![]() |
#811 |
polaczek cebulaczek
|
Dot.: Panny Młode na emigracji - łączmy się :)
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;53738680]Już nie chodzi o zimno ale ponuro stale teraz sie zrobiło :/
Jakie plany na święta dziewczyny? W Polsce czy na miejscu? ![]() jedziemy do Polski ![]()
![]() |
![]() |
#812 |
Konto usunięte
|
My tez do Polski
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#813 |
Zakorzenienie
|
My zostajemy w UK, ale na same święta jedziemy do mojej Siostry i Szwagra
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
Oj, ale się tu dużo dzieje
![]() Kupiliśmy bilety na luty do Pl: będziemy zamawiać termin w urzędzie (i przymiarka sukni). Kazali nam przyjść z tłumaczem przysięgłym. Też tak miałyście? Nie wierzą, że mój facet wie co robi? :P trochę obawiam się papierów i wszystkiego... Widziałam, że rozmawialiście o podróży poślubnej. Wiele z Was chwali Chorwację. TZ też o Chorwacji marzy. Albo Kreta. Tylko powiem szczerze, że się boję tak w Europie. Tyle teraz tych ataków na turystyczne miejsca, niepokoje związane z uchodźcami itd. Chyba jednak wybierzemy się poza Europę. Może Dominikana? Na Gran Canarii też byliśmy i było ok, ale tylko tyle. Bardzo dużo chodzących sprzedawców, którzy wciskać próbowali wszystko od owoców po zegarki i byli strasznie upierdliwi. Nawet potrafili przyłazić jak siedzieliśmy w knajpie przy obiedzie.... Jeszcze nie wiem kiedy pojedziemy. Teraz mamy bardzo skomplikowaną sytuację z córkami TZ, więc może będą wtedy u nas mieszkać, więc na razie nic zaplanować nie możemy. Co do świąt: spędzamy tutaj na miejscu. I na spokojnie. Bez dwunastu potraw i 48 godzin w kuchni ![]()
![]() |
#815 |
Konto usunięte
|
Muka niestety nie poradzę bo my nie braliśmy ślubu w USC w Pl ale z tego co kojarzę to tłumacz musi być jeśli twój Tż nie mówi po polsku..
U nas jeśli chodzi o podróż poślubna to stanęło na Kanadzie ![]() W Dominikanie tak samo wciskają byliśmy w zeszłym roku i gdzie sie nie poszło zaczepiali w rożnych językach w końcu Tż sie wkurzył i mówił im po polsku 'nie rozumiem' ![]() Ale w sumie sie dziwić taka bieda ludzie z tego żyją. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Zadomowienie
|
nas też pytali skąd jesteśmy, dziwnym trafem jak słyszeli, że z Pl to się na pięcie odwracali :P
Też rozumiem, że biedni ludzi, lepiej tak niż kraść czy napadać, ale jednak jak jadę gdzieś odpocząć to chciałabym święty spokój... Dlatego z chęcią bym wybrała miejsce gdzieś na uboczu trochę, nie w głównym kurorcie (i tak nie jestem zainteresowana jakimiś całonocnymi imprezami). Zresztą ja mam sentyment do zadupi ![]() Ech, sama nie wiem gdzie się wybierzemy.....
![]() |
#817 |
Konto usunięte
|
W takim razie na pewno Kuba wam odpada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Zakorzenienie
|
My w podróży byliśmy na Gran Canarii- u nas było bardzo spokojnie. Ale szczerze o wiele bardziej podobała mi sie Chorwacja i gdybym mogła wybierać ponownie to prędzej tam bym sie udała niz na Kanary
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
My też na Święta lecimy do Polski, bo TŻ się uparł. Co oznacza, że w ciągu pół roku będziemy trzeci raz lecieć do Polski zza oceanu.
![]() Przylatujemy po południu w Wigilię, bo wtedy bilety były najtańsze (duuuża różnica w cenie). Będziemy jak na filmach gonić Święta. ![]()
![]() |
#820 |
Zakorzenienie
|
My zostajemy w Norwegii. Tak na prawda to przeze mnie bo nie mam już urlopu.
My w podróży byliśmy na Fuertaventurze i nikt nie chodził i nie sprzedawał niczego. Tylko słońce, spokój i piękne plaże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale fajnie wam ![]() My planujemy dołączyć do was ( BC lub AB) za ocean w 2017 ![]() Mam pytanko masz PR? Nie wiem czy mogę już składać papiery czy czekać aż wymienię paszport na nowe nazwisko a to potrwa trochę przez ambasadę :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;53759096]U nas jeśli chodzi o podróż poślubna to stanęło na Kanadzie
![]() jednak Kanada ![]() ![]() a co do tych ataków w Europie to też przez chwilę myśleliśmy żeby nie jechać nigdzie za granicę tylko do naszego ukochanego Władysławowa a za granice kiedyś tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() My podróż poślubną spędziliśmy na Fuercie i bardzo polecam. Święta spędzamy tutaj, ale liczę, że w przyszłym roku polecimy do Polski.
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;53763583]Ale fajnie wam
![]() My planujemy dołączyć do was ( BC lub AB) za ocean w 2017 ![]() Mam pytanko masz PR? Nie wiem czy mogę już składać papiery czy czekać aż wymienię paszport na nowe nazwisko a to potrwa trochę przez ambasadę :/[/QUOTE] PR? Nie wiem co to. My planujemy się stąd zwinąć tej wiosny. ![]() ![]()
![]() |
#825 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#826 | |
polaczek cebulaczek
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Zakorzenienie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;53773768]Permanent residence miałam na myśli
![]() To powodzenia ![]() ![]() Dzięki. ![]() Aaaa, to PR nie mamy. Oboje tu jesteśmy na Work Permitach, nie planowaliśmy nigdy zostać na stałe. Wg pierwotnego planu mieliśmy zamieszkać w USA, ale mój TŻ nie dostał wizy, stąd się wzięła Kanada. Ona jest jakby buforem dla Stanów, łatwiej dostać wizę do USA, gdy się mieszka w Kanadzie 1.5 roku. Na wiosnę będziemy próbować się przenieść właśnie do Stanów, dosłownie 230 km na południe od Vancouver. Ale ogólnie raczej nie planujemy na stałe zostawać za oceanem, za daleko od rodziny. Za kilka lat może uda nam się wrócić do Europy. Na co w szczególności ja bardzo liczę, bo niesamowicie tęsknię za rodziną i przyjaciółmi.
![]() |
#828 |
Konto usunięte
|
To trzymam kciuki za plany
![]() ![]() u nas stany nie wchodzą w grę bo żadnego z nas tam nie ciągnie ale pozwiedzać kiedyś czemu nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Zadomowienie
|
Co tam dziewczynki, wracam troszke do swiata zywych
![]()
![]() |
#830 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam miec blisko siebie cala rodzine i mnostwo przyjaciol. Juz ten rok tutaj byl dla mnie bardzo ciezki. Ale jak Twoj TZ sie tutaj urodzil, to mu Kanada jest bliska, to tez zupelnie inaczej. Ja sie powoli przyzwyczajam do bycia wszedzie na chwile, to wrecz uzaleznia.
![]() |
#832 |
Zakorzenienie
|
A propos Kanady, jeśli chcecie zobaczyć, jak się żyje w Vancouver, polecam te filmiki (z przymrużeniem oka
![]() 1. https://www.youtube.com/watch?v=pc-tVZq9a4Y 2. https://www.youtube.com/watch?v=tMTkd8JtWdU
![]() |
#833 |
Konto usunięte
|
Hehe
![]() ![]() Vancouver skreslilismy jednak z powodu pogody - już taka deszczowa mamy tutaj wiec jak już zmieniać to na inna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#834 |
Konto usunięte
|
I ja mogę tu dołączyć ;D
Slub na 11.06.2016 ( sala zaklepana, termin w USC w styczniu bukujemy ). Niestety święta w UK - PRACA... a szkoda bo to pierwsze święta bez rodzinki ![]() ![]() Do Polski lecimy w styczniu ogarnąć jak najwięcej rzeczy się da ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Konto usunięte
|
Witaj tutaj
![]() Plus taki ze ceny biletów na styczeń są malutkie ![]() Śmialiśmy sie z Tż ze zapłaciliśmy tyle za bilety na święta jak byśmy niewiadomo gdzie lecieli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#836 |
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;53851076]Witaj tutaj
![]() Plus taki ze ceny biletów na styczeń są malutkie ![]() Śmialiśmy sie z Tż ze zapłaciliśmy tyle za bilety na święta jak byśmy niewiadomo gdzie lecieli ![]() ![]() To prawda. ![]() Ostatnio widziałam promocje na ryanair 1, 2, 3, 4.12 bilety po 5 funtów. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Konto usunięte
|
![]() ---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Ale tu cisza 😄 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
To ja zrobie troche halasu
![]() W ciagu nastepnych 2-3 lat marzy nam sie zorganizowac wesele w Polsce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#840 |
Raczkowanie
|
To i ja dołączę do hałasu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.