Zazdrośnice część 51 :) - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 20:49   #811
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice część 51 :)

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Wiecie co... Tak w temacie rozwodów - ja sobie nie wyobrażam, przy całokształcie mojego A., przy jego zaletach i wadach, że jakby było źle, to wzięłabym z nim rozwód... Ślub i małżeństwo to takie marzenie, jednorożce i brokat, że chyba bym zapierała się z całych sił, żeby było dobrze, bo nie wyobrażam sobie tak wielkiej dziury w życiu uczuciowym, jakim jest rozwód i nieudane małżeństwo
może się mylę ale takie pary, które są może i przechodzone według niektórych to zdążą się dobrze poznać, niekiedy też mieszkają ze sobą przed ślubem i jest to coś innego niż para, która stwierdza że jest zakochana, po miesiącu są zaręczyny i potem pędzą do ślubiku bo przecież nigdy wcześniej się tak nie czuli sorry mała ale jeśli już zegną mu się kolana to raczej się nie rozwiedziesz

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:50   #812
najfajniejsza
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co... Tak w temacie rozwodów - ja sobie nie wyobrażam, przy całokształcie mojego A., przy jego zaletach i wadach, że jakby było źle, to wzięłabym z nim rozwód... Ślub i małżeństwo to takie marzenie, jednorożce i brokat, że chyba bym zapierała się z całych sił, żeby było dobrze, bo nie wyobrażam sobie tak wielkiej dziury w życiu uczuciowym, jakim jest rozwód i nieudane małżeństwo

Stygm, co do K. to aż mi brakło słów. Prostak jeden. Chyba pokazałabym tego smsa przy nim jego dziewczynie.
dokładnie - prostak...
i wiesz - do tanga trzeba dwojga. czasem jedno się stara, ale drugie już nie chce, i wtedy nawet największa miłość nie pomoże
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:50   #813
BYou
MBZ♥

Ilsa ale Ty piszesz o unieważnieniu małżenstwa w kwestii świeckiej

Naj bardzo trudno to udowodnić bo przecież po to jest spisywanie protokołu i tam pada pytanie o przymuszenie ze strony najbliższych, resji społecznej, chorób, czy są inne przesłanki--np ciążą.
dlatego teraz kościół nie chce dawać zgody na ślub jeśli kobieta jest w ciąży

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:51   #814
Ilsa Lund
Zakorzenienie

a wiecie że jeśli bierze się kościelny ale nie konkordatowy to można sobie wziąć drugą żonę cywilnie i się nie jest bigamistą ?

Stary 2012-02-28, 20:51   #815
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Med wiesz tylko to dwoje musi chcieć nawet jak są problemybo takowe mogą się pojawić, ale wielką sztuką jest wyjść z tego cało.
a jeslibyś miała sama walczyć --mówię o sytuacji teoretycznej, że ze strony męża nie ma nic--to też, za wszelką cenę?
Gdybym miała 40-parę lat, to pewnie tak A w stosunku do A. pewnie walczyłabym, żeby chciał (pomijając już np. zdrady czy jego drugi związek, bo tego nie zakładałam pisząc powyższego posta).

Ilsa, oby

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:53
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:52   #816
kasia0912
Zakorzenienie

Bo niestety ślub to nie tylko emocję z nim związane W końcu trzeba umieć przed nim rozwiązywać problemy, a nie nauczyć się tego dopiero po nim

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:52   #817
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa ale Ty piszesz o unieważnieniu małżenstwa w kwestii świeckiej
tak bo przerabialiśmy kodeks rodzinny. To do kościelnego jeszcze dochodzi tak jak mówisz przymuszenie, zatajenie itd.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 20:53   #818
BYou
MBZ♥

Ilsa mój TŻ mówi, że nie chciałby za żadne skarby mieć kilku żon

Stary 2012-02-28, 20:54   #819
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
a wiecie że jeśli bierze się kościelny ale nie konkordatowy to można sobie wziąć drugą żonę cywilnie i się nie jest bigamistą ?
Ale samego nie chcą dawać. Musisz przynieść akt małżeństwa albo papiery do konkordatowego.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:54   #820
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem Miałam w zeszłym roku fakultet z kościelnego prawa małżeńskiego Tylko w praktyce o tym nie słyszałam, chyba o to ciężko

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:55   #821
kasia0912
Zakorzenienie

Z jedną wytrzymaj a co dopiero z dwoma

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-02-28, 20:57   #822
najfajniejsza
Zakorzenienie

Kończę chyba pracę
sija
najfajniejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:57   #823
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Stygmatku ile M. miał lat biorąc ślub? Rozumiem, że młodzi byli i przerosło ich małżeństwo?
Miał 24 lata.
Za dużo pracował, prawie nie było go w domu i żona sobie kogoś znalazła.
Cytat:
Stygmatku to niestety trwa, na podforum 30 z plusem jest wątek o tym te powody które podajesz niestety nie mają wpływu na postepowanie sądu biskupiego. trzeba mieć też dobrze napisany sam pozew-wniosek, tej mojej koleżance zwracalli po 6 miesiącach bo był wg nich niewystarczający i dopiero wtedy poszła do naszego proboszcza, który pomógł Jej to "ugryźć" potem znów czekanie, On miał wtedy prawo odnieść się do tego, znów czekanie, rozmowa z psycho, jakimś kościelnym, wzywanie świadków, znów czekanie, czekanie i w końcu, że wysyłają do Watykanu, znów czekanie i w końcu list, że dostała unieważnienie.
mam wrażenie że to przeciąganie sprawy po to by sprawdzić determinację osoby chcącej unieważnienia.
a M już złożył wniosek?
Złoży dopiero jak mu się uspokoi sytuacja w pracy.
Wiem, że to trwa, ale tu też jest "nieszczerość intencji" czy coś takiego, bo żona zataiła przed nim, że nie może mieć dzieci- więc to jakiś tam powód jest.
Cytat:
w sensie siedzisz sobie z K. i jego dziewczyną, on pyk pyk w komóreczce i dostajesz sms a obok jego laska ? Omg ale by mnie zemdliło co za człowiek :/
Ona cały czas pisała z kimś smsy i ja ją upomniałam raz, drugi, bo źle mi było z tym, że ja np. coś opowiadam a ona bez słowa wyciąga komórkę, odwraca się bokiem i zaczyna klepać. No i pół żartem pół serio powiedziałam do K. na tyle głośno, żeby ona słyszała "ej, to może my też do siebie popiszemy smsy, po co siedzieć przy piwie jak można pisać?". On "ok". No i wyjęliśmy komórki a tu taki sms.
Odpisałam mu tylko "to masz problem" i opuściłam towarzystwo bo uważam to za chorą akcję.

Cytat:

Stygm, co do K. to aż mi brakło słów. Prostak jeden. Chyba pokazałabym tego smsa przy nim jego dziewczynie.
Nie zawsze coś się da z tym zrobić. Gdyby A. przyjeżdżał do domu na tydzień raz na dwa miesiące a Ty byś tylko dostawała pieniądze na konto to wierz mi- miałabyś większą dziurę uczuciową w sercu niż po rozwodzie.

A co do smsa....co by to dało? tylko i wyłącznie ich kłótnię i kolejne chore akcje. Nie mój cyrk, nie moje małpy.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:59   #824
carmelova
Zakorzenienie

Nadrobiłam, ale nie chcę pisać o rozwodach, unieważnieniach itp.

Gwizdak kocham Twoja Mrówkę rozczula mnie, chociaż jej nie znam

Kupiłam dzisiaj maskę do włosów z Zaji: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html. Używała któraś z Was?
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:03   #825
BYou
MBZ♥

Stygmatku tylko pytanie czy przed slubem ona wiedziała że nie może mieć dzieci.
tak czy inaczej ostatnio "unieważnienie" stało się modne, tak jak rozwody

Stary 2012-02-28, 21:06   #826
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Kurcze a ja mam doła mieszkaniowego .
Mieliśmy z TŻ plany chcieliśmy robić remont jak się ociepli i nie wiemy co robić .
Mieliśmy mieć dwa pokoje na początek a w przyszłym roku górę jeszcze do tego .
A teraz moi rodzice chcą wziąć do nas babcie i zostaje nam pokój mniej ( nie mam nic przeciwko babci bo wiem , że potrzebuje pomocy tylko nie wiem jak to rozegrać żeby było dobrze ) Na remont góry przed weselem nas nie stać , po weselu będzie już za późno i teraz co ?
Zrobić sypialnie czy może pokój dzienny ?
Czy jednak podzielić jeden pokój na mały pokoik dla babci i jeden na mini sypialnie dla nas .
Czy iść prosić drugą babcie o oddanie nam jednego pokoju ( mieszka teraz sama a i tak siedzi w jednym pokoju i by miała mniej do ogrzewania ) ale tym sposobem narazilibyśmy się reszcie rodziny ( która oczywiście ciągle poluje na babci majątek po jej siostrze i wszystko co robimy jest zawsze złe ... w sumie moja ciotka tak nagadała babci , że babcia boi się teraz nawet wsiąść do samochodu z moim tatą sam na sam . )
Stary 2012-02-28, 21:07   #827
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

To w takim razie będzie musiał udowodnić, że ona wiedziała przed zawarciem małżeństwa o braku możliwości posiadania potomstwa... Bo jeśli dowiedziała się juz po, to chyba nie można się na to powoływać?

Stygm, to ładny hardkor urządził im taką pracą

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2012-02-28 o 21:11
Stary 2012-02-28, 21:12   #828
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Nadrobiłam, ale nie chcę pisać o rozwodach, unieważnieniach itp.

Gwizdak kocham Twoja Mrówkę rozczula mnie, chociaż jej nie znam

Kupiłam dzisiaj maskę do włosów z Zaji: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...gladzanie.html. Używała któraś z Was?
ja i już nie kupię z tym, że ja jej używałam po każdym myciu i tylko jej, i włosy się uzależniają i potem potrzebowały codziennego myia, bo sie strrasznie tłuściły... jak bedziesz jej używać zamiennie to mysle że spoko. A po samym myiu nią, włosy są cudowne bardzo gładkie, sypkie, miękkie, no miód
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:12   #829
BYou
MBZ♥

Med dokładnie to musi udowodnić

Karmelka jak dałaś link to przypomniałam sobie, że kiedyś jeszcze na studiach wypełniłam ankietę ziaji i tam było pytanie czego brakuje mi w ich produktach, napiałam, że produktów do włosów i prosze

Aniołku ciężka sprawa, a jak rodzice na to?

Stary 2012-02-28, 21:15   #830
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Ilsa mój TŻ mówi, że nie chciałby za żadne skarby mieć kilku żon
no jasne, po co mu kilka gaduł i wyciągarek pieniędzy

med, nie, wtedy nie można bo bierzesz w zdrowiu i w chorobie

aniołku, nie wiem jak bym postąpiła; pewnie głupio wam prosić tą drugą babcię o przysługę mając na sobie oczy całej rodziny

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
silikon ma ale ja kocham produkty ziaji do włosów jako maska raz w tygodniu krzywdy Ci nie zrobi

Stary 2012-02-28, 21:17   #831
SimplyDivine
Zakorzenienie

Kkas gratuluje uprawnien!

med dostalam paczke dzis, dziekuje pieknie

frezi zazdroszcze basenu tak blisko domu ja uwielbiam plywac, chetnie bym poszla tez na aqua-aerobik, ale takie wyjscie to by mi ze 3,5 godziny zajelo gdzie ja dopiero o 18 do domu wracam po pracy

Moje skierowanie do dietetyka wciaz sie wlecze poczta a jutro bedzie 2 tygodnie od wizyty. Rozwala mnie tutejsza sluzba zdrowia czasami. Nie wiem co mam ze soba robic bo nie chce zadnych diet zaczynac zeby mi powiedzieli, ze skoro sobie sama radze to po co mi dietetyk. Wszystko fajnie, ale ja sama to sie upilnuje przez 2 - 3 tygodnie Nienawidze siebie za ten slomiany zapal
/maruda off
Stary 2012-02-28, 21:17   #832
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Byou kombinują tak samo jak by aby znaleźć jak najlepsze rozwiązanie .
Mama pytała się czy będę mieć coś przeciwko babci powiedziałam oczywiście , że nie w końcu babcia dużo nam pomogła w życiu i nie wyobrażam sobie jej oddać do domu starców . W domu u siebie sama sobie nie da rady brat ze szwagierką pracują ale też powiedzieli , że jak coś to pomogą .
W sumie wszyscy myślimy jak to zrobić . Na razie babcia jest w pokoju po moim bracie ...
A my mamy dylemat sypialnia czy pokój dzienny ?
mój pokój wyremontować czy jednak ten drugi ?
Który oddać babci ?
Ja praktycznie cały czas siedze i myślę ale nie wiem kompletnie co zrobić
Stary 2012-02-28, 21:19   #833
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Kurcze a ja mam doła mieszkaniowego .
Mieliśmy z TŻ plany chcieliśmy robić remont jak się ociepli i nie wiemy co robić .
Mieliśmy mieć dwa pokoje na początek a w przyszłym roku górę jeszcze do tego .
A teraz moi rodzice chcą wziąć do nas babcie i zostaje nam pokój mniej ( nie mam nic przeciwko babci bo wiem , że potrzebuje pomocy tylko nie wiem jak to rozegrać żeby było dobrze ) Na remont góry przed weselem nas nie stać , po weselu będzie już za późno i teraz co ?
Zrobić sypialnie czy może pokój dzienny ?
Czy jednak podzielić jeden pokój na mały pokoik dla babci i jeden na mini sypialnie dla nas .
Czy iść prosić drugą babcie o oddanie nam jednego pokoju ( mieszka teraz sama a i tak siedzi w jednym pokoju i by miała mniej do ogrzewania ) ale tym sposobem narazilibyśmy się reszcie rodziny ( która oczywiście ciągle poluje na babci majątek po jej siostrze i wszystko co robimy jest zawsze złe ... w sumie moja ciotka tak nagadała babci , że babcia boi się teraz nawet wsiąść do samochodu z moim tatą sam na sam . )
Dlaczego po weselu będzie za późno na remont? I nie rozumiem zamiast dwóch pokoi mielibyście jeden? to jaka to różnica w stosunku do 1 pokoju u drugiej babci?

Stary 2012-02-28, 21:23   #834
stygmatek
Zakorzenienie

Cytat:
Stygmatku tylko pytanie czy przed slubem ona wiedziała że nie może mieć dzieci.
tak czy inaczej ostatnio "unieważnienie" stało się modne, tak jak rozwody
Wiedziała przed, jego poinformowała jak po kilku miesiącach małżeństwa zaproponował staranie o potomka.
Cytat:
To w takim razie będzie musiał udowodnić, że ona wiedziała przed zawarciem małżeństwa o braku możliwości posiadania potomstwa... Bo jeśli dowiedziała się juz po, to chyba nie można się na to powoływać?

Stygm, to ładny hardkor urządził im taką pracą
Hardkor hardkorem, ale w sumie.... wina zawsze leży po obu stronach. On wyjeżdżał, żeby zarabiać na jej stadninę koni. Bo ona nie pracowała, tylko się zajmowała kilkoma końmi. Jak chciał zmienić pracę, żeby częściej w domu to zrobiła awanturę, że nie będzie miała za co utrzymać stadniny.
Jego wina, że wyjeżdżał. Jej, że ważniejsza była stadnina niż małżeństwo. A bliskości potrzebowała, bo któregoś dnia oznajmiła M. że się zakochała.

Każdy ma jakieś marzenia ale czasem warto na rzecz małżeństwa z czegoś zrezygnować.

stygmatek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:24   #835
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Aleks bo chodzi o wymiane całego dacho a wiadomo , że w październiku listopad to troszkę zła pora na wymiane dachu .
Obecnie w Naszym domu mamy 3 pokoje a babcia za ścianą ma 2(i osobne wejście ma ) a w naszym domu teraz mieszka druga babcia która zajmuje jeden z naszych pokoi . A jak by babcia nam oddała jeden pokój to byśmy mieli wtedy 4 pokoje .
Nie wiem czy mnie zrozumiałaś .
Stary 2012-02-28, 21:31   #836
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Aleks bo chodzi o wymiane całego dacho a wiadomo , że w październiku listopad to troszkę zła pora na wymiane dachu .
Obecnie w Naszym domu mamy 3 pokoje a babcia za ścianą ma 2(i osobne wejście ma ) a w naszym domu teraz mieszka druga babcia która zajmuje jeden z naszych pokoi . A jak by babcia nam oddała jeden pokój to byśmy mieli wtedy 4 pokoje .
Nie wiem czy mnie zrozumiałaś .
Szczerze mówiąc niezbyt ale zmęczona jestem i mało kapuję

Stary 2012-02-28, 21:32   #837
BYou
MBZ♥

oglądacie perfekcyjną panią domu na tvn?

Anioł ale jak babcia ma oddzielne wejście to byście musieli się przebijać do tego pokoju od Niej?

Stary 2012-02-28, 21:34   #838
upadly_aniol00
Zakorzenienie

W sumie to wszystko i tak jest skomplikowane
A myślicie że na 50m2 wejdą 2 pokoje aneks kuchenny ( mini kuchnia) i mała łazienka ? czy jednak nie warto wszystkiego tak cisnąć i lepiej zrobić 2 większe pokoje dla dzieci ?
Stary 2012-02-28, 21:35   #839
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Stygm, dlatego myślę, że taka sytuacja jest do załatwienia, jeśli się postaramy. I dlatego twierdzę, że nie wyobrażam sobie tak po prostu rozłożyć ręce i wziąć rozwód, i w ogóle rozwodu i tej pustki.

Simply, to szybko doszła

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2012-02-28 o 21:43
Stary 2012-02-28, 21:36   #840
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SimplyDivine Pokaż wiadomość
Moje skierowanie do dietetyka wciaz sie wlecze poczta a jutro bedzie 2 tygodnie od wizyty. Rozwala mnie tutejsza sluzba zdrowia czasami. Nie wiem co mam ze soba robic bo nie chce zadnych diet zaczynac zeby mi powiedzieli, ze skoro sobie sama radze to po co mi dietetyk. Wszystko fajnie, ale ja sama to sie upilnuje przez 2 - 3 tygodnie Nienawidze siebie za ten slomiany zapal
/maruda off
a to dla nich normalne ? Np. na forum coś piszą ile innym szło skierowanie ?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości