![]() |
#811 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tajlandia
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koh Lanta mi się podobała, ale nie spędziłabym tam dużo czasu (my byliśmy krótko) jest tam spokojnie i bardziej dziko, Phuket jest bardziej komercyjny, ale nam się podobało - wiadomo ceny inne, ale zrobiliśmy sobie wycieczkę po wyspie, ma cudne plaże i parę fajnych miejsc więc ja bym nie pominęła tego miejsca w mojej wycieczce ![]() A co do przewozów to my chyba płaciliśmy 800 bahtów za dojazd z zachodniej części Phuketu na Koh Lantę (6 godz jazdy) więc widocznie zależy jak się trafi Melleczka - nic się nie martw, jeśli planowanie sprawia ci przyjemność to to rób ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
marylko dziękuję za uwagi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Super promocja z Mediolanu do Bangkoku na wrzesień
![]() http://www.fly4free.pl/etihad-airway...y-od-1635-pln/
![]() |
#815 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
-Bangkok - Rambuttiri Village Plaza - 900 THB za pokoj z klima -River Kwai - Sugar Cane 2 - domki na wodzie - 550 THB z klima -Chiang Mai - Hotel Paradise - 650 THB z wiatrakiem -Phuket - Canal Resort - zaraz przy lotnisku, tylko nocowalismy i jechalismy skoro swit do Krabi - 1000 THB z klima. -Krabi Town - Baifern Mansion - 500 THB z klima -Koh Mook - Pawapi Resort - 2800 THB z klima - tutaj ceny juz wysokie z racji tego ze na wyspie jest zaledwie kilka hoteli, i jedna noc w Sivalai - 4000 THB - byla nasza ostatnia noca na wyspach i sobie zaszalelismy, ale bylo warto, w takim luksusie w zyciu nie spalam ![]() -a i ostatnia noc w Bangkoku - tez przy lotnisku, w Mariya Boutique Hotel at Suvarnabhumi Airport - za 1200 THB z klima i transportem z i na lotnisko w cenie. Kazde z powyzszych miejsc moge z czystym sumieniem polecic, wszystkie sa czysciutkie, bez zadnych niespodzianek i w superowych lokalizacjach ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]()
![]() |
#817 |
Raczkowanie
|
Hej, spójrz na loty z Frankfurtu. My właśnie kupiliśmy bilety na Sri Lankę, ceny ponad 1.000 zł niższe na 3 osoby niż z Berlina.
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
teraz będziemy lecieć liniami Emirates. Rok temu do Tajlandii lecieliśmy Etihad
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
Emirates - super linie!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() Przeczytałam już prawie cały wątek i nabrałam ogromnej ochoty na wypad do Tajlandii ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Raz też padało wieczorem jak byliśmy na Koh Lipe, ale cały czas jest przyjemnie. Poza tym kilka burz w nocy, może padało ze 2-3 razy dodatkowo, ale w niczym to nie zmąciło cudnej pogody. A więc jak dla mnie odpowiedź jest jedna - JECHAĆ! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Rozeznanie
|
Witam,
ja zdecydowałam się na Tajlandię w połowie września. Liczę, że nie będzie dużo padać ![]() Co do biletów to ja korzystałam z kayak. Kupiliśmy bilety z Wrocławia do bangkoku. Teraz Norwegian proponuje dużo tanich biletów do Bangkoku, ale niestety wyloty z Oslo lub Sztokholmu, wiec jak podliczyłam dojazd to wyszło, że to takie same pieniądze jak za wylot z wrocka. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Raczkowanie
|
Gdziekolwiek pojedziesz z BKK będziesz zachwycona Tajlandią.
Jeśli zależy Tobie na widokach a będziesz miała czas polecam Tobie Khao Sok Park http://khaosokaccommodation.com/?gcl...FURY3godGDoAtA Cytat:
![]() |
![]() |
#826 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
Molka - Zgadzam się z dziewczynami - gdziekolwiek nie pojedziesz tam będzie ci się podobało
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Rozeznanie
|
dziękuję za sugestię. Na początku też myślałam o Krabi, ale wyczytałam na necie, że najpewniejsza pogoda we wrześniu jest na Ko Samui i zaczęłam się zastanawiać nad tą wyspą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
wiele znajomych było na Koh Samui i było zachwyconych, poza tym blisko jest do Koh Tao - które tez podobno jest przepiękna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Podróżniczka
|
Planuje wyjazd do Tajlandii na luty/marzec przyszłego roku, teraz bede polować na jakieś tańsze bilety...fajnie, ze trafiłam na ten watek, bo za dużo nie wiem o zwiedzaniu tego kraju ... ale mam nadzieje, ze dzieki Wam sie doszkole
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
Ja do Tajlandii lecę już za miesiąc!
Niestety tylko na 11 dni, ale lepsze to niż nic. Mam nadzieję, że mamie i siostrze się spodoba ![]() Za bilet dałyśmy 1800zł od osoby, wylot z Krakowa, niestety z powrotem do Berlina więc te ponad 100zł na pociąg do Warszawy trzeba doliczyć, ale cena mi odpowiada mimo wszystko. [chociaż nie jest to 1400zł,które z 3 lata temu płaciły moje kumpele] ![]()
never mind... anyway... 雪が歌う夜に君を憶うよ 凍りついたこの部屋で 憧れた未来を待ち望むように 孤独を生きて… Edytowane przez Ashlee_ Czas edycji: 2013-08-19 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Wczoraj wrzucilam na bloga ostatni post z Tajlandii - pobyt na wyspie Koh Mook, jakbyscie maialy ochote sie zapoznac z wyspa, cenami, i ewentualnym dojazdem to zapraszam: http://addicted-to-passion.blogspot....-paradise.html
![]() |
#833 |
Podróżniczka
|
Dziewczyny...jak oceniacie, czy samemu jest tam bezpiecznie ?
Moi znajomi wola stacjonować na all inclusive w hotelach ( ja czasami też, ale teraz postanowiłam się wyłamać i spelniać swoje marzenia ) nie wiem czy kogoś mi sie uda namówić ...a ja bardzo bym chciała. Ostatecznie planuje wiec pojechać sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Rozeznanie
|
Marylka piękne zdjęcia
![]() Co do bezpieczeństwa to wszędzie czytam, ze Tajlandia jest jednym z łatwiejszych krajów do podróżowania, zawsze możesz podczepić sie pod grupę innych turystów. Ja nadal planuje swoją podróż. Wczoraj dowiedziałałam się o wycieku ropy u wybrzeży Tajlandii i nie wiem czy nie będę musiała zminić kierunku zwiedzania. ps. Obecnie Air Asia ma promocje na ceny biletów -20%. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Niezła cena jest z Budapesztu do Bangkoku liniami Egypt Air, wychodzi niecałe 5000zł za 2 osoby
![]() ![]()
![]() |
#836 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Czy tez masz przesiadkę w Abu Dhabi? Jeśli tak to proponuje sie na droge troszkę cieplej się ubrac bo tam na lotnisku jest ok 18 stopni i czekanie nawet 1,5h na samolot moze okazac delikatnie mówiąc męczące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() patrzylam już na Polskiego Busa, faktycznie jest połowe tanszy niż pociąg z Berlina, ale jedzie i o połowę dłużej, a nas z Wawy czeka jeszcze 3-godzinna podróż w Świętokrzyskie, więc chyba skończy się na jakimś intercity ![]() co do bezpieczeństwa .. myślę, trzeba uważać jak wszędzie (i przede wszystkim nosić torebki przez ramię ![]() ![]() właśnie, a jak jest w Tajlandii z jeżdżeniem na skuterach i policją? czy zatrzymują obcokrajowców i wciskają mandaty za co tylko się da (jak w Kambodży ... sama osobiście płaciłam 3$ za jazdę na światłach w dzień ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie hotele all w takim kraju to strata kasy, bo tyle można zobaczyć, tyle spróbować ![]() ale wiadomo, tak jak pisze koleżanka normalnie nie chodzi się z kasą na wierzchu, normalne względy bezpieczeństwa... Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Nie no jasne...chyba w każdym kaju trzeba pewne zasady bezpieczeństwa zachowac czy to Europa, Azja czy Afryka .. ale dzieki Wam uspokoiłam się. A tak troszke poza tematem..znacie jakies takie strony gdzie ludzie poszukują towarzyszy podrozy ? moze uda mi sie gdzieś podczepic, łatwo nawiazuje kontakty wiec nie powinno być problemu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() zamiast torby nawet takiej przez ramie ja polecam saszetke ktora zakłada sie na biodra, pasek mozna przeciagnac przez spodenki lub zakryc koszulką. nosiłysmy tam kase i wazniejsze rzeczy i było to naprawde praktyczne. znajomej która była na poczatku roku w Tajlandii torebke niestety ukradło dwóch gosci przejezdzajacych obok na skuterze, pasek przecieli w ułamku sekundy nawet nie zdazyła sie zorientowac kiedy i co sie stało. ![]() Edytowane przez inka113 Czas edycji: 2013-08-21 o 11:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.