Majówki 2016 - część trzecia - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-10, 16:43   #811
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Nie było ale rogale mam!

I krem Weledy. I bambusowy zestaw naczyń i sztućców.

Koniecznie!

Nie było nie wiem jak w innych.

Za to było sporo fajnych zimowych kombinezonów jakby ktoś potrzebował

Ta znowu śpi w tym foteliku. Matka roku ze mnie
Zestaw z tk maxx? Widzialam go chyba

A Ty Agus juz cos Malutkiej podajesz do jedzenia?

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dzięki za info muszę sie zaopatrzyc w kombinezon znaczy Igusie

U nas gotuje się pierwsza marchewka zaraz historyczna chwila ! chyba się popłaczę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Smacznego
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 16:45   #812
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dziś mamy wychodne, idziemy na tą imprezę z racji 30tych urodzin koleżanki (ostatecznie zamówiłam dla niej Pandorę z zawieszką odległa galaktyka, bransoletka jest przepiękna )
Z Malizną zostaje moja mama ale wyjdziemy dopiero jak ją uśpię. A tu jak na złość Malizna jeszcze ciągnie trzecią drzemkę. Czyli szanse, że padnie snem nocnym po 19 maleją z każdą minutą. Budzić, nie budzić?
Czuje ze coś się święci mamy te zagrania przetestowane heh. Dzieci wiedzą więcej niż nam się wydaje
Stary 2016-11-10, 16:52   #813
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Z tk maxxa już wcześniej mi się podobały, ale nie potrzebowałam, a teraz był przeceniony to wzięłam

Nie, nie, czekamy do pół roku na pewno tylko dostałam rozkrojoną już dynię i 2 jabłuszka, więc chciałam to sobie przerobić. W ogóle bez sensu, bo jak ruszymy z blw, to po co mi papki ale najwyżej zrobię z tego zupę albo jakieś puree czy kluski

A Wy?

Cytat:
Dziś mamy wychodne, idziemy na tą imprezę z racji 30tych urodzin koleżanki (ostatecznie zamówiłam dla niej Pandorę z zawieszką odległa galaktyka, bransoletka jest przepiękna )
Z Malizną zostaje moja mama ale wyjdziemy dopiero jak ją uśpię. A tu jak na złość Malizna jeszcze ciągnie trzecią drzemkę. Czyli szanse, że padnie snem nocnym po 19 maleją z każdą minutą. Budzić, nie budzić?
Udanej imprezki!

My jedziemy do znajomych, ale z Marysią. Pewnie długo będziemy siedzieli, ale położę ją najwyżej u nich gdzieś (miałam wziąć wózek, ale zapomniałam ), oni mają 5 miesięczną córkę to jakoś sobie poradzimy

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 17:02   #814
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Aaa czekałaś równo do pół roku! Super! Daj znać jak jej smakowało

już się obudziła
Tak sobie wymyśliłam, zeby ten moment pierwszej łyżeczki połączyć z półurodzinkami

Śmieszne było to karmienie, jak tylko zobaczyła łyżeczkę otworzyła buzię i się zaczeło, mamy nagrane zdziwienie, uśmiech zadowolenia, nawet kilka razy ja otrzepało i się krzywiła także filmik ciekawy

W każdym bądź razie wiecej było tego gotowania niż jedzenia 😛
Cytat:
Mia mam nadzieję, że marchewka smakowała Igusi

Iwonia pietruszkę już dawałam, ale w połączeniu z innymi warzywkami które Ala już jadła wcześniej.
Dynię gotowałam na parze lub w niewielkiej ilości wody z innymi warzywami jeśli to miała być zupka

Jowi dobrze kojarzę, że Ty coś pisałaś że masz zniżkę na Elodie Details?
Krzywiła się, mimo to otwierała buzię to chyba ta babska ciekawość. Poprawiła cycem i myślę, ze ten dużo bardziej smakował

Dziewczyny możecie napisać jakie i gdzie kupiłyście kombinezony i śpiworki bo ja jeszcze szukam, chetnie zerknę na Wasze propozycje.
Wdziałam na mamy gadzety spiworek Samiboo - podoba mi się ale ta cena troszkę dla mnie za duża. No a Elodie to już marzenie ! ❤

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 17:03   #815
anulus17
Zakorzenienie

Bylam dzisiaj na wizycie u dietetyka, wyszlam bardziej zadowolona. Mala wg niej ma nadwraliwosc/nietolerancje mleka a nie typowa alergie. Daje to podobne symptomy, ale nie wychodzi w testach i reakcja na alergie jest natychmiastowa a na nadwrazliwosc nie. Jezeli zmiany na skorze nagle robia sie bardziej czerwone czy mala ma problemy z brzuszkiem to najpawdobodobniej moze byc to jakis pokarm. mam nie spieszyc sie z jedzeniem, mala ma sama pokazac ze jest gotowa na zastopienie czy zwiekszanie porcji innego jedzenia. polecala gotowac kaszki na mleku owsianym. jezeli dieta bezmleczna nie pomaga-wykluczyc tez soje. mam tez liste produktow, ktore moga zawierac mleko i/lub jego skladniki i liste zamiennikow
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 17:12   #816
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja Ige właśnie obudziłam zeby nie szalała potem za długo i to nie był dobry pomysł 😃
Dziś wielki dzień - mama zostaje sama bez Alicji tfu to znaczy Ala bez mamy
Udanej imprezki 😘

Stary 2016-11-10, 17:13   #817
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Bylam dzisiaj na wizycie u dietetyka, wyszlam bardziej zadowolona. Mala wg niej ma nadwraliwosc/nietolerancje mleka a nie typowa alergie. Daje to podobne symptomy, ale nie wychodzi w testach i reakcja na alergie jest natychmiastowa a na nadwrazliwosc nie. Jezeli zmiany na skorze nagle robia sie bardziej czerwone czy mala ma problemy z brzuszkiem to najpawdobodobniej moze byc to jakis pokarm. mam nie spieszyc sie z jedzeniem, mala ma sama pokazac ze jest gotowa na zastopienie czy zwiekszanie porcji innego jedzenia. polecala gotowac kaszki na mleku owsianym. jezeli dieta bezmleczna nie pomaga-wykluczyc tez soje. mam tez liste produktow, ktore moga zawierac mleko i/lub jego skladniki i liste zamiennikow
Mogłabyś się podzielić tymi listami?

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 17:22   #818
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Tak sobie wymyśliłam, zeby ten moment pierwszej łyżeczki połączyć z półurodzinkami

Śmieszne było to karmienie, jak tylko zobaczyła łyżeczkę otworzyła buzię i się zaczeło, mamy nagrane zdziwienie, uśmiech zadowolenia, nawet kilka razy ja otrzepało i się krzywiła także filmik ciekawy

Krzywiła się, mimo to otwierała buzię to chyba ta babska ciekawość. Poprawiła cycem i myślę, ze ten dużo bardziej smakował

Dziewczyny możecie napisać jakie i gdzie kupiłyście kombinezony i śpiworki bo ja jeszcze szukam, chetnie zerknę na Wasze propozycje.
Wdziałam na mamy gadzety spiworek Samiboo - podoba mi się ale ta cena troszkę dla mnie za duża. No a Elodie to już marzenie ! ❤

Ja mam 2 kombinezony nieprzemakalne 1 ze smyka i 1 z KappAhl i 2 ciensze polarowe- cubus i lindex.
spiworka nie mam, planuje wozek wylazyc czyms ala takim http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60114112/

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Mogłabyś się podzielić tymi listami?

W wolnej chwili opisze wam to bo skany raczej nic nie dadza- wszystko jest po szwedzku. Postaram sie wieczorem jak mala zasnie wypisac chociaz najwazniejsze.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 17:40   #819
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:

O widzisz. Pomocna taka wizyta a lista jeszcze bardziej. Przynajmniej wyszlas z jakas wiedza. super
Podasz pare punktow z tych list?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Oooo jaaaaa aaale czaaad marchewka z ziemniakiem to jest to. Aaale otwieral buziolka az nagralam
Mia pierwsze koty i marchewki za ploty
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 17:55   #820
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość

Smacznego
Zo jeszcze czeka na pierwszą łyżeczkę ?
Cytat:
Z tk maxxa już wcześniej mi się podobały, ale nie potrzebowałam, a teraz był przeceniony to wzięłam

Nie, nie, czekamy do pół roku na pewno tylko dostałam rozkrojoną już dynię i 2 jabłuszka, więc chciałam to sobie przerobić. W ogóle bez sensu, bo jak ruszymy z blw, to po co mi papki ale najwyżej zrobię z tego zupę albo jakieś puree czy kluski

A Wy?

Udanej imprezki!

My jedziemy do znajomych, ale z Marysią. Pewnie długo będziemy siedzieli, ale położę ją najwyżej u nich gdzieś (miałam wziąć wózek, ale zapomniałam ), oni mają 5 miesięczną córkę to jakoś sobie poradzimy
Ja miałam zrobić papkę ale za nic mi nie chciała wyjść za mała ilosc żeby to zblendować, albo za krótko gotowałam ( trzeba być mną zeby nie umiec ugotowac marchewki) Wyszły z tego takie wióry 😂 takie podałam i dała radę

Cytat:
Ja mam 2 kombinezony nieprzemakalne 1 ze smyka i 1 z KappAhl i 2 ciensze polarowe- cubus i lindex.
spiworka nie mam, planuje wozek wylazyc czyms ala takim http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60114112/

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

W wolnej chwili opisze wam to bo skany raczej nic nie dadza- wszystko jest po szwedzku. Postaram sie wieczorem jak mala zasnie wypisac chociaz najwazniejsze.
Dziękuje Ci bardzo - przejrze te stronki. Super, ze wizyta u dietetyka udana !

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
O widzisz. Pomocna taka wizyta a lista jeszcze bardziej. Przynajmniej wyszlas z jakas wiedza. super
Podasz pare punktow z tych list?

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Oooo jaaaaa aaale czaaad marchewka z ziemniakiem to jest to. Aaale otwieral buziolka az nagralam
Mia pierwsze koty i marchewki za ploty
Kot będzie dopiero jak wprowadzimy mięso 😛😂

Stary 2016-11-10, 18:14   #821
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:

A Wy?

Udanej imprezki!

My tez czekamy, nie spieszy mi sie

Ale dzis zakupilismy krzeselko i ubranko do karmienia

Mam zamiar jeszcze ogarnac kubeczki, ale robie to drugi tydzien

Cytat:

Ja mam kombinezon ze smyka, do wozka wzielam lodger bunker, a w razie sniegu mam jakis nieprzemakalny.
Zastanawiam sie tez nad welniana wkladka.
Cytat:
Zo jeszcze czeka na pierwszą łyżeczkę ?

Ja miałam zrobić papkę ale za nic mi nie chciała wyjść za mała ilosc żeby to zblendować, albo za krótko gotowałam ( trzeba być mną zeby nie umiec ugotowac marchewki) Wyszły z tego takie wióry 😂 takie podałam i dała radę

Dziękuje Ci bardzo - przejrze te stronki. Super, ze wizyta u dietetyka udana !

Kot będzie dopiero jak wprowadzimy mięso 😛😂

Tak, tak czekamy narazie delektujemy sie kp

Kochane a do Antilopa wzielyscie takie pompowane oparcie?
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 18:35   #822
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:

Będę wdzięczna jak znajdziesz chwilkę i coś tam nam podpowiesz

Powiem Wam ze ja to się skłaniam bardziej ku temu że ta wysypka u Tymka to trądzik niemowlęcy. Niby może być do roku nawet.

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-10, 18:46   #823
201701091517
Konto usunięte

Ja tylko na chwile i wracam do kuchni robic torta

Dziekujemy za wszystkie zyczenia i rowniez skladam wraz z Arturkiem wszystkiego najlepszego siostrzyczkom blizniaczkom
Jak te pol roku szybko zlecialo Ani sie nie obejrzymy a mature beda pisac te nasze dzieciaki

Cytat:
Ja w ogóle nie rozumiem szału na szczeniaczka uczniaczka, miałam to raz w rękach, ale nie urywa. Serio to taka fajna zabawka?

Nie mam pojęcia co kupić Marysi może właśnie jakieś książeczki...

Żabcia, ogólnie możesz dać marchewkę, brokuła, ziemniaka, ale z tego co ja wiem, po 6mż można już dawać prawie wszystko, nie ma jakichś dokładnych wytycznych
My kupilismy Puchatka z Fisher Price (maz pojechal po karuzele a wzial przy okazji i to )
No i ten misio tak jakby raczkuje, gada do dziecka i przed nim ucieka i zacheca zeby dziecko za nim pelzalo/raczkowalo.
Nam sie podoba, usmialismy sie mega jak to wlaczylismy. Ciekawe jak zareaguje mlody ;D

Cytat:
Rodzinnej przy okazji szczepienia to zglaszalam to sie nie popisala bo mowila ze dzieci odkrywaja swoje cialo (takie małe? ) i sprawia im to przyjemnosc taa ogromną aż piszczy. Ewidentnie nue wiedziala co i jak.
Tak zmienilam na dady. Zielone pampki na noc daje bo dada rano jak pelna z moczu to zbiera tylko na dole jak w worku.
Myslicie ze to ta zmiana? Cholera nie pamietam czy sie zbieglo w czasie ale cos mi sie wydaje ze tarmoszenie bylo wczrsniej. No nic. Zostane tylko przy pamperach odstawie dade srade i zobacze.

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Aaa i chyba sie ząbek przebija. Piszczal przy smarowaniu dziaselka i takie cos twardego ostrego czułam. Albo bredze.
Hmm.. a moze sprobuj z pieluszkami wielorazowymi? Moze akurat pampersy podrazniaja skore i tez te okolice intymne

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
To podsyłaj A jeszcze nic, chcę pooglądać, co tam jest, zobaczyć te nadchodzące kampanie. Raczej tak przyszłosciowo. Zdziwiłam się, że nie mogę zawartości bez logowania poprzeglądać, a nie chce mi się całego regulaminu czytać, czy za obecność w "klubie" nie doliczają jakichś opłat

Starsza dostała dwa sortery, jakieś takie bardzo zwyczajne. Jeden wymagał bardzo precyzyjnego dopasowania, żeby klocek wpadł, bardzo niewiele było zapasu w otworze i to było słabe. Drugiego dostała jak już była chyba troszkę duża na takie rzeczy. Nigdy też nie przepadała za układaniem wież z tych kółek wszelakich, więc w tym zakresie nie doradzę.

Z dinozaurem postawiliśmy na prostotę, taki wyszedł:

Położyłam go koło młodego, gdy się kładłam, ale wydawało mi się, że za wysoko by go sięgnął (na "zaporze" oddzielającej go od ściany), jednak rano, gdy się obudziłam, już go zżerał Potem wpadła starsza i "Aaa! dinozaur!" i dawaj go zabierać, ale dała sobie przetłumaczyć, że tym razem to nie dla niej
Cudowne dinusie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Obojętnie.
Zakażenia układu moczowego często nie dają żadnych objawów. A może to właśnie problem bardziej zewnętrzny jak np ten wspominany z napletkiem.

My jutro znowu idziemy do lekarza. Mateuszowi wyskoczył na szyi węzeł chłonny. W ogóle to na potylicy ma jeden powiększony od lipca. Nie wiem czy nie poprosić o skierowanie do specjalisty, bo długo się nie wchłania: ( niby podobno u dzieci to normalne,ale się martwię.

Zdrowka i trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
Pojechałam jednak na dyżur, podobno nic wielkiego mi się nie dzieje, na wszelki W dostałam xyzal i dicortineff, chciał mi jeszcze opchnąć coldrex, chociaż mówiłam, że karmię, ale nie wykupiłam. Za to młode chyba złe, że jeszcze mnie w łóżku nie ma, bo słyszę, że mężowi popłakuje a ja siedzę i jeszcze ściągam.
Duzo zdrowia!

Cytat:
Dzięki za info muszę sie zaopatrzyc w kombinezon znaczy Igusie

U nas gotuje się pierwsza marchewka zaraz historyczna chwila ! chyba się popłaczę

My dzisiaj dalismy dynie i posmakowala. Chociaz mleko mamusi i tak najlepsze ;D
201701091517 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 18:48   #824
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Mona, najwyżej pod spód bikini tylko

Ula, zaraz zrobie zdjęcie Załącznik 6736966

Edit. Przecenione na 3 dyszki to chyba się opyla
Albo jedną skarpetę...

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Wszystkiego najlepszego kończącym pół roczku

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:14   #825
ola0605
Zadomowienie

Cytat:

śpiworek chyba kupię ten: http://allegro.pl/spiworek-do-wozka-...530230857.html a kombinezon mamy ze smyka
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:18   #826
biedronkadancer
Rozeznanie

Najlepszego dla półroczniaków!

Dziś miałam fajny dzień Mam okropny zastój w dziwnym miejscu, Igula tego nie ściąga, więc żeby klopsa nie nosić to po odwiezieniu starszej do przedszkola zabrałam się do sklepu, potem drzenka przy piersi w domu, potem zapakowałam młodą do wózka u do starego ;p do pracy, potem na pierogi lwowskie, potem do sklepów po rękawiczki, pajacyki w rozmiarze 74/80 (?) i wycieczka tramwajem do przedszkola, potem plac zabaw, cukiernia i kakałko w domu. Igę właśnie karmię - pierwsza pobudka, ale pierś masakrycznie boli.

A i spotkaliśmy teściową - wysiadła z tramwaju jak czekaliśmy 5 minut na nasz. Igi nie widziała jeszcze (kilka minut od nas mieszka), popatrzyła na nią, powiedziała, że się spieszy bo kotek po zabiegu w domu i poszła na shopping a ja głupia się wczoraj zastanawiałam czy jejna urodziny córki za 2 tygodnie nie zaprosić, bo jej od roku nie widziała.
biedronkadancer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:21   #827
zabciajs
Zakorzenienie

Hej. Widzę kątem oka, ze piszecie o śpiworkach. Nie wystarczy kombinezon (a mam ich chyba 6-w tym 4zimowe) i na to nakladka ta z wózka?
Jedynie czego nie wiem to jak ogarnąć jazde samochodem. Nie wiem czym tam jà przykrywać. Czy zwykły koc wystarczy.

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Aggasek kojarze, ze Ty spisz na materacu na podłodze. Co masz pod nim? W sensie jaki wynalazek aby oddychał? Stelaz jakiś?
Stary 2016-11-10, 19:24   #828
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Hej. Widzę kątem oka, ze piszecie o śpiworkach. Nie wystarczy kombinezon (a mam ich chyba 6-w tym 4zimowe) i na to nakladka ta z wózka?
Jedynie czego nie wiem to jak ogarnąć jazde samochodem. Nie wiem czym tam jà przykrywać. Czy zwykły koc wystarczy.
Ja mam dość gruby zimowy kombinezon, dziś np. woziłam w misiowym, to i tak lubię mieć ten śpiworek, nawet rozpięty. Zawsze można,taką jakby przestrzeń zrobić, osłonić, żeby dziecko się gołymi rączkami bawić mogło.

A w samochodzie nie przykrywam, nie ogrzewam też auta i ściągam czapkę, żeby z gorąca nie padło. Na dłuższe trasy ciepły pajacyk zamiast kombinezonu i przykryte nogi kocem.

Edytowane przez biedronkadancer
Czas edycji: 2016-11-10 o 19:26
Stary 2016-11-10, 19:26   #829
Iwonia27
Zakorzenienie

Lambadaa nie wiem juz. Jak to mozliwe ze po takim czasie dopiero by mu nie podeszly. To chyba nie to jednak bo te krostki wyskakuha i znikaja czy ma te pampki na tylku czy nie. Np teraz na wieczor znowu tylek w krostkach. Jeszcze przed jedzeniem. Nakupilam dzis troche slodyczy np oreo, jakichs galaretek. Wiadomo to chemia te barwniki. Moze tak reaguje na E iles tam w składach? Głupieje.
Ps. U nas b/zmian jakies tam pojedyncze sluzbowe zwroty.
Znowu mnie wkurzyl po kapieli niuniutek w histerii ja sie motam zeby szybko zapiac pajaca on kopie wiadomo ze dwa razy mi zatrzaski nie pasuja a ten juz siedzi nogi tylko widac wywalone na lawie przed tv. Aaa do dooopy taka robota. Jutro ma wolne ciekawe jak to bedzie wygladalo.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 19:28   #830
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
Ja mam dość gruby zimowy kombinezon, dziś np. woziłam w misiowym, to i tak lubię mieć ten śpiworek, nawet rozpięty. Zawsze można,taką jakby przestrzeń zrobić, osłonić, żeby dziecko się gołymi rączkami bawić mogło.

A w samochodzie nie przykrywam, nie ogrzewam też auta i ściągam czapkę, żeby z gorąca nie padło. Na dłuższe trasy ciepły pajacyk zamiast kombinezonu i przykryte nogi kocem.
O samochod to chodzilo mi przeniesienie z miejsca na miejsce. W samochodzie tez ja odkrywam i ściągam czapke. Z tym, ze my po domu chodzimy cienko ubrane.
A ta nakladka do wozka to mamy wlaśnie w formie śpiworka. Nie tylko z przodu nakładka.
I dlatego gdybam.
Stary 2016-11-10, 19:29   #831
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedronkadancer Pokaż wiadomość
Najlepszego dla półroczniaków!

Dziś miałam fajny dzień Mam okropny zastój w dziwnym miejscu, Igula tego nie ściąga, więc żeby klopsa nie nosić to po odwiezieniu starszej do przedszkola zabrałam się do sklepu, potem drzenka przy piersi w domu, potem zapakowałam młodą do wózka u do starego ;p do pracy, potem na pierogi lwowskie, potem do sklepów po rękawiczki, pajacyki w rozmiarze 74/80 (?) i wycieczka tramwajem do przedszkola, potem plac zabaw, cukiernia i kakałko w domu. Igę właśnie karmię - pierwsza pobudka, ale pierś masakrycznie boli.

A i spotkaliśmy teściową - wysiadła z tramwaju jak czekaliśmy 5 minut na nasz. Igi nie widziała jeszcze (kilka minut od nas mieszka), popatrzyła na nią, powiedziała, że się spieszy bo kotek po zabiegu w domu i poszła na shopping a ja głupia się wczoraj zastanawiałam czy jejna urodziny córki za 2 tygodnie nie zaprosić, bo jej od roku nie widziała.

Fajny dzien
Ech zlota tesciowa hahaha
Tak tak wiem nie powinnam tak mowic itp itd ale wiecie
Stary 2016-11-10, 19:30   #832
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Fajny dzien
Ech zlota tesciowa hahaha
Tak tak wiem nie powinnam tak mowic itp itd ale wiecie
Taki skarb wręcz
Stary 2016-11-10, 19:35   #833
fablous
Zakorzenienie

Jeszcze nie śpi, jeszcze nie wyszliśmy 🙈
Teraz tatulek walczy z usypianiem.

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:35   #834
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Aggasek kojarze, ze Ty spisz na materacu na podłodze. Co masz pod nim? W sensie jaki wynalazek aby oddychał? Stelaz jakiś?
No jak dla mnie to mało. Ale mówimy tu o prawdziwym mrozie.

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2016-11-10, 19:35   #835
konsternacja
Zakorzenienie

Czesc

Nie daje rady Was czytac na biezaco. Naprawde duzo piszecie.

Im bardziej staram sie wykluczac jakies pokarmy z diety, tym wiecej czerwonych, suchych plam pojawia sie u Natki. Dzis w zgieciach kolan, nawet stop i lokci. Do tego suche plamisko na udzie, oba policzki, dekolt i cala szyja. Zaraz sie poddam z bezsnosci. Jutro Wam pokaze fote bo dzis juz padla. A z wielka moca to sie objawilo po probie kaszy manny z miesiac temu. Moze ona jest uczulona na pieczywo? Bo ja jem biale bo niby bezpieczne.

A najlepsze, ze ma zabek. Nie wiem kiedy sie pojawil. U synka tez wszystkie wyszly bezobjawowo
konsternacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:41   #836
biedronkadancer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Czesc

Im bardziej staram sie wykluczac jakies pokarmy z diety, tym wiecej czerwonych, suchych plam pojawia sie u Natki. Dzis w zgieciach kolan, nawet stop i lokci. Do tego suche plamisko na udzie, oba policzki, dekolt i cala szyja. Zaraz sie poddam z bezsnosci. Jutro Wam pokaze fote bo dzis juz padla. A z wielka moca to sie objawilo po probie kaszy manny z miesiac temu. Moze ona jest uczulona na pieczywo? Bo ja jem biale bo niby bezpieczne.

A najlepsze, ze ma zabek. Nie wiem kiedy sie pojawil. U synka tez wszystkie wyszly bezobjawowo
Ja ze starszą byłam z takimi objawami - nietolerancja, opóźniona reakcja o 2-3 dni, na diecie bez wszystkiego od krowy i bez produktów z dużą ilością białka (soja i inne) i bez jaj. Potem po kolei wprowadzałam a to żółtko, a to wołowinę a młoda tego nie jadła tylko ja, młoda tylko rośliny plus różne mięsa a ja bardzo różnorodna dieta. "Wyrosła" z tego po dwóch latach, ale skóra wciąż sucha a nabiału unikamy wciąż.
Stary 2016-11-10, 19:42   #837
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie śpi, jeszcze nie wyszliśmy 🙈

Ala sprytna jest
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
No jak dla mnie to mało. Ale mówimy tu o prawdziwym mrozie.

Prawdziwym czyli jakim? I przy każdym wychodzi się na spacer?
Głupie pytania, ale nie wiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-10, 19:42   #838
ola0605
Zadomowienie

Cytat:
Jeszcze nie śpi, jeszcze nie wyszliśmy

U nas jak tata usypia to wkłada ja do łóżeczka, da jej rękę potrzymać, gasi światło i 2 minuty i dziecko śpi
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-10, 19:44   #839
zabciajs
Zakorzenienie

Ta nakładko-śpiwór z wózka wydaje się średnio ciepły. W sumie sama nie wiem..
Stary 2016-11-10, 19:45   #840
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konsternacja Pokaż wiadomość
Czesc

Wspolczuje. I szczerze mowiac to tez podejrzewam u Igorasa moje kanapki bo potem zielone kupy. Tylko nie wiem czy chlebuś czy moja domowa wedlina. Ale w niej to niby co skoro to szynka i przyprawy tylko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości