Mamusie sierpień 2014 - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-03, 18:57   #811
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken
Dot.: Mamusie sierpień 2014

Coraz więcej nas super

A jeśli chodzi o mdłości to ja niestety mam je cały czas Przez to leżę tylko całymi dniami i nic nie robię... Tż to dzielnie znosi ale pewnie też go wkurza bałagan w mieszkaniu albo brak obiadu... A ja nie mam siły na nic:/ także zazdroszczę tym co normalnie funkcjonują...

A odnośnie badań to powiedzcie czy wyniki są już na drugi dzień? Bo ja 7 idę dopiero zrobić a 8 mam wizytę
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:58   #812
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny cieszcie się że Wam objawy ciąży znikają. Mi się pogłębiają. Wczoraj np 2 razy wymiotowałam. Dziś rano też.

Mam do Was pytanie - śpicie na brzuchu póki jest płaski. Bo ja strasznie lubię zasypiać na brzuchu a się tak trochę obawiam. I męczę się zasypiając na boku lub plecach.

Dziś robię imprezę w domu. Ale ze względu na moje wymioty i mdłości nie zrobiłam nic, tylko wszystko kupiłam tzn. tort, ciasto, dania na ciepło zamówię wieczorem i mi przywiozą. Zostaną tylko kanapki ale tym już się mąż zajmie. To chyba jedyny plus tych mdłości.
Ja póki co śpię na brzuszku, wątpię żeby to zaszkodziło. A potem jak Ci brzuszek urośnie to nieważne czy byś chciała czy nie i tak będziesz spać na boku
W tym okresie taki szkrab ma mnóstwo miejsca w środku, w końcu nawet nam się brzuchy jakoś wybitnie nie powiększyły jeszcze. Przynajmniej u mnie na razie to wzdęcia raczej.

Cytat:
Napisane przez angelika__2014 Pokaż wiadomość

A widzisz moje mdłości są jak chorągiewka na wietrze. Jednego dnia potrafią dać w kość i zniknąć na tydzień.....po czym pojawiają się z jakimś intensywnym zapachem (najczęściej, gdy Tż robi sobie jajecznice na cebuli i inne smażone specyfiki oczywiście po swojemu) i.....rwie mnie strasznie i mam odruchy wymiotne ale tylko ślina ze mnie zchodzi.
Mam podobnie, dlatego myślę, że się uspokaja. Na początku 8tc zaczęłam wymiotować i codziennie mdłości, ciągnięcie „na sucho” ze śliną właśnie. A teraz potrafi odpuścić na cały dzień. Następnego dnia wieczorem coś mnie pomuli, popluję śliną i jest ok.

To tylko 2 tyg. różnicy, może za szybko mi to mija.
Nie denerwuję się na razie bo jutro zobaczę malucha, przynajmniej nie będę czekać w niepewności
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 18:59   #813
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez neti_2 Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki sierpniowe, można jeszcze dołączyć?
Termin na 04.08.2014 i już wiemy że pod sercem zagościły dwa maluszki
Witaj neti! To juz mamy kolejna mamusie sierpniowa w naszym gronie, i druga, ktora ma w brzuchu 2 fasolki zawsze chcialam miec blizniaki, gratuluje!!!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:00   #814
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Coraz więcej nas super

A jeśli chodzi o mdłości to ja niestety mam je cały czas Przez to leżę tylko całymi dniami i nic nie robię... Tż to dzielnie znosi ale pewnie też go wkurza bałagan w mieszkaniu albo brak obiadu... A ja nie mam siły na nic:/ także zazdroszczę tym co normalnie funkcjonują...

A odnośnie badań to powiedzcie czy wyniki są już na drugi dzień? Bo ja 7 idę dopiero zrobić a 8 mam wizytę
Ja jeśli idę rano do laboratorium to wyniki mam jeszcze tego samego dnia, ale widzę że bywa różnie jak dziewczyny piszą. Zadzwoń i zapytaj.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:03   #815
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Ale fajnie Jakie to uczucie dowiedzieć się, że jednak są dwie fasolki? Bo chyba zazwyczaj człowiek jak myśli o ciąży to podświadomie wyobraża sobie jedną dzidzię

A co do imion to my jeszcze o tym nie myślimy bo jednak trochę za wcześnie... Ale praktycznie każdy ze znajomych jak się dowiadują, że jestem w ciąży to od razu pytają czy mamy już wybrane imiona
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 19:16   #816
neti_2
Przyczajenie

Niby mogłam sie spodziewać bo moja babcia była z bliźniaków, ale jak lekarz na pierwszym usg powiedział że jestem w ciąży bliźniaczej to zrobiło mi się gorąco i łzy pociekly ze szczęścia.
Za to mina męża była bezcenna jak postawiłam przed nim dwie pary bucików
Cieszymy się bardzo choć ja się trochę martwię bo to ciąża wysokiego ryzyka, nie tylko z powodu mnigiej ale i innej choroby przewlekłej.
neti_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:03   #817
M_aria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
Heloo

Nie wiedziałam, czy dołaczyc do Was czy do Wrześniówek - bo znając moje szczęście to znów urodzę po terminie i będzie wrzesień, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że dołacze do was z miła chęcia

Jestem mamą 2 letniego Igorka ( ur. wrzesień 2011 ). teraz mam termin na 23 sierpień i nazywam się Aga lat 30

mam nadzieje ze mnie przyjmiecie
Witaj
Cytat:
Witaj Masz podwójne szczęście!

Co do imion to uważam że jest jeszcze za wcześnie. Nie mam pojęcia kiedy poczuję się na tyle pewnie żeby się nad tym zastanawiać.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:06   #818
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Niby mogłam sie spodziewać bo moja babcia była z bliźniaków, ale jak lekarz na pierwszym usg powiedział że jestem w ciąży bliźniaczej to zrobiło mi się gorąco i łzy pociekly ze szczęścia.
Cieszymy się bardzo choć ja się trochę martwię bo to ciąża wysokiego ryzyka, nie tylko z powodu mnigiej ale i innej choroby przewlekłej.
No to ja Cię witam podwójnie Też na pierwszym usg zobaczyłam dwa zarodki, czekam na kolejne usg i chyba dopiero wtedy uwierze. Napiszesz coś więcej? Jak bardz bliźniaki-jedn0 dwujajowe/kosmówkowe? Pierwsza ciąża czy masz już jakiś dorobek? Na co chorujesz (jeśli mogę oczywiście)? Też masz taaaki brzuch? U mnie tak 4mc jak nic

Się pochwaliłam rano jak to mi przeszło i cały dzień zdycham. Wniosek jeden, mi poprostu pomagało tłuste świąteczne obżarstwo jak tylko spróbowałam się żywić jak człowiek to znów ta sama nędza...blee...
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:22   #819
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny powoedzcie mi czy to normalne ze nagle (8t5d z OM) przeszly mi objawy ciazy tzn nagle przestaly mnie bolec piersi wczesniej mialam tak nabrzmiale ze dotknac nie moglam a teraz sa normalne moge je sciskac I nic... I przeszly mi nerwy juz nie jestem taka drazliwa czuje sie zupelnie normalne wogole nie jak w ciazy za sie boje caly dzien chodze smutna I sie martwie czy wszystko jest ok ;( usg dopiero za 3 tygodnie chyba ze znowu pojde prywatnie ale nie chce tyle kasy znowu wywalac jak to tylko moja panika jest.....za mi sie plakac chce jak sobie pomysle ze cos moglo sie stac ;(
eee mi np ból piersi już dawno przeszedł a jestem w 8t2d, czasami sutki bolą przy myciu i swędzą bardziej piersi, na początku zestresowałam się ale później na wizycie wszystko ok było też mam takie dni że nic mi nie dolega (oprócz jelit) a później atakuje

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
super gratulacje

mamuska napewno wszystko bedzie dobrze.. ja tez czasem panikuje bo jeszcze nie bylam u lekarza ale zawsze musmimy byc dobrej mysli.

jeju nie wytrzymam chyba tego mieszkamy w kawalerce w bloku i sąsiad obok chyba ma nie równo pod sufitem i dziennie rano trzaska drzwiami klatkowymi , to jest taki huk że ja przestraszona na baczność staje nawet jak śpie (godzina 6-7 ) to tak wali tymi drzwiami ..
obawiam się że może to szkodzić mojej fasolce ;( przecież nie wolno nam się przestraszyć przez całą ciąże a ja to mam dziennie nawet po kilka razy najgorzej jest rano kiedy śpię albo wstaję to jest w mieszkaniu cicho i spokojnie a tu nagle taki huk. Nie piszcie mi żebym poszła z nim pogadać bo to nie ma sensu, on dziennie się tam wadzi z żoną i czasem w nocy przez godzinę wali w stół tak że ja nie umiem też spać. NIe wiem co robić.. jak coś się fasolce stanie to chyba złość mnie zaleje i się przejde do niego ale broń boże by mojej fasolce nic się nie działo. Co o tym myślicie kobitki?
hmm moim zdaniem jesteś przewrażliwiona, przecież krzywdy ci nie robi a że straszy cię to inna sprawa - nie przejmuj tak się nim, trzeba trochę wyluzować, melisę pij

Cytat:
Napisane przez Aisog1987 Pokaż wiadomość
Ja dziś robiłam wszystkie niezbędne badania prócz moczu - 291zł
;/ świetnie, ja też dziś 3 badania robiłam i 63 zł a gdzie reszta

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
http://parenting.pl/portal/6-tydzien-ciazy Na tej stronie masz tabelki z wiekiem ciąży, zgadzałoby się z tym co Tasia pisze.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

U mnie podobnie, tzn nie zupełnie wszystko przeszło ale zmniejszyło nasilenie, że w porównaniu z tym co wcześniej to pikuś. Też mam mieszane uczucia, ale tak myślę że może już tak gwałtownie hormony nie rosną i dlatego lepiej, że gdyby coś było nie tak to zaczęłabym plamić a tu nic poza rosnacym brzuchem się nie dzieje. Sama nie wiem a do usg jeszcze 5 dni czyli tzn wieczność
dziwne są te wymiary, dzidziuś w 6t5d u mnie miał 8,3mm, w dalszych tygodniach to wgl kosmos już jest, na innych stronach podają zupełnie inne wymiary niż tu

Cytat:
Dziewczyny cieszcie się że Wam objawy ciąży znikają. Mi się pogłębiają. Wczoraj np 2 razy wymiotowałam. Dziś rano też.

Mam do Was pytanie - śpicie na brzuchu póki jest płaski. Bo ja strasznie lubię zasypiać na brzuchu a się tak trochę obawiam. I męczę się zasypiając na boku lub plecach.

Dziś robię imprezę w domu. Ale ze względu na moje wymioty i mdłości nie zrobiłam nic, tylko wszystko kupiłam tzn. tort, ciasto, dania na ciepło zamówię wieczorem i mi przywiozą. Zostaną tylko kanapki ale tym już się mąż zajmie. To chyba jedyny plus tych mdłości.
nie śpicie na brzuchu bo ciąża jest wysokiego ryzyka, tęsknie za tym trochę ;/ mi znowu nasiliły się mdłości

Cytat:
Napisane przez minions Pokaż wiadomość
Tasia dzięki za wsparcie krwiak się zmniejszył o połowę, także jeszcze trochę odpoczywanka i w będzie wszystko dobrze!! 22 stycznia idę na usg prenatalne
super!

toxo mam wyniki ujemne,
TSH 0,553
przynajmniej tarczycę mam ok, bo cała reszta jest do bani ;p

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 20:34   #820
Aisog1987
Rozeznanie

Cytat:
Heloo

Nie wiedziałam, czy dołaczyc do Was czy do Wrześniówek - bo znając moje szczęście to znów urodzę po terminie i będzie wrzesień, ale ostatecznie doszłam do wniosku, że dołacze do was z miła chęcia

Jestem mamą 2 letniego Igorka ( ur. wrzesień 2011 ). teraz mam termin na 23 sierpień i nazywam się Aga lat 30

Witaj Igorek - śliczne imię - damy tak na imię synkowi lub Iga jeśli będzie dziewczynka zobaczymy

Cytat:
Gratulacje

[QUOTE=ewelajna25;44412683]
Cytat:
mysia ja odkąd dowiedziałam się że jestem w ciąży nie śpie na brzuchu a też kocham spać na nim, nawet jak coś mnie bolało to zaraz kładłam się na brzuch i przestawało.
Ale niestety , musiałam podjąć decyzję by JUZ zrezygnować ze spania z niego by się przyzwyczaić spać na boku lub na plecach. Możesz mi nie wierzyć ale ale czasem jak już nie umiem wytrzymać że znów nie mogę się położyć na brzuszku to normalnie siadam i dalej śpie ;P mój men się ze mnie śmieje (oczywiście żartobliwie) ale wie że mam taką manie myślenia że już leżąc na brzuszku mogę maleństwu zrobić krzywdę jak urodzę dzidzie to tylko na brzuchu będę spać :P no co będzie trza nadrobić stracony czas hehe

Tasiaa nie raz myślałam właśnie o jakieś straży miejskiej i chyba tak zrobie jak ponownie przesadzi w nocy tym stukaniem albo kłótnią.. A co do trzaskania to musiałabym udowodnić że to ten sąsiad to robi a nie inny [/

No, z tym spaniem na brzuchu zaraz PO ciazy moze byc roznie, bo razz e biust sie powiekszy a dwa ze lakta ja rozpocznie, nawal pokarmu etc

A spicie juz dziewczyny na lewym boku, bo ponoc tak nalezy sie do snu ukladac?

Wysle zaraz Tz po ta isle do apteki, bo gardlo zaczyna mnie bolec. W aptece spytalam wtedy o tantum verde, ale uslyszalam, ze nie, to juz nie wiem, czy mozna zazywac?

Pobolewa mnie podbrzusze, jak np wstaje czasem z lozka przy podnoszeniu sie albo przy wydmuchiwaniu nosa, a wydmuchuje z wiadomych przyczyn czesto...jutro z rana pojde robic badania, ale co do morfologii to moj lekarz twierdzi, ze nie trzeba na czczo, bo to nie ma wplywu na wyniki. Na pewno z to na tarczyce, trzeba byc z pustym brzuchem, wiec i tak musze isc przed sniadaniem

A macie juz dziewczyny wybrane wstepnie imiona dla dzieciaczkow? My mamy, ale ani mojej mamie ani tesciowej nasz wybor sie nie podoba, tesciowa nawet stwierdzila, ze imie jakie wybralismy dla chlopca jest niemodne, ale coz, ona sie "nie wtraca"
Jaki wybraliście - pochwal się
My tak dokładnie nie myśleliśmy - bo na to będzie czas jeszcze ale Iga i Igor bardzo nam się podobają.
Na brzuchu nigdy nie spałam więc śpie na bokach

Cytat:
Nie wiem jakie jest twoje odczucie - czy sie cieszysz czy nie z bliźniaków, ale ja nie wyobrażam sobie zebym miała bliźniaki - zawsze mnie denerwowali ludzie tak samo ubrani w szkole czy na ulicy - nie wiem skąd mi się to wzięło.
Ale Tobie jeszcze raz gratuluję, bo to Wasze dzieci wiec na pewno jesteś wniebowzięta
Stary 2014-01-03, 20:53   #821
neti_2
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
No to ja Cię witam podwójnie Też na pierwszym usg zobaczyłam dwa zarodki, czekam na kolejne usg i chyba dopiero wtedy uwierze. Napiszesz coś więcej? Jak bardz bliźniaki-jedn0 dwujajowe/kosmówkowe? Pierwsza ciąża czy masz już jakiś dorobek? Na co chorujesz (jeśli mogę oczywiście)? Też masz taaaki brzuch? U mnie tak 4mc jak nic

Się pochwaliłam rano jak to mi przeszło i cały dzień zdycham. Wniosek jeden, mi poprostu pomagało tłuste świąteczne obżarstwo jak tylko spróbowałam się żywić jak człowiek to znów ta sama nędza...blee...
Witaj kamilast
Cieszę się że jest jeszcze jedna dwójeczka
Moje fasolki są dwuowodniowe dwukosmowkowe. Natomiast jesli chodzi o chorobe to przed dwoma laty zachorowalam na tocznia, obecnie w remisji i dlugi czas bralam sterydy w zwiazku z chorobą co zniszczyło mi kosci.
Co do brzucha to zaczyna się ujawniać... już nie mogę się doczekac aż zaczną wierzgac w brzuszku.
A jak się mają twoje fasolki?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 21:02   #822
angelika__2014
Raczkowanie

Cytat:
Heloo

Witaj Gratulacje
Twój termin przypada dokładnie w dniu urodzin moich sióstr bliźniaczek.Taka ciekawostka nie wiem czy się orientujesz ale ta data 23 sierpień jest przełomem znaków lwa i panny tak też jest w przypadku moich siostrzyczek jedna ma charakterek lwa druga to istna panna.

Cytat:
Witam i gratulacje GRATULACJE PODWÓJNE To Twoja pierwsza ciąża?

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Pobolewa mnie podbrzusze, jak np wstaje czasem z lozka przy podnoszeniu sie albo przy wydmuchiwaniu nosa, a wydmuchuje z wiadomych przyczyn czesto.

A macie juz dziewczyny wybrane wstepnie imiona dla dzieciaczkow? My mamy, ale ani mojej mamie ani tesciowej nasz wybor sie nie podoba, tesciowa nawet stwierdzila, ze imie jakie wybralismy dla chlopca jest niemodne, ale coz, ona sie "nie wtraca"
Dzisiaj dostałam od Tż poduszkę ciążową i mam nadzieję, że w końcu będę mogła tak ułożyć się do snu, że prześpię całą noc!!!!! od kilku dobrych tygodni dręczy mnie bezsenność. W ulubionej pozycji na plecach z rękoma nie moge zasnąć bo bardzo ciągnie mnie brzuch (dziwne, że już teraz) z kolei na boku czegoś mi brakuje więc "wsadzałam" połowę kołdry między nogi jakoś mi lepiej było aleee oczywiście Tż wtedy CO JA WYPRAWIAM W NOCY BO BUDZI SIE W NOCY CAŁY ODKRYTY . Coś tam od kolegów albo w pracy musiał usłyszeć o tej poduszce bo szczęśliwy oznajmił, że zarówno Ja jak i On spokojnie dziś noc prześpimy
Spanie na lewym boku? Nie słyszałam. No ale Ja jestem ZIELONA bo to moja pierwsza ciąża.

Tak to jest z teściami i rodzicami .... Jak my powiedzieliśmy nasze propozycje(po tym jak na nas naskoczyli z pytaniami co bym wlała mieć a jak na imię blaaa) to spotkaliśmy się z takim oburzeniem i skrzywieniem czoła, że postanowiłam nie przyznać im się do końca czy będzie FASOLEK CZY FASOLKA i imiona też dla całej rodzinki będą jedną wielką niewiadomą.

A tak między Nami Sierpniówkami to mam taką wizję, że jeżeli urodzi się dziewczynka to będzie Kornelia albo Ewa. Jeżeli synuś to Marcel (typ tż) a mnie się tak bardzo podoba Maurycy (ale pierwsze skojarzenie rodzinki było oczywiście ICH TROJE ..."- Maurycy co Ty tutaj robisz o siódmej rano... - Czeeeść piosenkę ci napisałem" )

"...pukasz
i wtedy splecione cztery dłonie biegną ci na spotkanie.
Rodzice debiutanci niezgrabnie drepczemy na progu"

Edytowane przez angelika__2014
Czas edycji: 2014-01-03 o 21:13
angelika__2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:08   #823
neti_2
Przyczajenie

Cytat:
Nie wiem jakie jest twoje odczucie - czy sie cieszysz czy nie z bliźniaków, ale ja nie wyobrażam sobie zebym miała bliźniaki - zawsze mnie denerwowali ludzie tak samo ubrani w szkole czy na ulicy - nie wiem skąd mi się to wzięło.
Ale Tobie jeszcze raz gratuluję, bo to Wasze dzieci wiec na pewno jesteś wniebowzięta
Cieszę się bardzo i osobiście nie jestem za jednakowymi ubrankami itp. Chcialabym zeby czuli ze sobą tą szczególną więź jaką mają bliźniaki ale by byli również indywidualistami. Kazde dziecko ma inne talenty inny charakter i chcialabym by rozwijały się zgodnie z nimi.
Stary 2014-01-03, 21:24   #824
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tak, korzystam, póki mogę W ciąży nie da się spać na brzuchu, a na plecach nie można - pozostaje tylko spanie na boku i najlepiej na lewym ... Dziewczyny -POLECAM taką długą poduszkę do spania na boku (albo takiego rogala)! Bardzo wygodnie się tak leży z dużym brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez minions Pokaż wiadomość
Tasia dzięki za wsparcie krwiak się zmniejszył o połowę, także jeszcze trochę odpoczywanka i w będzie wszystko dobrze!! 22 stycznia idę na usg prenatalne
Super! I nadal

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Po pierwszym porodzie marzyłam o spaniu na brzuchu ale przez biust musiałam poczekać. Tak mi się powiększył po porodzie, że było mi niewygodnie.!
Oj tak...!
Ja do tego po CC, też na brzuchu nie mogłam przez dłuższy czas

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Cytat:
Heloo

Cześć

Cytat:
Wspaniale, dwójeczka! Witaj

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość

Wysle zaraz Tz po ta isle do apteki, bo gardlo zaczyna mnie bolec. W aptece spytalam wtedy o tantum verde, ale uslyszalam, ze nie, to juz nie wiem, czy mozna zazywac?

Pobolewa mnie podbrzusze, jak np wstaje czasem z lozka przy podnoszeniu sie albo przy wydmuchiwaniu nosa, a wydmuchuje z wiadomych przyczyn czesto...jutro z rana pojde robic badania, ale co do morfologii to moj lekarz twierdzi, ze nie trzeba na czczo, bo to nie ma wplywu na wyniki. Na pewno z to na tarczyce, trzeba byc z pustym brzuchem, wiec i tak musze isc przed sniadaniem

1. Jeszcze nie na boku, na razie to nie ma znaczenia
2. Tantum Verde można
3. Mój lekarz twierdzi, że morfo tylko na czczo, w przychodni też zawsze mnie pytają, czy coś jadłam...
4. My mamy już dawno wybrane (tak, jak mieliśmy dla Krzysia ), ale powiem dopiero, jak poznamy płeć

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość
dziwne są te wymiary, dzidziuś w 6t5d u mnie miał 8,3mm, w dalszych tygodniach to wgl kosmos już jest, na innych stronach podają zupełnie inne wymiary niż tu

toxo mam wyniki ujemne,
TSH 0,553
przynajmniej tarczycę mam ok, bo cała reszta jest do bani ;p
Bo to są wymiary pęcherzyka
A co z badaniami nie tak..?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Cytat:
A tak między Nami Sierpniówkami to mam taką wizję, że jeżeli urodzi się dziewczynka to będzie Kornelia albo Ewa. Jeżeli synuś to Marcel (typ tż) a mnie się tak bardzo podoba Maurycy (ale pierwsze skojarzenie rodzinki było oczywiście ICH TROJE ..."- Maurycy co Ty tutaj robisz o siódmej rano... - Czeeeść piosenkę ci napisałem" )
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 21:35   #825
mamuska11
Rozeznanie

cieszę sie ze wam tez mijają powoli objawy bo juz sie wystraszyłam ze coś jest nie tak....to było straszne jak rano wstałam a piersi o wiele mniejsze zero wrażliwości na dotyk zero humorów i zmiennych nastrojów aż dziwnie sie poczułam a jeszcze wpisując w Google ze piersi w ciazy przestały bolec znalazłam tylko same informacje o obumarlej ciazy myślałam ze zawału dostanę czytając to wszystko Na szczęście juz sie uspokoilam czytając wasze posty Na przeziębienie i jakiekolwiek inne choróbska w tym wirusy najlepsze jest gorące mleko z duża ilością czosnku i miodu naturalnego mi osobiście wszystko mija po jednej dobie takiej kuracji Co do wielkości fasolki to moja miała 12.3mm w 7t4d według usg według OM to był 8t0d..... A co do spania na brzuchu to ja inaczej nie zasnę nawet w poprzedniej ciazy w ostatnich tygodniach spałam na boku ale przechylona w stronę brzucha i nogę kładłam sobie wysoko na zwinietej w wałek kołdrze pamietam ze cieżko było nie mogłam sie wogole ułożyć a mała tak kopala jak za bardzo w stronę brzucha sie przechylalam
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-03, 21:49   #826
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Heloo

Hej Agnes!

Cytat:
Witaj! Podwójne gratulacje

[QUOTE=ewelajna25;44412683]
Cytat:

Ja staram się spać na lewym ale wychodzi mi na zmianę z prawym. Unikam już leżenia na plecach.

Brałam tantuum verde w poprzedniej ciąży

Mnie czasem zabolą pachwiny jak szybko wstanę. Co do morfologii to zawsze słyszałam, że muszę być na czczo. Jutro właśnie idę i przeżywam, bo jak szybko po wstaniu czegoś nie zjem to mam mdłości.

Imię mamy dla dziewczynki jeszcze z czasów pierwszej ciąży a dla chłopca nie. Czekamy na płeć i wtedy będziemy się zastanawiać/

Cytat:
Witaj Igorek - śliczne imię - damy tak na imię
synkowi lub Iga jeśli będzie dziewczynka zobaczymy
Iga jest na mojej liście imion ale Tż się nie podoba.

Cytat:
Dzisiaj dostałam od Tż poduszkę ciążową i mam nadzieję, że w końcu będę mogła tak ułożyć się do snu, że prześpię całą noc!!!!! od kilku dobrych tygodni dręczy mnie bezsenność. W ulubionej pozycji na plecach z rękoma nie moge zasnąć bo bardzo ciągnie mnie brzuch (dziwne, że już teraz) z kolei na boku czegoś mi brakuje więc "wsadzałam" połowę kołdry między nogi jakoś mi lepiej było aleee oczywiście Tż wtedy CO JA WYPRAWIAM W NOCY BO BUDZI SIE W NOCY CAŁY ODKRYTY . Coś tam od kolegów albo w pracy musiał usłyszeć o tej poduszce bo szczęśliwy oznajmił, że zarówno Ja jak i On spokojnie dziś noc prześpimy
Spanie na lewym boku? Nie słyszałam. No ale Ja jestem ZIELONA bo to moja pierwsza ciąża.

Tak to jest z teściami i rodzicami .... Jak my powiedzieliśmy nasze propozycje(po tym jak na nas naskoczyli z pytaniami co bym wlała mieć a jak na imię blaaa) to spotkaliśmy się z takim oburzeniem i skrzywieniem czoła, że postanowiłam nie przyznać im się do końca czy będzie FASOLEK CZY FASOLKA i imiona też dla całej rodzinki będą jedną wielką niewiadomą.

Rogal (poducha) jest genialna. Muszę swoją wyciągnąć z piwnicy
Nie przejmuj się opinią rodziny. To Wam ma się podobać.

Skojarzenie z imieniem Maurycy boskie

Cytat:
Cieszę się bardzo i osobiście nie jestem za jednakowymi ubrankami itp. Chcialabym zeby czuli ze sobą tą szczególną więź jaką mają bliźniaki ale by byli również indywidualistami. Kazde dziecko ma inne talenty inny charakter i chcialabym by rozwijały się zgodnie z nimi.

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Oj tak, korzystam, póki mogę W ciąży nie da się spać na brzuchu, a na plecach nie można - pozostaje tylko spanie na boku i najlepiej na lewym ... Dziewczyny -POLECAM taką długą poduszkę do spania na boku (albo takiego rogala)! Bardzo wygodnie się tak leży z dużym brzuszkiem
Ten rogal później przydaje się też podczas karmienia więc warto zainwestować
Stary 2014-01-03, 21:58   #827
Tasia34
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
A co do spania na brzuchu to ja inaczej nie zasnę nawet w poprzedniej ciazy w ostatnich tygodniach spałam na boku ale przechylona w stronę brzucha i nogę kładłam sobie wysoko na zwinietej w wałek kołdrze pamietam ze cieżko było nie mogłam sie wogole ułożyć a mała tak kopala jak za bardzo w stronę brzucha sie przechylalam
No właśnie Albo taka poducha czy rogal, o których pisałam I tak, jak twin-maid pisała, potem do karmienia się przyda
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 22:32   #828
czadag1075
Przyczajenie

I ja się witam w Nowym Roku - życzę wszystkim przyszłym mamusiom duuużo zdrowia, cierpliwości w oczekiwaniu na kolejne wizyty i aby nasze Fasolki rozwijały się prawidłowo

Jakoś ostatnio nie mam natchnienia za bardzo się udzielać, chyba zaczynam schizować - wizytę mam dopiero 10-go i jak już kiedyś pisałam stresuję się, tym bardziej, że nie mam żadnych objawów, kompletnie nic w pierwszej ciąży cyce mnie tak bolały, że nawet nie mogłam ich dotknąć,a teraz nic - zero drażliwości, bólu..., żadnych mdłości, zachcianek, odechcianek...
Przez to wszystko wkręcam sobie jakąś śrubę i coraz częściej zastanawiam się co będzie jak się okaże, że jest pusty zarodek
czadag1075 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-03, 23:37   #829
M_aria
Rozeznanie

czadag1075
Zupełnie bez sensu się schizujesz bo przy ciąży bezzarodkowej występują takie objawy jak przy normalnej ciąży włącznie z powiększającą się macicą, wymiotami i prawidłowym wzrostem beta hcg. Wiele dziewczyn z wątku nie ma objawów i naprawdę nie warto się denerwować, co ma być i tak będzie a my nie mamy na to większego wpływu.
M_aria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 06:52   #830
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Heloo

Hej Agnes witamy

neti gratulacje też tak chce ;P

ewelajna też coś właśnie słyszałam że na lewym boku najlepiej spać
Imiona już też mamy nawet po dwa hehe pochwal się jakie wybraliście Mojej mamie też się nie podobają ale to przecież nasza decyzja jak nasze dzieci będą się nazywać i jak będziemy je wychowywać.

Dziś wybieram się do szkoły ale nie na wszystkie zajęcia bo strasznie zmęczona później wracam.Więc zamiast do 18 siedzieć będę do 14 ;D a jutro egz z angielskiego i zacznie się stres mam nadzieję że nie zaszkodzi fasoleczce.

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:51   #831
kamilast
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alonka00 Pokaż wiadomość

;/ świetnie, ja też dziś 3 badania robiłam i 63 zł a gdzie reszta

myślę że cena zależy od tego co kto rozumie przez podstawowe badania, Ty miałaś 3, niektóre z nas dostają od razu przeciwciała na kilka chorób, hiv, grupę krwi i wtedy kwota rośnie, Tobie pewnie gin rozkłada to w czasie
A z wymiarami to już nie kumam zupełnie. Wiem że był na to jakiś wzór i że w tych pierwszych tygodniach to są stałe wartości ale rzeczywiście w necie można różne znaleźć.

Cytat:
jakie odczucia? a powiedz mi jaki jest wybór? możnaby się nie cieszyć ale sama powiedz co to zmienia. ciesze się jak każda matka martwie się tylko o to żeby nie urodzić w 30tyg dzieci ważących 700g ze wszystkimi tego konsekwencjami. do wniebowzięcia daleko, moje motto życiowe ostatnio The worst is yet to come

Cytat:
Witaj kamilast
Cieszę się że jest jeszcze jedna dwójeczka
Moje fasolki są dwuowodniowe dwukosmowkowe. Natomiast jesli chodzi o chorobe to przed dwoma laty zachorowalam na tocznia, obecnie w remisji i dlugi czas bralam sterydy w zwiazku z chorobą co zniszczyło mi kosci.
Co do brzucha to zaczyna się ujawniać... już nie mogę się doczekac aż zaczną wierzgac w brzuszku.
A jak się mają twoje fasolki?
U mnie też każdy w "swoim domku"(cytat z gin). Co u nich nie wiem, odliczam do następnego usg które w środe, mam nadzieje że już nie fasolki tylko 4 ręce 4 nogi
Choroby wpółczuję szczerze, dzielna babka z Ciebie pewnie. W ciąży choroba powinna Ci dać raczej spokój prawda? czy będzie miała jakiś wpływ na dzieci?

Edytowane przez kamilast
Czas edycji: 2014-01-04 o 07:58
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 07:57   #832
izka-1987
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluje

Co do spania na brzuchu to ja jeszcze śpię, w pierwszej ciąży przestawiłam się na spanie na lewym boku dopiero koło 15 tygodnia jak którejś nocy Anka zaserwowała mi kopa niezadowolenia z tej pozycji Starałam się co prawda już wcześniej spać na boku, ale przez sen i tak się przewracałam na brzuch
A co do spania na lewym boku też słyszałam, że to najlepsza pozycja zwłaszcza później bo się najmniej uciska jakieś żyły

Potwierdzam mam taką długą poduchę i ją kocham- w ciąży super się sprawdziła

Imiona mamy wstępnie wybrane, dla chłopca od poprzedniej ciąży, a dla dziewczynki kiedyś tam sobie wybraliśmy ale nie wiem czy nie zmienimy, bo bardzo dużo dziewczynek ma tak na imię.

Ja morfologie nie robię na czczo bo nie jestem w stanie, zanim Mała mi wstanie i się ubierzemy to jest 9, ja wstaję o 6 więc bym nie wytrzymała, bo jak nie zjem czegoś jak wstanę to wymiotuję. Wiem, że glukoza musi być na czczo a o morfologii słyszałam różne opinie.

Mi objawy też powoli ustępują, piersi to w ogóle mnie prawie nie bolą, wymioty są ale w mniejszej ilości, została nadwrażliwość na zapachy.
Stary 2014-01-04, 08:54   #833
AgnesD
Rozeznanie

Ciezko cytowac na telefonie, wiec sie nie gniewajcie - a lapka zajmuje moj maly - nie ma to jak chwila spokoju

Dzieki za mile przyjecie

twin-maid witaj, tez sie zalapalam na sierpien

angelika-2014 wlasnie cos mi sie kojarzylo z ta data masz siostry blizniaczki -super .
Co do daty porodu to jakos sie nie nastawiam, ze bedzie chociaz w przybilzeniu paru dni bo jesli wybiore cesarke to bedzie wczesniej, a jak sn to znajac zycie sie sporo przeterminuje igora urodzilam w 42 tyg

Co do imion to sie zastanawiamy, a z pierszej ciazy zostalo nam imie dla dziewxzynki Nadia - ale nie wiem na 100% jeszcze dla chlopaka niemamy.
A I pamietam, ze jak moilismy ze Igor bedzie to tez malo komu sie podobalo ale ja jestem tego zdania ze wazne ze nam sie podobalo I juz I wy tez sie tego trzymsjcie I nigdy sie kazdemu nie dopasuje
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:55   #834
twin--maid
Zakorzenienie

Strasznie się nie wyspałam. Poszłam późno spać a synek w nocy urządzał sobie wędrówki do nas. od 6:30 nie chciał już spać a ja musiałam głodna czekać, bo laboratorium od 8 w soboty :/ krew pobrana (morfologia z rozmazem, mocz, glukoza, TSH, WR-VDRL, HBs antygen, P-ciała anty-HCV, P-ciała anty HIV 1/2) a ja uboższa o 140zł. Dobrze, że toksoplazmozę robiłam wcześniej, bo byłoby 210zł.

Miłej soboty!
Stary 2014-01-04, 08:56   #835
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

No poducha do spania swietna sprawa, ja swoja wyjelam jeszcze zanim dowiedzialam sie o ciazy, bo generalnie lubie na niej czasem spac i nawet Tz nieraz sie do poduchy przytuli. Ale do karmienia to juz bylo srednio, musialam dokupic specjalnego rogala.

Imiona dla dzidzi wybralismy juz po 1 dziecku, a wiec sporo przed ciaza, bo sa to imiona ktore nam sie generalnie podobaja, chcielibysmy aby nasze dziecko nosilo takie imie, ale wiadomo, moze ulec to zmianie. Nie nazywam jednak jeszcze fasolki w brzuszku, po prostu mamy upatrzone imiona i na razie tyle.
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 08:57   #836
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
twin-maid witaj, tez sie zalapalam na sierpien
Ja też się załapałam, bo powinnam być wg @ lipcowa
Stary 2014-01-04, 09:06   #837
AgnesD
Rozeznanie

aisog1987 imie sliczne tez tak uwazam
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2014-01-04, 10:30   #838
edyta3005
Przyczajenie

Witajcie chcialabym dolaczyc, mam termin na 3.08
edyta3005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-04, 11:42   #839
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez edyta3005 Pokaż wiadomość
Witajcie chcialabym dolaczyc, mam termin na 3.08
Witaj

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ----------

Cytat:
Ja wg @ powinnam miec termin na 9.08 s mam na 23 to sie nam poprzestawialo ladnie

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Ja wg @ powinnam miec termin na 9.08 s mam na 23 to sie nam poprzestawialo ladnie
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

Stary 2014-01-04, 12:40   #840
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluję mnogiej ciąży. Sama mam brata bliźniaka .

Dzień rozpoczęłam od

Miłego długiego weekendu Wam życzę.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości