Microgynon 21/Rigevidon/Stediril 30/Levomine - wątek zbiorczy! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Pokaż wyniki sondy: W jakim wieku zaczęłas współżycoe?
poniżej 20 lat 168 74,01%
powyżej 20 lat 59 25,99%
Głosujący: 227. Nie możesz głosować w tej sondzie

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-03-15, 14:29   #811
ffNo5
BAN stały

Dot.: MICROGYNON 21 - wątek zbiorczy

/post usunięty przez moderatora/

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2010-03-15 o 18:13 Powód: złamanie regulaminu
ffNo5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 14:40   #812
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ffNo5 Pokaż wiadomość
/post usunięty przez moderatora/
to nie jest allegro!

Czas edycji: 2010-03-15 o 18:14
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 14:49   #813
ffNo5
BAN stały

O ile się nie mylę:
raz-nie złamałam zasad regulaminu (jesli tak mea culpa; proszę o usunięcie Moda);
dwa- ogłoszenie nie ma poszlak jakiejkolwiek chęci zarobku (cena nominalna!; to raczej chęć pozbycia)

ffNo5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 16:02   #814
zabciajs
Zakorzenienie

Sprzedaz leków na recepte jest nielegalna.
Ja też posiadam jedno opakowanie innych tabletek i pogodziłam się ze stratą pieniędzy (bo zazywam już microgynon)

A tak wracając do wątku. To chyba zmienię microgynon. Zażywam już od pół roku, skutków ubocznych jakiś nie było, oprócz więcej pesymizmu, mniej energii. Więc stwierdziłam, że to nie ja i chyba zmienię na jakieś inne refundowane. Ale jeszcze nie wiem na jakie.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2010-03-15 o 19:38
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-15, 18:16   #815
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edeldredzia Pokaż wiadomość
to nie jest allegro!
Na allegro również jest zakaz sprzedaży leków, które są do nabycia tylko w aptece i tylko na receptę.

Cytat:
Napisane przez ffNo5 Pokaż wiadomość
O ile się nie mylę:
raz-nie złamałam zasad regulaminu (jesli tak mea culpa; proszę o usunięcie Moda);
dwa- ogłoszenie nie ma poszlak jakiejkolwiek chęci zarobku (cena nominalna!; to raczej chęć pozbycia)
Owszem, złamałas regulamin.
raz - na forum jest zakaz sprzedaży i kupna czegokolwiek
dwa - sprzedaż leków karana jest ostrzej, bo banem.

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 20:00   #816
Neciak89
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z was biorąc te tabletki miała podwyższoną temperatuję? Moja siostra od kiedy je stosuje ma trochę ponad 37st i zastanawiamy się, czy one mogą być przyczyną.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-17, 20:05   #817
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z was biorąc te tabletki miała podwyższoną temperatuję? Moja siostra od kiedy je stosuje ma trochę ponad 37st i zastanawiamy się, czy one mogą być przyczyną.
Przez ok. 3 miesiące jak zaczęłam brać to miałam podwyższoną, do tego bóle brzucha, a teraz,. po roku stosowania i tak nie mam tem. 36.6.
Raczej zawsze mam 36.8-9.
Stary 2010-03-17, 20:21   #818
Neciak89
Zakorzenienie

Dzięki za odpowiedź. Więc mam nadzieję, że jej minie po tych 3 pierwszych miesiącach..

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-03-29, 01:00   #819
Emilia1
Zakorzenienie

Dot.: tabletki antykoncepcyjne- RIGEVIDON

brałąm rigevidon i odstawilam 3 miesiace temu. chcędo nich wrócic bo antykoncepcja jest mi potrzebna a na prezerwatywy jestem uczulona. z moim TZ kochalam sie w przeciągu tych 2 miesiący kilka razy przez to ze nie mamy zadnej metody antykoncepcji. zaskoczylismy akurat w termin jajeczkowania i musialam zastosowac metode yuzpe , wzielam 4 rigevidony w godzine po stosunku i 12 godz po przyjeciu , znow 4. nie jestem w ciazy ale chce brac je z powrotem. czekam na miesiączkę.

czy wie ktoras czy sklad rigevidonu sie zmianial czy jest taki sam od czasow gdy zaczeli go produkowac???

jesli chodzi o samopoczucie to ; kiedys bralam regulon i czulam sie fatalnie. potem jakies rozowe tabletki , nie pamietam nazwy - tez okropnie. lekarz zapisal mi stediril 30 i uzywalam ich, super sie po nich czulam,niewspomne o tym ze byly refundowane i placilam za nie nie cale 4 zl!! potem wycofali,nie wiem dlaczego. przyszedl czas na rigevidon. samopoczucie tezsuper, czasem glowa pobolewala ale mam odzawsze problem z bólami głowy.

Edytowane przez Emilia1
Czas edycji: 2010-03-29 o 01:08
Emilia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-02, 00:12   #820
Yantta
Przyczajenie

GG do Yantta

Witajcie mile Panie
Ja zażywam Microgynon21 od 2 lat. Jedynym skutkiem ubocznym jaki po nich miałam, były poranne mdłości w pierwszych 3 dniach brania tabletek. Poza tym incydentem żadnych nieprzyjemności już nie miałam i nie mam do dzisiaj Nie spadło mi libido (ani nie wzrosło, zostało na tym samym poziomie:P), cera nawet odrobinę się nie pogorszyła, nie zwiększył mi się apetyt, nie przybrałam na wadze, nie chce mi się płakać, złościć, itp
I jeszcze co do kwestii tego, że Microgynon21, to tabletki starej generacji. Nie przesadzajmy Fakt, nie są najnowsze, ale i na tych niejedna kobieta się przewiozła. Wystarczą regularne wizyty u ginekologa i badania wątroby, a przy jakichkolwiek nieprawidłowościach można wybrać inne tabletki, bądź zmienić w ogóle środek antykoncepcji:P

Pozdrawiam
Osobiście jestem zadowolona
Yantta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-04, 22:35   #821
effectt
Zadomowienie

Dot.: Microgynon 21 - zbiorczy

Biorę już 2go blister tych tabletek. Nie mam żadnych skutków ubocznych, poprawił mi się stan cery i urósł biust

Pewnie takie pytanie już tu padło, jednak chciałabym się upewnić czy aby napewno dobrze zażywam te tabletki. 1szą wzięłam 1go dnia okresu-6.03. Potem 21 dni brania tabletek-26.03. Następnie 7 dni przerwy-2.04 (w ten dzień dostałam okres, po 28 dniach). Pierwszą tabletkę z drugiego blistra wzięłam wczoraj, tj. 3.04. Czytałam gdzieś, że trzeba odczekać pełne 7 dni, by znów zacząć brać kolejne opakowanie. Czyli wynikałoby z tego, że dobrego dnia zażyłam tą tabletkę. Jednak nurtuje mnie to, czy nie powinnam wziąść pierwszej tabletki w dzień okresu, czyli 2.04.

EDIT. Znalazłam już posty, utwierdzające mnie w tym, że wzięłam dobrze tą tabletkę (chyba, że wzięłam ją źle, to napiszcie proszę ). Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Jeśli dostajemy słabe plamienie, w zasadzie już pomieszane z krwią późnym wieczorem, a takie "prawdziwe" następnego dnia, to od którego dnia zakładacie, że to jest ten 1szy dzień okresu i tym samym bierzecie 1szą tabletkę? Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo.

Świeżynka.

Edytowane przez effectt
Czas edycji: 2010-04-05 o 10:48 Powód: dopisek
effectt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 14:11   #822
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Biorę już 2go blister tych tabletek. Nie mam żadnych skutków ubocznych, poprawił mi się stan cery i urósł biust

Pewnie takie pytanie już tu padło, jednak chciałabym się upewnić czy aby napewno dobrze zażywam te tabletki. 1szą wzięłam 1go dnia okresu-6.03. Potem 21 dni brania tabletek-26.03. Następnie 7 dni przerwy-2.04 (w ten dzień dostałam okres, po 28 dniach). Pierwszą tabletkę z drugiego blistra wzięłam wczoraj, tj. 3.04. Czytałam gdzieś, że trzeba odczekać pełne 7 dni, by znów zacząć brać kolejne opakowanie. Czyli wynikałoby z tego, że dobrego dnia zażyłam tą tabletkę. Jednak nurtuje mnie to, czy nie powinnam wziąść pierwszej tabletki w dzień okresu, czyli 2.04.

EDIT. Znalazłam już posty, utwierdzające mnie w tym, że wzięłam dobrze tą tabletkę (chyba, że wzięłam ją źle, to napiszcie proszę ). Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa. Jeśli dostajemy słabe plamienie, w zasadzie już pomieszane z krwią późnym wieczorem, a takie "prawdziwe" następnego dnia, to od którego dnia zakładacie, że to jest ten 1szy dzień okresu i tym samym bierzecie 1szą tabletkę? Mam nadzieję, że nie zamotałam za bardzo.
troszkę
Dobrze wzięłaś tabletkę.
Nie ma znaczenia którego dnia przerwy dostaniesz okres. Po prostu odczekaj 7 dni a potem weź tabletkę. Np. ja mam zawsze okres czwartego dnia przerwy, ale nie biorę wtedy tabletki tylko czekam kolejne 3 dni do nowego blistra. Tabletki są opisane dniami tygodnia, więc możesz "dostroić" sobie cykl do opisu tabletek i problem z liczeniem dni zniknie.

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-05, 22:05   #823
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Heledore Pokaż wiadomość
troszkę
Dobrze wzięłaś tabletkę.
Nie ma znaczenia którego dnia przerwy dostaniesz okres. Po prostu odczekaj 7 dni a potem weź tabletkę. Np. ja mam zawsze okres czwartego dnia przerwy, ale nie biorę wtedy tabletki tylko czekam kolejne 3 dni do nowego blistra. Tabletki są opisane dniami tygodnia, więc możesz "dostroić" sobie cykl do opisu tabletek i problem z liczeniem dni zniknie.
Dziękuję serdecznie za odpowiedź Właśnie ja mam cykl 28 dniowy, a 7go dnia przerwy dostałam okres. Miałam pewne wątpliwości, bo jak nigdy zapomniałam zaznaczyć sobie 1szy dzień okresu w marcu Ale już wszystko jasne

Świeżynka.
Stary 2010-04-06, 16:26   #824
myszka__77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolajna1_9_8_9 Pokaż wiadomość
Hej. Od czterech dni biorę Microgynon21 i nie czuję się po nim zbyt dobrze. Mam mdłości, zgagę, zawroty i migrenowe bóle głowy, jestem zmęczona, śpiąca i osowiała, a na dodatek mam stan podgorączkowy (37 stopni). Czy to normalne przy pierwszym opakowaniu? Dodam, iż są to moje pierwsze tabletki antykoncepcyjne i może dlatego organizm tak dziwnie reaguje? Zastanawiam się, czy powinnam udać się do lekarza, czy po prostu przeczekać, bo to złe samopoczucie minie i po jakimś czasie wszystko wróci do normy. Co o tym myślicie?

Podział tabletek antykoncepcyjnych

Tabletki podzielono na 4 grupy:
I generacja
II generacja
III generacja
IV generacja

Inny podział to tabletki jedno, dwu i trójfazowe.

I generacja:
obecnie nie stosowane ze względu na zbyt poważne działania niepożądane i androgenizację

II generacja:
preparaty mało wybiórcze, z objawami ubocznymi pod postacią androgenizacji
Nazwy leków:
jednofazowe - Microgynon 21, Minisiston, Rigevidon, Restovar, Stediril 30, Gravistat 125, Gravistat 250, Loveston
dwufazowe - Anteovin
trójfazowe - Tri Novum, Trinordiol, Triquilar, Tri Regol, Trisiston

III generacja:
preparaty selektywne, wybiórczo pobudzające receptory progesteronowe, minimalnie działają na receptory androgenowe.
Nazwy leków:
jednofazowe: Mercilon, Marvelon, Logest, Femoden, Minulet, Cilest
trójfazowe: Milvane

IV generacja:
preparaty pobudzające receptory progesteronowe, o działaniu antyandrogennym
Nazwy leków:
jednofazowe Valette

Natomiast w zależności od stałości lub zmienności składu hormonalnego tabletki antykoncepcyjne dzieli się na jednofazowe, dwufazowe i trójfazowe.

Tabletki dwufazowe nie są praktycznie już używane. Tabletki trójfazowe charakteryzują się zmiennym składzie hormonalnym przypominającym wahania fizjologiczne hormonów w trakcie prawidłowego cyklu miesięcznego. Uważano je jako bardziej fizjologiczne nie zmniejszające obfitość krwawień, rzadziej dające plamienia i krwawienia. Niestety przy ich stosowaniu u części kobiet nasilają się migrenowe bóle głowy i zmiany nastroju. Przy ich stosowaniu mamy również większy wskaźnik zawodności Pearl’a. Wniosek jest taki, że najczęściej stosowane są tabletki jednofazowe, które charakteryzują się stałym składem hormonów sterydowych w całym cyklu.

Jak widać Microgynon 21 są to tabletki starej generacji
Również je brałam, zapisał mi je Gino, także starej generacji
Po m-cu odstawiłam to świństwo!!!
Powód...? Złe samopoczucie, nudności, okrpony ból piersi myślałam..., że wykituję
Wybrałam się do innego Gina, zanim przepisał mi tabletki musiałam zrobić badania...
Od 3-ech lat biorę Yasmine są rewelacyjne!!!
Żadnych dolegliwości a masa ciała stała
Yasmine należą do IV lub V generacj.
Pamiętać jednak trzeba, by dopasować tabletki indywidualnie.

Edytowane przez myszka__77
Czas edycji: 2010-04-06 o 16:49
myszka__77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-06, 16:34   #825
effectt
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez myszka__77 Pokaż wiadomość

Podział tabletek antykoncepcyjnych

Tabletki podzielono na 4 grupy:
I generacja
II generacja
III generacja
IV generacja

Inny podział to tabletki jedno, dwu i trójfazowe.

I generacja:
obecnie nie stosowane ze względu na zbyt poważne działania niepożądane i androgenizację

II generacja:
preparaty mało wybiórcze, z objawami ubocznymi pod postacią androgenizacji
Nazwy leków:
jednofazowe - Microgynon 21, Minisiston, Rigevidon, Restovar, Stediril 30, Gravistat 125, Gravistat 250, Loveston
dwufazowe - Anteovin
trójfazowe - Tri Novum, Trinordiol, Triquilar, Tri Regol, Trisiston

III generacja:
preparaty selektywne, wybiórczo pobudzające receptory progesteronowe, minimalnie działają na receptory androgenowe.
Nazwy leków:
jednofazowe: Mercilon, Marvelon, Logest, Femoden, Minulet, Cilest
trójfazowe: Milvane

IV generacja:
preparaty pobudzające receptory progesteronowe, o działaniu antyandrogennym
Nazwy leków:
jednofazowe Valette

Natomiast w zależności od stałości lub zmienności składu hormonalnego tabletki antykoncepcyjne dzieli się na jednofazowe, dwufazowe i trójfazowe.

Tabletki dwufazowe nie są praktycznie już używane. Tabletki trójfazowe charakteryzują się zmiennym składzie hormonalnym przypominającym wahania fizjologiczne hormonów w trakcie prawidłowego cyklu miesięcznego. Uważano je jako bardziej fizjologiczne nie zmniejszające obfitość krwawień, rzadziej dające plamienia i krwawienia. Niestety przy ich stosowaniu u części kobiet nasilają się migrenowe bóle głowy i zmiany nastroju. Przy ich stosowaniu mamy również większy wskaźnik zawodności Pearl’a. Wniosek jest taki, że najczęściej stosowane są tabletki jednofazowe, które charakteryzują się stałym składem hormonów sterydowych w całym cyklu.

Jak widać Microgynon 21 są to tabletki starej generacji
Również je brałam, zapisał mi je gino, także starej generacji
Po m-cu odstawiłam to świństwo!!!
Powód...? Złe samopoczucie, nudności, okrpony ból piersi, myślałam, że wykituję
Ile kobiet tyle opinii. Ja, tak jak już pisałam wcześniej, należę do tych, którym Microgynon nie zaszkodził a wręcz pomógł (super poprawa cery + powiększenie biustu-które swoją drogą nie było potrzebne, no ale... ). Moje dwie starsze ode mnie znajome również go używają i też nie narzekają.

Świeżynka.
Stary 2010-04-06, 16:44   #826
Heledore
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effectt Pokaż wiadomość
Ile kobiet tyle opinii. Ja, tak jak już pisałam wcześniej, należę do tych, którym Microgynon nie zaszkodził a wręcz pomógł (super poprawa cery + powiększenie biustu-które swoją drogą nie było potrzebne, no ale... ). Moje dwie starsze ode mnie znajome również go używają i też nie narzekają.
Dokładnie. Ja biorę je jakiś rok i również sobie chwale te tabletki. Nie mam już migren, znacznie zmniejszył sie problem z trądzikiem, mam ładne błyszczące włosy ( i przede wszystkim przestały wypadać), nie mdleje z bólu w czasie okresu i mogłabym tak wyliczać w nieskończonośc. Jedyna wada to wzrost apetytu, a co za tym idzie 5kg wiecej. Ale to niewielki minus w porównaniu z plusami. Zresztą byłam chuda jak szkapa więc nie wiem czy te 5kg również nie są plusem

Heledore jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-08, 12:20   #827
niutaa
Przyczajenie

witam,
pilnie kupię 1-2 opakowania tabletek Microgynon 21 po cenie nominalnej (+koszt przesyłki).
kontakt gg: 7279059
pozdr
niutaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-24, 14:35   #828
201610310857
Konto usunięte

na szczęście w czw. wzięłam ostatnią tabletkę tej trucizny.
Teraz muszę zrobić badania i próby wątrobowe.
Stary 2010-04-24, 20:37   #829
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
na szczęście w czw. wzięłam ostatnią tabletkę tej trucizny.
Teraz muszę zrobić badania i próby wątrobowe.
Ja przezuciłam się na inne. Ale już widze, że chyba powróce do tych.

Czemu piszesz trucizna? To po co je brałaś?
Badania po roku zażywania są jak najbardziej wskazane. Sama mam zamiar je zrobić i jeśli nie szkodzą na moje zrowie nie mam zamiaru z nich rezygnować.
Bo po pwiersze wygoda, komfort psychiczny i okresy regularne i bez omdleń, zdychania w łożku i stosu tabletek.
Stary 2010-04-24, 20:42   #830
201610310857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Ja przezuciłam się na inne. Ale już widze, że chyba powróce do tych.

Czemu piszesz trucizna? To po co je brałaś?
Badania po roku zażywania są jak najbardziej wskazane. Sama mam zamiar je zrobić i jeśli nie szkodzą na moje zrowie nie mam zamiaru z nich rezygnować.
Bo po pwiersze wygoda, komfort psychiczny i okresy regularne i bez omdleń, zdychania w łożku i stosu tabletek.
moja pani doktor, tzn. lekarz rodzinny, który wypisywal mi recepty powiedział, że już mi nie wypisze ani razu tych tabsów, mimo, że kartka od gina wskazywała, ze ma mi wypisywać do czerwca.
powiedziała, że to bardzo stare tabletki i bardzo szkodliwe.
Stary 2010-04-24, 20:47   #831
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
moja pani doktor, tzn. lekarz rodzinny, który wypisywal mi recepty powiedział, że już mi nie wypisze ani razu tych tabsów, mimo, że kartka od gina wskazywała, ze ma mi wypisywać do czerwca.
powiedziała, że to bardzo stare tabletki i bardzo szkodliwe.
A wykazały to jakieś badania?

A poleciła Ci jakieś inne, czy ogónie była przeciwna tabsą? Bo większość lekarzy tak własnie mówi, że wszystkie są szkodliwe.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2010-04-24 o 20:49
Stary 2010-04-24, 21:04   #832
201610310857
Konto usunięte

powiedziala ze mam iść na wszystkie badania i iść do lekarza po tabsy z mniejsza ilością hormonów, bo mogę miec później problemy.
Stary 2010-04-24, 21:08   #833
zabciajs
Zakorzenienie

Microgynon wcale nie ma takiej dużej dawki, są to podobno jedne z miejszą przeznaczone właśnie dla młodych kobiet. Ja mam teraz z troszkę mniejszą dawką jednego z hormonów w tych tabletkach.
Ale nie wiem czy się polubimy Bo jak narazie spadek libido.
Stary 2010-04-24, 21:11   #834
201610310857
Konto usunięte

ale wiesz, ja biorę sporo leków, bo mam anemie, a moja wątroba już to odczuwa, ja z resztą tez
poki co nie mam chlopa więc w sumie bez sensu się truć.
jak będę miała to pewnie znow bede tabsy brała;d
Stary 2010-04-24, 21:15   #835
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz, ja biorę sporo leków, bo mam anemie, a moja wątroba już to odczuwa, ja z resztą tez
poki co nie mam chlopa więc w sumie bez sensu się truć.
jak będę miała to pewnie znow bede tabsy brała;d
A no to jasne. Po co bez potrzeby je brać jeśli wszystko z okresem masz ok i nie umierasz. Zwłaszcza, że masz anemie.

Życze szybkiego powrotu do 'normalności'
Stary 2010-04-24, 21:20   #836
201610310857
Konto usunięte

dziękuję
jak zaczęłam brać tabsy to żarłam ile się dało i [przytyłam sporo, mam nadzieje, ze teraz wrócę do poprzedniej formy)
Stary 2010-04-25, 15:19   #837
modlishka321
Przyczajenie

/treść postu usunięta przez moderatora/

Czas edycji: 2010-04-26 o 12:53 Powód: złamanie zakazu kupna/sprzedaży
modlishka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-25, 16:57   #838
zabciajs
Zakorzenienie

Sprzedaż leków na recepte bez niej jest nielegalna!!!
Stary 2010-04-26, 11:32   #839
modlishka321
Przyczajenie

Ja tu nie przyszłam handlować lekami, /część postu usunięta przez moderatora/ nie jestem tu dla zysku 10 pln'ów, bo to by było nieco śmieszne. A co jest legalne/nielegalne...z czym do ludzi, dziewczyno. Aborcja jest bardziej nielegalna. Rozumiesz już?

Czas edycji: 2010-04-26 o 12:54
modlishka321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-04-26, 16:21   #840
zabciajs
Zakorzenienie

Czy chciałabyś żeby jakaś za przeproszeniem głupiutka nastolatka zaczeła je brać , gdzie nie powinna bo ma przeciwskazania zdrowotne? Bo udało się jej kupić przez internet?

A czy tu chodzi o licytowanie się co jest bardziej nielegalne?
Jeśli się z głową zabezpiecza to do niczego nielegalnego nie dojdzie

I jeśli nie chodzi o kase, to czemu nie wyrzucisz do kosza poprostu? To tylko niecałe 10 zł jak piszesz. Przecież to śmieszne,jak sama napisałaś.

Ale nie ważne - post zniknął bo od tego są nasi moderatorzy Każdy ma swoje sumienie i jego sprawa co robi, mi tam nic do tego. Chciałąm Cię tylko ostrzec przed konsekwencjami m.in takim jak ostrzeżenie czy zablokowanie.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2010-04-26 o 16:25
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości