Technik farmacji -warto? - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Szkoła i edukacja

Notka

Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych!

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-15, 12:23   #811
tiramisu_
Wtajemniczenie

Dot.: Technik farmacji -warto?

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
Dość kiepskie wykształcenie? doradzać w kwestii wyboru leków? mam receptę to ją realizuję, a doradzać to se można w kwestii leków na przeziębienie czy jakiś suplementów...
Mam sporo znajomych, którzy albo przed albo w trakcie studiów sobie dorabiali technika i śmiali się z tego studium, niski poziom bardzo a chodzili do rożnych szkół.. Szkoła niestety daje marne podstawy a o lekach musisz się sama dokształcać i nabywać doświadczenia. Miesiąc pracy to jest nic.
Co do leków to do apteki często przychodzą osoby (zazwyczaj starsze) i wypytują to o zamienniki to o to na co dane lekarstwo jest, jak mają je brać - proszą o zapisanie informacji na opakowaniu itp. Poza tym lekow bez recepty też jest sporo dostępne i więdzę jednak trzeba mieć. Mam w rodzinie właściciela apteki i znam trochę to od wewnątrz, parę takich "techników" wyleciało z hukiem jak bzdury pacjentom przy okienkach gadali.
I tak jak mówiłam technik sam na aptece zostać nie może, jest to nie zgodne z prawem, ale jak widać część właścicieli ma to gdzieś..
Już wiem dlaczego czasem jak o coś pytam w aptece to techniczki się dziwnie patrzą, intensywnie niby myślą, po czym stwierdzają, że nie mają (bez sprawdzania w systemie i pytania kogokolwiek) - one po prostu nie wiedzą!

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2010-08-15 o 12:24
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 10:43   #812
martynusia222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Mam sporo znajomych, którzy albo przed albo w trakcie studiów sobie dorabiali technika i śmiali się z tego studium, niski poziom bardzo a chodzili do rożnych szkół..
Szkoła niestety daje marne podstawy a o lekach musisz się sama dokształcać i nabywać doświadczenia. Miesiąc pracy to jest nic.
Co do leków to do apteki często przychodzą osoby (zazwyczaj starsze) i wypytują to o zamienniki to o to na co dane lekarstwo jest, jak mają je brać - proszą o zapisanie informacji na opakowaniu itp. Poza tym lekow bez recepty też jest sporo dostępne i więdzę jednak trzeba mieć. Mam w rodzinie właściciela apteki i znam trochę to od wewnątrz, parę takich "techników" wyleciało z hukiem jak bzdury pacjentom przy okienkach gadali.

I tak jak mówiłam technik sam na aptece zostać nie może, jest to nie zgodne z prawem, ale jak widać część właścicieli ma to gdzieś..
Już wiem dlaczego czasem jak o coś pytam w aptece to techniczki się dziwnie patrzą, intensywnie niby myślą, po czym stwierdzają, że nie mają (bez sprawdzania w systemie i pytania kogokolwiek) - one po prostu nie wiedzą!
O co kaman? nie rozumiem tekstu w ogóle??? Jak można dorabiać technika?
Kto powiedział, że miesiąc pracy to jest dużo???
Generalnie nie wrzucaj każdego do jednego worka, bo są owszem osoby, które ledwie ukończą tą szkołę i mają niewielkie pojęcie, ale są też te, które się uczą, poszerzają swoją wiedzę indywidualnie, starają się i chcą wiedzieć jak najwięcej.
Jeśli weszłaś tu, żeby nas obrażać to pomyliłaś wątki.
Stary 2010-08-16, 23:05   #813
Magdalenka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was uczy się w Zielonej Górze lub okolicach?
Myslisz o Szkole Medycznej w Zielonej Gorze?
Magdalenka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 21:27   #814
izunia233
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magdalenka22 Pokaż wiadomość
Myslisz o Szkole Medycznej w Zielonej Gorze?
tak sie własnie zastanawiam. a coś wiesz na tema tamtejszych szkół?
izunia233 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 21:50   #815
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martynusia222 Pokaż wiadomość
O co kaman? nie rozumiem tekstu w ogóle??? Jak można dorabiać technika?
Kto powiedział, że miesiąc pracy to jest dużo???
Generalnie nie wrzucaj każdego do jednego worka, bo są owszem osoby, które ledwie ukończą tą szkołę i mają niewielkie pojęcie, ale są też te, które się uczą, poszerzają swoją wiedzę indywidualnie, starają się i chcą wiedzieć jak najwięcej.
Jeśli weszłaś tu, żeby nas obrażać to pomyliłaś wątki.
Studiując na innym kierunku jednocześnie uczyły się w studium, albo najpierw studium a potem poszły na studia - różne kombinajce. Chodzi o dodatkowy zawód.
Ale ja was nie obrażam. Z tym miesiącem to chodziło mi o to, że niepoważne jest zostawianie takiej niedoświadczonej osoby samej w aptece! Już pomijając fakt, że to niezgodne z prawem.
Stary 2010-08-18, 11:24   #816
Magdalenka22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izunia233 Pokaż wiadomość
tak sie własnie zastanawiam. a coś wiesz na tema tamtejszych szkół?
Ja zlozylam w tym roku do Medyka W ZG papiery ale na inny kierunek.... .Jesli chodzi o technika farmacji to jest przewidzian rozmowa kwalifikacyjna,wystarczy wejsc na strone szkoly
Zlozylas tam dokumenty czy dopiero planujesz?
Magdalenka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 15:52   #817
Akashka
Zadomowienie

Cytat:
Ciekawe co to za apteka, bo nie może technik być sam I to jeszcze zostawianie osoby, która ledwo co szkołę skończyła (i to zazwyczaj dość kiepskie wykształcenie jest) i potem taka osoba ma doradzacać ludziom w kwestii leków
Jaka apteka byla taka byla... I mozesz mi wierzyc ze takie cos zdarza sie bardzo czesto w aptekach prywatnych... Co do wyksztalcenia to skad przekonanie ze po dziennym studium publicznym wyksztalcenie jest kiepskie

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
Mam sporo znajomych, którzy albo przed albo w trakcie studiów sobie dorabiali technika i śmiali się z tego studium, niski poziom bardzo a chodzili do rożnych szkół.. Szkoła niestety daje marne podstawy a o lekach musisz się sama dokształcać i nabywać doświadczenia. Miesiąc pracy to jest nic.
Wedlug mnie to jest obrazanie... Nie wiem jakie masz wyksztalcenie ale proponuje najpierw pojsc do takiego technikum (oczywiscie dziennie bezplatnie) ukonczyc je a nastepnie sie wypowiadac. Bo takie gadanie ze wujek i znajomi cos tam to takie lanie wody bez zadnego pokrycia...
Chcialabym jeszcze dodac ze nie wiem jak jest u twojego wujka w aptece ( wiele zalezy rowniez od pracodawcy jak uczy praktykanta) ale ja robilam dokladnie tyle samo co magister czesto nawet wiecej i mam o tej pracy oraz o lekach takie samo pojecie jak magistrowie....

Akashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 16:40   #818
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Akashka Pokaż wiadomość
Jaka apteka byla taka byla... I mozesz mi wierzyc ze takie cos zdarza sie bardzo czesto w aptekach prywatnych... Co do wyksztalcenia to skad przekonanie ze po dziennym studium publicznym wyksztalcenie jest kiepskie

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Wedlug mnie to jest obrazanie... Nie wiem jakie masz wyksztalcenie ale proponuje najpierw pojsc do takiego technikum (oczywiscie dziennie bezplatnie) ukonczyc je a nastepnie sie wypowiadac. Bo takie gadanie ze wujek i znajomi cos tam to takie lanie wody bez zadnego pokrycia...
Chcialabym jeszcze dodac ze nie wiem jak jest u twojego wujka w aptece ( wiele zalezy rowniez od pracodawcy jak uczy praktykanta) ale ja robilam dokladnie tyle samo co magister czesto nawet wiecej i mam o tej pracy oraz o lekach takie samo pojecie jak magistrowie....
Zdaję sobie sprawę, że to się zdarza, ale jest to niepoważne.. Ledwo po tej szkole tak naprawdę taki technik niewiele o lekach wie, na pewno nie na tyle, żeby samemu być w całej aptece i doradzać ludziom, chyba, że nie ma specjlanych ambicji i odpowiada mu rola tylko i wyłącznie sprzedawcy a na pytania odpowiada nie wiem/nie mamy. Chodzi mi o wiedzę i doświadczenie. Taki technik z wieloletnim stażem może być 100 razy lepszy od magistra z tym samym stażem, wszystko zależy od chęci i pracowitości.
Co do samego studium, to koleżanki studiujące ze mną, równolegle dziennie uczyły się na tego technika i same się śmiały z tej szkoły, miały tam świetne oceny (mimo, że na studiach dość kiepskie), a nauczyciele potrafili takie bzdury opowiadać, że aż przykro. Nie mówię, że wszędzie tak jest, ale podobną opinię słyszałam o innych szkołach na technika od różnych znajomych. Między studiami dziennymi na państwowej uczelni a takim, nawet dziennym, studium (jakimkolwiek, nie tylko na technika farmacji) jest duża przepaść.
I nigdzie nie napisałam, że aptekę prowadzi mój wujek, ale to akurat mało ważne.

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2010-08-18 o 16:42
Stary 2010-08-18, 19:58   #819
Jullita
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pescaxxx Pokaż wiadomość
tak zdawałam starą maturę, jednak nie z chemii więc tak łatwo nie było.
Co do egzaminów to w przypadku "starych" maturzystów opierają się na zdawaniu tak jakby nowej matury, też jest klucz i arkusze więc myśle że podobnie to wygląda. Nie rozumiem skąd wiesz ze egzaminy wstępne to inna bajka skoro nie zdawałaś? Ja przez rok w trakcie nauki w studium przygotowywałam się do zdawania egzaminów, jednocześnie pracując i dorabiając sobie na korki. Nie chce tutaj się przechwalać, bo nie to miałam na myśli odp na Twojego posta, ale nie bawmy się w licytacje co jest trudniejsze -egzamin czy matura bo moim zdaniem to dziecinne. Pozdrawiam
Nie twierdzę, że egzaminy były łatwiejsze niż nowa matura... Chodzi mi o to, że osoby które chcą (a są w stanie się przygotować do egzaminu wstępnego) studiować coś co im pasuje i co zawsze chciały studiować, ze starą maturą mają o wiele łatwiej nawet po kilku latach. Nie muszą poprawiać matury w ciągu pięciu lat. Mogą w każdym momencie życia zdecydować się na zdanie egzaminu wstępnego (czego ja właśnie "starym "maturzystom zazdroszczę). Co do samego egzaminu to wiem co to jest i jak to wygląda mimo że sama nie zdawałam. Źle mnie zrozumiałaś najwidoczniej. I wcale nie licytuję się co jest lepsze, a co gorsze. Mi zależy na pracy... a że będę "podrzędnym" pracownikiem to już mi nie przeszkadza.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że to się zdarza, ale jest to niepoważne.. Ledwo po tej szkole tak naprawdę taki technik niewiele o lekach wie, na pewno nie na tyle, żeby samemu być w całej aptece i doradzać ludziom, chyba, że nie ma specjlanych ambicji i odpowiada mu rola tylko i wyłącznie sprzedawcy a na pytania odpowiada nie wiem/nie mamy. Chodzi mi o wiedzę i doświadczenie. Taki technik z wieloletnim stażem może być 100 razy lepszy od magistra z tym samym stażem, wszystko zależy od chęci i pracowitości.
Co do samego studium, to koleżanki studiujące ze mną, równolegle dziennie uczyły się na tego technika i same się śmiały z tej szkoły, miały tam świetne oceny (mimo, że na studiach dość kiepskie), a nauczyciele potrafili takie bzdury opowiadać, że aż przykro. Nie mówię, że wszędzie tak jest, ale podobną opinię słyszałam o innych szkołach na technika od różnych znajomych. Między studiami dziennymi na państwowej uczelni a takim, nawet dziennym, studium (jakimkolwiek, nie tylko na technika farmacji) jest duża przepaść.
I nigdzie nie napisałam, że aptekę prowadzi mój wujek, ale to akurat mało ważne.
Nie wiem jak jest w innych szkołach ale u nas jest dużo nauki... dobrych ocen nie dostajemy za nic... dopiero tutaj zaczęłam się uczyć tak na poważnie...

Edytowane przez Jullita
Czas edycji: 2010-08-18 o 19:55
Jullita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 13:26   #820
pescaxxx
Przyczajenie

[QUOTE=Jullita;21463352]Nie twierdzę, że egzaminy były łatwiejsze niż nowa matura... Chodzi mi o to, że osoby które chcą (a są w stanie się przygotować do egzaminu wstępnego) studiować coś co im pasuje i co zawsze chciały studiować, ze starą maturą mają o wiele łatwiej nawet po kilku latach. Nie muszą poprawiać matury w ciągu pięciu lat. Mogą w każdym momencie życia zdecydować się na zdanie egzaminu wstępnego (czego ja właśnie "starym "maturzystom zazdroszczę). Co do samego egzaminu to wiem co to jest i jak to wygląda mimo że sama nie zdawałam. Źle mnie zrozumiałaś najwidoczniej. I wcale nie licytuję się co jest lepsze, a co gorsze. Mi zależy na pracy... a że będę "podrzędnym" pracownikiem to już mi nie przeszkadza.

Trochę sobie przeczysz w tym poście no ale nieważne wiesz w sumie na to samo wychodzi z tym poprawianiem matury bo raczej wątpliwe, że teraz jakiś "staromaturzysta"zdecyduj e się na rozpoczynanie studiów (kończył by je po 30) a te pięć lat to w sumie dużo czasu na poprawienie matury.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

pescaxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 15:06   #821
Jullita
Przyczajenie

Pewnie tak... Nieważne...
Jullita jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-19, 16:02   #822
martynusia222
Zakorzenienie

Nie wiem jak jest w innych szkołach ale u nas jest dużo nauki... dobrych ocen nie dostajemy za nic... dopiero tutaj zaczęłam się uczyć tak na poważnie...[/QUOTE]
Ja mam tak samo, też dopiero tutaj porównując do liceum czy nawet studiów zaczęłam się naprawdę uczyć, nauki jest dużo, bardzo dużo...

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
To raczej każdy wie, nikt tu nie mówi, że w studium jest ciężej niż na studiach, chociaż z własnego przypadku wiem, że studia humanistyczne, jakie ukończyłam były o wiele łatwiejsze niż to, czego teraz się uczę
Stary 2010-08-19, 17:20   #823
syylvia
Przyczajenie

Dziewczyny powiedzcie czy przyjęli by mnie na studium jeżeli nie mam matury z biologi ani z chemii a na dodatek nie miałam tego przedmiotu w liceum bo jestem po liceum administracyjnym. Biologię i chemię zakończyłam na poziomie podstawowym. Jeszcze jedno- nie wiecie czy jest taka szkoła w Łodzi?
syylvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:27   #824
marao
Zadomowienie

GG do marao

Jest taka szkoła w Łodzi, ale nie sądzę żeby Cie przyjęli skoro nie masz na świadectwie maturalnym oceny z biologii i z chemii. Podejrzewam, że mogliby Ci zaproponować jakiś egzamin z tych przedmiotów jeżeli stosują takie metody.
marao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:34   #825
fido1983
Przyczajenie

Dorób sobie maturę dziewczyno i idź na studia. W Lublinie uczennice studium w ramach praktyki stoją przed aptekami i rozdają ulotki. Poza tym tyle samo w biedronce można zarobić
fido1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-19, 17:41   #826
syylvia
Przyczajenie

Question Dot.: Technik farmacji -warto?

Cytat:
Napisane przez fido1983 Pokaż wiadomość
Dorób sobie maturę dziewczyno i idź na studia. W Lublinie uczennice studium w ramach praktyki stoją przed aptekami i rozdają ulotki. Poza tym tyle samo w biedronce można zarobić
Można sobie jeszcze dorobić maturę, dodam że jestem dość dawno po maturze, jeżeli tak to chyba musiałabym jakiś kurs przedmaturalny lub iść do liceum zaocznego o profilu biol. lub chem. zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać????
Stary 2010-08-19, 17:46   #827
marao
Zadomowienie

GG do marao

A w którym roku zdawałaś mature? Szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że w jakiś liceach profilowanych nie ma biologii albo chemii choćby w stopniu podstawowym. Myslałam, że to są przedmioty obowiązkowe i conajmniej podstawowe informacje z tych przedmiotów trzeba mieć :|

Edytowane przez marao
Czas edycji: 2010-08-19 o 17:51
Stary 2010-08-19, 18:01   #828
syylvia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
A w którym roku zdawałaś mature? Szczerze mówiąc to nie wiedziałam, że w jakiś liceach profilowanych nie ma biologii albo chemii choćby w stopniu podstawowym. Myslałam, że to są przedmioty obowiązkowe i conajmniej podstawowe informacje z tych przedmiotów trzeba mieć :|
Maturę zdawałam w 2000roku, czyli dość dawno fizykę miałam przez 1 rok a chemii i biologii w ogóle. Beznadziejne liceum wybrałam, tym bardziej że bardzo lubiłam te przedmioty. Liceum wybrałam dlatego to ze dojazdy mi pasowały, ponieważ mieszkam w małej miejscowości. Kurcze nie wiem co mam zrobić, zawsze chodził mi po głowie zawód technik farmacji.
Stary 2010-08-19, 18:09   #829
marao
Zadomowienie

GG do marao

To zdawałaś starą maturę i naprawdę dawno temu. Nie wiem czy cokolwiek da radę teraz zrobić. Ja bym na Twoim miejscu przeszła się do tego studium albo zadzwoniła i zapytała, co Ty masz zrobić, żeby się do tej szkoły dostać.

Czy ktoś z was wie, czy ona może zdawać maturę z tych przedmiotów nowym systemem skoro już ma maturę i to zdawaną w starym systemie.
Mi się osobiście wydaję, że nie jest to możliwe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-20, 14:39   #830
Francuska Fantazja
Zadomowienie

GG do Francuska Fantazja

Witam!Jestem nowa na forum, tzn. przeglądałam je od dawna, ale nigdy nie odważyłam się nic napisać Moja historia jest trochę zakręcona-marzyłam o medycynie, jednak trochę mi zabrakło, na rok poszłam na pielęgniarstwo-ten kierunek specjalnie mnie nie interesował, jednak nie widziałam lepszych perspektyw na zbliżający się rok, więc zaczęłam to studiować. Mimo dobrych wyników zrezygnowałam, ponieważ jednak zawsze czułam, że to zawód nie dla mnie. Od roku marzyłam też o farmacji-może nie studiach bo żal mi jest marnować kilku cennych lat młodości, żeby potem sprzedawać jedynie lekiAle technik farmacji odpowiada mi jak najbardziej Od września zaczynam naukę w trybie zwanym przeze mnie dzienno-zaoczno-wieczorowym Mam zajęcia od czwartku do niedzieli, w tym czw i pt 13-20, sob i nie 8-16 Pozwala mi to także na studiowanie, więc wybrałam kosmetologie, aczkolwiek głównym moim celem jest technik farmacji. Mam już nawet plany studiów magisterskich po kosmetologii- biotechnologia kosmetyków i wybranych farmaceutyków. Moim zdaniem jest to fajne połączenie zainteresowań farmaceutycznych i kosmetologicznych. Najważniejsze jest dla mnie, że już otrząsnęłam się z porażki z medycyną i nareszcie mam jakiś pomysł na siebie i swoje życie. Pozdrawiam wszystkie techniczki/techników farmacji
Francuska Fantazja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-20, 15:05   #831
edytka8787
Rozeznanie

Droga kolezanko ja tez mam kolezanke , ktora jest po technikum ekonomicznym i swietnie daje sobie rade w takiej szkole . Takze nie czekaj i dzwon do szkoly Dasz rade jak bedziesz tego chciala , 3mam kciuki
Stary 2010-08-20, 15:52   #832
memento12
Zakorzenienie

Witam ,moze ktos wybiera sie do Stopki w Lomzy?Ja zaczynam od wrzesnia.Mam juz troszke latek(31) i tez watpliwosci czy sobie poradzeMusialam zrezygnowac z pracy zeby pojsc do tej szkoly wiec troche ryzykuje.Ale praca nie byla zbyt satysfakcjonujaca wiec nie zaluje.Martwie sie czy dam rade pogodzic obowiazki domowe ,wychowanie dwojki dzieciaczkow i nauke.Ale dam z siebie wszystko
Stary 2010-08-21, 19:48   #833
meggara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez syylvia Pokaż wiadomość
Maturę zdawałam w 2000roku, czyli dość dawno fizykę miałam przez 1 rok a chemii i biologii w ogóle. Beznadziejne liceum wybrałam, tym bardziej że bardzo lubiłam te przedmioty. Liceum wybrałam dlatego to ze dojazdy mi pasowały, ponieważ mieszkam w małej miejscowości. Kurcze nie wiem co mam zrobić, zawsze chodził mi po głowie zawód technik farmacji.
a wiec idz i zloz papiery. Do studium potrzebują tylko i wylacznie papier ze masz zdana mature a z czego zdawalas i jak zdalaś to juz ich nie obchodzi.
Jesli beda krecic nosem idz do innej szkoly.
Ale koty to potęga.
Co Wizaż robi z Kobietami?
Odpowiedź:
Farmaceutka
meggara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 09:20   #834
edytka8787
Rozeznanie

Hejka otoz , ze pracujee w gronie aptecznym to moge powiedziec, ze kolezanka 3 razy startowala na Farmacje i za 3 razem sie dostala, a przed tym poszla na technika farmacje i mowila , ze bardzo jej to ulatwilo studiowanie Nawet jej wykladowca teraz mnie uczy
Stary 2010-08-22, 09:25   #835
maki83
Przyczajenie

Moi znajomi z Wrocławia mówili, że warto. Wiadomo ma początku trzeba odrobić frycowe
maki83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-22, 12:28   #836
Lucyferyna
BAN stały

hej dziewczyny ja złożyłam dokumenty do medyka w Gnieźnie na technika farmacji, w czwartek czeka mnie rozmowa kwalifikacyjna. Moja koleżanka kilka lat temu chodziła do tej szkoły i stwierdziła, że ta,m wszystkich przyjmują, ale poziom podobno jest w miarę dobry Najpierw chciałam iść do TEBu w Gnieźnie, ale po mailach stwierdziłam, że ta szkoła jest nie na poziomie. Przekonywali mnie, że jak się zapisze to dostane myszkę komputerową gratis... Żenada!!! Więc nie wywarło to na mnie dobrego wrażenia. Czytałam też opinie o tej szkole na forach i większość jest negatywnych. Dlatego też wybrałam Medyka Z chemii też nie jestem orłem, ale lubię wyzwania mam nadzieję, że sobie poradzę:P

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ----------

I jaką szkołę wybrałaś??? jeżeli chodzi o technika farmacji
Lucyferyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 09:21   #837
marudka88
Raczkowanie

hej wizazanki
początek roku coraz bliżej.Ja 1 mam tą rozmowe kwalifikacyjną i zaczynamy jakos chyba w połowie września

troche mam już pierta im bliżej czy podołam ze szkoła i pracą na pełen etat:P

a wy jak zaczynacie szkoły u siebie?
marudka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-24, 09:34   #838
Miviki666
Zadomowienie

Dziewczyny ja tak strasznie żałuje ,ze wycofałam papiery ze szkoły farmaceutycznej Boże jaka ja głupia byłam Posłuchałam się koleżanek które mówiły mi ,że nie dam rady ,że tam trudno i wogóle Zapisałam się do innego studium no i będe mogła za 2 lkata dopiero iść na farmacje. Ehhh...
Stary 2010-08-24, 17:14   #839
onawoluna
Przyczajenie

Jeśli chodzi o tech. farmacji w TEBie to szczerze odradzam tego w Lublinie. Porażka.
onawoluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-24, 21:42   #840
edytka8787
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miviki666 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tak strasznie żałuje ,ze wycofałam papiery ze szkoły farmaceutycznej Boże jaka ja głupia byłam Posłuchałam się koleżanek które mówiły mi ,że nie dam rady ,że tam trudno i wogóle Zapisałam się do innego studium no i będe mogła za 2 lkata dopiero iść na farmacje. Ehhh...
To zrezygnuj i sie przepisz jak mozesz

Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości