Ciągle w to wierzymy, że przed menopauzą urodzimy :hahaha: - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-09-01, 07:32   #811
Natuś-77
Zakorzenienie

Dot.: Ciągle w to wierzymy, że przed menopauzą urodzimy :hahaha:

Ahoj

Słuchajcie, co z tym Koenzymem Q10. Która co kupiła?
Ja się napaliłam na tabletki: "Na serce 50+" Walmarku. Podoba mi się cena i skład. Co wy na to?

Skład: Koenzym Q10 60 mg -- Witamina B1 1,8 mg 164 Witamina B2 2 mg 143 Witamina B3 7 mg 44 Witamina B5 4,6 mg 77 Witamina B6 2,2 mg 157 Witamina C 30 mg 37,5
Stary 2015-09-01, 07:44   #812
zielinka_87
Zakorzenienie

Natka fajny sklad.

A z q10 ja mialam do tej pory zwykły a teraz zamowilam ten co sie lepiej wchlania i podobno ten dziala na komorki jajowe a nie ten zwykly. Chodzi konkretnie o ubichinol bo zwykly q10 to ubichinon.

Do poczytania dla relaksu w zwiazku ze staraczkowym tematem

http://zudit.pl/index.php/2015/08/27...nej/#more-4909

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:02   #813
Natuś-77
Zakorzenienie

Zielinka, no właśnie w preparacie tej firmy z samym Koenzymem Q10 jest zaznaczone że to ubichinon, a w tym nie. Chyba że na opakowaniu

No i gdzieś wyczytałam, że "Zatem, jeśli człowiek przyjmuje ubichinol, zostaje on przekształcony w ubichinon i odwrotnie. Nie ma znaczenia, jaka postać tej substancji jest przyjmowana" i dalej
"Zależnie od tego, czy CoQ10 znajduje się we krwi i limfie, czy wewnątrz mitochondriów w komórkach, substancja ta przekształca się do formy, która jest potrzebna w konkretnej sytuacji. We krwi i limfie CoQ10 przede wszystkim pełni rolę antyutleniacza. W mitochondriach substancja ta wspiera procesy metabolizmu energetycznego, przekształcają się między obiema formami kilka razy w ciągu sekundy"

Edytowane przez Natuś-77
Czas edycji: 2015-09-01 o 08:07
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:14   #814
pyati
Kocia mama

hellou

pyati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 08:22   #815
wuncek
Rozeznanie

Bedreona wielkie gratulacje Trzymam kciuki do narodzin ;-)
wuncek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:17   #816
soul_me
Zakorzenienie

witam się

Czarna opowiadaj jak wesele minęło!

Natka Carla chodzę na igiełki, wczoraj miałam piąty raz. nie lubię tego, więc nie piszę właśnie czekam na @ zobaczymy, czy jest jakiś efekt. mam sceptyczne nastawianie, ale cóż, jakby ktoś kazał mi stać na głowie przez pół dnia, to pewnie i to bym zrobiła.

Wuncek cieszę się, że podzielasz moją miłość do Mazur mam tam swoje dwie miejscówki i też lubię bardziej dziko. gdzie byliście ostatecznie?

Zielinka ja coś czuję, że Wy na naturalsa bardziej się nadajecie niż na ivf Twój tż porzucił palenie, zobaczymy zobaczymy co tam się wykroi.

Carla kciuki trzymam za Ciebie i przytulańce

Kas dobre wieści grupa naturalna wychodzi na prowadzenie ;-) Tż się spisał, super
reakcja taty nie do pobicia

Biedronka cudne nowiny, tłusta beta w takim razie kciuki ogromne za te cztery pierwsze tygodnie, a potem za każde kolejne cztery

Czarownica welcome dobrze że przeszłaś do fazy drugiej spokojniejszej i rozsądniejszej. niektóre szpitale to jak widać jakiś kosmos. obyś teraz już spokojnie doczekała rozpakowania

a propos pogody to my też od wczoraj obdarzeni megaupałami jak w środku lata. faktycznie Nat bym się cieszyła normalnie, ale przez antybiotyk mam zakaz przebywania na słońcu więc mogę se przez okno popaczać tylko.

Kas a propos psychologa i wizazu, to może powiedz jej, że to jest grupa wsparcia a nie jakieś bzdury, bo może ona tego nie rozumie? są przecież fora i fora, taki nasz bocian czy my to co innego niż jakieś pitu pitu

Biedronka ten olejek to jest to:
https://www.youngliving.com/en_US/pr...nce-plus-serum
?
Cenę ma letko zabójczą...

Miłego dnia Wam
ja mam nastrój nadal pod psem. albo to pełnia i oczekiwanie na dzisiejszą @ albo nawrót moich schiz. oby to pierwsze.

soul_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 09:26   #817
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soul_me Pokaż wiadomość
Wuncek cieszę się, że podzielasz moją miłość do Mazur mam tam swoje dwie miejscówki i też lubię bardziej dziko. gdzie byliście ostatecznie?
Okolice Ełku, miejscowość Sajzy... u kolegi w domu Rewelacja! Nie wiedziałam że jeszcze mogę się zakochać :P

Co do pogody u nas nadal 36, ponoć dzisiaj ma być trochę mniej... 35. Jutro chłodniej i się nawet zapowiadają deszcze dobrze by było bo Żywieckie umiera :P
Ale powiem Wam że u nas to jeszcze np. z trawą nie najgorzej, ale to co widzieliśmy przejeżdżając przez Warszawę to jest tragedia, nawet źdźbła zielonej trawki na skwerkach...

Edytowane przez wuncek
Czas edycji: 2015-09-01 o 09:28
Stary 2015-09-01, 09:31   #818
Lucy31
Zakorzenienie

No niestety, mazowieckie jest w stanie suszy całkowitej :/
Stary 2015-09-01, 09:44   #819
kasptak
Zakorzenienie

Soul,powiem, że to grupa wsparcia, a na pierwszej stronie wątku jest kupa😅 piękna oczywiście😊
Stary 2015-09-01, 09:45   #820
soul_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasptak Pokaż wiadomość
Soul,powiem, że to grupa wsparcia, a na pierwszej stronie wątku jest kupa😅 piękna oczywiście😊
I woniejaca
Wsparcie wymaga różnych metod 😉😉

Stary 2015-09-01, 09:46   #821
pyati
Kocia mama

Dziewczyny ja mam dzisiaj takiego nerwa, że mam ochote wszystkich pozabijać, a szczególnie teściów

pyati jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 09:59   #822
Natuś-77
Zakorzenienie

Pyati, pieprz ich, jak nie pracujesz to idź na miasto i se coś kup. Sklepy klimatyzowane to odetchniesz

Wuncek, moja szwagierka była w szoku, jak wyjechała 100 km za Kraków i ...zobaczyła jesień w pełni
U nas na jednym skwerku jest trochę zielona trawa, bo są tam jakieś zraszacze a tak to popiół. Wszystko wygląda jak po wojnie
Stary 2015-09-01, 10:05   #823
kasptak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Pyati, pieprz ich, jak nie pracujesz to idź na miasto i se coś kup. Sklepy klimatyzowane to odetchniesz

Wuncek, moja szwagierka była w szoku, jak wyjechała 100 km za Kraków i ...zobaczyła jesień w pełni
U nas na jednym skwerku jest trochę zielona trawa, bo są tam jakieś zraszacze a tak to popiół. Wszystko wygląda jak po wojnie
Jak wracałam z warszawy to przez okna pociągu tylko suche pola,nawet kukurydza. Ciekawe jakie będą ceny jedzenia jesienią. .. a zupełnie z innej beczki-rozmawialam wczoraj z mężem i oboje mamy przeczucia, że będziemy mieć też własne dzieci... wierzycie w coś takiego?
Stary 2015-09-01, 10:28   #824
biedreona
Zadomowienie

Dobry,
Soul tak ten olejek, drogi chociaz jak na eteryczny to w sredbiej cenie, jedynie co ze cholernie wydajny i buteleczka 2 razy taka jakie ich normalne.
To kciuki za wrzesien i sporo natur. Ciazy.

Ktos ma jakies wiesci od czarownicy? Danee jak sue czujesz?

I kciuki za Basie bo chyba dzisiaj w sadzie
Stary 2015-09-01, 12:06   #825
Evelinke
Zakorzenienie

Hej,
U nas nadal upały grubo ponad 30 stopni
I jesień w parkach, sucha trawa a nawet jej brak, opadające liście no jesień pełna parą.

No ja chętnie na ten wrzesień sie piszę, ale nie wiem co na to moja @
Znowu robi mnie wciula
Albo cykl mi się wydłużył do 37 dni

Basia powodzenia w sadzie
Puść gnoja bez skarpetek

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Dana a jak u ciebie sytuacja, jakiś plan jest ? Czy czekacie na naturalny rozwój sytuacji ?

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:10   #826
zielinka_87
Zakorzenienie

O Natka widzisz, ja z kolei wiem o tych koenzymach ze ubochinon jest forma niewchlanialna przez organizm. Organizm musi go przeksztalcic na ubichinol zeby wykorzystac do budowy komorek wiec z dawki ubichinonu malo jest czystego ubichinolu.

Co do tego preparatu to jak jest napisane ze zawiera q10 to ma na 100 % ubichinon. Te co maja ubichinol zawsze nazywają sie ubichinol lub ubiqinol a nigdy q10. No i po cenie latwo poznac. Ubichinol szarpie po kieszeni. Narazie zamowilam opakowanie i bede lykac.

Soul, nie sadze.ze naturalsa walniemy. Caly czas klody pod nogi. Nie jesteśmy kandydatami na natur bo endo, mutacja mthfr, zespol luf i 3 mln żołnierzy na ml. Czego chciec wiecej z kazdym badaniem cos nowego wylazi.

18cs, 5cs po laparo
szczęście trwało za krótko (8tc)

I ivf
II ivf Beta 9dpt 119, 13 dpt 408, 15 dpt 1244

zielinka_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:12   #827
201701300931
Konto usunięte

Od czarownicy: No wiadomości są niezłe, ruszyło. Szyjka się zgładziła i rozwarcie na 2 palce (nieduże damskie ale 2). Miałam masaż szyjki to nie było przyjemne ale nie bolało aż tak jak poprzednio. Jutro znów się badamy i masujemy. Chodzę po schodach i po szpitalu, bujam biodrami i Mała wstawiła się tak, że czuć główkę. Psychicznie czuję się lepiej, mogę się napić kawy a dziewczyny są sympatyczne. Jest dużo dużo lepiej

Evelinke jak nic się nie ruszy to w niedzielę mam się stawić do szpitala, bo będzie tydzień po terminie.
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:18   #828
wuncek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Od czarownicy: No wiadomości są niezłe, ruszyło. Szyjka się zgładziła i rozwarcie na 2 palce (nieduże damskie ale 2). Miałam masaż szyjki to nie było przyjemne ale nie bolało aż tak jak poprzednio. Jutro znów się badamy i masujemy. Chodzę po schodach i po szpitalu, bujam biodrami i Mała wstawiła się tak, że czuć główkę. Psychicznie czuję się lepiej, mogę się napić kawy a dziewczyny są sympatyczne. Jest dużo dużo lepiej

Evelinke jak nic się nie ruszy to w niedzielę mam się stawić do szpitala, bo będzie tydzień po terminie.
Ton tej wiadomości jest już dużo dużo lepszy, całe szczęście!!

Dana, a czujesz żeby się wybierał na tą stronę? hmmm? To Ci Szymek!!
Stary 2015-09-01, 12:20   #829
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez wuncek Pokaż wiadomość
Dana, a czujesz żeby się wybierał na tą stronę? hmmm? To Ci Szymek!!
Nic nie czuję. Chyba nie chce w upały wychodzić. Nie potrafimy mu z tatusiem przemówić do rozumu, że po drugiej stronie będzie miał wygodniej i nie będzie tak ciasno
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:23   #830
soul_me
Zakorzenienie

Basia powodzenia daj znać koniecznie po jak poszło.

Zielinka - ale raz Wam mimo to się udało 😆 Jakoś tak mi się pomyślało, obym się okazała wróżka
Mogłabyś wstawić link do tego chinola co kupiłaś?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Dziewczyny mam pytanie - na ile brałyscie L4 po transferze? I ile czasu leżałyscie - jeśli leżałyscie po. Pamiętam że niektóre z Was relanium dostały.

Stary 2015-09-01, 12:31   #831
biedreona
Zadomowienie

Soul ja po transferze po prostu wzielam wolne, ostatnim razem na drugi dzien do pracy, tym razem w piatek wiec mialam weekend. Nic nie dostalam z proszkow, sama magnez pilam. A i mialam akup. Przed i po tego samego dnia co transfer.
Stary 2015-09-01, 12:32   #832
soul_me
Zakorzenienie

I jeszcze jedno pytanie - malz ma paciorkowca w wyniku z wymazu a w posiewie z nasienia czysto. Magia jakaś czy co? Mialyscie taka sytuację? Może źle kombinuje ale skoro wymaz z cewki a nasienie tamtędy wychodzi to chyba powinien wyjść?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez biedreona Pokaż wiadomość
Soul ja po transferze po prostu wzielam wolne, ostatnim razem na drugi dzien do pracy, tym razem w piatek wiec mialam weekend. Nic nie dostalam z proszkow, sama magnez pilam. A i mialam akup. Przed i po tego samego dnia co transfer.
Czyli trzy dni i do pracy? Czy cały tydzień? Chodziłas czy leżałas raczej? no i czy czułas moment implantacji? Sto pytań do 😄

Stary 2015-09-01, 12:34   #833
kasptak
Zakorzenienie

Cytat:
I jeszcze jedno pytanie - malz ma paciorkowca w wyniku z wymazu a w posiewie z nasienia czysto. Magia jakaś czy co? Mialyscie taka sytuację? Może źle kombinuje ale skoro wymaz z cewki a nasienie tamtędy wychodzi to chyba powinien wyjść?

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Czyli trzy dni i do pracy? Czy cały tydzień? Chodziłas czy leżałas raczej? no i czy czułas moment implantacji? Sto pytań do 😄
Może tak być z paciorkowcem. Przy wymazie są też kawałki tkanki. Tak jak w wymazie z pochwy może być czysto, a z szyjki juz nie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 12:36   #834
soul_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasptak Pokaż wiadomość
Może tak być z paciorkowcem. Przy wymazie są też kawałki tkanki. Tak jak w wymazie z pochwy może być czysto, a z szyjki juz nie
Czyli z tego wynika że siedzi w cewce a nie w układzie hmm jak on się nazywa rodnym? w nasieniowodach czy coś.

Stary 2015-09-01, 12:38   #835
kasptak
Zakorzenienie

U mojego było tak, że posiew jalowy, wymaz z cewki jalowy i chcieli robić wymaz z prostaty, czy głębiej coś nie siedzi. Nie zdecydowaliśmy się na to bo cholernie drogie i bolesne. Szczególnie, że wyniki z krwi miał ujemne
Stary 2015-09-01, 12:39   #836
biedreona
Zadomowienie

Tym razem 3 dni i do pracy, poprzednim 1 dzien i do pracy. Pierwszy dzien lezalam a pozniej normalnie na przyklad w domu chodzilam ale na spacery juz nie. Wiec duzo mniej niz normalnie. W kuchni siedzialam i owoce przerabialam na siedzaco.
Implantacji nie czulam ani teraz ani poprzednim razem.
Stary 2015-09-01, 12:40   #837
kasptak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez biedreona Pokaż wiadomość
Tym razem 3 dni i do pracy, poprzednim 1 dzien i do pracy. Pierwszy dzien lezalam a pozniej normalnie na przyklad w domu chodzilam ale na spacery juz nie. Wiec duzo mniej niz normalnie. W kuchni siedzialam i owoce przerabialam na siedzaco.
Implantacji nie czulam ani teraz ani poprzednim razem.
Jutro kolejna beta?? Juz się nie mogę doczekać przyrostu😊

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 12:40   #838
Evelinke
Zakorzenienie

Soul mi w klinice dali na kilka dni chyba 3 czy 4 bo transfer miałam w sobotę a w czwartek poszłam do pracy.
A co do leżenia no ja leżałam 3 dni, bo brałam relanium (kocham te tabletki ) bo po nich spałam, wstawałam do łazienki i coś zjeść.
Nie dźwigałam nic, nie szalałam ze sprzątaniem, te kilka dni to nic nie robiłam, za to krótkie spacerki były, bo jest piesek.

A co do bakterii, to dla mnie też powinny wyjsć w nasieniu, bo przecież to jedna dziurka.
No chyba, że małż ma takie ekspresowe tempo wystrzału, że nawet bakterie nie zdążają się załapać

Evelinke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-01, 12:43   #839
kasptak
Zakorzenienie

Soul, mąż w każdym razie chyba do leczenia. Zobaczycie jeszcze co lekarz powie

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

A z moczu robiliscie posiew?
Stary 2015-09-01, 12:46   #840
kokolatka
Rozeznanie

Cytat:
Basia powodzenia daj znać koniecznie po jak poszło.

Zielinka - ale raz Wam mimo to się udało 😆 Jakoś tak mi się pomyślało, obym się okazała wróżka
Mogłabyś wstawić link do tego chinola co kupiłaś?

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Dziewczyny mam pytanie - na ile brałyscie L4 po transferze? I ile czasu leżałyscie - jeśli leżałyscie po. Pamiętam że niektóre z Was relanium dostały.
Ja wzięłam dwa dni urlopu a zaraz potem był weekend, przeleżałam wszystkie te dni. Bez relanium.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości