Odchudzanie czas zacząć - część IV. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-12, 22:01   #811
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Dot.: Odchudzanie czas zacząć - część IV.

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
No, tak wyszło Grudzień przebalowałam, jadłam i piłam za wszystkie czasy i w efekcie było prawie trzy kg w górę Teraz jest już lepiej ale chcę swoje 58 z powrotem
Taa..siła woli przydaje się bo córka ostatnio realizuje się tak jak Ty (jak widzę) w pieczeniu coraz to bardziej wymyslnych ciast, mufinek, sufletów, normalnie szkoda gadać. Przecież jej nie zabronię jak dziewczyna to lubi ale takie zapachy czasami się rozchodzą, że wymiękam
Ja Ciebie wzywałam parę razy ale pozostawałaś niewzruszona i głucha na moje wołanie
Pieczenie jest fajne Słodkości są najlepsze do robienia, bo jak wyjdą to zawsze smakują, bo są słodkie. Gorzej z mięsami, sałatkami, czasem nie wiadomo czy dane składniki na pewno dobrze będą się razem komponować.
Wybacz mi, że nie dałam znaku, ale nawet nie próbowałam wchodzić na wizaż. Zdarzyło się może z 2 razy. Ale jakbym zauważyła to na pewno bym odpisała
Rozumiem, że dalej orbitkujemy?

OneSweetTaste jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:15   #812
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OneSweetTaste Pokaż wiadomość
Pieczenie jest fajne Słodkości są najlepsze do robienia, bo jak wyjdą to zawsze smakują, bo są słodkie. Gorzej z mięsami, sałatkami, czasem nie wiadomo czy dane składniki na pewno dobrze będą się razem komponować.
Wybacz mi, że nie dałam znaku, ale nawet nie próbowałam wchodzić na wizaż. Zdarzyło się może z 2 razy. Ale jakbym zauważyła to na pewno bym odpisała
Rozumiem, że dalej orbitkujemy?
Codziennie trochę bolą mnie stawy w kolanach ale ostatnio jest 55min dziennie (zeszłam z czasu 5 min przez te kolana ale gdyby nie orbi to pewnie grudzień zakończyłabym przynajmniej 5kg cięższa) No i mam nową kicię co pociąga za sobą stan wojenny trwający między naszymi sierściuchami nieprzerwanie od dwóch miesięcy zobaczymy jak to się skończy i czy damy radę
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-12, 22:17   #813
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Codziennie trochę bolą mnie stawy w kolanach ale ostatnio jest 55min dziennie (zeszłam z czasu 5 min przez te kolana ale gdyby nie orbi to pewnie grudzień zakończyłabym przynajmniej 5kg cięższa) No i mam nową kicię co pociąga za sobą stan wojenny trwający między naszymi sierściuchami nieprzerwanie od dwóch miesięcy zobaczymy jak to się skończy i czy damy radę
No tak, jak stawy to trzeba uważać. Mnie czasem kolana przeskakują, ale na szczęście ostatnio mam spokój
hehe, trzymaj się dzielnie i im się nie daj

Stary 2011-01-12, 22:40   #814
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
No tak, jak stawy to trzeba uważać. Mnie czasem kolana przeskakują, ale na szczęście ostatnio mam spokój
hehe, trzymaj się dzielnie i im się nie daj
Najpierw był kręgosłup, później przeszło i zaczęły się te kolana, nie wiem, może Twoim wzorem powinnam zrobić choć dzień przerwy w kręceniu (tak robiłaś, prawda?) może jakaś regeneracja potrzebna Ale tak zżyłam się z tym ruchem, że to już punkt stały w rozkladzie wieczoru
A Ty nadal kręcisz?
Stary 2011-01-12, 22:48   #815
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Najpierw był kręgosłup, później przeszło i zaczęły się te kolana, nie wiem, może Twoim wzorem powinnam zrobić choć dzień przerwy w kręceniu (tak robiłaś, prawda?) może jakaś regeneracja potrzebna Ale tak zżyłam się z tym ruchem, że to już punkt stały w rozkladzie wieczoru
A Ty nadal kręcisz?
Bardziej odpowiednim słowem niż "nadal" jest "znów". Miałam sporą przerwę. Ja owszem, raz w tygodniu mam dzień bez ćwiczeń. A Ciebie jeśli bolą stawy to może spróbuj się dobrze porozciągać, tak systematycznie chociaż raz na tydzień. Przy ćwiczeniach, przy większych obciążeniach mięśnie trochę się kurczą, dlatego trzeba się rozciągać. Tak przynajmniej słyszałam. No, ale specjalistą nie jestem. Myślę, że jeśli bardzo będzie Cię boleć to idź do lekarza, najlepiej ortopedy. Są leki takie na odbudowę chrząstek i stawów, niestety drogie (niektóre ok.60zł) ale pomagają. Zwłaszcza, że my przy takim non stop kręceniu przecieramy się trochę. A z kolanami jest tak, że raz rozwalone będzie ciągnęło się całe życie. Dlatego lepiej reagować wcześniej. No to się pomądrzyłam

Stary 2011-01-12, 23:13   #816
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Bardziej odpowiednim słowem niż "nadal" jest "znów". Miałam sporą przerwę. Ja owszem, raz w tygodniu mam dzień bez ćwiczeń. A Ciebie jeśli bolą stawy to może spróbuj się dobrze porozciągać, tak systematycznie chociaż raz na tydzień. Przy ćwiczeniach, przy większych obciążeniach mięśnie trochę się kurczą, dlatego trzeba się rozciągać. Tak przynajmniej słyszałam. No, ale specjalistą nie jestem. Myślę, że jeśli bardzo będzie Cię boleć to idź do lekarza, najlepiej ortopedy. Są leki takie na odbudowę chrząstek i stawów, niestety drogie (niektóre ok.60zł) ale pomagają. Zwłaszcza, że my przy takim non stop kręceniu przecieramy się trochę. A z kolanami jest tak, że raz rozwalone będzie ciągnęło się całe życie. Dlatego lepiej reagować wcześniej. No to się pomądrzyłam
Kurcze, to mnie wystraszyłaś..Ale dzięki bo myślałam naiwnie że to same korzyści a tutaj jak zawsze jest druga strona medalu. Zejdę chyba do jakichś 40 min..nie chcę mieć do końca życia uszkodzonych kolan Zresztą i tak u mnie spadki powoduje głównie dieta, a ćwiczenia to taki gratis, ile bym nie kręciła to jeśli jem za dużo to i tak utyję, więc rozsądnie będzie raczej skupić się na diecie niż na pokonywaniu dziesiątków km na orbim..
Nie wiem jak mozna rozciągać ..stawy kolanowe

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-01-12 o 23:15
Stary 2011-01-12, 23:49   #817
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurcze, to mnie wystraszyłaś..Ale dzięki bo myślałam naiwnie że to same korzyści a tutaj jak zawsze jest druga strona medalu. Zejdę chyba do jakichś 40 min..nie chcę mieć do końca życia uszkodzonych kolan Zresztą i tak u mnie spadki powoduje głównie dieta, a ćwiczenia to taki gratis, ile bym nie kręciła to jeśli jem za dużo to i tak utyję, więc rozsądnie będzie raczej skupić się na diecie niż na pokonywaniu dziesiątków km na orbim..
Nie wiem jak mozna rozciągać ..stawy kolanowe
Zawsze tak jest. Najpierw dieta, potem ćwiczenia a na końcu ewentualne suplementy
No faktycznie nie słyszałam o ćwiczeniach rozciągających stawy kolanowe, ale wydaje mi się, że jeśli będziesz rozciągać ogólnie nogi, uda, łydki, itd. to powinno coś dać. Tylko za mocno i na siłę nie można z tym kombinować. Rezultaty są, ale niestety po dłuższym czasie. Poza tym rozciąganie wysmukla sylwetkę, a przecież o to nam chodzi. Kiedyś w dostałam jakiś zestaw ok. 40 ćwiczeń rozciągających ćwiczeń na całe ciało - rewelacja. Tylko niestety już tego nie mam. :/ Może w internecie by było? jutro poszukam

Stary 2011-01-13, 00:04   #818
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Zawsze tak jest. Najpierw dieta, potem ćwiczenia a na końcu ewentualne suplementy
No faktycznie nie słyszałam o ćwiczeniach rozciągających stawy kolanowe, ale wydaje mi się, że jeśli będziesz rozciągać ogólnie nogi, uda, łydki, itd. to powinno coś dać. Tylko za mocno i na siłę nie można z tym kombinować. Rezultaty są, ale niestety po dłuższym czasie. Poza tym rozciąganie wysmukla sylwetkę, a przecież o to nam chodzi. Kiedyś w dostałam jakiś zestaw ok. 40 ćwiczeń rozciągających ćwiczeń na całe ciało - rewelacja. Tylko niestety już tego nie mam. :/ Może w internecie by było? jutro poszukam
Pewnie, że o wysmuklenie, głównie o to Też poszukam Pewnie to coś takiego jak callanetics..tak myślę. Tylko robiąc tego typu ćwiczenia zawsze czułam się za mało..zmęczona
Stary 2011-01-13, 00:44   #819
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie, że o wysmuklenie, głównie o to Też poszukam Pewnie to coś takiego jak callanetics..tak myślę. Tylko robiąc tego typu ćwiczenia zawsze czułam się za mało..zmęczona
hehe, no tak...w nich nie chodzi o zmęczenie I bywa nudne Callanetics ma również rozciąganie, ale też brzuszki i ogólnie rzeźbienie. Natomiast tamte, o których mówiłam były tylko i wyłącznie rozciągające.
idę spać albo dalej się uczyć
także dobranoc

Stary 2011-01-13, 00:51   #820
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
hehe, no tak...w nich nie chodzi o zmęczenie I bywa nudne Callanetics ma również rozciąganie, ale też brzuszki i ogólnie rzeźbienie. Natomiast tamte, o których mówiłam były tylko i wyłącznie rozciągające.
idę spać albo dalej się uczyć
także dobranoc
Kolorowych ja muszę jeszcze popracować ale aż się boję na skrzynkę wchodzić po odcięciu od świata przez pięć dni

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-01-13 o 00:53
Stary 2011-01-13, 09:04   #821
dirtyy
Wtajemniczenie

dzień doberek
idę robić am am musli z jogurcikiem na śniadanko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 09:22   #822
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Witam
Ja powoli wracam do żywych
Dzisiaj zaliczone 20 km na rowerku
Promyczek Nadziei jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 09:23   #823
dirtyy
Wtajemniczenie

ja się tak zastanawiam czy lepszy efekt dają ćwiczenia rano czy wieczorne przed snem?
Stary 2011-01-13, 09:26   #824
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dirtyy Pokaż wiadomość
ja się tak zastanawiam czy lepszy efekt dają ćwiczenia rano czy wieczorne przed snem?
Podobno rano, bo wtedy spala się najwięcej tłuszczu
Stary 2011-01-13, 09:30   #825
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Promyczek Nadziei Pokaż wiadomość
Podobno rano, bo wtedy spala się najwięcej tłuszczu
taaaaaaaaaa? rano tzn przed śniadankiem czy po?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 09:31   #826
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
taaaaaaaaaa? rano tzn przed śniadankiem czy po?
Przed, ale wtedy jest niebiezpieczeństwo,że można się przetrenować i zamiast przynieś pozytywne efekt będzie on negatywny
Stary 2011-01-13, 09:34   #827
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Przed, ale wtedy jest niebiezpieczeństwo,że można się przetrenować i zamiast przynieś pozytywne efekt będzie on negatywny
no to ja nie wiem w jakiej porze dnia ćwiczyć by były najlepsze efekty
Stary 2011-01-13, 09:42   #828
OneSweetTaste
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ja nie wiem w jakiej porze dnia ćwiczyć by były najlepsze efekty
Każda pora ma swoje wady i zalety. Po południu np. jesteśmy bardziej rozgrzani, więc mamy mniejsze ryzyko kontuzji. Ale gdy będziesz ćwiczyła rano to w ciągu dnia będziesz miała więcej energii. Trochę brzmi to jak bzdura, bo ćwiczenia "mają męczyć", ale jak dla mnie to prawda. Po ćwiczeniach jestem szczęśliwsza, żywsza i w ogóle. Ale ćwiczenia z rana to nie dla mnie, ja się po prostu muszę wyspać. Podobno ogólnie odradza się ćwiczenia na noc, bo one pobudzają. W sumie racja, czasem ciężko jest mi zasnąć.
Dirty szukaj złotego środka ćwicz w południe

Stary 2011-01-13, 10:18   #829
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
Każda pora ma swoje wady i zalety. Po południu np. jesteśmy bardziej rozgrzani, więc mamy mniejsze ryzyko kontuzji. Ale gdy będziesz ćwiczyła rano to w ciągu dnia będziesz miała więcej energii. Trochę brzmi to jak bzdura, bo ćwiczenia "mają męczyć", ale jak dla mnie to prawda. Po ćwiczeniach jestem szczęśliwsza, żywsza i w ogóle. Ale ćwiczenia z rana to nie dla mnie, ja się po prostu muszę wyspać. Podobno ogólnie odradza się ćwiczenia na noc, bo one pobudzają. W sumie racja, czasem ciężko jest mi zasnąć.
hahahah

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

właśnie łyknęłam L-Karnitynę i za 25 minut zaczynam ćwiczonka

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-01-13, 10:26   #830
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
hahahah

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

właśnie łyknęłam L-Karnitynę i za 25 minut zaczynam ćwiczonka
A co będziesz ćwiczyć?
Stary 2011-01-13, 10:27   #831
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
A co będziesz ćwiczyć?
najpierw 30 minut rowerek a potem nogi i brzuch oraz ramiona ( seria pompek)
Stary 2011-01-13, 10:38   #832
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
najpierw 30 minut rowerek a potem nogi i brzuch oraz ramiona ( seria pompek)
no teraz w pon pewnie będzie duży spadek
Stary 2011-01-13, 10:43   #833
dirtyy
Wtajemniczenie

Cytat:
no teraz w pon pewnie będzie duży spadek
to się okaże hehehe
Stary 2011-01-13, 11:31   #834
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
to się okaże hehehe

A jak tak sobie leżę i myślę. I doszłam do wniosku,że nasze polskie społeczeństwo jest mało tolerancyjne, a co najgorsze,że nawet ludzie wykszatłceni nie potrafią przyjąć racji innych.. Pewnie teraz sie zastanawiacie skąd mnie to naszło,a mianowicie. Ostatnio na wykładzie koledzy zaczeli najeżdzać na wegetarian i najgorsze jest,że nawet pani doktor się w to właczyła... Masakra jak mozna oceniac kogos jak go sie nawet nie zna... A kolejna sytuacja jest to,ze na kazdych zajeciach na których coś gotujemy jest nagonka na mnie bo nic nie jem bo te potrawy sa starsznie tłuste,a ja mam problemy z watroba ale nikt tego nie potrafi zrozumiec, bo kazdy mysli, ze mi w glowie tylko odchudzanie... eh musialam sie wygadac
Stary 2011-01-13, 11:45   #835
dirtyy
Wtajemniczenie

godzina ćwiczeń za mną aaaaaaaaaaaaaaaale mi dobrze
Stary 2011-01-13, 11:50   #836
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
godzina ćwiczeń za mną aaaaaaaaaaaaaaaale mi dobrze
Ale Ci zazdroszczę
Niech ja tylko skończę ten antybiotyk
Stary 2011-01-13, 13:22   #837
Karolinitka
Zadomowienie

No i wywołałyście Karolinitkę z lasu, Dziewczynki!!

Ogłaszam zatem, że POWRACAM!!

Same rozumiecie - musiałam sobie zrobić przerwę o diet i wizażu. Psycha mi powoli siadała i wszystko skupiało się na jedzeniu. To było chore.
Mindness dwa dni temu napisała madrego posta o tym jak wygląda dzień Tynusi. Mój wygladał dokładnie tak samo!! Paln żywieniowy obmyslony na kolejny dzień i wieczne przesiadywanie na wizażu. Nie mówie już nawet o codziennym włażeniu na wagę.

Zrobiłam sobie brejka i postanowiłam się trochę zdystansować. Od czasu do czasu (jak zauważyłyście) Was podczytywałam Kiedy już doszłam do tego, że dieta nie jest najważniejsza na świecie ... znów ją zaczęłam Tylko z innym, lepszym podejściem. Start zaplanowałam na 2 stycznia i póki co na wadze widzę 61,9 co bardzo mnie cieszy

Jem jak jadłam, natomiast znalazłam nową pasję. Biegam I myslę, że to główie dzięki temu moja waga spada. Zobaczymy co będzie dalej...

P.S. Witam wszystkie nowe "odchudzaczki" i wszystkim Wam zyczę samych sukcesów

R.Frost

Cel osiągnięty.

Edytowane przez Karolinitka
Czas edycji: 2011-01-13 o 13:23
Karolinitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 13:34   #838
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Cytat:
Podobno ogólnie odradza się ćwiczenia na noc, bo one pobudzają. W sumie racja, czasem ciężko jest mi zasnąć.
Pobudzają, pobudzają ćwicze wieczorami i potem problem z zasypianiem jest

Cytat:

A jak tak sobie leżę i myślę. I doszłam do wniosku,że nasze polskie społeczeństwo jest mało tolerancyjne, a co najgorsze,że nawet ludzie wykszatłceni nie potrafią przyjąć racji innych.. Pewnie teraz sie zastanawiacie skąd mnie to naszło,a mianowicie. Ostatnio na wykładzie koledzy zaczeli najeżdzać na wegetarian i najgorsze jest,że nawet pani doktor się w to właczyła... Masakra jak mozna oceniac kogos jak go sie nawet nie zna... A kolejna sytuacja jest to,ze na kazdych zajeciach na których coś gotujemy jest nagonka na mnie bo nic nie jem bo te potrawy sa starsznie tłuste,a ja mam problemy z watroba ale nikt tego nie potrafi zrozumiec, bo kazdy mysli, ze mi w glowie tylko odchudzanie... eh musialam sie wygadac
No cóż, pozostaje im nie życzyć tego, że znajdą się w sytuacji kiedy ich nie będą tolerować choć z drugiej strony może by zrozumieli jak się człowiek wtedy czuje

Kupiłam dziś twarożki, jogurty nat., szczypiorek suszony, bazylie, tymianek i materiał na tunikę tylko muszę cioci zawieść do uszycia
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-13, 15:10   #839
Promyczek Nadziei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolinitka Pokaż wiadomość
No i wywołałyście Karolinitkę z lasu, Dziewczynki!!

Ogłaszam zatem, że POWRACAM!!

Same rozumiecie - musiałam sobie zrobić przerwę o diet i wizażu. Psycha mi powoli siadała i wszystko skupiało się na jedzeniu. To było chore.
Mindness dwa dni temu napisała madrego posta o tym jak wygląda dzień Tynusi. Mój wygladał dokładnie tak samo!! Paln żywieniowy obmyslony na kolejny dzień i wieczne przesiadywanie na wizażu. Nie mówie już nawet o codziennym włażeniu na wagę.

Zrobiłam sobie brejka i postanowiłam się trochę zdystansować. Od czasu do czasu (jak zauważyłyście) Was podczytywałam Kiedy już doszłam do tego, że dieta nie jest najważniejsza na świecie ... znów ją zaczęłam Tylko z innym, lepszym podejściem. Start zaplanowałam na 2 stycznia i póki co na wadze widzę 61,9 co bardzo mnie cieszy

Jem jak jadłam, natomiast znalazłam nową pasję. Biegam I myslę, że to główie dzięki temu moja waga spada. Zobaczymy co będzie dalej...

P.S. Witam wszystkie nowe "odchudzaczki" i wszystkim Wam zyczę samych sukcesów
witaj w końcu
ooo biegasz to super bo ja tez chce znowu zaczac tylko narazie siedze w domku pod kocem gratulację spadku
Stary 2011-01-13, 15:15   #840
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Karolinitka witaj ponownie
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości