydować jednak w przyszłym roku... tyle tego jest! Pewnie z alfastarem gdzieś znowu pojedziemy, jak jest dobrze, to nie ma co tego zmieniać, ale nie wiem gdzie, bo najchętniej to pojechałabym wszędzie!! :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#782 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Szczęście to uśmiech bliźniego, to serce, to słońce, to ptak. To piosenka i słowa cieple, to dziecko, matka, kwiat… Od Ciebie tylko zależy, jak spojrzysz na ludzi i świat. Uśmiechnij się do każdego, bo każdy miłości jest wart… ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#783 |
Raczkowanie
|
Gisiaa to kwestia przyzwyczajeń, każdy się do czegoś przekonuje i jeśli jest dobre nie lubi zmian, bo się ich boi więc z jednej strony nikt się nie dziwi, że wybiera się stare już sprawdzone biuro, z drugiej jednak zawsze warto szukać dróg, które ulepszą nam świat
![]() ![]() ![]() Ja też zaczynam szukać czegoś dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#784 |
Szanelowa Madżesti
|
A możecie mi pomóc z jakim biurem najlepiej do Barcelony, my jeździmy co roku z innym, natomiast teraz już wiem gdzie chcę jechać i zdania nie zmienię póki nie zobaczę Camp Nou ale nie wiem jakie biura mają najlepszą ofertę i całą otoczkę już na miejscu w Hiszpanii. Byliśmy z TUI na Gran Canarii i na Majorce z Neckermannem jeśli chodzi o hiszpańskie miejsca ale teraz chcemy typowo Barcelonę i nie wiemy, które biuro najlepiej tam prosperuje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#785 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#786 |
Podróżniczka
|
A jakie opinie macie o Ecco Holiday ? Jeszcze z nimi nie wypoczywałam, teraz zamierzam się wybrać z nimi do Egiptu, a nie chcę się przejechać.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#787 |
Raczkowanie
|
Z Ecco Holiday jeszcze nie podróżowałam. Ja polecam Neckermanna i Exim Tours, może Neckermann jest droższy i nie dla każdego "dostępny" ale Exim jest tańszy i równie dobry.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#788 |
Raczkowanie
|
ja niestety też nie słyszałam o Ecco Holiday, jednak radziłabym po bardziej znanych biurach poszukać, wydaje mi się że wtedy jest jednak większa pewność. Poczytaj troszkę np tu na forum o Exim Tours, może akurat Ci podpisuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#789 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre ![]() bez jakichkolwiek problemow. maja teraz fajna oferte lato 2011
![]() |
![]() |
#790 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dodam iż biuro to ma solidne zabezpieczenia w postaci swojego własciciela, którym jest SKOK |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#791 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ofertę mają bardzo ciekawą i dość atrakcyjne ceny na terminy, które najbardziej mnie interesują, więc pewnie wybiorę się z nimi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#792 |
Raczkowanie
|
A co sądzicie o biurze podróży Fun Club?
![]() |
![]() |
#793 |
Szanelowa Madżesti
|
hoop_cola nie słyszałam o takim w ogóle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#794 |
Przyczajenie
|
Byłam z nimi kilka razy w górach (wyjazdy narciarsko-snowboardowe) i za każdym razem było naprawdę fajnie - żadnych przykrych niespodzianek. No i duży plus za autokary - mają swoje, nowe, a nie jakiś stary złom po remoncie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#795 |
BAN stały
|
Ja też o nich nie słyszałam... wydaje mi się, że lepiej jednak jeździć ze sprawdzonymi biurami. Wiesz, tym bardziej, że teraz tyle się słyszy o bankructwach, o oszustwach... ja póki co swojego nie zmieniam, mam nadzieję, że nigdy mnie nie zawiodą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#796 |
Przyczajenie
|
ja słyszałam o Fun Clubie od córki mojej sąsiadki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#797 |
Wtajemniczenie
|
Sylwester w Egipcie w Alfastar brakuje miesjc
natomiast warto śledzić, bo ceny spadają czasem z dnia na dzień http://www.itaka.pl/strony/2/i/2077.php?SEARCH[impreza_type]=0&SEARCH[dest]=Egipt%2CSharm+El+Sheikh& SEARCH[termin]=&SEARCH[from]=&SEARCH[cena]=&SEARCH[standard]=&SEARCH[alionly]=1&SEARCH[hoteltype]=&SEARCH[ileosob]= Katalogi nowe od 29 listopada 2010r. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#798 |
Raczkowanie
|
ja mam kumpla w abc i zawsze cos ciekawego mi znjadzie. teraz jade na narty z kumpela z z policealnej ap i facetami w lutym. mysle ze lepszej oferty nikt by mi nie znalazl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#799 |
BAN stały
|
W alfastarze już nie ma miejsc :O szybko sprzedali, tym bardziej, że do Sylwestra jeszcze trochę... u mnie Miasto już zasypane śniegiem, a jak tam u was? Nie jestem z tego powodu zadowolona, nie lubię nakładać na siebie tony ubrań :/
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#800 |
Przyczajenie
|
miasta i lotniska zasypane...dzisiaj w trójmieście była kumulacja więc ciekawe czy jutro do Hurghady wystartują samoloty. Znajomy leci i obawia się że będzie koczował na lotnisku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#801 |
Raczkowanie
|
![]()
Z całego serca NIE POLECAM biura podróży ITAKA. Byliśmy z tego biura w Izraelu i Jordanii - oszustwo jedno wielkie!!! Wycieczkę skrócono nam o jeden dzień i jeden nocleg, przy okazji nie wydając nam ostatniego śniadania (tak - w umowie było pełne śniadanie, a nie dostaliśmy nawet suchego prowiantu!!!). Zamiast całodniowego zwiedzania Betlejem 8-go dnia wycieczki, w nocy z 7/8 dzień o 1:00 wywieziono nas na lotnisko - tak jak wspomniałam, o suchym pysku.
Na miejscu za wszystko trzeba było dopłacać, mimo iż w ofercie świadczenie zostało opłacone, gdyż lokalny przewodnik szantażował grupę, że nie pojedziemy np. do Betlejem 7-go dnia (a zatem nie zwiedzimy go wcale), jeśli nie dopłacimy jemu, pilotce oraz kierowcy. Stwierdził, że oni mają 8-godzinny dzień pracy, a to że wycieczka została skrócona o jeden dzień (dowiedzieliśmy się o tym od nich na miejscu) to nie jest ich sprawa. Wisienką na torcie było to, że lokalny przewodnik Jozef Wilf (pytajcie koniecznie o to nazwisko jeśli wybieracie się w te strony, bo niewykluczone, że pracuje on również dla innych biur) chwalił się wielokrotnie i publicznie (dokładnie do mikrofonu w autobusie), iż jest osobą karaną (przesiedział 7 lat w więzieniu) oraz, że jest narkomanem! (za narkotyki też siedział). Mało tego straszył Polaków, że będą mieli problemy z przekroczeniem granicy, bo "on im to załatwi" oraz podniósł rękę na kobietę! - uczestniczkę wycieczki. W związku z opisanymi "przygodami" kilkanaście osób z naszej wycieczki złożyło pisemną skargę po powrocie do Polski, na co jednak biuro Itaka odpowiedziało, że nie widzi żadnych uchybień w świadczonych przez siebie usługach. P.S. Osoby, które były na wycieczce z Itaki po raz drugi - powiedziały, że na poprzedniej wycieczce Itaka również zastosowała numer ze skróceniem wycieczki o jeden dzień oraz zaoszczędziła na ostatnim śniadanku, tak więc nie był to incydent a stale stosowany proceder. NIGDY WIĘCEJ Z BIUREM ITAKA!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#802 |
Raczkowanie
|
Zabawne... Jakby ktoś podniósł rękę na turystę, to sprawa by się skończyła w sądzie, a nie tak jak mówisz, na reklamacji...
Moja siostra była z mężem w Jordanii na krótkim miesiącu miodowym - ot, tak im się wymarzyło i sobie bardzo chwalili... I nikt im nic nie skracał, tylko na dzień dobry usłyszeli, że może być taka możliwość, bo wszystko zależy od wylotów... Poza tym wycieczka fakultatywna nie musi się odbywać, przynajmniej mnie się już kilka razy zdarzyło, że nie było, bo np. nie było wystarczającej ilości chętnych... A skoro Wam transfer przełożyli, to też nie ma co się dziwić, że rezydenci nie mieli w planach takiej eskapady... Rozumiem jednak rozżalenie popsutymi wakacjami... Nikt nie chce, żeby coś szło po nie jego myśli na urlopie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#803 |
Zakorzenienie
|
Czy korzystał ktoś z Was z biura www.travelbook.pl ???? Bardzo proszę o opinie, bo wybieramy się na wczasy z dziećmi i zależy mi na sprawdzonym biurze
![]()
![]() |
![]() |
#804 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Ja myślę, że watro zawsze posłuchać dwóch stron. zarówno turystów jak i przedstawiciela biura Itaka. Nie do końca wszystko tak może wyglądać, bo jednak stres, odległość od domu sprawia, że osoba poszkodowana wszystko odbiera nie tak jak trzeba.
Wiadomo, każdy oczekuje od biura jak najlepszej obsługi, jak najlepszych warunków wypoczynku ale najważniejsze, aby przed wyjazdem zapoznać się bardzo szczegółowo z ofertą. Ja słyszałam że wykupienie np. dodatkowo pakietu all inclusive premium jest także dośc opłacalne. Z tego co ja czytałam, to Itaka ma raczej dobre opinie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#805 |
Przyczajenie
|
no jasne, trzeba się zawsze zapoznać bardzo dobrze z ofertą - to naturalne! nikt chyba nie chce kupić kota w worku... poza tym wiele biur podróży oferuje teraz dodatkowe ubezpieczenia! ja jak jeżdże z funclubem to wiem, że wszystko będzie ok - mają bezpieczne autokary w dodatku wygodne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#806 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
co do tych noclegów to często tak jest, że ktoś nie doczyta oferty i potem jest zdziwiony, że wyjazd na 13 dni ma tylko 13 noclegów, wszystko trzeba sprawdzać dokładnie, każdą ofertę doczytać do końca, jeśli coś jest niejasne to zapytać, mam wrażenie, że gdyby ludzie to robili zawsze to byłoby znacznie mniej niezadowolonych klientów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#807 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do przewodnika, to dowiedz się zanim coś głupiego napiszesz - gdyby sprawa miała trafić do są do sądu, to turyści musieliby zgłosić sprawę tamtejszej policji, co oznacza pozostanie w Izraelu do zakończenia sprawy, a przynajmniej kolejne loty na rozprawy- wszystko na własny koszt. - A kogo na to stać? I jaki izraelski sąd przyzna rację cudzoziemcom? Poza tym, aby zgłosić sprawę na policję, musi dojść do rękoczynu - w tym wypadku w obronie kobiety stanął jej mąż oraz inni mężczyźni z tejże wycieczki, w związku z czym nie zdołał uderzyć uczestniczki. I nie kwestionuj, proszę, że incydent miał miejsce, bo pod pismem do Itaki w tej właśnie konkretnej sprawie podpisało się około 20 osób, które brały udział w wycieczce - to nie jest tak, że świadkowie mieli urojenia, a Ty wiesz lepiej... Co do transferów, to nic nie zostało przełożone, bo sprawdziliśmy to od razu - loty odbywały się wg planu, codziennie, za wyjątkiem oczywiście szabatu. Mało tego, rozmawialiśmy z osobami z "sąsiedniego" terminu, z którymi spotkaliśmy się na lotnisku - wykiwali ich tak samo. Zarówno z zabraniem jednego dnia i jednego noclegu, jak również niewydaniem śniadania, mimo iż ilość śniadań była jasno określona w ofercie. Nie był to więc przypadek, ale proceder stale stosowany przez biuro podróży Itaka. No ale jak nie wierzysz, to może pojedź i sprawdź - i dopiero wtedy zabieraj głos co jest możliwe a co nie. ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Oferta zawierała 7 noclegów: 5 w Izraelu, 2 w Jordanii oraz 7 śniadań i 6 obiadokolacji. Plan wycieczki był 8- dniowy z czego 8 dzień to: "Śniadanie. Przejazd do Betlejem, zwiedzanie; Bazylika Narodzenia Pańskiego, Grota Narodzenia, gdzie przyszedł na świat Jezus, kościół św. Katarzyny - największy kościół na świecie, skąd co roku, na cały świat jest retransmitowana pasterka, Grota Mleczna. Transfer na lotnisko i powrót do Polski". Owego 8 dnia z całym w/w planem nie było w ogóle. Nie nie tylko 8-go dnia, ale także 7-go noclegu, gdyż bezpośrednio po siódmym dniu wycieczki wywieziono nas na lotnisko. Zamiast ostatniego śniadania mieliśmy dostać suchy prowiant - nie dostaliśmy nawet okrucha suchego chleba! I jeden pan, który był już na jakiejś innej wycieczce z Itaką, jak usłyszał o suchym prowiancie, to zaczął się na głos śmiać - od razu powiedział, że raz już to przerabiał i żebyśmy się nie nastawiali, że cokolwiek dostaniemy. - Niestety miał rację. ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Gdzie to czytałaś? My skorzystaliśmy z ich oferty, gdyż tylko to biuro podróży nie odwołało wycieczek do Izraela w okresie lipiec-sierpień (chcieliśmy jechać z Rainbow Tours). Czytaliśmy natomiast mnóstwo kiepskich opinii i niestety musimy je potwierdzić. Proszę bardzo 2,40 na 5,00 możliwych: http://www.bozo.pl/Turystyka/Biura-podrozy/Itaka/ A może tutaj? 3,2 - no szaleństwo ![]() http://www.easygo.pl/opinie/biura/itaka.html I jeszcze tu, całe 3,16: http://opinie-turystyczne.pl/opinie_..._biuro_podrozy No wspaniałe biuro... ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
A tak - zostaliśmy oszukani. Cytat:
Wykupiona przez nas wycieczka była ofertą objazdową, gdzie Betlejem stanowiło integralną jej część. Opcji fakultatywnych na tej wycieczce z resztą w ogóle nie było. Tylko program. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#808 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba... ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
nie dziwie się takim notom, ale TO NIE ŚWIADCZY O PRAWDZIWEJ SYTUACJI. naturalnym jest, że jak ktoś wraca niezadowolony (np Ty) to gdzie się da, pokaże jak bardzo jest niezadowolony. a ten co wrócił zadowolony nie będzie wszędzie skandował "było suuuupeeer". no naturalna reakcja ludzi. głosy by dopiero się wyrównały, gdyby każdy turystka, który wrócił zadowolony miał chęć, czas i potrzebę(!) pisać o swoim wyjeździe.
![]() |
![]() |
#809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A ja tylko ostrzegam. Kto chce, skorzysta z rady; kto nie - może sam sprawdzić. Jeśli chcesz, to proszę bardzo, możesz pojechać i przekonać się na własnej skórze. Ani ja, ani nikt inny nie może Ci zabronić. - I nie chce. Człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach, a nauka czasem kosztuje... Tak świat już jest skonstruowany. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj tu się nie bardzo z Tobą zgodzę, bo jest mnóstwo biur podróży gdzie właśnie każdy na forum i wszędzie gdzie się da bardzo sobie chwali i rzadko ktoś pisze coś złego ![]() Ktoś kto wraca zadowolony siedzi cicho??? Ja widzę większość pozytywnych opinii gdy szukam danych na temat konkretnego biura np. Skarpa, Orlando itp ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.