|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Fajnie ze kremik juz jest
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() obydwa szkraby superaśne ![]() czyli juz dwójka a będzie trójka?? ja bym chciała dwójke łobuziaków ale boję się że sobie z dwójką nie poradzę ![]() kurde wyszykowalam się żeby iść jeszcze na spacer a tu zaczęło lekko padać
Edytowane przez aniulka8204 Czas edycji: 2010-03-29 o 15:22 |
|
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
Hej kochane
)Zanim Was nadrobię to powiem, ze u nas oki. Nie było mnie kilka dni, bo w piatek w końcu założylam tą spiralę, a przez caly eekend mielismy gosci i nie mialam chwili wytchnienia... W czwartek bylam z Bianką u lekarza, pediatra powiedziala, ze jest ponad normę. Jest bardzo silna, wazy juz 7200 i ma 72 cm dlugosci!!!! Jestem w szoku, bo te wszystkie dzieci na poczekalni,które miały pol roku byly mniejsz niz moja mala No i jestez niej bardzo dumna, bo jak dostawala zastrzyk to nie plakala tylko smiala sie do lekarki i poglaskala ją po policzkuCo do spiralki to powiem szczerze, że polecam, Wcale nie jest to takie straszne uczucie jak sie naczytalam. Ja praktyczne nic nie czulam,ale to podobno dlatego, że poszlam w czasie okresu. Oki zobacze co tam u Was słychac i jestem ciekawa co w naszym klubie
|
#814 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszytskie ciuchy i bujaczek poszly do prania bo oczywiscie brudne..a kurrteczke zeczywiscie kupilismy w H&M'ie bo byla promocja i kosztowala 60 zl i spodnie dresowe tez mu tam kupilismy i adidaski a co do krzeselek to tez brazowe podoba misie najbardziej i chyb a bedziemy je zamawiac bo ni sa drogie![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
juz nie pamietam kiedy ja to robilam..;p trzeba sobie wyszkolic faceta..![]() Cytat:
pieknosci![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
zuch dziewczyna z niej![]() a jesli chodzi o spiralke to zawsze bylam przeciwna takim zabiegom bo nie chciala bym miec czegos takiego w sobie ale ty czujesz sie z tym doobrze to swietnie! to jest najwazniejsze
|
|
#815 |
|
Rozeznanie
|
hej kobitki!
Nie było mnie parę dni i zaraz bedę Was nadrabiać! U nas cyrki z jedzeniem zakończone i malutkiej wrócił apetyt Dziś zaczynamy deserki i zobaczymy czy jej podpasują![]() A tak ogólnie to przez tydzień nie zaglądałam i myślę, że w tym tyg nie będzie lepiej bo świeta, sprzątanie i przygotowywania do chrztu Lenki.....wieczorem jestem już tak padnięta, że zasypiam na siedząco ![]() Lecę nadrabiać!
|
#816 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz to nie jest kwestią wyszkolenia bo on sam mi bardzo dużo pomaga, ale u Nas to tak jest żę faceci pewnych rzeczy nie robią i koniec. Mnie to wkurza ale jak potem mam być obgadana że jestem leber bo za mnie chłop okna musi myć to wolę je sama umyć. |
||||
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Malinka Twoje łobuzki sa extra powiem Ci, ze jak na mje oko to pasuja z Polcia do siebie![]() Mi tez przyszla nagroda z Vichy ![]() Agusia fajne to krzeselko brazowe ![]() gdzie Brombi??
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mały ledwie daje rady wytrzymać 2,5 h między posiłkami choć zdarza mu się 3 h nie jęczeć... Ale rzadko... Zaraz wystawie go za okno: Jak ostatnio nie marudził tyle tak dzisiaj chce mnie wykończyć... Czy Wasze maluchy kończąc trzeci miesiąc miały jakieś takie chumory? Ja już nie wiem...O 16.20 zjadł bo już woda go nie przekonywała i zjadał łapki... i spiący był ... i teraz walcze z jego usypianiem- konik gra a on nadal się co jakiś czas jeszcze wierci... chociaż nie jęczy:\ pocieszam sie, że za 2 godziny go okapie i ok 20 będzie już spał napewno... Ale boję się jaka noc nas czeka... jak znowu atak kolki o3 lub 5 to zeświruję...
A ten Dicoflor to wielka zagadka... Wiecie na ulotce pisze niby o regulowaniu itd ale wyszczególnione są alergie i biegunki... o zaparciach ani słowa... Właśnie dzisiaj zrobił papkowatą kupkę.. a 2 dni miał rzadkie choc i tak nie lajtowe...Pogadam w czwartek z pediatrą niech coś mi mądrego powie albo oszaleje... jeszcze prawie jak da mu żelazo to dopiero bęzie źle chciałabym mu rozszerzać diete już i dać witaminki na lepsze wchłanianie żelaza ewentualnie żelazo dawce jak najmniejszej się da żeby coś pomagało ale nie szkodziło tak... bo bóle brzuszka po żelazie plus kolki które ma to już nie dla mnie. Kiedy u Was minęły kolki(jeśli pociechy je miały) i ekscesy z gazami?Kupami? Ja nie wiem na ile się nastawiać... |
|
|
|
#819 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje zębulkówCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Ja po skończeniu 5 m-ca wymieszam kaszę mannę gotowaną na wodzie z kaszką bobovita ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas ma kolki pomogl esputicon, minely jakos tak w 3 miesiacu. Ale teraz mala mecza gazy i znow daje esputicon i jest ok. Z kupkami u nas to jest albo codziennie albo co drugi dzien i to juz wtedy dziecko mam do mycia bo wylatuje z pieluchy z kazdej strony. A dicoflor nam nie podpasowal(mielismy go jako oslone jak mala brala antybiotyk) i biegunka byla, pediatra mowi ze jest dosladzany ( mialam saszetki) Teraz prosze mnie oswiecic, zaczelismy juz 5 mies i nie wiem czy zaczynac wprowadzac sloiczki, jestesmy od jakiegos czasu na modyfikowanym i ostatnio jak bylismy na szczypieniu nic o rozszezeniu diety nam nasza pani doktor nie mowila, mam spokojnie czekac do nastepnego szczypienia czy lepiej zadzwonic i sie dopytac? I co podajecie do picia? Herbatki, wode? Ile dzieciaczki pija? |
|
|
|
|
#821 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Madzia ostatnio darła się z pół godziny, bo moja babcia uraczyła mnie zupą warzywną w której była brukselka i fasolka szparagowa i już wiem, że Madzia jej nie lubi i myślałam że oszaleję z bezsilności. A co dopiero by było gdyby ciągle coś jej dolegało...
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Dicoflor przez dwa dni zmiekczył kupę, ale dzisiaj była już papkowata plus, że nie zmniejszyły się kłopoty brzuszkowe... ja poje wodą z niewielką ilościąherbatki ale próbuję samą wodę też dawać...aczkolwiek wtedy się kończy wściekłością więc może będę niedużo herbatki dawać żeby coś tam czuł... teraz pił mniej:\ ale spróbuje nocne karmienie zastapić herbatką...aż sięboję co to będzie! może tu tkwi problem... dziewczyna z innego wątku miała jak my i problem minął jak karmieni nocne zamieniła na herbatkę.. i kupa się poprawiła i nie było ryku po2óch h od karmienia...Więc próbuje dzisiaj-bez Dicofloru, karmienie z herbatką...
Ditu mam nadzieję, że problem tkwi w tym akrmieniu nocnym(w nocy zwolniony metabolizm) bo w dzien bywa róznie ale nigdy tak źle jak po karmeiniu nocnym. Jak wypadało o 1.30-2(jak wcześniej go kapałam) ryk był ok4-4.30 Jak karmię go ok 3 to ryk jest ok 5....a kupa po paru h jest niełatwa... Dawniej karzda była rzadka
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-29 o 17:33 |
|
|
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
heeej
![]() Już po weekendzie, ale szybko minał... Blance ząbki ciągle rosną, bo marudna jest strasznie, ale już się chyba troszkę oswoiła z nowymi nieprzyjemnymi doznaniami.. my zreszta też.Weekend poza krzykami małej mieliśmy super, w sobotę wyszliśmy w końcu do nowego centrum handlowego( Port Łódź),a Blanka została z teściową, a później razem z nią pojechaliśmy do znajomych na szybką kolacyjkę - obie znajome pary planują dzieci, więc są w Blancie zapatrzeni jak w obrazek i o wszystko wypytują A w nowo otwartym Smyku znalazłam fajną "promocję" - już od dawna chciałam kupić tego słonia http://www.allegro.pl/item969739812_...la_dzieci.htmlale wydawał mi się za drogi ( w smyku 109, w dino 120...), a tam się pomylili i na jednej półce byly za 109, a na drugiej za 49 i jeszcze od tego 15% zniżki, a słoń rewelacjaI teraz pomóżcie moje kochane.. jak naturalnie zakonczyc laktacje? Ściągam pokarm już coraz rzadziej, ale piersi mam twarde jak skała jak dłużej niż 5h w ciągu dnia nie odciągne,a po nocy to juz w ogole koszmar... i wlasnie po 5h odciagnelam 180ml mleka..juz jestem tym bardzo zmeczona i mam serdecznie dosc
|
|
|
|
#824 |
|
Zadomowienie
|
![]() ![]() a co do laktacji to mi sama zanikla ale slyszalam ze w aptece kupuje sie tabletki specjalne zeby laktacja dobiegla konca i przepisuje je ginekolog
'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.' Fifi Edytowane przez Agusia_a9 Czas edycji: 2010-03-29 o 17:57 |
|
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Słyszałam żeby przerwać laktacje można owinać się elastycznym bandażem na noc i na dzień ponoć pomaga ![]() Słonik fajowy a z ceną to Ci się udało ![]() U Nas też mała teraz je co 2 godz i niestety w nocy też się budzi więc w końcu się zdecydowałam na mleko Nan i dziś podam jej małej zobacze czy będzie spała dłużej ![]() Aniulka malutka ma już dwa ząbki super ![]() Bede poźniej bo mała głodna |
|
|
|
#826 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
bo w domu ciezko wytrzymac z nia![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() przystojniaki z tych Twoich facetow! Cytat:
![]() Cytat:
i daje jej do picia, to wypija nawet 80 ml na raz i jej malo.
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-03-29 o 20:24 |
||||||||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki pomożcie,potrzebuje zabaweczki dla corci siostry,mala ma w pon za tydzien chrzciny i chcialam jej jakas zabaweczke jeszcze dokupic,polecicie cos bo ja zupelnie nie mam pojecia jaką
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
haj mamusie,
w ogóle to wybaczcie że nie zacytuje żadnego posta ale już się dziś zbieram do pisania conajmniej 6 raz Ola była dziś taka marudna że szok. Najlepiej to na rękach i w terenie teraz na szczeście zasnęła. Ale pochwalic ją muszę ze w nocy z pt na sob przespała całą noc chyba szczepienie tak na nią wpłynęło miałam wstawic zdjęcie pieprzyka ale aparat został na górze i niechce mi się po niego iśc jutro może wstawię
|
|
|
|
#829 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie i uciekamy bo musimy z małą jechac żeby pobrali jej krew
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Witam
I mam pytanko znowu o kupie Ja już nie wyrabiam albo robi po kilka dziennie albo jakieś dziwaczne, brak słów. Aniu trzymamy kciuki za badanie Kachula nie wiem ile chcesz wydać na zabawkę ale w jak pisałam w Auchanie jest promocja na tego Szczeniaczka uczniaczka z FP razem z taką piramidką za 119 zł. Taniej na allegro nie kupisz. Wiktor jest zachwycony jak ten szczeniaczek mówi czy spiewa. Idę się ogarnąć. |
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Kate u nas kupy sa regularne i normalne wiec nie wiem
![]() Aniulko aby obylo sie bez wielkich placzowtaka ladna pogoda ze my pewnie znow spedzimy dzien na placu zabaw.
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Wymiękam z kupami mojego syna i koniec
|
|
|
|
#833 |
|
Wtajemniczenie
|
No i poczulam sie dzis w nocy jak wyrodna matka
Nigdy wiecej nie bede dziecka oszukiwac ani woda ani herbatka, a niech sobie je kiedy bedzie chciala. Toz to byl istny horror. Czy moze jestem slaba psychicznie i mam tz do tego zatrudnic i niech on walczy z mala Wole juz wstac i zrobic butelke i to nic ze ona zazwyczaj gora 60 ml jada o tej 4 nad ranem
|
|
|
|
#834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Mam podobnie... ![]() Musisz isc do gina, zeby wypisal ci tabletki na zakonczenie laktacji ![]() ![]() Cytat:
André tez od kiedy kupki mu sie unormowaly i dostaje sloiczki ma kupki bardziej "uformowane" i bardziej zbite ![]() Witam my bylismy wczoraj u pediatry po poludniu, bo cos sie martwilam, czy maly nie chory jest, ale zostal osluchany i wszystko ok
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny my już po pobraniu krwi
dzięki za kciuki była znów dzielna ale niepobierała jej z żyły tylko z paluszka znowu ![]() przy ukłuciu nie płakała tylko pomarudziła troche jak jej paluszek ściskała żeby ta krewka leciała a tak to zuch dziewczynka ![]() u nas w nocy dziś tez pobudka co 3godziny jakoś dziwnie bo czasami śpi po 5godzin a tu ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ---------- Cytat:
|
|
|
#836 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny ostatnio moja mała zaczęła znów troszke sobie ulewać po jedzonku a nawet jak pośpi i się obudzi to tez sobie uleje
nie wiem czy to z powodu tego że się strasznie zaczyna wiercić siłować przewracać na ten brzuszek a ostatnio nawet zauwazyłam jak siedzi na lezaczku to tak jakby chciała się podnieść do siedzenia raczki wyciąga do przodu i jakby się podnosiła do siadu no masakra aż się troche boje ją zostawiać w tym leżaczku bo stwora mała wydziwia niemożliwie moja mama powiedziała że ona szybko bedzie chodzić bo jest strasznie silna i się cieszy że to po babci czyli po niej bo ona miała 8miesięcy to juz dreptała a jak 10miesięcy to se po nocniczek sama chodziła do łazienki
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie nie bylo mnie jeden dzien i troszke nadrabiania mam
Powiem tylko ze bylam z Kamilka u lekarza bo to odparzenie nic jej nie schodziło pani doktor dala jej masc i mowila ze zejdzie ale jak narzie robi sie jej jeszcze gorsze niz bylo ale smarujemy cierpliwie No i dziaselka mamy juz spuchniete wiec tylko patrzyc jak zabek sobie wyjdzie Lece was nadrobic
|
#839 | |
|
Raczkowanie
|
Hello
![]() Ale się długo zbieram do pisania zawsze... Cytat:
wszędzie piszą, że kupy niemowlaków mogą wyglądać baardzo różnie. za przeproszeniem - my też nie robimy takich samych na pewno wszystko jest ok jak nie ma biegunki, mega zatwardzeń, krwi ani przezroczystego śluzu w kupie to wszystko jest giczes.Ja wczoraj przymusowo nie wyszłam na spacer, TZ zapomniał wyjąć klucz od sutereny z kieszeni a tam wózek oczywiście![]() No ale dzisiaj na pewno pójdziemy ![]() Kupiłam w końcu laktator elektryczny medeli, i jestem całkiem całkiem zadowolona, na dwa podejścia (i to po jedzeniu małego z jednej piersi) ściągnęłam 170ml a do tej pory max. było raz 120, a tak to max 100. Trochę głośny jest ale Bart się nie boi więc oks. Mam pytanie - czy i jak myjecie nowe zabawki, takie których prać nie można, przed daniem dziecku? Bart zaczyna wszystko ciągnąć i pchać do buźki i nie mam pomysłu jak zrobić, żeby to było w pełni bezpieczne. Miłego dnia!
|
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Kropeczko R AT U J!!!!
Mojej małej wyrzynają się kły!!! No i nie wiem jak to dokladnie wygląda, bo ona ma tak jakoś ten ząbek daleko z boku, to normalne?? No i tak dziwnie się wyrzyna, bo widac już tak jakby dół ząbka (już biały), ale wychodzący nie z dołu, tylko z zewn strony dziąsła, mniej wiecej tak pośrodku. Twojemu też się tak wyrzynały?? Nie wiem co mam robić. Może pojdę do lekarza, ale chociaż wiem dlaczego ona taka marudna i pcha wszystko na boki. A tak w ogóle to dzien dobry wszystkim, oczywiscie wczoraj Was nie nadrobilam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.

)
wszytskie ciuchy i bujaczek poszly do prania bo oczywiscie brudne..

Madzia ostatnio darła się z pół godziny, bo moja babcia uraczyła mnie zupą warzywną w której była brukselka i fasolka szparagowa
teraz na szczeście zasnęła. Ale pochwalic ją muszę ze w nocy z pt na sob przespała całą noc
Ja już nie wyrabiam albo robi po kilka dziennie albo jakieś dziwaczne, brak słów. 
aby obylo sie bez wielkich placzow
a tam wózek oczywiście