|
|||||||
| Notka |
|
| Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: remont pokoju w AKADEMIKU
Jeśli chodzi o odnowe tewj szafy to moze przyda Ci sie cos takiego:
http://www.muratordom.pl/7780_4483.htm http://muratordom.pl/8683_715.htm - ten linki dot drzwi, ale mozna to wykorzystac równiez do szafy http://muratordom.pl/8683_3113.htm - w sklepach sa rozne okleiny - np. przezroczyste w same babelki, imitujace drewno, ja swoje szafe okleje w ten sposob okleina imitujaca lustro Niestety słyszałam, ze podobno nie produkuja juz takich. Bede musiala sprawdzic ta informacje Bardzo brakuje mi w pokoju duzego lustra i chce je miec Poza tym takie duze lustro optycznie powieksza pokojhttp://www.muratordom.pl/7780_11671.htm - ja nie moge zmieniac zyrandoli. Moze Tobie spodoba sie to i jeszcze 1 link. Ja umiem szyc zasłony i łądnie upinac (przy tylu oknach w moim domu musiałysmy sie z Mama nauczyc Jeśli Ty masz problem, to mam nadzieje,ze ta strona choc troche Ci pomoze. http://www.alternative-windows.com/austrian-blind.htm Znajdziesz na niej duzo rozwiazan. A jeśli Ci nie pomoze, to zawsze mozna zawiesic zasłonki i uszyc prosty najzywklejszy lambrekin. Tylko materiał w jakiś ładny wzorek i np. obszyc wokół jakimis fredzelkami.Ja swoja czesc naukowa oddziele taka 'zasłonka' z piorek. Zawsze mozna wykorzystac ja do czegos innego. Mam nadzieje,ze nikt sie na mnie nie borazi, jesli przez przypadek umiescilam czyjes zdjecia
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pomożecie urządzić mi pokój? :>
Farbe zielona dzis kupilem. Zielen w kolorze pistacji
Zaraz wezmę się do malowania. Takie maty dodawali kiedyś do babskich gazet. Ja mam z 'Przyjaciolki' :P Dziekuje za rady. Jak skoncze to wkleje efekty
|
#813 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: **<-_-Mój pokoik-_->**
kasienkakg ja tez jestem z nad morza gdzie znajdujesz taki targ bo ja szukalam ale nic nie znalazlam bardzo lubie starocie (a konkretnie nogi od maszyny mam juz 2 stoliki )bardzo prosze napisz gdzie sa takie targi pozdrowienia.
|
|
|
|
#814 |
|
Raczkowanie
|
ja mam dokladnie taki sam pokój tak samo wejscie tylko ze jest większy o metr bo ja mam ukosy po dwóch stronach okna i ja mam sie lepiej bo sypialnie mam osobno. Wiem jak ukosy potrafią zycie uprzykszyc. ja bym na twoim miejscu szafe napewno dała w rógtak ukosnie niewiem jak to wyjasnic powiem matematycznie sciany z szafą mają stworzyc trójkąt równoramienny prostokątny
|
|
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: mój pokój-remont-pomocy
Słuchaj, to rób ten czerwony tam gdzie masz łóżko
Bo jak dasz tam, gdzie meble, to wszystko przysłonisz Powodzenia
|
|
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Obejrzałam dokładnie te zdjecia na górze... Myślę że tak będzie oki, zwłaszcza, że najbardziej reprezentatywna ścianka będzie w pierwszym rzucie, jak ktoś ci w drzwiach stanie. Zrób sobie to drzewko, niech ci się ugina nad łóżkiem... Będzie supcio
|
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za tyle linkow
widzialam juz te stronki z muratora,ale raczej nic mi z nich nie odpowiada..chociaz moze ta przerobka szafki sie przyda. mam pytanie - z jakiej stronki wzielas te szablony? sa sliczne i na pewno je wykorzystam chodzi mi o te zdjecia: |
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie mozna zakupic te zaskonki z foto nr 1? |
|
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a gdzie mozna zakupic te zaslonki z foto nr 1? |
|
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
jak tylko zobaczylam twoj pokoj,to od razu skojarzyl mi sie wlasnie z takim stylem podrozniczym/marynarskim.
Marynarski styl tez bylby swietny,mozesz powiesic na scianie stare mapy,np. http://www.allposters.com/gallery.as...EYWORD=Plakaty albo http://www.allposters.com/gallery.as...EYWORD=Plakaty Zrob cos z ta szafa,odnow jakos drzwiczki. Na 3 polkach ustawionych pionowo jedna pod druga postaw wiklinowe kosze. Jako dodatki mozesz wstawic na polke butelke ze statkiem w srodku,a na scianie powiesic ster U mnie w domu wisi barometr wlasnie w takim ksztalcie,wyglada superco do czyjegos pomyslu z wlochata narzuta i dywanikiem,to uwazam,ze absolutnie nie nadaje sie to do meskiego pokoju.takie wlochacze sa zbyt 'babskie' ;p |
|
|
|
#821 |
|
Zadomowienie
|
Niestety nie pamietam juz z jakiej strony wziełam te szablony. Na pewno link znalazłam w tym dziale tego forum.
Zdjecia zasłonek ściagałam z przypadkowych stron, gdy szukałam inspiracji do czegos innego i sciagnelam je z myślą uszycia. Tak wiec nie wiem gdzie mozna je kupić
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
oo juz znalazlam to,czego szukalam
jakby ktos potrzebowal,to te szablony sa tutaj: http://www.stamperia.com/pl/sottocat...sott_grupp2=07 |
|
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
odnawiam pokoik i ... potrzebuje pomysłu :)
Witam
Zaczynam odnawianie pokoiku. Chciała bym żeby miał swój "charakter" Jestem na etapie malowania ścian. Wymyśliłam że jedną ze ścian pomaluje inaczej niż wszystkie< ma być oryginalna i przyciągać wzrok > ... wybrałam kilka opcji i stanęłam w martwym punkcie Do tego pod wpływem jednego z wątków zakupiłam moskitiera i nie wiem jak ją wkomponować ? Zaczynam mieć nawet wątpliwości co do ustawienia mebli. Skończyłam szkołę więc mogę parę mebelków usunąć . Poradźcie, który z tych wzorków był by najlepszy? Jakie kolorki pasowały by do tego pokoiku? Jak ustawić meble? Jestem otwarta na wasze propozycje Proszę was doradźcie Edytowane przez >Angel< Czas edycji: 2006-08-18 o 19:32 |
|
|
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: odnawiam pokoik i ... potrzebuje pomysłu :)
A to moje <wyszperane na wizażu> pomysły na ściankę
i wzorki ![]() ostatnie dwa, pomyślałam że mogły by być namalowane nad drzwiami tak w rogu .
Edytowane przez >Angel< Czas edycji: 2006-08-18 o 19:33 |
|
|
|
#825 |
|
Raczkowanie
|
ups
|
|
|
|
#826 |
|
Przyczajenie
|
nowy pokój
witam wszystkich
u mnie w domu trwają remonty i przenosze sie do dużego pokoju i kompletnie nie wiem w jakjim kolorze maja być ściany, w jakim meble, jakie dodatki... myślałam nad jasno granatowymi ścianami, białym sufitem i zielonymi dodatkami ale nie wiem czy dobrze bym się w takich kolorach czuła. mam 16 lat, prosze, doradzcie będe wdzięczna
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Na początek ustalmy co możemy wyrzucić (wynieść), podaj wymiary pokoiku , i powiedzmy preferowane kolory. I wtedy będziemy myśleć.
|
|
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Może bedzie lepiej jeśli założysz osobny wątek i podasz więcej informacji na temat pokoju, najlepiej wklej zdjęcia.
|
|
|
|
#829 |
|
Rozeznanie
|
Wymiarki mogę podać dokładne wieczorkiem.
W każdym bądź razie jest taki hemm średniawy mogę pozbyć się biurka <na pewno> ?? chciałam jeszcze szafy bo jest ohydna, ale potrzebowała bym pomysłu na coś w zastępstwie Właściwie to mogę pozbyć się każdego mebelka, bez łóżka żeby tylko ten pokoik wyglądał "ciekawie" ![]()
Edytowane przez >Angel< Czas edycji: 2006-08-18 o 19:34 |
|
|
|
#830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przepraszam,nie moglam sie powstrzymac... |
|
|
|
|
#831 |
|
Przyczajenie
|
Ja właśnie poszukuję kupić jakąś fajną jedyną w swoim rodzaju komódkę i świetny pomysł z tym pchlim targiem. Wielkie dzięki kasienkakg
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro możesz się pozbyć każdego, to można zaszaleć. Widzę, że próbujesz połączyć niebieski z żółtym i czerwonym, ciekawe połączenie, mam w pokoju podobne i jestem bardzo zadowolona. Więc może ściany pomalujesz w 3/4 na żółto, a jedną ściane na czerwono? Ta palma i kolorystyka bezsprzecznie cały czas podsuwa mi styl śródziemnomorski. Te własnie kolory były używane do malowania świątyń w Grecji.
Jeśli chodzi o styl sródziemnomorski to ważne jest aby w każdym wnętrzy znalazł się jeden skupiający uwagę mebel np: duża dębowa lub sosnowa szafa. Tkaniny zdecydowanie naturalne np: lniane serwety, obrusy itp, bawełniane zasłony. Mogłabyś wyszukać gdzieś na targu staroci toaletkę, gdzie mogłabyś trzymac swoje kosmetyki (bo szafeczka na której masz je obecnie jest zecydowanie out). Do tego może jakaś witrynka lub regał na wszystkie książki. Proste, geometryczne kształty. Rzeczy nadgryzione zębem czasu są zdecydowanie in. I jeszcze z takich podstawochych rzeczy, firanka długa zasłaniająca kaloryfer, może się włóczyć po ziemi. do stylu śródziemnomorskiego takie grafiki jednak pasowac nie będą. Na załączonym zdjęciu genialnie widać to połączenie kolorystyczne o którym mówimy. Powiedz co sądzisz o takim stylu, jeśli to Ci sie nie podoba, myślę że możemy pomyślec o stylu nowoczesnym (wtedy grafiki będa na porządku dziennym), lub innym. |
|
|
|
#833 |
|
Raczkowanie
|
No witam
Mam nadzieję, że dokonałaś fantastycznego wyboru i już wiesz, co gdzie i jak ma wyglądać Trzymałam kciuki
|
|
|
|
#834 |
|
Rozeznanie
|
Sprawdziłam mój tekst i muszę przeprosić was gorąco wizażanki
Zdarza mi się robić błędy ale z tym walczę L . Poprawiłam co miałam poprawić i postaram się już takiej gafy nie popełnić ![]() Anoula masz świetny pomysł z tym śródziemnomorskim klimatem pokoju tylko, trochę się boje takie kolorki rzucić na ścianę nie będzie zbyt rażąco??
|
|
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Ostre kolory mają to do siebie, ze się mogą szybko opatrzeć, ale możesz przecież dać jaśniejszą żółć, a czerwoną ściane jeśli będzie zbyt rażąca zgasić obrazami.
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
wspominałaś coś o stylu nowoczesnym? Masz jakąś wizje??
|
|
|
|
#837 |
|
Przyczajenie
|
Jak umeblować 2,2 x 4,1
Błagam o szybką pomoc. Jutro muszę kupić meble do pokoju córki (10 lat). pokój o rozmiarach 2,2 x 4,1 - ( 65 cm od prawego rogu - drzwi wejściowe naprzeciwko - okno szer. 2 m pod nim biurko do lekcji (nosi okulary). Chciałabym jeszcze 2 biurko pod komputer i na tym moje pomysły się kończą. Nie wiem jak to rozplanować i co kupić do tak małego pomieszczenia żeby córka mogła czuć się tu "u siebie" a jednocześnie żeby spełniało wszystkie funkcje. Może jakieś meble modułowe. Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
|
#838 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jak umeblować 2,2 x 4,1
2 biurka to chyba nie jest dobre rozwiazanie,moze lepiej byloby wybrac jedno,ale wieksze,z dlugim blatem,takie,ktore moze byc ustawione w narozniku.Zmiesciloby sie i miejsce na odrabianie lekcji i na komputer.
Nie wiem,czy dobrze zrozumialam - drzwi sa naprzeciwko okna?czyli gdy sie otwiera drzwi,to od razu widac biurko? Jesli tak,to niewskazane jest,zeby dziecko siedzialo plecami do drzwi.To bardzo rozprasza i nie pozwala skupic sie na nauce. Sprobuj cos nakreslic szybko w paint'cie,zeby bylo widac mniej wiecej jak wyglada pokoj (taki widok z gory).Wtedy pomyslimy
|
|
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
zmienilam zdanie co do kolorow
sciany chcialabym pomalowac na jasna trawiasta zielen (jak na zalaczniku),a regaly i szafe na ciemna czarwien (jak na szablonach umieszczonych wyzej)....ale bedzie soczyscie |
|
|
|
#840 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jak umeblować 2,2 x 4,1
wstyd się przyznać ale nie potrafię rysunku umieścić na forum (z pulpitu).Help.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dom, mieszkanie, nieruchomości
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:22.

Niestety słyszałam, ze podobno nie produkuja juz takich. Bede musiala sprawdzic ta informacje
Bardzo brakuje mi w pokoju duzego lustra i chce je miec 
Powodzenia

W każdym bądź razie jest taki hemm średniawy
mogę pozbyć się biurka <na pewno>