|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
BAN stały
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
O matko Ewelinko wspolczuje, obydwoje z mezem mieliscie ciezki dzien, biedna Zuzia, trzymam kciuki zeby wymioty juz nie wrocily a noc byla spokojna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zadomowienie
|
---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- dzieki dziewczyny jak narazie od godzinki Zuzunia spi jak zabita ale obawiam sie ze to jakas infekcja sie wkradla i stad te wymioty, zapodalam jej wit c i czekam mam nadzieje ze tak sie zakonczy ale przeciez nie bede jej od razu faszerowac antybiotykami skoro narazie nie wiadomo od czegoto (tym bardziej ze mowi ze wirusowe i zapodaje antybiotyk)
Zozolek Edytowane przez evelin2000 Czas edycji: 2009-05-11 o 19:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
BAN stały
|
Ale tu pustki
![]() Ewelina masz racje, po co antybiotyk skoro to wirus? A skoro nie byl pewien to niech nie wydaje diagnozy, podejrzany lekarz ![]() P.S. Mielismy dzis wypadek, Milenka jak byla u mnie na barana to przygryzla sobie jezyk i z buzi leciala jej krew ![]() ![]() ![]() A ja lece na blok seriali ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
Aga tez mi sie dziwna wydawala ta baba moja lekarka sie tak do antybiotykow nie pali,
biedna Milenka, witam w klubie mam panikar ![]() ![]() ![]() ![]() oj zdalam sobie sprawe ze czas beztroski sie skonczyl teraz juz zawsze ebdzie troska o dziecinke ![]()
#815 |
Wtajemniczenie
|
Ewelinko
![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Zuzi życzę a dla Ciebie spokoju ![]() Aguś straszna ta przygoda...Podziwiam Was bo ja mam piątkę a panikuję jakbym się z choinki urwała. |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
BAN stały
|
Ide mala kapac i jak wroce ma tu byc 10 postow wiecej, opuszczacie sie dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zadomowienie
|
bede sie kladal dziewczynki bo aj to jestem padnieta. Zuzia spi smacznie wiec chyba nei bedzie sie budzic mam nadzieje ze jej przeszlo. Dzieki Anetko
![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Aga tak pozno kapiesz mala?? ![]()
#818 |
kobieta za ladą
|
godzina różnicy Ewelinko
![]()
#819 |
Wtajemniczenie
|
Cześć babeczki
![]() Tęskniłyście? ![]() ![]() Mało czasu mam od soboty bo ciagle gdzieś śmigam z psiółą co to przyjechała do Polski. 2 tygodnie tylko tu zabawi więc musimy się sobą nacieszyć ![]() Aga świetnie że dogadałaś się z tż-tem ![]() Ewelinko trzymam kciuki żeby Zuzi to dziadostwo szybko przeszło.Pewnie załapała gdzieś jakiegoś wirusa.Pewnie już jutro nie będzie po nim sladu ![]() Uuuu mała cosik stęka...zaraz wracam ![]()
#820 |
Zadomowienie
|
Cześć babeczki,dziś sie nie odzywałam,cały dzień byłam sama z Zuzią,taka marudna była,że nawet kompa nie miałam czasu odpalić,z Tż z dnia na dzień gorzej,kurcze siedze w tym domu 24 h na dobe,jak wyjde do sklepu to jest wielkie święto,Tż ma do mnie wieczne pretensje,bo jaki on biedny nie ma "własnego życia",bo według niego to on pracuje a je sie w domu obijam,kurde jak nie posprzątane to zle,jak mówie że ide ogarnąć to on wyjeżdża z tekstem że "weż sie dzieckiem zajmij,czy sprzątanie jest dla ciebie ważniejsze"ogolnie wszystko mnie powoli przerasta,i zaczynam poważnie sie zastanawiać nad tym związkiem.Ogolnie mam mega doła,ale nie będe Wam tu wątku zasmucać.Ewelinka,Aga współczuje ciężkiego dnia.
3majcie sie babeczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Wtajemniczenie
|
Ira nie daj się kobieto! Bądź silna.Faceci czesto sa tacy mułowaci.
Wydaje im się że jak w domu z dzieckiem siedzisz to wszystko powinno być wysprzątane na błysk,ciepły obiadek zrobiony itp. bo w końcu opieka nad dzieckiem to nic takiego.
#822 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziekuje Kurzi ![]() Poprostu nie mam siły być z kimś kto mnie nie rozumie. ostatnio mi powiedział że on ma zamiar wrócić do swojego miasta,zakłada tam firme i powiedział ze nie bedzie jeżził 300km ,chce sprzedać to mieszkanie,i zacząć budowe domu,po pierwsze:musze w końcu obronić sie w lutym,a on do mnie po co i tak nie lubiłaś tych studiów ![]() Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-05-11 o 21:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ira jakbym o sobie i swoim tz czytała... ![]() ![]() I my od tego żeby wysłuchać ...pisz ,to ulgę przynosi ![]() I znów powiem głośno..faceci wszyscy takie same gady...pomijam wyjątki które potwierdzają te prawdę starą jak świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Evelin Biedna Zuzinka 3mam mocno kciuki żeby było lepiej ![]() Atenki dzieki za komplementy w imieniu Majki ![]()
![]() |
#825 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja uciekam bo padam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Wtajemniczenie
|
Ano szkoda że tych wyjątków tak mało jest
![]() Mój po ostatnim spięciu przyznał się że ma trudny charakter,nawet stwierdził że dziwi się że tyle czasu z nim wytrzymałam.Powiedział że nad soba pracuje i stara się zmienić.Tu musiałam przyznac mu rację bo widzę poprawę z tym że nie tak dużą jakiej bym oczekiwała.W tym tempie to solidne zmiany nastąpią za parę lat ![]() Do tego czasu to ja osiwieje na wszystkich porosniętych okolicach mojego ciala ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Nic nie piszecie baby...coś wymiękacie ostatnio(taaaa jak ja bym siedziała tu całe dnie i zasypywała watek postami ![]() Trzeba by to zmienić ![]() No nic to chyba ja tez lecę. Poza tym trzeb troche snu załapać bo nie wiem czy nastak znowu nie bedzie urzadzac nocnej balangi... Do jutra ![]()
#827 |
BAN stały
|
NO jestem ale juz pusto znowu
![]() Ewelina ja kapalam Milenka o 21.00 (22. u was) bo miala pozno drzemke i pozno szla spac, zazwyczaj chodzi okolo 20.30 na nocne spanie. Ira tak sobie myslalam o Tobie dzis ze nic sie nie odzywasz a tu prosze, wiedzialam ze cos nie tak. Kurcze nie mozesz soba dac "pomiatac", tz musi liczyc sie z Twoim zdaniem, moj tez kiedys wszystko sam chcial decydowac ale ja to taka wredota jestem ze zawsze na swoim postawie i go cosik wychowalam, jeszcze mu duzo brakuje, ale na balagan nie narzeka. Ja wam powiem kobity, ze was podziwiam, ja w ogole nie sprzatam (oprocz kuchni), cos na bierzaco tzn zabawki czy ubrania, ale zeby lustra, okna czy kurze? Jakbym miala malo obowiazkow z dzieckiem. Ja tylko gotuje w domu, reszte robi tz, co prawda czasem narzeka ze jestem balaganiara ale co tam ![]() ![]() Kurzi jasne ze tesknilysmy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Wtajemniczenie
|
Pierwsza?
![]() Wstawać śpiochy! Ja baluje od 6,ale Nastula na szczęście wstała o 7.30. Zdążyłam sobie chałupę ogarnąć.Teraz tylko jakieś zakupy,obiad i free time ![]() Dzisiaj zapowiedziałam sie u teściowej i kumpeli.Pewnie znowu do wieczora mi zejdzie.
#829 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny jestescie moje kochane pocieszycielki
![]() ![]() Zuzunia o 3 sie obudzila i chciala miec impreze, nie plakala ale gadala no i chcialam sie wyspac do pacy wiec wzielam ja do nas do lozka tam to dopiero zaczela balangowac fruwala na kolanach bujala sie na kolanach i ciaglaa nas za nosy i wlosy, wreszcie tz zrobil jej mleko i zasnela po 15 min. To byla pierwsza taka noc od kiedy Zuza sie obudzila w nocy od czasu kiedy karmilam ja piersia, czuje lekki zawrocik glowy od niewyspania ale nic damy rade. Wymiotkow juz nie bylo zobaczymy jak bedzie dzisiaj. MIalam wrazenie ze raczej czuje sie dobrze. Jak wychodzilam spaly susly pod jedna kolderka, a jak wrocilam z psikiem to jeszcze i on sie do nich wcisnal ale im zazdroscilam ze ja nei moge tak ![]() A faktycznie Aga ![]() ![]() ![]() Ira nei daj sie bo faceci jak dzieci jak raz pokazesz ze moze, to bedzie probowal czesciej - od razu zdusic u zarodka ![]() ![]() No i co pierwsza jestem???? ---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- a jednak nie witaj Kurzi ![]() Kurna ty to jest kobita na medal wstajesz przed dzieckiem sprzatasz ![]()
![]() |
#830 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To tylko tak sporadycznie.Poza tym mało było do ogarniania ![]() Nastka znowu tłucze się z kotem.Normalnie siły mi na nich brakuje.Już ostatnio Rudolf zrobił jej piękną dziarę na czole ![]() Ciesze się że Zuzia dobrze sie czuje ![]() ![]()
Edytowane przez Kurzoslawa Czas edycji: 2009-05-12 o 07:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
BAN stały
|
Wstawac spiochy.
Ja dzis i wczoraj niewyspana jestem, wczoraj pobudka o 7, a dzis po 6. Nie wiem czemu nie chce juz Milik spac ![]() ![]() Ewelinko a gdzie pracujesz? Tz z Zuzia w domu siedzi? Ja bym sie z Toba chetnie zamienila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zadomowienie
|
No Kurzi bo mialam juznabierac kompleksow
![]() No ja tez mam nadzieje ze Zuza juz ok ale boje sie tam dzwonic bo moze jeszcze spia i tz mnie zakatrupi ze mala zbudzilam. Ja pracuje w biurze w duzej firmie odziezowej, a tz teraz siedzi w domu z mala bo aktualnie szuka nowej pracy. A tak normalnie to z mala siedzi tesciowa. Aga no bo dzieci tak maja roznie, pewnie jeszcze pospicie ![]() ![]()
#833 |
Wtajemniczenie
|
CZeść BaBoLe
![]() ![]() ![]() Ja tez bardzo niewyspana....ale to przez syna...Szukałam mu wczoraj lektury na necie w chomiku i ...znalazłam...ale dłuższy czas portal nie działał i musiałam czekać...Młody dziś od 5.00 na kompie słuchał...Jeny ...kiedy polezie na studia ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A Kuba wyje...znów żałośnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
BAN stały
|
Oj Antetko Ty to masz cierpliowosc, ja czasem z jednym wymiekam a Ty masz cala gromadke do ujarzmienia
![]() P.S. Dodalam zdjecia do Milenki albumu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Wtajemniczenie
|
Aguś Kubuś czasem tak ma...nie ma bicza ...trza wytrzymać
![]() ![]() ![]() Ewelinko no to pewnie już wszystko dobrze bedzie ![]() ![]() Lecę pokukać albumy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
hello,dzisiaj już humorek lepszy
![]() czeka mnie poważna rozmowa z Tż,albo sie zmieni albo na tym sie nasza znajomość skończy ![]() Powiedziałam mu wczoraj że nic w domu nie zrobie,żadnego jego prania,mycia garów i tp,on powiedział ok,ciekawe jak zaśpiewa jak mu skarpety albo koszulki skonczą sie,i bedzie zapitalał do kosza na brudy żeby znależć coś świeższego ![]() Przecierpie jakoś ten syf,ale naucze go porządku ![]() aha i powiedziałam mu że niech sprzedaje to mieszkanie,jedzie do siebie,buduje sie tam,ja sobie wynajme kawalerke i bede mieszkać z Zuzią w Poznaniu ![]() ![]() taK jak mówiłyście,nie dam mu sobą pomiatać,chce mieć w domu zołze to będzie miał ![]() i to by było na tyle ![]() ![]() ![]() kupie se jakąś sexi belizne i bede niedostępna ![]() aha i w tym tygodniu odwiedzi mnie kilka koleżnek,to umówie sie z nimi na jakieś wyjście na czwartek albo piątek,bo zdziczeje w tym domu Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-05-12 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jego mama wychodzi z założenia że ja nic nie robie,nie sprzątam nie gotuje nie piore,leżę do góry brzuchem a ona biedny zapierdziela,jak nawet byliśmy u nich na świeta to zawsze było:jaki ty M biedny,zjedz to,chcesz tamto,idz sie połóż zdrzemnij,bo widze żę zmęczony jesteś"nawet jak jedziemy gdzieś samochodem i ona wyciąga głupią gume to zawsze pyta tylko jego czy chce,jak kupi coś to tylko w pojedynczym egzemplażu dla niego:" M kupiłam ci placki po węgiersku idz zjedz" i takie tam podobne teksty,a jak dzwoni do niego wieczorem i mówi że nie może rozmawiać bo właśnie Zuzie kąpie,to ta odrazu :"a co Kinga nie może wykąpać",echh,nie mam już siły na nią,a jak pomyśle że mamy mieszkać obok,to mi sie wszystkiego odechciewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.