Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.III - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-27, 18:51   #811
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez marleen32 Pokaż wiadomość
absolutnie sie nie zgadzam.
Kazde dziecko dojrzewa inaczej, jedno jest gotowe wczesniej inne pozniej.
Poza tym 6-8 miesieczne dziecko, nawet roczne, nie czuje zwieraczy, wiec skad ma wiedziec kiedy chce siku?
Oczywiscie mozna dziecko "wytrenowac", ze na widok nocnika bedzie robic siku, ale nie ma to nic wspolnego z prawdziwa potrzeba.
U mnie jedna corka potrzebowala troche wiecej czasu, byly proby, ale nigdy zmuszanie, mlodsza z kolei bardzo szybko sie odpieluszyla, zadaniem rodzicow jest wyczuc ten wlasciwy moment.
I zadna nie miala wpadki w nocy, jak sie odpieluszyly, to na dobre, czyli byly gotowe .
Bratowa "odpieluszala)", i u niej ceratka byla ciagle w uzyciu, u nas nie.
Mlodsza w ogole w nocy pampersow nawet jako niemowlak (juz starszy troche), nie moczyla, do tego stopnia, ze ja ze strachu czy wszystko ok. do lekarza szlam
w takim razie jak skomentujesz fakt, że 4-letnie dziecko ma dalej pieluchę...........jest w pełni zdrowe, bo z takim przypadkiem się spotkałam
a co do momentu wyczucia to się zgadzam i tego nie kwestionuję

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
A jutro na 12 wizyta u lekarza...i znowu będzie usg bardzo sie ciesze. będziemy badac serduszko malutkiej, troche sie denerwuje...i jeszcze raz poprosze o zerkniecie na plec..ale bym sie smiala jakby jednak tam gdzies siurek sie pokazał...

Marika brzuszek śliczny..mój jest tak samo duzy tak mi się zdaje...a moja ciaza mlodsza prawie o 2 miesiace od twojej...strasznie duży mambrzuszek..jak pytaja kiedy rodze i mowie ze w lutym to wszyscy oczy jak 5 zł..cooo a myślałam ze to już końcówka...
MIŁEGO WIECZORKU DROGIE PANIE I TRZYMAJCIE KCIUKI ZA JUTRZEJSZE BADANIE...jutro jeszcze pewnie przed wizyta zajrze do Was...uzależniłam sie od forum..mąż sie ze mnie nabija
w takim razie trzymam kciuki
ja na pocieszenie słuchałam serduszka od maluszka w zeszły czwartek
co do brzuszka, to nikt nie chce mi wierzyć, że to już 6 miesiąc
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 18:59   #812
muron
Zakorzenienie

Dot.: Nasze brzuszki coraz większe a Maleństwa coraz cięższe - Styczeń/Luty 2011 cz.I

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość
ja też jestem za lewatywką kupię gotowy zestaw w aptece, albo będę chciała, aby mi zrobili w szpitalu. Nie wyobrażam sobie inaczej.
Może Ci się wydawać, że przesz przesz, i że dziecko wychodzi, a tu wychodzi 'niespodzianka'. Nieeee, odpada. wolę strzelić sobie lewatywkę przed i się nie stresować.
ja i tak muszę mieć, bo przed każdą operacją, będę mieć też dodatkową przyjemność-cewnik

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:05   #813
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
Witam się wieczorowa porą.Byłam dziś na zakupkach. Pozstanowiłam kupic coś typowo dla dziewczynki i juz sie Wam chwale...

Jestem bardzo zadowolona z zakupów. Na zdjeciu nr 1. sweterek, cieplutki na zime, kolor kremowy róż ( na zdjeciu z abardzo nie wiadac) na 4 zdjeciu sukieneczka na lato..jest błekitna z różowymi różyczkami na na zywo wygląda zdecydowanie lepiej, 5 zdjecie to ocieplane polarowe różówe spodenki i 6 zdjecie to biała taka pluszowa jakby kurteczka z kapturkiem tez ocieplana.
justine, boskie ciuszki, Wasza córcia będzie ślicznie wyglądać.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:05   #814
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
ja i tak muszę mieć, bo przed każdą operacją, będę mieć też dodatkową przyjemność-cewnik
to ile ty masz mieć tych operacji i dlaczego cewnik??

ja cewnik miałam po laparoskopii, mało sympatyczne doświadczenie
Stary 2010-10-27, 19:09   #815
hawea
Rozeznanie

GG do hawea

Cytat:
A jutro na 12 wizyta u lekarza...i znowu będzie usg bardzo sie ciesze. będziemy badac serduszko malutkiej, troche sie denerwuje...i jeszcze raz poprosze o zerkniecie na plec..ale bym sie smiala jakby jednak tam gdzies siurek sie pokazał...

MIŁEGO WIECZORKU DROGIE PANIE I TRZYMAJCIE KCIUKI ZA JUTRZEJSZE BADANIE...jutro jeszcze pewnie przed wizyta zajrze do Was...uzależniłam sie od forum..mąż sie ze mnie nabija
trzymam mocno

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość

bo przy cc zakładają cewnik.

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cwn152n2pkwo6.png

hawea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:13   #816
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez hawea Pokaż wiadomość

bo przy cc zakładają cewnik.
to lipa
Stary 2010-10-27, 19:15   #817
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

wanienka składana :

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/vmchk/Kapiel/...ypage.tpl.html
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 19:20   #818
mysiopez
Zadomowienie

http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Bielizna-ciaz...ypage.tpl.html

o takim staniku marze, ale ten jest drogi... a w sklepie nie widziałam takiego. wygląda jak moje sprzed ciaży

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:29   #819
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/Bielizna-ciaz...ypage.tpl.html

o takim staniku marze, ale ten jest drogi... a w sklepie nie widziałam takiego. wygląda jak moje sprzed ciaży
ładny, ale nie mój fason , ja to takie bardziej zabudowane potrzebuję

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:29 ----------

Cytat:
Napisane przez JeSuisUnPapillon Pokaż wiadomość
i ładna cena
Stary 2010-10-27, 19:33   #820
marleen32
Rozeznanie

Lilijka u nas w przedszkolu tez jest dziewczynka 4 letnia, ktora jeszcze w pieluszce chodzi, mama probowala ja odstawiac (wiec to nie lenistwo rodzicow), biegala po roznych lekarzach, wyszlo ze dziecko jeszcze nie dojrzalo emocjonalnie do tego by sie z ta pielucha rozstac, wiec przedszkolanki chcac czy nie, musza jej ta pieluche zmieniac, bo od tego roku, mozna dzieciaki z pielucha do przedszkola przyprowadzac.
Czasem jest to aspekt psychiczny (a raczej czesto), czasem przegapienie przez rodzicow, tego wlasciwego momentu, i wtedy dziecko za wygodne jest, zeby biegac na nocnik, ale niestety tez czasem problemy zdrowotne.
Co ma zrobic dziecko, ktore nie czuje, ze chce siku lub kupke.
Albo boi sie (w przypadku tego drugiego), dzieci maja taka faze, ze boja sie na nocnik czy sedes, bo maja uczucie, ze ucieka im cos, co nalezy do nich.
Pracujac w przedszkolu trzeba sie liczyc z przebieraniem dzieci, taka praca, ja to robilam jako pomoc za friko, jak bylo wiecej takich dzieci jak pracujacych przedszkolanek, ale u nas przedszkolanki traktuja to normalnie jako czesc pracy (przewaznie panie do pomocy przebieraja, nie wychowawczynie).
Ja tez mialam rozne zalozenia, ale dziecko to nie lalka, ma swoje indywidualne potrzeby, rozwoj i zycie duzo weryfikuje niestety, naturalnie zdarzaja sie tez leniwi rodzice, ale to chyba rzadko, w koncu pampersy tanie nie sa, poza tym co to za wygoda przewijac kopiacego 3 latka?
Ja, mam zamiar jak przy dziewczynach proponowac nocnik co jakis czas, zachecac nawet, ale wysadzac pod przymusem nie...
Mozna na szczescie latwo rozpoznac czy dziecko jest gotowe.
Co do lewatyw, u nas to nie jest praktykowane, pytalam polozna przed pierwszym porodem, powiedziala ze nawet jak cos sie przydarzy, to to taka sama fizjologia jak porod, a lewatywa nie jest dobra, koniec koncow lewatywy nie mialam, ani za pierwszym ani drugim razem, wpadki tez nie, wiec mam nadzieje tym razem tez wyjdzie bez .
U nas w ciazy przysluguja 3 usg, jedno na potwierdzenie ciazy, drugie po 20 tygodniu, 3 miedzy 29- 32 tygodniu.
Ja zrobilam jedno dodatkowe prywatnie, jak balam sie o malenstwo, po tym jak maz w szpitalu wyladowal, ale teraz nie robie wiecej, jakby cos sie dzialo (tfu,tfu), to wtedy lekarka ma prawo zrobic dodatkowe.
Teraz mialam wizyte bez usg, nastepna tez, a jeszcze nastepna juz z usg, potem do porodu nic.
Morfologie w czasie calej ciazy robia 2-3 razy, tylko zelazo sprawdzaja za kazda wizyta (biora krople krwi z palca), testow na cukier nie robia wcale, chyba ze w krwi wyjdzie cos nie tak.
A, ogolnie opieka nad ciezarna super jest, z polozna ma sie kontakt caly czas, jak cos niepokoi mozna przyjsc dodatkowo sie zbadac, jechac do szpitala, albo poprosic wlasnie o usg prywatne.
Ogolnie lekarze twierdza, ze czym mniej ingerencji w organizm tym lepiej, ja im ufam, bo po co sie zamartwiac stale
Ja, musze powoli wybrac szpital i sie zameldowac, bo w grudniu dostane skierowanie juz, co by potem przy porodzie papierow nie wypelniac.
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 19:34   #821
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
ładny, ale nie mój fason , ja to takie bardziej zabudowane potrzebuję
ja nie cierpie zabudowanych. Czuje się w nich zaniedbana. Zawsze miałam mały biust i starałam się go jakos stanikiem powiększyc, choć nigdy nie lubowałam sie w pokazywaniu biustu. A już praca mnie wyleczyła z ubierania bluzek z dekoldem. ja siedziałam a nade mną stali ludzie i patrzyli mi w dekold... szybko zmieniłam garderobę..

Jakoś na dniach chce kupić koszule nocne. Po tym jak widze, ze dziewczynki wylądowały w szpitalu.. ja w takiej sytuacji nie byłabym przygotowana kompletnie. Myslicie, że jak teraz kupie S/M to mi już tak zostanie do końca ciazy? W jednym ze sklepów przymierzałam M i ta obecnie jest na mnie za duża. w brzuchu może być, ale o ramiona chodzi. Bo ja mam szczupłe ramiona.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 19:35   #822
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość

Ja przed ciążą 75 B a teraz 85 D no i rozstęp na cycu, ale za to nigdzie więcej!
kupowałaś może gdzieś u nas karmnik?? W Focusie widziałam ale bardzo drogie (śliczne), a na Kupieckiej dzisiaj za 30 zł widziałam, ale same białe i nie wie gdzie jeszcze szukac :/

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kupiłam właśnie:
łóżeczko 199 zł, białe
przewijak w "szufladce" 55,95 zł, biały
świetne łóżeczko
Stary 2010-10-27, 19:48   #823
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
kupowałaś może gdzieś u nas karmnik?? W Focusie widziałam ale bardzo drogie (śliczne), a na Kupieckiej dzisiaj za 30 zł widziałam, ale same białe i nie wie gdzie jeszcze szukac :/
Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
Nie, jeszcze nie zaopatrywałam się w staniki do karmienia, ale z tego co oglądałam to raczej będę na allegro zamawiać, większość jest takich brzydkich, szmacianych, białych, ale można też znaleźć kilka perełek za ok. 50-60 zł. I na takie coś będę polować, może jeszcze w tym tygodniu
Stary 2010-10-27, 19:58   #824
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Lilijka u nas w przedszkolu tez jest dziewczynka 4 letnia, ktora jeszcze w pieluszce chodzi, mama probowala ja odstawiac (wiec to nie lenistwo rodzicow), biegala po roznych lekarzach, wyszlo ze dziecko jeszcze nie dojrzalo emocjonalnie do tego by sie z ta pielucha rozstac, wiec przedszkolanki chcac czy nie, musza jej ta pieluche zmieniac, bo od tego roku, mozna dzieciaki z pielucha do przedszkola przyprowadzac.
Czasem jest to aspekt psychiczny (a raczej czesto), czasem przegapienie przez rodzicow, tego wlasciwego momentu, i wtedy dziecko za wygodne jest, zeby biegac na nocnik, ale niestety tez czasem problemy zdrowotne.
Albo boi sie (w przypadku tego drugiego), dzieci maja taka faze, ze boja sie na nocnik czy sedes, bo maja uczucie, ze ucieka im cos, co nalezy do nich.
Pracujac w przedszkolu trzeba sie liczyc z przebieraniem dzieci, taka praca, ja to robilam jako pomoc za friko, jak bylo wiecej takich dzieci jak pracujacych przedszkolanek, ale u nas przedszkolanki traktuja to normalnie jako czesc pracy (przewaznie panie do pomocy przebieraja, nie wychowawczynie).
Ja tez mialam rozne zalozenia, ale dziecko to nie lalka, ma swoje indywidualne potrzeby, rozwoj i zycie duzo weryfikuje niestety, naturalnie zdarzaja sie tez leniwi rodzice, ale to chyba rzadko, w koncu pampersy tanie nie sa, poza tym co to za wygoda przewijac kopiacego 3 latka?
Ja, mam zamiar jak przy dziewczynach proponowac nocnik co jakis czas, zachecac nawet, ale wysadzac pod przymusem nie...
Mozna na szczescie latwo rozpoznac czy dziecko jest gotowe.
Co do lewatyw, u nas to nie jest praktykowane, pytalam polozna przed pierwszym porodem, powiedziala ze nawet jak cos sie przydarzy, to to taka sama fizjologia jak porod, a lewatywa nie jest dobra, koniec koncow lewatywy nie mialam, ani za pierwszym ani drugim razem, wpadki tez nie, wiec mam nadzieje tym razem tez wyjdzie bez .
U nas w ciazy przysluguja 3 usg, jedno na potwierdzenie ciazy, drugie po 20 tygodniu, 3 miedzy 29- 32 tygodniu.
Ja zrobilam jedno dodatkowe prywatnie, jak balam sie o malenstwo, po tym jak maz w szpitalu wyladowal, ale teraz nie robie wiecej, jakby cos sie dzialo (tfu,tfu), to wtedy lekarka ma prawo zrobic dodatkowe.
Teraz mialam wizyte bez usg, nastepna tez, a jeszcze nastepna juz z usg, potem do porodu nic.
Morfologie w czasie calej ciazy robia 2-3 razy, tylko zelazo sprawdzaja za kazda wizyta (biora krople krwi z palca), testow na cukier nie robia wcale, chyba ze w krwi wyjdzie cos nie tak.
A, ogolnie opieka nad ciezarna super jest, z polozna ma sie kontakt caly czas, jak cos niepokoi mozna przyjsc dodatkowo sie zbadac, jechac do szpitala, albo poprosic wlasnie o usg prywatne.
Ogolnie lekarze twierdza, ze czym mniej ingerencji w organizm tym lepiej, ja im ufam, bo po co sie zamartwiac stale
Ja, musze powoli wybrac szpital i sie zameldowac, bo w grudniu dostane skierowanie juz, co by potem przy porodzie papierow nie wypelniac.
dzięki za odniesienie się do sytuacji. U nas pomoc, czy wychowawca, przebrać trzeba. Tak więc ciut doświadczenia nabyłam. I muszę przyznać, że zgadzam się z Twoimi poglądami na temat nauki sikania . Pierwsze słyszę, że teraz do państwowych przyjmują w pieluszce, przynajmniej na Śląsku nie ma tej praktyki.

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
ja nie cierpie zabudowanych. Czuje się w nich zaniedbana. Zawsze miałam mały biust i starałam się go jakos stanikiem powiększyc, choć nigdy nie lubowałam sie w pokazywaniu biustu. A już praca mnie wyleczyła z ubierania bluzek z dekoldem. ja siedziałam a nade mną stali ludzie i patrzyli mi w dekold... szybko zmieniłam garderobę..

Jakoś na dniach chce kupić koszule nocne. Po tym jak widze, ze dziewczynki wylądowały w szpitalu.. ja w takiej sytuacji nie byłabym przygotowana kompletnie. Myslicie, że jak teraz kupie S/M to mi już tak zostanie do końca ciazy? W jednym ze sklepów przymierzałam M i ta obecnie jest na mnie za duża. w brzuchu może być, ale o ramiona chodzi. Bo ja mam szczupłe ramiona.
ja z racji rozmiaru wolę bardziej zabudowane , ale nie takie namioty babcine , tylko jakieś w ładniejszym kroju. Oczywiście jest jedna firma, która ma moje rozmiary w idealnych dla mnie fasonach

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Pytanie odnośnie biustonoszy: jeżeli mam teraz ok 90 E, to jaki powinnam kupić do karmienia?? W tym rozmiarze czy większy?? zawsze nie potrafiłam sobie odpowiedzieć na to pytanie...........może któraś z Was ma jakieś konkretne wieści na ten temat
Stary 2010-10-27, 20:20   #825
gosiaczek071
Zakorzenienie

ja do karmienia wezme wiekszy z racji tego, ze cycki beda napompowane i nabrzmiale,. musi byc tez miejsce na wkladke laktacyjną.

co do biustonoszy i rozmiarów- czy wy jestescie absolutnie pewne, ze macie DOBRZE DOBRANE STANIKI??? ok 90 % kobiet chodzi w zle dobranych stanikach. Ja sie na sile wciskalam w E lub F manewrując obwodem, co bylo nie dosc, ze bardzo glupie to jeszcze niebezpieczne dla moich cycków. Zle dobrany stanik moze byc przyczyną deformacji cyca. Trafilam na stronkę, gdzie wstepnie przeliczylam sobie ozmiar, nastepnie udalam sie do sklepu gdzie specjalizują sie w doborze stanikow, i oto z mojego 95 E wyszło mi polskie UWAGA!!!---> 75 K./ tak--> K odpowiednik brytyjskiego GG. staniki w moim rozmarze sa bardzo drogie ale oplaca sie zainwestowac. W sklepie byl problem ze stanikami na mnie, mieli malo. MOje poprzednie 32 G (bo GG nie mieli) juz są za male, na dniach bede jechac po 1 wiekszy i ze dwa do karmienia. mam teraz Chantelle ale miekki a nienawidze miekkich stanikow, poprzednie to panache masquerade usztywniane, byly BOSKIE podniosly mi cycki do góry i wsystsko wygladl ok.

do karmienia chce pojechac przmymierzyc ten: http://sklep.milla.net.pl/p/353/kole...num-freya.html

bo maja az 1 w moim rozmiarze.

jak chcecie sobie sprawdzic faktyczny rozmiar to polecam ta strone: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

co do odpieluchowania: tez sie nie zgadzam ze to tylko zaniedbanie robdzicow, ze 2 czy 3 letnie dzieci sikaja w pieluszki. Oczywiscie nie mozna generalizowac, zdazraja sie przypadki gdzie rodzice totalnie olewaja naukę korzystania z nockika ale na moim watku sa 4 dziewczyny kltore maja problem z odpieluchowaniem. 2 z nich dopiero wyszly z problemow i ich synowie jako tako radza sobie z nocnikiem (a dzieci maja po 2 lata i 7 miesiecy) a 2 dziewczynki ndal robia jedna w gacie a druga w pieluche. NIe powiem zlego slowa na ich sposoby wychowawcze pod aktem niocnikowania, wsyztskie sie przykladaly do tego bardzo mocno, widac dzieci nie są gotowe na to. mojej psozlo szybko (o ile dla niektorych szybko to jest w okolicach 2 lat i 3 m-cy). Kazdemu latwo oceniac jak sie OSOBISCIE nie styka z problemem.

co do lewatywki- nie miala robionej przedd CC bo to byl niespodziewany porod, moja siopstra w dniu planowanej CC miala (zdazyla) ale mi nawet nie proponowali tego. Nie wiem czy bym chciala, w sumie przy CC chyba nie puszca mi zwieracze ze tak powiem?! co innego przed porodem SN, mialabym stresa..Moja mama moją siostre urodzila wlasnie z "niespodzianką" ale jakos glupio jej nie bylo... ale to bylo 27 lat temu. MOze wtedy mieli to bardziej w dupie.
a na ile przed porodem to sie robi. Jakie to uczucie, to boli? ja b ym meza wstydzila sie poprosic o cos takiego, tak jak z goleniem pipki. ostatnio zacielam sie depilatorem tzn przesunal mi sie po skorze i mnie pozacinał... bolało..

bylam u okulisty dzis, na sczescie dala mi zaswiadczenie ze mam miec CC. balam sie ze nie da , troche mnie okrzyczala ze przyszlam z potrzeba (zasiwadeznie) a powinnam przyjsc wczesneij na kontrole. Ja bylam, ale u innego okulisty i sie oburzyla trochę... ALe efekt uzyskalam- zaswiadzenie i wpis w karcie mam. To najwazniejsze.

Muron robilam wczoraj roggaliki , ale wg przepisu mojej mamy. wsyztsy przepyszne i poparzylam jezyk bo jedlismy gorące. Robie je tez w piatek i w poniedzialek

ide na TAP MADL!!
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 20:30   #826
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka ma 3.5 letniego synka. którego dopiero w maju-czerwcu oduczyła korzystać z pieluch.próbowała conajmniej od wieku 1,5-2 lat. Nie udawało się. Zrobiła mu wszystkie badania by myślała, ze coś jest nie w porządku z jego drogami moczowymi. Wszyskie wyniki wyszły prawidłowo, a ona dostawała schiz jak miała odebrać dziecko z przedszkola, bo za kazdym razem przedszkolanka się na nią darła. A ona dalej dzielnie walczyla z synkiem.. Maly pięknie mówił, i wogóle nie miał żadnych problemów rozwojowych tylko sikał do pieluch. W końcu się wkurzyła, zabrała mu wszystkie zabawki i powiedziała, że jak on załatwi się do nocnika to będzie mu oddawać zabawki - po niecalych 2-3 tygodniach maly miał juz wszystkie zabawki. A żadne grożby, prośby i pilnowanie wcześniej nie dawały efektu. Więc to naprawde zależy od dziecka kiedy będzie gotowe.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
jak chcecie sobie sprawdzic faktyczny rozmiar to polecam ta strone: http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/

ide na TAP MADL!!
bła.. wg kalkulatora na tej stronie to mam 70F ciekawe jak...

Stary 2010-10-27, 20:55   #827
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

dokopałam się do tej tabelki już dużo wcześniej i wyszło mi Pl 80 J, a UK 36G (80G)
Stary 2010-10-27, 21:22   #828
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

slodki:

http://www.asos.com/Hot-Milk/Hot-Mil...clr=White/Pink

ach... u mnie w miescie ciezko znalezc sklep z fajna bielizna do karmienia, ciekawa jestem ile zajmie mi szukanie...troche sie boje przez neta zamawiac

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

ten jeszcze mi sie podoba ale nie wiem gdzie bym mogla sobie takowy pomierzyc... arr

http://www.biustonoszedokarmienia.pl...-Raspberry.php

http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ama-Zafira.php

no i taki http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Mama-Dream.php
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-27, 21:33   #829
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
slodki:

http://www.asos.com/Hot-Milk/Hot-Mil...clr=White/Pink

ach... u mnie w miescie ciezko znalezc sklep z fajna bielizna do karmienia, ciekawa jestem ile zajmie mi szukanie...troche sie boje przez neta zamawiac

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

ten jeszcze mi sie podoba ale nie wiem gdzie bym mogla sobie takowy pomierzyc... arr

http://www.biustonoszedokarmienia.pl...-Raspberry.php

http://www.biustonoszedokarmienia.pl...ama-Zafira.php

no i taki http://www.biustonoszedokarmienia.pl...Mama-Dream.php
śliczne , nie martw się też mam opór przed kupowaniem w necie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-27, 21:50   #830
Stokrotka81
Wtajemniczenie

u mnie własnie zamkneli sklep z porzadna bielizna... i teraz bede chyba nago chodzic bo nie ma gdzie kupic internetowo nie chce bo nie wiem jak bede sie w nim czuła

jeśli chodzi o odpieluchowanie to Kamilek mial lekko ponad półtora roku, ale troche mi to zajeło niepowiem i pewnie zaraz tu krytyki usłysze, ale bylo tak ze siedzial i 2 godz na nocniku az zrobil

wkoncu zalapal i jest git, jednak na noc jeszcze zakladamy pieluszke mam nadzieje ze juz nie dlugo i tego balastu sie pozbedziemy

i jeszcze apropo butelek jesli masz TT i lovi to narazie nie sprzedawaj, bo to ze tobie jakas butla wydaje sie ok nie znaczy ze twoje dziecko ja zaakceptuje , sprzedac zawsze zdarzysz takie moje zdanie

a dzis ogladalismy meble dla synka http://www.meblik.pl/pl/kolekcje/56/new-oceanic/

sa śliczne bezpieczne i ... chlernie drogie

Edytowane przez Stokrotka81
Czas edycji: 2010-10-27 o 21:52
Stokrotka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 05:53   #831
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Witam!

Cytat:
śliczne , nie martw się też mam opór przed kupowaniem w necie
Ty to masz w katowicach ten sklep http://www.bieliznaija.pl/ oni mają dużo modeli w dużych rozmiarach, bylam tam raz, malutki sklep, ale wybór dużo

nie wiem niestety czy mają też do karmienia

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 07:37   #832
marleen32
Rozeznanie

Witam
Lilijka ja nie mieszkam w Polsce, ale wczesniej bylo u nas tak, ze dziecko od lat 3 przyprowadzane do przedszkola, pieluchy miec nie moglo, mlodsze wiadomo normalka mialy, bo u nas w przedszkolu sa dzieci od 0 miesiecy do 6 lat, tylko mlodsze w oddzielnych grupach.
No, a od ubieglego roku moga w pieluszkach, ale jak na 30 dzieci zdarzy sie jeden 2 trzylatkow, to naprawde duzo jest, jakos nie zauwazylam, by 3 latki w dzien pieluchy potrzebowaly, ale wczesniej jak pieluchy nie bylo mozna, to dziecko potrafilo zsikac sie chyba z 5 razy w spodnie, to ja wolalabym pieluche jak ciagle cale ubranie przebierac, tym bardziej, na dworze dzieciaki biegaja w ochronnych ubraniach takich od deszczu, i jak sie nie przyznal, to przedszkolanka zwyczajnie nie wiedziala, ze trzeba przebrac.
U nas wychowawczynie zmieniaja pieluche, tylko jak nie maja innego wyjscia, to samo z pomoca w kibelku, a tak panie ktore tez w przedszkolu pracuja (tzw. fachowa pomoc), albo angazujacy sie rodzice, ale Ci w ostatecznosci tez, ogolnie jak mowie, takich dzieci jest malo, wiec Panie daja rade same , rodzice raczej pomagaja sie ubrac, przebrac itd..
Ja, w tym roku mam obydwie dziewczyny w szkole, wiec do przedszkola ide jak mi sie nudzi, bardziej w szkole sie udzielam.
Stokrotka jak dziecko samo siedzialo 2 godziny na nocniku, to dlaczego mialby ktos Cie "linczowac", przeciez go do tego nocnika nie przywiazalas, moje tez jak potrzebowaly wiecej czasu, to sobie siedzialy do znudzenia.
Ja uwazam, ze dziecko trzeba motywowac, zachecac, ale absolutnie nic nie wymuszac, no chyba ze wiemy, ze robi nam na zlosc, albo jest leniwe, bo wiadomo ze biegajac w pieluszce w przedszkolu w wieku 3 lat, nie raz zostaje obiektem "zainteresowania", niekoniecznie z dobrej strony od rowiesnikow, a dzieci potrafia bezwzgledne byc....

Ja karmniki mam stare, jeszcze po ciazy z mlodsza, ale tez musze kupic jakies 2 nowe, rozmiar 75 E, maz sie smieje, ze moglyby choc takie zostac.
A, w nastepna sobote jade ogladac szpital w ktorym nie mam zamiaru rodzic, ale przyslali zaproszenie, wiec co mi szkodzi zobaczyc, zaczyna sie powolutku.
Eh zaluje, ze jednak do Katowic nie skoczylismy w ferie, obkupilabym siebie i maluszka
Nic znikam do sklepu, po brystol do szkoly, dla starszej cory, a potem do roboty.
Dzis jak sie przebudzilam, to tak nie ciazowa sie poczulam, ze az sie wystraszylam, ze cos nie tak, nawet brzuch mniejszy mi sie wydal, ale chyba to moje zludzenie bylo, bo mala zaczela kopac i sie uspokoilam.
Snila mi sie tez po raz drugi, tylko we snie, to ona zawsze chlopcem jest, powiedzialam wiec do brzucha, ze ma nie robic zartow, bo kupilam juz sukienke i rozowa kurtke
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:14   #833
kaskup
Rozeznanie

witam z rana..
wcześnie dziś wstałam bo mnie młody tak torturował, tak mnie kopał ze nie mogłam dłuzej leżec.. chyba głodny był bo i cukier niski wiec zjesc musiałam.. a wczoraj wieczorem zjadłam 3 kanapki z dużą ilością białego sera, pomidorem, ogórkiem.. po godzinie cukru 99, myslałam ze bede miała ponad 120 a tu tak mało.. i co ja mam jesc zeby do rana cukier sie utrzymał na poziomie a nie zeby był ponizej?? przeciez nie bede wstawac o 3 nad ranem zeby zjesc..

a wczoraj zrobiłam eksperyment zjadłam obiad.. po obiedzie cukier 85 to skusiłam sie na dwie kostki gorzkiej czekolady.. po godzinie zrobiłam sobie cukier kontrolnie a tu 79.. czyli nic mi nie podskoczył a nawet mi spadł.. a niby czekolada..

ja do dzisiaj byłam przekonana ze moja macica kończy sie gdzies koło pepka.. a młody sie chyba dzis odwrócił bo ładował mnie juz nie po pecherzu a prawie w zebra... normalnie w szoku bylam bo jakoś żyje w przekonaniu ze do porodu jeszcze tak daleko...

ło matko własnie zobaczyłam na suwaczku ze to zaczynam 27 tydzien... czyli wedługf mojego ginekologa za około 10 tygodni jak dobrze pojdzie sie rozdwoje... bo niby ma byc szybciej ze względu na płytki... zaczynam sie bac..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:16
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:15   #834
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
małe zadupie koło Tarnowskich Gór, jeśli coś Ci to mówi [40-50 km od k-c]
a wybierasz się może na te zajęcia "mama rozmawia" o których pisała lilijka?? bo połączenie z tego co wiem to chyba jest z Katowicami? a wykład jest 7 grudnia...

Justine ciiuszki śliczne

Marika łóżeczko bardzo ładne i zdjęcie z łóżeczkiem w tle słodziutkie

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:17   #835
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Witam
Lilijka ja nie mieszkam w Polsce, ale wczesniej bylo u nas tak, ze dziecko od lat 3 przyprowadzane do przedszkola, pieluchy miec nie moglo, mlodsze wiadomo normalka mialy, bo u nas w przedszkolu sa dzieci od 0 miesiecy do 6 lat, tylko mlodsze w oddzielnych grupach.
No, a od ubieglego roku moga w pieluszkach, ale jak na 30 dzieci zdarzy sie jeden 2 trzylatkow, to naprawde duzo jest, jakos nie zauwazylam, by 3 latki w dzien pieluchy potrzebowaly, ale wczesniej jak pieluchy nie bylo mozna, to dziecko potrafilo zsikac sie chyba z 5 razy w spodnie, to ja wolalabym pieluche jak ciagle cale ubranie przebierac, tym bardziej, na dworze dzieciaki biegaja w ochronnych ubraniach takich od deszczu, i jak sie nie przyznal, to przedszkolanka zwyczajnie nie wiedziala, ze trzeba przebrac.
U nas wychowawczynie zmieniaja pieluche, tylko jak nie maja innego wyjscia, to samo z pomoca w kibelku, a tak panie ktore tez w przedszkolu pracuja (tzw. fachowa pomoc), albo angazujacy sie rodzice, ale Ci w ostatecznosci tez, ogolnie jak mowie, takich dzieci jest malo, wiec Panie daja rade same , rodzice raczej pomagaja sie ubrac, przebrac itd..
Ja, w tym roku mam obydwie dziewczyny w szkole, wiec do przedszkola ide jak mi sie nudzi, bardziej w szkole sie udzielam.
Stokrotka jak dziecko samo siedzialo 2 godziny na nocniku, to dlaczego mialby ktos Cie "linczowac", przeciez go do tego nocnika nie przywiazalas, moje tez jak potrzebowaly wiecej czasu, to sobie siedzialy do znudzenia.
Ja uwazam, ze dziecko trzeba motywowac, zachecac, ale absolutnie nic nie wymuszac, no chyba ze wiemy, ze robi nam na zlosc, albo jest leniwe, bo wiadomo ze biegajac w pieluszce w przedszkolu w wieku 3 lat, nie raz zostaje obiektem "zainteresowania", niekoniecznie z dobrej strony od rowiesnikow, a dzieci potrafia bezwzgledne byc....

Ja karmniki mam stare, jeszcze po ciazy z mlodsza, ale tez musze kupic jakies 2 nowe, rozmiar 75 E, maz sie smieje, ze moglyby choc takie zostac.
A, w nastepna sobote jade ogladac szpital w ktorym nie mam zamiaru rodzic, ale przyslali zaproszenie, wiec co mi szkodzi zobaczyc, zaczyna sie powolutku.
Eh zaluje, ze jednak do Katowic nie skoczylismy w ferie, obkupilabym siebie i maluszka
Nic znikam do sklepu, po brystol do szkoly, dla starszej cory, a potem do roboty.
Dzis jak sie przebudzilam, to tak nie ciazowa sie poczulam, ze az sie wystraszylam, ze cos nie tak, nawet brzuch mniejszy mi sie wydal, ale chyba to moje zludzenie bylo, bo mala zaczela kopac i sie uspokoilam.
Snila mi sie tez po raz drugi, tylko we snie, to ona zawsze chlopcem jest, powiedzialam wiec do brzucha, ze ma nie robic zartow, bo kupilam juz sukienke i rozowa kurtke

widze ze wiecej nas tu pracujacych w przedszkolach..

Justine ciuszki jak zwykle boskie..

jeszcze miałam napisac.. co do Aventu mi tez nidgy nie ciekły i byłam z nich zadowolona.. i tylko smoczki zmieniałam..

co do staników to ja jeszcze o nich nie myśle.. ale ja to raczej dużego nie potrzebuje 80-85 C takze wiekszego problemu nie bede miała...
kupowałyscie juz koszule do szpitala??
ja musze chyba jakies niedrogie kupic bo ja nie lubie koszul.. jeszcze takich wiec to tylko na ten raz szpitalny..

Edytowane przez kaskup
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:22
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-28, 08:24   #836
muron
Zakorzenienie

Cytat:

do CC jest cewnik;-)

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

Cytat:
chciałam b taką, ale cena... buuu

Stary 2010-10-28, 08:27   #837
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

kaskup
a ile twój waży? wczoraj na usg szok przeżyłam, jak zobaczyłam że nózki to mu tak wysoko już majtają (ja dzisiaj zaczynam 28)
koszule mam w sumie 3 na razie ale to takie do karmienia jednocześnie

agape
jeszcze nie wiem, nie zastanawiałam się nad tym.. trochę nie chce mi się kulać do k-c autobusem [bo nei mamy autka] ale czytałam wczoraj o tym

ta wanienka jest extra, tylko wlasnie ciut droga
http://allegro.pl/skladana-wanienka-...284039938.html ta też jest ciekawa, tylko jakaś ... malutka
http://allegro.pl/krzeselko-skladane...265322683.html albo to, tylko że dla starszych już

Edytowane przez LadySith
Czas edycji: 2010-10-28 o 08:29
Stary 2010-10-28, 08:29   #838
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

stokrotka a dlaczego miałybyśmy Cię krytykować, najważniejsze, że nie uciekał i nie bronił się przed nocnikiem , w żłobkach dzieci też tak sobie siedzą i siedzą, i siedzą I śliczne te mebelki, cena też......

LadySith
o dzięki na namiary , a możesz mi powiedzieć jak mniej więcej cenowo tam wygląda?? Wysłałam zapytanie odnośnie biustonoszy dla matek karmiących. Jak odpowiedzą to dam znać Tyle razy tam bywam, a jakoś zawsze przeoczyłam

Marleen32 no to w Polsce 3-letnie dziecko jak chce iść do państwowego przedszkola to nie może mieć pieluszki. Tylko prywatne to inna bajka, bo to klient. A tam to już im wszystko jedno, w jakim stanie dziecko przychodzi. Takie są teraz realia.

kaskup ty też w przedszkolu?? e to super Moja dzidzi wczoraj leniwie się ruszała, a dzisiaj jeszcze chyba śpi bo ciszaaaaaa, nawet jeść nie woła. No ale za to w sobotę, niedzielę i poniedziałek dawała niezłego czadu Kochana, bo takie ma właściwości Gorzka Czekolada i Biały ser (twaróg)
Stary 2010-10-28, 08:32   #839
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
ja do karmienia wezme wiekszy z racji tego, ze cycki beda napompowane i nabrzmiale,. musi byc tez miejsce na wkladke laktacyjną.

co do biustonoszy i rozmiarów- czy wy jestescie absolutnie pewne, ze macie DOBRZE DOBRANE STANIKI??? ok 90 % kobiet chodzi w zle dobranych stanikach. Ja sie na sile wciskalam w E lub F manewrując obwodem, co bylo nie dosc, ze bardzo glupie to jeszcze niebezpieczne dla moich cycków. Zle dobrany stanik moze byc przyczyną deformacji cyca. Trafilam na stronkę, gdzie wstepnie przeliczylam sobie ozmiar, nastepnie udalam sie do sklepu gdzie specjalizują sie w doborze stanikow, i oto z mojego 95 E wyszło mi polskie UWAGA!!!---> 75 K./ tak--> K odpowiednik brytyjskiego GG. staniki w moim rozmarze sa bardzo drogie ale oplaca sie zainwestowac. W sklepie byl problem ze stanikami na mnie, mieli malo. MOje poprzednie 32 G (bo GG nie mieli) juz są za male, na dniach bede jechac po 1 wiekszy i ze dwa do karmienia. mam teraz Chantelle ale miekki a nienawidze miekkich stanikow, poprzednie to panache masquerade usztywniane, byly BOSKIE podniosly mi cycki do góry i wsystsko wygladl ok.

do karmienia chce pojechac przmymierzyc ten: http://sklep.milla.net.pl/p/353/kole...num-freya.html

bo maja az 1 w moim rozmiarze.

co do odpieluchowania: tez sie nie zgadzam ze to tylko zaniedbanie robdzicow, ze 2 czy 3 letnie dzieci sikaja w pieluszki. Oczywiscie nie mozna generalizowac, zdazraja sie przypadki gdzie rodzice totalnie olewaja naukę korzystania z nockika ale na moim watku sa 4 dziewczyny kltore maja problem z odpieluchowaniem. 2 z nich dopiero wyszly z problemow i ich synowie jako tako radza sobie z nocnikiem (a dzieci maja po 2 lata i 7 miesiecy) a 2 dziewczynki ndal robia jedna w gacie a druga w pieluche. NIe powiem zlego slowa na ich sposoby wychowawcze pod aktem niocnikowania, wsyztskie sie przykladaly do tego bardzo mocno, widac dzieci nie są gotowe na to. mojej psozlo szybko (o ile dla niektorych szybko to jest w okolicach 2 lat i 3 m-cy). Kazdemu latwo oceniac jak sie OSOBISCIE nie styka z problemem.

co do lewatywki- nie miala robionej przedd CC bo to byl niespodziewany porod, moja siopstra w dniu planowanej CC miala (zdazyla) ale mi nawet nie proponowali tego. Nie wiem czy bym chciala, w sumie przy CC chyba nie puszca mi zwieracze ze tak powiem?! co innego przed porodem SN, mialabym stresa..Moja mama moją siostre urodzila wlasnie z "niespodzianką" ale jakos glupio jej nie bylo... ale to bylo 27 lat temu. MOze wtedy mieli to bardziej w dupie.
a na ile przed porodem to sie robi. Jakie to uczucie, to boli? ja b ym meza wstydzila sie poprosic o cos takiego, tak jak z goleniem pipki. ostatnio zacielam sie depilatorem tzn przesunal mi sie po skorze i mnie pozacinał... bolało..

bylam u okulisty dzis, na sczescie dala mi zaswiadczenie ze mam miec CC. balam sie ze nie da , troche mnie okrzyczala ze przyszlam z potrzeba (zasiwadeznie) a powinnam przyjsc wczesneij na kontrole. Ja bylam, ale u innego okulisty i sie oburzyla trochę... ALe efekt uzyskalam- zaswiadzenie i wpis w karcie mam. To najwazniejsze.

Muron robilam wczoraj roggaliki , ale wg przepisu mojej mamy. wsyztsy przepyszne i poparzylam jezyk bo jedlismy gorące. Robie je tez w piatek i w poniedzialek

ide na TAP MADL!!
a co masz na skierowaniu? ja też mam od okulisty. No i jak zwykle załamka po badaniu.

Przy CC puszczają zwieracze bo wszystko od pasa w dół masz znieczulone Jak jest czas robi się przed każdą oberacją, czy większym zabiegiem.

Stary 2010-10-28, 08:33   #840
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

lilijka, to chyba zależy od firmy.. ja szukałam ślubnego (ale takiego co zrobi coś z niczego :P ) i w końcu nic nie kupiłam, bo oni raczej w tym drugim kierunku się specjalizują, więc nie dla mnie ale wiem poniżej stówki też mają firmy (np Lilly, te ktore mierzyłam)
zwróć uwagę że zmieniają lokalizację, jakbyś się wybierała

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości