![]() |
#811 |
Przyczajenie
|
Dot.: proste i białe ząbki
Mam do was pytanko i proszę o kilka porad już wkrótcę bedę miała aparat ruchomy bo przy mojej wadzie nie potrzebny jest stały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Przyczajenie
|
Dot.: Szybkie pytanie o wybielanie zębow
a jak to jest z pląbami,czy pasta wybielajaca np.email diament rozjasni takze i pląby?bo troche dziwnie bedzie jak zeby zrobia sie jasniejsze a plaby pozostana żółte
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Raczkowanie
|
Ja pamiętam jak miałam zdejmowany aparat to od czasu do czasu myłam go pastą do zębów, a czasami jeszcze moczyłam w corega tabs (nie wiem, czy tak się pisze, w każdym razie dla niewtajemniczonych, moczy sie w tym protezy zębowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: CZYM WYBIELIC ZABKI????
Cytat:
i jak? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Dentystka powiedziała, że nie słyszała o niej
![]() Ale mówi, że można spróbowac, ale żebym się nie nasawiała na super efekty, bo wiadomo, co żele dentystyczne to żele, a takie pasty... ![]()
![]() |
#816 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Obiecałam napisać o efektach Colgate Simply Night, więc melduję, że po 6 użyciach efekt jest minimalny, ale że producent obiecuje efekt po 2 tygodniach to się na razie nie czepiam, tylko czekam. Samo stosowanie żelu jest mało komfortowe, ja wkładam waciki w dziąsła, żeby się tak nie ślinić. Napiszę za parę dni jak z tą upragnioną bielą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Zadomowienie
|
Jeśli problemem są osady i kamień, a naturalną barwę zęba mamy ładną, to gorąco polecam usuwanie kamienia ultradźwiękami oraz piaskowanie zębów. Koszt całości to około 200 zł, efekt utrzymuje się od kilku do kilkunastu miesięcy, w zależności od jakości szkliwa. Ja nie miałam wielu przebarwień, bo nie piję kawy, ani nie palę, ale nawet przy takich osadach w normalnej ilości efekty są niesamowite
![]() Edytowane przez kamilak Czas edycji: 2006-04-28 o 13:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
znalazlam cos ciekawego:
http://sklep.dentylium.pl/product_in...products_id=26 wybór past do róznych rodzajów zębów (wrazliwe etc). Warto zerknąć.
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
sluchajcie a moze ktoras z Was wie czy to prawda ze zeby u dentysty mozna wybielac dopiero od 20 lat?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Przyczajenie
|
![]()
Dzięki za szybką odpoiwedź
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Przyczajenie
|
Zgadzam się z KamiląK czyszczenie kamienia ultradźwiękami oraz piaskowanie dają bardzo dobre efekty. Zdecydowanie lepsze niż te pasty wybielające. Zamiast wydawać po 30-40 zł na pastę wybielającą która nic nie pomorze. Radzę sobie zrobić te dwa zabiegi i dentysty. Ja kilka lat temu stosowałam różne pasty potem zdałam sobie sprawę, że wydałam naprawdę sporo kasy i taniej by było zrobić piaskowanie. Odnośnie cen to ja za piaskowanie i ultradźwięki zapłaciłam 140 zł czyli znacznie mniej niż kamilak.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
nati górne ząbki masz b ładne dlatego dół przydało by się ustawić. ja nosze aparat 2 lata góra i dół i nie jest to nic strasznego. Po pierwsze dół będzie prawie niewidoczny, przy aparacie kosmetycznym tym bardziej. z tego co mi się wydaje powinnaś bronić się wyrywania, jesli takie zaproponuje Ci ortodonta odwiedz innego, chyba że diagnoza potwierdzi się w przynajmniej u 3. ja też mialam miec wyrwane dwa bo miałam stłoczenie a w rezultacie ocalilam je bo moja orto twierdzi że jesli wyrwie się zęby to zawsze się je ustawi a sztuka żeby jeśli można to je ocalić i wyprostować, wszystko zależy od umiejętności. ja mialam troche tzw. stripingu (wydaje mi się że u ciebie mogło by to także pomóc) i wszystko poszło ok. na koniec najgorsze mozliwe że dla prawidłowego zgryzu będziesz musiała założyć także góre ale może niepotrzebnie cię strasze, najlepiej odwiedz ortodonte i to jak najpredzej im szybciej założysz tym predzej bedziesz miała to za sobą, a jesli nie założysz to będzie całe życie cię męczyć że dawno mogłaś być po
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Zadomowienie
|
Wlasnie. Tez mam stloczenie zebow,wprawdzie na gornej szczece.Obylo sie bez wyrywania,bede miala poszerzana szczeke.a poki co "strasze" aparatem
![]()
![]() |
![]() |
#824 |
Przyczajenie
|
nati xxx nie martw sie.. noszenie aparatu nie jest takie złe, chociaż jak nosisz prawie 5 lat (sumując..) i to w dodatku stały to może człowieka szlag trafić, ale czego sie nie robi dla prostych ząbków, ja gdy po raz drugi (a taki etap leczenia w moim przypadku nie powinien sie pojawić, bo ostatni miałam zakończony retencją i wszystko ładnie pięknie..) zakładałam aparacik, miałam prościutkie, białe ząbki, dopiero przy głębszych oględzinach (tj. pomóc paluszków przy oglądaniu szczęki..) było widać ze jest lekko zwęzona i zeby wysuwają sie do przodu.. Wszyscy byli w szoku, po co mi aparacik, bo niby mam proste zęby, ale jakos sie przemogłam i w sumie nie żałuję.. :P ale trzeci raz nie dam sobie założyć.. a co do wyrywania, nie będę Ci bajek odpowiadać ze ładnie, pięknie, bo tak naprawdę to wyrwanie zęba (szczególnie ósemki) oznacza najczęściej ogromną opuchliznę, kilka dni egzystowania na płynach z ketonalem pod ręką.. aa najgorszy jest ten odstęp czasu, pozbycie sie 4 ósemek to prawie 2 miesiące, ponieważ najlepiej między takim zabiegiem zachować 2-tyg. odstęp czasu (conajmniej). A jeszcze pojawiło się pytanie o kolejność wybielania i prostowania.. Czasami po zdjęciu aparatu mogą pojawić się przebrawienia, np. u mnie z powodu fatalnej higieny (ale byłam w 2-3 klasie SP, trochę mnie to tłumaczy) w miejscu gdzie miałam przyczepione "gwiazdki" (taki slang) miałam białe plamki, a reszta była nieco pożókła.. Przyznaje moja wina, ale poźniej wybieliłam u dentysty i było w porządku... Teraz dbam o swoje cudne oryginalne druty i co średnio 6-tyg zmieniam kolor gumek w zależności od nastroju.. tylko ze jakoś kolor tracą, a na początku takie ładne błękitne są. .
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Jedenastoletnie dzieci moich znajomych noszą aparaty i jest dobrze, może przejdź się do innego ortodonty.
A ja swoje żelastwo ściągam w tym miesiącu - po 2,5 roku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Raczkowanie
|
...ja natomiast wybielałam ząbki u dentysty,koszt 500zł,zel opalscence 20%(nadwrazliwosc zębow odziwo niewielka-moze dlatego ze teraz zele sa robione z fluorem,ktore ograniczaja nadwrazliwosc)...mialam bardzo zółte zęby,3 razy stosowałam sode po miesiacu zeby normalnie zbrązowiały...
![]() ![]() ...moja kolezanka rowniez stosowala ten zel...4lata mineły efekt...nie zmienił sie...(niewielki osad-zniwelowała piaskowaniem) ...a i własnie-Kobietki nie myslałyscie o piaskowaniu>>???(koszt ok 80)a efekt swietny...wszystkie pasty wybielajace,paski itp umywają sie...zastanowcie sie czy nie warto???zabieg nic nie boli...mikroskopijne wielkosci piasku uderzaja o zeba-oczyszczajac go z wszelkich nalotow,lekkich przebarwien.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
klaudiaaa-tak,moja dentystka mowiła ze od 19 roku mozna wybielac zabki nakładkowo...rozwój uzebienia itd musi byc zakonczony....poszukaj po internecie...prawie wszedzie to pisze....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Przyczajenie
|
A Ja Mam Prośbę ...
MIANOWICIE NIE MOGĘ NIGDZIE ZNALEŹĆ SKŁADU PASTY EMAIL DIAMENT. CHCIAŁBYM JĄ KUPIĆ, JEDNAK NIE WIEM CZY RZECZYWIŚCIE DAJE TAK ŚWIETNE EFEKTY ... MAM NADZIEJĘ, ŻE KTOŚ Z WAS MI POMOŻE, LICZĘ NA WAS
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | |
Raczkowanie
|
Dot.: A Ja Mam Prośbę ...
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Zadomowienie
|
Dot.: A Ja Mam Prośbę ...
Wydaje mie sie ze tej pasty nie mozna kupic w Polsce?
Przynajmniej ja sie jak dotad nie spotalakm z nia nigdzie, ale nie jestem pewna, możę inne wizażanki się wypowiedzą. Ja swoja kupowałam we Francji, też można w Niemczech, ale ja też jeszcze jaz sie podpisze pod stwierdzeniem, ze efekt nie jest jakis super. Czerwieni dziąsła i przez to daje to efekt bielszych zębów. Ot taki powierzchowny trik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Przyczajenie
|
Hmm...
Ale kto poda mi jej skład, ma ona jakiś składnik wybielający ??Widzę, że zdanie jest podzielone, jedni mówią, że tylko farbuje dziąsła, inni że wybiela naprawdę ... i komu teraz wierzyć ? :P Proszę o pomoc osób, które naprawdę korzystały z tego środka.Pzdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | ||
Piekielnie Ubrunetowiona
|
Ja testuję pastę Rapid White. Czy ktoś z Was używał jej może?
![]() Na razie nic na jej temat nie mogę powiedzieć, bo używam jej dopiero 3ci dzień.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Przyczajenie
|
Ejjj... ale z tym czerwonym kolorem to się trochę mylicie ... Przecież jeśli ktoś ma żółte zęby i ma np. czerwoną szminkę to zęby wydają się BARDZIEJ ŻÓŁTE !!!!! Zawsze tak jest ... może się mylę, ale według mnie ja mam rację ;] ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Hmm...
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Przyczajenie
|
Dot.: Hmm...
Ja spróbuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
![]()
Chciałabym się dowiedzieć o szacunkowe ceny i sposoby wybielania zębów. Próbowałam już dostepnych w aptekach past do zębów(ceny od 7zł do 50zł), ale nie przyniosły żadnych rezultatów. Wybieram się od października na studia i chciałabym tam zrobić dobre wrażenie, dlatego zdecydowałąm się na wybielanie zębów u dentysty.
Z góry dziękuję specjalistom za wypowiedź a Was, dziewczyny zapraszam do zapisywania Waszych sposobów na białe ząbki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wybielanie zębów
Ja ostatnio pytałam o koszt wybielania zębów u dentysty (prywatnego) - powiedziała 700zł
![]()
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Oj, jak 700zł to chyba będzie trzeba w wakacje trochę popracować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Wtajemniczenie
|
Było już mnóstwo wątków na temat wybielania, wyszukiwarka na prawdę nie gryzie:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=24172 http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ght=wybielanie
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:10.