|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
u mnie jest w miarę słonecznie, chociaż wieje trochę wiatr
![]() mój Tż też sam sobie robi kanapki- przynajmniej ma takie, jakie chce. moja rola ogranicza się tylko do kupowania mu bułeczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zadomowienie
|
Dot.: A my tu dalej o ślubach gadamy, na przyszły rok z utęsknieniem czekamy -PM 2012
Cytat:
O, to mój pies nie jest jedyny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#814 |
Zakorzenienie
|
my kupimy jej taką z regulowanym zapięciem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez biedroneczek Czas edycji: 2011-04-08 o 08:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Też jestem tak jak dziewczyny przeciwniczką drogich prezentów na komunię bo potem dzieci mają za duże wymagania a problem z tym mają rodzice. Ja mam chrześniaka i jego komunia czeka mnie za 6lat i aż mnie to przeraża ile będzie wtedy wydawało się na prezenty. Co do prezentu na rocznicę. Też mam taki problem. Bo jak już się jest z kimś tyle czasu to ciężko jest coś wymyślić. A kupiłam mu już wszystko co by chciał. Wiem że ta historia która wysłałam jest strasznie smutna, ale powinna ona nam uświadomić jak wielkie mamy szczęście że możemy zaplanować ten dzień, naszą przyszłość. I pokazać że powinniśmy zawsze dążyć do spełnienia marzeń. I cieszyć się każda wspólną chwilą bo czasem w jednej chwili świat potrafi się zmienić... Na gorsze... Spotyka nas coś co zmienia nas tak że nie potrafimy spać, jeść, cieszyć się życiem. Tylko zadajemy sobie pytanie dlaczego? Ale nie można się poddawać. To taka moja refleksja życiowa ![]()
#817 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ozdrowialam! Dziekuje za wszystkie zyczenia zdrowia, to pewnie one mi tak przez noc pomogly! Nareszcie czuje sie w miare dobrze
![]() ![]() U mnie piekna pogoda. Jak jechalam na uni, to slonce tak przez szybke grzalo, ze czulam sie jakby to byl srodek lata! Ale milo ![]() Po zajeciach, jade na solarke, co by sie jeszcze troszke zabrazowic ![]() btw, znalazlam wczoraj bilety na poczatek czerwca na Majorke za 55 funtow w dwie strony .. Taka mam ochote dzis zabookowac!!! Tylko nie wiem, czy TZ dostalby urlop, bo u mnie sa w tym wzgledzie bardziej lajtowi, jako ze pracowac moge nawet w domu .. Cytat:
![]() ![]() Co do EWSPiA .. Nie zachwycila mnie kadra, ani proponowany plan zajec .. Wiem, ze moze to slabe argumenty, ale dla mnie na tyle silne, ze postanowilam poczekac. Poza tym, za 2 lata mamy nadzieje wrocic do PL, wiec to nie jest tak, ze rezygnuje z tego na cale zycie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#819 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajny pomysł te puzzle ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dlatego kwestia porodu, jak i inne kwestie dotyczące przyszłości zajmują moją głowę już od lat i czasem jak trafię na artykuł taki jak ten, co wkleiłam, myślenie na dany temat się uaktywnia. Z TŻ też sobie rozmawiamy na takie przyszłościowe tematy, a że temat dzieci jest dla nas jednym z najważniejszych (a właściwie najważniejszym), to i nie dziwne, że dość często się pojawia. My oboje jesteśmy (po lekturach, filmach tego w jakiś sposób dotyczących, a jeszcze wiele przed nami) zwolennikami porodu naturalnego, a taki w szpitalu jest niemal niemożliwy. Oczywiście przy jakimkolwiek zagrożeniu wiadomo, że szpital jest konieczny. Jednak bardzo nie chciałabym rodzić w szpitalu, z tego względu, że nie podoba mi się farmakologiczne podejście do tematu, stres, na jaki dzieciątko jest narażane i ogólnie szpitalne metody. Ja bym chciała rodzić w wodzie, bo wydaje mi się to najmniej inwazyjną i najlepszą dla mnie i dla dziecka metodą i jeśli tylko będę się do takiego porodu kwalifikować, na pewno się na niego zdecyduję. Zobaczymy, jakie będziemy mieć warunki, kiedy będę w ciąży, na pewno nie zdecydowałabym się na poród w bloku, w którym mieszkam obecnie. Ostatecznie zawsze można poszukać prywatnych miejsc, które zapewnią odpowiednie warunki - wiem, że to kosztuje, ale na pewno nie będziemy oszczędzać w tym temacie. Też jestem przeciwniczką kupowania drogich prezentów dla dzieci, to co się teraz wyrabia na tych komuniach to dla mnie jakaś masakra. Myślę, że Dziewczyny Ci dobrze radzą - coś złotego zawsze będzie przydatne, nawet jeśli z czasem zrobi się za małe, to zawsze może sobie potem przetopić na obrączki ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#820 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Zakorzenienie
|
u mnie też bardzo wieje.. Do tego jakieś katarzysko mnie łapie.
Co do komunii - ja na pewno nie dałabym pieniędzy luzem ![]() Moje komunijne poszły na jakiś niepotrzebny mi dywan, który jest w pokoju siostry. Skupiłabym się na jakimś drobnym niedrogim prezencie. Niepojęte jest dla mnie jakie dzieci dostają prezenty! Laptopy, quady, skutery itp. Ja się cieszyłam z aparatu na klisze jak nie wiem co! Do dzisiaj uważam że to był najfajniejszy prezent (chociaż marzyłam o składaku) ![]() A wy dziewczynki dokształcajcie się dokształcajcie i słuchajcie mądrości duchownych grzecznie i z pokorą ![]() Ja nie pamiętam ile dokładnie miałam godzin. Ale chyba przez każdy weekend po 2 godziny, ale czy to był miesiąc czy dwa to już nie pamiętam ![]()
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
(kicia) moja chrześniaczka idzie do komunii za 3 lata i śmieją się ze mnie, że będę musiała kupić samochód
![]() ![]() D0tk4 super, że CI sie poprawiło ![]() ja właśnie wypociłam prezentację o mojej firmie i pracy na jutrzejsze zajęcia z angielskiego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() ![]() Co do komunii to moja chrześnica w tym roku kończy dopiero 2 lata i już drżę co będzie jej trzeba kupić na komunię. Uważam, że przesadą jest kupowanie skuterów itd. Im więcej dziecko dostanie, tym więcej będzie wymagać później. Obrączki kupimy gotowe, ale nawet się nie zastanawiałam jakie. To jest jedyna rzecz jakiej brakuje w moim ślubnym katalogu na kompie ![]() Dowiedziałam się dzisiaj od faceta, który przeprowadzał ze mną rozmowę kwalifikacyjną, że jestem osobą zbyt spokojną do tej pracy (w zaopatrzeniu). Za mało jestem przebojowa. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny, wpadłam się pryzwitać i lecę zaraz do pracy. Pogoda beznadziejna ;/ mam nadzieję, że na weekend się poprawi bo mam ochotę na wiosenny spacerek.
Co do komunii-ja miałąm w tamtym roku u chrześniaka i dawałam pieniążki (bo nic sensownego nie wymyśliłam) plus Pismo Św. żeby był jakikolwiek element związany z komunią. Ale jak przeglądałąm na necie propozycje prezentów to porażka-jakieś quady, laptopy (ja na swój przeznaczyłam całoroczne stypendium ze szkoły, więc dla mnie to totalna porażka dawać dziecku lapka, którego on póki co będzie pewnie używał tylko do gier) aha i hitem na necie było play station III ![]() Zmykam, miłego dzionka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
magdziaS
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Już weekend, a ja za chwilę jadę do dermatologa na zmasakrowanie twarzy i nie będę mogła wieczorem wyjść...
![]() jutro też nie bardzo, ale mam bilety na Łowców, więc i tak pójdę!
![]() |
#830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#831 | ||
Podróżniczka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie za oknem cały czas wietrznie i pochmurno. Zimno i nieprzyjemnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#832 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja wlasnie skonczylam zajecia i jade na solarke, a pozniej do domu, obiad upichce i bede czekac na TZ az z pracy wroci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zadomowienie
|
Cholewcia....
zamknęłam nie ta kartę co potrzeba i mi sie skasowało wszystko co napisałam, a drugi raz mi się nie chce. Jamee suknia śliczna, sama chyba bym taką wybrała. Kocham koronki, tylko zaś moja mama mówi, że to księżniczka bardziej by mi pasowała, a nie takie skromne ![]() gosza_m kolacja jak z filmu. Mój TŻ nie wpadłby na takie coś ![]() Historia Katie bardzo wzruszająca, podziwiam tez tego chłopaka, bo nie każdy jest taki odważny, żeby kogoś poślubić ciężko chorego A mój piesek, amstaf, to tak się nauczył, że nie umie zasnąć jak go ktoś kocem nie przykryje. Jak już ktoś, go przykryje to wydaje takie wzdychnięcie zadowolenia, że sie nareszcie może spokojnie położyć. Oczywiście też chrapie... Co do zbliżającego się dnia, TEGO dnia, to ja mam coraz większe obawy.... bo nie mam nawet z czego odłożyć na sukienkę Dziewczynki, pytanie do tych, które już "załatwiły" kamerzystę ![]() Jakie pytania zadawałyście podczas spotkania z nim? Dostałyście jakąś umowę? Na co zwracałyście uwagę? Bo chyba jestem zdecydowana....
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
hej hej!
![]() Byłam dziś na zakupach i nakupiłam prezentów na najbliższe parę dni (bo znów mnie czekają imprezki urodzinowe) ![]() Poza tym byłam odwiedzić TŻ - skończyli remont ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byłam na babskim wieczorku z koleżankami i też było super ![]() Oczywiście jutro i pojutrze znów mam zjazd :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#835 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A z tym zlotem to nawet nie pomyslalam, ze rzeczywiscie kiedys moze bedzie mogla sobie je przetopic..... ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Spoczko, rozumiem Twoje podejscie. Ja sama tez mam zamiar studiowac zaocznie bedac znow w PL i pracowac na pelen etat. I tez myslelismy zeby wracac do PL wlasnie za jakies 2 lata ![]() Dziekuje w imieniu swoim i TZa za piekne zyczenia w zwiazku z Jego mgr ![]() Cytat:
![]() ![]() I tez jestem podobnego zdania co do podejscia do calej tej kwestii prezentow.... Siostra specjalnie wysyla corcie do wczesnej komunii (siostrzenica nie chodzi jeszcze nawet do szkoly), bo wlasnie chciala zeby skupila sie na wartosci samego sakramentu, a nie podchodzila do tego czysto materialnie.... Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do tego pracodawcy to brak mi słów... No naprawdę, ZA SPOKOJNA? Bez kitu, to chyba na tą rozmowę wg niego powinnaś przyjść w glanach, z ćwiekami i różowymi włosami, może wtedy uznałby Cię za "przebojową". Ludzie to jednak kretyni. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Magdzia, co do pytań kamerzysty, to chyba każdy zadaje inne... Bo każdemu na czym innym zależy ![]() ![]() A z takich podstaw, to przede wszystkim: jaka cena i co w nią jest wliczone, jaki jest dostępny sprzęt, jakie ewentualnie "bajery" mogą zaoferować, jak jest z nagrywaniem dźwięku. Większość tych odpowiedzi pewnie jednak dostaniecie od razu bez pytania, w końcu oni takie rozmowy przeprowadzają na co dzień, więc wiedzą, co zwykle klienci chcą wiedzieć ![]() Umowa jest oczywiście konieczna, bez umowy to sobie nawet głowy nie zawracaj. Powinni mieć ją przygotowaną, a Ty musisz ją zaaprobować. A pochwalisz się, kogo wybrałaś? My dziś mieliśmy ze znajomymi się spotkać, ale napisali, że jednak nie dadzą rady i żeby jutro pójść razem na spacer. W sumie nawet dobrze, bo nie chce mi się nic zupełnie, a jutro i tak planowaliśmy jakiś dłuższy spacer. Dobra, biorę się za zmywanie, niech chociaż jedną produktywną rzecz dziś zrobię.
Edytowane przez Chatka Czas edycji: 2011-04-08 o 13:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zakorzenienie
|
A ja mam tak zmiennie. Raz jestem pełna energi a raz mam takiego dola że bym chętnie położyła się do łużka i nie wychodziła.
Dziękuję za wszystkie kciuki ![]() A teraz czas na sprzątanie
#838 |
Zadomowienie
|
Zalezy czego od kamerzysty oczekujecie. My dostalismy umowe, a w niej cene uslugi, wysokosc zadatku, ilosc godzin (kiedy zaczyna [12], kiedy konczy [1]), co jest w cenie ( my np. mamy przygotowania w domu i moim i TZ, blogoslawienstwo, kosciol, plener, wesele az do poprawin), poza tym do nas bedzie dojezdzal, wiec wpisal jaki bedzie koszt, zeby w dzien slubu mi jakies z dupy stawki nie wzial. Zapytaj ile plyt daje, ile kosztuje zrobienie kolejnej. Jak dlugi bedzie to film (u niektorych mozna wybrac).
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
A ja nie mam wogóle weny do niczego. Mam @ a moja mama wymyśla sprzątanie przedświąteczne
![]() ![]() ![]()
#840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A u kosmetyczki ok. godzinki, z maseczka na twarzy na sam koniec, zabieg zupełnie odprężający. Niestety na razie męczę sie u dermatologa. No i wyglądam jak burak, a jak piecze... Tej solakri i słonka mogę jedynie pozazdrościć. Przy takich zabiegach na słońce moge wychodzić jedynie z filtrem 50... Cytat:
![]() Nie martw się na zapas, do przyszłego roku jeszcze sporo czasu, nawet się nie obejrzysz, a coś odłożysz.Głowa do góry ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.