|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
karolina- a może zanim mu zmienisz mleczko najpierw spróbuj kupić probiotyk- LATOPIC dla dzieci z alergią pokarmową, podobno pomaga... tylko wiadomo- nie od razu
|
|
|
|
#812 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
dzień dobry
![]() Cytat:
a my 6mcy kończymy 27.11. i wtedy zaszczyci nas pierwsza marcheweczka ![]() Cytat:
u nas też był problem z kupami ale wszystko sie unormowało dzięki podawaniu suszonej śliwki/moreli - odrobinkę no i woda do picia, mój też jest anty smoczkowy ale ładnie pije z doidy cup wodę i na dniach nauczył się z niekapka aventu - jak masz w domu jakąś butelke tej firmy to możesz końcówke dokupić za pare zł ![]() -- wróciliśmy ze spaceru, zrobiłam przepyszny obiad z łososiem i mascarpone - dzieki hump ![]() kupiłam malemu gryzak do owoców i pieknie wyciumkał jabłko - ze sloiczka nie ruszy ![]() obiad dzisiejszy standardowo wypluty, z torbami pójde jak on tak bedzie jadł [/QUOTE]o ja też będę testować ten przepis a przyprawiać jakoś tego łosia?Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry. Znajomi pojechali wiec bede czesciej zagladac. Fajnie bylo spedzic z nimi tych kilka dni
![]() Veronic - bardzo Ci wspolczuje... mam nadzieje,ze jakos przetrwacie do konca tego ciezkiego czasu a Wojtus jak dorosnie to bedzie idealnym synkiem Juz teraz wiadomo, ze wrazliwy z niego facet ale z wiekiem pokaze dobre strony tej wrazliwosci |
|
|
|
#814 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ja w tamtym tyg. tez wymioty miałam więc moze wirus ![]() znaczy tu nie do tej konkretnie sytuacji, ale ja wierzę w to,ze każde zło wyrządzone innym wraca z podwójną siłą do nas. i tak jak ktoś cos zrobi to i tak sobe myślę,z e spotka go kara , taka czarownica ze mnie ![]() w wakacje siostra z chłopakiem pojechali nad morze ze znajomymi, też parą, no i znajomym zabrakło kasy, więc pożyczyli od siostry chłopaka 150 zł i do dzisiaj nie oddali ! przyjaźń za te nędzne grosze się skończyła...mi to w głowie się nei mieści jak tak mozna...no ale ten chłopak miał bardzo fajną pracę i teraz okazało się,z e został nagle bez środków do życia, zwolnili go nagle i dziewczyna tez go opuściła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
znajomi mają i się sprawdza, a dziecko ma 7mcy ![]() Cytat:
|
|
#815 |
|
siedzę i myślę
|
dzięki cloche za info
dzięki Veronic
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2013-11-09 o 10:24 |
|
|
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
składam sobie wczoraj pranie Emil broił w łóżeczku podnoszę głowę i widzę to:
http://tinypic.com/usermedia.php?uo=...c#.Un4KCcGGfIV |
|
|
|
#817 | |
|
Wtajemniczenie
|
miało być słoneczko i co ... wrrr.
już po neurologu, mąż w pracy ale mój tata nas zawiózł z nie było kolejki jeszcze więc od razu weszliśmy, wszystko ok, komory poszerzone przymózgowe obserwować i za 2 miesiące po kolejnym usg do kontroli. ciekawe czy będzie się jeszcze dało przez ciemiączko zrobić ![]() ogarnęłam listę prezentów na święta, w zasadzie wszystko mam bo kupowałam od września (bo dla tylu osób, jakbym kupowała wszystko w grudniu to byśmy suchy chleb jedli), brakuje mi jeszcze prezentu dla męża. on oczywiście "nic nie potrzebuje" i "wszystko ma" więc pomyślałam że kupię nowego Wiedźmina (i sama przeczytam więc to bardziej prezent dla nas a to jedne z niewielu książek jakie czyta) i pomyślałam nad zapalniczką Zippo w ozdobym pudełku i z grawerem i tym grawerem byłoby zdjęcie Przemka - na allegro wykonują takie projekty za ok. 70-80 zł. jak myślicie? mąż dużo nie pali, czasami w pracy tylko ale myślę że mu się spodoba.---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
no w szoku jestem, pozytywnym oczywiście
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#818 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Vil odnośnie naszego spotkania pasuje 19listopada to wtorek. Jest jescze ktoś chetny? Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-11-09 o 11:26 |
|
|
|
|
#819 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdolniacha mały
|
|
|
|
|
#820 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki chudziutki i malutki a jaki silacz! JEST MOC!Cytat:
bebilon pepti jest mieszanką mlekozastępczą leczniczą bebilon ha n jest mlekiem modyfikowanym hypoalergicznym Cytat:
Także myślę, że super prezent!
|
|
#821 |
|
Raczkowanie
|
Hej. Nie mam czasu nadrabiać
macie może jakiś cudowny pomysl jak to spanie Pawła ogarnąć?Vil, deb kiedy się spotkamy? Bo w końcu będzie tak jak deb pisała, że dzieci skończą roczek, a my się nie zdążymy umówić:P
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa i sposób na słiki z bobovity i hipp mojej mamy
Pasteryzujemy w garnku otwarte słoiki i do tego nakrętki. 30 minut wyciągamy i zakręcamy. Wciągają się w ciągu 30 minut. Dzis mija 5 doba a one dalej szczelne.
|
#823 |
|
Zadomowienie
|
Hej wpadam się pochwalić, że jestemy po pierwszym dniu BLW
mały siedziłą u mnie na kolanach bo jeszcze sam nie siada i na obiad była marchewka z brokułami i prawdopodobnie nie zjadł nic, ale okarze sie w kupie, a na deser banan i tu byłam zachwycona bo wciagnał ponad 1/3 co przy tym co ostatnio zjadał, czyli nic, jest mega duzo
|
|
#824 |
|
siedzę i myślę
|
dzieki Motylku
|
#825 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Przemek kończy dziś 7 miesięcy tak btw
![]() i nadal nie chce siedzieć ;p Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
napisz mi swój nr tel na priv ![]() może umówimy się wstępnie na piątek, jeśli Tobie i Deb będzie pasowało? ![]() a co do spania to niestety nie pomogę, Przemek od miesiąca ciągle się budzi w nocy i też nie umiem nic z tym zrobić... fakt że tak do 5 jak się budzi to zasypia zaraz ale muszę wstać, podać smoczek ... dziś spałam pierwsze 7 h ciągiem od ponad tygodnia bo mąż wstawał. Cytat:
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-11-09 o 13:42 |
||||
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mialam czasu nic pisac wczoraj ani dzis
jedziemy wlasnie do Zakopanego na weekend, jak znajde chwilke to nadrobie
|
|
#827 |
|
Zakorzenienie
|
sto lat mnie nie było..
maluska-brawa dla Emila szoook ![]() vil,gratuluje 7mc ![]() młode śpi to MOŻE ponadrabiam. (jak wysle wiadomosc w ktorej napisalam ze spi to na bank sie obudzi )
|
|
|
|
#828 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
brawo za 7 mc zaraz beda mialy rokk matko jak czas zapierniczaaa ![]() Cytat:
udanego wekendu Cytat:
nie nie to samo Cytat:
nie ma wyjscia trzeba zacisnac poslady i do przodu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bebiko ha to mleko modyfikowane hypoalergiczne , bialko serwatkowe jest poddane czesciowejnhydrolizie i ma jakies inne dodatkowe skladniki A bebilon pepti i nutramigen to preparaty mlekozastepcze ich glownym skladnikiem.to bialko poddane hydrolizie w wysokim stopniu , nutramigen ma jeszcze w wyzsYm stopniu stad jego smrod hehe Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#829 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jeszcze z tydzień i ułoży kostkę rubika ![]() Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#830 |
|
siedzę i myślę
|
gdzie kupujecie ten bebilon pepti? tylko w aptece?
|
#831 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w pl. Brawo dla Przemcia za 7mc . Edytowane przez maluska88 Czas edycji: 2013-11-09 o 16:24 |
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Tak tylko w aptece
![]() Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
#833 |
|
Zakorzenienie
|
|
#834 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam takie pytanie na szybko.
Czy chodzicie z dzieciaczkami na baseny jakoś specjalnie przystosowane dla niemowlaków? Z ozonowaną wodą czy zwykłą chlorowaną? Podpowiedzcie, jak sprawdzić, czy basen się nadaje, żeby wziąć tam dziecko? No i "pływacie" w brodzikach? I jeszcze jedno: konsultowałyście z lekarzami, czy można zabrać malucha na basen? Chciałabym pójść z małym, zobaczyć jak w ogóle zareaguje, ale trochę się boję. ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Poza tym jest na receptę (btw z dużą zniżką)
|
|
|
|
#835 | |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam dzisiaj sposób na WOjtka zamiast suszarki-
zaczyna marudzić i płakać i ja robię wtedy "bleee bleee blee bleeeeeeeeeeeeee" a on się śmieje i to nawet na głos szok, to do niego nie podobne;pMALUSKA- no szok!! Emil zdobywa umiejętności w mega przyspieszonym tempie, jak tak nalej pójdzie to lada dzień będzie chodzić![]() Ash- obyś miała rację ---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
ja ostatnio dałam Wojtkowi jabłko do gryzienia (ale trzymałam mu) no i skrobał tymi swoimi malutkimi zębiskami, niestety odgryzł zbyt duży kawałek i się zakrztusił;/ ja tam się boję na razie tego blw Kubusiowi owocki w kaszce nie pasuja? to nie zmuszaj ,dawaj samą kaszkę |
|
|
|
|
#836 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
wybaczcie długą nieobecność, ale wena mnie złapała i nie mogłam odmówić! Skończyłam prototyp mojej Zofii teraz mogę się zabierać za szycie z pluszu, ale po męczarni jaką z nią przeszłam, póki co raczej nie za szybko zacznę uff idę w końcu odpocząć z malutką a pózniej nadrabiać!![]() ![]() ![]() Zofia to całkiem kawał baby. 40 cm pseudo żyrafy, ruchome nogi, może sama stać idę do maluczkiej, później ponadrabiam
Edytowane przez Budyniek Czas edycji: 2013-11-09 o 17:45 |
|
|
|
#837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzecz jasna bez zniżki!Cytat:
![]() Jak moja jęczy to robię "łeeee łeee łeee" i też śmiech!Widzisz na każdego jest sposób! Cytat:
Woooow niezła!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Ech...a my chyba pójdziemy do tego gastrologa
Z tego co pisałyście Waszym dzieciaczkom po "pierwszym" przestoju jakoś się wszystko normuje, a u nas d......Tzn. po tamtej sobocie gdy aż 8h nie jadł i podałam mu czopka, były kolejne 3 dni gdy nic nie robił i 4tego zrobił, ale tu była miła odmiana bo na 3ci dzień jadł. Dziś znów mijają 3 dni bez i znów mam bunt jedzeniowy. Tym razem nie je od 14:30, mam nadzieję, że zje po kąpieli. No i co ważne, cały czas mamy przerwy minimum 3 dniowe ( kto wie jaka teraz będzie), a z tego co słyszałam u Was się normuje na codzienne lub co drugi dzień. A dodam ( żeby nie było) że podaję mu tylko jabłuszko od tej środy.
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale.... dziewczyny już tu kiedyś pisały, że niektóre dzieci mają po jabłku zaparcia, m.in. moje dziecko - nie tyle zaparcia ale kupa jest inna (gorsza, trudniej jej ją zrobić, a jak zrobi to jest mała) niż po czymś innym Spróbuj coś innego, śliwkę?
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.

mam dwa : jeden z ikei, drugi TT, ale nie umie pić - większość wylewa... wydaję mi się, że za szybko leci...

Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną

no w szoku jestem, pozytywnym oczywiście 

jedziemy wlasnie do Zakopanego na weekend, jak znajde chwilke to nadrobie