![]() |
#811 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Opinie o pieluszkach wielorazowych
wg mnie najlepsze są wełniaki bbh - na rzepy, ale miękkie, szybko się zakłada, nawet bez lanolinowania nic nie przecieka, wygodny krój, ładnie otulają pieluszkę
![]() bianka wcześniej o nich pisała chyba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/1604143451...#ht_8994wt_910 Tu jest akurat zestaw 12 pieluch, ktory kupowalam ale ten sprzedawca ma tez zestawy z inna iloscia pieluszek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
Martynko a czy kupowałaś coś jeszcze? Jakieś otulacze, dodatkowe wkładki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kazda z kieszonek ma juz dwa wklady w zestawie i na dzien te dwa wklady spokojnie starczaja ale jak nie chcesz wstawac w nocy zeby przewinac dziecko, to polecam dokupic wkladki bambusowe- jedyne co dokupilam do pieluszek. Do tej pory wystarczaly nam 2 bambusy plus jedna zwykla wkladka ale teraz juz kiepsko taki zestaw trzyma (mala ma juz 7 miesiecy) i musze dokupic bambusy zeby ladowac po 3. Jak chcesz, to na noc mozesz tez zakupic formowanki bo podobno dobrze trzymaja ale ja nie uzywam wiec nie wiem jakie sa dobre. Uzywam jedynie kieszonek bo sa proste w obsludze i bardzo szybko sie przewija dziecko (tak jak przy jednorazowkach). No i nawet facet sobie z nimi poradzi a to tez dla mnie duzy plus bo jak pojde do pracy to mala przez ten czas bedzie siedziala w domu z tatusiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
A kupowałaś papierowe wkłądki na kupę?
Czyli na rzepy lepsze. A rzepy się nie zużywają potem? Dziękuję Ci bardzo za rady. Mam siostrę w Londynie więc zamówię i mi przywiezie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rzepow uzywam te pieluszki od listopada i rzepy wygladaja tak samo jak wygladaly gdy pieluszki byly nowe. Aha i bedziesz potrzebowala tez olejek eteryczny do wiadra z pieluchami (lawenda albo drzewo herbaciane) daje sie okolo 3 krople. Na ebayu mozna tanio kupic butelke 100ml. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Raczkowanie
|
O olejku wiem, mam już zapisane kilka koniecznych rzeczy do kupienia przy okazji kupna pieluch.
Dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Zadomowienie
|
prunelle dzięki, a oriętujesz się gdzie można kupić wełniaki bbh?
Dziewczyny a co sądzicie o tych otulaczach: http://ekomaluch.pl/otulacze-bawelni...,p1617,l1.html Czy warto je zakupić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale powtorze- sa miłe i miekkie, niestety przeciekaja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Zadomowienie
|
lemoorka wielkie dzięki. Ja nie koduje wiec jeszcze nie raz będę pytać o to co już było..
Mam kolejne pytanie ![]() Który rozmiarowy otulacz byście polecały: imse vimse, nature babies, bambino mio czy tots bots. Chciałabym kupić najlepszy i nie wyrzucić pieniędzy w błoto. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bambino mio- plastik pelne geba Imse V sobie chwale Nature nie miałam Polecam tez close parents rozmiarowe sa na all w zielona i czerwona krateczke |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Zadomowienie
|
lemoorka wielkie dzięki
![]() Nad close parents się zastanawiałam, ale została tylko czerwona krateczka. Zostaje wobec tego imse vimse lub trzeba by poczekać na zieloną krateczkę. Podumam. Jeszcze raz dzięki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Wtajemniczenie
|
Chawa z polskich stron otulacze bbh bywają na maminek.pl , ale chyba dawno ich nie było, ja kupiłam używane na chustoforum. Tak to pewnie zza granicy trzeba by zamawiać.
co do innych otulaczy nie pomogę, bo mam tylko flipy i wełniaki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnosnie odtluszczania pieluch. Co ile czasu wykonujecie taki zabieg?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dostałam taką pieluszkę i w końcu dojrzałam
![]() ![]() http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...075584704.html powiedzcie mi co mam jeszcze dokupić bo rozpiętość cen jest spora ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#827 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() jeśli ma być tak szybko i wygodnie jak z jednorazówkami, to kup tylko pieluszki kieszonki jeśli dopuszczasz trochę więcej wysiłku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Kasiu
![]() ![]() ![]() kieszonki też są chyba różne skąd takie różnice w cenach?
![]() |
![]() |
#829 |
Rozeznanie
|
Kieszonki się różnią i wkłady też
![]() Generalnie na zewnątrz ma być PUL, żeby nie przeciekało, wewnątrz polar (daje dziecku uczucie suchości) albo np bambus (dziecko czuje mokro) Wkładki najbardziej chłonne to konopie albo bambus, mniej chłonne to mikrofibra, flanelka, bawełna, możesz nawet tetre włożyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Zakorzenienie
|
chyba poprzestanę na tych co mam
![]() próbuję czytać forum gazety ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#831 |
Zadomowienie
|
prunelle wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to czy cos jeszcze musisz dokupic zalezy od tego jak chcesz uzywac pieluszki. Czy na przyklad tylko w dzien czy tez na noc. Jesli na noc to polecam dokupic wklady z bambusa, sa bardzo chlonne a same dwie wkladki z mikrofibry calej nocy nie wytrzymaja. Z dwiema mikrofibrami i dwoma bambusami (pieluszka dosyc gruba ale malej jest wygodnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
martynka89 a nie było jej za ciepło w tym opakowaniu nocnym?
chyba właśnie kupię te tylko bo jestem zadowolona ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz odparzen zadnych a jak na dluzsze wyjscie zakladam pampersa to zaczyna sie cyrk. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
![]()
dziewczyny co powiecie na ten zestaw?
atrakcyjna cena czy to są samoróbki? http://allegro.pl/owocowy-zestaw-3-p...084572416.html a te mają inne wkłady - za trudne to dla mnie ... http://allegro.pl/pieluszki-wieloraz...089171380.html
Bruno dołączył do nas 28.02.2011' Edytowane przez Patrilla Czas edycji: 2012-01-30 o 16:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Za kilka miesięcy mam nadzieję zacząć wielopieluchować. Czy możecie polecić mi jako osobie, która nie może się w ogóle rozeznać w tym temacie, co mam kupić? Taki konkretny zestaw dla noworodka, najlepiej z linkami
![]() Istnieją dobrze dobrane zestawy startowe w którymś ze sklepów z pieluchami? Coś, żebym mogła kliknąć "kup teraz" i mieć spokój chociaż przez pierwsze cztery tygodnie życia malucha? Nie koniecznie najtańsze, ale koniecznie najwygodniejsze dla mnie ![]() Od kilku miesięcy podczytuję was, ale jakoś nadal nie umiem sama wybrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Zadomowienie
|
Zaczęłam!!!! moja malutka ma 3 tygodnie.
![]() Nim pojawiła się na świecie przyjęłam zasade, że chce dla Niej spróbowac róznych pieluszek i wówczas wybiore co najlepsze. Pokupowałam zatem po 2 sztuli z każdego rodzaju- kieszonki, otulacze PUL, otulacze PUL+bawełna, formowanki, prefoldy itp... róznych firm, bo tez między soba sie róznia. Wybierałam rózne z napami, z rzepami, rozmiarowane i te które "rosna" wraz z dzieckiem. Troszke tego sie uzbierało... Dziekuje wszystkim dziewczynom, które mi tutaj doradzały- dzieki Wam nie utonęłam w pieluchach! ![]() Na razie u nas przebojem jest otulacz PUL (ImseVimse)+wkład z mikrofibry z BoboLidera+bibułka.. W kieszonkach pupa wydaje mi sie ogromna no i.... schną taaak długo. Podobnie formowanki. AIO nie kupiłam, bo nie trafiłam na fajne, ale pewnie tez przeszkadzałby mi czas schnięcia. ![]() Jedyna kieszonka jak mi pasuje jest z MioUnico, za jej wygodę (regulowane gumeczki przy nogach!) i wygląd wybaczam jej czas schnięcia. ![]() Od czasu do czasu uzywam prefoldów, głownie jak mi się wkłądy skończą. Na razie najwiekszym moim problemem jest wyciekająca kupka... Cos musze źle zakłądac, albo... moja Mała robi gigant kupy! Hehehe... Może jakieś rady, sugestie?
![]() Edytowane przez 33owieczka Czas edycji: 2012-02-04 o 10:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak samo jeśli chodzi o rzepy lub napy - ja akurat kupuję tylko napy. Mam pieluszki na rzepy z close parents, blueberry i bumgeniusa. Wady są takie: zużywają się (pewnie będą do wymiany) , zbierają jakieś kłaki w praniu, dziecko je szybko rozpina samo, są siwe (były bielutkie). ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Owieczka - które kieszonki długo schną? Moje pulowe z mikropolarem schną błyskawicznie. Na razie wydają się duże i niezgrabne, ale niedługo je docenisz ![]()
![]() |
![]() |
#839 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pewnie docenie, bo już widze, że pupcia wygląda zgrabniej z kieszonką niż choćby tydzień temu. Ach, jak te dzieci rosną..... ![]() Na razie najwygodniejsze nadal sa PULowe otulacze, ale dobrze, że mam inne, bo nadal jesteśmy w fazie testów- moja Malutka, ja i mój Pan ![]() Choćby i teraz Malutka ma na sobie otulacz (jeden z tych co odkupiłam od Ciebie ![]() Nie ukrywam, że wazne dla nas jest to, że można wymienić w otulaczu tylko wkład, a przy kieszonkach raczej nie.
![]() Edytowane przez 33owieczka Czas edycji: 2012-02-08 o 14:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi akurat bardziej "rzepowe" podpasowaly. Mam ich 12 a na napy 8 sztuk. Co do rzepow- uzywam pieluszki non stop juz prawie 4 miesiace i na rzepach zero sladow zuzycia. Nie wiem jak w innych ale w tych pieluszkach co mam jest taki dziwny rzep (nie taki jak przy butach, kurtkach czy innych rzeczach) i po 4 miesiacach nie widac sladu uzytkowania. W praniu nic mi sie na nim nie zbiera bo zapinam rzepy przed wrzuceniem do pralki. No i sa biale jak snieg ![]() A mloda nie garnie sie do odpinania sobie pieluszek, nawet jak by chciala to nie ma takiej mozliwosci bo na samej pieluszcze jej nigdy nie zostawiam a bodziaka nie da rady sobie odpiac zeby sie dobrac do pieluszki. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:16.