![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październik 2021.
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88574489]Ale złe wyniki krwi i moczu w ciąży to nie jest nic nadzwyczajnego.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Wiesz dla mnie niestety to odrazu czarna wizja w głowi. Nie umiem się zdystansować. Może dlatego że pierwsze. Chciałam bym mieć ten luz mam, które czekają na drugie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała Gosia ja dostaje świra na każdym kroku a to moja druga ciaza, przeżywam bardziej niż pierwsza ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystkie pewnie mamy stresa przed prenatalnymi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się dowiedziałam, że w Opolu gdzie będę mieć robione badania prenatalne jest jakiś projekt unijny i będę mieć dwa pierwsze za darmo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Ja startuje z wagi 59,5. W pierwszej ciąży przytyłam 18kg i bardzo nie chce tego wyniku powtórzyć ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki 😘 to normalne, że się martwisz. Ale najważniejsze, że działasz, szukasz dobrego specjalisty i wszystko pójdzie w dobrym kierunku!
Ja się ostatnio nie odzywałam, bo jakoś mnie wszystko przerasta, do tego słabe samopoczucie i dużo stresu. Chyba sama się nakręcam, ale powiem szczerze, że zaczynam już bardzo odczuwać wszytskie te pandemiczne ograniczenia, a do tego wokół same życiowe zmiany. Dziewczyny, które pracujecie z domu, jak sobie radzicie? Mnie na początku to bardzo odpowiadało, ale po roku czasu czuje jak ta sytuacja mnie dobija.. |
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021.
Cytat:
Ja pracuje z domu od lutego 2020 i powiem szczerze ze mi to bardzo odpowiada. Nie jestem tym jakoś zmęczona. Ale wcześniej już i tak dużo pracowaliśmy „online” i jestem raczej introwertykiem wiec nie brakuje mi zbytnio innych aspektów w pracy jak spotykanie się z ludźmi bo wcześniej już z racji pracy było to online to to było normane. Ja widzę tylko plusy bo nie tracę kupy kasy i czasu na dojazdy bo w moim wypadku to dojazdy akurat trwały trochę. No i moja firma organizuje luźne eventy i dni które są opcjonalne wiadomo to nie jest to samo co na żywo ale mi to się podoba. Jeśli nie lubiłabym swojej pracy i firmy to na pewno miałabym już dość. Jedyne co mi przeszkadza to to ze nie widzieliśmy rodziny inaczej niż na spacer na zewnątrz od tego czasu no ale jak pójdzie dobrze to za kilka miesięcy może wrócimy do spotykania się w domu. ![]() Edytowane przez 52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a Czas edycji: 2021-03-14 o 10:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja wlasnie a propos wróciłam z córeczka że spaceru. Jak wracałam myślałam tylko o tym żeby zjeść kanapkę z masłem papryka i szczypiorkiem, posypane grubo mielonym pieprzem 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez karla906 Czas edycji: 2021-03-14 o 10:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie byłabym szczęśliwsza gdyby moja córka chodziła do przedszkola a tak to dopiero od października. No ale jak tylko będzie ciepło to będzie siedzieć na działce z dziadkami. Mam ochotę na kawę z koleżankami ale czasami zastanawiam się czy warto ryzykować, bo mimo wszystko jest to jakieś ryzyko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez bonnie_j Czas edycji: 2021-03-14 o 10:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Konto usunięte
|
dla mnie jedynym plusem pandemii jest zmiana trybu pracy. Ale ja też mam taką pracę, że muszę jeździć do ludzi z mojej firmy. Cieszę się, że nie muszę jeździć do biura.
A po szczypiorku mam mega zgagę. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
U nas w firmie nie ma czegoś takiego jak praca zdalna ale ja i tak na wychowawczym więc ja pod tym kątem nie czuje w ogóle, że jest jakaś pandemia. Za to mąż praktycznie od kwietnia siedzi na zdalnej, miał przerwę gdzieś Lipiec-październik na jeżdżenie do biura i od października znowu zdalnie, prawdę mówiąc nie wiem czemu
![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Rozeznanie
|
Jak moje dziecko siedziało w domu, to oboje dostawaliśmy na głowę
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
My sie z rodzicami widujemy bo wszyscy na emeryturze z domu praktycznie nie wychodzą. Mamy klika znajomych z którymi się widujemy. Prawda jest taka, że jak się mamy zarazić to i w sklepie się zarazimy
![]() Pracuje w domu, ale w sumie mi to odpowiada ![]() ![]() Wysłane z mojego SM-A520F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#833 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Wtajemniczenie
|
U nas rodzinę widujemy non stop. Babcie zajmują się starsza kiedy ja pracuję. Moja mama specjalnie co tydzień przyjeżdża od pon do piątku jest u nas. Ma to swoje plusy i minusy... Były momenty kiedy prosiłam dla jej bezpieczeństwa żeby w domu została a ja sama zostawałam z maluchem całymi miesiącami. Moja mama z partnerem na emeryturze więc bez problemu. Teść nadal normalnie pracuje nawet ostatnio był na kwarantannie(od piątku do poniedziałku więc 4 dni tak późno sanepid zadzwonił) teściowa pod koniec roku miała chyba trzy kwarantanny, bo chodziła na rehabilitację. Teściowie mieszkają 5 min drogi na piechotę od nas. A moja siostra mieszka w bloku na przeciwko i jak przyjdzie to siedzi cały dzień, bo dziecko jej nie puszcza
![]() Korona koroną, ale każdy potrzebuje bliskich czy rodzinę czy znajomych. Inaczej można zwariować. Ale np przyjaciółka moja urodziła w zeszłym roku w październiku i tylko w listopadzie wpadłam dać prezent i dziecko ogólnie widziałam przelotem lub na zdjęciach. Bałam się, że coś im sprzedam. A jak już chciałam to wyszło, że jestem w ciąży i kiepsko się czuję a chce powiedzieć dopiero po prenatalnych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Tylko, że mieszkamy za granicą, więc tylko rodzinę TŻ widuję, perspektywy na lot do domu praktycznie żadne, kawiarnie, hotele, kina wszystko pozamykane ![]() Staram się nie narzekać i naprawdę doceniać, że człowiek ma w tym czasie pracę chociażby, czy zdrowie, ale te hormony chyba mnie jakoś tak strasznie nostalgiczne nastroiły ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
![]() My też właściwie wszystkim mówiliśmy przez telefon. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
My tez mieszkamy za granica (UK) wiec blisko mamy akurat tylko Tż rodzine. Teoretycznie są blisko ale i tak się nie widujemy ze względów zdrowotnych i żeby nie ryzykować. Sama nie wiem na ile „bezpiecznie” będę się czuła jak restrykcje zejdą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
Ja nie ukrywam że mam już serdecznie dosyć tej całej sytuacji z koronawirusem. Jak najbardziej wierzę w niego i to że jest groźny, ale życie jakie prowadzimy od roku jest dla mnie już strasznie uciążliwe. My z rodziną się raczej spotykamy, ze znajomymi dość rzadko. Jest mi bardzo źle ciągle w tej masce i myślę że teraz wiosną i latem będzie coraz gorzej. Na zewnątrz chodzę bez, chyba że jestem w mieście gdzie dużo ludzi jest na ulicy. A mimo to ciągle się boje że mnie policja zaczepi.. ale no tak mi źle jak mam zakryte usta i nos! Ja nawet w zimie nigdy nie owijalam się tak wysoko szalem. A poza tym brakuje mi po prostu normalności, wyjścia czasami do kina czy restauracji, żeby się zrelaksować, a nie myśleć tylko o problemach i o tym wszystkim co się dzieje. Brakuje mi wyjścia z synem na lody czy gofra i sali zabaw. Nie chodziliśmy tam często, co jakiś czas. Ale właśnie to życie było takie inne, trochę urozmaicone. W tamtym roku miałam już bilet do USA do siostry i wiadomo odwołałam. W tym roku ona też pewnie nie przyleci, bo znów zaczyna być gorzej. Naprawdę to wszystko działa na mnie jakoś tak depresyjnie, a co gorsza końca nie widać.
![]() ![]() |
![]() |
#838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Planujemy posłać starsza do przedszkola. Teraz się wstrzymaliśmy przez ciążę i myślę, że dobrze. Ale i tak boje się co nam za bakterie przyniesie jak drugie będzie takie małe... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Zakorzenienie
|
My również się widujemy normalnie z rodziną i znajomymi. Oczywiście pierwsza "kwarantanna narodowa", jak się wszystko zaczęło siedzieliśmy w domu. Do pracy również nie chodziłam byłam na opiece na mlodego (moja firma ani przez jeden dzień się nie zamknęła - kombinowali jak konie pod górkę żeby obejść rozporządzenia i im się udało). Ale.....ileż można Kurcze. Powiew normalności był w wakacje a potem znowu pozamykane. Nie dziwię się że ludzie dostają na głowę, ja w ogóle jestem mega towarzyska uwielbiam ludzi mam dużo znajomych często wychodzę z domu czy choćby siłownia bieganie - a wszystko zabronione. Klaustrofobia serio
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Byłam z młodym na spacerze godzine, nogi mi wchodzą do d.....a plecy pękną zaraz na pół ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.