Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-07, 23:07   #811
zyrafa5
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Louboutinka Pokaż wiadomość
--------------------
a poza tym znowu mam dylemat z wozkiem..
bo wsumie niewiele mi zostalo do kupienia bo kontener z łózeczkiem podobno jest juz w polsce.. wiec z wiekszych spraw to tylko fotelik samochodowy i wozek.. no i wlasnie ciagle temat sciagniecia z usa bugaboo mi sie przedluza ... i juz zastanawialam sie nad jakims innym zastępczym .. i znalazlam dziwny ale funkcjonalny (mozliwosc jazdy na dwóch kolach, po piachu itp) STOKKE XPLORER.. moze ktoras z was laseczki wie cosik na jego temat lub ma/widziala go na zywo?? bo na innych forach zdania są podzielone oczywiscie..
Ja jakieś 2 lata temu jak zobaczyłam ten STOKKE to sobie obiecałam, że jak będę w ciąży to go kupię. Niestety przeczytałam i potwierdziłam to u znajomej która go ma, że nadaje się on tylko na zakupy do centrum handlowego. Ma plastikowe kółka i na ulicy trzęsie w nim jak w taczce. Drugim wyborem był Maxi Cosi Mura. Wszystko super tylko ta waga:-(, dla mnie za ciężki. No to właściwie już byłam zdecydowana na Bugaboo, ale spotkałam się z koleżanką która też lada moment spodziewa się dzidziusia i ta przekonała mnie na JOOLZ . Jest on bardzo podobny bo wzorowany na bugaboo a rzekomo troszkę usprawniony (troszkę większa gondolka, łatwiej się składa ) Poczytałam też opinię o tym wózku i są ok.

Zaglądam dziś na allegro żeby sprawdzić czy są jakieś wózki tej firmy a tam tylko 1 sztuka i właśnie kończy się licytacja do tego w kolorze który chciałam. Co miałam zrobić..... Szybka decyzja i kupiłam. Mam nadzieję, że nie będę żałować. A jakby co to od czego jest allegro? Sprzedam dalej.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 06:52   #812
agape
Zadomowienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość

A a propo zmian na twarzy.....ja chyba też przechodzę istną burzę hormonalną bo mam po prostu pryszcz na pryszczu....Patrzeć na siebie nie mogę tak mnie przez te dwa dni wysypało....
nie mów tak nawet - a ja myslałam że już nigdy nie będę miała takiego wysypu jak teraz

stópki przekoffane:l ove:

witam się środowo tym razem już zza biurka w pracy a więc koniec lenistwa i do pracy

muron a wiesz może co trzeba wziąć do TEGO szpitala a czego nie ??

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019

Edytowane przez agape
Czas edycji: 2010-12-08 o 06:56
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 07:02   #813
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
kupiłaś to łóżeczko a la Graco? takie amerykańskie, prawda?
tak kupilam ale jeszcze go nie widzialam i nie moge sie doczekac..
bo jak mi sie nie spodoba lub bedzie cos nie tak to nie wiem.. oby bylo ok
troche jego kolor zaburza mi konwencje w pokoiku malego ale cos dodam jeszcze ciemnego i bedzie ok, moze podloge pod kolor zrobie.. przynajmniej nie bedzie ten pokoik taki mdly i cukierkowy.. choc tez i taki mi sie podoba (blekitno-seledynowy)

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
Marika Sara jest boska , dasz radę, a my cię wspieramy, co do krówek to się zasłodziłam na amen więc już nie wspomnę o nich
...........
Popieram.. Mariko masz przesłodką córcię... okruszek taki
-----
a po schodach nie skakalam choc mam taki niestety zwyczaj od dziecinstwa jak jakas glupia zawsze sobie skacze po schodach i na poczatku ciazy przez to mialam bole w pachwinie.. lekarz mnie okrzyczal wiec sie teraz pilnowalam tylko teraz zamiast normalnie isc to ja biegiem.. i po co i na co.. ehh musze isc na kurs gracji

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
jutro kupię w realu sandwicher po po 29 zł, a że u nas sporadycznie to taka Alaska wystarczy
przez o ze gotowac nie umiem to akurat sandwicher u mnie to rzecz niezastąpiona i robie w nim wiele dziwnych rzeczy.. super nadaje sie np do zapiekania kielbasek z zoltym serem... i wszystkiego co sie robi na grillach domowych...
a po remoncie wlasnie grilla sobie obiecalam sprawic bo ma wieksza powierzchnie na potrawy niz sandwicher wiec bede miala wiecej opcji do wykazania sie w dziedzinie smazelin

Cytat:
Napisane przez zyrafa5 Pokaż wiadomość
Ja jakieś 2 lata temu jak zobaczyłam ten STOKKE to sobie obiecałam, że jak będę w ciąży to go kupię. Niestety przeczytałam i potwierdziłam to u znajomej która go ma, że nadaje się on tylko na zakupy do centrum handlowego. Ma plastikowe kółka i na ulicy trzęsie w nim jak w taczce. Drugim wyborem był Maxi Cosi Mura. Wszystko super tylko ta waga:-(, dla mnie za ciężki. No to właściwie już byłam zdecydowana na Bugaboo, ale spotkałam się z koleżanką która też lada moment spodziewa się dzidziusia i ta przekonała mnie na JOOLZ . Jest on bardzo podobny bo wzorowany na bugaboo a rzekomo troszkę usprawniony (troszkę większa gondolka, łatwiej się składa ) Poczytałam też opinię o tym wózku i są ok.

Zaglądam dziś na allegro żeby sprawdzić czy są jakieś wózki tej firmy a tam tylko 1 sztuka i właśnie kończy się licytacja do tego w kolorze który chciałam. Co miałam zrobić..... Szybka decyzja i kupiłam. Mam nadzieję, że nie będę żałować. A jakby co to od czego jest allegro? Sprzedam dalej.
ooo niezly ten wozek... musze o nim poczytac..dzieki..
nawet nie wiedzialam ze jest co tak posredniego..ciekawe ile wazy i czy na 2 kola sie sklada/demontuje...??bo dla mnie wlasnie mala waga i opcja łatwego jeżdżenia po schodach, piachach, dziurach, skladania jest najwazniejsza.. zaraz zaczne szukac info...
najgorsze ze jak mi sie i ten spodoba to juz zglupieje ktory kupic bo ja ostatnio jestem jakac zakrecona i niezdecydowana...a czas sie konczy...kurde..
Louboutinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 07:20   #814
dewi
Rozeznanie

witam

Cytat:
Napisane przez kaskup Pokaż wiadomość
ja tylko wskocze na momencik zeby Wam powiedziec ze dzis na 100% wyszło że bede miec DZIEWCZYNKE!!!
jestem w szoku.. TZ tez.. ale moje jakies dziwne schizy i przeczucia jednak sie sprawdziły...

mała waży 1795g niby według mojego ginekologa dobrze ale jak Wy tu piszecie ze wasze waża po 2,5kg to nie wiem.. brzuszek ma mniejszy o 3 dni niz wychodzi z terminu miesiączki.. ale do 2 tygodni jest granica wiec nie jest chyba zle.. pozostałe wszystko w normie..
Amelka w 32tc wazyła 2050g..

aaa.. lezy głową w dół..

reszta wszystko okey.. te fosforany to małe ilości mam pic wiecej wody.. ketony to druga kolacja wskazana..
szyjka zamknieta wiec w tym roku pewnie nie urodze

reszte popisze jutro bo dzis padam..
chyba za duzo szoku na dzis

DOBRANOC
no to gratuluje dziewczynki
taka waga jest ok... a nie jak moja 2,5 kg... na dodatek przez 5 tyg przytyła 1 kg a ja 2 ....

lilijka mi teraz przepisał hemofer, ale biofer też brałam

Edytowane przez dewi
Czas edycji: 2010-12-08 o 07:44
dewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 07:29   #815
marleen32
Rozeznanie

Marika wlasnie o prosaki mi chodzilo,tak myslalam,ze to z gazowanym malo wspolnego ma, ale moja mama sie upiera, ze i owszem.
Sara przesliczna,a nozki do zacalowania.
Muron cola ma tez wlasciwosci lecznicze,bo taki byl jej poczatkowy "cel", ale pozniej "ulepszyli"dodajac cukier i gaz,jednak tu lekarze zalecaja podawac dzieciakom odgazowana w przypadku biegunki, nic nie pomaga tak szybko, a chemie niestety we wszystkim teraz mamy,nawet w niby zdrowych owocach, zwlaszcza tych sprowadzanych.
Ja, pije szklanke coli raz na jakies 2 miesiace,wiec nie jest zle,ale polozna powiedziala,ze nawet jakbym co dzien szklanke pila,to nic sie nie stanie, bomoj TZ oczywiscie jej naskarzyl,plus szklanka kawy lub herbaty, to bezpieczne ilosci niby.
Z kolka sie nie zgodze ze po gazowanym,indywidualna sprawa dojrzalosci ukladu pokarmowego dziecka, z pierwsza cora dmuchalam,pilam tylko ziolowe herbatki i kolki jak nie wiem co, z druga w sumie malo co diete trzymalam,kolek nie bylo, dziecko wyjatkowo spokojne.
kaskup no to niespodzianka Wam sie ukrywala, Gratulacje
marleen32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 07:30   #816
zyrafa5
Raczkowanie

Cytat:
tak kupilam ale jeszcze go nie widzialam i nie moge sie doczekac..
bo jak mi sie nie spodoba lub bedzie cos nie tak to nie wiem.. oby bylo ok
troche jego kolor zaburza mi konwencje w pokoiku malego ale cos dodam jeszcze ciemnego i bedzie ok, moze podloge pod kolor zrobie.. przynajmniej nie bedzie ten pokoik taki mdly i cukierkowy.. choc tez i taki mi sie podoba (blekitno-seledynowy)

Popieram.. Mariko masz przesłodką córcię... okruszek taki
-----
a po schodach nie skakalam choc mam taki niestety zwyczaj od dziecinstwa jak jakas glupia zawsze sobie skacze po schodach i na poczatku ciazy przez to mialam bole w pachwinie.. lekarz mnie okrzyczal wiec sie teraz pilnowalam tylko teraz zamiast normalnie isc to ja biegiem.. i po co i na co.. ehh musze isc na kurs gracji

przez o ze gotowac nie umiem to akurat sandwicher u mnie to rzecz niezastąpiona i robie w nim wiele dziwnych rzeczy.. super nadaje sie np do zapiekania kielbasek z zoltym serem... i wszystkiego co sie robi na grillach domowych...
a po remoncie wlasnie grilla sobie obiecalam sprawic bo ma wieksza powierzchnie na potrawy niz sandwicher wiec bede miala wiecej opcji do wykazania sie w dziedzinie smazelin

ooo niezly ten wozek... musze o nim poczytac..dzieki..
nawet nie wiedzialam ze jest co tak posredniego..ciekawe ile wazy i czy na 2 kola sie sklada/demontuje...??bo dla mnie wlasnie mala waga i opcja łatwego jeżdżenia po schodach, piachach, dziurach, skladania jest najwazniejsza.. zaraz zaczne szukac info...
najgorsze ze jak mi sie i ten spodoba to juz zglupieje ktory kupic bo ja ostatnio jestem jakac zakrecona i niezdecydowana...a czas sie konczy...kurde..

Koła są oczywiście demontowane, a waga coś koło bugaboo. W każdym razie to ten z lżejszych. Za kilka dni dostanę przesyłkę to mogę sprawdzić jak sie prowadzi.
zyrafa5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 07:42   #817
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

u mnie babeczka sprowadzała joolze i mutsy właśnie to podziwiałam sobie

kurde jestem zła, miałam mieć łóżeczko "do tygodnia" dostarczone... i co? dzwonię do sklepu czy mogę odebrać to powiedzieli że po niedzieli, ok... dzwonię wczoraj a oni że jeszcze nie ma i na łóżeczko to się czeka długo dłużej - ale nie powiedzą ile bo nie wiedzą; ja pierdzielę!!

nic mi się nie chce
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 07:44   #818
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez achaia Pokaż wiadomość
Witam wieczorową porą,

od wczoraj zaległam ale za to nadrobiłam forum i pokupowałam na allegro brakujące pierdoły.

Pytanie do dziewczyn które mają juz maluchy: jak wyglądają skurcze przepowiadające??? Dzisiaj w nocy obudził mnie bolesny brzuch, jak na @ ale mocniej aż się spociłam.... Czy to to?? Na szczęście 2 razy mnie "skurczyło " i sobie poszło uffff, ale już byłam nieźle wystrachana
Ja dzisiaj miałam bardzo podobnie ,ból miesiączkowy ( nie wiem czy mocny ,zawsze miałam bardzo,bardzo bolesne miesiączki,nawet mdlałam z bólu i przez co 3 dni zwykle wycięte z życia, więc w mojej skali ten ból był dużo słabszy, ale brzuch twardy i uczucie gorąca.
Jednak bardzo szybko to przeszło ,ale wystraszyłam się

Cytat:
Napisane przez MARIKA.S Pokaż wiadomość
marleen32 te małe białe plamki na nosku noworodka to tzw. milia albo prosaki i powstają na skutek zaczopowania przewodów łojowych. Po prostu po porodzie działanie hormonów wyrzuca jego nadmiar. Po jakimś czasie znikają
Sara ma takich kilka.

A a propo zmian na twarzy.....ja chyba też przechodzę istną burzę hormonalną bo mam po prostu pryszcz na pryszczu....Patrzeć na siebie nie mogę tak mnie przez te dwa dni wysypało....

Ach i wiecie co.....po porodzie doświadczyłam Baby Bluesa....Normalnie fatalne uczucie.....

Nie mówicie mi tu o krówkach bo marzę o nich od paru dni!

achaia to mogły być skurcze przepowiadające, chociaż nie powinny aż tak boleć. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Wstawiam Moją Małą Królewnę
Mój synek też miał muchomorka na nosku
Widać ,że Sara przybiera na wadze , słodkie pucki ma

kaskup na to Gratulacje

lilijka Twoje dzidzia wystawia Cię na próbę cierpliwości Ja obstawiam że to będzie dziewczynka

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 07:48   #819
s_a_j
Rozeznanie

Dzień dobry

Justine, chyba Ty polecałaś mi ten Malox w syropie - dzięki Ci wielkie, uratował mi noc, rzeczywiście bardzo pomógł

U mnie od wczoraj bez zmian, katar, gardło i ogólna niemoc, jednym słowem syf i malaria hehe. Zaraz po sniadaniu wskakuję do wanny, robię porządek z sobą i zaczynam objazd po lekarzach, najpierw rodzinny, potem ginekolog, zobaczymy co tam u synusia słychać I jeszcze załapię się u obiad u rodziców, więc wrocę najpewniej wieczorem - nie tęsknijcie za bardzo :P

Marika - fota z nóziami Sary - boska
Stary 2010-12-08, 08:01   #820
Justyna M
Rozeznanie

zapomniałam napisać o sposobie na gardło, wczoraj moja sister była u lekarza i On polecił aby bolące gardło płukać zwykłym płynem do płukania typu Colgate, blend a med itp. wypróbowałam i naprawdę pomogło.

Galeria pazurkowa
Stary 2010-12-08, 08:05   #821
kaskup
Rozeznanie

witam sie z rańca..

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
no bo racja, tyuż przed samym porodem cukry spadają i znaczy to, ze trzeba torbe pakować ale mnie chodziło o to, że w miarę rozwoju ciąży cukry rosną, tylko przed porodem spadają - co oznacza że wkrótce nastąpi.

To jak ty nie masz cukrzycy ciążowej to po co się martwisz? W cukrzycy to cukry rosną nawet po kromce chleba a jak tobie po bananie nie rosną to ty żaden cukrzyk nie jesteś. Bez sensu się nakręcasz więcej to szkody niż pożytku przynosi. Pewnie miałaś zły dzień i to obciążenie źle wyszło. Pewnie by wystarczyło jakbyś ciastek nie jadła. No noc w razie czego trzymaj dietę ale nie przesadzaj z tymi pomiarami jak jest wszystko ok. Ja mierzę często nieraz między posiłkami ale mi nawet dzisiaj pomimo insuliny po śniadaniu wi 2 śniadaniu wyszły cukry 141 i 145
moze rzeczywiscie nie powinnam sie nakrecac szczególnie ze obciazenie 75 wyszło mi ponizej normy.. ale lekarze tez potrafia nakrecic.. ehh.. postaram sie przystopowac..
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 08:07   #822
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Witam się z rana, ale mi się dobrze spało

Justyna M oby po porodzie tak mnie nie testowało z tą cierpliwością Już się przyzwyczaiłam do tej myśli........że będzie niespodzianka. Z tego, co na razie wychodzi to będzie po mojemu, bo nie byłam przekonana do tego, żeby mąż był przy porodzie. Na dzień dzisiejszy wszystko się wyjaśniło

MAMY JUŻ 30 TC!!!!!!!! aaaaaaa teraz to z górki poleci......
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 08:08   #823
olbka
Zadomowienie

smarujecie posty z zastraszającą prędkością

Jeśli chodzi o jazdę samochodem w ciąży to już tylko jako pasażer - jakieś 3 tyg temu prowadziłam i Mała tak harcowała i wręcz rzucała się na pęcherz, że prawie płakałam z bólu i ledwo dojechałam... Ale jako pasażer jeżdżę dosyć często, bo do teściowej mamy ok. 200 km. Ale dobrze to znoszę. Ginka tylko na początku zabroniła mi jeździć, jak miałam plamienia i ciążę zagrożoną...

My też nie mamy jeszcze fotelika i wózka. I butelek i całego osprzętu do nich. Reszta już czeka na Kaśkę

http://www.suwaczki.com/tickers/km5supjyv0nppsj9.png

Kasia
olbka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 08:37   #824
kaskup
Rozeznanie

dziewczyny poradzcie cos na wymioty w ciazy..
moja siostra jest w 10tc i codziennie wymiotuje..
lekarz kazał jej sie położyc do szpitala na 2 dni ale ona nie za bardzo chce..

co do tego GBS to moj gin zapisał mnie na 30.12 mam do niego przyjsc na oddział to mi pobierze... robi sie go napewno po 34tc

MArika Sara cudna.. jakie slodkie stopki

wczoraj byliśmy w sklepie ogladac foteliki i babka bardzo polecała Coneco o taki: http://www.coneco.pl/index.php?go=pioneer_plus
bo pod ta wkładka spłycającą ma jeszcze specjalna gabke która wypłyca fotelik i dziecko sie tak nie zapada...
znacie te foteliki??

u nas dzis taka wstretna pogoda ze cały dzien chyba podsypiac bede..
Stary 2010-12-08, 08:43   #825
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
herbata z świeżym imbirem (trochę zetrzeć), rada od ginekologa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 08:44   #826
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:

co do tego GBS to moj gin zapisał mnie na 30.12 mam do niego przyjsc na oddział to mi pobierze... robi sie go napewno po 34tc

MArika Sara cudna.. jakie slodkie stopki

wczoraj byliśmy w sklepie ogladac foteliki i babka bardzo polecała Coneco o taki: http://www.coneco.pl/index.php?go=pioneer_plus
bo pod ta wkładka spłycającą ma jeszcze specjalna gabke która wypłyca fotelik i dziecko sie tak nie zapada...
znacie te foteliki??

u nas dzis taka wstretna pogoda ze cały dzien chyba podsypiac bede..
Na wymioty jest kilka sposobow:
- przeczekac i nie powstrzymywac sie przed [to byl moj sposob, ale ja mialam ta przypadlosc 1-2 razy dziennie]
- herbatka imbirowa, opaski uciskowe, cos zjesc rano tuz po przebudzeniu
- czopki na wymioty-ale to musi przepisac lekarz [moga rowniez zapodac na Izbie Przyjec]. Te czopki sie stosuje jak odwiedzasz wc w wiadomym celu wiecej niz 3-4 razy dziennie.
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 08:52   #827
Madzia:))
Raczkowanie

GG do Madzia:))

Cytat:

znacie te foteliki??

kaskup ja ogromnie polecam coneco. Dla Matika mielismy własnie taki fotelik jak z wklejonego linka i był super. teraz jest jeszcze wersja alu troche lzejsza chyba... ja byłam bardzo zadowolona, jezdził do 11 miesiaca, ale on wówczas miał juz 13 kg i sie nie miescił...

teraz tez kupujemy coneco , tylko razem z wozkiem o taki http://www.coneco.pl/index.php?go=barracuda z fotelikiem na allegro
Stary 2010-12-08, 08:54   #828
Jessy_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
czy któraś z Was przyjmuje Biofer?
Ja biorę Biofer i to już od września. Tylko są dwa rodzaje, z kwasem foliowym i bez - i ja biorę ten bez kwasu dwie tabletki dziennie.

Ps. Proszę nie wyrzucać mnie z listy!!
Jessy_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-08, 08:55   #829
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zyrafa5 Pokaż wiadomość
Koła są oczywiście demontowane, a waga coś koło bugaboo. W każdym razie to ten z lżejszych. Za kilka dni dostanę przesyłkę to mogę sprawdzić jak sie prowadzi.

no to czekam na relacje
bo juz ostatecznie chce podjac decyzje do max przyszlego tygodnia.. bo inaczej bez wozka zostanę..

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-08, 08:56   #830
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Uuuuuu jestem chyba znawczynią tematu, najgorszy okres jaki przeżyłam w życiu. Wypróbowalam chyba wszystkiego, łacznie ze specyfikami przepisywanymi przez lekarzy. Na mnie nie dzialało NIC. Kompletnie nic. Ale tak jak juz dziewczyny pisały poleca się imbir ( np w plasterkach, zalany herbatą), poleca się zjeść sucharka lub kawałek chleba przed wstaniem z łózka, wypić kilka łyków wody zanim się wstanie i odczekać parę minut, słyszalam, ze niektórym pomagał banan. Jak ją będzie bardzo męczyło to lekarz może przepisać specjalne tabletki. Mi akurat nie przyniosły ulgi, ale na pewno sa takie, którym pomaga Mi grozilo odwodnienie, bo wymiotowałam po wszystkim, kilka razy dziennie, dzień w dzień do 5 miesiąca. Też chcieli mnie położyć w szpitalu, ale się nie zgodziłam i na siłę piłam, piłam, piłam. Wodą i sokami też wymiotowałam. U mnie tylko walka polegała na tym, żeby zwymiotować jak najpóźniej się da, żeby jakieś wartości, składniki w organizmie zostały.
Stary 2010-12-08, 08:57   #831
kaskup
Rozeznanie

dzięki dziewczyny

poradzcie mi co ja mam zrobic z wszystkimi "chłopiecymi" ciuszkami??

ponaszywac jakies "babskie" naszywki??
Stary 2010-12-08, 09:01   #832
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
dzięki dziewczyny

Ja myslę, że małej nie bedzie przeszkadzać, jak będzie miała kilka niebieskich ciuszków, czy takich bardziej chłopięcych, a te które ewidentnie nie pasują mlodej damie to oddaj komuś, no, chyba, że planujesz trzecie, to możesz sobie zostawić
Stary 2010-12-08, 09:03   #833
kaskup
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Ja myslę, że małej nie bedzie przeszkadzać, jak będzie miała kilka niebieskich ciuszków, czy takich bardziej chłopięcych, a te które ewidentnie nie pasują mlodej damie to oddaj komuś, no, chyba, że planujesz trzecie, to możesz sobie zostawić
planowac nie planuje ze względów medycznych.. troche mnie ta ciążą zdrowia kosztowała
niebieskie to jeszcze pół biedy gorzej z tymi jensami, bluzami.. moj maz troche poszalal jak wyszlo ze niby chłop
Stary 2010-12-08, 09:03   #834
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
Napisane przez Jessy_ Pokaż wiadomość
Ja biorę Biofer i to już od września. Tylko są dwa rodzaje, z kwasem foliowym i bez - i ja biorę ten bez kwasu dwie tabletki dziennie.

Ps. Proszę nie wyrzucać mnie z listy!!
spox
ja biorę witaminy, w których jest kwas foliowy, więc sam Biofer wystarczy? Mam brać 1x1 tabl. na dzień
Stary 2010-12-08, 09:05   #835
Louboutinka
Raczkowanie

Cytat:

ja od poczatku ciazy mam mdlosci na wszystko co nie mleczne i nie slodkie.. doslownie kazde "normalne" jedzonko mnie odrzuca a jka na sile cos zjem (bo trzeba jakos sie zywic) to od razu mam mdlosci i rwie mnie do wymiotow... ale na szczescie jeszcze nie wymiotowalam bo od pierwszysch tygodni piję.... colę wiem ze wczesniej o niej pisalyscie ale lekarz powiedzial ze mala butelke dziennie mogę i czasem robic przerwy z tym...
ogolnie to nie przepadalam za cola i przed ciązą to z dziecinstwa ja pamiętam bo nie lubie gazowanego a coli to naprawde jak juz nic nie bylo w domu to pilam a teraz baaardzo czesto.. bo inaczej bym chyba w tej ciazy tylko schudla i ciagle zle się bym czula..
wogole myslam ze mdlosci to tylko na poczatku ciazy...a ja mam 33tydzien i nadal jest tak samo :-/ehh
Stary 2010-12-08, 09:08   #836
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
planowac nie planuje ze względów medycznych.. troche mnie ta ciążą zdrowia kosztowała
niebieskie to jeszcze pół biedy gorzej z tymi jensami, bluzami.. moj maz troche poszalal jak wyszlo ze niby chłop
ja muszę wstrzymywać się od tych szaleństw, ale patrząc na garderobę mego dziecka to są niebieskie, które są "mniejszym złem" niż sam róż. Bo dziewczynka jeszcze w niebieskim wygląda ładnie, a chłopczyk w różowym już nie. Więc dla równowagi mam 2 rzeczy różowe, potem niebieskie no i multum: białe, kremowe, zielone, seledynowe, żółte. Kombinezony dwa niebieskie i jeden kremowy
Stary 2010-12-08, 09:09   #837
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
ja od poczatku ciazy mam mdlosci na wszystko co nie mleczne i nie slodkie.. doslownie kazde "normalne" jedzonko mnie odrzuca a jka na sile cos zjem (bo trzeba jakos sie zywic) to od razu mam mdlosci i rwie mnie do wymiotow... ale na szczescie jeszcze nie wymiotowalam bo od pierwszysch tygodni piję.... colę wiem ze wczesniej o niej pisalyscie ale lekarz powiedzial ze mala butelke dziennie mogę i czasem robic przerwy z tym...
ogolnie to nie przepadalam za cola i przed ciązą to z dziecinstwa ja pamiętam bo nie lubie gazowanego a coli to naprawde jak juz nic nie bylo w domu to pilam a teraz baaardzo czesto.. bo inaczej bym chyba w tej ciazy tylko schudla i ciagle zle się bym czula..
wogole myslam ze mdlosci to tylko na poczatku ciazy...a ja mam 33tydzien i nadal jest tak samo :-/ehh
O jaaaa, właśnie cola. Zupełnie o niej zapomniałam a to ona mi przez tych 5 miesięcy ratowała życie w wielu sytuacjach. Jak musiałam gdzieś wyjść, do lekarza, czy coś załatwić to parę łyków coli i jakoś wytrzymywałam przez godzinę, dwie. Ale i tak wszędzie chodziłam z torebką w razie W. I parę razy się przydała, np w samochodzie, bleee.
Stary 2010-12-08, 09:10   #838
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

Cytat:
widocznie taka twa uroda ciążowa
Stary 2010-12-08, 09:10   #839
Justyna M
Rozeznanie

Cytat:
dzięki dziewczyny

wystaw na allegro Ja na bieżąco odsprzedaję ciuchy po małym i zawsze mam na coś nowego dla niego, a mamy z mężem fioła na punkcie ubioru dzieci

Galeria pazurkowa
Stary 2010-12-08, 09:13   #840
Louboutinka
Raczkowanie

aaaaa zapomnialam ze oprocz coli to ja jeszcze jak tylko mi sie zaczyna robic niedobrze idę myc zęby i plukać usta listerinem (tylko on jest na tyle mocny miętowo)
i niewiem czemu ale to tez mi pomaga..
ale cola (odgazowana) mimo wszystko bardziej i w kazdej sytuacji jeszcze mnie nie zawiodla..
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości