Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-06, 09:21   #811
olka900
Rozeznanie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

Dziewczyny, w marynarkach wyglądacie świetnie . Ja na szczęście już mam białą z h&mu, więc na razie mi jedna wystarczy. Skusze się chyba jedynie na te lakierowane balerinki ze zniżką i jakieś basicowe koszulki. Niestety nie daję rady udzielać się na bieżąco, przygotowania ślubne mnie pochłonęły, ale czytam was codziennie . Zazdroszczę tym, które szaleją w górach, ja niestety nigdy nie miałam okazji na taki wyjazd, ale mam nadzieję, że jeszcze nadrobię.
Stary 2013-02-06, 09:41   #812
caarolaaa
Zakorzenienie

Dot.: Klasa sama w sobie - wątek miłośniczek klasyki, elegancji i prostoty część III

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39069423]nie musi, może być czarno biały
[/QUOTE]
to super, przed 13 skoczę wydrukować i do h&m
caarolaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:03   #813
Olcia
Zakorzenienie

dziewczyny, jestem teraz w hm i zapytałam jeszcze raz o te kupony, tym razem dostałam informacje, że można kupić tylko jedną rzecz na jeden kupon, nawet jak ma się wydrukowane więcej... A ja już sobie nabrałam rzeczy do przymierzalni...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:03   #814
blekitne_niebo
Zakorzenienie

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39069423]nie musi, może być czarno biały

sadełko na brzuchu się ulokowało ale troszkę poćwiczę to sobie pójdzie

jak chcesz mogę Ci podesłać na maila tą zniżkę, ona jest niby "osobista", ale można ją przedrukować kilka razy bo nie ma na niej kodu, ani żadnych innych numerów dziewczyny korzystały po kilka razy z niej.[/QUOTE]

Na moim jest numer poza tym e-mail i data ważności
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:11   #815
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olcia Pokaż wiadomość
dziewczyny, jestem teraz w hm i zapytałam jeszcze raz o te kupony, tym razem dostałam informacje, że można kupić tylko jedną rzecz na jeden kupon, nawet jak ma się wydrukowane więcej... A ja już sobie nabrałam rzeczy do przymierzalni...
A masz w tym h&mie kilka kas? Musiałabyś podejść oddzielnie z każdą rzeczą do innej kasy, bo widać nie chcą tego rozbić na kilka paragonów. W niektórych sklepach nie robią problemów i normalnie dzielą na kilka paragonów i na każdy nabijają zniżkę.
Stary 2013-02-06, 10:35   #816
Lilotron
Zakorzenienie

Bardzo fajna ta marynarka biała, ale widziałam w niej koleżankę, którą niezbyt lubię więc chyba odpada
Mam jedną długą, która czasem jako płaszczyk nawet służy

A propos kuponów to chyba można mieć więcej tylko z różnych maili
Lilotron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 10:38   #817
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka900 Pokaż wiadomość
A masz w tym h&mie kilka kas? Musiałabyś podejść oddzielnie z każdą rzeczą do innej kasy, bo widać nie chcą tego rozbić na kilka paragonów. W niektórych sklepach nie robią problemów i normalnie dzielą na kilka paragonów i na każdy nabijają zniżkę.
Są dwie kasy, ale w sumie to 3sprzedawców zapytałam i każdy powiedzial to samo, mimo, że powiedziałam, że wczoraj wieczorem dostałam taka informacje od ekspedientki... Mam wydrukowanych kilka, w weekend się przejadę do innego h&m

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 10:44   #818
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Na moim jest numer poza tym e-mail i data ważności
masz rację, teraz sprawdziłam zmyliło mnie to, że na wątku h&m, dziewczyny korzystały z kilku kuponów, ale pewnie zakładały w tym celu nowe adresy email, albo jakoś inaczej to obchodziły
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:28   #819
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Dziewczyny a zamierzacie teraz nosić te marynarki czy odkładacie je na wiosnę/lato?
Stary 2013-02-06, 11:31   #820
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lleenka Pokaż wiadomość
Chciałam też zapytać, co myślicie o krzywych zębach? Podczas wczorajszych zakupów w Yves Rocher doradzała mi pewna pracująca tam Pani, która miała tak widoczne krzywe zęby, że nie mogłam się skupić na tym, co mówiła Sama noszę aparat ortodontyczny i pamiętam swoje kompleksy zanim go założyłam. Wstydziłam się odezwać, nawiązywać kontakty z nowymi osobami, uśmiechać się, bo bałam się, że ktoś pomyśli, że nie dbam o siebie. Szczególnie się tym zaczęłam przejmować, gdy rozpoczęłam studia w stolicy. (Pochodzę z małej miejscowości, a do liceum chodziłam do małego miasteczka) Przeżyłam wręcz szok widząc wszędzie tyle atrakcyjnych, świetnie ubranych dziewczyn z prostymi ząbkami i szczupłych. (Borykałam się też z problemem około 10kg nadwagi, ale po I studiów udało mi się schudnąć) Zawsze zwracałam uwagę na zęby innych osób i to ,,zboczenie" myślę, że będzie mi towarzyszyło do końca mojego życia. Zakładając aparat poczułam się, jak nowo narodzona Utkwił mi też w pamięci napis: ,,Dopiero, kiedy schudłam zaczęto dostrzegać moje wewnętrzne piękno" (o zewnętrznym nikt nie musi wspominać, bo to oczywiste) i muszę się z tym zgodzić, dodając ,, Dopiero, kiedy schudłam i założyłam aparat ortodontyczny ... " Zastanawiam się czasami, czy wszystko jest ze mną ok skoro tak myślę... Pamiętam też chłopaka, który spodobał mi się w mojej ostatniej pracy, ale kiedy się uśmiechnął i zobaczyłam jego krzywe ząbki to czar prysł Nie wyobrażam sobie pracować i być wystawionym na ciągły kontakt z nowymi osobami mając krzywe zęby, bo ,,jak Cię widzą, tak Cię piszą" plus chyba wydawałabym się nie do końca wiarygodna(?) w ich oczach. Z góry zaznaczam, że znam osoby, które mimo problemów z zębami w ogóle się tym nie przejmują i je szanuję. Chciałabym po prostu poznać Wasze zdanie na ten temat
Pozdrawiam serdecznie!
Wiadomo,że krzywe zęby nie są estetyczne/ładne czy nie dodają uroku jeśli bym miała bardzo krzywe, a rodziców nie byłoby stać na aparat to myślę, że dokładałabym wszelkich starań, żeby odłożyć ze swoich pieniędzy i z pewnością bym się tym zajęła. Ale niestety nie jest to tania przyjemność... Sama nosiłam aparat na górę i dół ze względu na wadę zgryzu. Przy okazji wyprostowały mi się idealnie zęby, ale niestety miałam ortodontkę do bani... Bardzo żałuję, że do niej chodziłam, ale już czasu nie cofnę - w każdym razie u góry z jednej strony zęby trochę wróciły mi do poprzedniego ustawienia. Moim zdaniem to kwestia źle wykonanego aparatu retencyjnegoNa dół miałam już przyklejany retainer, który w ciągu miesiąca od założenia odkleił się dwa razy to się wygadałam...
W każdym razie jeśli ktoś to u siebie zaakceptował czy dopiero odkłada na leczenie to nie powoduje to u mnie postrzegania go jako niewiarygodnego ani nic z tych rzeczy
Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Ale jestem od wczoraj wymęczona!!! Niby się wcześniej położyłam, a i tak najchętniej bym teraz poszła spać.
Wczoraj umówiłam się do lekarza na czwartek, żeby porobić ogólne badania, które mają niby wykryć wszystkie możliwe choroby. Jutro idę i mówiąc szczerze troszkę się boję
Poza tym zarezerowałam bilety do teatru Szkoda tylko, że jedyne wolne miejca były na 14-go lutego Nie lubię Walentynek i dlatego wolałabym iść w inny dzień, ale co zrobić

Świetna ta marynarka Koszula zresztą też Nie wiem tylko o jakim sadełku piszesz Chudzina jesteś

Czy to ta zniżka ze strony?
Póbowałam ją "zdobyć", ale non stop pojawia się informacja o błędzie

Super wyglądasz Koszulkę muszę też sobie kupić Przyda sie do bardziej luźnych strojów
dzięki
badaniami się nie martw, będzie dobrze chociaż ja też jestem panikara, więc Cię rozumiem

Cytat:
Dziewczyny, w marynarkach wyglądacie świetnie . Ja na szczęście już mam białą z h&mu, więc na razie mi jedna wystarczy. Skusze się chyba jedynie na te lakierowane balerinki ze zniżką i jakieś basicowe koszulki. Niestety nie daję rady udzielać się na bieżąco, przygotowania ślubne mnie pochłonęły, ale czytam was codziennie . Zazdroszczę tym, które szaleją w górach, ja niestety nigdy nie miałam okazji na taki wyjazd, ale mam nadzieję, że jeszcze nadrobię.
Gratulacje! Nie wiedziałam albo umknęła mi tutaj ta informacja

Odebrałam krem w l`occitane. Nie musiałam podawać maila tylko wypisać jakąś kartkę z danymi, mailem, dzięki której dołączą mnie do klubu może w drugim sklepie będę mogła odebrać drugi krem
Stary 2013-02-06, 11:42   #821
ZlaZlosliwaZlosnica
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a zamierzacie teraz nosić te marynarki czy odkładacie je na wiosnę/lato?
postanowiłam zakupić białą marynarkę z h&m z zamiarem noszenia teraz ogólnie mam już ochotę na białe ubrania, szczególnie spodnie, ale na założenie białych spodni muszę poczekać do wiosny

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 11:42   #822
sskers
batonik

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39071424]masz rację, teraz sprawdziłam zmyliło mnie to, że na wątku h&m, dziewczyny korzystały z kilku kuponów, ale pewnie zakładały w tym celu nowe adresy email, albo jakoś inaczej to obchodziły[/QUOTE]
Do kiedy jest ten kupon? Bo nie widzę daty

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 11:56   #823
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
na kuponie mam 14.02

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
myślę, że już teraz
6790786c74369d4f1da9b9af17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8421cef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:16   #824
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Gratulacje! Nie wiedziałam albo umknęła mi tutaj ta informacja

Odebrałam krem w l`occitane. Nie musiałam podawać maila tylko wypisać jakąś kartkę z danymi, mailem, dzięki której dołączą mnie do klubu może w drugim sklepie będę mogła odebrać drugi krem
Dziękuję . Nie chwalilam się tutaj, także nic Ci nie umknęło .
Ja chyba jutro skoczę odebrać kremik, muszę najpierw ogarnąć, gdzie właściwie znajdę ten sklep, bo jakoś nigdy go nie zlokalizowałam.

Cytat:
Napisane przez sskers Pokaż wiadomość
Mój też jest do 14, ale ponoć im później zapisuje się do newslettera, tym późniejsza jest data ważności.
Stary 2013-02-06, 12:30   #825
sskers
batonik

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39072958]na kuponie mam 14.02[/QUOTE]
Cytat:
Mój też jest do 14, ale ponoć im później zapisuje się do newslettera, tym późniejsza jest data ważności.
O, widzę Mam do 27. To dobrze, zaczekam do wypłaty

sskers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:36   #826
_Kari_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam
W weekend udało mi się doczytać II część wątku i cały obecny. Czytało się Was jak zawsze przyjemnie i ile inspiracji

PaulinaMigotka na pewno poradzisz sobie tym razem Trzymam kciuki!

carpaibex wyglądasz świetnie Przypominasz mi pewną aktorkę teraz. Podjęłaś słuszną decyzję. Też muszę swoje cienkie włoski obciąć.

blekitne_niebo pomysł z blogiem genialny! Jesteś chodzącą niewyczerpalną kopalnią wiedzy, która uważam, że nie może się marnować schowana do szuflady na karteczkach Dzięki Tobie odkryłam wiele wspaniałych kosmetyków, na które nigdy sama nie zwróciłabym uwagi oraz Twoje cenne rady dotyczące klasycznego, eleganckiego, prostego wyglądu wiele wniosły w moje życie. Podoba mi się też sposób, w jaki piszesz. Jeśli będzie mi dane to będę czytać Cię dalej z ogromną przyjemnością. Także trzymam mocno kciuki

sandra8859 zdecydowałaś się na konkretny napis t-shirtu z shootgirl? Przez Ciebie i ja ich zapragnęłam Spodobał mi się chyba ten najbardziej kontrowersyjny (t-shirt naked) i zastanawiam się, czy wszystko ze mną w porządku Dziewczyny czy klasycznym minimalistkom wypada nosić takie napisy? Przyznaję, że mam szary oversize t-shirt z Mango z napisem ,,BAD" i go uwielbiam. Szczególnie do rurek, obcasów, marynarki i podkreślonych ust.

Chciałam też zapytać, co myślicie o krzywych zębach? Podczas wczorajszych zakupów w Yves Rocher doradzała mi pewna pracująca tam Pani, która miała tak widoczne krzywe zęby, że nie mogłam się skupić na tym, co mówiła Sama noszę aparat ortodontyczny i pamiętam swoje kompleksy zanim go założyłam. Wstydziłam się odezwać, nawiązywać kontakty z nowymi osobami, uśmiechać się, bo bałam się, że ktoś pomyśli, że nie dbam o siebie. Szczególnie się tym zaczęłam przejmować, gdy rozpoczęłam studia w stolicy. (Pochodzę z małej miejscowości, a do liceum chodziłam do małego miasteczka) Przeżyłam wręcz szok widząc wszędzie tyle atrakcyjnych, świetnie ubranych dziewczyn z prostymi ząbkami i szczupłych. (Borykałam się też z problemem około 10kg nadwagi, ale po I studiów udało mi się schudnąć) Zawsze zwracałam uwagę na zęby innych osób i to ,,zboczenie" myślę, że będzie mi towarzyszyło do końca mojego życia. Zakładając aparat poczułam się, jak nowo narodzona Utkwił mi też w pamięci napis: ,,Dopiero, kiedy schudłam zaczęto dostrzegać moje wewnętrzne piękno" (o zewnętrznym nikt nie musi wspominać, bo to oczywiste) i muszę się z tym zgodzić, dodając ,, Dopiero, kiedy schudłam i założyłam aparat ortodontyczny ... " Zastanawiam się czasami, czy wszystko jest ze mną ok skoro tak myślę... Pamiętam też chłopaka, który spodobał mi się w mojej ostatniej pracy, ale kiedy się uśmiechnął i zobaczyłam jego krzywe ząbki to czar prysł Nie wyobrażam sobie pracować i być wystawionym na ciągły kontakt z nowymi osobami mając krzywe zęby, bo ,,jak Cię widzą, tak Cię piszą" plus chyba wydawałabym się nie do końca wiarygodna(?) w ich oczach. Z góry zaznaczam, że znam osoby, które mimo problemów z zębami w ogóle się tym nie przejmują i je szanuję. Chciałabym po prostu poznać Wasze zdanie na ten temat
Pozdrawiam serdecznie!
Nie chce wyjść na złośliwą...ale krzywe zęby u osób dorosłych (18-20 i wyżej) to moim zdaniem zaniedbanie rodziców z czasów dziecięcychy... gdyż w naszym pięknym kraju aparaty ortodontyczne są REFUNDOWANE, lub częściowo refundowane z NFZ - oczywiście trzeba się nachodzić, naczekać w kolejkach ...ale nie ma nic za darmo!! Można spokojnie ubiegać się o tego typu refundacje ale nie należy zlwekac i olewać w niskonczoność!! Bo po 12 roku życia dziecku owa refundacja już nie przysługuje...
Ja też zwracam uwagę na zęby... mój brak oszczędzął 2 lata żeby założyć sobie aparat i teraz w maju bedzie go zdejmował czyli akurat jak pójdzie na studia będzie miał ładne zęby
Ja mam obsesję białych zębow... i razi mnie nawet u samej siebie że mam taki bardziej rmowy kościec i nigdy nie będę miała białych zębów ze az niebieskich - żadne wybielanie nic - moj stomatolog powiedział że nie ma co niszczyć szkliwa i ogolnie zębów... bo mam ładne zęby i niepopsute niczym :P
Także to że rażą cię krzywe zęby u innych nie jest złe...masz takie poczucie estetyki i tyle
_Kari_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 12:37   #827
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emely Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chciałam Was zapytać, czy macie jakieś swoje ulubione pozycje książkowe warte polecenia ?. Mam teraz troszkę wolnego czasu i akurat chciałabym przeczytać coś wartego uwagi .
Całe mnóstwo Napisz konkretnie jaki rodzaj literatury Cię interesuje albo temat?

Cytat:
Pozdrawiam serdecznie!
Jako ciekawostkę napiszę, że w Japonii krzywe zęby to wręcz atut W japońskiej kulturze kobiety z krzywymi zębami kojarzone są ze słodkimi, niewinnymi istotami a to z kolei wzbudza pożądanie u japońskich mężczyzn W gabinetach dentystycznych są nawet oferowane zabiegi skrzywiania zębów

Cytat:
Kupon jest wielokrotnego użytku. Nie ma na nim żadnego kodu kreskowego, nikt też nie sprawdza czy dany kupon z takim czy siakim adresem email był już wykorzystany czy nie. Prawdą jest natomiast, że można za jego pomocą nabyć tylko jedną rzecz na jeden paragon.
Stary 2013-02-06, 12:44   #828
Olcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mariah Pokaż wiadomość

Kupon jest wielokrotnego użytku. Nie ma na nim żadnego kodu kreskowego, nikt też nie sprawdza czy dany kupon z takim czy siakim adresem email był już wykorzystany czy nie. Prawdą jest natomiast, że można za jego pomocą nabyć tylko jedną rzecz na jeden paragon.
Jedna babka powiedziała mi, że na kuponie jest kod i dwa razy on nie wejdzie Koleś, niezwykle mało męski powiedział mi, że "wszystko na kuponie jest napisane"... jakbym nie umiała czytać. A Pani, która kasowała mi marynarkę powiedziała, że takie dostali zalecenie przejadę się po prostu do innego H&M

uciekam do pracy, miłego dnia Wam życzę
Stary 2013-02-06, 12:55   #829
Mariah
Zakorzenienie

Cytat:
Jedna babka powiedziała mi, że na kuponie jest kod i dwa razy on nie wejdzie Koleś, niezwykle mało męski powiedział mi, że "wszystko na kuponie jest napisane"... jakbym nie umiała czytać. A Pani, która kasowała mi marynarkę powiedziała, że takie dostali zalecenie przejadę się po prostu do innego H&M

uciekam do pracy, miłego dnia Wam życzę
U mnie nie spisywano żadnego kodu Zabierano kupon i chowano pod ladę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-06, 13:58   #830
Maqua
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam też zapytać, co myślicie o krzywych zębach?
Uważam, że to zaniedbanie. Oczywiście mówię o takich przypadkach, gdy to zwraca uwagę, tak samo jak bardzo żółte czy popsute. Noszę aparat
Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Wiem tez, ze nie wszyscy ortodonci zakładają retainer. Bez niego zeby nie sa utrzymywane w prostej pozycji, i uwierzcie ze wracają powoli do starego stanu.
Góry już się pozbyłam i mam retainer na noc, ale niestety, chociaż minęło już mnóstwo czasu (rok? nawet nie pamiętam), wystarczy, że nie założę go raz czy dwa i zęby od razu przestawiają się. Jest to dość duży problem bo bardzo go nie lubię (wywołuje u mnie odruchy wymiotne i mogę go nosić tylko "na leżąco"). Wcześniej miałam drucik z tyłu zębów, ale ciągle były z nim problemy, odrywał się i kaleczył jamę ustną.
[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39067990]o tak, wierzymy i ja jestem tego przykładem, u mnie naprawianie zębów zaczęło się jeszcze w podstawówce, kiedy dostałam aparat ruchomy (do dzisiaj nie wiem dlaczego nie stały), nosiłam go kilka lat, ale praktycznie nic nie dał bo nie miałam możliwości noszenia go tak długo jak było trzeba. później miałam wielki bunt i nie chciałam nosic "drutów". zmądrzałam w liceum, niestety dzisiaj zęby zaczynają wracać do swojego początkowego stanu, bardzo powoli (na razie widzę to tylko ja), ale jednak i znowu zaczynam mysleć o poprawce uśmiechu [/QUOTE]
Ja bardzo długo miałam mleczaki i nie załapałam się na "dziecięcy" aparat. A nie oszukujmy się, to droga zabawa. Rozmawiałam z dentystą i powiedział mi, że większość "zadrutowanych" to dziś osoby po trzydziestce, które same na aparat odkładały przez pierwsze lata pracy.
Cytat:
Napisane przez vivien39 Pokaż wiadomość
teraz przymierzam się do biografii Coco Chanel-życie intymne. Podobno też świetna
Ja dostałam pod choinkę inną biografię Chanel "Legenda i życie" czy jakoś tak i absolutnie nie polecam. Książka tak źle napisana, że ledwo dobrnęłam do końca. A historia samej Gabrielle bardzo ciekawa.
Maqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 15:32   #831
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39067990]o tak, wierzymy i ja jestem tego przykładem, u mnie naprawianie zębów zaczęło się jeszcze w podstawówce, kiedy dostałam aparat ruchomy (do dzisiaj nie wiem dlaczego nie stały), nosiłam go kilka lat, ale praktycznie nic nie dał bo nie miałam możliwości noszenia go tak długo jak było trzeba. później miałam wielki bunt i nie chciałam nosic "drutów". zmądrzałam w liceum, niestety dzisiaj zęby zaczynają wracać do swojego początkowego stanu, bardzo powoli (na razie widzę to tylko ja), ale jednak i znowu zaczynam mysleć o poprawce uśmiechu [/QUOTE]

Dzieciom w podstawówce rzadko kiedy zakładają aparat stały. Zreszta Zgryz dopiero kończy sie przestawiać w czasach liceum/na studiach. Ja nosilam 5 lat ruchomy, dwa albo trzy lata przerwy, znowu zaczęły sie przestawiać i od razu stały. Ale wiem, ze nie u każdego tak jest...
Stary 2013-02-06, 16:03   #832
caarolaaa
Zakorzenienie

Dziewczyny, zgadnijcie co kupiłam sobie dzisiaj w h&m ? moja nowa cudowna zdobycz - biała marynarka Wrzucam fotkę - z góry przepraszam za słaba jakość, mój telefon nie należy do najlepszych
Nie buszowałam po sklepach bo czasu miałam mało, ale wpadł mi w oko sweterek z zary - biały, a z tyłu na całej długości miał zamek. Chyba po niego skocze w piątek
Na chwilkę weszłam też do reserved i gdybym mogła to bym pewnie połowę sklepu wykupiła, takie mają tam śliczne rzeczy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0167.jpg (64,2 KB, 281 załadowań)
Stary 2013-02-06, 16:09   #833
ladymoonn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caarolaaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zgadnijcie co kupiłam sobie dzisiaj w h&m ? moja nowa cudowna zdobycz - biała marynarka Wrzucam fotkę - z góry przepraszam za słaba jakość, mój telefon nie należy do najlepszych
Nie buszowałam po sklepach bo czasu miałam mało, ale wpadł mi w oko sweterek z zary - biały, a z tyłu na całej długości miał zamek. Chyba po niego skocze w piątek
Na chwilkę weszłam też do reserved i gdybym mogła to bym pewnie połowę sklepu wykupiła, takie mają tam śliczne rzeczy
zaraz połowa nas będzie miała tą marynarką ale też ładnie w niej wyglądasz! aż żałuję, że mam już białą i więcej nie potrzebuję

ladymoonn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 16:20   #834
olka900
Rozeznanie

Cytat:
Bardzo ładnie w niej wyglądasz!
Stary 2013-02-06, 17:09   #835
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lakeithia Pokaż wiadomość
Dzieciom w podstawówce rzadko kiedy zakładają aparat stały. Zreszta Zgryz dopiero kończy sie przestawiać w czasach liceum/na studiach. Ja nosilam 5 lat ruchomy, dwa albo trzy lata przerwy, znowu zaczęły sie przestawiać i od razu stały. Ale wiem, ze nie u każdego tak jest...
pewnie z tego powodu nosiłam ruchomy, ale sporo znajomych miało właśnie w tamtych czasach stały i był to wtedy niezły "szpan"
ja z powodu miliona zajęć pozalekcyjnych aparat nosiłam tylko w nocy, wiele razy gubiłam go we śnie, całe to leczenie nie miało u mnie sensu

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Stary 2013-02-06, 17:31   #836
julka910
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny
Chciałam Was nadrobić, przeczytać wszystko ale oczy mi się zamykają dałam sobie nieźle w kość dziś na stoku, miałam dobry dzień jeśli chodzi o jazdę, dałam radę wszystkim czerwonym trasom jakie stanęły mi na drodze i leżałam tylko 3 razy nawet nie mam ochoty iść już na saune i basen. Wczoraj byliśmy na łyżwach, dziś miał być klub ale widzę że wszyscy umierają więc nie wiem co to będzie

Migotka polecam jazdę na nartach jeśli lubisz szaleństwo ja mówiłam, że nie będę jeździć a po tym wyjeździe stwierdzam, że to super zabawa, jeżdżę już dość szybko, skręcam równolegle a nie pługiem wiec można powiedzieć że postęp jest mam kogo gonić, mąż na desce śmiga jak szalony, dwójka naszych przyjaciół świetnie jeździ na nartach więc staram się nie psuć zabawy i gonić ich ile mogę. No i pogoda i widoki i włosi, którzy kochają blondynki

Lady kombinezon mam taki - szare spodnie, fioletowa kurtka, biały kask, białe buty, fioletowe narty (a co!). Kurtka jest puchowa ale dość cienka i jestem z niej bardzo zadowolona.

Co robią gwiazdy pytał ktoś.
Lipnicka zachowuje się jak zwykła normalna osoba, żadnego zamieszania nie robi, jest troskliwą mamą, ma ciepły głos, chyba z 180 cm i piękną cerę jak wszyscy jeździ ski busem z nami na stok, mała śmiga jakby całe życie jeździła na nartach, Porter zostaje w hotelu zawsze.

Gąsowski... w samolocie był najgłośniejszym pasażerem, wciąż miał jakieś życzenia, przy wysiadaniu było "Uwaga idę ja, Pan Gąsowski", Dereszowska - zdziwiłam się, że jest taka niska i drobna, ma okropną cerę i wydawała się wciąż wkurzona

Widziałam, że mierzycie białe marynarki - ja też w sumie powinnam się za czymś rozejrzeń ale myślałam bardziej o żakiecie boucle białym. Zobaczymy co sklepy zaproponują

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ----------

Cytat:
ciekawa marynarka i ładnie leży
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:15   #837
Madzia_M77
Zadomowienie

Cytat:
Wiadomo,że krzywe zęby nie są estetyczne/ładne czy nie dodają uroku jeśli bym miała bardzo krzywe, a rodziców nie byłoby stać na aparat to myślę, że dokładałabym wszelkich starań, żeby odłożyć ze swoich pieniędzy i z pewnością bym się tym zajęła. Ale niestety nie jest to tania przyjemność... Sama nosiłam aparat na górę i dół ze względu na wadę zgryzu. Przy okazji wyprostowały mi się idealnie zęby, ale niestety miałam ortodontkę do bani... Bardzo żałuję, że do niej chodziłam, ale już czasu nie cofnę - w każdym razie u góry z jednej strony zęby trochę wróciły mi do poprzedniego ustawienia. Moim zdaniem to kwestia źle wykonanego aparatu retencyjnegoNa dół miałam już przyklejany retainer, który w ciągu miesiąca od założenia odkleił się dwa razy to się wygadałam...
W każdym razie jeśli ktoś to u siebie zaakceptował czy dopiero odkłada na leczenie to nie powoduje to u mnie postrzegania go jako niewiarygodnego ani nic z tych rzeczy
Cytat:
Napisane przez _Kari_ Pokaż wiadomość
Nie chce wyjść na złośliwą...ale krzywe zęby u osób dorosłych (18-20 i wyżej) to moim zdaniem zaniedbanie rodziców z czasów dziecięcychy... gdyż w naszym pięknym kraju aparaty ortodontyczne są REFUNDOWANE, lub częściowo refundowane z NFZ - oczywiście trzeba się nachodzić, naczekać w kolejkach ...ale nie ma nic za darmo!! Można spokojnie ubiegać się o tego typu refundacje ale nie należy zlwekac i olewać w niskonczoność!! Bo po 12 roku życia dziecku owa refundacja już nie przysługuje...
Ja też zwracam uwagę na zęby... mój brak oszczędzął 2 lata żeby założyć sobie aparat i teraz w maju bedzie go zdejmował czyli akurat jak pójdzie na studia będzie miał ładne zęby
Ja mam obsesję białych zębow... i razi mnie nawet u samej siebie że mam taki bardziej rmowy kościec i nigdy nie będę miała białych zębów ze az niebieskich - żadne wybielanie nic - moj stomatolog powiedział że nie ma co niszczyć szkliwa i ogolnie zębów... bo mam ładne zęby i niepopsute niczym :P
Także to że rażą cię krzywe zęby u innych nie jest złe...masz takie poczucie estetyki i tyle
Krzywe zęby mnie nie rażą, bo mam świadomość dosyć sporych kosztów, jakie śpiewają sobie ortodonci Najbardziej przeszkadza mi zaniedbanie - wybaczcie opis: żółte, niedomyte i dziurawe zębiska, lub generalnie to, co po nich pozostało. Parę razy zdarzyło mi się widzieć osoby poniżej trzydziestego r.ż., które sprawiały wrażenie względnie zadbanych, do momentu, kiedy się uśmiechnęły Bywa.
Cały czas noszę aparat, ale tylko nocny, bo moim problemem nie są nierówne zęby, tylko to, że zaczęły mi się nieznacznie przesuwać do przodu i na razie ten problem próbuję korygować. Ale będzie to trwało dosyć długo.

Chyba przestanę wchodzić na ten wątek dzisiaj przyszła do mnie paczka z Kaliny, a ja mam już ochotę pędzić do H&Mu mierzyć tą marynarę: hahaha:
Madzia_M77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-06, 18:40   #838
caarolaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladymoonn Pokaż wiadomość
zaraz połowa nas będzie miała tą marynarką ale też ładnie w niej wyglądasz! aż żałuję, że mam już białą i więcej nie potrzebuję

Cytat:
Bardzo ładnie w niej wyglądasz!

[1=6790786c74369d4f1da9b9a f17e3ae6ae81b8ee1_685c7f8 421cef;39079587]

[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez julka910 Pokaż wiadomość

ciekawa marynarka i ładnie leży
dziękuje bardzo ! od dzisiaj to moja nowa miłość
Stary 2013-02-06, 18:40   #839
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Oczywiście też kupiłam białą marynarkę Jestem nią zachwycona. Jakość taka sobie, ale za nieco ponad 100zł grzech nie kupić, tym bardziej, że biała marynarka była na mojej zakupowej liście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg biala marynarka H&M.jpg (56,8 KB, 518 załadowań)
Stary 2013-02-06, 18:46   #840
lakeithia
Zadomowienie

GG do lakeithia

Cytat:
Oczywiście też kupiłam białą marynarkę Jestem nią zachwycona. Jakość taka sobie, ale za nieco ponad 100zł grzech nie kupić, tym bardziej, że biała marynarka była na mojej zakupowej liście
Mogłabys podać link na stronie hm do tej marynarki? Jest przepiekna!

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości