|
|
#811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice część 51 :)
Cytat:
sorry mała ale jeśli już zegną mu się kolana to raczej się nie rozwiedziesz
|
|
|
|
|
#812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i wiesz - do tanga trzeba dwojga. czasem jedno się stara, ale drugie już nie chce, i wtedy nawet największa miłość nie pomoże
|
|
|
|
|
#813 |
|
MBZ♥
|
Ilsa ale Ty piszesz o unieważnieniu małżenstwa w kwestii świeckiej
![]() Naj bardzo trudno to udowodnić bo przecież po to jest spisywanie protokołu i tam pada pytanie o przymuszenie ze strony najbliższych, resji społecznej, chorób, czy są inne przesłanki--np ciążą. dlatego teraz kościół nie chce dawać zgody na ślub jeśli kobieta jest w ciąży |
|
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie że jeśli bierze się kościelny ale nie konkordatowy to można sobie wziąć drugą żonę cywilnie i się nie jest bigamistą ?
|
|
|
|
#815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w stosunku do A. pewnie walczyłabym, żeby chciał (pomijając już np. zdrady czy jego drugi związek, bo tego nie zakładałam pisząc powyższego posta).Ilsa, oby
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-02-28 o 20:53 |
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Bo niestety ślub to nie tylko emocję z nim związane
W końcu trzeba umieć przed nim rozwiązywać problemy, a nie nauczyć się tego dopiero po nim
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
tak bo przerabialiśmy kodeks rodzinny. To do kościelnego jeszcze dochodzi tak jak mówisz przymuszenie, zatajenie itd.
|
|
|
|
#818 |
|
MBZ♥
|
Ilsa mój TŻ mówi, że nie chciałby za żadne skarby mieć kilku żon
|
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Ale samego nie chcą dawać. Musisz przynieść akt małżeństwa albo papiery do konkordatowego.
|
|
|
|
#820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam w zeszłym roku fakultet z kościelnego prawa małżeńskiego Tylko w praktyce o tym nie słyszałam, chyba o to ciężko
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Z jedną wytrzymaj a co dopiero z dwoma
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Kończę chyba pracę
sija |
|
|
|
#823 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dużo pracował, prawie nie było go w domu i żona sobie kogoś znalazła. Cytat:
Wiem, że to trwa, ale tu też jest "nieszczerość intencji" czy coś takiego, bo żona zataiła przed nim, że nie może mieć dzieci- więc to jakiś tam powód jest. Cytat:
Odpisałam mu tylko "to masz problem" i opuściłam towarzystwo bo uważam to za chorą akcję. Cytat:
A co do smsa....co by to dało? tylko i wyłącznie ich kłótnię i kolejne chore akcje. Nie mój cyrk, nie moje małpy.
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam, ale nie chcę pisać o rozwodach, unieważnieniach itp.
Gwizdak kocham Twoja Mrówkę ![]() Kupiłam dzisiaj maskę do włosów z Zaji: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html. Używała któraś z Was? |
|
|
|
#825 |
|
MBZ♥
|
Stygmatku tylko pytanie czy przed slubem ona wiedziała że nie może mieć dzieci.
tak czy inaczej ostatnio "unieważnienie" stało się modne, tak jak rozwody
|
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze a ja mam doła mieszkaniowego .
Mieliśmy z TŻ plany chcieliśmy robić remont jak się ociepli i Mieliśmy mieć dwa pokoje na początek a w przyszłym roku górę jeszcze do tego . A teraz moi rodzice chcą wziąć do nas babcie i zostaje nam pokój mniej ( nie mam nic przeciwko babci bo wiem , że potrzebuje pomocy tylko nie wiem jak to rozegrać żeby było dobrze ) Na remont góry przed weselem nas nie stać , po weselu będzie już za późno i teraz co ?Zrobić sypialnie czy może pokój dzienny ? Czy jednak podzielić jeden pokój na mały pokoik dla babci i jeden na mini sypialnie dla nas . Czy iść prosić drugą babcie o oddanie nam jednego pokoju ( mieszka teraz sama a i tak siedzi w jednym pokoju i by miała mniej do ogrzewania ) ale tym sposobem narazilibyśmy się reszcie rodziny ( która oczywiście ciągle poluje na babci majątek po jej siostrze i wszystko co robimy jest zawsze złe ... w sumie moja ciotka tak nagadała babci , że babcia boi się teraz nawet wsiąść do samochodu z moim tatą sam na sam . ) |
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
To w takim razie będzie musiał udowodnić, że ona wiedziała przed zawarciem małżeństwa o braku możliwości posiadania potomstwa... Bo jeśli dowiedziała się juz po, to chyba nie można się na to powoływać?
Stygm, to ładny hardkor urządził im taką pracą
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-02-28 o 21:11 |
|
|
|
#828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i już nie kupię z tym, że ja jej używałam po każdym myciu i tylko jej, i włosy się uzależniają i potem potrzebowały codziennego myia, bo sie strrasznie tłuściły... jak bedziesz jej używać zamiennie to mysle że spoko. A po samym myiu nią, włosy są cudowne bardzo gładkie, sypkie, miękkie, no miód
|
|
|
|
|
#829 |
|
MBZ♥
|
Med dokładnie to musi udowodnić
![]() Karmelka jak dałaś link to przypomniałam sobie, że kiedyś jeszcze na studiach wypełniłam ankietę ziaji i tam było pytanie czego brakuje mi w ich produktach, napiałam, że produktów do włosów i prosze![]() Aniołku ciężka sprawa, a jak rodzice na to? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 | |
|
Zakorzenienie
|
no jasne, po co mu kilka gaduł i wyciągarek pieniędzy
![]() med, nie, wtedy nie można bo bierzesz w zdrowiu i w chorobie aniołku, nie wiem jak bym postąpiła; pewnie głupio wam prosić tą drugą babcię o przysługę mając na sobie oczy całej rodziny ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
Kkas gratuluje uprawnien!
![]() med dostalam paczke dzis, dziekuje pieknie frezi zazdroszcze basenu tak blisko domu ja uwielbiam plywac, chetnie bym poszla tez na aqua-aerobik, ale takie wyjscie to by mi ze 3,5 godziny zajelo gdzie ja dopiero o 18 do domu wracam po pracy ![]() Moje skierowanie do dietetyka wciaz sie wlecze poczta a jutro bedzie 2 tygodnie od wizyty. Rozwala mnie tutejsza sluzba zdrowia czasami. Nie wiem co mam ze soba robic bo nie chce zadnych diet zaczynac zeby mi powiedzieli, ze skoro sobie sama radze to po co mi dietetyk. Wszystko fajnie, ale ja sama to sie upilnuje przez 2 - 3 tygodnie Nienawidze siebie za ten slomiany zapal ![]() /maruda off
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Byou kombinują tak samo jak by aby znaleźć jak najlepsze rozwiązanie .
Mama pytała się czy będę mieć coś przeciwko babci powiedziałam oczywiście , że nie w końcu babcia dużo nam pomogła w życiu i nie wyobrażam sobie jej oddać do domu starców . W domu u siebie sama sobie nie da rady brat ze szwagierką pracują ale też powiedzieli , że jak coś to pomogą . W sumie wszyscy myślimy jak to zrobić . Na razie babcia jest w pokoju po moim bracie ... A my mamy dylemat sypialnia czy pokój dzienny ? mój pokój wyremontować czy jednak ten drugi ? Który oddać babci ? Ja praktycznie cały czas siedze i myślę ale nie wiem kompletnie co zrobić |
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jego wina, że wyjeżdżał. Jej, że ważniejsza była stadnina niż małżeństwo. A bliskości potrzebowała, bo któregoś dnia oznajmiła M. że się zakochała. Każdy ma jakieś marzenia ale czasem warto na rzecz małżeństwa z czegoś zrezygnować.
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks bo chodzi o wymiane całego dacho a wiadomo , że w październiku listopad to troszkę zła pora na wymiane dachu .
Obecnie w Naszym domu mamy 3 pokoje a babcia za ścianą ma 2(i osobne wejście ma ) a w naszym domu teraz mieszka druga babcia która zajmuje jeden z naszych pokoi . A jak by babcia nam oddała jeden pokój to byśmy mieli wtedy 4 pokoje . Nie wiem czy mnie zrozumiałaś . |
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#837 |
|
MBZ♥
|
oglądacie perfekcyjną panią domu na tvn?
![]() Anioł ale jak babcia ma oddzielne wejście to byście musieli się przebijać do tego pokoju od Niej? |
|
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie to wszystko i tak jest skomplikowane
![]() A myślicie że na 50m2 wejdą 2 pokoje aneks kuchenny ( mini kuchnia) i mała łazienka ? czy jednak nie warto wszystkiego tak cisnąć i lepiej zrobić 2 większe pokoje dla dzieci ? |
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Stygm, dlatego myślę, że taka sytuacja jest do załatwienia, jeśli się postaramy. I dlatego twierdzę, że nie wyobrażam sobie tak po prostu rozłożyć ręce i wziąć rozwód, i w ogóle rozwodu i tej pustki.
Simply, to szybko doszła
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2012-02-28 o 21:43 |
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.

sorry mała ale jeśli już zegną mu się kolana to raczej się nie rozwiedziesz
13.03.2008

A w stosunku do A. pewnie walczyłabym, żeby chciał (pomijając już np. zdrady czy jego drugi związek, bo tego nie zakładałam pisząc powyższego posta).

ja uwielbiam plywac, chetnie bym poszla tez na aqua-aerobik, ale takie wyjscie to by mi ze 3,5 godziny zajelo gdzie ja dopiero o 18 do domu wracam po pracy