tabletki YAZ - zbiorczy! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-23, 14:52   #811
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
gemini hutter, w mojej są zawsze kolejki aż po drzwi, ale za to leki mają taniej niż inne apteki
na "takiej wiosze" jak moje Katowice nie widziałam takiej apteki
Stary 2009-03-23, 15:06   #812
zwyczajna121
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
na "takiej wiosze" jak moje Katowice nie widziałam takiej apteki
a w jakiej cenie kupujesz Yaz w katowicach i gdzie ?? jesli mozna zapytac
zwyczajna121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 15:15   #813
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
gemini hutter, w mojej są zawsze kolejki aż po drzwi, ale za to leki mają taniej niż inne apteki
Znalazłam w sieci, że w Gdańsku jest Apteka ,,Gemini" na ul.Jagielońskiej. Mam nadzieje, że będzie tam taka ładna cena Jutro się tam wybiorę, bo akurat muszę wykupić kolejne opakowania. Dzięki
MissMiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 15:19   #814
electric blue
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MissMiss Pokaż wiadomość
Znalazłam w sieci, że w Gdańsku jest Apteka ,,Gemini" na ul.Jagielońskiej. Mam nadzieje, że będzie tam taka ładna cena Jutro się tam wybiorę, bo akurat muszę wykupić kolejne opakowania. Dzięki
no właśnie tam kupowałam
electric blue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 16:29   #815
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez zwyczajna121 Pokaż wiadomość
a w jakiej cenie kupujesz Yaz w katowicach i gdzie ?? jesli mozna zapytac
kupowałam na Jagiellonskiej , cena 39,9 ale na Stawowej tez podobno jest w tej cenie
Stary 2009-03-23, 19:27   #816
zwyczajna121
Raczkowanie

wielkie dzieki za odpowiedz ja płacilam za tabletki az 47 zł :/
Stary 2009-03-23, 19:36   #817
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez zwyczajna121 Pokaż wiadomość
wielkie dzieki za odpowiedz ja płacilam za tabletki az 47 zł :/
w katowicach????

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 20:17   #818
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

No i kolejny YAZowy problem - zgubiona tabletka.
Wiem, że jest o tym oddzielny temat, nawet się w nim udzieliłam, ale w YAZ liczenie przerwy jest nieco inne, więc może się przydać ta informacja.
No właśnie, dziś o 20 miałam brać tabletkę, ale poleciała mi na ziemię na ulicy i się zgubiła.
Na innym forum odpisano mi, żeby brać normalnie bez żadnych przerw kolejne tabletki, po prostu będę miała wszystko o 1 dzień krótszy.
Nie mam zapasowego opakowania, bo nie mam recepty. Wzięłam dziś tabletkę jutrzejszą i nie wiem co zrobić. Czy rzeczywiście nic się nie stanie? To są moje pierwsze tabletki i strasznie panikuję ...
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-23, 20:26   #819
kasiaso
Raczkowanie

GG do kasiaso

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
No i kolejny YAZowy problem - zgubiona tabletka.
Wiem, że jest o tym oddzielny temat, nawet się w nim udzieliłam, ale w YAZ liczenie przerwy jest nieco inne, więc może się przydać ta informacja.
No właśnie, dziś o 20 miałam brać tabletkę, ale poleciała mi na ziemię na ulicy i się zgubiła.
Na innym forum odpisano mi, żeby brać normalnie bez żadnych przerw kolejne tabletki, po prostu będę miała wszystko o 1 dzień krótszy.
Nie mam zapasowego opakowania, bo nie mam recepty. Wzięłam dziś tabletkę jutrzejszą i nie wiem co zrobić. Czy rzeczywiście nic się nie stanie? To są moje pierwsze tabletki i strasznie panikuję ...
zdaje mi sie ze nawet w ulotce tak pisze, bierzesz nastepna(jutrzejsza) i po prostu masz o 1 dzien krocej , ale jeszcze sprawdze
Stary 2009-03-23, 20:56   #820
zwyczajna121
Raczkowanie

a czy kolejnosc ma jakies znaczenie ?? bo ja biorac jedna dodatkowa z powodu biegunki wziełam ta ostatnia przed białymi czy to zle ??

nie nie kupywałam w olkuszu ale w katowicach sie ucze i moze bym taniej kupiła
Stary 2009-03-23, 21:04   #821
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Cytat:
Napisane przez kasiaso Pokaż wiadomość
zdaje mi sie ze nawet w ulotce tak pisze, bierzesz nastepna(jutrzejsza) i po prostu masz o 1 dzien krocej , ale jeszcze sprawdze
Dziękuję za radę! Boję się, że stanie się coś złego, jeśli będę miała tylko trzydniową przerwę, bo cztero- jest i tak dużym skróceniem.
Później po prostu zaczynam nowe opakowanie innego dnia?
Zdenerwowałam się, że wprowadzam hormony do organizmu i jeszcze mi się kiełbasi ledwo w pierwszym opakowaniu.
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-23, 22:03   #822
julsonek
Przyczajenie

Hej! wie może ktoś gdzie mogę najtaniej dostać tabletki w Toruniu? pierwsze opakowanie dostałam za darmo u ginekologa i właśnie zaczęłam je stosować, ale już chce zobaczyć w której aptece mi najbardziej opłaca się kupować następne
pozdrawiam
julsonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 09:02   #823
_nietoperek_
Raczkowanie

GG do _nietoperek_

Ja zamawiam akurat w aptece internetowej ☠☠☠☠☠☠☠ i odbieram w jednej z aptek ich sieci. Są tam po 39.36 zł.
_nietoperek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 09:22   #824
Ancolek
Przyczajenie

Cytat:

Mam nadzieje ze podzielisz ise informacjami
Bo ja za swoje płace nie całę 50 zł ..
Ancolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:14   #825
littleblackwitch
Zadomowienie

czytam te Wasze posty i mi normalnie szczena opada, masakryczne roznice w cenie widze... ja kupuje za 48 bez paru groszy oj chyba bede musiala polatac po aptekach... slyszalam ze te wahania są niby od euro uzaleznione, ciekawe

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

liczę się z tym, ze przez neta taniej ale jakoś przekonania nie mam... kto wie co mi przyślą

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

heh... nie ma to jak dzielenie się z TŻ-tem na pół
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 10:43   #826
Hugowoman
Przyczajenie

Witam wszystkich

Jestem już po 15 tabletce YAZ (to są moje 1wsze tabsy) i czuje się świetnie. Żadnych skutków ubocznych (no poza maleńkim, kilkudniowym plamieniem po okresie, ale trwało jakies 4 dni) Byłam też senna na początku ale nie wiem czy to od tabletek czy z niedotlenienia (dużo siedziałam w domu).

Co do nadmiernego owłosienia narazie nie widze żadnej poprawy chyba jednak trzeba poczekać jakieś 6, 7 miesięcy

Pozdrawiam wszystkich

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Tabletki kupuje za 43 zł w sieci APTEKA BLISKO CIEBIE
Hugowoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 11:12   #827
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ancolek Pokaż wiadomość
Mam nadzieje ze podzielisz ise informacjami
Bo ja za swoje płace nie całę 50 zł ..
Jasne, że się podzielę informacją. Rzeczywiście w Aptece ,,Gemini" przy ulicy Jagielońskiej w Gdańsku Yaz kosztuje 33,99 zł
Jest kolejka do samych drzwi i się zawija:P
Stary 2009-03-24, 11:15   #828
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
Niestety nie masz racji. Każda tabletka czynna (24 tabletki różowe) zawiera 0.02 mg etynoloestradiolu oraz 3 mg drospirenonu. Jedynie składem różnią się tabletki białe placebo, które nie zawierają substancji czynnych. Stąd jest informacja w ulotce, że należy zażywać je w kolejności, bo różnią się składem ( ale tylko różowe-białe) . Poza tym trzeba zażywac po koleji gdyż wtedy trudniej się pomylic jak widac dni tygodnia.
Lepiej najpierw przeczytac ulotkę (ze zrozumieniem), później innych pouczac.

Dokładnie, masz racje. Co za bzdura ze trzeba brać numerami z innego opakowania Pierwsze słyszę
Stary 2009-03-24, 11:19   #829
Ancolek
Przyczajenie

Cytat:
Jasne, że się podzielę informacją. Rzeczywiście w Aptece ,,Gemini" przy ulicy Jagielońskiej w Gdańsku Yaz kosztuje 33,99 zł
Jest kolejka do samych drzwi i się zawija:P

To Ci powiem ze specjalnie mnie nie pocieszyłaś z ta kolejka .. ;P
Ale jakoś damy rade .. chociaz i tak jeszcze dwa opakowania musze kupic u mnie w aptece i wydac kokosy .. ;P no ale trudno .. Dziekuje wogóle ..
Stary 2009-03-24, 11:26   #830
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
To Ci powiem ze specjalnie mnie nie pocieszyłaś z ta kolejka .. ;P
Ale jakoś damy rade .. chociaz i tak jeszcze dwa opakowania musze kupic u mnie w aptece i wydac kokosy .. ;P no ale trudno .. Dziekuje wogóle ..
spoko nie wspomniałam za to, że jest tam dużo stanowisk , chyba z 6, więc mimo wszystko idzie to sprawnie
Stary 2009-03-24, 11:37   #831
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez littleblackwitch Pokaż wiadomość
czytam te Wasze posty i mi normalnie szczena opada, masakryczne roznice w cenie widze... ja kupuje za 48 bez paru groszy oj chyba bede musiala polatac po aptekach... slyszalam ze te wahania są niby od euro uzaleznione, ciekawe

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

liczę się z tym, ze przez neta taniej ale jakoś przekonania nie mam... kto wie co mi przyślą

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

heh... nie ma to jak dzielenie się z TŻ-tem na pół

No nie wiem ja za moje tabletki place w Euro i właśnie w zeszłym tygodniu kupowałam po 15,5 euro za opakowanie

Edytowane przez masaba333
Czas edycji: 2009-03-24 o 11:40
masaba333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 11:59   #832
littleblackwitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez masaba333 Pokaż wiadomość
No nie wiem ja za moje tabletki place w Euro i właśnie w zeszłym tygodniu kupowałam po 15,5 euro za opakowanie
toś kobieto zaszalała ok 7 dych Cie to wyszlo
ja tam sie na walutach i ich rokowaniach nie znam bo mnie to g. obchodzi ale cos w tym musi byc
littleblackwitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 12:11   #833
Ancolek
Przyczajenie

Cytat:
spoko nie wspomniałam za to, że jest tam dużo stanowisk , chyba z 6, więc mimo wszystko idzie to sprawnie

Ufff to mnie uspokoiłaś ..

A właśnie mam pytanie czy którejs z was po tabletkach wysłyszyła sie skóra na twarzy .. ? ?;> Bo mi tak i za cholerkie nie moge tego niczym zwilzyc czyba ze na chwile zanim sie wchlonie malsem kakaowym .. ale to tylko a chwile . .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-24, 12:28   #834
masaba333
Raczkowanie

Cytat:
ja tam sie na walutach i ich rokowaniach nie znam bo mnie to g. obchodzi ale cos w tym musi byc
Nie mam wyboru tak tu kosztuje mam nadzieje ze będzie taniej z biegiem czasu w sumie Yasmine płaciłam około 13 e wiec nie ma zbyt wielkiej różnicy
Stary 2009-03-24, 12:33   #835
MissMiss
Rozeznanie

Cytat:
Ufff to mnie uspokoiłaś ..

A właśnie mam pytanie czy którejs z was po tabletkach wysłyszyła sie skóra na twarzy .. ? ?;> Bo mi tak i za cholerkie nie moge tego niczym zwilzyc czyba ze na chwile zanim sie wchlonie malsem kakaowym .. ale to tylko a chwile . .
Ja też mam suchą skórę, ale nie winię za to tabletek, bo wydaje mi się, że jest to również spowodowane porą roku. Skóra po zimie zawsze jest trochę wysuszona i wymaga szczególnej uwagi. Szczególnie, że wciąż pogoda jest kiepska. Tak jak dziś deszcz ze śniegiem, wiatr itd.
U mnie skóra jest sucha, ale wystarczy dobry krem odżywczo-nawilżający i jest ulga Dodatkowo maseczka nawilżająca
Stary 2009-03-24, 13:35   #836
anka83krk
Raczkowanie

Cytat:

Rozmawiałam o cenie Yazu z lekarzem i znajomą która bierze Yaz od zeszłego roku...

To wcale nie ma nic wspólnego z euro, po prostu Yaz jest teraz bardzo promowany i sprzedawany w dużych ilościach, jego cena jest wynikiem marży jaką narzucają w aptece. Przykładowo w aptece w Tesco, pytałam wczoraj 54,90 a w bobilewicz 37.90...

Ja jestem już po 6 tabletce i krwawienia dalej brak... Zastanawiam się czy się coś stanie jeśli teraz wezmę tylko 21 tabl a nie 24 i zrobię 7 dni przerwy.
Jak sądzicie?
anka83krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 14:46   #837
limonka1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka83krk Pokaż wiadomość
Rozmawiałam o cenie Yazu z lekarzem i znajomą która bierze Yaz od zeszłego roku...

To wcale nie ma nic wspólnego z euro, po prostu Yaz jest teraz bardzo promowany i sprzedawany w dużych ilościach, jego cena jest wynikiem marży jaką narzucają w aptece. Przykładowo w aptece w Tesco, pytałam wczoraj 54,90 a w bobilewicz 37.90...

Ja jestem już po 6 tabletce i krwawienia dalej brak... Zastanawiam się czy się coś stanie jeśli teraz wezmę tylko 21 tabl a nie 24 i zrobię 7 dni przerwy.
Jak sądzicie?

Ja bym jednak tak nie robiła... nie bez powodu jest ich 24, a nie 21 i mozesz sobie zaszkodzic w ten sposób.
limonka1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:00   #838
SaBrA1986
Przyczajenie

[quote=Hugowoman;11598806]Witam wszystkich

Jestem już po 15 tabletce YAZ (to są moje 1wsze tabsy) i czuje się świetnie. Żadnych skutków ubocznych (no poza maleńkim, kilkudniowym plamieniem po okresie, ale trwało jakies 4 dni) Byłam też senna na początku ale nie wiem czy to od tabletek czy z niedotlenienia (dużo siedziałam w domu).

Co do nadmiernego owłosienia narazie nie widze żadnej poprawy chyba jednak trzeba poczekać jakieś 6, 7 miesięcy

witam jetem w identycznej sytuacji jakTy. jestem po 16 tabletce-zero jakichkolwiek dolegliwości. Humor mi się poprawił- chodze radosna i nakręcona jak na bateriach duracela mój Mężczyzna zadowolony że po 4 latach odstawiliśmy latex. Libido BARDZO wzrosło Jestem zdowolona z rozpoczęcia tego typu antykoncepcji.

SaBrA1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:06   #839
anitek_15
Rozeznanie

ja już jestem na 2 opakowaniu, tak to wszystko w porządku, ale nigdy nie miałam żadnych problemów ze skórą, a teraz sucha, jakieś wulkany dosłownie powychodziły ;O no ale czekam, aż skończę 3 opakowanie i wtedy może zmienię jak się nie polepszy.

anitek_15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-24, 15:08   #840
Tereskaa
Zakorzenienie

Dot.: Nowe tabletki YAZ zamiast Yasminelle ...

Cytat:
Napisane przez arachnea Pokaż wiadomość
Witam, Yaz to moje pierwsze tabletki, zaczynam brać je za ok. 2 tyg. orientuje się któraś z Was, gdzie w Toruniu można dostać te tabletki??? mój ginekolog mówił coś o aptece przy ul. Grudziądzkiej i Lelewela, ale zapomniałam nazwy ktoś pomoże?
Mi moja gina też przepisała dziś Yaz i także powiedziała, że na Grudziądzkiej jest najtaniej Sprawdzałam w necie i to jest apteka albo Centrum albo Paryska A swoją drogą to chodzisz do Citomedu do dr I. ?

Jem mniej, bramy raju są wąskie

Tereskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości