![]() |
#811 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja rozumiem, że co kraj to obyczaj, ale w tym wypadku słowo skąpstwo i sknerstwo to chyba za delikatnie powiedziane ![]() W tej naszej Polsce to jednak ludzie są honorowi ![]()
![]() |
#812 |
Konto usunięte
|
Ja byłam przez jakiś czas w Irlandii Północnej. Wesele nie rozpoczyna się u nas w sobotę i trwa do niedzieli z poprawinami. Tam wesela odbywają się najczęściej w piątek, poza tym na takim weselu nie ma alkaholu a jedynie bar z nim, gdzie wszyscy zaproszeni goście mogą sobie kupić dla siebie. Tam to jest normą, pewnie dla nich nasze polskie wesel są nie do pomyślebia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 | |||
Rozeznanie
|
normalny raczej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Swoją drogą my będziemy mieć jednego irlandczyka na ślubie, za pewne go zdziwią polskie potrawy i zwyczaje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
Hej, dawno nie pisałam. Czy tylko ja nadal wymiotuję? Do tego dochodzą migreny i synek z motorkiem w nogach. Ciężko jest.
Jaki temat aktualnie na tapecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#815 |
Konto usunięte
|
Hej
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Idziemy zaraz na grilla/ognisko - kolega nie jest w stanie się określić
![]() ![]() Przy okazji miałam chwilę konsternacji, bo myślałam, że w ostatnie spodnie się nie zmieszczę i chyba bym poszła w dresiku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jakbym robila cos dla kasy to dodalabym nr konta na zaproszeniu tak jak tu maja w zwyczaju :-D
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-07-20 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#818 | ||
Rozeznanie
|
Czarnula udanej imprezy
![]() Apropo dyskusji o dochodach znalazłam ciekawy artykuł o wyprawce. Okazuje się, że większość rodziców wydaje za dużo na wyprawkę, bez połowy rzeczy można się obyć. Jeśli chciałybyście rzucić okiem podaje link: http://mataja.pl/2015/06/musze-to-mi...ztuje-dziecko/ W ogóle polecam całego bloga, całkiem fajne artykuły pisane w oparciu o dowody naukowe ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]() A co daje się gościom u Was ? Widze, że w Polsce coraz częściej Młodzi stawiają przy talerzykach małe paczuszki z cukierkami, albo ostatnio widziałam takie mini słoiczki z miodem. Do tego w moich stronach standardowo rozdaje się paczki z ciastem na odchodne. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#819 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziwni ci twoi goście. U mnie szwagierka jak wychodziła za Hiszpana to dostali tyle kasy od gości, że im sie zwróciło całe wesele i jeszcze zostało. Prezenty tez rozdawali. Dziwne te zwyczaje. Połowa imprezy to było rozdawanie prezentów i inne zabawy, pokazy... Był temat porodów. Ja planuje jak poprzednio w szpitalu. Zbyt duzo osob dookoła miało sytuacje, że była potrzebna natychmiastowa (a nie za 10 minut) pomoc lekarska. Życzę jednak tym z Was ktore zdecydują sie rodzic w domu spokojnych i bezbolesnych porodów. Ja juz wiem że bez znieczulenia nie dam rady. TZ bedzie ze mna na czas skurczy, ale na akcje wyjdzie. Ja wróciłam po urlopie do pracy. Czasu nie mam na nic. Dlatego tak mało piszę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#820 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. My z TZ wlasnie wrocilismy z krotkiego w sumie nieplanowanego wypadu. Nawet nie bardzo mialam jak pisac ale podczytywalam Was troche
![]() Co to porodow to ja panikara straszna i wole jednak szpital. I miec ta pewnosc ze polozne i lekarz czuwaja nad wszystkim ![]() W miedzyczasie zaczelam II trymestr i odebralam wyniki TSH. Z 3.40 spadlo do 1.48 takze jestem baaardzo szczesliwa :-D Oj z hormonami to ja tez mam "delikatny" poblem. Chodze ciskam sie na wszystko i wszystkich az pozniej mi glupio i mam wyrzuty sumienia... placz tez czesto wystepuje z byle czego. Glupotyy takiej ze nigdy bym nie pomyslala ze z tego mozna problem zrobic. Oby to jak najszybciej minelo ![]()
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-20 o 19:11 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
[1=6963c1fb65109977f9c6bf6 49cbcc3d41e8cdb1e_65c0253 828816;52144135]Hej
![]() ![]() ![]() Ja tez nie wymiotowałam ani razu ![]() Było mi mega niedobrze i słabo przez większość dnia ale jakimś cudem wymiotów uniknęłam ![]() Teraz już wszystko wróciło do normy i bardzo rzadko mnie zemdli |
![]() ![]() |
![]() |
#823 | ||
Zakorzenienie
|
kogielmogiel przeczytałam artykuł, taka prawda jest że wydajemy za dużo, ale jestem więcej niż pewna że każda z nas mimo przeczytania miliona artykułów, rad itd kupi coś co się nie przyda, albo po prostu bo ładne :: tego raczej nie unikniemy
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#824 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://3.bp. blog spot. com/-APaG9ZqgSvk/VHKR2uFNNzI/AAAAAAAADYU/dirLb_ECfuc/s1600/Fotografo-Aljosa-Petric-159.jpg ,recznie wypiekane ciasteczka i podstawke pod kubek z napisem "dziekujemy za przybycie". Mnie najbardziej wkurzylo to ze mielismy prawie 50 osob potwierdzone a ponad 10 sie nie pojawilo,400e w plecy za same talerzyki. Co do prezentow to tak jak mowie-ja nie oczekiwalam nic drogiego,Chociaż np.tesciowa kupila nam pralke i lodowke,tylko zwykly gest symboliczny. Zeby bylo zabawniej,niektorzy goscie wzieli też ze soba kwiaty ktore byly jako stroiki na stolach.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce Edytowane przez baby montana Czas edycji: 2015-07-21 o 01:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-07-20 o 21:24 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#826 |
Zakorzenienie
|
Ups,terqz juz powinna dzialac
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
A ja wczoraj byłam na siłowni. Poćwiczyłam troszkę (bez ciężarów) i pospacerowałam na bieżni. Czuję się 10 kg lżejsza
![]() No i jestem już mniej więcej w połowie 15 tygodnia, czyli licząc do przodu w 16 ![]() Edytowane przez candyyfloss Czas edycji: 2015-07-21 o 06:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#829 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj mam wizytę
![]() ![]() A wcześniej mamy inspekcję (czyt. teściowa) ![]() kogiel haha niezły patent ![]() magdusia gratulacje ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#830 |
Wtajemniczenie
|
Czarnulax, Uaoo, Kasiulenkowo powodzenia na wizytach :thumbup: mocne
![]() ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- A dziekuje slicznie ![]() ---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- No leci ten czas niemilosiernie. Ale ja tam w sumie sie z tego ciesze ![]() U to musisz tesciowa ugoscic. Kawka, ciasto ![]()
Serduszko malutkie ![]() Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-07-21 o 07:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#831 |
Zakorzenienie
|
magdusia powiem lepiej, zrobiliśmy sos boloński własny i dzisiaj mogę zastosować jej tekst, bo pewnie nie będą chcieli jeść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
Jej tekst tzn?
![]()
#833 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, o której wizyta?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zakorzenienie
|
"aleeeż ja nikogo nie pytam czy chce" - zawsze go słyszę jak do niej przychodzę albo że mi do słoika da na drogę jak nie zjem
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Dotka 16sta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Czarnula, dobrze że nie do kieszeni
![]() No to trzymam kciuki, dzisiaj pewnie płeć poznacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hahaha no to bedziesz teraz mogla sie odgryźć ![]() ![]()
![]() |
#837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ciekawa jestem czy poznamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#838 |
Przyczajenie
|
Tak szybko się rozpisujecie tutaj że nie nadążam! Powinnam chyba częściej zaglądać
![]() 17 tydzień stuknął wczoraj, mimo iż płeć dziecka była już znana w 12 tygodniu to wczoraj potwierdził lekarz, że będzie to dziewczynka ![]() ![]() Łożysko pnie się w górę, mimo wizyty w szpitalu, podano mi leki po których wszystko przeszło, ciąża prawidłowa, a mój lekarz uważa że będziemy mieć bardzo ruchliwego malca, bo przez 20 min męczył się by dokładnie zbadać serce - taka wiercipięta ![]() No i co najważniejsze, nabrałam w ostatnim tygodniu apetytu, mdłości już brak (chyba że napcham za dużo do buzi). Pozdrawiam wszystkie przyszłe mamy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Zakorzenienie
|
Czarnula trzymam kciuki za wizytę
![]() Dzisiaj już na pewno płeć poznacie, no chyba że Dzidzia nie będzie chciała się pokazać ![]() Pochwal się od razu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:49.