Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 _________ - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-04, 14:34   #811
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Asika ja uzywam na zmiane pampersow i dady. Dady w domku i uwazam, ze są bardzo fajne, ulepszone, bo jak u Filipa uzywalam, to byly sztywniejsze a teraz sa miekkie. Są dosc chlonne jednak w pampersie czuc mniej wilgoc. Ale opłaca sie jak za taka cene.
Ja ostatnio kupilam pampersy sleep&play i sa tansze niz pampersy active baby no i bylam z nich tez zadowolona bardzo.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:38   #812
natkulec
Zadomowienie

Dot.: Pierwszy usmiech juz za nami,a teraz na zabki czekamy!Mamy Wiosenne 2012 ___

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Aguśka ja też bym tak własnie chciała - tylko imprezowo..

Co do oklepywania to właśnie tak robię jak napisałaś - i po tym tez wymiotuje, czyli ta wydzilina Jej się odrywa.. Ale tak mi szkoda tej mojej Kajuni, wolałabym sama chorowac, żeby Ona się tylko tak nie męczyła..
Oby jak najszybciej minęło!

A Szymuś jaki duuuży My dopiero 62 nosimy
Muszę poogdlądac pocztę, ale to pewnie jutro, bo dziś mamy z mężuśkiem święto

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Koniakonia Nasivin używałyśmy, ale w ograniczonej ilości, lekarz nie kazał przesadzac..

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

oo robiłaś jakieś zdjęcia porównawcze?
ja też ostatnio zrobiłam - jak Kaja mieści się w gondoli od wózka teraz, a jak było po wyjściu ze szpitala, szok jaka różnica. Muszę wrzucic na maila i zobaczyc też Twoje porównanie.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

wiem, wiem.. Jest biała, albo przzroczysta.. Przez 1,5 dnia była zielona, ale to już kilka dni temu, byliśmy wtedy u lekarza, ale osłuchowo wyszło ok..
Lena co tego katarki to próbowałaś smarować Kajuni pod noskiem maścią majerankową, naprawdę pomaga oddychać, smaruj jej w noski i pod noskiem, tylko się nie wystrasz że potem zielone glutki po tym będą
Stary 2012-06-04, 14:38   #813
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka agent z Twojego Filipka

Oj Andrea rośnie rośnie. Jak się urodziła miała 47,5 i 2,990, teraz ubranka 56 są już na styk i ma ponad 5kg, bo waga kuchenna wypisuje error .
Stary 2012-06-04, 14:41   #814
Asika21
Rozeznanie

Właśnie ktoś mi mówił, że Dady są mniej chłonne niż Pampersy, ale ja i tak co chwila zmieniam pampera Zuzi bo siusia jak szalona Jak coś zje to zaraz pampers zasikany jak nie wiem

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 14:42   #815
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
czego to ja już nie próbowałam!

Ma tak dużo tej wydzieliny że to nie pomaga, a nawet jak wyjdzie to co jest to głębiej zalega sporo, a stamtąd to nie da się wyciągnac frida..
I chrumka Biedulka bo to na tylnej ścianie jest..

Polecam Ci aspirator który się podłącza do odkurzacza http://www.katarek.pl/ świetnie wszystko wyciąga, ja czyszczę tym Madzi nosek codziennie bo zalegają jej takie białe kózki, najpierw psikam wodą morska a potem wyciągam, 5 sek i po wszystkim. Jak mąż to kupił to go okrzyczałam że odkurzaczem nie będę dziecku w nosie wyciągać ale użyłam i naprawdę jest super
Stary 2012-06-04, 14:57   #816
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Polecam Ci aspirator który się podłącza do odkurzacza http://www.katarek.pl/ świetnie wszystko wyciąga, ja czyszczę tym Madzi nosek codziennie bo zalegają jej takie białe kózki, najpierw psikam wodą morska a potem wyciągam, 5 sek i po wszystkim. Jak mąż to kupił to go okrzyczałam że odkurzaczem nie będę dziecku w nosie wyciągać ale użyłam i naprawdę jest super
Tylko jesli Twoja Madzia bedzie miala etap ze bedzie sie bała odkurzacza tzn jego dzwieku wtedy go juz nie uzyjesz. No chyba ze jest w nim opcja nie podlaczanie do odkurzacza?
Moj Filip mial taki okres ze bał sie głosnych dzwiekow i wtedy nie moglam wlaczac odkurzacza gdy byl w domu bo byl straszny pisk.
SZYMONEK

Stary 2012-06-04, 15:04   #817
tikki85
Zakorzenienie

Andrea od jakiegoś czasu zachowuje się jak bulimiczka. Je a później wkłada palce do buzi i wymiotuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 15:19   #818
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Tylko jesli Twoja Madzia bedzie miala etap ze bedzie sie bała odkurzacza tzn jego dzwieku wtedy go juz nie uzyjesz. No chyba ze jest w nim opcja nie podlaczanie do odkurzacza?
Moj Filip mial taki okres ze bał sie głosnych dzwiekow i wtedy nie moglam wlaczac odkurzacza gdy byl w domu bo byl straszny pisk.
Nie ma takiej opcji, ale Madzia nie boi sie odkurzacza, zresztą mam cichy odkurzacz więc jest ok i mam nadzieje że tak zostanie
Stary 2012-06-04, 15:25   #819
tikki85
Zakorzenienie

Na moją Andreę odkurzacz działa usypiająco .
Stary 2012-06-04, 16:00   #820
Roksape
Zadomowienie

Hej

Co do tej ciszy to bez przesady. Za głośno nie zdrowo i w ciszy nie zdrowo. Musi być tak jak zazwyczaj w domu jest czyli umiarkowanie. Zresztą przy drugim dziecku to nie dało by się ciszy utrzymać, bo mój syn to strasznie hałaśliwy jest no i nic nie poradzę na to.

Wiecie co ostatnio Karolca pisała, że ma roztropną mamę a ja mam Męża hi hi. Wziął sobie taki fajny telefon dotykowy htc wildfire s i wstawiał sobie pranie bo zmieniał ciuchy robocze. Wyjął fajki, zapalniczkę i jakieś klucze ale zapomniał o telefonie. W 60 st wyprał i się nie zorientował. Dopiero jak wyjmował sobie to pranie z pralki to w gumie przy drzwiczkach ten telefon znalazł. No i niestety po telefonie.....

A moja córa to ładuje od paru dni garść do buzi i sobie ją cmoka zadowolona. Ślini się przy tym też. Pewnie za około 2 miesiące powitamy pierwsze ząbki...

No i fajno, że chrzciny się udały wam wszystkim co wczoraj chrzciliście. My ustaliliśmy wczoraj, że 1 lipca ochrzcimy Basię.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:05   #821
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
A moja córa to ładuje od paru dni garść do buzi i sobie ją cmoka zadowolona. Ślini się przy tym też. Pewnie za około 2 miesiące powitamy pierwsze ząbki...
No to, żeby nie zaczęła pchać paluszków tak jak moja .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-04, 16:13   #822
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
No to, żeby nie zaczęła pchać paluszków tak jak moja .
Nie na szczęście ma tą garść zaciśniętą i tak sobie jej brzeg ładuje do buzi i głośno cmoka. Mój syn to tak nie robił on wolał zaciskać dziąsła na moich palcach.

A też miał 3 miesiące jak zaczął to robić i pod koniec czwartego miesiąca miał już pierwsze ząbki.

Zapomniałam napisać Aguśkaa tak ostatnio widziałam na zdjęciach, że Szymonek jak go trzymasz na rękach to jest bardzo długi i byłam w szoku. Mój syn to rozmiar 74 nosił jak miał rok i chyba jeszcze dłużej trochę. A dopiero co wyrósł z 86 i teraz nosi 92. Ciekawe w jakim rozmiarze będzie chodził jak będzie miał roczek
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:29   #823
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma takiej opcji, ale Madzia nie boi sie odkurzacza, zresztą mam cichy odkurzacz więc jest ok i mam nadzieje że tak zostanie
Moj Filip w tym wieku tez sie nie bal dzwieku odkurzacza, Szymon rowniez spi gdy odkurzam obok w pokoju. Ale jest etap u dziecka kiedy sie boi.

Cytat:
Nie na szczęście ma tą garść zaciśniętą i tak sobie jej brzeg ładuje do buzi i głośno cmoka. Mój syn to tak nie robił on wolał zaciskać dziąsła na moich palcach.

A też miał 3 miesiące jak zaczął to robić i pod koniec czwartego miesiąca miał już pierwsze ząbki.

Zapomniałam napisać Aguśkaa tak ostatnio widziałam na zdjęciach, że Szymonek jak go trzymasz na rękach to jest bardzo długi i byłam w szoku. Mój syn to rozmiar 74 nosił jak miał rok i chyba jeszcze dłużej trochę. A dopiero co wyrósł z 86 i teraz nosi 92. Ciekawe w jakim rozmiarze będzie chodził jak będzie miał roczek
hehe Szymon tez wklada piastki do buzki.
Co do jego dlugosci ciala, zmierze go dzis z ciekawosci, ale jest bardzo dlugi, juz pisalam desi, ze chodzi w ubrankach po Filipku ktore on nosil jak mial pol roku
Filip to dosc duzy chlopak a Szymon to chyba bedzie chłop jak dąb
Mam nadzieje ze troszke przystopuje zebym sufitow nie musiala podwyzszac
SZYMONEK

Stary 2012-06-04, 16:30   #824
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

A ktoras z Was uzywa/la Pampers Simply Dry (takie pomaranczowe opakowanie) albo Pampers Total Care Extra Dry albo Active Fit Extra Dry?
nie, ale my aktualnie używamy tych klik

Roksape moja też tak ciumka rączki a jak jej raz palcem pojeździłam po dziąsłach to mocno je zaciskała

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:36   #825
Mała!
Zakorzenienie

Dziewczyny dziekuje za mile slowa dotyczace Tymonka

Apropo pieluszek...to my przechodzac na trojki kupilismy Dada i byly/sa za duze wiec kupilam 3 pampka najpierw jedna sztuke zeby porownac! No i sa dobre, wiec Asika rozmiarowo sie troszke roznia Dada od Pampersa...

Mam smaka na zupke chinska grzybowa! ale mi su
Ie zachcialo no!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 16:39   #826
Nikii89
Zakorzenienie

Dodałam zdjęcia z chrztu
Stary 2012-06-04, 17:07   #827
julliczka
Rozeznanie

Później Was poczytam, ale właśnie wysłałam TŻta na spacer z Julką i ogarniam domek i serial oglądam hyhyhy

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:15   #828
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Co do tej ciszy to bez przesady. Za głośno nie zdrowo i w ciszy nie zdrowo. Musi być tak jak zazwyczaj w domu jest czyli umiarkowanie. Zresztą przy drugim dziecku to nie dało by się ciszy utrzymać, bo mój syn to strasznie hałaśliwy jest no i nic nie poradzę na to.

Wiecie co ostatnio Karolca pisała, że ma roztropną mamę a ja mam Męża hi hi. Wziął sobie taki fajny telefon dotykowy htc wildfire s i wstawiał sobie pranie bo zmieniał ciuchy robocze. Wyjął fajki, zapalniczkę i jakieś klucze ale zapomniał o telefonie. W 60 st wyprał i się nie zorientował. Dopiero jak wyjmował sobie to pranie z pralki to w gumie przy drzwiczkach ten telefon znalazł. No i niestety po telefonie.....

No i fajno, że chrzciny się udały wam wszystkim co wczoraj chrzciliście. My ustaliliśmy wczoraj, że 1 lipca ochrzcimy Basię.
o matko

hm ... Jula juz dobry miesiac wciska lapki do buzi i sie strasznie slini, jak mam ja w pionie to zaraz jej slina scieka

Aguska u Was nadal spokoj? Bo Jula wczoraj i dzisiaj aniolek normalnie. Dzisiaj w sumie je, pobawi sie z h i zasypia, spi do nastepnego karmienia i znowu zje, pobawi i zasnie

Wiecie co kocham? Jak mala sie budzi i pierwsze co robi jak mnie zobaczy to szeroki usmiech tak samo jak ujrzy meza dalabym sie pokroic za tego malego skrzacika
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:20   #829
tikki85
Zakorzenienie

Nikii super zdjęcia! Śliczny Oskarek i becik

Julliczka dla TŻ

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
Aguska u Was nadal spokoj? Bo Jula wczoraj i dzisiaj aniolek normalnie. Dzisiaj w sumie je, pobawi sie z h i zasypia, spi do nastepnego karmienia i znowu zje, pobawi i zasnie
u mnie ostatnio tak samo.
Mam nadzieję, że jej się nie odmieni jak ją pochwaliłam

Cytat:
Napisane przez emigra
Wiecie co kocham? Jak mala sie budzi i pierwsze co robi jak mnie zobaczy to szeroki usmiech tak samo jak ujrzy meza dalabym sie pokroic za tego malego skrzacika
Andrea jak widzi mnie albo moją mamę to śmieje się prawie w głos, a jak męża to patrzy na niego jak na UFO. Mój mąż tak rzadko się z nią widuje, że aż przykro
Stary 2012-06-04, 17:22   #830
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Moj Filip w tym wieku tez sie nie bal dzwieku odkurzacza, Szymon rowniez spi gdy odkurzam obok w pokoju. Ale jest etap u dziecka kiedy sie boi.

hehe Szymon tez wklada piastki do buzki.
Co do jego dlugosci ciala, zmierze go dzis z ciekawosci, ale jest bardzo dlugi, juz pisalam desi, ze chodzi w ubrankach po Filipku ktore on nosil jak mial pol roku
Filip to dosc duzy chlopak a Szymon to chyba bedzie chłop jak dąb
Mam nadzieje ze troszke przystopuje zebym sufitow nie musiala podwyzszac

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:32   #831
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
No wlasnie a tak imprezowo to nie łatwo
Pojdzie sie do pracy a tam sam stres no i gotowe
Biedna Kajulka, dobrze ze jej sie odrywa, ale wlasnie temu wtedy czesto towarzysza wymioty bo dzieciaczki nie potrafia odkrztusic, Filip do tej pory ma odruchy wymiotne przy mokrym kaszlu.
Co do Nasivinu, on jest rewelacyjny, jednak mozna go chyba przez gora 3 dni stosowac, bo wysusza sluzowke noska.
no właśnie tak myślałam.. Troche martwiły mnie te wymioty, ale jak zobaczyłam że wypluwa z tym flegmę, to stwierdziłam, że to lepiej.. Może w końcu minie ten katar..
Tak właśnie nam kazał ten Nasivin używac 3-4 dni i tylko na noc, a tak to solą fizjologiczną albo morska zakraplam, żeby nawilżyc.

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-06-04 o 17:39
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:32   #832
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Nikii super zdjęcia! Śliczny Oskarek i becik

Julliczka dla TŻ

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

u mnie ostatnio tak samo.
Mam nadzieję, że jej się nie odmieni jak ją pochwaliłam

Andrea jak widzi mnie albo moją mamę to śmieje się prawie w głos, a jak męża to patrzy na niego jak na UFO. Mój mąż tak rzadko się z nią widuje, że aż przykro
Przykre to co piszesz, maz duzo traci!
Viki tez rano sie tak do mnie usmiecha, cudowne to jest!

Emigra, no chyba nie ma wiekszej milosci niz matczyna, naprawde czlowiek by zycie oddal za te male skarby

Aguska, niezly ubaw musieliscie miec z Filipka z tym siusiakiem

My dzisiaj dostalismy ten klin-podusie dla niemowlakow, Viki wlasnie go probuje w swojej kolysce
Jak naraze nie ulala, ale zobaczymy pozniej.
W kazdym razie zdecydowanie Jej sie podoba ze lezy sobie troszke wyzej, bo wiecej widziala niz lezac na plasko!

Lena, dziekuje za kciuki

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:36   #833
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość

Asika ja raz miałam Dady i są nawet całkiem ok ale jak dla mnie są lepsze te z rossmana babydream :P Chociaż emigra chyba pisała że beznadziejne one są tak że wiesz.. Ile ludzi tyle opinii Musisz popróbować sama
ja też nie jestem zadowolona z Babydream, a Dady wg mnie sa fajne.. racja - ile osób tyle opinii.

---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Lena co tego katarki to próbowałaś smarować Kajuni pod noskiem maścią majerankową, naprawdę pomaga oddychać, smaruj jej w noski i pod noskiem, tylko się nie wystrasz że potem zielone glutki po tym będą
tego też używałam
my naprawdę już wszystkiego próbowaliśmy..
Ale dziękuję za podpowiedzi

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Cytat:
no własnie myślałam juz o tym w akcie desperacji, bo ktoś mi polecał, ale jaokś nie mogę się przekonac
Troszkę się obawiałam do tej pory. Ale może kupię..
Stary 2012-06-04, 17:38   #834
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
przykre to ... Moj maz na poczatku tez mniej sie nia zajmowal, ale teraz stwierdzam ze dlatego ze mala tylko jadla, spala i plakala.... a odkad zauwazyl ze i do niego sie niunka usmiechnie jak sie postara (najpierw trzeba bylo ja zachecac do usmiechow, rozbawiac, itp) tak tatus pelna para. Rano jak wychodzi do pracy to najpierw zaglada do nas, mnie budzi a na mala sie popatrzy, da buziaka i jedzie do pracy, jak wraca to pierwsze co to do corci, dac buzi, pogadac, ponosic, pozabawiac. Wieczorami podoba mu sie klasc sobie niunke na klacie pleckami do jego brzucha i jak mala tak spi, albo ja nosi jak jest marudna. Wczesniej narzekal ze mala placze a teraz jak potrafi ja szybko uspokoic to mu to nie przeszkadza. A czesto jest tak ze pracuje w sypialni przy kompie ale jak uslyszy ze mala placze to zaraz jest w salonie i chce uspokajac - wczesniej sie irytowal ze nie potrafie dziecka uspokoic i go to wybija z pracy.... widze po prostu ze im wiecej kontaktu jest z Malutka tym on bardziej czuje sie ojcem. U nas cuda zdzialal usmiech Julii wymierzony specjalnie w TZ

Niki super zdjecia juz wczesniej chcialam Ci pisac ze bardzo mlodziutko wygladasz - zazdroszcze bo my chyba ten sam rocznik jestesmy, a mi ludziska daja najczesciej +5 lat

Aga Dominis boski

tez cosik wrzucilam

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Przykre to co piszesz, maz duzo traci!
Viki tez rano sie tak do mnie usmiecha, cudowne to jest!

Emigra, no chyba nie ma wiekszej milosci niz matczyna, naprawde czlowiek by zycie oddal za te male skarby

Aguska, niezly ubaw musieliscie miec z Filipka z tym siusiakiem

My dzisiaj dostalismy ten klin-podusie dla niemowlakow, Viki wlasnie go probuje w swojej kolysce
W kazdym razie zdecydowanie Jej sie podoba ze lezy sobie troszke wyzej, bo wiecej widziala niz lezac na plasko!

Lena, dziekuje za kciuki
my mamy taka podusie i mi mala z niej zjezdzala w lozeczku, wiec wyladowala w gondoli
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 17:41   #835
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

oj ja własnie niedawno dostałam taki uśmiech po przebudzeniu, cuuudo!!!))) najpiękniejsze co może byc

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość

Zastanawiam się właśnie czy nie kupic takiej poduszki - klina..
Stary 2012-06-04, 17:51   #836
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
no własnie myślałam juz o tym w akcie desperacji, bo ktoś mi polecał, ale jaokś nie mogę się przekonac
Troszkę się obawiałam do tej pory. Ale może kupię..
też nie mogłam sie przekonać i nie wyobrażałam sobie tego, ale wystarczyło że 1 użyłam, zobaczyłam jak szybko łatwo wszystko wychodzi i nie zamieniłabym tego aspiratora na nic innego kup i sama sie przekonasz, w aptece mąż zapłacił niecałe 50zł
Stary 2012-06-04, 18:24   #837
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Tak te buzki smiejace naszych bobaskow, nie ma nic piekniejszego, taki jeden usmiech wynagradza wszystkie trudy

emigra jest duzo lepiej,sypia juz normalnie jak zawsze, czyli najpierw ma pobudke, zje, odbije, pobawi sie i lulu...

Mnie jednak zastanawia ze on tak duzo cyckow musi zjadac...
W ciagu dnia na jedno karmienie zjada z dwoch piersi, czasem przed snem chce trzeci
Po kapieli (a kapie ok. 19-20) sa 4 cycki z przerwami przed dluzszym snem nocnym...No i tlumacze sobie to tak, ze najada sie na noc, bo wytrzymuje dlugo, ostatnio nawet do 4, 5 rano, czasem do 3....a potem dopiero 7,8 budzi sie na karmienie.
Jak wyglada to u Was, u mam tylko cycowych?
Bo czasem mam dosc, wolalabym dac butle na noc chociaz i zeby po kapieli szedl od razu spaca nie ze jestem dojona od 19,20-21, 22
SZYMONEK

Stary 2012-06-04, 18:25   #838
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczynki Ale u mnie dzisiaj kiepska pogoda :/ Szaro, buro i ponuro... Wyszłyśmy na chwilę na spacerek, ale Zuziaczek popłakiwał co parę kroków, więc się szybko ze spacerku zawinęłam. A w domu oczywiście dziecko anioł
Nie wiem czy poruszałyście już ten temat, ale czy ktoraś z Was używa pieluszek Dada - z biedronki? Bo słyszałam już od kilku osób że są dobre i tanie. I nie wiem czy nie zmienić z tych okropnych Pampersów, po których małej zostają ślady od tych falbanek :/
My używamy Dady i jestem z nich zadowolona. Dziś zużyłam ostatnia pieluchę Pampersów i się przesikała
Dada są naprawdę ok i polecam. Wiadomo czasem się zdarzy że Julka sie przesika czy kupka przeleci za pieluszkę, ale to dosłownie kilka razy się zdarzyło wtedy kiedy długo nie zmienialiśmy pieluszki bo np. Julka spała długo. Ale pewna jestem tego, że w Pampersach częściej siuśki przelatywały niż w Dadach. Ale za to w Pampersach premum care kupka lepiej się wchłania niż w pieluszkach Dady, tak ja zaobserwowałam.
Niemniej jednak warto spróbować, ja polecam!

lena to mam nadzieję, że ten nawilżacz poprawi sytuację i katarek zniknie.

Cytat:
Filip dzis do nas rano podlatuje, owinął sobie na pasie ściereczkę do naczyń i mowi: Mam cukienkę czyli sukienkę.
Mąż mu tłumaczy, ze chlopcy nie noszą sukienek, tylko dziewczynki.
A on: ja jestem dziewczynką!
Ja mowie, ze jestes chłopczykiem, bo masz siusiaka.
A on krzyczy: "Urwij mi siusiaka!!!
Nie moglismy sie opanowac, tak sie smialismy

Ja też wciąż mam krechę, ale powoli blednie już. A pępek też ciut jaśnieje, bo jeszcze 2 tygodnie to był taki czarny fuj

Moja Julka jak słyszy odkurzacz to leży jak zaczarowana...... My często odkurzamy, bo nasz kociak gubi sierść i włosy latają po całym mieszkaniu

Zazdraszczam tych uśmieszków o których piszecie, moja Julcia czasem się uśmiechnie, ale jeszcze tak nieśmiało.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-04, 18:28   #839
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak te buzki smiejace naszych bobaskow, nie ma nic piekniejszego, taki jeden usmiech wynagradza wszystkie trudy

emigra jest duzo lepiej,sypia juz normalnie jak zawsze, czyli najpierw ma pobudke, zje, odbije, pobawi sie i lulu...

W ciagu dnia na jedno karmienie zjada z dwoch piersi, czasem przed snem chce trzeci
Po kapieli (a kapie ok. 19-20) sa 4 cycki z przerwami przed dluzszym snem nocnym...No i tlumacze sobie to tak, ze najada sie na noc, bo wytrzymuje dlugo, ostatnio nawet do 4, 5 rano, czasem do 3....a potem dopiero 7,8 budzi sie na karmienie.
Bo czasem mam dosc, wolalabym dac butle na noc chociaz i zeby po kapieli szedl od razu spaca nie ze jestem dojona od 19,20-21, 22
u nas miedzy 20 a 23 sa same karmienia prawie wiec wieczor mam z glowy
Stary 2012-06-04, 18:53   #840
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Moja Andrea je 1 pierś czy to w nocy czy to w dzień. Czasami co godzinę, czasami co 2, 2.5, 3, 4 . Zależy od dnia .

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości