|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III
|
|
#812 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Gratuluję II trymestru ![]() Cytat:
Przecież do szpitala trzeba już conieco zabrać
|
|||
|
|
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co ci doradzic , moze to przejsciowe...ja tez sie z tzem czasem dogadac nie mozemy ....w piatek sie poklocilismy i chyba z dwie godizny gadalismy i juz ok bylo ale bywa ciezko no i ja reaguje inaczej niz przed ciaza..od razu rycze, mam focha robie tragedie z niczego czasem sie czepiam ja sie boje co bedzie po pporodzie, czy sie oddalimy od siebie bo wiadomo teraz mamy dla siebie czas jak sie widzimy, mozemy sobie isc do knajpki itpo itd a pozniej?jedynym tematem bedzie dzidzia juz teraz nie uprawiamy seksu bo nie mozemy a pozniej bedzie tpo samo..wiadomo teraz sa buziaczki itd i zapewnienia 10 razy na dzien jak to sie kochamy ale to wszystko sie zmeini...a moze przesadzam.no i boje sie czy bedzie dobrym ojcem, czy bedzie mi pomagal, czy bedzie tatusiem ktory przychodzi z roboty, wymaga obiadku i koniec jego pracy, ..boje sie bo ja wciaz bede musiala byc przy dziecku a facet to zawsze inaczejglowa mnie boli i chyba stad te rozmyslania madzius ale masz podpis z imionami fajnyyyyyyyyyyyyyyyy!
Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-05-28 o 09:22 |
|
|
|
|
#814 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś już czuję się lepiej i staram się myśleć bardziej pozytywnie. ![]() Cytat:
![]() Gratulacje!
|
|
|
#815 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Dobrze, że przestała bolec Cię głowa Cytat:
|
||
|
|
|
#816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
nie ma się co oszukiwać, dziecko to zawsze kryzys dla związku, nawet upragnione i wyczekiwane, trzeba to przetrwać, początki są trudne, a potem już z górki
|
|
#818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też jestem teraz nie do poznania. Wkurzam się za byle co. I ostatnio częściej się z TŻ kłócimy, o pierdoły właśnie. Może nie można nazwać tego kłótniami, a sprzeczkami bardziej. Najczęściej chodzi o sprawy związane ze ślubem. Nie wiem może udziela nam się już nerwówka tych ostatnich przygotowań plus moje hormony. A jak coś nie idzie po mojej myśli to się wkurzam ![]() na szczęście szybko się godzimy, a TŻ nadal jest cierpliwy ![]() Jestem okropna ![]() Może te Twoje wszystkie wątpliwości są związane własnie z tą burzą hormonów. Po porodzie może znikną Wiadomo, że najważniejsze będzie Wasze dziecko, ale nadal przecież będziecie się kochać, i przy odrobinie chęci napewno znajdzie też czas dla siebie Cytat:
---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Przyszło bolerko- Natallkaa dziękuję bardzo!!!!!!! Jest prześliczne |
||
|
|
|
#819 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko zmienia wszystko, zawsze jest najwazniejsze, mam wrazenie ze na poczatku jak Tomus byl maly bardziej sie wspieralismy i w ogole, nie było latwo, ale mielismy tak jakby wspolny cel
, a teraz ja nie wiem czego on chce o czym marzy, ciagle praca, praca, w domu tez praca, najchetniej bym sobie gdzies wyjachala na pare dni sama zeby pomyslec, ale nawet takiej mozliwosci nie mam mam nadzieje ze to moje horomony szaleja pewnie to tez brak seksu, raz na 2 miesiace ostatnio to za malo... właśnie czarna facet ma zawsze inaczej, to my jestesmy z dzieckiem caly czas, a oni nawet wychodzac do pracy moga odpoczac od pieluch kupek itp. Chcoiaz musze przyznac ze TŻ jest dobrym ojcem to my gdzies wspolnie nawalilismy, chyba zapomnielismy z enie jestesmy tylko rodzicami ale tez jestesmy ze soba, skomplikowane to no i sie poryczalam... Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-28 o 09:37 |
|
|
|
#820 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Stres, kupa załatwiania, a czas goni. Do tego hormonki ciążowe na pewno nie są bez winy Myślę, że po ślubie (a raczej w dniu ślubu) wszystkie stresy Cię opuszczą i znów będzie pięknie, a Wy będziecie najbardziej zakochaną parą na świecie.
|
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
madzius90 moze tesciowej, tylko nigdy nie zostawialam malego na dluzej niz 5 godzin...
przeprzaszam ze tak smece, kazda z nas ma jakies mniejsze czy wieksze problemy, tylko ostatnio nawet nie wiem komu sie wygadac, jeszcze raz przepraszam to wszytsko te hormony, my kobiety to mamy przekichane Edytowane przez judkama Czas edycji: 2012-05-28 o 09:44 |
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
cholera nie wiem jak połapać poradnię i dzień skupienia dla narzeczonych
|
|
#824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie znam pary, której ta nerówka przedślubna by się nie udzielała ![]() No nic trzeba to jakoś przetrwać ![]() Najbardziej to mnie drażni, jak ja chcę coś załatwić, a TŻ mówi, że mamy jeszcze czas ![]() A właśnie guzik prawda. Dopiero co przecież ustalaliśmy datę ślubu, były dwa miesiące, a tu już zostało jedynie 26 dni! Ja wolę mieć wcześniej wszystko załatwione, niż później na tydzień przed ślubem stresować się, że jeszcze jednak nie mamy wszystkiego Tymbardziej, że w tygodniu nie mamy za bardzo jak czegokolwiek załatwić, bo TŻ częśto wraca później z pracy. Zostają nam weekendy i to też nie wszystkie, bo przecież ja mam co drugi weekend szkołę
|
|
|
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko potem na soatni chwile to nie oni zalatwaiaj tylko my latamy jak kot z pecherzem zeby tylko zdazyc, a slub wiadomo nerwowka jest straszna, zeby wszytsko zalatwic, zdazyc i przeciez to jedna z najwazniejszych ddecyzji w zyciu |
|
|
|
|
#826 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 09:51 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
No cóż, ja sobie powiedziałam, że od dzisiaj wrzucam na luz i też przestaję się przejmować, szkoda moich nerwów i dzidziusia. Skoro on twierdzi, że zdąży no to ok. Ja to, co należy do mnie załatwię ![]() |
|||
|
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
niestety tak ... najgorsze jest to, że w mojej parafii 200km od wrocławia to jest 3 czerwca a ja mam wtedy zajęcia
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i "przeciez bedzie dobrze o co ci chodzi' ![]() nie wiem co to dzien skupienia jeju madzia ale ten czas elci dopiero termin ustalalas a to juz za niecaly miesiac!!
|
|
|
|
|
#829 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do kłopotów, to ja Ci nie pomogę, bo nas póki co (odpukać) omijają, ale przemyśl propozycję Madziuś.. może wyjedziecie gdzieś tylko we dwoje? Cytat:
Wizyty w poradni odhaczyliśmy w 2 dni. Jednego dnia byliśmy 2 razy (rano i popołudniu) i następnego dnia raz. Tak więc jak się zmobilizujecie, to jesteście w stanie załatwić wszystko błyskawicznie. ![]() Cytat:
Podobno tylko w niektórych diecezjach. U nas akurat był wymagany.
|
|
|
#830 | ||
|
Rozeznanie
|
Hej Mamusie, juz was nadrobilam u nas w weekend byla taka sliczna pogoda ze siedzialam praktycznie caly czas w ogrodku, dzisiaj lece po borowki bo u mnie to 14 tydzien a wygladam jakbym byla w 5 miesiacu!!! Gratuluje synka, i trzymam kciuki za udane wizyty.
Odnosnie tesciowej, to ja mam fajnie widze ja 2, 3 razy w roku, rozmawiam przez telefon co miesiac, a wiec jest fajnie. Na poczatku mowilam do niej bezosobowo, jakos nie moglam powiedziec mamo, ale w koncu sie przemoglam i po 8 miesiacach juz zwracam sie mamo, a ze nie mamy ze soba czestego kontaktu to jest ok. Tylko boje sie aby nie przyleciala do nas jak sie dzidzius urodzi, i nie zostala kilka tygodni, bo tego to bym nie wytrzymala. Tesciowa jest ok ale na odleglosc. Jak byla u meza brata w LOndynie 5 tygodni, to tylko obserwowala. Jak wrocila do domu i byla miedzy mlodymi sprzeczkaa to synek powiedzial zonie co mamausia zaobserwowala przez ten czas, odnosnie wychowywania dzieci przez jego zone. A wiec nie byly to mile spostrzezenia. Moja tesciowa ma 2 twarze, przy tobie wszystko jest ok a po ludziach gada. Dlatego na wizyty w polsce jest ok ale na mieszkanie blizej nas nieeeeeeee. ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas chyba nie, przynajmniej nic mi o tym niewiadomo
|
||||
|
|
|
#832 |
|
Raczkowanie
|
O matko, padłam po urodzinach małej.
W sobotę do 1 siedziałam i kleiłam tort. Nie wyszedł tak jak chciałam, ale mała była przeszcześliwa jak go zobaczyła .Jak się w niedzielę obudziłam to mnie tak brzuch bolał, że aż sie zwijałam. Chcieliśmy już jechać na pogotowie bo się przeraziłam . Ale to z tego przemęczenia, bo chyba w sobotę za dużo przy garach stałam.Wczoraj impreza udana, mała dostała mnóstwo prezentów i wszystkie fajne Ja oczywiście wieczorem się poplakałam, że to już 3 lata i jeszcze trochę i nie bede już miała swojej malutkiej dziewczynki tylko nastolatkę w domuPoczytałam Was, ale zpaomniałam zaznaczać cytowania A i dostałam cudowny prezent na dzień matki Bilet na Euro trochę się boję jechać |
|
|
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
HEJ
Widzę, że nie tylko mi szaleją hormony... Też często nie moge się dogadać z P., ale żeby odrazu wszystko było moja winą, to nie nie. W ciąży jest chyba najgorzej podejmować ważne życiowe decyzje, bo nie jest się ,,stabilnym" emocjonalnie-takie jest moje zdanie... |
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie troszkę przesadziłaś i stąd ten ból brzucha Dokładnie- ten czas tak śmiga, że nim się obejrzysz, a juz będzie dorosłą pannicą ![]() Cytat:
![]() Super prezent
|
||
|
|
|
#835 |
|
Rozeznanie
|
Oj Dziewczyny....
Z facetami tak już jest i nie ma się co łudzić tak już będzie Oni są po prostu inaczej skonstruowani.Nie czują,nie rozumieją,nie myślą tak jak my.Trzeba znaleźć złoty środek.Troszkę im odpuścić,troszkę wrzucić na luz,nauczyć się niektórych rzeczy nie zauważać,nie zwracać uwagi. Wiem co mówię,jestem 15 lat po ślubie. Na początku miałam o wszystko pretensje,ryczałam z byle powodu,zwracałam mu na wszystko uwagę.Bo przyszedł za późno,bo mnie nie kocha,bo wszystko jest ważniejsze ode mnie....... Jeżeli będziemy się tak zachowywać,to choćbyśmy miały racje,to będziemy postrzegane jako zgrzędliwa zołza Oczywiście tzreba rozmawiać o swoich potrzebach,problemach,oba wach,ale ROZMAWIAĆ!Także kobitki więcej uśmiechu,luzu bo szkoda życia na wieczne pretensje i kłótnie.Ja czasem myślę zupełnie inaczej,ale mówię "tak kochanie,oczywiście,masz rację" Obsługi faceta trzeba się nauczyć! A i z mojego doświadczenia-najgorszy był pierwszy rok po ślubie. A dzieci przynajmniej w moim przypadku bardzo wzmacniały nasz związek.Nie był mowy o oddaleniu się od siebie.Dzieci są sensem naszego życia,a ich uśmiech roztapia nawet najgrubsze lody
|
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sprzedaje go kumplowiwogole wynajmujemy chatke na euro tylko ze moj genialny michal nei pomyslal co ze mna zrobi jak bedzie mieszkanie wynajete...oin to jedzie i tak do pracy i 4 dni go nie bedzie a ja co?do tesciowej nie pojade za chiny, moja matka mnie nie chce chyba do przyjaciolki pojde , chociaz tz mowi ze moze wezmie urlop i gdziespojedziemy do znajomego jakiegos nad jezioro albo morze
|
|
|
|
|
#838 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-05-28 o 10:22 |
||||||||
|
|
|
#839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No to faktycznie nieciekawie. Dobrze, że masz chociaż przyjaciółkę do której będziesz mogła się wprowadzić na troche
|
|
|
|
|
#840 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na mecz Włochy Chorwacja do Poznania - mój mąż uwielbia włochy dlatego Tylko, że ja nie wiem czy mi się chce tak jechacNo ale pojedzie też mój brat z przysżłążoną - dla neigo to będzie prezent na urodziny. A tż tak specjalnie zrobił, bo kupić bym mu nie pozwoliła, a jak prezent to nie mam juz nic do gadania |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Klaudia 16.10.2009
Adam 18.11.2012

4.9.10 Nasze malenstwo