|
|
#811 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
Lece dziewczyny, dzis na urodziny do znajomej a jutro na urodzinki siostrzenicy. Milego weekendu!
|
||
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
W Hurghadzie. Było jeszcze inne do wyboru, ale facet stwierdził, że jak na pierwszy raz to lepiej to
. Swoją drogą bardzo w porządku (znaczy facet). Hotel mamy pokrywający się z ofertą Triady, cena w sam raz. Ale oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie poleciała do Triady... Kobieta podała nam tylko ceny, oczywiście jedynie droższe hotele, żadnych szczegółów i wylot z Łodzi . Niech się gryźnie.Cytat:
. Ma takie piękne ciało, a tak wydziwia ![]() Hehe, porobimy tyle fot, że aż strach . Wezmę od mamy profesjonalną kartę pamięci (bo pewnie aparatu swojego mi nie da) więc aż strach się bać
|
|
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie musze pochwalic hehe ![]() no to sie pochwalilam bo taki komplement od fryzjerki to wiecie hehe a to moja stała fryzjerka a po raz pierwszy mi tak powiedziała
|
|
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie jak latem musi być w Egipcie
chyba rzeczywiście nie do wytrzymania... Moje szefostwo rok temu było w połowie września i nie mogli wytrzymać tych upałów, szef ciągle chorował... To dziwne, bo on pochodzi z cieplejszego niż nasz kraj wiec powinien być przystosowany do takich warunków ![]() Ja bym chyba padła
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez nie lubie aż takich upalów. ciekawe jak tam moja kolezanka z Kairu sie trzyma
hehe
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro idziemy wpłacić zaliczkę
|
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
no to sobie wyobrazam jak sie musisz cieszyc. tez bym sobie z checia z moim juz gdzies wyjechała na wakacje
|
|
|
|
#818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Uważa, że przez ten obóz i praktyki może nie znaleźć pracy . Moim zdaniem na tydzień się nie opłaca i mogę mu pożyczyć na ten drugi tydzień, ale on uważa, że może i tak mu będę musiała pożyczyć nawet jeśli pojedziemy na tydzień
|
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
na tydzien?? jak juz cos to 10 dni minimum, tak mi sie wydaj. przeciez podróz w obie strony to dwa dni. poza tym chyba az tak wielkiej róznicy nie ma w cenach między 7 dni a 10 czy 14 dni
bo sam samolot najwięcej kosztuje co??
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. W cenie jest 7 noclegów więc chyba nie tak źle. Różnica jest mała, ale TŻ uważa, że może nie zarobić nawet na tydzień... Jeszcze z nim pogadam i przeliczę wszystko.
|
|
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
bo na 7 dni to naprawde mało, ale z drugiej strony jak TZ ma sie w "długach" pogrązyc to tez niezbyt.
tym bardziej, że tam tez trzeba miec kase |
|
|
|
#822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Najdłużej byliśmy na 6 noclegów więc to i tak długo jak dla nas . Oszczędzę trochę kaski, TŻ nie będzie musiał pożyczać i się stresować, wypoczniemy, poopalamy się, zwiedzimy co trzeba i wrócimy na rozpoczęcie roku. Egipt to ponoć nie takie byle co więc i tydzień ujdzie . Mam pytanie do Twojej koleżanki... Ponoć we wrześniu jest ramadan... To prawda? I jak to wygląda w praktyce w Hurghadzie? Sklepy i restauracje w ciągu dnia zamknięte? W końcu to miejscowość turystyczna więc może nie... |
|
|
|
|
#823 |
|
Rozeznanie
|
Poemi, moja siostra byla rok temu w Hurghadzie, wlasnie na tydzien i wrocila taka nienasycona, ze w tym roku jedzie znowu na dwa. Mowi, ze tydzien jest bez sensu, za szybko przelatuje, szczegolnie jak w ofercie sa wycieczki. Wyjezdza sie na nie w nocy, albo nad ranem, bo wszystko oddalone o 600 km.
Byla w styczniu, a teraz jedzie w listopadzie. Wczesniej podobno nie ma sensu. Nawet jak ktos lubi slonce, to jest nie do wytrzymania. |
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi zaraz do niej napisze
![]() kapturku masz racje. tez mi sie wydaje, ze tydzien na wyjzad do Egiptu to za mało |
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po przemyśleniu ogarnął mnie spokój bo wiem, że na 100% zarobimy (przy opcji 2 tygodnie nie miałam takiej pewności) i nie będę musiała tak skąpić przez całe wakacje .Będę wdzięczna . Ten ramadan mnie trochę zbił z tropu
|
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Poemi napisałam jej na gg. jak cos sie dowiem, to dam ci znac
|
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#828 |
|
Rozeznanie
|
Jasne, Poemi, lepiej tydzien niz nic
. A Ramadan to swieto ruchome, wiec moze Was ominieEDIT: Niestety ramadan jest od 01-29 wrzesnia
Edytowane przez caperucitaroja Czas edycji: 2008-06-06 o 22:53 Powód: ramadan |
|
|
|
#829 |
|
Zakorzenienie
|
moja kolezanka zmieniła wiare
jak tam pojechała wiec to bedzie jej pierwsze tego typu świeto
|
|
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edit. Znalazłam info, że jednak ramadan nie jest odczuwalny dla turystów. Mam nadzieję, że to prawda
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
oo fajka wodna
ta znajoma ostatnio na naszej klasie zamiesciła fotkę własnie jak "pali" fajkę wodna
|
|
|
|
#832 |
|
Rozeznanie
|
Poemi, tez mysle, ze ramadan turystom w niczym nie przeszkadza.
Fajke odradzam. Siostra kupila nawet spora i palila shishe namietnie, ale znudzil jej sie ten caly obrzadek zwiazany z paleniem i czyszczeniem fajki, wiec teraz stoi i sie kurzy. Szkoda kasy. |
|
|
|
#833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
. Chcę mieć taką pamiątkę, a poza tym przyda mi się do martwych natur . A ile taka zabawka mniej więcej kosztuje? Co tam jeszcze można sobie kupić?
|
||
|
|
|
#834 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie kupowala, ale w ogole nie lubie pamiatek typu "pozniejszy zbieracz kurzu" .Siostra kupila tez blaszki, ktore na miejscu wytlaczaja konkretnym imieniem, czy slowem w jezyku arabskim. Blaszki niby srebne, ale lekkie, liche, no ale co kto lubi. Sprzedaja rowniez Nefretete, jako wisorki na lancuszek. Sa zlote, albo z barwionego zlota. Efektowne, ale te z kolorowego zlota dosyc drogie. Niestety, do cen siora nie ma glowy, wiec o co sie nie pytalam, to mowila"nie pamietam, drogo, srednio-drogo"
|
|
|
|
|
#835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez zauważyłam kilka razy błędy u Madzi
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale będziesz miała za to podstawkę pod stół, jak siębędzie kiwał ![]() A tak serio - pamieta jak drukowałam swoja, to faktycznie sporo kosztuje. I zwóc uwage, czy dobrze Ci ja złoż - mojemu TZtowi wstawili czesc pracy do góry nogami, ale w ramach reklamacji to naprawili. Niby pierdoła, ale w dzien kiedy masz oddawac prace zazwyczaj jestes podenerwowoana, bo to taka szczególna chwila. A tu jak na złość: kolejka w punkcie introligatorskim, zle złozona praca, itd itp. CZeść Dziewczynki!
|
|
|
|
|
#839 |
|
Zadomowienie
|
Hey
A ja dzis zle spalam, mialam beznadziejny sen Snilo mi sie ze Tz sie z jakas laska calowal i ja to widzialam na zdjeciach.. A potem zona mojego Tzta kolegi powiedziala mi ze on mnie z tamta zdradzil No po prostu sen do dupy!!!Za chwile, biore sie za nasmarowanie steppera a potem sobie na nim posmigam, bo jakas poddenerwowana jestem i wogole dola jakos mam.....
|
|
|
|
#840 |
|
BAN stały
|
Anitko,to pewnie przez ten sen czujesz się tak dziwnie.
Też takich glupich snów nie lubie,po potem jestem jakaś nieswoja. ![]() Sprzedać wam newsa. Któregoś pięknego dnia tż dzwonil do mnie z pracy i opowiadał,że rozmawiał z pewnym Polakiem,z którym pracuje.A ten ktoś się niebawem żeni,noi tż mi powiedział że sobie o tym rozmawiali,że on (mój tż) też chce tyle że najpierw dziecko,bo sobie tak zaplanowalismy że jak wroce z urlopu z Polski,to zaczniemy się starać.Noi wczoraj tż do mnie powiedział:a ty wiesz jak będziesz w ciąży nie będziesz mogła pić coli.Ja Ci nie pozwole. ![]() A oprócz tego tż i tak chce się ze mną ożenić i padła z jego ust wczoraj propozycja,że może za rok w wakacje. Ciesze się,że to dojrzały facet i sam pierwszy wychodzi z takimi inicjatywami.Zaskakuje mnie każdego dnia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

. Swoją drogą bardzo w porządku (znaczy facet). Hotel mamy pokrywający się z ofertą Triady, cena w sam raz. Ale oczywiście nie byłabym sobą gdybym nie poleciała do Triady... Kobieta podała nam tylko ceny, oczywiście jedynie droższe hotele, żadnych szczegółów i wylot z Łodzi
. Niech się gryźnie.
Mrr,a jak jeszcze jak ma kilkudniowy zarost to miodzio poprostu.
chyba rzeczywiście nie do wytrzymania... Moje szefostwo rok temu było w połowie września i nie mogli wytrzymać tych upałów, szef ciągle chorował... To dziwne, bo on pochodzi z cieplejszego niż nasz kraj
wiec powinien być przystosowany do takich warunków 

. Uważa, że przez ten obóz i praktyki może nie znaleźć pracy 

. Szuka czegoś w necie na ten temat i jak na razie nie napawa mnie to optymizmem... Ale z drugiej strony mamy all inc więc...
jak tam pojechała wiec to bedzie jej pierwsze tego typu świeto

Któregoś pięknego dnia tż dzwonil do mnie z pracy i opowiadał,że rozmawiał z pewnym Polakiem,z którym pracuje.A ten ktoś się niebawem żeni,noi tż mi powiedział że sobie o tym rozmawiali,że on (mój tż) też chce tyle że najpierw dziecko,bo sobie tak zaplanowalismy że jak wroce z urlopu z Polski,to zaczniemy się starać.Noi wczoraj tż do mnie powiedział:a ty wiesz jak będziesz w ciąży nie będziesz mogła pić coli.Ja Ci nie pozwole.