Tajlandia - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-07, 09:58   #811
Malgos_12
Zakorzenienie

Dot.: Tajlandia

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Wiesz - to zależy... Dla mnie wizyta na wyspie Bonda była jedną z "things to do before I die" A zrobienie tego zdjęcia było kolejnym spełnionym marzeniem
rozumiem, w sumie masz rację, kazdy ma inne preferencje i marzenia ... my chcieliśmy zobaczyć tygrysy i walki muay thai

Cytat:
Napisane przez inka113 Pokaż wiadomość
Możliwe, możliwe ale różnica jest taka ze ja za przelot płacilam 1500zl w obie strony

O kurcze! Tablet mnie poprawia i samo to Koh Lipe wyszło. Miało być Koh Lanta bo tam byłam :/ i ta wyspa zrobiła na mnie świetne wrażenie ale zależy czego kto szuka! Jeżeli spokoju, niskich cen, dobrego jedzenia, fajnych tanich hoteli przy plazy i miłych ludzi a nie takich nastawionych tylko na kasę to POLECAM! Niestety to Phuket okazał sie dla mnie porażka... Mafia taksówkarzy opanowała wyspę i tu już widać wyraźnie inne nastawienie do turystów. Oficjalny cennik wyglada tak ze za przejazd z plazy NaiThon na lotnisko (ok 6-7km) płaci sie 500BTH co na tamtejsze warunki jest abstrakcja!
aaa już myślałam, że ktoś też był na Koh Lipe
Koh Lanta mi się podobała, ale nie spędziłabym tam dużo czasu (my byliśmy krótko) jest tam spokojnie i bardziej dziko, Phuket jest bardziej komercyjny, ale nam się podobało - wiadomo ceny inne, ale zrobiliśmy sobie wycieczkę po wyspie, ma cudne plaże i parę fajnych miejsc więc ja bym nie pominęła tego miejsca w mojej wycieczce
A co do przewozów to my chyba płaciliśmy 800 bahtów za dojazd z zachodniej części Phuketu na Koh Lantę (6 godz jazdy) więc widocznie zależy jak się trafi

Melleczka - nic się nie martw, jeśli planowanie sprawia ci przyjemność to to rób ale wydaje mi się, że sama zobaczysz, że nie da się aż tak trzymać planu - zwłaszcza tam
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 10:11   #812
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Melleczka - nic się nie martw, jeśli planowanie sprawia ci przyjemność to to rób ale wydaje mi się, że sama zobaczysz, że nie da się aż tak trzymać planu - zwłaszcza tam
Zdaję sobie z tego sprawę A to przecież mają być wakacje, a wakacje = luz Więc przyjmuję pełen margines błędu do tego planu
Stary 2013-08-07, 11:46   #813
carmelova
Zakorzenienie

marylko dziękuję za uwagi Przeczytałam Twojego bloga i szczególnie zainteresowała mnie szkoła gotowania To jest moje must do! A mogę wiedzieć w jakich hotelach nocowaliście? Bo mi to chyba umknęło. Albo przynajmniej jakie były ceny. Bo u nas budżet podwyższają 4 noce w Koh Tao Cabana (344 GBP).
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-07, 12:59   #814
melleczka
Zakorzenienie

Super promocja z Mediolanu do Bangkoku na wrzesień
http://www.fly4free.pl/etihad-airway...y-od-1635-pln/
Stary 2013-08-07, 22:24   #815
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez painka Pokaż wiadomość
Wiesz - to zależy... Dla mnie wizyta na wyspie Bonda była jedną z "things to do before I die" A zrobienie tego zdjęcia było kolejnym spełnionym marzeniem
Miejsca z listy "things to do before I die" trzeba odwiedzic koniecznie, bez wzgledu na opinie innych bo takie miejsca zazwyczaj maja dla nas szczegolna wartosc ale jesli ktos sie tam wybiera tylko dlatego, ze przeczytal w jakims przewodniku ze tam jest fajnie, to zdecydowanie szkoda czasu

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
marylko dziękuję za uwagi Przeczytałam Twojego bloga i szczególnie zainteresowała mnie szkoła gotowania To jest moje must do! A mogę wiedzieć w jakich hotelach nocowaliście? Bo mi to chyba umknęło. Albo przynajmniej jakie były ceny. Bo u nas budżet podwyższają 4 noce w Koh Tao Cabana (344 GBP).
Juz ci wszystko pisze:

-Bangkok - Rambuttiri Village Plaza - 900 THB za pokoj z klima
-River Kwai - Sugar Cane 2 - domki na wodzie - 550 THB z klima
-Chiang Mai - Hotel Paradise - 650 THB z wiatrakiem
-Phuket - Canal Resort - zaraz przy lotnisku, tylko nocowalismy i jechalismy skoro swit do Krabi - 1000 THB z klima.
-Krabi Town - Baifern Mansion - 500 THB z klima
-Koh Mook - Pawapi Resort - 2800 THB z klima - tutaj ceny juz wysokie z racji tego ze na wyspie jest zaledwie kilka hoteli, i jedna noc w Sivalai - 4000 THB - byla nasza ostatnia noca na wyspach i sobie zaszalelismy, ale bylo warto, w takim luksusie w zyciu nie spalam
-a i ostatnia noc w Bangkoku - tez przy lotnisku, w Mariya Boutique Hotel at Suvarnabhumi Airport - za 1200 THB z klima i transportem z i na lotnisko w cenie.

Kazde z powyzszych miejsc moge z czystym sumieniem polecic, wszystkie sa czysciutkie, bez zadnych niespodzianek i w superowych lokalizacjach

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Super promocja z Mediolanu do Bangkoku na wrzesień
http://www.fly4free.pl/etihad-airway...y-od-1635-pln/
Noooo! Widzialam wlasnie Kupiliscie juz?
marylka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-08, 07:48   #816
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Noooo! Widzialam wlasnie Kupiliscie juz?
Czekamy na coś fajnego na styczeń/luty I to najlepiej z jedną przesiadką...
Stary 2013-08-10, 17:24   #817
sonia2003
Raczkowanie

Hej, spójrz na loty z Frankfurtu. My właśnie kupiliśmy bilety na Sri Lankę, ceny ponad 1.000 zł niższe na 3 osoby niż z Berlina.

Cytat:
Czekamy na coś fajnego na styczeń/luty I to najlepiej z jedną przesiadką...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-12, 07:24   #818
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sonia2003 Pokaż wiadomość
Hej, spójrz na loty z Frankfurtu. My właśnie kupiliśmy bilety na Sri Lankę, ceny ponad 1.000 zł niższe na 3 osoby niż z Berlina.
Dziękuję za info Będę sprawdzać na bieżąco Póki co cena taka jak z Warszawy:/ A jakimi liniami lecicie?
Stary 2013-08-12, 16:29   #819
sonia2003
Raczkowanie

teraz będziemy lecieć liniami Emirates. Rok temu do Tajlandii lecieliśmy Etihad

Cytat:
Dziękuję za info Będę sprawdzać na bieżąco Póki co cena taka jak z Warszawy:/ A jakimi liniami lecicie?
Stary 2013-08-12, 19:22   #820
Malgos_12
Zakorzenienie

Emirates - super linie! braknie mi miejsca żeby opisać jak byliśmy z nich zadowoleni
Stary 2013-08-14, 08:19   #821
aussiewoman
Zakorzenienie

Helo
Przeczytałam już prawie cały wątek i nabrałam ogromnej ochoty na wypad do Tajlandii Nie wiem tylko jak się zabrać do szukania tanich biletów lotniczych.. Podpowiedzcie coś proszę U mnie wchodzi w rachubę tylko wyjazd podczas wakacji letnich. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 09:21   #822
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
Helo
Przeczytałam już prawie cały wątek i nabrałam ogromnej ochoty na wypad do Tajlandii Nie wiem tylko jak się zabrać do szukania tanich biletów lotniczych.. Podpowiedzcie coś proszę U mnie wchodzi w rachubę tylko wyjazd podczas wakacji letnich. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki.
Nasze lato to w Tajlandii pora deszczowa, więc dość ryzykowny termin, ale wiele osób wtedy podróżuje, jednak trzeba się liczyć z tym, że część resortów i atrakcji może być w tym okresie nieczynna. Małe jest prawdopodobieństwo, że będzie padać dzień w dzień. Co do biletów to jeśli mówisz o następnych wakacjach, to jest zdecydowanie za wcześnie. Na wakacje 2014 rozglądaj się za lotami od października. Szukaj gdzie się da - wyszukiwarki (skyscanner, KAYAK, bluesky, esky, oblatani, flipo), strony przewoźników (Qatar Airways, Emirates, AirBerlin, Etihad, KLM, China Southerm itp.), a także w biurach podróży (TUI), czasami mają lepsze promocje biletów niż te w sieci.
Stary 2013-08-15, 12:53   #823
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
Helo
Niby pora deszczowa, ale ode mnie z pracy bardzo dużo osób jeździ w czasie wakacji do Tajlandii (bo to bardzo popularny kierunek) i nie widzieli ani kropli deszczu. Ja byłam w listopadzie i raz złapał nas deszcz w BKK (tam to są dopiero ulewy), deszczyk był cieplutki ale mieliśmy laptopa ze sobą i musieliśmy postać te 15 min pod dachem.
Raz też padało wieczorem jak byliśmy na Koh Lipe, ale cały czas jest przyjemnie. Poza tym kilka burz w nocy, może padało ze 2-3 razy dodatkowo, ale w niczym to nie zmąciło cudnej pogody.
A więc jak dla mnie odpowiedź jest jedna - JECHAĆ!
Stary 2013-08-17, 10:44   #824
molka11
Rozeznanie

Witam,

ja zdecydowałam się na Tajlandię w połowie września. Liczę, że nie będzie dużo padać Na razie mam zaplanowane 2 dni w Bangkoku. Póxniej chciałabym odbić na południe, ale jeszcze nie wiem dokładnie gdzie (wszytskie miejsca wydają mi się cudne). Nie zależy mi na imprezowym klimacie, a raczej na ładnych widokach i mozliwościach zwiedzania.
Co do biletów to ja korzystałam z kayak. Kupiliśmy bilety z Wrocławia do bangkoku. Teraz Norwegian proponuje dużo tanich biletów do Bangkoku, ale niestety wyloty z Oslo lub Sztokholmu, wiec jak podliczyłam dojazd to wyszło, że to takie same pieniądze jak za wylot z wrocka.

molka11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-17, 21:49   #825
sonia2003
Raczkowanie

Gdziekolwiek pojedziesz z BKK będziesz zachwycona Tajlandią.
Jeśli zależy Tobie na widokach a będziesz miała czas polecam Tobie Khao Sok Park
http://khaosokaccommodation.com/?gcl...FURY3godGDoAtA

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Witam,

ja zdecydowałam się na Tajlandię w połowie września. Liczę, że nie będzie dużo padać Na razie mam zaplanowane 2 dni w Bangkoku. Póxniej chciałabym odbić na południe, ale jeszcze nie wiem dokładnie gdzie (wszytskie miejsca wydają mi się cudne). Nie zależy mi na imprezowym klimacie, a raczej na ładnych widokach i mozliwościach zwiedzania.
Co do biletów to ja korzystałam z kayak. Kupiliśmy bilety z Wrocławia do bangkoku. Teraz Norwegian proponuje dużo tanich biletów do Bangkoku, ale niestety wyloty z Oslo lub Sztokholmu, wiec jak podliczyłam dojazd to wyszło, że to takie same pieniądze jak za wylot z wrocka.
Stary 2013-08-18, 11:32   #826
marylka80
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez molka11 Pokaż wiadomość
Witam,

Ja ze swojej strony mogę polecić kierunek Krabi. Krabi Town samo w sobie nie ma nic szczegolnego, ale to swietna baza wypadowa na: Koh Phi Phi, Railay Beach, Noppard Thara Beach, Koh Mook, Koh Lipe, Kajaki, i tak jak Sonia pisze Khao Sok. Tam mozesz i na sloniach pojezdzic, i rafting zrobic, przepiekna natura...Zdecydowanie polecam ten kierunek!
Stary 2013-08-18, 13:00   #827
Malgos_12
Zakorzenienie

Molka - Zgadzam się z dziewczynami - gdziekolwiek nie pojedziesz tam będzie ci się podobało jest zupełnie inaczej, więc będziesz chłonąć cudne widoki
Stary 2013-08-18, 15:49   #828
molka11
Rozeznanie

dziękuję za sugestię. Na początku też myślałam o Krabi, ale wyczytałam na necie, że najpewniejsza pogoda we wrześniu jest na Ko Samui i zaczęłam się zastanawiać nad tą wyspą.

Stary 2013-08-18, 16:56   #829
Malgos_12
Zakorzenienie

wiele znajomych było na Koh Samui i było zachwyconych, poza tym blisko jest do Koh Tao - które tez podobno jest przepiękna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 08:02   #830
moniczorek
Podróżniczka

Planuje wyjazd do Tajlandii na luty/marzec przyszłego roku, teraz bede polować na jakieś tańsze bilety...fajnie, ze trafiłam na ten watek, bo za dużo nie wiem o zwiedzaniu tego kraju ... ale mam nadzieje, ze dzieki Wam sie doszkole
moniczorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 12:24   #831
Ashlee_
Zadomowienie

Ja do Tajlandii lecę już za miesiąc!
Niestety tylko na 11 dni, ale lepsze to niż nic. Mam nadzieję, że mamie i siostrze się spodoba Będzie to nasza pierwsze wizyta w Tajlandii, chociaż ja wiem czego się spodziewać po podróżach po Kambodży, Laosie i Wietnamie.
Za bilet dałyśmy 1800zł od osoby, wylot z Krakowa, niestety z powrotem do Berlina więc te ponad 100zł na pociąg do Warszawy trzeba doliczyć, ale cena mi odpowiada mimo wszystko. [chociaż nie jest to 1400zł,które z 3 lata temu płaciły moje kumpele]

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Edytowane przez Ashlee_
Czas edycji: 2013-08-19 o 12:27
Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 18:19   #832
marylka80
Zadomowienie

Hej Dziewczynki

Wczoraj wrzucilam na bloga ostatni post z Tajlandii - pobyt na wyspie Koh Mook, jakbyscie maialy ochote sie zapoznac z wyspa, cenami, i ewentualnym dojazdem to zapraszam:

http://addicted-to-passion.blogspot....-paradise.html
Stary 2013-08-19, 18:33   #833
moniczorek
Podróżniczka

Dziewczyny...jak oceniacie, czy samemu jest tam bezpiecznie ?

Moi znajomi wola stacjonować na all inclusive w hotelach ( ja czasami też, ale teraz postanowiłam się wyłamać i spelniać swoje marzenia ) nie wiem czy kogoś mi sie uda namówić ...a ja bardzo bym chciała. Ostatecznie planuje wiec pojechać sama
Stary 2013-08-20, 07:52   #834
molka11
Rozeznanie

Marylka piękne zdjęcia kiedy odwiedziłaś Tajlandię? Możesz mi jeszcze zdradzić jaka była cena noclegu w tym 'luksusowym' domku na plaży w którym spędziliście ostatnią noc?
Co do bezpieczeństwa to wszędzie czytam, ze Tajlandia jest jednym z łatwiejszych krajów do podróżowania, zawsze możesz podczepić sie pod grupę innych turystów.

Ja nadal planuje swoją podróż. Wczoraj dowiedziałałam się o wycieku ropy u wybrzeży Tajlandii i nie wiem czy nie będę musiała zminić kierunku zwiedzania.

ps. Obecnie Air Asia ma promocje na ceny biletów -20%.

Stary 2013-08-20, 07:54   #835
melleczka
Zakorzenienie

Niezła cena jest z Budapesztu do Bangkoku liniami Egypt Air, wychodzi niecałe 5000zł za 2 osoby Może komuś pasuje
Stary 2013-08-20, 08:27   #836
inka113
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashlee_ Pokaż wiadomość
Ja do Tajlandii lecę już za miesiąc!
Niestety tylko na 11 dni, ale lepsze to niż nic. Mam nadzieję, że mamie i siostrze się spodoba Będzie to nasza pierwsze wizyta w Tajlandii, chociaż ja wiem czego się spodziewać po podróżach po Kambodży, Laosie i Wietnamie.
Za bilet dałyśmy 1800zł od osoby, wylot z Krakowa, niestety z powrotem do Berlina więc te ponad 100zł na pociąg do Warszawy trzeba doliczyć, ale cena mi odpowiada mimo wszystko. [chociaż nie jest to 1400zł,które z 3 lata temu płaciły moje kumpele]
ja w kwietniu leciałam w takiej samej kombinacji jak ty, tez lądowałyśmy w Berlinie. Poszukaj promocji w Polskim Busie, udało nam sie złapać przejazd za chyba 30zł a wiem ze czasem bywa nawet taniej. wygodnie i bez problemów
Czy tez masz przesiadkę w Abu Dhabi? Jeśli tak to proponuje sie na droge troszkę cieplej się ubrac bo tam na lotnisku jest ok 18 stopni i czekanie nawet 1,5h na samolot moze okazac delikatnie mówiąc męczące.
inka113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-20, 12:49   #837
Ashlee_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inka113 Pokaż wiadomość
ja w kwietniu leciałam w takiej samej kombinacji jak ty, tez lądowałyśmy w Berlinie. Poszukaj promocji w Polskim Busie, udało nam sie złapać przejazd za chyba 30zł a wiem ze czasem bywa nawet taniej. wygodnie i bez problemów
Czy tez masz przesiadkę w Abu Dhabi? Jeśli tak to proponuje sie na droge troszkę cieplej się ubrac bo tam na lotnisku jest ok 18 stopni i czekanie nawet 1,5h na samolot moze okazac delikatnie mówiąc męczące.
tak, mam przesiadke w Abu Dhabi, ale chyba trwa 4h, zatem tym bardziej dzięki za radę
patrzylam już na Polskiego Busa, faktycznie jest połowe tanszy niż pociąg z Berlina, ale jedzie i o połowę dłużej, a nas z Wawy czeka jeszcze 3-godzinna podróż w Świętokrzyskie, więc chyba skończy się na jakimś intercity

co do bezpieczeństwa .. myślę, trzeba uważać jak wszędzie (i przede wszystkim nosić torebki przez ramię )... czego ja się boję to sytuacji jaka spotkała moje koleżanki na którejś z tajskich wysp, gdzie jechały na skuterze i facet w nie wjechał, oskarżył o to, że to ich wina, zrobiła się afera i załagodzenie całej sytuacji kosztowało je 500$. to mogło się wydarzyć wszędzie, no ale przytrafiło się w Tajlandii, dlatego też mnie to stresuje, bo mam zamiar cały pobyt przesiedzieć na moto ..
właśnie, a jak jest w Tajlandii z jeżdżeniem na skuterach i policją? czy zatrzymują obcokrajowców i wciskają mandaty za co tylko się da (jak w Kambodży ... sama osobiście płaciłam 3$ za jazdę na światłach w dzień ) czy wprost przeciwnie jak w Wietnamie unikają białego człowieka?

雪が歌う夜に君を憶うよ
凍りついたこの部屋で
憧れた未来を待ち望むように
孤独を生きて…

Ashlee_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-20, 21:40   #838
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczorek Pokaż wiadomość
Dziewczyny...jak oceniacie, czy samemu jest tam bezpiecznie ?

Moi znajomi wola stacjonować na all inclusive w hotelach ( ja czasami też, ale teraz postanowiłam się wyłamać i spelniać swoje marzenia ) nie wiem czy kogoś mi sie uda namówić ...a ja bardzo bym chciała. Ostatecznie planuje wiec pojechać sama
uważam że jest bezpiecznie, spotkaliśmy mnóstwo osób (również dziewczyn) podróżujących samotnie. Nie spotkałam się z obleśnymi spojrzeniami, człowiek czuje się tam fajnie...
dla mnie hotele all w takim kraju to strata kasy, bo tyle można zobaczyć, tyle spróbować
ale wiadomo, tak jak pisze koleżanka normalnie nie chodzi się z kasą na wierzchu, normalne względy bezpieczeństwa...

Cytat:
tak, mam przesiadke w Abu Dhabi, ale chyba trwa 4h, zatem tym bardziej dzięki za radę
patrzylam już na Polskiego Busa, faktycznie jest połowe tanszy niż pociąg z Berlina, ale jedzie i o połowę dłużej, a nas z Wawy czeka jeszcze 3-godzinna podróż w Świętokrzyskie, więc chyba skończy się na jakimś intercity

co do bezpieczeństwa .. myślę, trzeba uważać jak wszędzie (i przede wszystkim nosić torebki przez ramię )... czego ja się boję to sytuacji jaka spotkała moje koleżanki na którejś z tajskich wysp, gdzie jechały na skuterze i facet w nie wjechał, oskarżył o to, że to ich wina, zrobiła się afera i załagodzenie całej sytuacji kosztowało je 500$. to mogło się wydarzyć wszędzie, no ale przytrafiło się w Tajlandii, dlatego też mnie to stresuje, bo mam zamiar cały pobyt przesiedzieć na moto ..
właśnie, a jak jest w Tajlandii z jeżdżeniem na skuterach i policją? czy zatrzymują obcokrajowców i wciskają mandaty za co tylko się da (jak w Kambodży ... sama osobiście płaciłam 3$ za jazdę na światłach w dzień ) czy wprost przeciwnie jak w Wietnamie unikają białego człowieka?
my spędziliśmy cały dzień na skuterze i nie mieliśmy żadnych nieprzyjemnych niespodzianek, najważniejsze żeby mieć kask, no i pewnie dobrze byłoby wyrobić sobie prawko międzynarodowe (polskie nie jest uznawane)bo są to niewielkie koszty (choć nam nikt tego nie sprawdzał), ale w razie jakiejś stłuczki ubezpieczenie nie pokryje raczej kosztów bo to tak jakby jeździło się bez ważnego prawka
Stary 2013-08-21, 07:27   #839
moniczorek
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
uważam że jest bezpiecznie, spotkaliśmy mnóstwo osób (również dziewczyn) podróżujących samotnie. Nie spotkałam się z obleśnymi spojrzeniami, człowiek czuje się tam fajnie...
dla mnie hotele all w takim kraju to strata kasy, bo tyle można zobaczyć, tyle spróbować
ale wiadomo, tak jak pisze koleżanka normalnie nie chodzi się z kasą na wierzchu, normalne względy bezpieczeństwa
Dzieki za info dziewczyny
Nie no jasne...chyba w każdym kaju trzeba pewne zasady bezpieczeństwa zachowac czy to Europa, Azja czy Afryka .. ale dzieki Wam uspokoiłam się.

A tak troszke poza tematem..znacie jakies takie strony gdzie ludzie poszukują towarzyszy podrozy ? moze uda mi sie gdzieś podczepic, łatwo nawiazuje kontakty wiec nie powinno być problemu.
Stary 2013-08-21, 11:26   #840
inka113
Raczkowanie

Talking Dot.: Tajlandia

Cytat:
na skuterze jezdziłysmy sporo (nawet po trzypasmówce na Phuket) i nie było najmniejszego problemu, miałam nawet wrażenie, że miejscowi staja sie nieco bardziej czujni gdy widza turystów-dwie kobiety- na skuterze (choc tam ta czujnosc na drodze z naszą czujnościa ma mało wspolnego). Policja wogole na nas nie reagowała.

zamiast torby nawet takiej przez ramie ja polecam saszetke ktora zakłada sie na biodra, pasek mozna przeciagnac przez spodenki lub zakryc koszulką. nosiłysmy tam kase i wazniejsze rzeczy i było to naprawde praktyczne. znajomej która była na poczatku roku w Tajlandii torebke niestety ukradło dwóch gosci przejezdzajacych obok na skuterze, pasek przecieli w ułamku sekundy nawet nie zdazyła sie zorientowac kiedy i co sie stało.

Edytowane przez inka113
Czas edycji: 2013-08-21 o 11:27
inka113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości