Mamusie styczniowe 2016, cz. VII - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-28, 10:41   #811
baby montana
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. VII

Ahnessy-nie pamieta,bo ona byla w domu rodzinnym cala ciaze z naszymi rodzicami na zawolanie :-D a nawet jakbym ja te kilka ms temu podjela decyzje o powrocie do polski na czas ciazy to bym byla sama na zadupiu,bez dostepu do auta,bez meza-dziekuje nie skorzystam. Bo oczywiście mamusia jesli by byla to tylko z siostrzencem i opiekujac sie nim.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 10:49   #812
hariett
Zadomowienie

Baby trochę chore podejście rodziny. Rozumiem pomoc mamy siostrze, no ale chyba nic by jej się nie stało jakby na miesiąc została sama ze swoim dzieckiem... Ty też jesteś córką swojej mamy, a Olivia jej wnuczką więc miło byłoby, gdybyś w tym samym stopniu mogła liczyć na pomoc.

hariett jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 10:50   #813
czarnulax
Zakorzenienie

malwi ja też mam problem, bo mnie wszystko boli od leżenia. W nocy muszę nie raz wstawać się 'rozprostować', bo już nie daje rady wyleżeć, ale z tym też problem, bo brzuch się robi twardy. No błędne koło.
Dotka ja kupiłam w HM, bo to była jedyna mała cieplejsza, którą udało mi się znaleźć. W CA widziałam śliczne, ale same duże rozmiary u mnie były. Kontaktowałaś się już z lekarzem? Co powiedział?

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Uwielbiam to i w ogole sie nie nastawiam,ze ktos cos da, bo jak daje to i tak zazwyczaj okazuje sie po prostu brzydkie
Ja też się na to nie nastawiam nigdy Tylko mnie to irytuje już, szczególnie z tą kuzynką, bo widzicie jak to wychodzi cały czas, a wczoraj znowu wysłała do męża smsa, że mamy NIC nie kupować, bo wszystko nam da.

Cytat:
Napisane przez Jerzyczka Pokaż wiadomość
Wczoraj siedzialam z Mama i jej kolezanka, ktora rodzila 3 dzieci sn i 1 cc i bardzo mnie pocieszyla wzgledem cc podniosla na duchu, nie kazala sie martwic i powiedziala, ze mam nie sluchac strasznych opowiesci, bo to bez sensu,a cc wcale nie jest takie straszne
O każdym rodzaju porodu można się nasłuchać strasznych historii, ale nie ma co tego słuchać. Każda będzie miała inny poród, inaczej go przejdzie, ma inny próg bólu, inaczej będzie do siebie dochodzić po i nigdy nie przewidzimy wcześniej jak będzie.

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
A tak w ogóle witamy się w ten zimny poranek początkiem 33tc
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy kupować ciepłe rękawiczki? Mam łapki niedrapki, a dzieć póki maly, to będzie w śpiworze, potem jak zacznie być bardziej ruchliwy, to nie będzie już takich mrozów
Też się zastanawiam nad tym

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Zjadłam płatki z mlekiem i miodem i mlody ma oczywiście czkawkę
Ja rozumiem, że dzieci lubią słodkie, ale po co być tak zachłannym i się tak spieszyć z tym połykaniem wód?
Ja się śmiałam ostatnio, bo zjadłam krówkę i mała od razu czkawki dostała A dzisiaj byłam na badaniach, więc śniadanie późno było i co? Czkawka

Cytat:
Napisane przez ahnessy Pokaż wiadomość
A my zaczynamy dziś 34 tydzień
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Wogóle wczoraj w Panoramie słyszałam że we wtorek (jeżeli dobrze pamietam) jest dzień darmowej dostawy i niby wszystkie przesyłki kupowane w tym dniu są liczone bez dostawy. Ciekawe ile w tym prawdy i czy rzeczywiście u wszystkich sprzedawców
Nie każdy sklep bierze w tym udział niestety.

Dzisiaj mnie pani w sklepie, taka u której często kupujemy, zapytała czy mi prezent przyniesie mikołaj czy gwiazdor
Stary 2015-11-28, 10:51   #814
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
No to spoko,poza remontem,lekarzami i szkola rodzenia bede miala jeszczedwie osoby na glowie. Moze ktoras z was chce mi cos dorzucic?

Hmmmmm, moge przyjechac? :P

A tak serio.... To bardzo srednio widze pobyt dziecka 1,5 rocznego :-/ Ty sama tez rewelacyjnie sie nie czujesz i jeszcze biegaj za takim maluchem :| ehhhh nie pozostaje mi nic innego jak wspolczuc

Nie znalazlam rekawiczek. Musze je kupic bo kombinezon na 56 mam wlasnie bez.... A gdzie wejde do sklepu to mowia, ze tylko z kombinezonami. Chyba allegro przegrzebie i cos tam kupie...

W sumie w galerii tylko zakupy w rossmannie zrobilam, wzielam dla mlodego plyn do kapieli i krem na wiatr, wszystko z baby dream. W deichmannie chcialam torebke kupic bo moja ulubiona obecna jest juz troche mala, zwlaszcza jak teraz jeszcze glukometr nosze ale nic ciekawego nie bylo...

Ahnessy, gratki kolejnego tygodnia

Co do czytsnia opisow, czy ogladania porodow na yt, to ja jestem hard corem :P zawsze chcialam isc na medycyne na "zimnego chirurga" ale niestety nie bylo mi dane, a teraz za stara juz jestem.... Ale czesto ogladam takie rzeczy z checia swoja cc bym nagrala :P

Tak w ogole to jeszcze musze dla TZta kupic jednorazowe wdzianko bo na sali operacyjnej bedzie ze mna
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 10:54   #815
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CASA, wszystko odbija się w lampach, więc show na żywo

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 10:54   #816
czarnulax
Zakorzenienie

baby trochę chora sytuacja. Nic by się nie stało, jakby została na chwile sama ze swoim dzieckiem, szczególnie jak sama mówisz, do pomocy na ten czas miałaby ewentualnie teściową. I jeszcze jakieś wymagania stawia?!
Stary 2015-11-28, 10:55   #817
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

BABY, siostra siostrą, bo pozwala sobie tyle, na ile oni jej pozwalają. Ale podejście mamy jest krzywdzące. Rozumiem, że pierwszy wnuk to ten najukochańszy, ale bez przesady. ..

30.12.2012
26.04.2014

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 10:56   #818
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Jak mi noge naprawiali to nic nie widzialam, choc cala operacje lekarzom trulam, ze chce chociaz zdjecia pamiatkowe :P no ale stopa daleko i lampa pod innym katem wiec dlatego nic nie widzialam no tu sa duze szanse na kino
Stary 2015-11-28, 10:56   #819
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Tak w ogole to jeszcze musze dla TZta kupic jednorazowe wdzianko bo na sali operacyjnej bedzie ze mna
Może być mąż przy porodzie CC na sali? Nam położna na SR mówiła, że nie i wszędzie gdzie czytam, czy pytam koleżanek co miały CC mówią, że nie było takiej możliwości, bo to jakby nie było operacja.
Stary 2015-11-28, 10:57   #820
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
Może być mąż przy porodzie CC na sali? Nam położna na SR mówiła, że nie i wszędzie gdzie czytam, czy pytam koleżanek co miały CC mówią, że nie było takiej możliwości, bo to jakby nie było operacja.

U mnie jest nawet w sierpniu kolezanka z pracy miala tam cc i maz byl a pozniej maz kanguruje maluszka i polozna robi z tego pamiatkowe foty
Stary 2015-11-28, 10:58   #821
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

CZARNULA, niektóre szpitale na to pozwalają. A niektóre tylko pozwalają patrzeć mu przez szybę. Mi dużo pomoglaby jego obecność

CASA, miednica i brzuch cała się odbija

30.12.2012
26.04.2014

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 10:58   #822
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Idę do dentysty zaraz, mam nadzieję ze pójdzie sprawnie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ja wiedzialam ze bedzie musiala przyjechac z siostrzencem (poltora roku),bo to jakas choraAsytuacja jest....moja matka sie czuje odpowiedzialna za fakt zesiostra ma dziecko,ze ona niby ja na ciaze namowila. No ok,tylko dlaczego jedna siostra miala wszystko podane na tacy przez cala swoja ciaze a druga musi calkowicie sama o siebie zadbac? Wg mnie tesciowa siostry,ktora mieszka kilka km od nich,spokojnie moglaby sie zajac malym jak moja siostra jest w pracy.
Zreszta od poczatku jak kupilam mamie bilet to bylo wiadome ze przyjezdza z nim,tyle ze liczylam na to ze bedziemogla mi pomoc jak on spi,a okazuje sie ze moja ukochana siostrzyczka sie na to nie zgadza bo jej synek bedzie zaniedbany. No to spoko,poza remontem,lekarzami i szkola rodzenia bede miala jeszczedwie osoby na glowie. Moze ktoras z was chce mi cos dorzucic?
Baby jakaś chora sytuacja dla mnie
I co to w ogóle za teksty siostry, że ona się nie zgadza żeby mama Ci pomogła, bo "jej dziecko będzie zaniedbywane"?? No sorry...

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:02   #823
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest nawet w sierpniu kolezanka z pracy miala tam cc i maz byl a pozniej maz kanguruje maluszka i polozna robi z tego pamiatkowe foty
Cytat:
CZARNULA, niektóre szpitale na to pozwalają. A niektóre tylko pozwalają patrzeć mu przez szybę. Mi dużo pomoglaby jego obecność
O proszę, to nie spotkałam się z tym jeszcze. Ja gdybym miała CC też bym chciała by mąż był przy mnie, ale w tym w moim mieście na pewno nie ma takiej możliwości. (aczkolwiek mam nadzieje, że nie będę musiała tu rodzić... ) O kangurowaniu to wiem, ale to już w każdym szpitalu chyba jest, że po CC mąż dostaje maluszka do kangurowania
Stary 2015-11-28, 11:05   #824
kinga1701
Zakorzenienie

Baby 1,5 roczne dziecko na głowie, nie ciekawie,bardzo dziwna sytuacja. Tym bardziej, że wiedzą że masz taki duży remont to i dla dziecka przecież są złe warunki.

Ja mam rękawiczki dla małego takie bez żadnego palca, ściągane w nadgarstku.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:07   #825
hariett
Zadomowienie

Ja mam takie małe zimowe z pepco rekawiczki. Moze tam sprawdz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 11:08   #826
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
o rany chyba bym zemdlała, miałam jeden zabieg przy znieczuleniu miejscowym ale tam nie było takich lamp na szczęście, moją uwagę przykuwała krew ściekająca po moim boku masakra
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:09   #827
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Ja mam takie małe zimowe z pepco rekawiczki. Moze tam sprawdz?
Ja też mam z Pepco

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:13   #828
Casaa
Zakorzenienie

No to zalicze pepco dziekuje

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-11-28, 11:23   #829
Dotka90
Zakorzenienie

Karen, ale nie wiem czy przy CC z powodu ułożenia, też robią 2 tyg wcześniej? Bo robią wcześniej jak są problemy, np. cukrzyca, cholestaza, a przy ułożeniu chyba nie?

Czarnula - napisałam mu smsa i czekam aż odpisze...
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:24   #830
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Baby 1,5 roczne dziecko na głowie, nie ciekawie,bardzo dziwna sytuacja. Tym bardziej, że wiedzą że masz taki duży remont to i dla dziecka przecież są złe warunki. .

Tez tak pomyślałam..

Chyba polubię jeździć autobusami zapomniałam ze dzisiaj sobota i ze autobus wyjeżdża szybciej, wiec idę sobie spacerkiem a tu patrzę autobus odjeżdża, no kurde przeciez mam jeszcze czas. Macham mu on się zatrzymał, widząc ze idę to odjeżdża.. ja mu dalej macham i pokazuje na brzuch haha zatrzymał się. Poszłam kupic bilet, przeprosiłam, a to on zaczął mnie przepraszać bo nie wiedział ze jestem w ciąży chwile nawet postałam i się pośmialiśmy, dawno tak sympatycznego kierowcy nie widziałam. Wszedł jakiś dzieciak z mama przednimi drzwiami, a on mu dał bilet do skasowania.. byłam w szoku.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:41   #831
TheFall
Zadomowienie

Mam pytanie do dziewczyn, którym skraca się szyjka. Przy jakim pomiarze jest już tak kiepsko, że pakują do szpitala? Czy to indywidualna sprawa lekarza prowadzącego?

Nawet nie próbuję nadrabiać....
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:49   #832
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Tez tak pomyślałam..

Chyba polubię jeździć autobusami zapomniałam ze dzisiaj sobota i ze autobus wyjeżdża szybciej, wiec idę sobie spacerkiem a tu patrzę autobus odjeżdża, no kurde przeciez mam jeszcze czas. Macham mu on się zatrzymał, widząc ze idę to odjeżdża.. ja mu dalej macham i pokazuje na brzuch haha zatrzymał się. Poszłam kupic bilet, przeprosiłam, a to on zaczął mnie przepraszać bo nie wiedział ze jestem w ciąży chwile nawet postałam i się pośmialiśmy, dawno tak sympatycznego kierowcy nie widziałam. Wszedł jakiś dzieciak z mama przednimi drzwiami, a on mu dał bilet do skasowania.. byłam w szoku.
O widzisz jak fajnie. W takich sytuacjach powraca wiara ze jednak zdarzają się porządni ludzie na tym świecie
Bardzo lubię takich ludzi od razu zmienia się nastawienie. Niby mała rzecz a ile znaczy...

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 11:53   #833
uaoo
Zakorzenienie

odrazu lepszy humor

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 12:16   #834
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Super kierowca, aż miło oby takich więcej
Stary 2015-11-28, 12:17   #835
viki1988
Zakorzenienie

Uwaga, naczelny leń tego wątku włączył pranie z rzeczami dzieciowymi jednak uznałam ze część wypiore na 60 stopni (jasne, mniej kolorowe) a resztę na 40 (bardziej kolorowe) plus do tego pieluchy na 95
Stary 2015-11-28, 12:20   #836
ahnessy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Uwaga, naczelny leń tego wątku włączył pranie z rzeczami dzieciowymi jednak uznałam ze część wypiore na 60 stopni (jasne, mniej kolorowe) a resztę na 40 (bardziej kolorowe) plus do tego pieluchy na 95
hmm to teraz ja będę leniem wątkowym? ale mam wymówkę muszę czekać aż góra będzie zrobiona choć coraz częściej zaczynam myśleć że rozsądniej będzie poprać i spakować w worki próżniowe bo mój TZ twierdzi że mamy kuuupe czasu aha 6 tygodni
a tu jeszcze musi dokończyć schody, wygruntować, pomalować i musimy kupic mebelki i pomalować łóżeczko i kołyskę - kuuupa czasu
ahnessy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-28, 12:30   #837
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
hmm to teraz ja będę leniem wątkowym? ale mam wymówkę muszę czekać aż góra będzie zrobiona choć coraz częściej zaczynam myśleć że rozsądniej będzie poprać i spakować w worki próżniowe bo mój TZ twierdzi że mamy kuuupe czasu aha 6 tygodni
a tu jeszcze musi dokończyć schody, wygruntować, pomalować i musimy kupic mebelki i pomalować łóżeczko i kołyskę - kuuupa czasu
Myślę, że jesteś w 100% usprawiedliwiona remontem ja sie za to wzięłam przede wszystkim dlatego że kupiliśmy wczoraj też szafę więc będę mogła potem jakoś sensownie to poukładać o nie będe musiała po raz pierwszy odpalić moje nowe żelazko

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-11-28, 12:38   #838
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Przerażają mnie wasze remonty, a jeszcze bardziej spokój i opanowanie waszych Tż, a u nie których to naprawdę jeszcze daleka droga.

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Myślę, że jesteś w 100% usprawiedliwiona remontem ja sie za to wzięłam przede wszystkim dlatego że kupiliśmy wczoraj też szafę więc będę mogła potem jakoś sensownie to poukładać o nie będe musiała po raz pierwszy odpalić moje nowe żelazko
Ja też musiałam kupić nowe żelazko, marzyła mi się stacja i gdyby nie tyle wydatków teraz to bym sobie kupiła, ale w obecnej sytuacji wydanie ponad 200 euro na żelazko mnie przerażało i wygrał rozsądek i kupiliśmy zwykłe. A Ty co masz za nowy sprzęcik?
Stary 2015-11-28, 12:39   #839
hariett
Zadomowienie

Ahnessy z doświadczenia jak będziesz lakierować polecam tuż przed przejechać na mokro powierzchnię. Mnie aż trzepało, jak na pięknej białej powierzchni podczas lakierowania niewidzialne kurzki robiły się taaaaakie widoczne

Stary 2015-11-28, 12:46   #840
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Co do czytsnia opisow, czy ogladania porodow na yt, to ja jestem hard corem :P zawsze chcialam isc na medycyne na "zimnego chirurga" ale niestety nie bylo mi dane, a teraz za stara juz jestem.... Ale czesto ogladam takie rzeczy z checia swoja cc bym nagrala :P

czarnula u nas tez może być TZ przy cesarce

Dotka a to sama nie wiem w sumie jeszcze nie podejmowałam tego tematu z ginem, pewnie następnym razem będziemy gadac

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości