Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-17, 16:37   #811
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia
Dot.: Mamy tutaj swoją bazę - czyli już trzy lata razem. XI-XII.2009

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość
To niezle musieliscie szalec na tym śniegu

Pewnie ze masz racje,ja tez bym sobie darowała ,budzic ubierac w 10 warstw ciuchów i ciagnac na chwilke zeby zaraz wrocic:nie :
A kto Ci dzieciaczkow pilnuje jak w pracy jestes?
Jak Tz ma drugie zmiany to w niektóre dni sie wymieniamy a poza tym to tesciowa czasem moja mama po pracy

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 17:16   #812
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Dittu no tak to jest na ostatnią chwile ja akurat w ciąży spałam za to teraz muszę wstawać i karmić a w miedzy czasie czytam forum.
My dziś też na saneczkach a Igor w wozeczku,a jak przychodzę do domu to mam dość mam nadzieje ze chciaz brzuch mi zejdzie:P
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 19:39   #813
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Napisane przez Maria2008 Pokaż wiadomość
Dittu no tak to jest na ostatnią chwile ja akurat w ciąży spałam za to teraz muszę wstawać i karmić a w miedzy czasie czytam forum.
My dziś też na saneczkach a Igor w wozeczku,a jak przychodzę do domu to mam dość mam nadzieje ze chciaz brzuch mi zejdzie:P
Ja też wstaje do karmienia ale nie chciało by mi sie o 4 rano przed kompem siedziec, czekam żeby tylko szybko zjadla i iść spać

Aniołek[*]
Stary 2013-01-17, 22:30   #814
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pietrusia Pokaż wiadomość
Jak Tz ma drugie zmiany to w niektóre dni sie wymieniamy a poza tym to tesciowa czasem moja mama po pracy
to dobrze ze tak sobie organizujecie i niani nie potrzebujecie

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-17, 22:49   #815
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Cytat:
Ja też wstaje do karmienia ale nie chciało by mi sie o 4 rano przed kompem siedziec, czekam żeby tylko szybko zjadla i iść spać
Ja pisze teraz przez telefon. Nasze karmienie trwa 20min a telefon mam przy sobie

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
u nas grypa na calego ja chora, Maja i Natka wczoraj na wieczor miala prawie 40stopni, ale pediatra uspokajala, ze przy tej grypie moze byc i 41(!!!) kazala dac podwojna dawke ibuprofenu i odczekac. i mala dospala do rana z temp nie wieksza niz 37,5. uff. ale sie wystraszylam, dobrze, ze TZ byl w domu, a nie w pracy.

podczytam Was pozniej
widzialam, ze Maria pytala o piers. Ja nie karmie, karmilam ponad dwa miesiace. mala nocki i tak nie przesypia ;] bywa, ze sie obudzi i szaleje diablik dwie godziny i dopiero idzie spac znow.
O rany u nas jak narazie się poprawiło i mam nadzieje ze tak zostanie a będzie nawet lepiej.
Zdrówka wam życzę
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 08:21   #816
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
fakt że kiedyś miałam tego mase ale zachciało mi się trwałej no i mam teraz połowę
Teraz masz trawałą?

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Miałam projekt do pracy zrobić i tak to jest jak się zostawia na ostatnią chwilę Pierwszej nocy siedziałam do 4 drugiej do 5 nad ranem
:
O rany! No tak... ale ja też mam taki "system pracy"

Cytat:

Wziełam sie za sprzatanie i posegregowanie wszystkich Mateusza zabawek bo polowa juz sie nie bawi:rolleye s:,Mati na poczatku mi pomagal a pozniej poszedł sobie do drugiego pokoju i mowi do mnie ....mama ty sobie tu sprzataj u mnie w pokoju a ja mam inne plany.... za chwilke przyszedł i mówi ...oj mama jakos mi tu nie posprzatalas,wez sie do pracy a ja zraz przyjde i sprawdze no myslalam ze padne ze smiechu,mądrala mały no!!
A jak! Kierownik się znalazł! Dobrze, niech sie uczy zarządzania zasobami ludzkimi

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Juz widze dzieciaki jako takie biegajace gasnice...
Tez to widzę
Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
A z tym piratem to fakt... tylko ze oni mieli na mysli z ta afryka zwierzeta zapewne... ale mi to w i s i.......
Ale co mieli na myśli? A co za murzynka to sie nie można by przebrać? No dziwne żeby same lwy, małpki, zebry i słonie miały być w grupie

Pietrusia, fajnie ze macie takie mozliwości, ale jak sie zrobi ciepło to ja bym już brała Kamilkę

Wczoraj bylismy na zakupach reklamowałam torebke z Top secret i zawsze sobie powtarzam ze na takie zakupy nie idę z małym więcej, no i znowu sie dałam namówić

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 13:18   #817
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Teraz masz trawałą?

od 20 lat moje włosy sa wolne od takich lekko rzecz ujmując idiotycznych pomysłów
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 13:55   #818
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
od 20 lat moje włosy sa wolne od takich lekko rzecz ujmując idiotycznych pomysłów
No masz szczęście

Dziewczyny, co u Waszych dzieci? Jak rosną, czy łobuzują, co ostatnio śmiesznego zrobiły?

Nie będę pytać przecież co u Was - bo wiem ze wszystkie zajęte jesteście, ale czy ktoś widzi co sie z naszym wątkiem dzieje czy tylko ja? Powiem brzydko: ZDYCHA.
Przeciez codziennie można choćby dwie linijki napisać.... tyle nasze dzieci wymyśłaja codziennie, tyle powiedzonek fajnych...
Bo jeśli każda tylko wejdzie i się odmelduje, rzuci dwa słowa o pogodzie to o czym pisać?
"Jak żyć? Pytam, jak żyć"

Co przygotowujecie na DZień Babci i Dziadka?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 14:06   #819
DiTu77
Zakorzenienie

Konspi
Madzia oglądając film przyrodniczy o fokach "O taki sam zwierz jak moja morsa"
Na jeża mówi zwjeż
Rano do taty: "No rusaj się, nie lez tak - prosę mi zrobić śniadanie"
Bardzo dobrze wymawia "r" natomiast śmiesznie jej wychodzi czasem "c" litera ta brzmi coś pomiędzy "c"a "s" --> sielasek - to cielaczek
Nazwała swojego kota - Pluton

Jak sobie reszte przypomne - napiszę

My dzień babci i dziadka mamy 2 dni, u madzi w przedszkolu w poniedziałek u synka w zerówce we wtorek Dziadkowie wybierają się na obydwie imprezy. Może jeszcze jakieś laurki zmalujemy

Edytowane przez DiTu77
Czas edycji: 2013-01-18 o 15:12
DiTu77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 15:31   #820
martaN23
Zadomowienie

my laurki namalujemyjutro chybasiedzimy w domu ,bo Oli zapalenie gardła.Śpi u siebie w pokoju,ale codziennie mnie woła żeby z nia spać-juz nie mam siły we 2 na jednoosobówce.Jestem taka połamana ,że bania mała.Tż ma całe łóżko dla siebie.Śmieszne powiedzonka?codziennie wstawaj mamo bo przecież jasno jest kury juz wstały.
Mialam 2 dni wolnego-tesciowa nie przyszła
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 16:04   #821
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:

Nie będę pytać przecież co u Was - bo wiem ze wszystkie zajęte jesteście, ale czy ktoś widzi co sie z naszym wątkiem dzieje czy tylko ja? Powiem brzydko: ZDYCHA.
Przeciez codziennie można choćby dwie linijki napisać.... tyle nasze dzieci wymyśłaja codziennie, tyle powiedzonek fajnych...
Bo jeśli każda tylko wejdzie i się odmelduje, rzuci dwa słowa o pogodzie to o czym pisać?
klask i:Czyli nie tylko ja to zauwazam:brzydal :
My dzisiaj w przedszkolu mielismy przedstawienie dla Babci i Dziadka,wyszło pieknie,weszłam pod sam koniec a było tyle babć i dziadków ze miejsca brakowało,dzieci przedstawiały jasełka te co ostatnio dla rodziców i dodatkowo mówily wierszyki dla dziadków

A dla dziadków i babuszek namalujemy jeszcze laurki,zrobimy jakies ładne kwiatki z bibułki jak nam wyjda i mysle ze dziadkowie beda zadowoleni

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
Konspi
Madzia oglądając film przyrodniczy o fokach "O taki sam zwierz jak moja morsa"
Na jeża mówi zwjeż
Rano do taty: "No rusaj się, nie lez tak - prosę mi zrobić śniadanie"
Bardzo dobrze wymawia "r" natomiast śmiesznie jej wychodzi czasem "c" litera ta brzmi coś pomiędzy "c"a "s" --> sielasek - to cielaczek
Nazwała swojego kota - Pluton

Jak sobie reszte przypomne - napiszę

My dzień babci i dziadka mamy 2 dni, u madzi w przedszkolu w poniedziałek u synka w zerówce we wtorek Dziadkowie wybierają się na obydwie imprezy. Może jeszcze jakieś laurki zmalujemy
Madzia przesłodka ,moj Mati tez ma nieraz takie powiedzenia ze poprostu śmiechem wybucham skad on w ogole takie powiedzonka bierze????
Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
my laurki namalujemyjutro chybasiedzimy w domu ,bo Oli zapalenie gardła.Śpi u siebie w pokoju,ale codziennie mnie woła żeby z nia spać-juz nie mam siły we 2 na jednoosobówce.Jestem taka połamana ,że bania mała.Tż ma całe łóżko dla siebie.Śmieszne powiedzonka?codziennie wstawaj mamo bo przecież jasno jest kury juz wstały.
Mialam 2 dni wolnego-tesciowa nie przyszła
Marta to przegońcie tz na ta jednoosobówke a same śpijcie we dwie na wiekszym łozku,napewno i tz sie wyspi i Ty i Oli bedziecie tez wyspane ,po co sie meczyc
Jak sie mieszka na swoim?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-18, 18:12   #822
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
No masz szczęście

Dziewczyny, co u Waszych dzieci? Jak rosną, czy łobuzują, co ostatnio śmiesznego zrobiły?

ja nie szykuje nic na Dzien Babci i Dziadka. Laurki Eojtek sam jeszcze nie narysuje a z moja pomoca to to i tak nie bedzie TO. maja przedstawienie w przedszkolu i niech to wystraczy

co do Wojtusia, to z dnia na dzień mówi coraz wiecej, i mówi non stop :/ już mam czasami dość bo cały czas wydaje z siebie jakies dźwięki :/

Dziś siadł mi na kolanach i zaczął mi pod bluzką gmerać i mówić że chce mleko :/ chyba mi sie dziecko cofa :/
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 19:06   #823
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

Cytat:

dobre

u nas prostuje się z chorobami, Grzesiowi ysypka schodzi a Iza dokazuje
Izy wymysłów to nie napisze bo jest tego zbyt dużo są i powazne rozmowy
ostatnio zapytała mnie dlaczego moi Rodzice nie zyją a taty zyją? trudne tematy przerabiamy
min co to jest sexi itp
a Grześ ostatnio ma dużo śmiesznych powiedzonek - ale to musiałabym rozmowy opisać bo tylko z konteksty mozna się pośmiać
uwielbia mówić na wszystko "nie ma mowy", no i "kobieto" do Izy i do mnie np. idź stąd kobieto
albo do mnie - mamo ty to jesteś kobieta czy nie jesteś kobieta
no masę jest tego

u dzieciaków w szkołach jest dzień babci i dziadka w poniedziałek - u Grzesia o 10.30 a u Izy o 14.30
w domu robimy z Izą laurki - Iza ma napisać wierszyki a resztę pomogę jej zrobić

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
ja nie szykuje nic na Dzien Babci i Dziadka. Laurki Eojtek sam jeszcze nie narysuje a z moja pomoca to to i tak nie bedzie TO. maja przedstawienie w przedszkolu i niech to wystraczy
no ja do tej pory wymyślałam coś tam np. kalendarz z nimi, kubki jakieś albumy albo laurki z ich zdjeciami - w tamtym roku Iza podpisała, wiadomo, ze dla Grzesia to jeszcze abstrakcja ale już go wprawiam i daje to zawsze z Izą
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 19:30   #824
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
klask i:Czyli nie tylko ja to zauwazam:brzydal :
My dzisiaj w przedszkolu mielismy przedstawienie dla Babci i Dziadka,wyszło pieknie,weszłam pod sam koniec a było tyle babć i dziadków ze miejsca brakowało,dzieci przedstawiały jasełka te co ostatnio dla rodziców i dodatkowo mówily wierszyki dla dziadków

A dla dziadków i babuszek namalujemy jeszcze laurki,zrobimy jakies ładne kwiatki z bibułki jak nam wyjda i mysle ze dziadkowie beda zadowoleni

Madzia przesłodka ,moj Mati tez ma nieraz takie powiedzenia ze poprostu śmiechem wybucham skad on w ogole takie powiedzonka bierze????
Marta to przegońcie tz na ta jednoosobówke a same śpijcie we dwie na wiekszym łozku,napewno i tz sie wyspi i Ty i Oli bedziecie tez wyspane ,po co sie meczyc
Jak sie mieszka na swoim?
no fajnie jestjestem taka beztroska na razie::A tż wczoraj chciał isc do Oli to ta owszem poszła do nas-ze swoja poduszką oczywiście wchodzi do łóżka i co?ja mam swój pokoik ide do siebie-połozyła się u siebie i mówi -o tu mi sie podoba i rób co chcesz
A ze śmiesznych serii?wiesz co ciociu?kupię sobie brata na allegro!
Stary 2013-01-18, 19:38   #825
zebra666
Zakorzenienie

Nic nie szykujemy an dzień babci, dnia dziadka obchodzić nie zamierzamy Niech się buja!

Zmęczona jestem dzisiejszym dniem... Był kominiarz, wszystkie rachunki na raz się zeszły, sprzątałam. Pije piwo relaksacyjnie, a potem nyny.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 19:49   #826
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś siadł mi na kolanach i zaczął mi pod bluzką gmerać i mówić że chce mleko :/ chyba mi sie dziecko cofa :/
Wojtunio pewnie widzi jak Ewunie karmisz i jest zazdrosny

Cytat:
dobre

u nas prostuje się z chorobami, Grzesiowi ysypka schodzi a Iza dokazuje
Izy wymysłów to nie napisze bo jest tego zbyt dużo są i powazne rozmowy
ostatnio zapytała mnie dlaczego moi Rodzice nie zyją a taty zyją? trudne tematy przerabiamy
min co to jest sexi itp
a Grześ ostatnio ma dużo śmiesznych powiedzonek - ale to musiałabym rozmowy opisać bo tylko z konteksty mozna się pośmiać
uwielbia mówić na wszystko "nie ma mowy", no i "kobieto" do Izy i do mnie np. idź stąd kobieto
albo do mnie - mamo ty to jesteś kobieta czy nie jesteś kobieta
no masę jest tego
Kobieto Grzes wymiata

Cytat:
no fajnie jestjestem taka beztroska na razie::A tż wczoraj chciał isc do Oli to ta owszem poszła do nas-ze swoja poduszką oczywiście wchodzi do łóżka i co?ja mam swój pokoik ide do siebie-połozyła się u siebie i mówi -o tu mi sie podoba i rób co chcesz
A ze śmiesznych serii?wiesz co ciociu?kupię sobie brata na allegro!
Oj to zazdroszczę ze Oli tak lubi spać u siebie bo u nas na odwrót,juz rano słyszę....ale dzisiaj śpie u Ciebie mamoooooo i tak cały dzien chodzi i powtarza a wieczorem jest walka o to gdzie ma spac i płacz ze musi spać u siebie w pokoju

Zebra to milego wieczorku,relaksuj sie

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2013-01-19, 08:23   #827
gochaa_p
Zakorzenienie

Mamuśki - czy Wasze pociechy piją jeszcze MM ???
Stary 2013-01-19, 08:40   #828
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
u nas kaszki mleczno-ryzowe
Stary 2013-01-19, 08:50   #829
asioczka
Zadomowienie

Gocha moja pije. i to z butli. pisalam, ze odkad jest natalka, to zawody sa ktora szybciej wypije;] i jakos tak wychodzi, ze Maja zawsze wygrywa hmm ;]

Dziewczyny doradzcie cos. Mala od niedawna ma czerwone placki na ramionach. po bokach pleckow tez czasem. Pediatra stwierdzila, ze to uczulenie na mleko. Przepisala Bebilon Pepti i masc robiona w aptece- z tego co widze na recepcie- cholesterolowa, z hydrokortyzonem. Nie kupilam tej masci. Ma ktoras doswiadczenie z takimi "plackami"? jest szansa, ze same znikna? czy musze kupic ta masc?? moge stosowac naturalne smarowidelko z woskiem pszczelim?

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-19, 09:37   #830
gochaa_p
Zakorzenienie

pytam bo mój pije krowie, mm już nie chce. i tez pije z butli
Stary 2013-01-19, 10:20   #831
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
pytam bo mój pije krowie, mm już nie chce. i tez pije z butli
Moja tez pije MM i tez z butli

Aniołek[*]
Stary 2013-01-19, 11:59   #832
martaN23
Zadomowienie

a ja jeszcze z pytaniem o szybkowarma ktoś?jeśli tak to jaki i jak to się sprawuje?
Stary 2013-01-19, 12:02   #833
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Moj pije tylko wtedy gdy mam raniutko do pracy wiec przed przedszkolem bo w przedszkolu sniadanie dopiero o 8,30
No i tez z butli

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2013-01-19, 13:04   #834
zebra666
Zakorzenienie

Kachula dzięki porelaksowałam się, dzisiaj miałam zły nastrój, ale mi już przeszło.

Gochaa Piotrek je kaszki mleczno-ryżowe.

Asioczka niestety nie pomogę...

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

A z rzeczy jakie ostatnio Piotrek zrobił:

Posmarowałam mu czułko maścią z arniką, bo się uderzył drzwiami od szafki i miał siniaka z guzem. Latał do szuflady Tż-ta, szłam za nim, ale nic nie miał... No to nic... dziwnie pachniały mu włosy...ale myślę sobie...pewnie od baniek mydlanych, które mu puszczałam.
Pomalowałam się, bo miałam iść do fryzjera i na zakupy... Podleciał Piotrek i w ekstra szybkim tempie krzyknął "mama łał" i smarnął mi czymś w czoło. Wzięłam lustro a tu smar już wiedziałam po co tak namiętnie latał do szuflady Tż-ta Miał tam w małej nakręteczce resztkę smaru, musiał tam zostać po tym jak robił porządek z kołami w wózku. Hehe więc już wiedziałam czemu jego włosy tak pachniały:P smarował sobie czoło z grzywką po prostu.

A parę dni temu wcisnął do nosa taką zatyczkę co jest z tyłu długopisu żeby wkłąd nie wypadł. I to tak głęboko, że pęsetą nie sięgałam. Ale współpracował i dmuchał nos, ąż zeszła niżej i mogłam wyjąć pęsetą. Było strachu i płaczu...

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-19, 13:49   #835
gochaa_p
Zakorzenienie

no to Piotruś niezły

Wojtek właśnie lat i woła "Mama dupa mnie boli!" co znaczy że chce kupe :/
Stary 2013-01-19, 14:39   #836
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Piotruś i Wojtuś dobrzy są

Moja tez ma rózne teksty jak sobie cos przypomne to napisze

A teraz pochwale sie arcydziełem mojej córeczki sama wszytsko sobie wycieła i przykleiła ja nic nie pomagałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11360.jpg (35,4 KB, 16 załadowań)

Aniołek[*]
Stary 2013-01-19, 16:07   #837
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
a ja jeszcze z pytaniem o szybkowarma ktoś?jeśli tak to jaki i jak to się sprawuje?
nie posiadamy

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Kachula dzięki porelaksowałam się, dzisiaj miałam zły nastrój, ale mi już przeszło.

Gochaa Piotrek je kaszki mleczno-ryżowe.

Asioczka niestety nie pomogę...

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

A z rzeczy jakie ostatnio Piotrek zrobił:

Posmarowałam mu czułko maścią z arniką, bo się uderzył drzwiami od szafki i miał siniaka z guzem. Latał do szuflady Tż-ta, szłam za nim, ale nic nie miał... No to nic... dziwnie pachniały mu włosy...ale myślę sobie...pewnie od baniek mydlanych, które mu puszczałam.
Pomalowałam się, bo miałam iść do fryzjera i na zakupy... Podleciał Piotrek i w ekstra szybkim tempie krzyknął "mama łał" i smarnął mi czymś w czoło. Wzięłam lustro a tu smar już wiedziałam po co tak namiętnie latał do szuflady Tż-ta Miał tam w małej nakręteczce resztkę smaru, musiał tam zostać po tym jak robił porządek z kołami w wózku. Hehe więc już wiedziałam czemu jego włosy tak pachniały:P smarował sobie czoło z grzywką po prostu.

A parę dni temu wcisnął do nosa taką zatyczkę co jest z tyłu długopisu żeby wkłąd nie wypadł. I to tak głęboko, że pęsetą nie sięgałam. Ale współpracował i dmuchał nos, ąż zeszła niżej i mogłam wyjąć pęsetą. Było strachu i płaczu...
no ale ma pomysły,całe szczescie ze wszystko sie dobrze skonczyło
Cytat:
Piotruś i Wojtuś dobrzy są

Moja tez ma rózne teksty jak sobie cos przypomne to napisze

A teraz pochwale sie arcydziełem mojej córeczki sama wszytsko sobie wycieła i przykleiła ja nic nie pomagałam
Twoja corcia bardzo zdolna jest,widze ze bardzo lubi takie prace plastyczne
U nas zaiteresowanie trwa cale 5 minut pozniej juz Matiego nie ma bo robi co innego

Gocha Wojtus

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2013-01-19, 18:45   #838
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
:
Twoja corcia bardzo zdolna jest,widze ze bardzo lubi takie prace plastyczne
U nas zaiteresowanie trwa cale 5 minut pozniej juz Matiego nie ma bo robi co innego
dziekuje

Oj tak Kamilka lubi wszelkiego rodzaju prace plastyczne, dzis sama zabrała sie za robote ścieła chyba 3 kartki ale arcydzieło jej wyszło super

Aniołek[*]
Stary 2013-01-19, 18:55   #839
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje

Oj tak Kamilka lubi wszelkiego rodzaju prace plastyczne, dzis sama zabrała sie za robote ścieła chyba 3 kartki ale arcydzieło jej wyszło super
Piekne arcydzieło wyszło: oklaski:
A Anulka jak?

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
Stary 2013-01-19, 19:07   #840
asioczka
Zadomowienie

Piekne dzielo Kamilki

Konspi, pytalas o teskty:

Maja: mamusiu wyspalas sie?
Ja: nie, Natalka mnie budzila w nocy. ( lozeczko malej jets u nas w sypialni)
Maja: No to idz spac na kanape i zamknij drzwi ;] (duza wieloosobowa rozkladana kanapa jest w trzecim pokoju -- mądrusia jedna.

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości