Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-29, 15:11   #811
malina81
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
jakie słodziaki
ale maluszek nic sobie nie robi z tych pierdziuszków starszego brata hihi

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ----------

HA HA DZIEWCZYNY DZIŚ PYTAŁAM CZY DOSTAŁYŚCIE NAGRODY Z VICHY i właśnie przyniósł mi listonosz kremik
Nic sobie nie robił bo cały czas skupiał sie na włosach Kuby
Fajnie ze kremik juz jest
malina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:16   #812
aniulka8204
Wtajemniczenie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

Cytat:
Napisane przez malina81 Pokaż wiadomość
Nic sobie nie robił bo cały czas skupiał sie na włosach Kuby
Fajnie ze kremik juz jest
oj targał targał te włosy
obydwa szkraby superaśne
czyli juz dwójka a będzie trójka??

ja bym chciała dwójke łobuziaków ale boję się że sobie z dwójką nie poradzę

kurde wyszykowalam się żeby iść jeszcze na spacer a tu zaczęło lekko padać

Edytowane przez aniulka8204
Czas edycji: 2010-03-29 o 15:22
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 15:33   #813
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Hej kochane)

Zanim Was nadrobię to powiem, ze u nas oki. Nie było mnie kilka dni, bo w piatek w końcu założylam tą spiralę, a przez caly eekend mielismy gosci i nie mialam chwili wytchnienia...

W czwartek bylam z Bianką u lekarza, pediatra powiedziala, ze jest ponad normę. Jest bardzo silna, wazy juz 7200 i ma 72 cm dlugosci!!!!
Jestem w szoku, bo te wszystkie dzieci na poczekalni,które miały pol roku byly mniejsz niz moja mala No i jestez niej bardzo dumna, bo jak dostawala zastrzyk to nie plakala tylko smiala sie do lekarki i poglaskala ją po policzku

Co do spiralki to powiem szczerze, że polecam, Wcale nie jest to takie straszne uczucie jak sie naczytalam. Ja praktyczne nic nie czulam,ale to podobno dlatego, że poszlam w czasie okresu.

Oki zobacze co tam u Was słychac i jestem ciekawa co w naszym klubie
Stary 2010-03-29, 15:51   #814
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
zjadła dziś pół słoiczka marchew z ziemniakiem i normalnie nie nadążałam z podawaniem łyżeczek, a Olka z buzią otwartą po kolejną porcję!

Agusia- Fifik słodziak!! i w tej fajnej kurteczce z HM

bardzo fajne te krzesełka - mi się podoba to brązowe
Ja wlasnie dalam mlodemu zupe i juz mu dawalam ostatnia lyzeckke a on zwymiotowal wszytsko.. i tyle z naszej zupki wszytskie ciuchy i bujaczek poszly do prania bo oczywiscie brudne..

a kurrteczke zeczywiscie kupilismy w H&M'ie bo byla promocja i kosztowala 60 zl i spodnie dresowe tez mu tam kupilismy i adidaski

a co do krzeselek to tez brazowe podoba misie najbardziej i chyb a bedziemy je zamawiac bo ni sa drogie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Przystojniak

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Ela zazdraszczam tzta mój by okien nie umył, zreszta bym mu nie dała bo gańba przed sasiadami
moj tez myje okna; juz nie pamietam kiedy ja to robilam..;p trzeba sobie wyszkolic faceta..

Cytat:
a do Filipka Agusi mam wyjątkową słabośc bo on taki słodziak jest
http://www.youtube.com/watch?v=3OqbAo2-V04
hihi zarumienilam sie ze moj syncio sie komus tak spodobal :P a chlopcy .. normalnie wrewelacja pieknosci

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
W czwartek bylam z Bianką u lekarza, pediatra powiedziala, ze jest ponad normę. Jest bardzo silna, wazy juz 7200 i ma 72 cm dlugosci!!!!
Jestem w szoku, bo te wszystkie dzieci na poczekalni,które miały pol roku byly mniejsz niz moja mala No i jestez niej bardzo dumna, bo jak dostawala zastrzyk to nie plakala tylko smiala sie do lekarki i poglaskala ją po policzku

Co do spiralki to powiem szczerze, że polecam, Wcale nie jest to takie straszne uczucie jak sie naczytalam. Ja praktyczne nic nie czulam,ale to podobno dlatego, że poszlam w czasie okresu.

super ze mała nie plakala przy szczepieniu zuch dziewczyna z niej
a jesli chodzi o spiralke to zawsze bylam przeciwna takim zabiegom bo nie chciala bym miec czegos takiego w sobie ale ty czujesz sie z tym doobrze to swietnie! to jest najwazniejsze

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 16:03   #815
kolanosia
Rozeznanie

hej kobitki!

