Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-11, 11:37   #811
yami
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

no nie, nie robił symulacji komputerowej... chociaż szczerze powiem że nie pytałam o taką możliwość.
yami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-11, 16:48   #812
skarbeczeQ
Raczkowanie

witam,
mam w planie operacje plastyczna nosa i zalozenie aparatu stalego na zeby. Zastanawiam sie, ktore wybrac pierwsze? czy jak zrobie operacje, to po zalozeniu aparatu beda bolaly mnie kosci.. no i nowy nos? czy lepiej zalozyc od razu aparat, a nos zostawic sobie "na deser"?
Stary 2009-06-12, 08:24   #813
calinda51
Przyczajenie

hej yamy, kiedy płaciłas za operacje? przed czy po?
i ile razy musisz sie po operacji pokazać lekarzowi w szpitalu?
calinda51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-12, 09:12   #814
yami
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skarbeczeQ Pokaż wiadomość
witam,
mam w planie operacje plastyczna nosa i zalozenie aparatu stalego na zeby. Zastanawiam sie, ktore wybrac pierwsze? czy jak zrobie operacje, to po zalozeniu aparatu beda bolaly mnie kosci.. no i nowy nos? czy lepiej zalozyc od razu aparat, a nos zostawic sobie "na deser"?
wydaje mi się że lepiej najpierw zrobić operację nosa. bo będziesz pewnie musiała oddychać przez buzię przez jakiś czas (ja musiałam jak miałam w środku cały nos spuchnięty ;P) i z aparatem może Ci być po prostu nie wygodnie... poza tym po operacji będziesz szybko dochodzić do siebie a aparat założysz raczej na dłuższy czas, więc ja bym poczekała na Twoim miejscu z aparatem i to go zostawiła sobie jak to powiedziałaś na deser

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ----------

Cytat:
Napisane przez calinda51 Pokaż wiadomość
hej yamy, kiedy płaciłas za operacje? przed czy po?
i ile razy musisz sie po operacji pokazać lekarzowi w szpitalu?
za operację płaciłam dzień przed, jak szłam do szpitala. 1.06 miałam się stawić w szpitalu (i wtedy wpłaciłam pieniądze) a 2.06 była operacja

to zależy od operacji. po tygodniu pokazałam się na zdjęciu gipsu, myślałam że założą mi drugi, mniejszy gips ale operacja nie była duża więc zakleili mi nos tylko plastrami, które można odkleić po 4-5 dniach. no i mam się jeszcze stawić za 6 tygodni żeby zobaczył jak efekty końcowe.

Edytowane przez yami
Czas edycji: 2009-06-12 o 09:16
Stary 2009-06-12, 11:41   #815
calinda51
Przyczajenie

płacisz dodatkowo za te wizyty??
Stary 2009-06-13, 10:10   #816
yami
Przyczajenie

Cytat:
płacisz dodatkowo za te wizyty??
nie, ani za konsultacje, ani za kontrole po operacji nie płaciłam.
Stary 2009-06-13, 15:24   #817
ziziorek
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez yami Pokaż wiadomość
witam. jestem tu po raz pierwszy.
jutro idę do szpitala (taki prezent na dzień dziecka) a we wtorek mam operację noska. będzie mnie operował dr med felix lewko. czy komuś coś wiadomo o tym chirurgu? jest to specjalista chirurgii plastycznej i estetycznej w olsztynie. był kilka lat w niemczech i niedawno wrócił. oglądałam album ze zdjęciami nosów (przed i po operacji) które robił i powiem szczerze że ładne noski, więc zrobił na mnie dobre wrażenie.....
operacje mam za 3,5 tys. bo jest refundowana w połowie - krzywa przegroda - a ścięcie garbka i zwężenie końca nosa ja opłacam.

mam kilka pyt. do osób które już miały operacje. właściwie do pań. ; )
czy na czas operacji zakładany jest cewnik? (pytam, bo po ostatniej operacji wiem że to nie przyjemne i nie wiem czy sie tego spodziewać...)
czy dzień przed operacją są robione jakieś badania? bo mam się stawić na czczo...

dziękuję za szybką odp ! : )

Hej
Ja mam operację u dr Lewko 1.09.09. Mam dużo pytań i wątpliwości. Czy mogłabyś wysłać mi swoje fotki przed i po operacji?? (mail: ziziorek@wp.pl)
Zastanawiam się jak to możliwe ze zapłaciłaś tylko 3,5 tyś ( nie patrzę tu na refundację) bo mi za nosek powiedzieli 6,5 tyś :/ rozumiem że pobyt miałaś z NFZ ale reszta?? Czemu ja aż taką kwotę mam zapłacić?
Pozdrawiam serdecznie
ziziorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 15:46   #818
Kate33
Przyczajenie

Czesc,ja jestem ponad 3 mieś.po plastycznej operacji nosa i moge ci tylko powiedziec abys sie naprawde zastanowila,i w momencie konsultacji-(gdybys sie zdecydowala)zapytala lekarza jak bedzie wygladac twoj nos po operacji,ja tego nie zrobilam poniewaz bylam tak zestresowana,On wiedzial czego oczekuje wiec zdalam sie na doktora kompetencje i gust.Jednak nie jestem zadowolona poniewaz moje oczekiwania byly calkiem inne,moj nos wyglada tak samo jak przed operacja po prostu jest tylko mniejszy.Pozdrawiam i zycze powodzenia
Kate33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-13, 15:59   #819
calinda51
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ziziorek Pokaż wiadomość
Hej
Ja mam operację u dr Lewko 1.09.09. Mam dużo pytań i wątpliwości. Czy mogłabyś wysłać mi swoje fotki przed i po operacji?? (mail: ziziorek@wp.pl)
Zastanawiam się jak to możliwe ze zapłaciłaś tylko 3,5 tyś ( nie patrzę tu na refundację) bo mi za nosek powiedzieli 6,5 tyś :/ rozumiem że pobyt miałaś z NFZ ale reszta?? Czemu ja aż taką kwotę mam zapłacić?
Pozdrawiam serdecznie
Hej. Kiedy bylaś na konsultacji? Robisz pewnie cały nos dlatego tak dużo kosztuje. a zresztą trzeba płacic dodatkowo za znieczulenie i pobyt w szpitalu
Stary 2009-06-13, 16:10   #820
ziziorek
Przyczajenie

Cytat:
Hej. Kiedy bylaś na konsultacji? Robisz pewnie cały nos dlatego tak dużo kosztuje. a zresztą trzeba płacic dodatkowo za znieczulenie i pobyt w szpitalu
Na konsultacji byłam 2 miesiące temu. O operacji myślę już 10 lat więc może dlatego tak strasznie się zaczynam denerwować. Mam na uwadze jeszcze jednego lekarza z Gdyni w prywatnej klinice, a nie w szpitalu. Nie wiem na kogo się do końca zdecydować dlatego byłabym wdzięczna za pomoc kobietek, które robiły nosek u dr Lewko.
Buziaki
Stary 2009-06-13, 16:41   #821
calinda51
Przyczajenie

ja ide do dr. Lewko w poniedziałek na konsultację. Kurcze....strasznie długo sie czeka na zabieg....liczyłam na to że zrobie go w wakacje
pozdrowienia
Stary 2009-06-13, 18:17   #822
ziziorek
Przyczajenie

Cytat:
ja ide do dr. Lewko w poniedziałek na konsultację. Kurcze....strasznie długo sie czeka na zabieg....liczyłam na to że zrobie go w wakacje
pozdrowienia
Nie mam pojęcia ile się czeka na zabieg. Wydaje mi się, że nie tak długo. Ja sama sobie wybrałam ten termin ponieważ tylko wtedy mogę sobie wziąć urlop...
Stary 2009-06-14, 10:14   #823
yami
Przyczajenie

Cytat:
Hej
Pozdrawiam serdecznie
niestety nie mam żadnych zdjęć przed operacją.
z NFZ miałam prostowaną przegrodę, pobyt w szpitalu i narkozę. poza prostowaniem przegrody miałam zwężany koniec nosa i piłowane ostre krawędzie na garbku które powstały wskutek złamania. ogólnie to nie była duża operacja.
czemu taki duży koszt... to zależy co będziesz miała robione? koszt operacji na pewno uzależniony jest od tego co będą Ci robić a nie wiem też ile kosztuje pobyt w szpitalu i narkoza....

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Kate33 Pokaż wiadomość
Czesc,ja jestem ponad 3 mieś.po plastycznej operacji nosa i moge ci tylko powiedziec abys sie naprawde zastanowila,i w momencie konsultacji-(gdybys sie zdecydowala)zapytala lekarza jak bedzie wygladac twoj nos po operacji,ja tego nie zrobilam poniewaz bylam tak zestresowana,On wiedzial czego oczekuje wiec zdalam sie na doktora kompetencje i gust.Jednak nie jestem zadowolona poniewaz moje oczekiwania byly calkiem inne,moj nos wyglada tak samo jak przed operacja po prostu jest tylko mniejszy.Pozdrawiam i zycze powodzenia
ojj tak, trzeba twardo powiedzieć czego się oczekuje... ja też tego niestety nie zrobiłam i zdałam się na doktora. nos nie jest brzydki, jest mniejszy, nie ma tych ostrych krawędzi na garbku, ale garbka też nie chciałam mieć a jednak mały mi został... mam troche żal do doktora że tego nie zrobił, bo głównie o to mi chodziło a on skupił się na zlikwidowaniu tych ostrych krawędzi...
wyglądam ładniej, czekam tylko na całkowite zejście opuchlizny z nosa i będzie dobrze, ale mam mieszane uczucia bo nie jestem zadowolona w 100% z mojego nowego nosa... dlatego trzeba powiedzieć czarno na białym co ma zrobić i ciągle to powtarzać, a nie zdawać się na chirurga, w końcu to nasz nos a nie jego...

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Nie mam pojęcia ile się czeka na zabieg. Wydaje mi się, że nie tak długo. Ja sama sobie wybrałam ten termin ponieważ tylko wtedy mogę sobie wziąć urlop...
na zabieg czeka się miesiąc. jak ja byłam na konsultacji w styczniu i mówiłam że chciałabym na początku czerwca to powiedział żeby przyjść spokojnie miesiąc wcześniej, na początku maja i się umówić.

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Na konsultacji byłam 2 miesiące temu. O operacji myślę już 10 lat więc może dlatego tak strasznie się zaczynam denerwować. Mam na uwadze jeszcze jednego lekarza z Gdyni w prywatnej klinice, a nie w szpitalu. Nie wiem na kogo się do końca zdecydować dlatego byłabym wdzięczna za pomoc kobietek, które robiły nosek u dr Lewko.
Buziaki
heh, mam nadzieję że swoimi komentarzami nikogo tu nie zniechęcę do operacji czy coś. myślę że część winy za brak całkowitego zadowolenia z efektu operacji ponoszę ja, bo byłam zestresowana, niezdecydowana, trudno mi było sobie to wszystko wyobrazić i pewnie dlatego wyszło jak wyszło... także mówcie chirurgom zdecydowanie czego chcecie.
Stary 2009-06-14, 11:54   #824
ziziorek
Przyczajenie

No własnie widzicie. Z tym mówieniem to nie jest tak do końca łatwo. Ja powiedziałam dokładnie o co mi chodzi (w końcu zastanawiam się juz 10 lat :/ ) i Pan Doktor niestety nie do końca na to chce przystać. Może dlatego mam ciągle wątpliwości. Ten drugi doktor z Gdyni powiedział: "Oczywiście zrobię to co Pani chce". Kurde... Nie wiem co robić
Stary 2009-06-14, 12:07   #825
patbar
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kate33 Pokaż wiadomość
Kate, u kogo mialas operacje i dlaczego nie jestes zadowolona skoro piszesz, ze nos jest mniejszy? Moge cie tylko pocieszyc, ze z tego co czytalam, 3 m-ce to malo, aby ostatecznie ocenic swoj nos. Przewaznie nos po operacji ksztaltuje sie do roku, a nawet dwoch. Takze wiele sie jeszcze moze zmienic w twoim nosku.
patbar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 13:09   #826
calinda51
Przyczajenie

Cytat:
Hej
Pozdrawiam serdecznie

chcesz zrobic cały nos czy tylko częśc chrzęstną???
Stary 2009-06-14, 15:12   #827
SantaD
Przyczajenie

Witam Wszystkich,
Zdecydowałam się na operację plastyczną nose częsci chrręstnej. Chciała bym się dowiedzieć o opinię chirurgów z Warszawy. Zastanawiam się nad doktor Kociszewską. Ze względu że zamieszkuje za granicą nie mam możliwości osobistego sprawdzenia.

Pozdrawiam i czekam na opinię.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Witam Wszystkich,
Zdecydowałam się na operację plastyczną nose częsci chrręstnej. Chciała bym się dowiedzieć o opinię chirurgów z Warszawy. Zastanawiam się nad doktor Kociszewską. Ze względu że zamieszkuje za granicą nie mam możliwości osobistego sprawdzenia.

SantaD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-14, 17:32   #828
ziziorek
Przyczajenie

Cytat:
chcesz zrobic cały nos czy tylko częśc chrzęstną???
W sumie cały... ale to aż taka różnica w cenie?? :/
Stary 2009-06-15, 07:51   #829
yami
Przyczajenie

Cytat:
No własnie widzicie. Z tym mówieniem to nie jest tak do końca łatwo. Ja powiedziałam dokładnie o co mi chodzi (w końcu zastanawiam się juz 10 lat :/ ) i Pan Doktor niestety nie do końca na to chce przystać. Może dlatego mam ciągle wątpliwości. Ten drugi doktor z Gdyni powiedział: "Oczywiście zrobię to co Pani chce". Kurde... Nie wiem co robić
kurcze bo widzisz, teraz dylemat czy zaufać chirurgowi czy postawić na swoim... bo w sumie jak Ci zrobi taki nos jaki chcesz a nie daj Boże Ci się nie spodoba albo nie będzie pasował do twarzy to on powie że przecież zrobił taki jaki chciałaś i tyle...
mi np Lewko sam doradził zwężenie końcówki nosa bo była za szeroka i nie pasowała by do reszty (czego wcześniej nie brałam pod uwagę) i w sumie gdyby zrobił mi tylko to co chciałam czyli ten garbek to wcale bym nie wyglądała ładniej... z drugiej strony nie ściął mi całkowicie tego garbka tylko spiłował ostre krawędzie i to mi przeszkadza.... (moja mama mówi że jest minimalny ale dla mnie oczywiście wydaje się duży i wolałabym żeby go nie było ;P )

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-15, 11:01   #830
meyd
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SantaD Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich,

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Witam Wszystkich,

Ja byłam w Warszawie na konsultacji o doktora Szczyta. Bardzo miły człowiek, a i jego noski podobają mi się baaaardzo ;] niestety nie jest tani za totalną korektę w moim przypadku chciał 10 tys. Ja najchętniej zdecydowałabym się na niego, bo zrobił na mnie dobre wrażenie, ale niestety muszę poszukać kogoś, kto ma podpisaną umowę z NFZ, gdzie chociaż wyprostowanie przegrody mialabym refundowane (względy zdrowotne), za część estetyczną zaplacilabym wtedy sama.

wg mnie Szczyt jest dobry, ale niestety drogi i dłuugo się czeka na konsultacje i zabiegi : p
meyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 11:10   #831
Kate33
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez patbar Pokaż wiadomość
Kate, u kogo mialas operacje i dlaczego nie jestes zadowolona skoro piszesz, ze nos jest mniejszy? Moge cie tylko pocieszyc, ze z tego co czytalam, 3 m-ce to malo, aby ostatecznie ocenic swoj nos. Przewaznie nos po operacji ksztaltuje sie do roku, a nawet dwoch. Takze wiele sie jeszcze moze zmienic w twoim nosku.
Operacje miałam w Poznaniu,niezadowolona jestem ponieważ jest nadal zadarty a to miało być zmienione a nie wielkość mojego nosanigdy nie uważałam abym miała duży nos,po prostu był tylko zadarty.Oczywiście widać że jest mniejszy ale tylko z profilu.Ze znajomych nikt nie widzi większej zmiany,oprócz wielkości,widzą to samo......Wiem że nos kształtuje się do roku aczkolwiek w moim przypadku wątpię aby czubek nosa zmienił się i opadł w dół Mam nadal lekko nabrzmiały i to pewnie się zmieni,że będzie węższy i zgrabniejszy ale i również zadarty)W Lipcu będę miała wizytę kontrolną.Także dam wam znaćpozdrawiam noski
Kate33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-15, 15:44   #832
JMWN
Przyczajenie

Cytat:
wiesz co, wydaje mi się że skoro wszystko masz ok a tylko garbek do ścięcia to nic poza nim Ci się nie zmieni.
a przed ukończeniem 18 ciekawe czy jakiś chirurg mógłby Ci zrobić, bo w sumie nos Ci jeszcze rośnie... mój od razu powiedział że gdybym nie miała 18 to by się nie podjął.
Już pisałam do kilku lekarzy i wszyscy mówią "od 18" no to został mi rok ;P Dzięki wielkie.
JMWN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 10:04   #833
yami
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez meyd Pokaż wiadomość
Ja byłam w Warszawie na konsultacji o doktora Szczyta. Bardzo miły człowiek, a i jego noski podobają mi się baaaardzo ;] (...)

ja oglądałam album ze zdj. nosów u Lewko i też mi się podobały.
a mój chociaż nie jest taki jak dokładnie chciałam to nie jest też brzydki...
Stary 2009-06-17, 12:42   #834
meyd
Przyczajenie

Cytat:
a mój chociaż nie jest taki jak dokładnie chciałam to nie jest też brzydki...

może za pół roku 'uformuje' się jeszcze i będzie jeszcze lepszy
meyd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 17:02   #835
calinda51
Przyczajenie

byłam na konsultacji u dr Lewko, za dwa tyg. mam termin operacji.zaczynam panikowac i boję się troche narkozy , choc mam miec płytką i dosc krótką. nie wiecie czy szkodzi bardzo na zdrowie??
Stary 2009-06-17, 18:51   #836
narcissisme
Raczkowanie

Dziewczyny, piszę tutaj bo się pewnie trochę znacie.
Bardzo mi się nie podoba mój profil, juz nie mówię o samym nosie co o czole bardzo wypukłym w miejscu brwi. Dało by się coś z tym zrobić operacyjnie? Nie wiem czy to sie zalicza do operacji nosa jeszcze.
źle się z tym czuje, ten profil psuje cały mój wygląd.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nos.jpg (11,9 KB, 298 załadowań)
narcissisme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 20:08   #837
kandaczka
Przyczajenie

Operacja nosa to zuo.

Edytowane przez kandaczka
Czas edycji: 2009-08-09 o 14:10
kandaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 20:37   #838
Kiciunia85
Rozeznanie

To uwypuklenie na poziomie brwi wg mnie jest normalne, każdy to raczej ma, taka jest budowa czaszki, nie wiem czemu szukasz problemu...

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk
Kiciunia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 21:18   #839
narcissisme
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiciunia85 Pokaż wiadomość
To uwypuklenie na poziomie brwi wg mnie jest normalne, każdy to raczej ma, taka jest budowa czaszki, nie wiem czemu szukasz problemu...
no tak ale jakoś ten łuk jest łagodniejszy u wszystkich
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg z2571079xua6.jpg (34,2 KB, 246 załadowań)
narcissisme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-17, 21:24   #840
Kiciunia85
Rozeznanie

Nie sądzę, by można było ściąć "kawałek czoła". To raczej niemożliwe, lekarz nawet by się pewnie tego nie podjął... kość gdzieś się kończy a dalej jest już mózg, więc...

Opalone, a raczej przypalone, jędrne pośladki!
http://www.youtube.com/watch?v=APKyPYR7jAk
Kiciunia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości