|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
... choć nie Westwood
|
Dot.: Amatorki - czyli mam prawo jazdy i co dalej? - cz. II
Wystarczy go podładować i potem sam się ładuje, spokojnie
![]()
![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
Tylko chwilę musisz nim pojeździć, żeby się porządnie naładował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aby akumulator naładować w czasie jazdy, musiałaby pojeździć z jakaś godzinkę. Niebawem ruszam w trasę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Poza tym, taki juz raz padnięty aku to niestety, ale jest podatniejszy na rozładowanie, na padnięcie od mrozu itd... tak mi się przynajmniej wydaje. 2 akumulatory w 2 autach wymienialiśmy, więc takie właśnie wnioski wyciągam... Poza tym nie umiem jeździć płaskimi samochodami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
Zabijcie mnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a w ogóle to dziwne wg. mnie, że się wyładował bo nie zostawiłam na światłach, jeździłam nim w pt, w sob nie, a w ndz był wyładowany. No takich numerów to wcześniej nie robił. ![]()
![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy przez brak tylnej lampki przeciwmgielnej mogę nie dostać przeglądu? Nie mogę jej nigdzie kupić, a przegląd mi się kończy we wtorek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
To musi byc cos nie tak.... Albo aku juz skonczyl swoj zywot, albo faktycznie alternator do wymiany lub byc moze jakies spiecie. Mi tez sie kiedus aku wydoil - w****. naladowalam za 2 dni to samo, kupilam nowy i po kilku dniach i ten padl - okazalo sie, ze mam poprzecierane kable i zaroweczka w bagazniku sie ciagle swiecila
![]()
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
Papiszynka, no cóż,stało się. Niezbyt ładnie,że odjechałaś,ale domyślam się,że to był impuls - ze strachu. Oby nigdy więcej takich sytuacji
![]() JA dziś się przejechałam aż kilometr ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trudno, stało się. W sumie mogłaś zaczekać na właściciela albo mu np. zostawić namiar na siebie, ale już po ptokach. A ja sobie wczoraj byłam zatankować, podjechałam na stację i myślę: podjechać do dystrybutora czy nie? Bo akurat między dystrybutorem a krawężnikiem zaparkował jakiś samochód typu "ogórek" i niby miejsce było żeby się zmieścić, ale chwilę się zawahałam. W końcu jednak podjechałam i stanęłam obok niego, akurat prawie na centymetry się zmieściłam. Pan ze stacji mi zatankował a w międzyczasie właściciel "ogórka" odjechał, ale w sumie też se miejsce znalazł na parkowanie. Jakby 5 metrów nie mógł odjechać i dopiero iść robić zakupy w sklepiku na stacji ![]()
![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
PannaCola, podobno punciaki tak mają. Czy inne fiaty - nie wiem. Że bardzo szybko wsteczny i jedynka przestają współpracować... Na kursie jeździłam samochodem, w którym czasami musiałam wbijać wsteczny 3-4razy, bo nie chciał wejść
![]() ![]()
![]() |
#822 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Na swoje usprawiedliwienie moge powiedziec, ze to jedyny parking w miescie darmowy, ludzie oprocz stawac prostopadle na wyznaczonych miejsach (ja tak stalam) to sobie staja rownolegle na srodku alejki wyjazdowej i zostawiaja naprawde malo miejsca... No i tamten tak stal wlasnie, wiec jak ktos tak parkuje to chyba musi sie liczyc z tym, ze predzej czy pozniej ktos go rysnie ![]() Balam sie powiedziec TŻ, ale powiedzialam to sie tylko posmial ze mnie i kazal to olac, jego firmowy i jego ojca samochody sa cale poobijane od parkingow i nikt nigdy na nich nie czekal ani namiarow nie zostawial... Jemu tez sie zdarzalo "uciec z miejsca zbrodni", stwierdzil ze takie rzeczy sie predzej czy pozniej dzieja i ze jeszcze musze zaliczyc jakas awarie na drodze, zeby zostac prawdziwym kierowca ![]() Cytat:
![]() Przyszlam zaapelowac o trzymanie kciukow ![]() ![]() ![]() Aha, zeby bylo lepiej to wczoraj w nocy snilo mi sie, ze policja mnie zatrzymala i chciala mnie wsadzic do wiezienia (i pobierac odciski butow ![]() Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2010-06-29 o 07:35 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Chociaż zgadzam się też po części z twoim chłopakiem ze ludzie to świnie,nie myślą o kimś,o tym że sami mogą zostać kiedyś tak samo potraktowani ![]() ![]() ![]() Pozostaje ci jedynie zapomnieć już o sprawie i być bardziej uważną na przyszłość ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zaraz jadę z dziećmi,mamą,teściową i bratową na plażę,wysmarzyć zadek na słoneczku ![]() ![]() PannaCola, liczy się to że wogule wsiadasz,nie ważne-kilometr czy dziesięć ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W naszych autach żeby wrzucić wsteczny to trzeba się zatrzymać ![]() ![]() Trzymamy kciuki za Cinkusia ![]() Cytat:
![]() ![]() No staram się jeździć... Choć to nie zmienia faktu,że od siebie spod domu w godzinach szczytu to nie pamiętam kiedy wyjechałam... ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Papiszynko, pierwsze koty za płoty
![]() ![]() Ja ostatnio mam przerwę w jeżdżeniu ale już tęsknię. A to poprawa ![]()
![]() |
![]() |
#828 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy któraś z Was wie co to są kolektorki do klaksonu? podobno są 2 rodzaje a ja nie wiem co to za różnica ![]() a czy ktoś z Was wie czy płyn chłodnicowy można uzupełniać wodą destylowaną?
![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś byłam przerejestrować auto, ale nie moje tylko firmowe
![]() ![]() Też bym chciała na słoneczko, ale siedzę w pracy. Mam iśc na urlop ok. 15-20 lipca, ale pewnie wtedy już będzie lało. A w tym tygodniu i przyszłym zapowiadają upały do 35 stopni ![]()
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
Mam wstepne info ze cikus bedzie zyl hehe
![]() Dziewczyny a wezcie mi powiedzcie taka rzecz, bo mnie to trapi i boje sie, ze sprzeglo dobije. Jak ruszacie to szybko puszczacie sprzeglo? bo jak tak z 2 dobre sekundy trzymam troche wcisniete, jak juz lapie i puszczam do konca dopiero, jak sie rozpedze bardziej. To samo jak parkuje - zazwyczaj sie zatrzymuje, wrzucam 1 no i w sumie przez caly czas nie puszczam sprzegla do konca bo wtedy, tak sobie mysle, ze mam wieksza kontrole zeby w odpowiednim momencie je wcisnac i zahamowac ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- cinkus moj kochany zrobiony, rozrzad, uszczelka i olej wymienione, silnik wyczyszczony z oleju, takze moge juz jezdzic spokojnie, jestem przeszczesliwa ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj zrobiłam 170km służbowym autem, po totalnie obcych trasach (wykrakałam sobie), jestem wykończona...
Ale jaka satysfakcja, że sobie dałam radę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie masz się co przejmować,ja też jak nie muszę to nie wybieram się do centrum w godzinach szczytu ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do sprzęgła to uważam że robisz jak najbardziej poprawnie,ja też parkuję na półsprzęgle ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez agness813 Czas edycji: 2010-06-29 o 18:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W zasadzie nie powinno się dolewać wody, bo rośnie temperatura zamarzania mieszanki chłodzącej, no i nie można łączyć glikolu propylowego z etylenowym (tu link który wrzuciłam do zakładek -temat przedstawiony dość wyczerpująco: http://www.e-autonaprawa.pl/artykuly...hlodzenia.html oraz ) A ponieważ kupiłam auto na wiosnę i było trochę za mało cieczy chłodzącej (nie wiedziałam co było wlane poprzednio) to sobie dolałam właśnie wody destylowanej - lato i wczesną jesień tak prześmigam, a później zamierzam wymienić całość. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#834 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Papiszynka jak się teraz zastanawiam to nie wiem jak parkuje ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#835 |
Zadomowienie
|
A mi cos piszczy przy cofaniu
![]()
![]() |
#836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to mnie pocieszylyscie z tym sprzeglem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I co poza tym... pojezdzilam troche, gaz szaleje bo sie swieci rezerwa, a raz nie swieci, no ale 215km przejechane na pelnym baku, wiec niemozliwe, zeby az tyle palil ![]() No i pisalam, ze kierownice mam w prawo troche, ale to chyba nie jest krzywo kierownica wlozona, bo dzisiaj puszczalam kierownice na prostej i znosilo go na lewo ![]() beoneself, gratulacje ![]() ![]() Ah, tak sobie dzisiaj jechalam i nie wierzylam we wlasne szczescie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 |
Zadomowienie
|
Oj mozliwe mozliwe
![]() ![]() Teraz przejezdzam ok 650 km a jak sie tylko rezerwa zapali to lece szybciutko na stacje - nienawidze tej zaroweczki ![]()
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Mój przejeżdża ok 600
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
... choć nie Westwood
|
Ja mam bak 50 l i chociaż nigdy nie wyjeździłam go do końca (mój TŻ twierdzi, że nie jestem pełnoprawnym kierowcą, bo nigdy nie jeździłam na rezerwie), starcza na ponad 700 km, ja najwięcej ok 600 wyjeździłam po pełnym zatankowaniu, nie lubię mieć mniej niż połowę :P
Strasznie zazdroszczę Wam, że jedziecie nad morze i to jako kierowcy! Mi się wyjazd żaden nie zapowiada, tym bardziej tak daleko ![]() ![]() Nigdzie nie mogę znaleźć wkładu "For her". NIGDZIE! Szukałam na wszystkich stacjach w mieście i poza, we wszystkich supermarketach i mniejszych sklepach... będę musiała zamówić na Allegro, choć moja matka już narzeka na te zewsząd przybywające paczki. Ech..
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.