|
|
#781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017
Midusia ja też się w poprzedniej ciąży zastanawiałam gdzie ta euforia związana z ciążą ;-)
Raduska gratuluję wizyty, super
|
|
|
|
#782 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Gratuluję wam dziewczyny udanych wizyt Witam nowe mamy Ja dalej ledwo żyję cycuchy mnie bolą tak że nawet ich dotknąć nie mogę, jak za szybko wstanę to kręci mi się w głowie i muszę się czegoś przytrzymać, między posiłkami muszę coś przegryźć bo inaczej mnie mdli tę ciąże przechodzę zdecydowanie gorzej niż pierwszą, ale z drugiej strony wole już te objawy niż ich brak bo bym pewnie wariowała
|
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny
tetno jest ale mowila gin ze mogłoby byc wyZsze,wynosiło 114. Mam nadzieje Ze bedzie dobrze! Następna wizyta w celu sprawdzenia czy wszytako gra jest umówiona na 31.08. Duphaston dalej mam brac i ograniczać a najlepiej wcale nie podnosić cory do tego 15tyg. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#784 |
|
Wtajemniczenie
|
raduska- super że już tętno widać !
oszczędzaj sie a bedzie wszystko dobrze u mnie mąz mała kapie b0 ja dzis juz nie mam siły,jestem mega zmeczona i na nic nie mam ochoty
|
#785 |
|
Raczkowanie
|
Mi jakoś radość z ciąży minęła...jestem w ciąży to jestem i tyle... Na wakacje nie jedziemy według zaleceń lekarza, jesteśmy stratni dość sporo pieniędzy
Zostaje mi jedynie czekać na kolejną wizytę i nie myśleć o ciąży. |
|
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Bad Shiro troche tego nie rozumiem wiec wstrzymam sie od komentarza,smutne to
![]() Wg mnie żaden pieniądz nie jest wart utraty dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że ja nie dostane zakazu dźwigania dziecka bo w moim przypadku to raczej niewykonalne. Tym bardziej że nikt nie wie o ciąży. |
|
|
|
|
#788 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie 😊 serducho bije, 6t4d 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#790 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
U mnie tez nie wiedza ale niedługo sie dowiedzą :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Kiedy planujecie powiedzieć najbliższym? Już wiedzą? Po pęcherzyku? Po serduszku? Po I trymestrze...?
|
#792 |
|
Zadomowienie
|
Ja moim rodzicom chce powiedzieć w 10-11 tygodniu a pozostałym po pierwszym trymestrze.
|
|
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Moi rodzice wiedzą, a teściom powiemy jak usłyszymy serduszko. Pozostałym po I trymestrze.
|
|
|
|
#794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:56 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- U nas najbliższa rodzina wiec i najbliżsi znajomi, teściowie jeszcze nie wiedzą, wie już moja młodsza dziesięcioletnia siostra wiec teraz będą wiedzieć wszyscy 🎎 a i u mnie w pracy też wszyscy wiedzą. Jakoś mi to specjalnie nie przeszkadza i nie robimy z tego tajemnicy. Jak tylko był pęcherzyk powiedzieliśmy moim rodzicom, tzn pokazałam mamie wynik pierwsze bety a dwa dni Później obojgu moim rodzicom zdjęcie pęcherzyka 😀 potem dowiedział się mój brat i jego dziewczyna, potem siostra i bratowa męża. No i później nasi bliscy znajomi, którzy kibicowali nam w staraniach 😀 myślę, że wie więcej osób bo takie wieści się rozchodzą b. Szybko 😉😉
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się ze tu nie chodzi o robienie tajemnicy tylko o to ze wiele ciąż kończy się do 12tc.
My jeszcze nie mówiliśmy ale pewnie rodzice się domyślaja bo córka chodzi i mówi "dzidzia jest tu" Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#796 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasi znajomi ogłosili, że spodziewają się dziecka na fb. Niestety zdarzyło się poronienie :-( później jeszcze przez długi czas wysłuchiwali od wielu znajomych pytań jak samopoczucie, jak dzieciątko itd. Za każdym razem musieli tłumaczyć i przechodzić wszystko od nowa. |
|
|
|
|
#797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie wie moja siostra, która wiedziała o naszych staraniach. Jezeli zobaczymy serduszko, to powiemy rodzicom i 5 najblizszych znajomych. W pracy mam w planach nie mówić wcześniej, niż po 12tc.
|
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
My w weekend powiemy rodzica i sie rozejdzie wieść. Wg mnie na każdym etapie ciazy sie moze cos stac.
|
|
|
#799 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana i gratuluje wizyt i serduszek
![]() Ja oczywiscie przyszlam ponarzekac, bo mdlosci mam nawet w nocy. I to w sumie na tyle ![]() Milwgo dnia!
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Raduska oczywiście ze się może ale do 12tc jest największe prawdopodobieństwo
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#801 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tak . Dla mnie jednak to tak wspaniała wiadomosc ze juz chce ogłosić a nie czekać bo jak to moj maz powiedział z takim podejściem mozemy dopiero powiedziec jak sie urodzi :p
Ja wierze ze wszystkie tu urodziny w kwietniu zdrowe dzieciaczki i tego sie trzymajmy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#802 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie rodzice wiedzą i bliska rodziną a grono bliskiej rodziny jest bardzo małe
ja nie mówiłam tylko mąż się pochwalił już po teście za co byłam niestety zła na niego bo chciałem poczekać chociaż do wizyty u lekarza. Ja jem ledwo rano płatki tak mnie myśli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#803 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny,
ja też ciągle walczę z mdłościami, całe szczęście w nocy mnie jeszcze nie męczą (współczuje przezduzeem, naprawdę Cię rozumiem). W pierwszej ciąży czułam to co nazywacie euforią ciążową, cały czas chodziłam uśmiechnięta, nic mi nie dokuczało. Teraz chodzę i myślę tylko czy w razie czego zdążę do łazienki, ale z ciąży się nadal cieszę, mam nadzieję, że drugi trymestr będzie lżejszy i euforia jeszcze przyjdzie. U mnie rodzina już wie i bardzo się z tego cieszę, bo pomagają mi z pierwszą córką i mogę sobie odpocząć jak jest już naprawdę źle. Moja pierwsza wizyta dopiero 23.08, to będzie już 8 tc, nie wiem dlaczego, ale cały czas mam myśli, że to bliźniaki.
|
|
|
|
#805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
||||
|
|
|
#807 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem kiedy powiem. W pracy muszę niedługo bo m zamiar popracować do świąt albo do końca stycznia ale wątpię. Nie chce mi się tak wcześnie wstawać
![]() Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#808 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Jak się dziś czujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie naszła taka ochota na kiełbase ... że wzięłam i jem z chrzanem
powinnam za to dostac bata serio aż mi ślinka leciała na samą myśl ...
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no, na fb to już przesada konkretna... Rozumiem, bliskim osobom, ale na fejsbuku? ;-O ja tam nic nie napisze aż do rozwiązania. Nie dlatego, że coś może się stac tylko dlatego,że nie lubię się chwalić prywatnościa przed całym światem. A prawda jest taka ze najwięcej ciąż roni się do 6. tygodnia. Samoistnie. Później ryzyko meeega spada po 13. Tygodniu, ale wydarzyć się coś może nawet w 37.tyg... Tak podchodząc więcej można się nazamartwiac niż to warte.
Myślę w ten sposób.. Jestem młoda, natura mnie stworzyła do urodzenia dziecka, przegląd przed ciążą był ok, serducho bije, maleństwo tam siedzi i z tego należy się cieszyć a nie zamawiać co ktoś powie jak poronie? :O
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.

serducho bije, 6t4d 

Dziś dla pewności zrobiłam kolejny test, bo brak objawów trochę mnie niepokoi, oczywiście dwie grube krechy. W sumie to nawet nie mam apetytu, ale tak mnie suszy, że hoho :P