Biura Podróży, opinie, doświadczenia - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-11-16, 13:02   #781
Gisia_00
BAN stały

Dot.: Biura Podróży

A ja już przeglądam oferty różnych biur i nie wiem na co się zdecydować jednak w przyszłym roku... tyle tego jest! Pewnie z alfastarem gdzieś znowu pojedziemy, jak jest dobrze, to nie ma co tego zmieniać, ale nie wiem gdzie, bo najchętniej to pojechałabym wszędzie!! :P
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-16, 16:09   #782
Atanazja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez stokrosia Pokaż wiadomość
może w tych krajach exim to brzydkie słowo choć u nas w Polsce mimo wszystko powodzeniem cieszy się firma osram, a czy może być gorzej
wszystko kwestia gustu ale najważniejsze myślę jakość i dbanie o klienta a także o to by wrócił cały i zdrowy
Szczęście to uśmiech bliźniego, to serce, to słońce, to ptak. To piosenka i słowa cieple, to dziecko, matka, kwiat… Od Ciebie tylko zależy, jak spojrzysz na ludzi i świat. Uśmiechnij się do każdego, bo każdy miłości jest wart…:magia
Atanazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 07:50   #783
stokrosia
Raczkowanie

Gisiaa to kwestia przyzwyczajeń, każdy się do czegoś przekonuje i jeśli jest dobre nie lubi zmian, bo się ich boi więc z jednej strony nikt się nie dziwi, że wybiera się stare już sprawdzone biuro, z drugiej jednak zawsze warto szukać dróg, które ulepszą nam świat Jak się rozwinęłam literacko Udanych wyborów i wakacji
Ja też zaczynam szukać czegoś dla siebie
stokrosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 10:02   #784
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

A możecie mi pomóc z jakim biurem najlepiej do Barcelony, my jeździmy co roku z innym, natomiast teraz już wiem gdzie chcę jechać i zdania nie zmienię póki nie zobaczę Camp Nou ale nie wiem jakie biura mają najlepszą ofertę i całą otoczkę już na miejscu w Hiszpanii. Byliśmy z TUI na Gran Canarii i na Majorce z Neckermannem jeśli chodzi o hiszpańskie miejsca ale teraz chcemy typowo Barcelonę i nie wiemy, które biuro najlepiej tam prosperuje

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 11:05   #785
Gisia_00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez stokrosia Pokaż wiadomość
Gisiaa to kwestia przyzwyczajeń, każdy się do czegoś przekonuje i jeśli jest dobre nie lubi zmian, bo się ich boi więc z jednej strony nikt się nie dziwi, że wybiera się stare już sprawdzone biuro, z drugiej jednak zawsze warto szukać dróg, które ulepszą nam świat Jak się rozwinęłam literacko Udanych wyborów i wakacji
Ja też zaczynam szukać czegoś dla siebie
Jak ładnie to ujęłaś Ja chyba jestem już za stara na zmiany hihihi :P A wiecie jak to jest, jak mi jest dobrze, jestem zadowolona, nie spinam się, ze spokojem lecę na wakacje to już mi niewiele do szczęścia potrzeba. A czytam o niektórych biurach jak ludzie piszą, co przeżywają, jak się stresują. Ja bym tak nie chciała, cenię sobie spokój ducha, pewność i zaufanie. Póki co biuro mnie nie zawiodło i obym zawsze miała o nich dobre zdanie.
Stary 2010-11-17, 17:16   #786
magdziaS
Podróżniczka

A jakie opinie macie o Ecco Holiday ? Jeszcze z nimi nie wypoczywałam, teraz zamierzam się wybrać z nimi do Egiptu, a nie chcę się przejechać.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-17, 21:40   #787
anetka_35
Raczkowanie

Z Ecco Holiday jeszcze nie podróżowałam. Ja polecam Neckermanna i Exim Tours, może Neckermann jest droższy i nie dla każdego "dostępny" ale Exim jest tańszy i równie dobry.
anetka_35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 09:57   #788
stokrosia
Raczkowanie

ja niestety też nie słyszałam o Ecco Holiday, jednak radziłabym po bardziej znanych biurach poszukać, wydaje mi się że wtedy jest jednak większa pewność. Poczytaj troszkę np tu na forum o Exim Tours, może akurat Ci podpisuje.
stokrosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-18, 10:53   #789
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
A jakie opinie macie o Ecco Holiday ? Jeszcze z nimi nie wypoczywałam, teraz zamierzam się wybrać z nimi do Egiptu, a nie chcę się przejechać.

dobre była z nimi na Teneryfie i na Krecie
bez jakichkolwiek problemow.

maja teraz fajna oferte lato 2011
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-19, 13:57   #790
KrzysiekTrojmiasto
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Ecco Holiday polecam. W wakacje będą mieli Majorkę z wylotami nie tylko z Warszawy, więc to ułatwienie dla mieszkancow innych części kraju. Samo biuro dośc dobre. Co prawda czasami ceny wyższe niż gdzie indziej ale warto zapłacic kilka zlotych więcej. Naprawdę w tym sezonie mają bogatą ofertę i co ważne nie tylko z wylotami z Warszawy
Dodam iż biuro to ma solidne zabezpieczenia w postaci swojego własciciela, którym jest SKOK
KrzysiekTrojmiasto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-20, 11:36   #791
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez ewulinek@vp.pl Pokaż wiadomość
dobre była z nimi na Teneryfie i na Krecie
bez jakichkolwiek problemow.

maja teraz fajna oferte lato 2011
Cytat:
Napisane przez KrzysiekTrojmiasto Pokaż wiadomość
Ecco Holiday polecam. W wakacje będą mieli Majorkę z wylotami nie tylko z Warszawy, więc to ułatwienie dla mieszkancow innych części kraju. Samo biuro dośc dobre. Co prawda czasami ceny wyższe niż gdzie indziej ale warto zapłacic kilka zlotych więcej. Naprawdę w tym sezonie mają bogatą ofertę i co ważne nie tylko z wylotami z Warszawy
Dodam iż biuro to ma solidne zabezpieczenia w postaci swojego własciciela, którym jest SKOK
Dziękuję za opinie

Ofertę mają bardzo ciekawą i dość atrakcyjne ceny na terminy, które najbardziej mnie interesują, więc pewnie wybiorę się z nimi.

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-20, 16:31   #792
hoop_cola
Raczkowanie

A co sądzicie o biurze podróży Fun Club?

hoop_cola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-21, 09:27   #793
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

hoop_cola nie słyszałam o takim w ogóle

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 00:50   #794
Marble287
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hoop_cola Pokaż wiadomość
A co sądzicie o biurze podróży Fun Club?
Byłam z nimi kilka razy w górach (wyjazdy narciarsko-snowboardowe) i za każdym razem było naprawdę fajnie - żadnych przykrych niespodzianek. No i duży plus za autokary - mają swoje, nowe, a nie jakiś stary złom po remoncie Przy dalekich wyjazdach myślę że jest to dość istotne czym i jak się jedzie...
Marble287 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-23, 15:18   #795
Gisia_00
BAN stały

Ja też o nich nie słyszałam... wydaje mi się, że lepiej jednak jeździć ze sprawdzonymi biurami. Wiesz, tym bardziej, że teraz tyle się słyszy o bankructwach, o oszustwach... ja póki co swojego nie zmieniam, mam nadzieję, że nigdy mnie nie zawiodą.
Stary 2010-11-25, 21:38   #796
evabiedrona87
Przyczajenie

ja słyszałam o Fun Clubie od córki mojej sąsiadki była z nimi na wycieczce w Aplach, ale nie pamiętam czy to była Szwajcaria czy Włochy. Wiem, że wyrażała się o tym biurze bardzo pozytywnie - że właśnie bradzo fajne, luksusowe autokary, a poza tym miła obsługa i pewny śnieg hehe ;D
evabiedrona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-26, 06:57   #797
adela50
Wtajemniczenie

Sylwester w Egipcie w Alfastar brakuje miesjc
natomiast warto śledzić, bo ceny spadają czasem z dnia na dzień
http://www.itaka.pl/strony/2/i/2077.php?SEARCH[impreza_type]=0&SEARCH[dest]=Egipt%2CSharm+El+Sheikh& SEARCH[termin]=&SEARCH[from]=&SEARCH[cena]=&SEARCH[standard]=&SEARCH[alionly]=1&SEARCH[hoteltype]=&SEARCH[ileosob]=

Katalogi nowe od 29 listopada 2010r.
adela50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 15:57   #798
lasiczkaa
Raczkowanie

ja mam kumpla w abc i zawsze cos ciekawego mi znjadzie. teraz jade na narty z kumpela z z policealnej ap i facetami w lutym. mysle ze lepszej oferty nikt by mi nie znalazl
lasiczkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-11-27, 21:30   #799
Gisia_00
BAN stały

W alfastarze już nie ma miejsc :O szybko sprzedali, tym bardziej, że do Sylwestra jeszcze trochę... u mnie Miasto już zasypane śniegiem, a jak tam u was? Nie jestem z tego powodu zadowolona, nie lubię nakładać na siebie tony ubrań :/
Stary 2010-12-02, 16:17   #800
Matt81
Przyczajenie

miasta i lotniska zasypane...dzisiaj w trójmieście była kumulacja więc ciekawe czy jutro do Hurghady wystartują samoloty. Znajomy leci i obawia się że będzie koczował na lotnisku
Matt81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-02, 23:36   #801
klarnetos
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: Biura Podróży

Z całego serca NIE POLECAM biura podróży ITAKA. Byliśmy z tego biura w Izraelu i Jordanii - oszustwo jedno wielkie!!! Wycieczkę skrócono nam o jeden dzień i jeden nocleg, przy okazji nie wydając nam ostatniego śniadania (tak - w umowie było pełne śniadanie, a nie dostaliśmy nawet suchego prowiantu!!!). Zamiast całodniowego zwiedzania Betlejem 8-go dnia wycieczki, w nocy z 7/8 dzień o 1:00 wywieziono nas na lotnisko - tak jak wspomniałam, o suchym pysku.
Na miejscu za wszystko trzeba było dopłacać, mimo iż w ofercie świadczenie zostało opłacone, gdyż lokalny przewodnik szantażował grupę, że nie pojedziemy np. do Betlejem 7-go dnia (a zatem nie zwiedzimy go wcale), jeśli nie dopłacimy jemu, pilotce oraz kierowcy. Stwierdził, że oni mają 8-godzinny dzień pracy, a to że wycieczka została skrócona o jeden dzień (dowiedzieliśmy się o tym od nich na miejscu) to nie jest ich sprawa.
Wisienką na torcie było to, że lokalny przewodnik Jozef Wilf (pytajcie koniecznie o to nazwisko jeśli wybieracie się w te strony, bo niewykluczone, że pracuje on również dla innych biur) chwalił się wielokrotnie i publicznie (dokładnie do mikrofonu w autobusie), iż jest osobą karaną (przesiedział 7 lat w więzieniu) oraz, że jest narkomanem! (za narkotyki też siedział). Mało tego straszył Polaków, że będą mieli problemy z przekroczeniem granicy, bo "on im to załatwi" oraz podniósł rękę na kobietę! - uczestniczkę wycieczki.
W związku z opisanymi "przygodami" kilkanaście osób z naszej wycieczki złożyło pisemną skargę po powrocie do Polski, na co jednak biuro Itaka odpowiedziało, że nie widzi żadnych uchybień w świadczonych przez siebie usługach.

P.S. Osoby, które były na wycieczce z Itaki po raz drugi - powiedziały, że na poprzedniej wycieczce Itaka również zastosowała numer ze skróceniem wycieczki o jeden dzień oraz zaoszczędziła na ostatnim śniadanku, tak więc nie był to incydent a stale stosowany proceder.

NIGDY WIĘCEJ Z BIUREM ITAKA!!!
klarnetos jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-07, 18:57   #802
behemotek
Raczkowanie

Zabawne... Jakby ktoś podniósł rękę na turystę, to sprawa by się skończyła w sądzie, a nie tak jak mówisz, na reklamacji...
Moja siostra była z mężem w Jordanii na krótkim miesiącu miodowym - ot, tak im się wymarzyło i sobie bardzo chwalili... I nikt im nic nie skracał, tylko na dzień dobry usłyszeli, że może być taka możliwość, bo wszystko zależy od wylotów... Poza tym wycieczka fakultatywna nie musi się odbywać, przynajmniej mnie się już kilka razy zdarzyło, że nie było, bo np. nie było wystarczającej ilości chętnych... A skoro Wam transfer przełożyli, to też nie ma co się dziwić, że rezydenci nie mieli w planach takiej eskapady...
Rozumiem jednak rozżalenie popsutymi wakacjami... Nikt nie chce, żeby coś szło po nie jego myśli na urlopie...
Stary 2010-12-08, 12:42   #803
*Niki*
Zakorzenienie

Czy korzystał ktoś z Was z biura www.travelbook.pl ???? Bardzo proszę o opinie, bo wybieramy się na wczasy z dziećmi i zależy mi na sprawdzonym biurze
Stary 2010-12-08, 14:40   #804
GOcha79
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

Ja myślę, że watro zawsze posłuchać dwóch stron. zarówno turystów jak i przedstawiciela biura Itaka. Nie do końca wszystko tak może wyglądać, bo jednak stres, odległość od domu sprawia, że osoba poszkodowana wszystko odbiera nie tak jak trzeba.
Wiadomo, każdy oczekuje od biura jak najlepszej obsługi, jak najlepszych warunków wypoczynku ale najważniejsze, aby przed wyjazdem zapoznać się bardzo szczegółowo z ofertą. Ja słyszałam że wykupienie np. dodatkowo pakietu all inclusive premium jest także dośc opłacalne. Z tego co ja czytałam, to Itaka ma raczej dobre opinie.
GOcha79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 19:19   #805
evabiedrona87
Przyczajenie

no jasne, trzeba się zawsze zapoznać bardzo dobrze z ofertą - to naturalne! nikt chyba nie chce kupić kota w worku... poza tym wiele biur podróży oferuje teraz dodatkowe ubezpieczenia! ja jak jeżdże z funclubem to wiem, że wszystko będzie ok - mają bezpieczne autokary w dodatku wygodne i wykwalifikowanych kierowców! bezpieczeństwo najważniejsze! bardzo sobie to cenie!
evabiedrona87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-08, 20:29   #806
Mycha84
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

co do tych noclegów to często tak jest, że ktoś nie doczyta oferty i potem jest zdziwiony, że wyjazd na 13 dni ma tylko 13 noclegów, wszystko trzeba sprawdzać dokładnie, każdą ofertę doczytać do końca, jeśli coś jest niejasne to zapytać, mam wrażenie, że gdyby ludzie to robili zawsze to byłoby znacznie mniej niezadowolonych klientów
Mycha84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-12-09, 09:04   #807
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez behemotek Pokaż wiadomość
Zabawne... Jakby ktoś podniósł rękę na turystę, to sprawa by się skończyła w sądzie, a nie tak jak mówisz, na reklamacji...
Moja siostra była z mężem w Jordanii na krótkim miesiącu miodowym - ot, tak im się wymarzyło i sobie bardzo chwalili... I nikt im nic nie skracał, tylko na dzień dobry usłyszeli, że może być taka możliwość, bo wszystko zależy od wylotów... Poza tym wycieczka fakultatywna nie musi się odbywać, przynajmniej mnie się już kilka razy zdarzyło, że nie było, bo np. nie było wystarczającej ilości chętnych... A skoro Wam transfer przełożyli, to też nie ma co się dziwić, że rezydenci nie mieli w planach takiej eskapady...
Rozumiem jednak rozżalenie popsutymi wakacjami... Nikt nie chce, żeby coś szło po nie jego myśli na urlopie...
Betlejem nie było wycieczką fakultatywną, tylko zawartą w ofercie!
A co do przewodnika, to dowiedz się zanim coś głupiego napiszesz - gdyby sprawa miała trafić do są do sądu, to turyści musieliby zgłosić sprawę tamtejszej policji, co oznacza pozostanie w Izraelu do zakończenia sprawy, a przynajmniej kolejne loty na rozprawy- wszystko na własny koszt. - A kogo na to stać? I jaki izraelski sąd przyzna rację cudzoziemcom? Poza tym, aby zgłosić sprawę na policję, musi dojść do rękoczynu - w tym wypadku w obronie kobiety stanął jej mąż oraz inni mężczyźni z tejże wycieczki, w związku z czym nie zdołał uderzyć uczestniczki. I nie kwestionuj, proszę, że incydent miał miejsce, bo pod pismem do Itaki w tej właśnie konkretnej sprawie podpisało się około 20 osób, które brały udział w wycieczce - to nie jest tak, że świadkowie mieli urojenia, a Ty wiesz lepiej...
Co do transferów, to nic nie zostało przełożone, bo sprawdziliśmy to od razu - loty odbywały się wg planu, codziennie, za wyjątkiem oczywiście szabatu. Mało tego, rozmawialiśmy z osobami z "sąsiedniego" terminu, z którymi spotkaliśmy się na lotnisku - wykiwali ich tak samo. Zarówno z zabraniem jednego dnia i jednego noclegu, jak również niewydaniem śniadania, mimo iż ilość śniadań była jasno określona w ofercie.
Nie był to więc przypadek, ale proceder stale stosowany przez biuro podróży Itaka.
No ale jak nie wierzysz, to może pojedź i sprawdź - i dopiero wtedy zabieraj głos co jest możliwe a co nie.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Mycha84 Pokaż wiadomość
co do tych noclegów to często tak jest, że ktoś nie doczyta oferty i potem jest zdziwiony, że wyjazd na 13 dni ma tylko 13 noclegów, wszystko trzeba sprawdzać dokładnie, każdą ofertę doczytać do końca, jeśli coś jest niejasne to zapytać, mam wrażenie, że gdyby ludzie to robili zawsze to byłoby znacznie mniej niezadowolonych klientów
Ofertę przeczytaliśmy bardzo dokładnie. I stąd wiemy w ilu punktach nie została ona dotrzymana.
Oferta zawierała 7 noclegów: 5 w Izraelu, 2 w Jordanii oraz 7 śniadań i 6 obiadokolacji.
Plan wycieczki był 8- dniowy z czego 8 dzień to: "Śniadanie. Przejazd do Betlejem, zwiedzanie; Bazylika Narodzenia Pańskiego, Grota Narodzenia, gdzie przyszedł na świat Jezus, kościół św. Katarzyny - największy kościół na świecie, skąd co roku, na cały świat jest retransmitowana pasterka, Grota Mleczna. Transfer na lotnisko i powrót do Polski".
Owego 8 dnia z całym w/w planem nie było w ogóle. Nie nie tylko 8-go dnia, ale także 7-go noclegu, gdyż bezpośrednio po siódmym dniu wycieczki wywieziono nas na lotnisko. Zamiast ostatniego śniadania mieliśmy dostać suchy prowiant - nie dostaliśmy nawet okrucha suchego chleba! I jeden pan, który był już na jakiejś innej wycieczce z Itaką, jak usłyszał o suchym prowiancie, to zaczął się na głos śmiać - od razu powiedział, że raz już to przerabiał i żebyśmy się nie nastawiali, że cokolwiek dostaniemy. - Niestety miał rację.

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Cytat:
Napisane przez GOcha79 Pokaż wiadomość
Nie do końca wszystko tak może wyglądać, bo jednak stres, odległość od domu sprawia, że osoba poszkodowana wszystko odbiera nie tak jak trzeba.
To nie stres, tylko fakty.

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ----------

Cytat:
Z tego co ja czytałam, to Itaka ma raczej dobre opinie.
Gdzie to czytałaś?
My skorzystaliśmy z ich oferty, gdyż tylko to biuro podróży nie odwołało wycieczek do Izraela w okresie lipiec-sierpień (chcieliśmy jechać z Rainbow Tours).
Czytaliśmy natomiast mnóstwo kiepskich opinii i niestety musimy je potwierdzić.
Proszę bardzo 2,40 na 5,00 możliwych:
http://www.bozo.pl/Turystyka/Biura-podrozy/Itaka/
A może tutaj? 3,2 - no szaleństwo
http://www.easygo.pl/opinie/biura/itaka.html
I jeszcze tu, całe 3,16:
http://opinie-turystyczne.pl/opinie_..._biuro_podrozy

No wspaniałe biuro...

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Moja siostra była z mężem w Jordanii(...)I nikt im nic nie skracał, tylko na dzień dobry usłyszeli, że może być taka możliwość
Nam nikt nic takiego nie mówił - gdyby powiedział, to byłoby uczciwe - wtedy wiedzielibyśmy na czym stoimy i nie zdecydowalibyśmy się na kupno tej wycieczki.
A tak - zostaliśmy oszukani.

Cytat:
Poza tym wycieczka fakultatywna nie musi się odbywać, przynajmniej mnie się już kilka razy zdarzyło, że nie było, bo np. nie było wystarczającej ilości chętnych...
A gdzie ja napisałam, że Betlejem i ósmy dzień oferty to wycieczka fakultatywna?!
Wykupiona przez nas wycieczka była ofertą objazdową, gdzie Betlejem stanowiło integralną jej część. Opcji fakultatywnych na tej wycieczce z resztą w ogóle nie było. Tylko program.
Stary 2010-12-09, 09:33   #808
lachryma
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomo, każdy oczekuje od biura jak najlepszej obsługi, jak najlepszych warunków wypoczynku ale najważniejsze, aby przed wyjazdem zapoznać się bardzo szczegółowo z ofertą.
najpierw trzeba płacić potem wymagać, a nie odwrotnie.
najłatwiej jest szukać wyjazdu samolotem za "tysiaka", a potem oczekiwać gwiazdki z nieba...

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez klarnetos Pokaż wiadomość

Czytaliśmy natomiast mnóstwo kiepskich opinii i niestety musimy je potwierdzić.
Proszę bardzo 2,40 na 5,00 możliwych:
http://www.bozo.pl/Turystyka/Biura-podrozy/Itaka/
A może tutaj? 3,2 - no szaleństwo
http://www.easygo.pl/opinie/biura/itaka.html
I jeszcze tu, całe 3,16:
http://opinie-turystyczne.pl/opinie_..._biuro_podrozy

No wspaniałe biuro...

a nie znasz zasady, że ludzie, którzy są niezadowoleni głośno krzyczą, a Ci którzy są zadowoleni siedzą cicho??
nie dziwie się takim notom, ale TO NIE ŚWIADCZY O PRAWDZIWEJ SYTUACJI. naturalnym jest, że jak ktoś wraca niezadowolony (np Ty) to gdzie się da, pokaże jak bardzo jest niezadowolony. a ten co wrócił zadowolony nie będzie wszędzie skandował "było suuuupeeer". no naturalna reakcja ludzi.
głosy by dopiero się wyrównały, gdyby każdy turystka, który wrócił zadowolony miał chęć, czas i potrzebę(!) pisać o swoim wyjeździe.
Stary 2010-12-09, 10:21   #809
klarnetos
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
a nie znasz zasady, że ludzie, którzy są niezadowoleni głośno krzyczą, a Ci którzy są zadowoleni siedzą cicho??
nie dziwie się takim notom, ale TO NIE ŚWIADCZY O PRAWDZIWEJ SYTUACJI. naturalnym jest, że jak ktoś wraca niezadowolony (np Ty) to gdzie się da, pokaże jak bardzo jest niezadowolony. a ten co wrócił zadowolony nie będzie wszędzie skandował "było suuuupeeer". no naturalna reakcja ludzi.
głosy by dopiero się wyrównały, gdyby każdy turystka, który wrócił zadowolony miał chęć, czas i potrzebę(!) pisać o swoim wyjeździe.
Nie, nie znam takiej zasady. Powiedziałabym, że odwrotnie - ludzie, którzy wracają niezadowoleni, często nie mają już siły i ochoty walczyć z tą machiną - wolą machnąć na to wszystko ręką i jak najszybciej zapomnieć o sprawie. O udanym wyjeździe natomiast bardzo miło się pisze.

A ja tylko ostrzegam. Kto chce, skorzysta z rady; kto nie - może sam sprawdzić. Jeśli chcesz, to proszę bardzo, możesz pojechać i przekonać się na własnej skórze. Ani ja, ani nikt inny nie może Ci zabronić. - I nie chce. Człowiek najlepiej uczy się na własnych błędach, a nauka czasem kosztuje... Tak świat już jest skonstruowany.
Stary 2010-12-09, 10:24   #810
*Niki*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość

oj tu się nie bardzo z Tobą zgodzę, bo jest mnóstwo biur podróży gdzie właśnie każdy na forum i wszędzie gdzie się da bardzo sobie chwali i rzadko ktoś pisze coś złego
Ktoś kto wraca zadowolony siedzi cicho??? Ja widzę większość pozytywnych opinii gdy szukam danych na temat konkretnego biura np. Skarpa, Orlando itp

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości