![]() |
#811 |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
Zmykam spać.
Dobranoc. Ps. niechże mnie coś w nocy ruszy. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19621691]
Gdzie kupowałaś? Syberka czy Partyzantów? A propos mężów - dziewczyny, wychowajcie ich sobie, poważnie - dla mnie nie ma niczego gorszego, jak proszenie się, by w domu czy przy małej coś zrobił, nie wyobrażam sobie tego. Nasze dziecko, nie wyłącznie moje, ma psi obowiązek robić przy nim. Na szczęście luby doskonale zdaje sobie sprawę z tego, a ja wiem, że tak jak np. w nocy dzisiaj - Agatkę trzeba było przewinąć, ja zaraz karmić miałam, małż wstał, przewinął (znów dostal kupę gigant ![]() Ale ogólnie - to wasze dzieci, wspólne, nie hodujcie sobie brzydko mówiąc pasożyta, który nie będzie wiedział, gdzie pieluszki leżą czy jak dziecko odbić. [/QUOTE] Kupowałam w hurtowni Kaja w Sosnowcu ![]() Pięknotka ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19624296]kurcze, tak się zamotałam, że zapomniałam Wam napisać... sms od Malhalczar: Już po wszystkim. 3 pchnięcia i miałam blond Amelię w ramionach o 17:10. Poród bezbolesny i bez episiotomi. Obydwie czujemy się świetnie. GRATULACJĘ !!! ![]() ![]() ![]() ![]() [/QUOTE] Poród ... bezbolesny ... ![]() ![]() Tak czy siak ![]() ![]() ![]() ![]() Co do spakowanych toreb.. ja mam termin na 15lipca a torbę miałam już gotową dawno.. teraz ją rozpakowałam nieco coby poprać to co nie było prane i zostało tylko prasowanko koszul porodowych ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
hello.
moja torba też już od jakiegoś czasu spakowana. brakuje mi w niej tylko kilku drobiazgów, ale lista leży obok i niedługo zamierzam je uzupełnić. małż wrócił wczoraj z pracy z grafikiem na czerwiec i wygląda na to, że tak jak Kropka, będę musiała się wstrzelić z porodem w te dni, gdy on nie ma dyżurów. nawet mi wczoraj powiedział: "postaraj się urodzić o czasie" ![]() ![]() pocieszające jest za to to, że potem chyba od razu wykorzysta ten tygodniowy tacierzyński, bo jak sam stwierdził, chce być przy nas i pomagać. brzmi nieźle, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 | |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19624296]kurcze, tak się zamotałam, że zapomniałam Wam napisać...
sms od Malhalczar: Już po wszystkim. 3 pchnięcia i miałam blond Amelię w ramionach o 17:10. Poród bezbolesny i bez episiotomi. Obydwie czujemy się świetnie. .[/QUOTE] Fajnie - szybko i bezboleśnie - gratulacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam masakrycznie niewyspana ![]() To była chyba najgorsza nocka ja do tej pory -nie wiem czym spowodowana -spadkiem ciśnienia - pogodą - było burzowo czy stresem wywołanym myślą że moge już rodzic ![]() ![]() ![]() Ale ani ja nie spałam ani Gabrysia - ja wstawałam nawet po 2 razy na godzine na siku ![]() A mała tak od 2 do 3 w nocy kopała tak intensywnie jak nigdy jeszcze . Za cholere nic nie pomagało rozbujała sie na maksa - chciała sprawdzic chyba wytrzymałośc mojej skóry na brzuchu i któredy można by wyjśc jeszcze w razie wu ![]() No padam na ryj ![]() Jak by co mała dalej nie śpi tylko wymachuje konczynami ![]()
God is a DJ Edytowane przez Silpe Czas edycji: 2010-05-28 o 07:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Konto usunięte
|
Melduję się wciąż w dwupaku.
![]() Niestety noc przespałam nie ruszona... ![]() Tymuś- zlituj się maluszku- wyłaź wreszcie z brzuszka. ![]() Dziś wybija Twoja godzina zero. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
A ja już na nogach... poszłam spać przed północą-najpierw godzina wiercenia się, to wróciłam przed tv. Jak mi się zachciało spać to poszłam do łóżka i znów nie mogłam spać... a jak budzik tż zadzwonił 20 min temu to wstałam jakby nigdy nic...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19630401]Melduję się wciąż w dwupaku.
![]() Niestety noc przespałam nie ruszona... ![]() Tymuś- zlituj się maluszku- wyłaź wreszcie z brzuszka. ![]() Dziś wybija Twoja godzina zero. ![]() wystaw mu nakaz eksmisji ![]() u mnie wreszcie słonecznie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
Konto usunięte
|
margo, zanim taki nakaz nabierze mocy urzędowej...
![]() ![]() U nas tez dziś słonecznie od samego rana, zaraz wskakuję z Maksiem na rower i pomykam na pocztę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19630479]możliwe, ja też ostatnio nocny marek jestem.
![]() ![]() Jak tak w nocy nie mogłam zasnąć to myślałam, co miałabym ochotę robić. Padło w końcu na tv, ale tak naprawdę to marzyłam tylko o tym, żeby zasnąć. Ale akurat w nocy włącza mi się myślenie-a jak to będzie jak się pojawi dziecko, a jak zniosę poród, czy damy sobie radę etc. Pewnie przez to nie mogę spać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Witam słonecznie ![]() Siedem dni do terminu ![]() lea mam nadzieję,że w końcu ruszy się dziś u Ciebie. Tylko nie szalej za bardzo na tym rowerze ![]() Nie blokować dziewczyny kolejki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Rozeznanie
|
Kochane dziekuje Wam wszystkim serdecznie za gratulacje i miłe słowa, buziaki dla wszystkich Was
![]() ![]() ![]() Urodziłam w 37tc i 4dniu poniewaz od ok miesiaca miałam całkowicie zgładzona szyjke i rozwarcie na 2cm. W 35tc byłam tydzien na podtrzymaciu w szpitalu a jak wyszłam dostałam nakaz leżenia do 37tc i leki rozkurczowe... Poleżałam sobie tak jak mi nakazali a nawet leżałam dłużej ale poczytałam w necie ze to wcale nieprawda ze jak ma sie zgladzona szyjke i rozwarcie to sie odrazu urodzi i w niedziele rano wstałam, poźniej zrobiłam obiad i postanowiłam zyc normalnie bez lezenia myślac ze tydzien dwa spokojnie pochodze ![]() W niedziele o 2:30 obudziłam sie bo poczułam jak coś ze mnie wypływa i już wiedziałam ze to wody. Wstałam z łóżka i chlusneło na podłoge, potem leciało aż do samej łazienki i wyglądało to faktyczie jak w filmach i gdyby zdarzyło sie to w środku dnia gdzies w miejscu publicznym to nie mogłabym tego ukryć bo lało sie jak z butelki ![]() Zaraz po tym jak wstałam z tego łóżka złapał mnie taki skurcz ze prawie powalił mnie na kolana ![]() Postanowiłam wziąść prysznic ale nastepny skurcz przyszedl za około 5 minut, kolejny za ok 3 minuty... bolały okropnie i pomyślałam ze jesli to poczatek porodu to napewno umre hahah ledwo sie wykapałam tak bolało, mąż liczył mi skurcze ale bez zegarka mozna bylo stwierdzic ze to wszystko dzieje sie za szybko, ze skurcze sa coraz czestrze, praktycznie ból nie znikał, no moze na kilkanasie sek.. Maz juz nie pozwolil mi wysuszyc włosow wsadzil mnie do auta i jechal jak szalony do szpitala , dobrze ze szpiytal w miare blisko i o 2:55 bylismy juz w szpitalu, potem migiem na oddzial polozniczy gdzie w windzie prawie lezałam na podłodze ![]() ![]() ![]() Wszystkim Wam zycze takiego porodu mimo tego ze poł godziny skurczow ciagnelo mi sie niemilosiernie. Przepraszam ze tak to wszystko haotycznie opisalam ale Syneczek zaraz sie obudzi na cycuszka i chcialam szybko opisac moj mini porodek ![]()
![]() ![]() 24 maja o godz.3:05 z wagą 2900g 54cm długości przyszedł na świat NASZ Mikołajek ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/efafe35056.png http://www.suwaczek.pl/cache/f9ccc64e9c.png Edytowane przez bandziorka007 Czas edycji: 2010-05-28 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Szczerze zazdraszczam tak szybkiego porodu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nic nie dostałam na imieniny, ale nie dziwię się że małż nie pamięta bo ja imienin nigdy nie obchodzę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
JolaOO - na SR mówili nam, żeby przed karmieniem opróżnić piersi tylko do momentu ulgi, przystawić dziecko, a potem biust schłodzić zimnym okładem. No i zimny i otłuczony liść kapusty działa podobno rewelacyjnie na wszelkie problemy biustowe. A na noc nawet okład z lodu, ale ja bym się chyba trochę bała |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 | |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19630513]margo, zanim taki nakaz nabierze mocy urzędowej...
![]() ![]() U nas tez dziś słonecznie od samego rana, zaraz wskakuję z Maksiem na rower i pomykam na pocztę. ![]() matko kochana! z brzuchem na rowerze?? w dniu terminu? wariatka jesteś ![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19630401]Melduję się wciąż w dwupaku. ![]() Niestety noc przespałam nie ruszona... ![]() Tymuś- zlituj się maluszku- wyłaź wreszcie z brzuszka. ![]() Dziś wybija Twoja godzina zero. ![]() Nooo Tymuś masz czas do północy ![]() Cytat:
![]() A ja nadal chora.. noc miałam okropną ![]() ![]() Do tego kaszel doszedł i okropny katar ![]() nic nie mogę przełknąć przez gardło a taka głodna jestem ![]() Brzuch mnie dzisiaj ciągnął w nocy okropnie.. na plecach już w ogóle się nie położę ![]() Idę zrobić sobie może jakąś kaszkę ![]()
![]() |
![]() |
#831 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#834 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja będę marudzić,to może urodzę w terminie...Bo ja nie chcę się przeterminować....A przecież został już tylko tydzień... Wysprzątałam już górę,tylko poodkurzać zostało.Dół zrobiłam wczoraj,tak więc małż kończy pracę o 13 i zaczynamy długi weekend (bo tutaj jakieś święto mają w poniedziałek) ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Szukałam sobie w necie, od kiedy można dziecko w leżaczku-bujaczku kłaść i znalazłam to
Paweł Zawistowski: "Zasiąść w leżaczku może, ale po co? Takie małe dziecko nie jest jeszcze gotowe, aby panować nad swoim ciałem w pozycji leżacej - jest jeszcze zbyt niedojrzałe, a co dopiero w pozycjach półleżacych, półsiedzących i pionowych. Na tym etapie rozwoju potrzebne jest jak najwięcej dośwaidczeń w pozycji leżacej. Uczy się swego ciała, jego możliwości i ograniczeń, rozpoczyna naukę reakcji równoważnych. To wszystko jest bardzo potrzebne dla właściwego, optymalnego rozwoju ruchowego, poznawczego itd... Pozycja wyższa jest jeszcze mu do niczego niepotrzebna, mimo tego, że z chęcia z niej skorzysta ![]() Dzieci lubią być "wyżej", ponieważ więcej widzą i w ogóle jest fajniej, ale nie "ćwiczą" swoich umiejętności. Czy można kłąść dziecko do fotelika i leżaczka i od kiedy. Można, ale warto nieco poczekać, tak do momentu kiedy dziecko zacznie się regularnie obracać z placów na brzuch i odwrotnie. Wcześniej można maluchy kąłść do leżaczków, ale sporadycznie, na chwilę i "niechętnie", tylko wtedy kiedy naprawdę musimy - tak, aby się do tego nie przyzwyczaiły. Wiedzą to rodzice, którzy tego już spróbowali. Dzieciaki szybko przyzwyczajają sie do takiego "spędzania wolnego czsu" i często krzykiem wymuszają na rodzicach częste kałdzenie do leżaczka. I warto unieruchomić taki leżaczek, tak by dziecko nie moglo go rozbujać. Jeżeli zorientuje się, że może to samo zrobić, będzie to robiło ciągle. A to jest bez sensu. Reasumując (trudne słowo) ![]() miesiaca życia (mniej więcej) i z niechęcią ![]() miesiąca życia. Pozdrawiam Paweł Z.
![]() |
#836 | ||
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() nie ma co zwlekać na ostatnią chwilę,wszystko może sie zdarzyć ![]() ------------------------------------------------------------------------------------------- Dzień dobry.U mnie wszystko po staremu.Córcia rośnie w siłe bo czasami zwijam się z bólu! Bardzo lubi gnieść mój prawy jajnik.Boże jakie mam głupie sny ![]() Co 5 min śni mi się coś innego ![]()
W końcu się doczekałam ![]() Michalinka jest już na świecie ![]() Edytowane przez iza240 Czas edycji: 2010-05-28 o 09:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Konto usunięte
|
Aha, zapomniałam, Siala - ciuchland polecam z czystym sumieniem ten na Piłsudskiego, obok restauracji Arkadia - czyste rzeczy,w bardzo dobrej jakości
![]() Za to omijaj ten na Potockiego obok kina Nowość, koszmar, no i Szperaczek - drugi koszmar. Ceny kosmiczne, a syf, brud... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No i się cieszę,że nie kupiłam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Zadomowienie
|
A ja już po ktg...skurczyki takie powyzej 100 tylko ze dwa w sumie pozniejsze ok 40...i spokój,więc czekać cierpliwie ....następna wizyta 7 czerwca....w dniu terminu no ciekawa jestem czy doczekamy
![]() GRATKI SERDECZNE DLA KOLEJNYCH MAMUŚ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 | |||
Raczkowanie
|
Lea- kiedy ten Twoj Tymek sie w koncu zdecyduje wyjsc
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie od 2 dni lapia takie leciutenkie skurcze, i zacynaja byc odczuwalne tak jak na okres. Nie bola jeszcze ale juz czuje ze cos tam Milenka kombinuje. Niech lepiej nie kombinuje, do wtorku musimy wytrzymac na swoja date 1 czerwca ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.