Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XII 2012 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-12, 17:44   #811
lady_kiss
Rozeznanie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

dziewczyny, a szczepicie dzieciaki przeciwko pneumokokom albo rotawirusom?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

lady_kiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 17:46   #812
Sola1
Zakorzenienie

Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI

Dzięki Przeczytałam całość. Generalnie jest to przeciwieństwo ( nie chodzi mi o skojarzone, ale ogólnie szczepionki) do tego o czym mówiła prof. Majewska w linkach do filmu i artykułu, który wrzucałam jakiś czas temu np. o rzadkich powikłaniach, o tym, że wiele z tych chorób na które szczepimy daje się skutecznie leczyć, a skutki uboczne z podania szczepionki mogą być o wiele groźniejsze, czy że jest za dużo szczepień w naszym kalendarzu szczepień, co obciąża organizm maleńkiego dziecka lub powiązaniach z autyzmem itp. No nic każdy i tak musi podjąć sam decyzję.

Cytat:
Napisane przez reven24111 Pokaż wiadomość
Kochana mój Miki też miał straszne odparzenie(aż mu się takie wżery porobiły między pośladeczkami). Zadzwoniłam do położnej kazała kąpać go w krochmalu,wietrzyć dupkę i nakładać na to krem penaten.Po 4 dniach wszystko zeszło
Gdybyś była zainteresowana to kąpiel w krochmalu robi się tak.Gotujesz ok 2 l wody.W połowie szklanki rozrabiasz 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i to wlewasz do wrzątku.Gotujesz aż zrobi się taki kisielek.To do wanienki,dolewasz zimnej i można dać też płynu do kąpieli.Nie myjcie mu tylko tym główki bo porobią mu się strączki i po kąpieli nasmarujcie mu ciałko oliwką albo mleczkiem

A mąka ziemniaczana na odparzenia już nie pomoże.Tylko jak jest skóra zaczerwieniona.Tak mi położna powiedziała
Dzięki za przepis Póki co moja nie ma odparzeń, ale zapisałam sobie
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 18:08   #813
nini_b
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
oczywiscie o chusteczkach nawilzanych moge zapomniec, robilismy 2 podejscia i odparzaly, myje pupke gazikami z woda - troche do upierdliwe bo moja zmiana pieluchy to non stop chodzenie po miseczke z ciepla woda i miseczke z maka ziemniaczana ale jakos sie przyzwyczailam
Tak samo odpazyly Kube dady 3, mimo ze pierwsze 2 rozmiary super, teraz mamy pampersy active baby i spisuja sie swietnie.
Mój maluszek dostał uczulenia po chusteczkach pampers za to dady są dla niego OK.
Cytat:
Napisane przez lady_kiss Pokaż wiadomość
albo chociaż pozwolić maluchowi poleżeć z gołą pupką chwilę. takie wietrzenie też dobre.
U nas jak nie ma pampersa na pupie przez chwilę to zaraz leci fontanna z siuśków
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 18:12   #814
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
U nas jak nie ma pampersa na pupie przez chwilę to zaraz leci fontanna z siuśków
u nas też, ale czego się nie robi dla dziecka
ja już dziś wyrzuciłam do prania dwie moje koszulki i kocyk z przebieraka. trudno. takie uroki niemowlaczków

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-12, 18:16   #815
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nini_b Pokaż wiadomość
U mnie jest dokładnie to samo Już staram się podkładać nowego pampersa podczas podmywania po siuśkach, ale i tak często wstrzela się w tą chwilę, kiedy nic nie ma Wtedy jej ubranie jest do wymiany.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Cytat:
u nas też, ale czego się nie robi dla dziecka
ja już dziś wyrzuciłam do prania dwie moje koszulki i kocyk z przebieraka. trudno. takie uroki niemowlaczków
Ja to z kolei mam białe ślady po ulewaniu na bluzkach, bo zapominam podłożyć pieluchę pod buźkę. Albo nawet jak jest pielucha to i tak często poleci bokiem.
Stary 2013-01-12, 18:22   #816
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja to z kolei mam białe ślady po ulewaniu na bluzkach, bo zapominam podłożyć pieluchę pod buźkę. Albo nawet jak jest pielucha to i tak często poleci bokiem.
nic na to nie poradzimy pozostaje nam czekać, aż nasze dzieci zaczną brudzić same siebie

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Stary 2013-01-12, 18:57   #817
Swarovska
Zadomowienie

ja kupiłam dady nie dawno i babydream pieluszki z rossmana, jak skoncza nam sie huggisy to zaczniemy testować.
Huggisy sie sprawdziły 1 i 2 są super
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 19:08   #818
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Rota szczepilam, nad pneumo sie jeszcze zastanawiam

Ale maruda dzis z tego mojego Kubusia...taki spiacy ze lada moment zasnie i szkoda mi go rozbierac i kapac bo bedzie placz okropny, liczylam na to z szybciej zasnie i kolo 20 sie obudzi na jedzenie i karmienie....coz bedzie kapiel o 22 :/
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 19:31   #819
ausente
Zadomowienie

Piszecie o BUNGA. A wiec... U nas bylo , ale hmm srednio. Nic nie bolalo bo sie szczerze szersza zrobilam i nie mam nic wycwiczonego miesn kegla i jestem zalamana:/ pomimo iz je cwicze
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 20:09   #820
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

co do pieluch to ja uzywalam juz tylu i najlepsze sa pampers active i dady przynajmniejn do tej pory.duzo pieluch dostalismy w prezencie mialm tez happy, babydream i byly tkie twarde jakies
chusteczki najgorsze jakie niestety kupilam to trojpak huggies z aloesem..niestety nadal je uzywam bo zal mi wyrzucic.szajs , odrywaja sie kawalki jak wyciagam masakra

ja szczepie w poniedz na pneumo
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 20:22   #821
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
ja poleciałam po całości, ale gdybym dziś miała podejmować decyzję to bym się mocno zastanawiała nad tymi pneumokokami. nawet się zastanawiam czy to kontynuować.
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 20:31   #822
advena85
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
co do pieluch to ja uzywalam juz tylu i najlepsze sa pampers active i dady przynajmniejn do tej pory.duzo pieluch dostalismy w prezencie mialm tez happy, babydream i byly tkie twarde jakies
chusteczki najgorsze jakie niestety kupilam to trojpak huggies z aloesem..niestety nadal je uzywam bo zal mi wyrzucic.szajs , odrywaja sie kawalki jak wyciagam masakra

ja szczepie w poniedz na pneumo
Ja z chusteczek używałam huggies skin soft i jestem zadowolona. Miałam tez Dady z rumiankiem ale jakieś takie oślizgłe mi się wydają. Z pieluch to najpierw były Huggies newborn, a teraz dady
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 20:33   #823
nini_b
Zadomowienie

Mój aniołek skończył 3 tyg. i z dnia na dzień stał się marudny, ciągle chce jeść, dużo mniej śpi w dzień. Czyżby pierwszy skok rozwojowy? Nie za wcześnie?
nini_b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 20:41   #824
dzika_kaka
Zakorzenienie

U nas dziś horror. Od 13 do teraz nie ma spania. Jest ciumkanie cyca i wrzaski. Myślałam, że problem z kupką ale w końcu jakaś się napatoczyła a wrzaskuła dalej wrzeszczy. Boziu dlaczego ja mam takie hiper aktywne dziecko
Aż mi głowa pęka

Cytat:
Napisane przez Neipys Pokaż wiadomość
Hej!
Matko ale lecicie.....jakim cudem macie czas na wizaz?
U nas juz 2 tyg po porodzie. Mały rośnie - a zwłaszcza jego policzki w tej chwili zjada 30ml mojego mleka (odciaganego laktatorem) i 90ml mm. Wystarcza mu to na ok.2,5-3 godziny snu.
Ile jedzą Wasze maluszki w podobnym wieku?

Zostal mi kilogram do wagi sprzed ciazy, a mojemu TZtowi 6
Wydzieliny tez mam coraz mniej, taka jaśniejsza, czasem pol dnia nie ma nic. Szwy trzymaja - nie wiem, kiedy sie rozpuszcza? Podmywam sie bialym jeleniem, wieczorem robie krotki oklad z Tantum Rosa. Po calym dniu na nogach czuje ciagniecie wieczorami na szwach.

Zrobilam Kacprowi odparzenie dookola worka
To przez zasypke - dwa dni sypalam, dbalam, zeby na sucha skore, ale i tak go otarlo plakal niemilosiernie, jak mu to wymywalam oilatum.....teraz go nie boli, ale wyglada okropnie - zywe cialko wystaje spod bialej zluszczonej skory....
Przebieram go bardzo czesto i przemywam oilatum, boje sie czymkolwiek teraz to smarowac. Co radzicie? Sudokrem? Bepanthen sie nie sprawdzil - jeszcze bardziej go podraznil. A czyms przeciez te pachwinki chronic musze....

Wy tu o seksie piszecie, a mi to nie w glowie.....boje sie, ze .......zajde znow w ciaze
Staralismy sie o Kacperka prawie 2 lata, a teraz mam schiza
Poza tym te szwy....
Ło mamo ale wcina. Nam pani doktor mówiła, że w tym wieku to 50-60ml na karmienie.

Mi też został kilogram do wagi sprzed ciąży. A potem 20, żeby wyglądać jak człowiek

Co do odparzeń - my zawsze po kąpieli wieczornej robimy mniej więcej 20minutowy seans wietrzenia pieroga Idziemy z golasem na kanapę, golasa się kładzie na podkładzie do przewijania i tak sobie leżymy pod kocykiem aż wszystko dobrze wyschnie. Dopiero potem smarowanko (linomag) i pielucha. No ale to zapobiegawczo, nie leczniczo.

Ja chyba też będę miała sexową schizę Pół roku się staraliśmy o wrzaskułę i w związku z tym, że to taka wrzaskuła to rodzeństwa na razie nie przewiduję. Ale między bogiem a prawdą to bungać mi się chce okrutnie. Ten mój tż jako ojciec jakiś taki sexi mi się wydaje

Cytat:
przez pierwszy miesiąc nosił rękawiczki
Gdzieś czytałam, że nie powinno się dziecku zakładać rękawiczek, bo zaburza mu to odruchy. Że niby tylko w szpitalu a w domu już nie. My sie tego trzymamy chociaz nie do końca mi się to podoba bo młoda ma strasznie zimne łapki.

Cytat:
była zbyt chora. i bardzo cierpiała. jest aniołkiem

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
słodziak nie widać żeby miał deprechę
Ma ma, wcześniej nigdy tak nie polegiwał, teraz w zasadzie nic innego nie robi tylko tak leży.

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
U nas to też pieluszkowi faworyci

dzika_kaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 20:45   #825
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
ja kupiłam dady nie dawno i babydream pieluszki z rossmana, jak skoncza nam sie huggisy to zaczniemy testować.
Ja też jestem zadowoloa z Huggiesów 2. Mają coś czego nie mają ani pampersy, ani inne pieluszki...."KUPOCHRON" jak to mój TŻ mówi. Kupka plecami nie ma szans wypłynąć jak się dobrze zapnie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
Ja znów uwielbiam chusteczki Huggies, tylko że ich trzeba si,e nauczyć. trochę wprawy i są super. Najfajniejsze jest to że są z celulozy dlatego mała szansa, że uczulą niemowlę. Stąd też ich podatność na rwanie, jeśli się nie ma wprawy. Mi tylko przy pierwszej paczce kilka się podarło, ale to jeszcze jak nie było dzidziusia. Używałam ich do zmywania twarzy

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Ja z chusteczek używałam huggies skin soft i jestem zadowolona. Miałam tez Dady z rumiankiem ale jakieś takie oślizgłe mi się wydają. Z pieluch to najpierw były Huggies newborn, a teraz dady
Właśnie o tyle, o ile pampersy są rewelacyjne to chusteczki mnie wkurzają. Są dosłownie OŚLIZGŁE. Muszę po nich ręce wycierać w pieluchę, albo ręcznik Miałam wersję NATURAL i SENSITIVE - w oby dwóch to samo.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
jo_manh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 20:50   #826
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
ja poleciałam po całości, ale gdybym dziś miała podejmować decyzję to bym się mocno zastanawiała nad tymi pneumokokami. nawet się zastanawiam czy to kontynuować.
wg mnie pneumokoki to jedyne na co bym szczepila;p a czemu Ty uwazasz inaczej??
Stary 2013-01-12, 20:51   #827
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzika_kaka Pokaż wiadomość

Gdzieś czytałam, że nie powinno się dziecku zakładać rękawiczek, bo zaburza mu to odruchy. Że niby tylko w szpitalu a w domu już nie. My sie tego trzymamy chociaz nie do końca mi się to podoba bo młoda ma strasznie zimne łapki.
U nas bez łapek się nie obejdzie, mały tak sobie twarz drapie że aż mi go szkoda. Nieraz tak zadrapie, że aż krew leci. Po jedzeniu mu ściągam, ale jak przyśnie twardo to mu zakładam, bo najbardziej się drapie jak się złości, a złości się najbardziej jak wstaje i jest głodny. Nie obcinam mu jeszcze paznokci, bo położna twierdzi, że On nie ma jeszcze paznokci tylko naskórek. I rzeczywiście jak się przyjrzę to widzę miejsce przejścia w prawdziwy pazurek. Chwilkę jeszcze muszę poczekać, ale już za niedługo będzie można mu obcinać. Jak będzie miał grubsze pazurki to się tak nie będzie miał możiwości załatwić na twarzy

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2013-01-12, 20:59   #828
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
a złości się najbardziej jak wstaje i jest głodny.
Ja też się złoszczę jak jestem głodna
Jak wstaję też
W sumie jak wstaje głodna to tym bardziej

Stary 2013-01-12, 21:00   #829
Kocurkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
dzien dobry ) dzis zaczynamy 9tydzien) licze tygodnie jak w ciazy a tutaj moj pojedzony Dawidek a na drugim podczas gimnastyki

Śliczny

Kocurkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 21:05   #830
jo_manh
Rozeznanie

Cytat:
Jak wstaję też
hehe...to przynajmniej Ty wiesz co On czuje. Ja nigdy się nie złoszczę jak jestem głodna....ogólnie to długo muszę nie jeść żeby poczuć głód.

Aniołek* 13.01.2012
Aniołek* 13.01.2015
Aniołek* 30.03.2015
Stary 2013-01-12, 21:07   #831
justa86
Zadomowienie

O matko i u mnie dzis maruda.....od 17 nie spi, wykapany, najedzony zasnal, oczywiscie w lozku po 3 minutach sie obudzil :/ bylam twarda spiewalam, glaskalam ale dziecie zamiast zasnac to sie rozwrzeszczalo wiec sie poddalam i dawaj do bujaka, a w bujaku? zamiast snu to marudzeniem ziewanie, usmiechanie, rozgladanie - i o co chodzi?? :/ ja juz zla bo od czwartku wieczorem sama wiec mimo duzej ilosci snu troszke zmeczona, a tym bardziej ze po moim aniolku zostaja juz tylko wspomnienia a wkracza marudny diabelek

Ok z jednego jestem zadowolona - pierwszy raz wykapalam samiutka Kube bo tzta nie ma a juz nie mialam ochoty na wizyte tesciowej wiec wolalam poradzic sobie sama
Bajzel dookola a ja juz w dupie mam i nie sprzatam
Stary 2013-01-12, 21:19   #832
Kocurkaa
Raczkowanie

Cytat:
U nas dziś horror. Od 13 do teraz nie ma spania. Jest ciumkanie cyca i wrzaski. Myślałam, że problem z kupką ale w końcu jakaś się napatoczyła a wrzaskuła dalej wrzeszczy. Boziu dlaczego ja mam takie hiper aktywne dziecko
Aż mi głowa pęka
To chyba mojego syna nie widziałaś. Nie potrafi 5 minut leże c, no sorry 10 minut leżał wpatrując sie w karuzele i tyle. Albo potrzebuje ciągłej uwagi albo musi z tego wyrosnąć bo już nie czaje o co mu chodzi

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Ok z jednego jestem zadowolona - pierwszy raz wykapalam samiutka Kube bo tzta nie ma a juz nie mialam ochoty na wizyte tesciowej wiec wolalam poradzic sobie sama
Bajzel dookola a ja juz w dupie mam i nie sprzatam
Gratulacje ja jeszcze boję się sama wykapać małego tzn może i bym wykąpała ale boję się go układać na brzuszku na ręce żeby plecki i dupkę umyć.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Mój wykąpany, nakarmiony i śpi. Oczywiście nie obyło się marudzenia bo smoka brakowało

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Ja nie szczepie, a czemu to w sumie sama nie wiem

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Dziecię śpi i ja się powoli szykuje, trzeba korzystać ile wlezie ze snu
Dobrej nocki

Kocurkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:26   #833
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wstaję też

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość
To chyba mojego syna nie widziałaś. Nie potrafi 5 minut leże c, no sorry 10 minut leżał wpatrując sie w karuzele i tyle. Albo potrzebuje ciągłej uwagi albo musi z tego wyrosnąć bo już nie czaje o co mu chodzi
ja już przerabiam drugie dziecko, które sekundę nie wytrzyma bez zwracania uwagi na siebie tylko jak spi to jest spokój głowa do góry
Stary 2013-01-12, 21:33   #834
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kocurkaa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Gratulacje ja jeszcze boję się sama wykapać małego tzn może i bym wykąpała ale boję się go układać na brzuszku na ręce żeby plecki i dupkę umyć.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Mój wykąpany, nakarmiony i śpi. Oczywiście nie obyło się marudzenia bo smoka brakowało

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Ja nie szczepie, a czemu to w sumie sama nie wiem

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Dziecię śpi i ja się powoli szykuje, trzeba korzystać ile wlezie ze snu
Dobrej nocki
A nie nie, to ja na plecki nie odwracam, jak tz jest to czasem ale zazwyczaj go lekko unosze i tz plecki myje

Naawet lezaczek nie zdaje egzaminu, gdzie tam zeby spac.... ale cos slysze ze mu w brzuszku jedzi wiec to chyba od tego

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

O prosze, poszly baczki i kima

Y.... a u sasiadow impreza - jak milo
Stary 2013-01-12, 21:36   #835
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wstaję też
i co, jak się tak złościsz to też drapiesz się po twarzy
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 21:39   #836
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
obstawiam, że rwie włosy z głowy czyli coś podobnego
Stary 2013-01-12, 21:53   #837
lady_kiss
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
my będziemy szczepić na pneumo. a czego, żałujesz?

Kubuś
ur. 11 listopada 2012

Blanka
ur. 10 lipca 2011
Aniołek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-01-12, 22:24   #838
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Ja szczepie 6w1 plus pneumo i sporo osób radzilo tez rota.

Dzika nie przejmuj sie zimnymi lapkami, moja czesto ma chłodne, najwazniejsze czy kark jest ciepły, a podobno rączki mogą być chłodne i to nie oznacza tak jak u nas ze marzniemy. Ja niedrapki zdjelam zaraz w domu po szpitalu, a fazę drapania chyba każdy musi przejść, teraz juz sie tak nie drapie.

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-12, 23:33   #839
Sola1
Zakorzenienie

Judka - mam pytanie. Pisałaś o nosidełkach, że jakbyś wiedziała, że córeczka urodzi się większa to byś kupiła Bondolino. Czy orientujesz się czy ciężar ciała dziecka spoczywa w nim na biodrach osoby noszącej, przez co odciąża barki? Bo ze zdjęć wynika, że tak, ale nie mam pewności, a miałam kiedyś taki plecak i to było super. Słyszałaś może o nosidełkach Manduca?

Edytowane przez Sola1
Czas edycji: 2013-01-12 o 23:37
Stary 2013-01-12, 23:36   #840
dzika_kaka
Zakorzenienie

Cytat:
Tu się różnimy

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Dzika nie przejmuj sie zimnymi lapkami, moja czesto ma chłodne, najwazniejsze czy kark jest ciepły, a podobno rączki mogą być chłodne i to nie oznacza tak jak u nas ze marzniemy. Ja niedrapki zdjelam zaraz w domu po szpitalu, a fazę drapania chyba każdy musi przejść, teraz juz sie tak nie drapie.
Nasza położna środowiskowa mówiła, że rączki mogą być chłodne, tak jak piszesz. Także staram się tym nie przejmować ale jakoś tak mi z tym nieswojo Nóżki zresztą też ma chłodne dlatego ją wciskamy w dwie pary skarpet na rozgrzanie.

Moja maruda właśnie zasnęła. Od 13 do 22.30 nas dzisiaj sobą absorbowała... Dobrze, że tż w domu bo sama bym się chyba zaryczała. Proszę o kciuki żeby pospała jak zabita jak najdłużej, ch*&^ że mi cycki rozsadzi, ja chcę spać! Papa, lecę korzystać!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości