![]() |
#811 |
ćwir ćwir
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
6 dzień RRRRRRR
![]() ![]() ![]() ![]() Ś: dwie kromki razowca z zimną piersią z kurczaka z wczorajszego obiadu, czyli duszoną i z pomidorem, herbata słodzona miodem IIŚ: tradycja ![]() O: brązowy ryż, pierś duszona i kilka ogórków koszonych P: brak, bo wstałam o 11, śniadanie jadłam o 12, obiad o 18.30, a już idę spać, więc nie ma gdzie go wcisnąć K: dwa białka z jaj i kilka plasterków szynki drobiowej, 1/3 maślanki z Rolmleczu I jak i jak? ![]()
#812 |
Zakorzenienie
|
Kolejne R moje:
Ś(8:00) Dwie kromki ciemnego pieczywka z serkiem homo, polędwicą z indyka, jedna z ćwikłą, a droga z pomidorem i cebulą. Jabłko. Herbata i cytryną ŚI: (11:30) Kefir 200g, mandarynka, pół wieśniaka. Kawa z łyżeczką cukru i mlekiem. ŚIII: (15:00) ok. 200g sałatki z ogórka, oliwek, cebuli i wieśniaka. O: (18:30) Talerz zupy ogórkowej niezabielanej, duszony cycek kurzy z połową papryki i jogurtem naturalnym K: (21:30) Dwa plastry chudego twarogu, dwa ogórki kiszone. Niestety ze względu na pracę, najczęściej tak muszę jadać - 3 śniadania, obiad i kolacja. Podwieczorku nie mam gdzie wcisnąć. +woda, herbata i kieliszek czerwonego wina o 22:30. Poproszę o ocenę!
![]() |
#813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#814 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez funky87 Czas edycji: 2009-02-13 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję bardzo za ocenkę! Ważę... no ważę bo liczę kcal... a co do połączenia ww/tł to staram się żeby np. ziemniaki nie pływały w tłuszczu itd. bo podobno do 10g można łączyć, ale masz rację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Rozeznanie
|
Moje U (chociaż przy moim 'cudownym metabolizmie' dla mnie to P i chcecie wierzyć, czy nie, ja tyję i to w tempie zastraszającym, już nawet w czyimś wątku czytałam, że taki przyrost to może być tarczyca, więc chciałam spytać czy złą dietą można wpłynąć na tarczyce?)
1. serek homo nat z dziesięcioma truskawkami, 4 słodzikami, kromka razowca z masłem i jabłko. 2. duża grahamka z masłem, Caro na mleku 0.5% 3. jabłko + taka pięteczka razowca z masłem 4. 5 kotletów sojowych gotowanych, z mrożonki brokuł, kalafior i marchewka gotowane. 5. kromka słonecznikowego z masłem 6. trzy kromki razowca ze słonecznikiem z masłem i twarożek domowy. jabłko proszę o ocenę i odpowiedz.
My Sweet November.. Can you breathe what I breathe? Edytowane przez moniczkaaSnk Czas edycji: 2009-02-13 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak poważne mogą być konsekwencje? Przepraszam za OT.
![]() |
#820 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
R.
Śniadanie: owsianka (5 łyżek płatków owsianych, szklanka mleka 2%, potarte jabłko, łyżeczka cynamonu, łyżeczka miodu, łyżeczka siemienia lnianego) II śniadanie: kromka razowca z chudym twarożkiem i ogórkiem konserwowym, szklanka soku marchewkowego Obiad: mały kawałek smażonego mintaja, 2 łyżki sałatki (była kupna więc nie wiem co dokładnie w niej było,ale chyba biała kapusta, por, pietruszka. Tak czy inaczej dobra była ![]() Podwieczorek: 100g chudego twarożka z 2 łyżkami dżemu porzeczkowego (wiem,że lepszy by był z warzywami,ale robiło mi sie niedobrze na samą myśl) Kolacja: (będą) 2 jajka na twardo Pytanie: Ile kcal ma łyżeczka miodu? ![]()
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
uuUuuuuUUu:
Iś: 2 kromki grahama, wiejski lekki (200g) z dużą ilością szczypiorku, miseczka sałatki (pekinka, papryka, ogórek, cebulka, z olejem z pestek winogron), kawa IIś: jogurt brzoskwiniowy (250g) , 6 łyżek musli, 2 łyżki rodzynek O:filet z soli z ziołami podsmażony na teflonie, podsmażane ziemniaki, warzywa na patelnie i miseczka sałatki jw. P: 2 grejfruty K: 2 kromki grahama posmarowane musztardą, 8 plasterków filetu z indyka, dużo szczypiorku, rzodkiewka, kawałek papryki w sumie 1600 kcal i myślę, że wpadnie jeszcze serek wiejski z kakao , a raczej na pewno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Rozeznanie
|
Rrrrrr
Śniadanie: serek wiejski 200g z odrobioną cynamonu dla zapachu W szkole: Długa kromka razowca przekrojona na pół z plasterkiem polędwicy drobiowej i ogórkiem kwaszonym + parę kawałków pokrojonej marchewki + jabłko Obiad: małe skrzydełko i udko gotowanego kurczaka + trochę chińszczyzny z patelni Przekąska: jogurt naturalny około 150g Kolacja: (miał być tuńczyk w sosie własnym z pomidorem ale nie jestem głodna jeszcze a jest już późno) zjem kawałek pomidora i trochę tuńczyka ale nie cały Tak się zastanawiam czy nie jem trochę za dużo? Od 2 tygodni waga stoi, możliwe że to przez brak czasu na regularne, wyczerpujące ćwiczenia. Może powinnam zacząć jeść mniej teraz kiedy nie za bardzo mam kiedy ćwiczyć?
#824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
fucking eating disorders Edytowane przez mongan75 Czas edycji: 2009-02-13 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
no właśnie Ci piszę. NIEDOCZYNNOŚĆ TARCZYCY. wpisz sobie w google. Ewentualnie tarczyca może przestać pracować gwoli zasady nieużywany narząd zanika ;]
![]() |
#826 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#827 |
ćwir ćwir
|
Tydzień na RRR
![]() ![]() ![]() Ś: trzy kromki razowca, cienko ramą, na dwóch duszona pierś, na jednej szynka, na wszystkich pomidor IIŚ: wieśniak z mieszanką i bananem, mały soczek tymbarku multiwitamina, 2 faworki O: cieniuuuutko, bo leżę chora i mi się żyć odechciewa- malutka duszona pierś, duży ogórek kiszony, kostka czekolady Podwieczorko-kolajca(syt. jak wczoraj, wstałam późno, wcześniej się położę, nie mam jak 5 x zjeść : pół wieśniaka, pół puszki sardynek w sosie pomidorowym, piętka świeżego ![]() ![]() ![]() ![]() Koniec z tymi małymi grzeszkami, wracam do siebie, świata białka, gdzie nie ma wstrętnych świezych chlebków, ciast i czekolad ![]() Wściekłam się przed chwilą, bo się pokłóciłam z mamą ![]() ![]()
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez Ćwirka Czas edycji: 2009-02-13 o 20:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Chyba mamy deficyt oceniających. Przydałoby się kogoś zatrudnić na etat
![]() R 1. owsianka gotowana na wodzie z 4 łyżek płatków i dwóch łyżek otrębów (miks żytnich i owsianych) do tego kostka czekolady gorzkiej 70% kakao i pół szklanki mleka 1,5% 2. Jabłko i wiejski ze szczypiorkiem. Wiejskiego było chyba 150g 3. Cos w stylu potrawki tylko, że całkowicie saute z takiej mieszanki: kasza jęczmienna, fasola adzuki, soczewica, fasola biała, fasola mungo, groch, soczewica brązowa. Razem około 300g do tego dwa jajka. 4. sałatka z brokułów, oliwek, selera, pora, wiejski 5. pomidor i twaróg 150g a może więcej trochę. Ładnie czy nie za bardzo? Do obiadu powinnam pewnie coś dodać, filet jakiś.. Ale w pracy byłam a obiad gotowałam o piatej rano.
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-02-13 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż nie, do obiadu są jajka nie doczytałam, to mogło być i bez filetu ![]()
175, 83/62/89 Edytowane przez gorzkakawa Czas edycji: 2009-02-13 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Śniadanie przeważnie jem większe, ale dzisiaj już więcej nie dałam rady. Trudno wytłumaczyć z tym razowcem ![]() ![]() Kurczak bez skórki, pierś jem na przemiennie i rybki, byłam głodna i nie chciałam czekać tych 30 min na kasze lub ryż brązowy ![]() Jakie orzechy są najlepsze? Kolacja zaraz będzie, postaram się jak najwięcej zjeść tuńczyka ![]() Bardzo dziękuje za opinie. ![]() Owoce jem przwarznię na śniadanie i w szkole ale dzisiaj jaka mówiłam na śniadanie juz nie dałam rady. Co do tłuszczy czyli codzienie trochę orzechów? Do większości warzywa niestety jestem nastawiona negatywnie, moge jesć ogórki, poidory, paprykę, sałate ale nietknę brokół, kalafiora.
![]() |
#831 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro już będą. Zapomniałam o serku homo, kupije w carrefiurze. Ale i tak bardziej smakuje mi wiejski lekki 3% i te normalne 5% i 6%. Wiejski 6% zaliczać do samego białka czy do tłuszczy też? Można go jeszcze z węglami łączyć czy już nie?
Edytowane przez klatka Czas edycji: 2009-02-13 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Kolejne R.
Poprzednie niestety jeszcze nie ocenione, więc może oba za jednym zamachem. ![]() ŚI (8:00) Dwie kromki pełnoziarnistego z homo maturalnym i makrelą. Sałatka z pomidora, oliwek i cebuli z ziołami. Kiwi. Herbata z cytryną SII: (12:00) Grahamka, wieśniak, pół papryki, kawa z łyżeczką cukru i mlekiem. ŚIII (15:00) Kefir, garstka orzechów O: (18:00)Kotlet wieprzowy (chudy) duszony, z pieczarkami i ziołami. Brokuł gotowany na parze. K: (21:30)Dwa plastry chudego twarogu, plaster polędwicy z indyka, pół ogórka zielnego - paskudny był swoją drogą, chcę wiosnę i WARZYWA!! Przemilczę kwestię PIWA przed kolacją, doskonale wiem jak będzie brzmiała wypowiedź na jego temat. ![]() POPROSZĘ o OCENĘ!! ![]()
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
WwwW
śniadanie: serek homo wiśniowy(130g), 5 łyżek płatków owsianych gotowanych na wodzie, jabłko (170g), kawa. II śniadanie: grahamka(62g) z polędwicą sopocką (9g) i plasterkiem pomidora, śliwka(91g). obiad: sola-filet(100g) z przyprawam i makaron pełnoziarnisty(70g-suchy) oraz jogo naturalny (100g). Warzywa:buraczki tarte, pomidor, papryka. Czerwona herbata. podwieczorek: orzechy laskowe(10g), migdały(30g), twaróg półtłusty(100g) z papryką, mix sałat. Czerwona herbata. kolacja: wieśniak lekki z wkrojonym pomidorem, tuńczyk wsw(45g), twaróg półtłusty(30g), fasolka szparagowa, kawałek ogórka, gotowane brokuły. Czerwona herbata. (stepper, brzuszki) Ych, będzie jakieś 1700kcal. Teraz mam pewien problem i proszę o radę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Przecież cwiczę codziennie, odżywiam się tak samo jak wcześniej tzn. w tego typu sposób, a na wadze jest coraz więcej i więcej ![]() ![]() Tak, więc co może byc nie tak? ![]() ![]() Edytowane przez Truuuskawek Czas edycji: 2009-02-13 o 23:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#837 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziękuję za radę, wiem, że problem mogłabym rozwiązać w ten sposób ![]() Ale moje pytanie brzmi: czy na R dozwolone jest coś takiego dwa razy w tygodniu? Czy moja dieta przestanie przynosić efekty, jeśli nie skorzystam z rady? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź ![]() Jeszcze raz przytaczam swój poprzedni post: Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#838 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Qrcze, właśnie problem jest taki, że okresu nie mam już od ładnych 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Rozeznanie
|
Moje U z serii dla mnie P.
śniadanie: trzy kromki razowca ze słonecznikiem z całym twarożkiem domowym i dziesięcioma truskawkami, kawa Caro z dwóch łyżeczek na mleku 0,5% II śniadanie: kromka chleba jw. z masłem, jabłko obiad: wielka pierś z kurczaka i dużo warzyw mrożonych: brokuł, marchew, kalafior (na prawdę dużo wszystkiego) herbata zielona podwieczorek: dwie kromki jw. z masłem herbata zielona kolacja: dwie kromki z masłem jw. wieśniak lekki btw. mam strasznie wzdęty brzuch po takim jedzeniu i to dość długo i regularnie, czym to może być spowodowane? no i po kolacji pewnie herbata wpadnie PROSZĘ O OCENKĘ. i czy mógłby mi ktoś tak na oko powiedzieć ile tu może być kcal?
#840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:22.