|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
Cytat:
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
a z samochodem to miałam przygodę jak bagażnik otworzyłam i nie mogłam sięgnąć, żeby go zamknąć, tzn. niby już dosięgałam tyci, tyci brakowało, ale i tak nie byłam w stanie go pociągnąć....
|
|
#812 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.9
[QUOTE=belseno;39178919]hehe...mi z małego B w ciąży urosły do jakiegoś ogromniastego DDDD..... kurde nawet nie wiem co to za rozmiar był ale jak po schodach schodziłam to mi brodę obijały
---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:12 ---------- aaa rozumiem już ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ---------- Kochana z tego co piszesz będziesz miała takie wsparcie i opiekę, że ja tylko mogę kciuki trzymać żeby ładnie wyszły te Twoje wymarzone cycochy ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- hehe...mojemu tez nie weszło, i%2 Cos sie stalo i zniknely dwa posty na ktore odpisalam
Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-11 o 23:47 |
|
|
|
#813 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() o raju ten m-c intensywny w cycolinkach będzie fajnie ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ---------- witam sie z rana i lecę nadrobić wczorajsze popołudnie
|
#814 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tym to dzien dobry . Witam sie z poranna kawka. Ciekawe jak tam nasza wczorajsza cycolinka sie czuje? ---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
Jusi wydaje mi sie ze nisek zostala przelozona na poniedzialek
|
|
#815 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
już są 28.02.2013 dr J.J. Wrocław Edytowane przez jusi84 Czas edycji: 2013-02-12 o 08:46 |
|
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry przy porannej kawce
![]() Musze sie pochwalic, ze moja waga spada znowu odkąd staram sie stosowac diete Celinki. Tylko staram sie bo wychodze z choroby i nie przestrzegalam pór posilkow i nie cwiczylam od poltorej tygodnia, ale nie laczylam produktow, jadlam wiecej malych posilkow i ostatni bstaralam sie ok 19.30. Moja nowa waga to 57.8 Czyli 70dkg mniej i znowu wierze, ze moge |
|
|
|
#817 |
|
Raczkowanie
|
Amorcio jak chcesz to zamienię sie z Tobą wagą ja wezme Twoja a Ty weźmiesz moje 50kg haha
|
#818 |
|
Wtajemniczenie
|
Jusi ja wazylam i 46kg majac 25lat, do 30tki bylo 50kg po pierwszej ciazy 55 i wroce do tego a drobniutkiej budowy nie jestem, nie mam waskich ramion i klatki tylko tak ponad norme no i tylko troszke brakuje do 4z przodu, w zyciu nie chciala bym juz wazyc 50kg
|
|
|
|
#819 |
|
Raczkowanie
|
Amorcio aaa to mnie rozumiesz ja też nie chcę ważyć 50 tak 55-60kg po ciąży super się czułam przytyłam ok 13 kg jejku jak ja się dobrze czułam we własnym ciele wszędzie przytyłam tylko nie w cyckach
troche tylko urosły może z rozmiar pół rozmiaru a jak zaszłam w ciąże jak się cieszyłam, że w końcu będę miała cycki bo mi urosną chociaż w tym okresie a tu dupa więc jak zrobię cycunie to wiem czego się spodziewać jakbym zaszła w 2 ciążę że nie zaszkodzi ciąża moim nowym nabytkom
|
#820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
oo jejku ja to książkowo przeszłam ciążę żadnych mdłości zachciewajek kompletnie nic tak jak przed ciążą miałam tylko, że rósł brzuszek ale to dopiero w 6 m-cu wypchało mnie
|
#822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A pozniej poooossszzzllllooo do 22kg, za drugim razem waga i brzuszek szly w parze od poczatku. Dziwne to uczucie gdy woda z organizmu wychodzi poprzez stopy Normalnie wycieka podeszwami, lezysz i cieknie po stopach zamiast w toalecie
Edytowane przez Amorcio Czas edycji: 2013-02-12 o 10:01 |
|
|
|
|
#823 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kobietom nigdy się nie dogodzi. Jedne płaczą, że za dużo inne, że za mało.
|
|
#824 | |||
|
Raczkowanie
|
Zasmuciłyście mnie informacjami o cięciu na otoczce,nie są oczywiście kompletnie dobijające ale w gabinecie odniosłam wrażenie że to lepsiejsza metoda no ale cóż,z tym że biorę za dobrą monetę to że lekarz wybrał tą właśnie metodę dla mnie konkretnie pod kątem budowy piersi/sutka.
Tak się bałam przeglądać fora że spotkam historie grozy przed op. i skicham się prędzej w gacie a teraz żałuję że nie zaglądałam,nie zbierałam info wcześniej właśnie tutaj bo nikt nikogo nie straszy,nie nagabuję atmosfera jest przyjazna i można tylko czegoś dobrego,odpowiedniego przed zabiegiem się nauczyć. Cytat:
ludzie generalnie lubią obarczać innych za swoje błędy,znam dziewczynę która 3 lata temu powiększyła piersi jako naprawdę małolata może z 19 lat ? 18 ? nie pamiętam i po 2 miesiącach okazało się że zaszła w ciążę - nie będę tutaj opisywać całej sytuacji, powikłań bo to nie przydarzyło się mi i nie mnie to opisywać ani też nie chce nikogo straszyć bądź co bądź do tej pory dziewczyna uważa że wszystko co jej się przytrafiło to absolutna wina lekarza ![]() Cytat:
heh chyba przytyć są też super ćwiczenia na pośladki tak 5 miesięcy codziennego ćwiczenia dupki i powinny być efekty,w tych ćwiczeniach pracuję tylko tyłek i nogi zabieram się i zabrać się nie mogę ![]() Cytat:
Nie będę się mądrować bo nie mam takiej wiedzy,dziewczyny pisały z autopsji iż do 3 miesięcy po op. nie powinno się przemęczać,pomimo to znam w swoim otoczeniu kobiety które tak jak ja po 3-4 tyg z pomocą ale już nie pełną wracały powoli do obowiązków domowych i obowiązków przy dzieciach,w klinice były ze mną równolegle na piersiach też dwie mamy maluchów,na usg piersi przede mną jeszcze inna para z bobasem ALE nie oszukujmy się jest naprawdę ciężko człowiek nie jest do końca sprawny ma wąchania nastroju a trzeba stanąć na wysokości zadania z maksymalną ostrożnością i nie zawsze maluchy chcą współpracować. Nie chcę cię straszyć czy odwoływać od decyzji ani klepać po plecach że masz rację i dasz radę bo tego nie wiem i nie mogę wiedzieć,przemyśl sama wszystko na chłodno zorganizuj rodzinkę/znajomych do pomocy (nie powiem ile osób mi pomaga bo aż wstyd ale poza mężem będzie 5 które się wymieniają :P ,a w weekend kompletnie się wyłączyłam i córą zajmowała się ciocia ale są chwile gdzie po prostu muszę poradzić sobie sama) Mam ją od zeszłego czwartku ( jakoś to było 3 tyg. od op.) ,konkretniej od wieczora mama jeszcze położyła dziecko spać i dopiero pojechała dziś jest wtorek i np. wczoraj dzień zapowiadał się fajnie z rana mąż pomaga,córka idzie na drzemkę od jedzie na trening,ja łazienka a tu bach sąsiad wierci w ścianie dziecko w przestraszone w ryk a ja w ręczniku ratuję sytuację ... Są alternatywy ale trzeba mieć pomoc,mi zdarzyło się kilka godz w ciągu jednego dnia kiedy mąż musiał jechać w interesach a córa miała zły humor i myślałam że usiądę i będę wyć razem z nią,za to pozostały czas jest całkiem ok ale wciąż mam stresy co nowego dziś się okażę ? Na tą chwilę wszystko dobrze się goi,wczoraj byłam w klinice piersi myślę wyglądają dobrze,czuję się też całkiem fajnie to będzie jakiś 4 tydz. od operacji ale wiem że na pewno nikogo nigdy nie namówię do podejmowania takiej decyzji przy małym dziecku bo wiem ile mnie to kosztuję a przecież każda z nas znosi wszystko inaczej,kiedy indziej wraca do jako takiej formy i każda powinna się maksymalnie oszczędzać także nie chce mieć na sumieniu słów typu "dawaj rób piękny biust,ja daję radę ty też dasz" . Teraz była znajoma już umówiona na zabieg za tydz. również ma roczne dziecko,zdecydowała się na zabieg świadomie ze swoim mężem który będzie przy niej mogą sobie finansowo na to pozwolić (na nie pracowanie na czas rekonwalescencji),resztę pomocy będzie mieć od teściowej i swojej mamy a cała ta pomoc zanim wróci do życia ma trwać 3-4 tyg do miesiąca, jak sobie poradzi to się okaże już się boje za nią bo uwierzcie że lekko nie ma ... Nie będę się już na ten temat więcej rozwlekać bo to temat rzeka,wiadomo że najlepiej się oszczędzać i to jest po prostu niepodważalne a dalej każdy zrobi to co uważa i życzę jak najlepiej,samych zdrowych chwil i biustów
Edytowane przez scheherezade Czas edycji: 2013-02-12 o 10:28 |
|||
|
|
|
#825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#826 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja dla odmiany przy herbatce Gratulacje Amorcio!!! Do sierpnia dasz radę na pewno![]() Ja bym chciała wziąć się za ćwiczenia, ale nie mam jakoś zapału... Teraz chora jestem, więc nie ma co, ale potem wypróbuję Mel B, tylko ktoś mi kopa musi dać ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
JJ mówi, żeby nie zaszkodzić cyckom, to przytyć 10-12 kg w ciąży. Ja Wam powiem, że boję się co to będzie ze mną jak kiedyś się zdecyduję na dziecko (a pewnie za jakieś 2 lata będzie trzeba ), niby mamie dużo nie urosły, ale mówi, że jednak była różnica zauważalna. A wcześniej niż za 8 lat nie będzie mnie stać na op ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
Scheeherezade nic dodać nic ująć i wytrwałości Ci życzę
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny - potrzebuję porad, co zabrać ze sobą do kliniki - rozumiem, że jeśli piżama to tylko rozpinana, podobnie z ciuchami na wyjście, prawda?
|
|
#828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
weź też chusteczki nawilżane, skarpetki, słomkę do picia, poduszka podróżna przyda się do powrotu, podstawowe kosmetyki, których będziesz potrzebować, jakąś książkę i duuużo dobrego nastroju
|
|
#829 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- A jeszcze jedno mi dali ale wez wazeline do ust bo one strasznie wysychaja po narkozie
|
|
#830 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny.
Wy to piszecie tak szybko,że juz dawno przestałam nadąrzać Co do usg - dalej nie rozumiem jak się można wstydzić lekarza. Też miałam kompleks małych piersi ale jakoś przed lekarzem to mi nie robiło różnicy... Co do tarczycy to ja miałam niby w normie JESZCZE wyniki, a miałam objawy, kiepsko się czułam zrobiłam USG i wyszlo, ze mam niedoczynność, a tekarz rodzinny też mi powiedział po wynikach TSH ze co chce, przeciez w normie mam ... ale u nas to akurat rodzinne wiec byłam prawie pewna. Dostałam jak kazdy pewnie euthyrox.Jesli chodzi o rekonwalescencję to nie ma co sie czarować , że od razu wróci sie do sprawnosci. Rozumiem samopoczucie może na to pozwalać, ale jeśli ktoś się łudzi że z niezagojoną/niewyrworzoną dobrze torebką będzie dzieci dźwigał to robi to na własną odpowiedzialnosc. Tutaj było troche osób które szarżowały na lekach przeciwbólowych... ale nie wiem czy jest to logicznie, ból nam czasem "podpowiada" co możemy a czego nie. Każdemu pozostawiam to do oceny samemu
|
#831 |
|
Raczkowanie
|
uuuuuf dobrze, że mój mały ma 4 lata i sam przy sobie coś zrobi toaleta czy wejdzie do kabiny i sam się umyje wczoraj go uczyłam jak ma sam się rozebrać góre jakąs bluzkę było ciężko ale dałam radę w końcu załapał
z autobusem też są postempy trzymam go za ręce i bach wskakujemy po schodkach trudno kierowca poczeka
|
#832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#833 |
|
Zadomowienie
|
Dobrze jusi musisz go nauczyć jak najwięcej, bo co teraz nauczysz, potem zaprocentuje
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny a da radę po op wysmarkać się czy kaszlnąć??
ale u mnie sypie pół dnia już masakra
|
#835 |
|
Zadomowienie
|
najlpiej po operacji nie chorować.
I do bardzo ważne. Bo bakterie są niebezpieczne w takim przypadku. Myslę ze do 1 tygodnia a moze do 2 juz nie pamietam, odczuwasz dyskomfort jak kaszlesz , smiejesz sie do rozpuku :P i takie rozne. No bo wszystko co powoduje zwiekszone ruchy klatki piersiowej jest niekomfortowe. Weź sobie głeboki oddech i zobacz co sie dzieje z klatką piersiową Po operacji dla mnie to było długo nieprzyjemne.---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- ale w sumie wysmarkac się można bez problemu :P
|
#836 |
|
Raczkowanie
|
ja w styczniu byłam chora zapalenie oskrzeli i teraz troche pokaszluje co jakiś czas
|
#837 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A u mnie piękne słońce Nawet spacerek z córcią zaliczyłam.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do 5 dnia jak się śmiałam (jeśli można to śmiechem nazwać, to było raczej ryczenie ), to miałam wrażenie, że mi klatkę rozrywa A Klaudeczka pytała, czy kichałam Więc życzę Ci, zebyś nie musiała kichać, bo pokaszlać jakoś dasz radę
|
|
#839 |
|
Raczkowanie
|
nigdy nie miałam tak długo kaszlu ale to pewnie przez to zapalenie oskrzeli wczesniej też nigdy nie miałam
|
#840 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
Ciekawe jak sie czuje nasza unsafe... ![]() O jak fajnie ze doszla nam kolejna cycolinka na marzec! juz nie jestem ostatnia w wyliczance
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.

także mam nadzieję że wszystko się uda a ja będę grzeczną rekonwalescentką i sobie kuku nie zrobię

a z samochodem to miałam przygodę jak bagażnik otworzyłam i nie mogłam sięgnąć, żeby go zamknąć, tzn. niby już dosięgałam tyci, tyci brakowało, ale i tak nie byłam w stanie go pociągnąć....

ale mysle, ze troche schudna po tych bankach i jeszczcze sie wygladza. Moj problem to brzuch, jego jedrnosc, tam robie bardzo delikatnie. Banki kupilam na allegro razem z oliwka do masazu antycell ziaji

troche tylko urosły może z rozmiar pół rozmiaru a jak zaszłam w ciąże jak się cieszyłam, że w końcu będę miała cycki bo mi urosną chociaż w tym okresie a tu dupa więc jak zrobię cycunie to wiem czego się spodziewać jakbym zaszła w 2 ciążę że nie zaszkodzi ciąża moim nowym nabytkom