|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#811 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ![]() Seksta brzusio jest piękny ![]() Paulka ![]() Aldrin uwazaj na siebie ![]() Lucynka ![]() Justiwi do bulionu warzywnego dodajemy brokuly, kilk minut podgotujemy, blendujemy i dodajemy smietane...i juz nie gotujemy wiecej.... Monika83 super waga chłopców ![]() Ramona ![]() takie rzeczy i jeszcze kobieta w ciazy, dobrze, ze tesc sie trzyma, ze nic sie nie stalo, ze nikt w szpitalu nie lezy no i dbaj o siebie...nie stresuj sie Co do Carmeny ja nie pamietam jej,nawet nie wiem ktory tc, co sie stalo.... ale jak przeczytalam ten post.... serce mi zadrzalo.... co za tragedia.... nie wyobrazam sobie bolu i cierpienia jakie dotknelo mloda mame i jej rodzine... bardzo bym chciala, zeby to nie byla prawda, ze ta mala dzidzia jest zdrowa.... to niepojete, ze w brzuszku maluszki sa zdrowe i ze przy porodzie, moze zdarzyc sie taka tragedia ![]() na 2 ostatnich zdjęciach są ciuszki dla mojej chrzesnicy i jej siostrzyczki... sukieneczki kupiłam dwie w roznych rozmiarach, zeby mogly czaem jednakowo sie ubrac ![]() a tak to kupila bodziaki, spiochy, dresiki i leginsy, welurowy komplecik, skarpeteczki, 4 sukienki, ktore wybral tZ... jeszcze mam sukienko body, takie ladniejsze, z blyszczaca tkanina, ale od spodu bawelna, zeby do tych baletek swiecacyh pasowalo ( to tak odswietnie, na przywitanie malej i rodzinki jak juz bedziemy ogarniete po porodzie) i opaske na glowke z kwiatuszkiem ale zapomnialam zrobic fotki Edytowane przez Karlain Czas edycji: 2014-04-17 o 20:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#812 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowki przynosic zaraz beda nowine radosna, a czerwcowkom niech brzuchy jeszcz
Cytat:
![]() ja wrocilam ze szkoly rodzenia, dziś było o baby blues ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
MAMAKTOSIA nie czyscimy sie! Brzuch mam wyjatkowo twardy dzis. Tak jakby Franek.mocno napieral na brzuch! Taki dyskomfort czuje przez ta twardosc.
A poza tym Franek grzecznie czeka na powrot taty ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#814 | |||||
Zakorzenienie
|
Hello Mamuśki
![]() Witam sie w 36 tyg Cytat:
ta pierwsza jak piękna, i jeszze getry do tego ![]() Cytat:
![]() ![]() ja mam wizytye w środe po świętach i też mi już wypisze skierowanei do szpitala,,,, Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
---------------------------------------------------------------------------------- U nas w porządku, pomimo tego ze w nocy męczy mnie zgaga.... ale zaopatrzyłam się w Rennie i migdały i zobaczymy jak dzisiaj bedzie. ale wczoraj to masakra była,,,, Gratulacje za wszytskie rozpoczęte tygodnie, oby dzieciaczki jak najdłużej " u nas siedziały " i nie chciały wcześnie wychodzić na świat !!! Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-04-17 o 20:15 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Zakorzenienie
|
hej. jestem juz po ostatnich zajeciach na sr
i pytanie : połozna twierdzi żeby nie odbijać dziecka po jedzeniu w naturze sie tego nie robi i czy nam tez było miło, gdyby nami machano po jedzeniu i poklepywano no u mnie w domu to była podstawa po jedzeniu dzieci... ktoś się ustosunkuje?
#816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale każdy robi jak uważa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zakorzenienie
|
Asia ja bym nie słuchała, maluszek póki nie siedzi sam nie odbije, nie no nie wyobrażam sobie w ogóle pierwsze słysze taką porade . . .
Justyna ale Rysiu tez dziś wciąż sie napina może taki dzien ![]() A teraz jest baran? Nawet nie wiem co mi sie urodzi, pierwsze jest Rybą zupelnie nietypowa ![]()
#818 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam sie z niegrzeczna! Standardem dla mnie jest trzymanie chwilke bobasa po jedzeniu w pionie zeby sie odbilo. I np u mojego chrzesniaka rowniez trwalo to chwilke.
Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nudzi mi się, mąż w pracy (a jakże!), nic mi się nie chce oglądać ani czytać, więc to chyba pora spania ![]() Do jutra ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
MADZIULA to moze te nasze dzieci maja taki "wypinajacy" dzien
![]() Zdecydowanie wole inne poloznie Franka - ale matka to sobie moze chciec ![]() Wysłane z mojego LG-P700 przy użyciu Tapatalka
#821 |
Zakorzenienie
|
wiecie co...normalnie tak mam czasem namącone w głowie.... wiadomo, że wszystko bedzie weryfikować życie, kazde dziecię jest inne, ale czasem co człowiek albo specjalista, to inna opinia
moje siostry odbijały/odbijają maluchy tż mówi, że żona jego kolegi została wyśmiana przez lekarza pediatre (starszego) za to że karmi piersią jeszcze półroczne dziecko... ![]()
![]() |
#822 | |||
Zadomowienie
|
JJJustynAAA no to niech Franek grzecznie czeka
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
NIe wiem co teraz ale w sobotę był baran. ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- bo to że ktoś jest lekarzem nie oznacza że zna się na wszystkim... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() norma 1h po posiłku jest do 120 ![]() ![]() no właśnie, położna kazała tak leżeć plackiem i sobie poszła i dopiero po pół godz.wróciła, a ja jak próbowałam nieco sobie ulżyć i przekręcić się, to mi pasy zaczęły zjeżdżać ![]() ![]() jeszcze baran ale na dniach będzie byczek ![]()
![]() |
#824 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#825 |
Wtajemniczenie
|
o dziękuje Ci bardzo
![]() czyli 116 to tak już na granicach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Jak jeszcze nie kupiłyście termometru, to chciałam Wam powiedzieć że w SP jest promocja na ten bezkontaktowy MICROLIFE nc100 / normalnie 140, a teraz za 109zł/
![]() Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-04-17 o 21:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny doczytałam na czerwcówkach, że Aldrin pojechała do szpitala ze skurczami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#829 | |
Zadomowienie
|
phdwao - u mnie na Sr powiedzieli, ze tatuś też może mieć depresję poporodowa.. I od tamtego czasu mój mi to przypomina non stop
![]() asiulka - dziękuję i gratuluję 36 tc ![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#830 |
Wtajemniczenie
|
Asiulka no Aldrin dziś była w szpitalu i na ktg wychodziły jej skurcze, których nie czuła..lekarz powiedział że w razie W podadzą sterydy na płucka i może rodzić..
|
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny za komplementy odnośnie brzuszka
![]() Widzialam ciusKi dziewczęce cudne! A poza tym wiedziałam że tak będzie- odkąd tz pracuje po 10h to w ogóle jakby nie istnial- wróci, poremontuje, kapiel i o 20-21 już chrapie... ja nie wiwm czy ciąża to czas kiedy kobieta już w oczach mężczyzny nie jest kobietą a inkubatorem a wspólne spędzanie czasu wieczorem ogranicza się do oglądania tv jak para emerytów? Dola mam bo on obok śpi jak kamień a ja leżę i rozmyslam. Coś czytałam o Aldrin właśnie z tymi skurczami ale ze wróciła do domu i ma nakaz leżenia + no-spa i magnez?? |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Kompletnie nie mam czasu, żeby Was nadrobić. Cały czas jest coś do zrobienia przed świętami, a wieczorami tak mnie nogi bolą, że nie wiem co mam ze sobą zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Raczkowanie
|
trzymam kciuki za Maje
![]() musi być dobrze !!! Carmena miała termin bardzo blisko mnie, ciekawe co się stało, że wystąpiło niedotlenienie ![]()
#835 |
Wtajemniczenie
|
tak napisała po południu, a tą wiadomość o tym , że pojechała do szpitala odczytałam chwilę przed godziną 22.. na wątku czerwcowym
|
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() własnie dostałam reprymendę , że nie pobiegłam od razu do warsztatu do teścia, tylko po komórkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
no ta.. może jeszcze miałaś brzuchem osłonić teścia ![]() nie przejmuj się ![]()
![]() |
#838 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() niestety zbyt duzo dzieci nadal umiera przy porodach albo mają powikłania po niedotlenieniu... oby wszystko wróciło do normy...choć nie mam pojęcia co się stało ja byłam u lekarza dzisiaj, pytał czy cos się dzieje...jedynie mam podraznienie po tej luteinie bo biore dwa razy dziennie, więc wypisał mi dopochwowe tabletki i żel powiedział, że minęłam najgorszy okres (jesli chodzi o rozwój dzidziusia) ale powinnam wytrzymac jeszcze 2 tygodnie a najlepiej 4...więc dziwię się, że lekarze Aldrin mówią, że jak podadzą sterydy to może rodzić...ja termin miałam wstepnie na 4 czerwca...choć mi dzis powiedział, że to 9 czerwca wg niego...ale w mojej sytuacji i przy skurczach to nie ma co określać kiedy tylko jak najdłużej wytrzymać ojeja jakie słodkie sukienusie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Raczkowanie
|
Odnośnie odbijania nam na SR mówili, że pionizować jak je z butli i ulewa, jak je z cyca to nie ma potrzeby odbijania. I bądź tu człowieku mądry.
Jeszcze mi się przypomniało, jeśli ktoś jeszcze szuka proszku Lovela to w rossmannie jest 1,8 kg za 13,99zł. Dobra cena. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#840 |
Wtajemniczenie
|
Karlain to, że macie z Aldrin podobne terminy porodu wcale nie oznacza, że wasze ciąże są podobne. Jedna urodzi w 6 czy 7 miesiącu i dzieciaczek choć w inkubatorze to daje radę, a inna w 9 może jeszcze mieć problemy. Zobacz jak u nas na wątku dzieciaczki "skaczą" rozwojowo, jak np. Hania u Kasian; 2 czy 3 wizyty z rzędu mała za wolno rosła, a teraz wystrzeliła jak z procy. Ja nie wiem, czy Aldrin miała jakieś ciążowe przejścia/problemy czy nie.
Szczęście w nieszczęściu, że była dziś w szpitalu oglądać porodówkę i że jednak powiedziała o swoim samopoczuciu (nie chcę myśleć, co by się działo, gdyby dalej była w domu nie czując skurczy). ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:23.