|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Coraz więcej nas
![]() ![]() A jeśli chodzi o mdłości to ja niestety mam je cały czas ![]() A odnośnie badań to powiedzcie czy wyniki są już na drugi dzień? Bo ja 7 idę dopiero zrobić a 8 mam wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#812 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W tym okresie taki szkrab ma mnóstwo miejsca w środku, w końcu nawet nam się brzuchy jakoś wybitnie nie powiększyły jeszcze. Przynajmniej u mnie na razie to wzdęcia raczej. Cytat:
To tylko 2 tyg. różnicy, może za szybko mi to mija. Nie denerwuję się na razie bo jutro zobaczę malucha, przynajmniej nie będę czekać w niepewności ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A co do imion to my jeszcze o tym nie myślimy bo jednak trochę za wcześnie... Ale praktycznie każdy ze znajomych jak się dowiadują, że jestem w ciąży to od razu pytają czy mamy już wybrane imiona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Przyczajenie
|
Niby mogłam sie spodziewać bo moja babcia była z bliźniaków, ale jak lekarz na pierwszym usg powiedział że jestem w ciąży bliźniaczej to zrobiło mi się gorąco i łzy pociekly ze szczęścia.
Za to mina męża była bezcenna jak postawiłam przed nim dwie pary bucików ![]() Cieszymy się bardzo choć ja się trochę martwię bo to ciąża wysokiego ryzyka, nie tylko z powodu mnigiej ale i innej choroby przewlekłej. |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do imion to uważam że jest jeszcze za wcześnie. Nie mam pojęcia kiedy poczuję się na tyle pewnie żeby się nad tym zastanawiać. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Się pochwaliłam rano jak to mi przeszło i cały dzień zdycham. Wniosek jeden, mi poprostu pomagało tłuste świąteczne obżarstwo jak tylko spróbowałam się żywić jak człowiek to znów ta sama nędza...blee... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ;/ świetnie, ja też dziś 3 badania robiłam i 63 zł a gdzie reszta Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() toxo mam wyniki ujemne, TSH 0,553 przynajmniej tarczycę mam ok, bo cała reszta jest do bani ;p
![]() |
#820 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() [QUOTE=ewelajna25;44412683] Cytat:
![]() My tak dokładnie nie myśleliśmy - bo na to będzie czas jeszcze ale Iga i Igor bardzo nam się podobają. ![]() Na brzuchu nigdy nie spałam więc śpie na bokach ![]() Cytat:
![]() Ale Tobie jeszcze raz gratuluję, bo to Wasze dzieci wiec na pewno jesteś wniebowzięta ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#821 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cieszę się że jest jeszcze jedna dwójeczka ![]() Moje fasolki są dwuowodniowe dwukosmowkowe. Natomiast jesli chodzi o chorobe to przed dwoma laty zachorowalam na tocznia, obecnie w remisji i dlugi czas bralam sterydy w zwiazku z chorobą co zniszczyło mi kosci. Co do brzucha to zaczyna się ujawniać... już nie mogę się doczekac aż zaczną wierzgac w brzuszku. A jak się mają twoje fasolki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Twój termin przypada dokładnie w dniu urodzin moich sióstr bliźniaczek.Taka ciekawostka nie wiem czy się orientujesz ale ta data 23 sierpień jest przełomem znaków lwa i panny tak też jest w przypadku moich siostrzyczek jedna ma charakterek lwa druga to istna panna. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Spanie na lewym boku? Nie słyszałam. No ale Ja jestem ZIELONA bo to moja pierwsza ciąża. Tak to jest z teściami i rodzicami .... Jak my powiedzieliśmy nasze propozycje(po tym jak na nas naskoczyli z pytaniami co bym wlała mieć a jak na imię blaaa) to spotkaliśmy się z takim oburzeniem i skrzywieniem czoła, że postanowiłam nie przyznać im się do końca czy będzie FASOLEK CZY FASOLKA i imiona też dla całej rodzinki będą jedną wielką niewiadomą. A tak między Nami Sierpniówkami to mam taką wizję, że jeżeli urodzi się dziewczynka to będzie Kornelia albo Ewa. Jeżeli synuś to Marcel (typ tż) a mnie się tak bardzo podoba Maurycy (ale pierwsze skojarzenie rodzinki było oczywiście ICH TROJE ..."- Maurycy co Ty tutaj robisz o siódmej rano... - Czeeeść piosenkę ci napisałem" ![]()
Moja cudowna Kornelia 15.07.2014 !! "...pukasz i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie. Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu" Edytowane przez angelika__2014 Czas edycji: 2014-01-03 o 21:13 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#824 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja do tego po CC, też na brzuchu nie mogłam przez dłuższy czas ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() 2. Tantum Verde można ![]() 3. Mój lekarz twierdzi, że morfo tylko na czczo, w przychodni też zawsze mnie pytają, czy coś jadłam... 4. My mamy już dawno wybrane (tak, jak mieliśmy dla Krzysia ![]() ![]() Cytat:
![]() A co z badaniami nie tak..? ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#825 |
Rozeznanie
|
cieszę sie ze wam tez mijają powoli objawy bo juz sie wystraszyłam ze coś jest nie tak....to było straszne jak rano wstałam a piersi o wiele mniejsze zero wrażliwości na dotyk zero humorów i zmiennych nastrojów aż dziwnie sie poczułam a jeszcze wpisując w Google ze piersi w ciazy przestały bolec znalazłam tylko same informacje o obumarlej ciazy myślałam ze zawału dostanę czytając to wszystko Na szczęście juz sie uspokoilam czytając wasze posty
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=ewelajna25;44412683] Cytat:
![]() Brałam tantuum verde w poprzedniej ciąży ![]() Mnie czasem zabolą pachwiny jak szybko wstanę. Co do morfologii to zawsze słyszałam, że muszę być na czczo. Jutro właśnie idę i przeżywam, bo jak szybko po wstaniu czegoś nie zjem to mam mdłości. Imię mamy dla dziewczynki jeszcze z czasów pierwszej ciąży a dla chłopca nie. Czekamy na płeć i wtedy będziemy się zastanawiać/ Cytat:
Cytat:
Rogal (poducha) jest genialna. Muszę swoją wyciągnąć z piwnicy ![]() Nie przejmuj się opinią rodziny. To Wam ma się podobać. Skojarzenie z imieniem Maurycy boskie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#827 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#828 |
Przyczajenie
|
I ja się witam w Nowym Roku - życzę wszystkim przyszłym mamusiom duuużo zdrowia, cierpliwości w oczekiwaniu na kolejne wizyty
![]() ![]() Jakoś ostatnio nie mam natchnienia za bardzo się udzielać, chyba zaczynam schizować - wizytę mam dopiero 10-go i jak już kiedyś pisałam stresuję się, tym bardziej, że nie mam żadnych objawów, kompletnie nic ![]() Przez to wszystko wkręcam sobie jakąś śrubę i coraz częściej zastanawiam się co będzie jak się okaże, że jest pusty zarodek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Rozeznanie
|
czadag1075
Zupełnie bez sensu się schizujesz bo przy ciąży bezzarodkowej występują takie objawy jak przy normalnej ciąży włącznie z powiększającą się macicą, wymiotami i prawidłowym wzrostem beta hcg. Wiele dziewczyn z wątku nie ma objawów i naprawdę nie warto się denerwować, co ma być i tak będzie a my nie mamy na to większego wpływu. |
![]() ![]() |
![]() |
#830 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() neti gratulacje ![]() ewelajna też coś właśnie słyszałam że na lewym boku najlepiej spać ![]() Imiona już też mamy ![]() ![]() Dziś wybieram się do szkoły ale nie na wszystkie zajęcia bo strasznie zmęczona później wracam.Więc zamiast do 18 siedzieć będę do 14 ;D a jutro egz z angielskiego ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#831 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
A z wymiarami to już nie kumam zupełnie. Wiem że był na to jakiś wzór i że w tych pierwszych tygodniach to są stałe wartości ale rzeczywiście w necie można różne znaleźć. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Choroby wpółczuję szczerze, dzielna babka z Ciebie pewnie. W ciąży choroba powinna Ci dać raczej spokój prawda? czy będzie miała jakiś wpływ na dzieci? Edytowane przez kamilast Czas edycji: 2014-01-04 o 07:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje
![]() Co do spania na brzuchu to ja jeszcze śpię, w pierwszej ciąży przestawiłam się na spanie na lewym boku dopiero koło 15 tygodnia jak którejś nocy Anka zaserwowała mi kopa niezadowolenia z tej pozycji ![]() A co do spania na lewym boku też słyszałam, że to najlepsza pozycja zwłaszcza później bo się najmniej uciska jakieś żyły Potwierdzam mam taką długą poduchę i ją kocham- w ciąży super się sprawdziła Imiona mamy wstępnie wybrane, dla chłopca od poprzedniej ciąży, a dla dziewczynki kiedyś tam sobie wybraliśmy ale nie wiem czy nie zmienimy, bo bardzo dużo dziewczynek ma tak na imię. Ja morfologie nie robię na czczo bo nie jestem w stanie, zanim Mała mi wstanie i się ubierzemy to jest 9, ja wstaję o 6 więc bym nie wytrzymała, bo jak nie zjem czegoś jak wstanę to wymiotuję. Wiem, że glukoza musi być na czczo a o morfologii słyszałam różne opinie. Mi objawy też powoli ustępują, piersi to w ogóle mnie prawie nie bolą, wymioty są ale w mniejszej ilości, została nadwrażliwość na zapachy.
#833 |
Rozeznanie
|
Ciezko cytowac na telefonie, wiec sie nie gniewajcie - a lapka zajmuje moj maly
![]() Dzieki za mile przyjecie ![]() twin-maid witaj, tez sie zalapalam na sierpien ![]() angelika-2014 wlasnie cos mi sie kojarzylo z ta data ![]() Co do daty porodu to jakos sie nie nastawiam, ze bedzie chociaz w przybilzeniu paru dni ![]() ![]() ![]() Co do imion to sie zastanawiamy, a z pierszej ciazy zostalo nam imie dla dziewxzynki Nadia - ale nie wiem na 100% jeszcze dla chlopaka niemamy. A I pamietam, ze jak moilismy ze Igor bedzie to tez malo komu sie podobalo ![]() ![]()
#834 |
Zakorzenienie
|
Strasznie się nie wyspałam. Poszłam późno spać a synek w nocy urządzał sobie wędrówki do nas. od 6:30 nie chciał już spać a ja musiałam głodna czekać, bo laboratorium od 8 w soboty :/ krew pobrana (morfologia z rozmazem, mocz, glukoza, TSH, WR-VDRL, HBs antygen, P-ciała anty-HCV, P-ciała anty HIV 1/2) a ja uboższa o 140zł. Dobrze, że toksoplazmozę robiłam wcześniej, bo byłoby 210zł.
Miłej soboty!
#835 |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
No poducha do spania swietna sprawa, ja swoja wyjelam jeszcze zanim dowiedzialam sie o ciazy, bo generalnie lubie na niej czasem spac i nawet Tz nieraz sie do poduchy przytuli. Ale do karmienia to juz bylo srednio, musialam dokupic specjalnego rogala.
Imiona dla dzidzi wybralismy juz po 1 dziecku, a wiec sporo przed ciaza, bo sa to imiona ktore nam sie generalnie podobaja, chcielibysmy aby nasze dziecko nosilo takie imie, ale wiadomo, moze ulec to zmianie. Nie nazywam jednak jeszcze fasolki w brzuszku, po prostu mamy upatrzone imiona i na razie tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Ja też się załapałam, bo powinnam być wg @ lipcowa
![]()
#837 |
Rozeznanie
|
aisog1987 imie sliczne tez tak uwazam
![]()
#838 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Rozeznanie
|
Witaj
![]() ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ja wg @ powinnam miec termin na 9.08 s mam na 23 ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Ja wg @ powinnam miec termin na 9.08 s mam na 23 ![]()
#840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzień rozpoczęłam od ![]() Miłego długiego weekendu Wam życzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.