![]() |
#811 |
Raczkowanie
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
hehe.częściowo się zgadza. wczoraj miałam ostatni egz w sesji więc naukowo mi było ostatnio
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny, od miesiąca jestem bezrobotna, chciałam iść na jakiś staż, praktykę oby mieć jakieś doświadczenie, bo pracy ani widu..... ale kończę już studia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 | |
Zakorzenienie
|
Z tego co pamiętam kilka osób jutro ma rozmowę o pracę.
POWODZENIA ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-02-09 o 14:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
W dzisiejszym "Metrze" był artykuł na temat dziewczyny szukającej pracy:
- dwa kierunki skończone z bardzo dobrym wynikiem, - języki z certyfikatami - doświadczenie Wysłała ok 200 CV i nikt się nie odezwał.. To odzwierciedla realia - albo schować ambicje w kieszeń albo siedzieć na bezrobociu. Mocno generalizując oczywiście.. Byłam dzisiaj na badaniach - mam pozwolenie do 2013 r. ![]() Jutro pierwszy dzień w pracy ![]()
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
Mi został jeszcze tylko jeden egzamin i koniec sesji zimowej, oczywiście jeśli zdałam poprzednie
![]() Ogłoszeń na razie nie ma żadnych. W piątek poleciałam zanieść w jedno miejsce papiery, byłam pierwsza.... ale po ostatnim niepowodzeniu nie wierzę nawet w to, że na rozmowę mnie zaproszą ![]()
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz czekać na jakieś wyniki, czy poprostu nie dostałaś sie do lekarza? Ja myślałam, że badania do pracy polegaja jedynie na spowiedzi u lekarza med.pracy, a on sie popatrzy na Ciebie i pisze, że jesteś zdolna... A ja sie uczę tych ustaw... i tak mi czasu na nie brakuje... zdążyłam tylko raz je przeczytać i tak trochę je przejrzeć na koniec, ale już nie pamiętam tych wszystkich szczegulików, chociaz mając ustawę w ręce wszystko potrafie szybko znaleźć... Tak sobie myślę, że osobie pracujcej w urzędzie to powinno wystarczyć, ale czy tak będzie na rozmowie... A rozmowa jutro... ![]()
![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Muesli Czas edycji: 2009-06-29 o 14:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Moje dzisiejsze badanie polegało na dokładnym badaniu internistycznym - plus wywiad szczegółowy. Do tego badanie wzroku. Także mnie to zaskoczyło..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z rozmowami z klientami, czy samą pracą sobie poradzę, ale jak sobie pomyślę, że będe tam konkurować z 20 osobami, wybiorą tylko najlepszego, a do tego ja nie jestem zbyt dobrze przygotowana, to az nie chce mi sie tam iść... Tego strachu sie raczej nie pozbędę, ale jeśli chodzi o nieśmiałość, to polecam Ci popracowac trochę na promocjach... wszystkie hostessy, nawet te najbardziej nieśmiałe błyskawicznie nabierają tam pewności siebie ![]() ![]() Dzieki temu, to przynajmniej na rozmowę wejdę z otwartymi oczami ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, hasło "skończone 2 kierunki" na mnie wrażenia nie robi .. jeśli to są kierunki na tzw. Wyższych Szkołach Tego i Owego ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
Ja też się nad tym zastanawiałam i rozważałam w różne strony..skończyła SGH..to nie jest wyższa szkoła gotowania na gazie ![]() Co do prezentacji siebie - nie została zaproszona nawet na rozmowę. Zostaje CV i ambicja ![]() No ale wcześniej na to CV pracę znalazła.. Przerośnięta ambicja i fascynacja własną osobą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
?? pierwsze słyszę. ja mam poczte na gmailu. do tej pory nie mialam problemu z mailami, ale generalnie jak nie dostaję żadnej odpowiedzi to nie mam pewności czy mail doszedł czy nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
A ja zapisuję w PDF ![]() A skrzynki gmail używa mój facet i nie ma żadnych problemów..wręcz przeciwnie..ja szukałam dosyć długo pracy a on znalazł stałą pracę z dnia na dzień i łapie zlecenia dodatkowe z dnia na dzień również ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż też mam studia wyższe, w dobrej szkole, a na moje oferty za bardzo odzewu nie ma...
![]() |
![]() |
#828 |
Zadomowienie
|
Też mam gmail
![]() ![]() Dziś zaszalałam ![]() ![]()
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś w każdym razie robi źle. Ja miałam problem z pierwszą pracą, fakt, ale każdą następną znajdywałam w ciągu jednego dnia. Więc skoro ma jakieś doświadczenie i jest po dobrej uczelni + coś potrafi to coś tu nie gra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Raczkowanie
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
...
Edytowane przez Muesli Czas edycji: 2009-06-29 o 15:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
iizabelaa mam pytanie. Ty mówiłaś kiedys że dostalaś prace w Ksiegowości. Chciaam się zapytać ile mialaś doświadczenia? i dostałaś pracę na stanowisko samodzielne? Sama szukam pracy w księgowosci i caly czas boje sie że sobie nie poradze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Wtajemniczenie
|
ja już kilka miesięcy szukam pracy w Krakowie i nic
![]() wysłałam już tysiące cv a co najgorsze nie odpisują nawet że już nie aktualne albo, że mnie poprostu nie chcą. Do tego te ciągłe info o tym, ze z pracą będzie jeszcze gorzej. Już depresja mnie dopada. Może ja po prostu coś źle robię. Może macie jakieś wskazówki jak skutecznie szukać pracy help |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny!
Opowiadać o dzisiejszych rozmowach ![]() Puntodivista, Iizabelaa - jak w pracy?
![]() |
#835 |
Raczkowanie
|
No ja tez jestem ciekawa jak poszło
![]() Swoją droga tez niedawno szukałam pracy, jakiejs biurowej najlepiej, ale nie mam zadnego doswiadczenia wiec zrezygnowałam. Studiuje jeszcze zaocznie Handel, i postanowiłam isc na staż. Jednak to był jakis znak mysle: nie znalazłam pracy bo czeka na mnie staż ![]() Edytowane przez MissKiss Czas edycji: 2009-02-10 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 | |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Cytat:
![]() Byłam pesymistycznie nastawiona a tu szanse na awans się pojawiły, okres próbny tylko miesiąc..duże zaplecze jedzeniowo - sanitarne ![]() Poza tym mam własne duuuże biurko, zero ograniczeń w gospodarowaniu, kilka gadżetów i jak na razie przyjemną atmosferę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Raczkowanie
|
To supcio
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie martw się też byłam przerażona ale teraz wiem, że można się wszystkiego nauczyć. ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o lekarza, to po prostu pani się rozchorowała i dlatego to się przesunęło. A w poprzedniej pracy to mnie przebadali calutką: okulista, lekarz, krew, mocz i zdjęcie płuc. ![]() Pierwszy dzień w pracy generalnie pozytywny ale jestem padnięta, ledwo piszę tego posta ![]() ![]() Niestety w pracy wszystko na wysokich obrotach, więc nie ma mowy o wizażu ![]() Kasia083 jak rozmowa??
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-02-10 o 20:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
Witam już po...
Niestety nie dostałąm tej pracy ![]() Wydaje mi sie, że na rozmowie mówiłam to co trzeba, pytania teoretyczne były jak dla mnie banalne, wiec spokojnie sobie z nimi poradziłam. Było też kilka nie związanych z ustawami np kiedy Polska weszła do uni ![]() Po komisji widać było, że podoba im się to co mówie i w miarę czasu byli coraz bardziej mna zainteresowani... Ale później jedna babka z komisji zadzwoniła do mnie i powiedział mi jakos tak dziwnie, że się nie dostałam: że uzyskałam bardzo dużo punktów na rozmowie i tylko 1 osoba miała więcej i tylko ona dostanie tą pracę. Ja jestem druga na liście i jeśli tamta osoba zrezygnuje, to wejdę na jej miejsce, a jeśli nie, to mam cały czas śledzić oferty urzędu i jak tylko cos sie pojawi, to mam znowu składać papiery ![]() ![]() Nie wiem co o tym myśleć... Myślicie, że oni wszystkim mówia to samo? Czy rzeczywiście dobrze wypadłam? Czy może Naczelnik kazał zatrudnic swoją osobę? Jej, po rozmowie 5 godzin czekałam na tel od nich, a jak już sie dowiedziałam, że nie, to tak mi sie smutno zrobiło... ![]() ![]()
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Przeczytaj super cos, a na pewno poczujesz sie lepiej ![]() http://www.zosia.piasta.pl/smutek.html POLECAM!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:36.