Nie było mnie parę dni i zaraz bedę Was nadrabiać!

U nas cyrki z jedzeniem zakończone i malutkiej wrócił apetyt Dziś zaczynamy deserki i zobaczymy czy jej podpasują
A tak ogólnie to przez tydzień nie zaglądałam i myślę, że w tym tyg nie będzie lepiej bo świeta, sprzątanie i przygotowywania do chrztu Lenki.....wieczorem jestem już tak padnięta, że zasypiam na siedząco

Lecę nadrabiać!
Stary 2010-03-29, 16:14   #816
katekatee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Verusia 23 Pokaż wiadomość
Witam wasdawno mnie nie bylo ale jak zwykle brak czasu,i weny ale co jakis czas was poczytujeMoj Oliwier skonczyl 3 ale nadal tak co drugi dzien ma kolki,,ciekawe ile to cholerstwo bedzie jeszczce go meczylo...a tak poza tym wszystko dobrze..Maluszek zdrowy i coraz kochanszy

Pietrusia-moj Olik urodzil sie 24.12 acha no i posylam foteczke do albumu..
Śliczny chłopczyk i bardzo ładne imię

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
Przystojniach
Cytat:

Cytat:
Hej kochane)

Ojej to rzeczywiście bardzo duża ta Twoja córeczka, mój Wiktor będzie miał z 7200 ale nie wiem ile cm. Aż go zmierzę z ciekawości. Bo on też jest długi jak na swój wiek i szybko rośnie jak na urodzeniowy wzrost 50cm ale Twojej małej to raczej nie przebije

Cytat:

moj tez myje okna; juz nie pamietam kiedy ja to robilam..;p trzeba sobie wyszkolic faceta..
Wiesz to nie jest kwestią wyszkolenia bo on sam mi bardzo dużo pomaga, ale u Nas to tak jest żę faceci pewnych rzeczy nie robią i koniec. Mnie to wkurza ale jak potem mam być obgadana że jestem leber bo za mnie chłop okna musi myć to wolę je sama umyć.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 16:17   #817
domi7ks
Zakorzenienie

hej

Malinka Twoje łobuzki sa extra a ten malutki to bomba...mmm zieciunio powiem Ci, ze jak na mje oko to pasuja z Polcia do siebie

Mi tez przyszla nagroda z Vichyfa jne te kosmetyki

Agusia fajne to krzeselko brazowe do mebli mi by pasowalo

gdzie Brombi??

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-29, 17:08   #818
zebra666
Zakorzenienie

Mój mały ledwie daje rady wytrzymać 2,5 h między posiłkami choć zdarza mu się 3 h nie jęczeć... Ale rzadko... Zaraz wystawie go za okno: Jak ostatnio nie marudził tyle tak dzisiaj chce mnie wykończyć... Czy Wasze maluchy kończąc trzeci miesiąc miały jakieś takie chumory? Ja już nie wiem...O 16.20 zjadł bo już woda go nie przekonywała i zjadał łapki... i spiący był ... i teraz walcze z jego usypianiem- konik gra a on nadal się co jakiś czas jeszcze wierci... chociaż nie jęczy:\ pocieszam sie, że za 2 godziny go okapie i ok 20 będzie już spał napewno... Ale boję się jaka noc nas czeka... jak znowu atak kolki o3 lub 5 to zeświruję...

A ten Dicoflor to wielka zagadka... Wiecie na ulotce pisze niby o regulowaniu itd ale wyszczególnione są alergie i biegunki... o zaparciach ani słowa... Właśnie dzisiaj zrobił papkowatą kupkę.. a 2 dni miał rzadkie choc i tak nie lajtowe...Pogadam w czwartek z pediatrą niech coś mi mądrego powie albo oszaleje... jeszcze prawie jak da mu żelazo to dopiero bęzie źle chciałabym mu rozszerzać diete już i dać witaminki na lepsze wchłanianie żelaza ewentualnie żelazo dawce jak najmniejszej się da żeby coś pomagało ale nie szkodziło tak... bo bóle brzuszka po żelazie plus kolki które ma to już nie dla mnie.

Kiedy u Was minęły kolki(jeśli pociechy je miały) i ekscesy z gazami?Kupami? Ja nie wiem na ile się nastawiać...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:16   #819
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Verusia 23 Pokaż wiadomość
Witam wasdawno mnie nie bylo ale jak zwykle brak czasu,i weny ale co jakis czas was poczytujeMoj Oliwier skonczyl 3 ale nadal tak co drugi dzien ma kolki,,ciekawe ile to cholerstwo bedzie jeszczce go meczylo...a tak poza tym wszystko dobrze..Maluszek zdrowy i coraz kochanszy

Pietrusia-moj Olik urodzil sie 24.12 acha no i posylam foteczke do albumu..
Słodziak i zdrówka z okazji małych urodzinek
Cytat:
A JA DZIŚ PIERWSZA? ...

mamy 2 ząbki

...
gratulacje zębulków
Cytat:
Dzien doberek

u nas jakos leci...
Maly caly czas nieswoj...pokrecilo mi sie z jedzeniem i znow budzi sie glodny w nocy...

W sobote bylismy na malych zakupkach i kupilismy jeszcze jedno krzeselko dla malego o takie:

Załącznik 2987623

No i w wyniku malego nieporozumienia mamy tez...spacerowke....Chicc o, 5 kg, kolor....czerwony....
No całkiem małe te zakupki
Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Aniulka mi się wydaje, że ten Dicoflor dłużej podawany może działać zapierająco- dziiaj u an skupka była zbita bardziej niż ostatnio więc nie będę dawała... i zobaczę jak będzie...
No to macie zaparcie:\a cierpi przy tym czy tak w miare lajtowo? Może to ten Dicoflor? Wiesz moja znajoma mi pisała, że ona to podawała ale np tydzie i odstawiała(tak lekarz poradził) u nas anwet jak była 2 dni rzadsz amusiałam pomagać więc nie wiem... wole żeby robił papkowate a sam. Zobacze jaki będzie efekt... rano dostał ostatni arz 1/saszetki. Nie dam mu wiczorem już i zobaczymy... Bo w nocy nie było napadu płaczu czy gazów o 3eciej...w eicie jak sie cieszyłam??? dopóki o 5 nie zaczęły się jazdy... ciężko było uspokoić! Płakać mi się chciało.. ululałam +suszarka, szum radia i o 5.40 zjadł i apał do 8.1~5 z mamusią już jak aniołek... i kupa o 8.30 papowata... coś podjękiwał i cisnął nie szło wizełam wymasowałam docisnęłam nóżki i wyszła i nie płakał chociaż przy tym... Zostane przy samym Sab Simplexie 3-4 razy na dobę do mleczka dodaje już... zobaczymy... spróbuję nie dawać mu popołudniu, bo wtetdy nei ma jazd rzdanych a dam mu w nocy do karzdego karmienia...(23, 3,5.30). Podawąłm mu wode sama przegotowaną ale nie poprwiła się konsystencja kupy może trzeba dłużej ? w sumie pare razy po trochu pociumkał ...w nocy 40 ml , wcześniej 30.

...

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Witam poniedzialkowo
Weekend jak zwyle szalony, w sobote też mieliśmy spotkanie w sprawie chrztu, zamowiliśmy torta. ten tydzien to na pewno będzie zwariowany, przygotowania do chrztu, świąt i jeszcze do pracy musze podskoczyć
...
Ponawiam pytanie o ten gluten, dla mamuś piersiowych - jak podajecie do mleka czy słoiczkow???

...
To tak jak u nas - chrzciny w wielkanoc...
Ja po skończeniu 5 m-ca wymieszam kaszę mannę gotowaną na wodzie z kaszką bobovita
Cytat:
Ach mój przystojny zięciuś
Cytat:
upatrzylismy a raczej ja upatrzylam krzeselko dla Filipcia

ktores z tej aukcji http://www.allegro.pl/item961962211_...olor_w_wa.html

podoba mi sie grey i brown co o nich myslicie?
Brązowe - świetne
Cytat:
Dzieciaczki super a do Filipka Agusi mam wyjątkową słabośc bo on taki słodziak jest

Ja zgodnie z obietnicą prezentuje moich łobuzów- Domi to szczególnie for you
Ja miło patrzy się na takich zgranych chłopaków
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:17   #820
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzieciaczki super a do Filipka Agusi mam wyjątkową słabośc bo on taki słodziak jest

przystojniaczki

U nas ma kolki pomogl esputicon, minely jakos tak w 3 miesiacu. Ale teraz mala mecza gazy i znow daje esputicon i jest ok. Z kupkami u nas to jest albo codziennie albo co drugi dzien i to juz wtedy dziecko mam do mycia bo wylatuje z pieluchy z kazdej strony.
A dicoflor nam nie podpasowal(mielismy go jako oslone jak mala brala antybiotyk) i biegunka byla, pediatra mowi ze jest dosladzany ( mialam saszetki)

Teraz prosze mnie oswiecic, zaczelismy juz 5 mies i nie wiem czy zaczynac wprowadzac sloiczki, jestesmy od jakiegos czasu na modyfikowanym i ostatnio jak bylismy na szczypieniu nic o rozszezeniu diety nam nasza pani doktor nie mowila, mam spokojnie czekac do nastepnego szczypienia czy lepiej zadzwonic i sie dopytac?
I co podajecie do picia? Herbatki, wode? Ile dzieciaczki pija?
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:27   #821
DiTu77
Zakorzenienie

Cytat:
oj targał targał te włosy
obydwa szkraby superaśne
czyli juz dwójka a będzie trójka??

ja bym chciała dwójke łobuziaków ale boję się że sobie z dwójką nie poradzę

kurde wyszykowalam się żeby iść jeszcze na spacer a tu zaczęło lekko padać
Z dwójką jest łatwiej
Cytat:
Hej kochane)

Zanim Was nadrobię to powiem, ze u nas oki. Nie było mnie kilka dni, bo w piatek w końcu założylam tą spiralę, a przez caly eekend mielismy gosci i nie mialam chwili wytchnienia...

Brawo dla malutkiej - a to ci kobietka nie od parady, no i zuch, że nie płakała
Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
hej kobitki!

U nas cyrki z jedzeniem zakończone i malutkiej wrócił apetyt Dziś zaczynamy deserki i zobaczymy czy jej podpasują
A tak ogólnie to przez tydzień nie zaglądałam i myślę, że w tym tyg nie będzie lepiej bo świeta, sprzątanie i przygotowywania do chrztu Lenki.....wieczorem jestem już tak padnięta, że zasypiam na siedząco

Lecę nadrabiać!
Się podpisuję
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
hej

Malinka Twoje łobuzki sa extra a ten malutki to bomba...mmm zieciunio powiem Ci, ze jak na mje oko to pasuja z Polcia do siebie

Mi tez przyszla nagroda z Vichyfa jne te kosmetyki

Agusia fajne to krzeselko brazowe do mebli mi by pasowalo

gdzie Brombi??
Ja też dziś dostałam Vichowe nagrody
Cytat:
Mój mały ledwie daje rady wytrzymać 2,5 h między posiłkami choć zdarza mu się 3 h nie jęczeć... Ale rzadko... Zaraz wystawie go za okno: Jak ostatnio nie marudził tyle tak dzisiaj chce mnie wykończyć... Czy Wasze maluchy kończąc trzeci miesiąc miały jakieś takie chumory? Ja już nie wiem...O 16.20 zjadł bo już woda go nie przekonywała i zjadał łapki... i spiący był ... i teraz walcze z jego usypianiem- konik gra a on nadal się co jakiś czas jeszcze wierci... chociaż nie jęczy:\ pocieszam sie, że za 2 godziny go okapie i ok 20 będzie już spał napewno... Ale boję się jaka noc nas czeka... jak znowu atak kolki o3 lub 5 to zeświruję...

A ten Dicoflor to wielka zagadka... Wiecie na ulotce pisze niby o regulowaniu itd ale wyszczególnione są alergie i biegunki... o zaparciach ani słowa... Właśnie dzisiaj zrobił papkowatą kupkę.. a 2 dni miał rzadkie choc i tak nie lajtowe...Pogadam w czwartek z pediatrą niech coś mi mądrego powie albo oszaleje... jeszcze prawie jak da mu żelazo to dopiero bęzie źle chciałabym mu rozszerzać diete już i dać witaminki na lepsze wchłanianie żelaza ewentualnie żelazo dawce jak najmniejszej się da żeby coś pomagało ale nie szkodziło tak... bo bóle brzuszka po żelazie plus kolki które ma to już nie dla mnie.

Kiedy u Was minęły kolki(jeśli pociechy je miały) i ekscesy z gazami?Kupami? Ja nie wiem na ile się nastawiać...
Zebro - bardzo Ci wspólczuję Madzia ostatnio darła się z pół godziny, bo moja babcia uraczyła mnie zupą warzywną w której była brukselka i fasolka szparagowa i już wiem, że Madzia jej nie lubi i myślałam że oszaleję z bezsilności. A co dopiero by było gdyby ciągle coś jej dolegało...
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:30   #822
zebra666
Zakorzenienie

U nas Dicoflor przez dwa dni zmiekczył kupę, ale dzisiaj była już papkowata plus, że nie zmniejszyły się kłopoty brzuszkowe... ja poje wodą z niewielką ilościąherbatki ale próbuję samą wodę też dawać...aczkolwiek wtedy się kończy wściekłością więc może będę niedużo herbatki dawać żeby coś tam czuł... teraz pił mniej:\ ale spróbuje nocne karmienie zastapić herbatką...aż sięboję co to będzie! może tu tkwi problem... dziewczyna z innego wątku miała jak my i problem minął jak karmieni nocne zamieniła na herbatkę.. i kupa się poprawiła i nie było ryku po2óch h od karmienia...Więc próbuje dzisiaj-bez Dicofloru, karmienie z herbatką...

Ditu mam nadzieję, że problem tkwi w tym akrmieniu nocnym(w nocy zwolniony metabolizm) bo w dzien bywa róznie ale nigdy tak źle jak po karmeiniu nocnym. Jak wypadało o 1.30-2(jak wcześniej go kapałam) ryk był ok4-4.30 Jak karmię go ok 3 to ryk jest ok 5....a kupa po paru h jest niełatwa... Dawniej karzda była rzadka

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-03-29 o 17:33
Stary 2010-03-29, 17:47   #823
olalicious07
Zadomowienie

GG do olalicious07

heeej
Już po weekendzie, ale szybko minał... Blance ząbki ciągle rosną, bo marudna jest strasznie, ale już się chyba troszkę oswoiła z nowymi nieprzyjemnymi doznaniami.. my zreszta też.

Weekend poza krzykami małej mieliśmy super, w sobotę wyszliśmy w końcu do nowego centrum handlowego( Port Łódź),a Blanka została z teściową, a później razem z nią pojechaliśmy do znajomych na szybką kolacyjkę - obie znajome pary planują dzieci, więc są w Blancie zapatrzeni jak w obrazek i o wszystko wypytują A w nowo otwartym Smyku znalazłam fajną "promocję" - już od dawna chciałam kupić tego słonia http://www.allegro.pl/item969739812_...la_dzieci.html
ale wydawał mi się za drogi ( w smyku 109, w dino 120...), a tam się pomylili i na jednej półce byly za 109, a na drugiej za 49 i jeszcze od tego 15% zniżki, a słoń rewelacja

I teraz pomóżcie moje kochane.. jak naturalnie zakonczyc laktacje? Ściągam pokarm już coraz rzadziej, ale piersi mam twarde jak skała jak dłużej niż 5h w ciągu dnia nie odciągne,a po nocy to juz w ogole koszmar... i wlasnie po 5h odciagnelam 180ml mleka..juz jestem tym bardzo zmeczona i mam serdecznie dosc
olalicious07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 17:52   #824
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:

Przystojniach

a co do laktacji to mi sama zanikla ale slyszalam ze w aptece kupuje sie tabletki specjalne zeby laktacja dobiegla konca i przepisuje je ginekolog

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Edytowane przez Agusia_a9
Czas edycji: 2010-03-29 o 17:57
Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 18:55   #825
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam

Słyszałam żeby przerwać laktacje można owinać się elastycznym bandażem na noc i na dzień ponoć pomaga

Słonik fajowy a z ceną to Ci się udało

U Nas też mała teraz je co 2 godz i niestety w nocy też się budzi więc w końcu się zdecydowałam na mleko Nan i dziś podam jej małej zobacze czy będzie spała dłużej

Aniulka malutka ma już dwa ząbki super
Bede poźniej bo mała głodna
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 20:23   #826
asioczka
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

mamy 2 ząbki

ale to juz chyba pisałam
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Ale tu cichutko, chyba Wasze skarby daja pospac, bo moja jakos w nocy nie bardzo chciala i budzila sie co chwile jestem taaaka nie wyspana normalnie jak mala byla noworodkiem bylo lepiej
oj moja sie tez ostatnio w nocy nie budzila, tylko spala od kapieli do okolo 6. a dzis sie budzila kilka razy po 2iej i o 5ej juz o jedzonko wolala. a w dzien jest taka zmierzla, ze ile tylko mozemy to spacerujemy bo w domu ciezko wytrzymac z nia

Cytat:

się rozpisałam ale nie wiem już co zrobić... Asioczka ten esputicon po jakim czasie działał ? jak go podawałam to miałam wrażenie, że nie ma reakcji... były niby bączki ale bóle brzuszka takie same.
u nas pomagal od razu. teraz tez daje na noc i rano, zeby ladnie pierdziuszki odchodzily.

Cytat:
Witam witam poniedzialkowo

Widze ze wasze dziecioczki sa marudne.. moje tez cos sie psuje.. marudzi mi caly dzien krzyczy.. juz nie moge tego sluchac normalnie.. ale ma dziasla czerwone wiec pewnie to zabki ..:/ dzisiaj zarejestrowalam fifika na 16.04 na szczepienie. bleh jak ja tego nie lubie..

brak mi wenyyy idem do klubu zobaczyc co zescie naskrobaly
kurde ja w klubie utknelam i nie moge znalezc czasu na nadrobienie, a jeszcze zalozylyscie watek ze zdjeciami!

Cytat:
ach ach ! cudny!

Cytat:

pierdziuszki super ! az sie TZ z kuchni pytal "kto tak pierdzi"?
przystojniaki z tych Twoich facetow!

Cytat:
hej kobitki!

Lecę nadrabiać!
super, ze apetyt znowu jest

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
przystojniaczki

U nas ma kolki pomogl esputicon, minely jakos tak w 3 miesiacu. Ale teraz mala mecza gazy i znow daje esputicon i jest ok. Z kupkami u nas to jest albo codziennie albo co drugi dzien i to juz wtedy dziecko mam do mycia bo wylatuje z pieluchy z kazdej strony.
A dicoflor nam nie podpasowal(mielismy go jako oslone jak mala brala antybiotyk) i biegunka byla, pediatra mowi ze jest dosladzany ( mialam saszetki)

Teraz prosze mnie oswiecic, zaczelismy juz 5 mies i nie wiem czy zaczynac wprowadzac sloiczki, jestesmy od jakiegos czasu na modyfikowanym i ostatnio jak bylismy na szczypieniu nic o rozszezeniu diety nam nasza pani doktor nie mowila, mam spokojnie czekac do nastepnego szczypienia czy lepiej zadzwonic i sie dopytac?
I co podajecie do picia? Herbatki, wode? Ile dzieciaczki pija?
moja pije roznie, czasem nie jestem jej w stanie wcisnac wiecej niz 40 ml przez caly dzien. staralam sie dawac jej wode, ale nie pila prawie wcale. dosypuje troszke granulek herbatki rumiankowej i czasem wypija na raz okolo 40-60ml. ogolnie zasada jest taka, ze dziecie na mleku modyfikowanym powinno na dobe wypic tyle, ile zjada mleka jednorazowo. teraz daje soczek z jabluszka (tzn jak nie doje deserku, to reszte rozcienczam woda i daje jej do picia, to wypija nawet 80 ml na raz i jej malo.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012

Edytowane przez asioczka
Czas edycji: 2010-03-29 o 20:24
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:18   #827
kachula27
Zakorzenienie

Dziewczynki pomożcie,potrzebuje zabaweczki dla corci siostry,mala ma w pon za tydzien chrzciny i chcialam jej jakas zabaweczke jeszcze dokupic,polecicie cos bo ja zupelnie nie mam pojecia jaką

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-29, 21:39   #828
simpatica
Zakorzenienie

haj mamusie,
w ogóle to wybaczcie że nie zacytuje żadnego posta ale już się dziś zbieram do pisania conajmniej 6 raz Ola była dziś taka marudna że szok. Najlepiej to na rękach i w terenie teraz na szczeście zasnęła. Ale pochwalic ją muszę ze w nocy z pt na sob przespała całą noc pierwszy raz jej się to zdarzyło i tak jak myśleliśmy - był to jednorazowy wybryk chyba szczepienie tak na nią wpłynęło miałam wstawic zdjęcie pieprzyka ale aparat został na górze i niechce mi się po niego iśc jutro może wstawię

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 07:41   #829
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie i uciekamy bo musimy z małą jechac żeby pobrali jej krew

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 08:38   #830
katekatee
Zadomowienie

Witam Ale tu ostatnio puściutko. Ja też się będe zaraz zbierać może mi się uda troche pracy napisać.
I mam pytanko znowu o kupie Wiktor jak ostatnio robił 3-4 dziennie to przestałam mu dawać owoce i teraz robi kupy już nie takie wodniste tylko bardzo zbite, bym powiedziała że lekko uformowane (cóż za opis) czy ktoś też tak ma Ja już nie wyrabiam albo robi po kilka dziennie albo jakieś dziwaczne, brak słów.

Aniu trzymamy kciuki za badanie
Kachula nie wiem ile chcesz wydać na zabawkę ale w jak pisałam w Auchanie jest promocja na tego Szczeniaczka uczniaczka z FP razem z taką piramidką za 119 zł. Taniej na allegro nie kupisz. Wiktor jest zachwycony jak ten szczeniaczek mówi czy spiewa.

Idę się ogarnąć.

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 08:50   #831
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kate u nas kupy sa regularne i normalne wiec nie wiem

Aniulko aby obylo sie bez wielkich placzow

taka ladna pogoda ze my pewnie znow spedzimy dzien na placu zabaw.

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:24   #832
zebra666
Zakorzenienie

Wymiękam z kupami mojego syna i koniec w nocy testwowaliśmy Bebilon comfort ale już mi przeszło... pitole to... dam mu chyba soku z jabłuszka z 2 łyżeczki i zobaczę... Leci mu 4ty miesiąc... juz 2 tyg temu jak dostał to było ok... nie reagpował dziwnie.

Stary 2010-03-30, 09:35   #833
mamrotka
Wtajemniczenie

No i poczulam sie dzis w nocy jak wyrodna matka Nigdy wiecej nie bede dziecka oszukiwac ani woda ani herbatka, a niech sobie je kiedy bedzie chciala. Toz to byl istny horror. Czy moze jestem slaba psychicznie i mam tz do tego zatrudnic i niech on walczy z mala Wole juz wstac i zrobic butelke i to nic ze ona zazwyczaj gora 60 ml jada o tej 4 nad ranem
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:45   #834
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Cytat:
Brawa dla Blaneczki

Cytat:
Super, ze apetyt wrocil

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
I teraz pomóżcie moje kochane.. jak naturalnie zakonczyc laktacje? Ściągam pokarm już coraz rzadziej, ale piersi mam twarde jak skała jak dłużej niż 5h w ciągu dnia nie odciągne,a po nocy to juz w ogole koszmar... i wlasnie po 5h odciagnelam 180ml mleka..juz jestem tym bardzo zmeczona i mam serdecznie dosc

Mam podobnie...
Musisz isc do gina, zeby wypisal ci tabletki na zakonczenie laktacji

Cytat:
witajcie i uciekamy bo musimy z małą jechac żeby pobrali jej krew

Cytat:
I mam pytanko znowu o kupie Wiktor jak ostatnio robił 3-4 dziennie to przestałam mu dawać owoce i teraz robi kupy już nie takie wodniste tylko bardzo zbite, bym powiedziała że lekko uformowane (cóż za opis) czy ktoś też tak ma Ja już nie wyrabiam albo robi po kilka dziennie albo jakieś dziwaczne, brak słów.

André tez od kiedy kupki mu sie unormowaly i dostaje sloiczki ma kupki bardziej "uformowane" i bardziej zbite

Witam

my bylismy wczoraj u pediatry po poludniu, bo cos sie martwilam, czy maly nie chory jest, ale zostal osluchany i wszystko ok

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:53   #835
aniulka8204
Wtajemniczenie

hej dziewczyny my już po pobraniu krwi
dzięki za kciuki

była znów dzielna ale niepobierała jej z żyły tylko z paluszka znowu
przy ukłuciu nie płakała tylko pomarudziła troche jak jej paluszek ściskała żeby ta krewka leciała a tak to zuch dziewczynka

u nas w nocy dziś tez pobudka co 3godziny jakoś dziwnie bo czasami śpi po 5godzin a tu głodomorek jadł co 3godz

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:

Witam

my bylismy wczoraj u pediatry po poludniu, bo cos sie martwilam, czy maly nie chory jest, ale zostal osluchany i wszystko ok
to dobrze że z małym wszystko OK
Stary 2010-03-30, 09:58   #836
karolina84
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
heeej
Już po weekendzie, ale szybko minał... Blance ząbki ciągle rosną, bo marudna jest strasznie, ale już się chyba troszkę oswoiła z nowymi nieprzyjemnymi doznaniami.. my zreszta też.

Weekend poza krzykami małej mieliśmy super, w sobotę wyszliśmy w końcu do nowego centrum handlowego( Port Łódź),a Blanka została z teściową, a później razem z nią pojechaliśmy do znajomych na szybką kolacyjkę - obie znajome pary planują dzieci, więc są w Blancie zapatrzeni jak w obrazek i o wszystko wypytują A w nowo otwartym Smyku znalazłam fajną "promocję" - już od dawna chciałam kupić tego słonia http://www.allegro.pl/item969739812_...la_dzieci.html
ale wydawał mi się za drogi ( w smyku 109, w dino 120...), a tam się pomylili i na jednej półce byly za 109, a na drugiej za 49 i jeszcze od tego 15% zniżki, a słoń rewelacja

Mi synek odrzucił pierś jak nie karmiłam tydzień (byłam w szpitalu), nie chciał też pić mojego odciągniętego mleka jak je podgrzałam (nie wiem czemu, ale mu nie smakowało). A jak był głodny to nie dałam rady szybko ściągać więc postanowiłam rzucić w cholerę ściąganie. Ja nie brałam żadnych tabletek bo z reguły lekarz przepisuje bromergon lub coś podobnego, lek ten ma mase skutków ubocznych. Ja jak czułam że piersi mi twardnieją to odciągałam troszkę by pierś nie była twarda i z dnia na dzień musiałam odciągać coraz mniej, coraz mniej aż nie odciągałam wcale. Czasem trochę mleczka samo wyleciało więc musiałam chodzić jeszcze w wkładkach laktacyjnych. Tyle że ja nigdy nie miałam żadnego zatoru więc się nie bałam tak robić.
karolina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 09:59   #837
aniulka8204
Wtajemniczenie

dziewczyny ostatnio moja mała zaczęła znów troszke sobie ulewać po jedzonku a nawet jak pośpi i się obudzi to tez sobie uleje
nie wiem czy to z powodu tego że się strasznie zaczyna wiercić siłować przewracać na ten brzuszek a ostatnio nawet zauwazyłam jak siedzi na lezaczku to tak jakby chciała się podnieść do siedzenia
raczki wyciąga do przodu i jakby się podnosiła do siadu no masakra aż się troche boje ją zostawiać w tym leżaczku bo stwora mała wydziwia niemożliwie
moja mama powiedziała że ona szybko bedzie chodzić bo jest strasznie silna i się cieszy że to po babci czyli po niej bo ona miała 8miesięcy to juz dreptała a jak 10miesięcy to se po nocniczek sama chodziła do łazienki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-30, 10:43   #838
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Witam mamusie nie bylo mnie jeden dzien i troszke nadrabiania mam

Powiem tylko ze bylam z Kamilka u lekarza bo to odparzenie nic jej nie schodziło pani doktor dala jej masc i mowila ze zejdzie ale jak narzie robi sie jej jeszcze gorsze niz bylo ale smarujemy cierpliwie

No i dziaselka mamy juz spuchniete wiec tylko patrzyc jak zabek sobie wyjdzie

Lece was nadrobic

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:59   #839
belladonna78
Raczkowanie

Hello
Ale się długo zbieram do pisania zawsze...

Cytat:
Witam Ale tu ostatnio puściutko. Ja też się będe zaraz zbierać może mi się uda troche pracy napisać.
.
Kate, no nie shizuj wszędzie piszą, że kupy niemowlaków mogą wyglądać baardzo różnie. za przeproszeniem - my też nie robimy takich samych na pewno wszystko jest ok jak nie ma biegunki, mega zatwardzeń, krwi ani przezroczystego śluzu w kupie to wszystko jest giczes.

Ja wczoraj przymusowo nie wyszłam na spacer, TZ zapomniał wyjąć klucz od sutereny z kieszeni a tam wózek oczywiście

No ale dzisiaj na pewno pójdziemy

Kupiłam w końcu laktator elektryczny medeli, i jestem całkiem całkiem zadowolona, na dwa podejścia (i to po jedzeniu małego z jednej piersi) ściągnęłam 170ml a do tej pory max. było raz 120, a tak to max 100.
Trochę głośny jest ale Bart się nie boi więc oks.

Mam pytanie - czy i jak myjecie nowe zabawki, takie których prać nie można, przed daniem dziecku? Bart zaczyna wszystko ciągnąć i pchać do buźki i nie mam pomysłu jak zrobić, żeby to było w pełni bezpieczne.

Miłego dnia!

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-30, 10:59   #840
Katarina081
Raczkowanie

GG do Katarina081

Kropeczko R AT U J!!!!
Mojej małej wyrzynają się kły!!! No i nie wiem jak to dokladnie wygląda, bo ona ma tak jakoś ten ząbek daleko z boku, to normalne?? No i tak dziwnie się wyrzyna, bo widac już tak jakby dół ząbka (już biały), ale wychodzący nie z dołu, tylko z zewn strony dziąsła, mniej wiecej tak pośrodku. Twojemu też się tak wyrzynały??

Nie wiem co mam robić. Może pojdę do lekarza, ale chociaż wiem dlaczego ona taka marudna i pcha wszystko na boki.

A tak w ogóle to dzien dobry wszystkim, oczywiscie wczoraj Was nie nadrobilam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości