![]() |
#811 |
Konto usunięte
|
Dot.: Praca jako au-pair
aha to mi mowilas zapomnialam
![]() a na co chchesz Kiniuś isc? czy juz nie chcesz wcale? na rok wyjechac chcesz? |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Możliwe, że nie kojarzysz, bo napisałam tylko kilka postów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Podpisałam juz tą umowę i wysłałam im. Bardzo ucieszyli się ''spadł im kamień z serca'' a ich au pair wczoraj wyjechała i dzieci są smutne Jeśli są loty to bardzo drogie a mnie zwyczajnie nie stać i już wole tym pociągiem... a podróż będzie trwała 9 godzin Też jestem oszczędna i zależy mi żeby jednak ta podróż wiele nie kosztowała bo i tak w tym roku [maturalna klasa] było i jest duuuużo wydatków ![]() muszę wam dziewczyny coś opowiedzieć, wstałam dziś wcześnie bo chora jestem i spać nie mogę wchodzę na nk a tam wiece co... wiadomość od jakiejś rodzinki. Zdziwiłam się ! ![]() że tak zapytam!! gdzie oni byli 2tygodnie temu? ![]() Edytowane przez tangozmotylem Czas edycji: 2009-04-19 o 07:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S kwestia języka- juz ktos pisal, jesli zalezy Ci a nauce to w rodzinie z kimkolwiek mowiacym po polsku niewiele sie nauczysz...ale nie bedzie niejasnosci przynajmniej.
![]() |
#815 |
Konto usunięte
|
zgadzam sie z roux, rodzinke znajda szybko ale jezyka sie nie nauczysz
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- a do mnie hostka pisze piszemy na facebook.com stale ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko do dziewczyn wyjeżdżających... na jakim poziomie jest Wasz język obcy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Konto usunięte
|
moj
![]() bylam za granica, w Danii , dogadywalam sie bez problemu, probna matura z angola mialam 94% ale na podstawie a ustny 18/20 czyli zle nie jest chyba az tak ![]() zobaczymy jak mi w maju pojdzie ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
dziewczyny, jeśli któraś z operek chciałaby przyjechać na urlop do PL i szuka zastępstwa, to dajcie znać
![]() Kurczę od wczoraj rozsyłam wiadomości na aupair-world i same negatywy ![]()
#819 |
Konto usunięte
|
rozwydrzona tu wiekszosc sama szuka wiec tak nie znajdziesz
![]() polegaj na siebie i wysylaj, wysylaj zaloguj sie na great-aupair com |
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba nie potrzebnie mam te wątpliwości, chce uczyć się języka ale z drugiej strony boje się że sobie nie poradzę...nie wierze w siebie i może temu ![]() i tak głupio mi napisać do tamtej rodziny 'babcia mi umarła' czy inne bajki. Sama nie chciałabym być tak potraktowana, okłamana. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale np. francuski mam taki średni, niemiecki - zero. ![]() Tango, jeśli się boisz, że nie dasz rady, to wcale tak nie myśl, bo dasz. Jeśli się boisz języka, to nie ma czego. " Ja być, ja mieć ", ale się dogadasz. A później niemiecki Ci wejdzie w krew i nie będziesz się bała mówić. ![]() Ja myślę, że jeśli nic innego Cię w nich nie niepokoi, to możesz śmiało jechać. Dziewczyny, nie znacie może jakiejś au pair z aparatem stałym? Ja noszę taki i nie wiem, czy wyjazd na 3 miesiące jest w ogóle możliwy w takim przypadku? No ale z drugiej strony to niemożliwe, żeby ludzie uzależniali całe wakacje od ortodonty... Edytowane przez cu.Kinia Czas edycji: 2009-04-19 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zadomowienie
|
A możecie mi powiedzieć, jak wysłać wiadomość do rodziny? jak nie mam konta membership, to jak wysłać do nich, że jeste nimi zainteresowana?
#823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() To jest taka niebieska belka do kliknięcia. Wtedy im się pokaże taki przykładowy list od Ciebie. Membership nie jest potrzebny do wysłania takiej krótkiej wiadomości. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zadomowienie
|
to wiem, ale na greataupair? wystarczy dodać do hot list?
#825 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#826 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Konto usunięte
|
ja nie mam pojecia gdzie jest centrum
![]() ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- a to daleko od ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Przyczajenie
|
Troszkę będzie bo ja mam ponoć 20-30 minut autobusem do centrum
![]() Aa i podobno u mnie w okolicy jest dużo au pairek ![]() ![]() Edytowane przez Emi87 Czas edycji: 2009-04-19 o 15:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Konto usunięte
|
aha a ty na rok tam jestes?
bo nie wiem czy sie juz pytalam ![]() ja nie mam zielonego pojecia gdzie jest cntrum ![]() nigdy w UK nie bylam |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, jak tam poszukiwania?
Ja mam konto juz cos ponad tydzien i wysłałam około 60 wiadomosci, z tego dostalam 19 negatywnych odpowiedzi i az 1 pozytywna, na ktora juz odpislam maila, ale na razie cisza... Nie wiedzialam, ze tak trudno bedzie znalezc rodzinke ![]()
![]() Edytowane przez stella06 Czas edycji: 2009-04-19 o 15:37 Powód: literowki |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
Byloby super
![]() ![]() Pokaze Ci rodzinke, od ktorej dostalam pozytywna wiadomosc ![]()
#833 |
Zadomowienie
|
Upewnijcie mnie, że to jest coś nie tak... Nie wysyłałam chyba zgłoszenia do tego Pana, a dostałam właśnie maila:
Hello Aupair, My name is Dr.Nichols.I am a single father of two kids(doni and felis).We reside in manchester(UK).Due to the nature of my job,i am not always around to take care of them ..so i am in need of a aupair or nanny that could take good care of them for me..I am willing to negotiate the fees for salary.I hope to hear from you soon.Thanks Dr.Nichols ?? Kacha, ja też bym prosiła o pomoc... Tyle wysyłam i nic ![]()
![]() |
#834 | |
Konto usunięte
|
---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
![]() skoro nie wysylalas to to podejrzane tez;/ ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- pozatym nie wspomnial o dzieciach tylko o salary. to daje do myslenia :/ ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- dziewczyny klikac klikac i spowiadac sie jak ida poszukiwania ![]() Edytowane przez 2018070520180950 Czas edycji: 2009-04-19 o 16:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
Ja się zalogowałam jakiś tydzień temu na aupairworld.net,wysłałam koło 20 zgłoszeń,dostałam na razie 5 odmownych i 3 odpowiedzi pozytywne.Szkoda tylko,że na razie jedna z tych 3 rodzinek ma wykupione membership i mogłam do niej napisać,a reszta to nie wiem,myślicie,że oni to wykupią?dostałam też dziś wiadomość od rodzinki,która spełnia wszystkie moje marzenia,mieszkają we Francji,300 m od morza,mają dwie córeczki i w ogóle och i ach
![]() ![]() Strasznie bym chciała,żeby coś z tego wyszlo,marzę o wakacjach jako au pair...
#837 |
Raczkowanie
|
Do tej jednej co ma membership napisałam,ale to było w piatek wieczorem i jak na razie zero odzewu.Najbardziej bym chciała,zeby ta znad morza wykupiła sobie to cholerne membership!Bo na nich mi najbardziej zależy.
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
U mnie na tapecie teraz Szwajcaria i Niemcy. I sama nie wiem, co wolę. Niemcy mi bardziej odpowiadają, jeśli chodzi o datę. No i rodzina całkowicie niemiecka i wydają się wiarygodni. Mogłabym chodzić na kurs, jeśli bym chciała. Kuszą.
Ale wiecie co? Mam teraz załamanie, że będę tęsknić i że się do tego nie nadaję. Ale naprawdę, tak korci, i to cholernie. ![]() Dziewczyny, klikajcie czasami na ' Easy Find ' na aupair-world, tam niechcący czasem wyskakują fajne rodziny. Choć ja szukam z reguły przez ' Find Family '. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Konto usunięte
|
kurcze ale watpie czy wykupia.
denerwujace to jest do nich to pare groszy a dla nas mega wydatek;/ ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- kinia to twoj wybor, mi tam niemiecki po prostu nie odpowiada, niemieckiego ni w zab nie umiem bo niecierpie tego jezyka wiec bym nie mogla ale jak mozesz to czemu nie jak ci odpowiada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Wtajemniczenie
|
Tu się robi pomału czat.
![]() Ja jestem bardzo ciekawa, jak dobrze nauczyłabym się języka, jeśli przyjechałabym z jego zerową znajomością do Niemiec, rozmawiała z Niemcami i chodziła na kurs. Oni jedną swoją córeczkę posłali do Francji do przedszkola, bo mieszkają przy granicy i mała codziennie tam dojeżdża. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.