|
|
#811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zawsze piękne, zawsze młode - 30+ 40+ ciąg dalszy
Burgund podoba mi się jeszcze bardziej...
|
|
|
|
#812 |
|
Raczkowanie
|
Anyzku, schowaj Ty prosze teraz gdzies daleko te nowe kalosze, bardzo prosze
Sliczne te sukienki, jestem nawet bardziej za ta pierwsza.Mnie w burgundzie nie za bardzo... Mischka, ta polecana baza RBR jest dla mnie bomba!100%. Dzieki:-* Gosia, no cos ty, nie choruj! Jesieni szkoda!;-)
Edytowane przez Black_Satin Czas edycji: 2015-10-03 o 15:52 |
|
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Black specjalnie dla Ciebie kalosze grzecznie chowam
pięknej pogody życzę i miłego pobytu. Ślicznie teraz na plaży. Jednak teraz w Ustce modernizacja plaży wschodniej. Brzydko tam i głośno. Zachodnia plaża za to ładna, spokojna i pusta. Wiesz, że w sezonie turyści klaskali po przejściu przez kładkę na zachodnią stronę ) bawiło mnie to strasznie
|
|
|
|
#814 |
|
ForceIsStrongInThisOne...
|
Widok na Las Mangrowy z mojego pokoju w Eastern Mangrove Hotel & SPA
Buziaki ![]() Sent from my iPhone6+ using crap Tapatalk
|
|
#815 |
|
Gang Iren
|
Satin dzięki. Już mi jakby trochę lepiej.
Eva ślicznie tam
|
#816 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki Anyzku, i schowaj je daleko
Ja zawsze wolalam plaze zachodnia a wschodnia dopiero w poblizu Orzechowa ![]() A kladka jest teraz w ogole nieczynna, na czas nieokreslony :-B Gosia, do przodu! Biedna Eva, musiala teraz do SPA pojechac, by wypoczac po urodzinowym weekendzie :-B Ale uwazaj, Kochanie, juz za NIECALY rok nasze wielkie Birthday Party, oh yeahhhhh....
|
#817 |
|
Zakorzenienie
|
Eva piękne widoki.
|
|
|
|
#818 |
|
Konto usunięte
|
Eva
tak mi sie wydaje, że tylko w Emiratach byłabym w stanie milczeć przez caly dzień. Z zachwytu, cudnie tam
|
|
|
|
#819 | ||
|
|
Cytat:
Oj tam Caffe, po co tylu do jednego dziecka? Meza zagon ewentualnie wez pod uwage nauke w Emiratach ahahahaha, tu caly sztab personelu w domu to norma.Podoba mi sie ta burgundowa sukienka, ale wolalabym ja biala albo srebrna Cytat:
Oj, tak, Oj Tak! Satynka, o ja Biedny Mis Testowalam to SPA I musze przyznac, ze test przeszedl pomyslnie, mialam masaz Deep Tissue I poczulam miesnie o ktorych posiadaniu nawet nie wiedzielam. Obiecalam, ze Cie tam zabiore, to zabiore, szykuj najwyzsze szpilki Danusia, to tez przylec z Satynka, pomilczymy razem ![]() Tan Las Mangrowy to Mangrove National Park, mozna tam sobie poplywac kajakiem, blogia cisza, cudowna, relaksujaca atmosfera a to wszystko 5 minut jazdy od Centrum. Hotel jest w sieci Anantara, to jedne z najlepszych hoteli IMO. Kazdy jest w pewien sposob inny, charakterystyczny ale laczy je jedno, luksus na najwyzszym, nienachalnym poziomie. Polecam na wakacje w dowolnym zakatku swiata. http://www.anantara.com/luxuryforles...FafnwgodQEMKkw Milej Niedzieli
|
|
|
#820 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Caffe jeśli się czegoś chce to wszystko można. Lata temu mając malutką Wiki pracowałam na cały etat i studiowałam. Żadne babcie nam nie pomagały. Nikt. Radziliśmy sobie z mężem sami. Da się
|
|
#821 |
|
Zakorzenienie
|
Eva, widoki piękne
![]() Caffe, Downton Abbey jest swietnym serialem, musiałabym znowu obejrzeć od początku, ale mam tyle rzeczy do obejrzenia... Piling enzymatyczny, serum z witamina C, maska z saryna key na włosy...Zaraz angielski |
|
|
|
#822 |
|
Konto usunięte
|
Caffe
biorąc pod uwagę, ze magistrem jestem od roku to powiem Ci tak najtrudniej jest podjąć decyzję...studiowały razem ze mną dziewczyny z dziećmi, w trakcie studiów moja mama chorowala wybitnie poważnie, tak że miałam pozwolenie na niewyłączanie dźwięku na zajęciach i wychodzenie jak musialam z wykladów. Pracując /jak mialam zajęcia w sobotę/ w trakcie przerw koordynowalam eksport, organizowałam dostawy, etc. Na zaocznych zresztą jest tak ze wiekszosc pracuje albo ma dzieci albo jedno i drugie. No i niestety jak sie pracuje u siebie lub ma dzieci to bierze sie to z soba. Najwazniejsze zebys miala wsparcie w rodzinie, bo zwyczajnie czasem jest ciezko. Ale się da. Moje obecne studia to już troszkę inaczej, tu wszystko jest nastawione zebym ja sie w tym odnazlazla i znalazla swoj kawalek. |
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Jako człowiek uparty zrobiłam po raz drugi bułeczki drozdzowe, tym razem słodsze, ze sliwkami i powidłami. Dobre
Ja nie jestem fanka, więc spróbowałam tylko ciepłych, ale poszły wszystkie, bo dziś na próżno szukałam tych zamrozonych. czyli w piątek zrobię kolejne...![]() Mąz wyjeżdża, lodówka się miło opróżnia...Próbuje przejść na koktajle strukturalne na obiad i kolację
|
|
|
|
#824 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko zależy także od tego jaki to kierunek studiów... Trzy lata temu nie przyjęto mnie na studia ze względu na to, że miałam małe dziecko. Serio. Warunkiem zaliczenia każdego semestru była minimalnie 80% obecność, mnie powiedziano pomiędzy wierszami że "młode" matki wcześniej nie zaliczały - więc ich nie przyjmują. Nawet argument, że mąż weźmie urlop rodzicielski - niestety nic nie dał.
Co prawda były to studia dzienne (wszystkie które mnie interesują są dzienne, podyplomowe). Nie mamy tu rodziny więc nie mam z kim zostawić małej w domu kiedy jest chora. Niania nie wchodzi w grę. Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2015-10-04 o 23:25 |
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
Caffe, swoją droga to dziwne -maja prawo odmowic przyjęcia "po uważaniu"...? Gdybys była w ciązy to też...? Twoje życie osobiste guzik ich powinno obchodzić. Dla statystyk...?
Na podobnej zasadzie u tz sa w grupie osoby o diametralnie roznych poziomach. podejrzewam, ze przyjmują te, które już jakos znają język - by podwyzszyc statystyki zdawalności. ci faktycznie poczatkujący się wykrusza, bo nie daja rady, zostaną ci, którzy potrzebują papierka, nie nauki - i proszę, szkoła może się wykazac wyzsza zdawalnoscia kursantów...Ale czy nos dla tabakiery czy tabakiera dla nosa...? |
|
|
|
#826 |
|
Zakorzenienie
|
Kamlisa - właśnie byłam w ciąży - na rozmowie kwalifikacyjnej... oficjalnie mi tego oczywiście nie powiedziano.
|
|
|
|
#827 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, bez przesady, egzaminy były z wyprzedzeniem kilku miesięcy. Studia zaczynały się po połogu.
---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Kamlisa - co to są koktajle strukturalne? |
|
|
|
#829 |
|
Konto usunięte
|
Caffe a nie macie u Was ITS? czyli Indywidualny tok studiów, mam takie studentki, pracuja jako modelki i jak u nas jest sesja u nich trwa Tydzien mody. Przychodza wczesniej dostaja rozpiske co bedzie, na jakie publikacje warto zwrocic uwage, umawiaja sie na termin, przylatuja i zdawaja.
|
|
|
|
#830 |
|
Gang Iren
|
No ja nawał miałam prawie pół roku i dziecko tylko cyckowe też tyle czasu. Moje dzieci nie piły nigdy z butelki, więc dla mnie studia w tym czasie ciężkie do wyobrażenia. Ale teraz? Caffe, dawaj czadu!
|
#831 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku...tez przydałaby mi się taka dieta. Ale czy takim koktajlem można się najeść?
Kamlisa daj znać jak zaczniesz.Kolejny mglisty poranek..słyszałyście, że od środy temp ma spaść poniżej 10C ? |
|
|
|
#833 |
|
|
Kama, jak zobaczylam te przepisy to az mnie skrecilo, czy to w ogole da sie wypic? Hahahahaha, wygladaja na bardzo energetyczne ale smakowo mnie wykrzywia.
Caffe, dlaczego niania odpada? Chyba spokojnie moglabys znalezc fajna mloda dziewczyne au pair na 2-3 lata nawet. Jak Cie kreci powrot na studia, to zrob to, po co sie hamowac. Gosia jak gardlo, no I jak gardlowe sprawy hehehehe czyli tesciowa?
|
|
#834 |
|
Gang Iren
|
Dzień dobry
![]() Eva gardło lepiej. A teściowa.. nie lepiej Dzięki, że pytasz Byłam wczoraj na grzybach. Będzie dziś obiadek
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiu- a udało się znaleźć pracę teściowej? Dobrze, ze z gardłem już ok.
|
|
|
|
#836 |
|
Gang Iren
|
Aussie ma pracę przy sortowaniu ciuchów, ale to na czarno, więc dobre na chwilę. W międzyczasie szukamy dalej.
|
#837 |
|
Zakorzenienie
|
Danusia - możliwe że istnieje opcja indywidualnego toku studiów, nie słyszałam o tym ale zapamiętam i dowiem się więcej. Byłoby to świetne rozwiązanie pod wieloma względami.
---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Gosia - karmiłam 1,5 roku, z tego co wiem da się w tym czasie studiować, w Skandynawii nikt się nie krzywi jak karmisz w miejscach publicznych. |
|
|
|
#838 | |
|
|
Cytat:
AHAHAHAHA!!! Czy tylko ja mam skojarzenia z grzybowym obiadkiem dla 'mamuski'?! Sponsorem tego niezapomnianego wieczoru bedzie Muchomor Sromotnik Poplakalam sie ze smiechu, az mi apetyt na lunch przeszedl. LOL
|
|
|
#839 |
|
Zakorzenienie
|
Kama, wow, prawdziwy hardcore! Słyszałam o tej diecie. Ja nie mogę się zebrać, żeby zwykły sok zrobić... sokownik stoi nieużywany.
Mam obawy, że zrobię jakiś super-zdrowy i będzie tak ohydny w smaku, że na tym skończy się eksperyment... Robicie soki? Znacie jakieś przepisy dla początkujących? ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Eve, czarny humor W moim przypadku wszelkie nianie i au pair nie wchodzą w grę. To nie w moim stylu. Długo odkładałam macierzyństwo i kiedy w końcu urodziłam dziecko, to nie po to żeby ktoś inny się nim zajmował. Bez żalu poświęcałam czas maluchowi, naprawdę. I drażni mnie ta nieustanna presja jakiej poddaje się matki - muszą robić coś jeszcze, bo zajmowanie się dzieckiem to... "siedzenie" w domu. Może jestem dziwna, ale doszłam do przekonania że nic nie jest ważniejsze niż mój czas z dzieckiem. Na wszystko inne przyjdzie odpowiednia pora. Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2015-10-05 o 12:03 |
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
Eva dobry, czarny humorek
![]() Muszę kupić dla siebie perfumy. Mam zwyczaj, że jak kończy mi się jakiś zapach to zostawiam sobie na 2 psiknięcia ot taka moja fanaberia, szkoda mi się rozstać z butelką ? nie wiem o co chodzi, analizy psychologicznej tego czynu robić nie będą, ale tak mam. Dziś właśnie rano dostrzegłam, że takich butelek na jedno, dwa psiknięcia mam kilkanaście a brak butelczyny choć do połowy pełnej. Co polecacie ?Caffe każda mama powinna znaleźć najlepszą drogę prowadzącą do szczęścia. Mnie tylko każda przesada irytuje. Jednak sama powiedziałaś o zazdrości takiej pozytywnej. Stąd pewnie zachęta do tego, żebyś podjęła naukę tak myślę... chyba nie można zostać studentem ot tak sobie, jak nie ma się zdanej matury międzynarodowej ? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:24.

pięknej pogody życzę i miłego pobytu. Ślicznie teraz na plaży. Jednak teraz w Ustce modernizacja plaży wschodniej. Brzydko tam i głośno. Zachodnia plaża za to ładna, spokojna i pusta. Wiesz, że w sezonie turyści klaskali po przejściu przez kładkę na zachodnią stronę 

ewentualnie wez pod uwage nauke w Emiratach ahahahaha, tu caly sztab personelu w domu to norma.

Kamlisa daj znać jak zaczniesz.