Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-25, 19:55   #811
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Aaa, na mnie Rennie działał do końca, ale nie żałowałam sobie ilosciowo

Jędrek dobrze reaguje na karuzelkę - zaczął ją zauważać jakiś miesiac temu (miał ok. 2,5 miesiaca), przydaje się zwłaszcza jak rano chcę mu zapewnić jeszcze odrobinę poleżenia w łóżeczku, ale i w czasie dnia też - najczęście 1-2 razy dziennie od 15 do 45 minut A ja reaguję jeszcze lepiej - to JEDYNA karuzelka, której melodyjka nie doprowadza mnie do szewskiej pasji i wścieku po 30 sekundach Z innych rzeczy Tiny Love mogę odradzić pałąk do fotelika - dziecko nie jest w ogóle zainteresowane. Ostatnio hitem jest piesek Zebuloo: http://www.allegro.pl/item87926364_b...wys_35cm_.html

Jak będziesz kupowała, to zastanów się nad kupnem karuzelki na Allegro - można dostać o wiele taniej i w ogóle nie zniszczone, bo przecież dzieci tego do łapki ani paszczy nie biorą

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków

Edytowane przez BabciaWeatherwax
Czas edycji: 2006-03-03 o 16:53
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-25, 20:07   #812
kasiulka
Zakorzenienie

no to super Buniu, to chyba sie skusze na ten zakup - oczywiscie na allegro bo w Smyku nowa kosztuje 230 zł . Mnie sie tez spodobały te subtelne melodyjki, testowaliśmy różne i jak puscilismy jedną taką z tanszych to myslałam ze mi bębenki pekną po 3 sekundach, strasznie cholerstwo głosne i skrzekliwe było
A piesek Zebuloo wygląda interesująco, i pomyslec ze jeszcze niedawno miałam ambitny plan zeby kupowac tylko najniezbędniejsze rzeczy

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-25, 21:32   #813
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc dziewczynki. wprawdzie pojawilam sie tu dopiero raz a to moj drugi raz to jednak uwielbiam czytac wasze zapiski. Ja juz jestem mama prawie rocznej Wiktorii, ale troszke tesknie za stanem gdy moj maly szkrabek podkopywal mnie w brzuszku.
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 06:54   #814
ma-li-na
Zadomowienie

rany dziewczyny jaka miałam cięzką noc bolała mnie chyba nerka a moze to kregosłup sama niewiem ale bolało strasznie jakby tego mało było to co chwile latałam do toalety i bolą mnie strasznie piersi wcale bym sie nie pogniewała gdyby mooj mały juz sobie wyszedł bo jeszcze jedna taka noc a sie normalnie wykoncze!

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 07:00   #815
uskow
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ma-li-na
rany dziewczyny jaka miałam cięzką noc bolała mnie chyba nerka a moze to kregosłup sama niewiem ale bolało strasznie jakby tego mało było to co chwile latałam do toalety i bolą mnie strasznie piersi wcale bym sie nie pogniewała gdyby mooj mały juz sobie wyszedł bo jeszcze jedna taka noc a sie normalnie wykoncze!
hmmm...ma-li-na...a może to już, już ....
uskow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 08:44   #816
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Malinko dasz rade, niedługo Tomcio wyjdzie . Mi mały też dzisiaj nie dał pospać i jeszcze TŻ strasznie się rozpychał, doszła do tego jeszcze zgaga i cała nocka z głowy, która teraz boli niemiłosiernie. Wczoraj byliśmy u znajomych, którzy mają trójkie synów, najmłodszy ma roczek ciagle uśmiechnięty i zadowolny, nie boi się nikogo i idzie do innych bardzo chętnie, ale z taką brygadą to ja bym chyba nie dała rady. Jeden to taki urwis, że aż strach . Powiem wam, że mimo iż rodziła trzy razy więc ma doświadczenie, to przy ostatnim jak i pierwszym porodzie czuła jednak lęk o siebie i małego.
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 09:58   #817
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć dziewczyny!
Dołączam do Was, też miałam ciężką noc , ale w innym sensie. Byli u nas wczoraj znajomi i siedzieliśmy do pół do drugiej. Mój TŻ sobie pofolgował , ale było bardzo wesoło. Byłam jedyną nie pod wpływem .Potem nie mogłam usnąć, zresztą TŻ też nie. Zasnęliśmy dopiero koło 5 nad ranem, ale nie na długo, bo teściowie wstali o 6 no i pospaliśmy. Dziś wieczorem to chyba padnę na pysk...

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 18:54   #818
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziewczyny jak Wam mija niedziela?

Malinka nadal jesteś 2 w 1? . Daj znać jak się czujesz?

Stary 2006-02-27, 07:43   #819
kasiulka
Zakorzenienie

Witajcie mamusie
wczoraj calutki dzien byłam odcieta od netu i nie moglam nic naskrobac .
Malina Ty sie dziewczyno melduj co jakis czas co z Tobą bo my tu bedziemy zachodziły w głowe czy jestes juz rozdwojona czy jeszcze nie
U mnie samopoczucie własciwie bez zmian, zero odznak porodu, brzuch ciagle wysoko, samopoczucie kijowe... ale do porodu dalej mi sie nie spieszy, a poziom zcykorzenia gwałtownie wzrasta. W dodatku naczytałam sie w sobotniej Wyborczej o porodach (w ramach słynnej akcji Rodzic po ludzku) i juz w ogole jestem przerażona - mojemu miskowi chyba zrobie kartke czego ma pilnowac i na co zwracac uwage, juz i tak mu tyle tłuke do głowy ze biedak jest cały przerażony
Dzis mam zamiar wcielic w życie ambitny plan spakowania torby - zdam Wam pozniej relacje co mi z tego wyszło

Tiaara - witamy , napisz cos wiecej o sobie i córuni, może wkleisz jej fotkę? Domyslam sie ze malutka tez jest dzidziusiem lutowo-marcowym ?

Oliwka
Stary 2006-02-27, 09:06   #820
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

czesc. Wikunia jest marcowa ale z 2005 roku. czytam wasze posty i wracam myslami do okresy kiedy byla mala. Jest cudownym dzieckiem i pomimo ze z malymi klopotami przyszla na swiat najwazniejsze ze jest juz z nami i to cala i zdrowa. Ten roczek byl trudny. jestem poczatkujaca mama i wiekszosc doswiadczen zdobywalam sama i z pomoca gazet. troszke wam zazdroszcze. bo pomimi ze wszyscy mowia ze pierwszy rok jest najgorszy to trudno go potem zapomniec i teskni sie za tym co juz minelo. w zalaczeniu zdjatka. troszke nieaktuale bo sprzed dwoch miesiecy.
Stary 2006-02-27, 09:06   #821
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

No i sie nie wstawily. nie wiem dlaczego?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-27, 09:24   #822
kasiulka
Zakorzenienie

Tiaara, mozliwe ze fotki są za duże i trzeba je troszkę zmniejszyc. Jesli wstawiasz fotki w formacie jpg to nie mogą byc wieksze niz 122 KB.

Mowisz ze pierwszy roczek był trudny? Ja juz sie boje, chyba najbardziej fazy noworodkowej, choc tego co potem też (a niby sie mowi ze małe dzieci to mały kłopot , itd.. ) - a Ty pracujesz czy jestes z malutką w domu? Ja niestety po macierzynskim muszę pomaszerowac do pracy

Oliwka
Stary 2006-02-27, 09:27   #823
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cześć dziewczyny weekend jak zwykle minął bardzo szybko i czas wracać do szarej codzienności. Ja dzisiaj ruszam do ZUS-u po papiery o macierzyńskie. Dzisiaj miałam super noc, wstałam tylko raz i nawet TŻ nie marudził, że chrapie . Skurcze dopadły mnie dopiero nad ranem i to delikatne. Kasiulko ja też mam jeszcze wysoko brzuszek i nic się nie zapowiada na szybsze rozdwojenie . Dzisiaj dzwoniłam do koleżanki, która rodziła w zeszłym roku i strasznie narzekała na położne, mówi, że nic nie chciały pomóc, mają wszystko dzieś . Właśnie zapomniałam kupić wyborczą z tym artykułem, ale może będzie na stronie, chciałam przeczytać. Malina to chyba miała iść do szpitala w poniedziałek albo wtorek jak nie urodzi, albo złapało ją w nocy . Dziewczyny, czy Wy chodzicie na KTG do szpitala, bo właśnie się dowiedziałam, że powinno się chodzić miesiąc wcześniej na kontrole, ale lekarz mi nic nie mówił .
Stary 2006-02-27, 09:42   #824
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku ja na żadne KTG nie chodze i nie mam zamiaru - zreszta w ogole nie chce poki co nawet oglądac szpitala, na zwiedzanie porodówki tez sie nie wybieram, chyba tam tylko zadzwonie i wypytam co mam miec ze sobą... Skurcze rejestruje sobie sama , najczesciej wieczorkiem mnie dopadają, na razie w miare bezbolesne, na szczescie. Co do pan położnych to ja absolutnie nie licze na żadną pomoc i sie jej nie spodziewam - własnie w tym artykuje w wyborczej dziewczyny opisywały jak je fajnie traktowano w szpitalu - na prosbe o pomoc przy wstaniu z łożka jedna usłyszała ze "nie bede sie z toba szarpac bo waszysz 100 kilo" albo "do robienia pierwsza a do rodzenia ostatnia"- miłe nie - no i generalnie posmiewywanie i wyszydzanie jest na porządku dziennym - ja jestem bardzo spokojny człowiek ale jak mi jakas franca jedna z drugą bedzie rzucac głupie komentarze to chyba nie wytrzymam i opieprze. Mogą mi nie pomagac ale niech przybajmniej trzymają jezory za zebami, wrrrr. Moze sie nakrecam za bardzo ale po tym co usłyszałam i wyczytałam jestem okropnie na nie cięta...

A w ogole to mam ostatnio taką gonitwe mysli, co chwila mi przychodzą do głowy jakies problematyczne sprawy - np. wczoraj mnie bardzo nurtowało co zrobie jak mi sie dzidzia skupka w miejscu publicznym - np. w kosciele?

I jeszcze jedno pytanko do mamuś - jak często trzeba wygotowywac latkator i butle? Tylko blagam - nie piszcie ze po każdym użyciu, pliiiz...

Oliwka
Stary 2006-02-27, 10:10   #825
uskow
Zadomowienie

Dziewczyny śledze ten wątek z zainteresowaniem, bo sama jestem mamą 7 miesięcznego maleństwa i właśnie czytając wasze posty nasunęło mi się pytanie? Gdzie jest Malina? Może już nie jest 2 w 1- tak jak któraś z was zgrabnie zapytała Mam nadzieję że wszystko jest OK!
Stary 2006-02-27, 10:13   #826
uskow
Zadomowienie

Dzisiaj jej nie było
Stary 2006-02-27, 10:14   #827
uskow
Zadomowienie

Kurcze coś niedobrego sie dzieje Zamiast edycji to mi coraz więcej postów wyskakuje! przepraszam dziewczyny!
Stary 2006-02-27, 10:28   #828
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Cześc dziwewuszki, czytam Wasze ostatnie chwile ciazowe z coraz wiekszym rozrzewnieniem, ja trzy miesiace temu przezywałam to co Wy, trzymam mocno kciuki aby te nocki nieprzespane minęły (przynajmnie te spowodowane bolami, zgagą itp, bo nadejda nieprzespane ale z innego powodu ), Kasiulka nie stresuj sie ze pierwszy rok jest taki cięzki, bo to zalezy.... dla mnie osobiscie nie jest ciezko (przy pierwszym brzdacu yez nie było), a oprócz tego to jest NAJPIEKNIEJSZY ROK bo dzidzius sie bardzo szybko rozwija i pokazuje Ci wiele nowych rzeczy które potrafi, zobaczysz jak bedziesz sie cieszyła nawet z kupki malenstwa, potem pierwsze usmiechy, guganie.....nie przejmuj sie (powtarzam) ze ciezko bo jak zobaczysz tą miłosc, oddnie Twojego dziecka to stwierdzisz ze warto nie spac, warto nie wyrabiac na zakrętach dla takieej kochanej istotki.
Trzymam kciuki za jeszcze "nieurodzone".

16.10.2009-start
79,8-> 78,2 ->76,8 ........do 55

KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 10:36   #829
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tak Katesia masz racje , nawet dzisiaj mi koleżanka mówiła, że zapomina się o wszystkich trudach przy swoim słodkim maleństwie, teraz to będzie nasz cały świat .

Coś mi się wydaje, że Maline już powieźli .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-27, 10:48   #830
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

hej Dziewczynki! Słuchajcie Malina jest od wczoraj w szpitalu, tzn była wczoraj wieczorem, nie wiem jak teraz. Myśłała, ze sie zaczęło i pojechhała, ale okazało sie że to fałszywy alarm. Dostała tabletę na skrócenie szyjki i miała czekać do rana, jak by sie zaczęła akcja to miała zostać w szpitalu, jak nie, to powrót do domu i dlasze czekanie. Kazałam jej dać znać z samego rana , co i jak, ale na rzie sie nie odzywa, wiec kto wiem, moze właśnie powija, albo juz to zrobiła!!! W każdym razie macie wszysti pozdrowienia i Kochaniutkie wszystkie solidarnie trzymamy kciuki!!!!
Jeśli chodzi o ten kminek co Wam pisałam, to jak najbardziej połykajcie go w całości, po prostu na łyżeczkę i zapijcie wodą. Wtedy smaku kminku sie nie czuje, no chyba, ze rogryziecie....
Kasiulka, wiem dokładnie jak sie czujesz jeśli chodzi o zaparcia, ja tez wałczyłam z nimi przez prawie całe 9 mies. Ale wiesz pomaga, woda przegotowana na czczo, tylko letnia, albo śliwki zalane wodą, albo jeszcze herbata z cytryną do sniadania. No i faktycznie, kawa z mlekiem, a raczej mleko z kawą! Ale sliwki uważam są the best! Tzw "śmigłe śliweczki", mnie po takich miksturach, od razu ruszało!!!
Kostka pytałaś w którym tyg. urodziłam..hmm..no więc, wg ostatniej mies. dokładnie w 39, a wg dodania 7dni do ostatniej mies. w 38.5. W każdym razie, lekarze mówili, że to jak najbardziej normalne i Filipek jest jak najbardziej o czasie urodzonym dieciątkiem. Aha! Jeśli chodzi o mój suoer expresowy poród, to niestety nie był spowodowany Nocą Walentynkową.... Od czasu jak mój brzucszek osiagnął kolosalne rozmiary, mój mąż po prostu bał sie ze mna kochać, że cos zrobi Filipkowi, mimo, że mu tłumaczyłam, ze na ma takiej opcji. Ale jak sie na koniec ciaży okazało, ze mały bardzo sie pcha na swiat i mam już rozwarcie itp, to mój biedny ąż, juz w ogóle skapitulował. Ale powiem Wam, ze końcówlka ciąży była dla mnie jak najbardziej asexualna. W ogóle mi sie nie chciało, moze dlatego, że faktycznie całe ciało juz sie przygotowywało do porodu?
A ja dzis jestem 1 dzień sama z Filipkiem! TZn, tak do 14, bo wtedy przychodzi moja mama i położna. Słuchajcie jaki motyw, położna, która przychodziła do mnie i mojego brata, stara dobra znajoma rodzinym teraz chodzi do mnie! I nikt by nie wiedział ,ze to ona, ja juz na pewno, bo jak miałabym ja pamietać, gdyby nie przypadkiem podane przez nia nazwisko! Nieźły zbieg okolicznosći! Świat jednak jest mały! Mój Filipek teraz smaczenie śpi, bo wczesniej cos "fąfrał", ale teraz mam chwilkę dla Was i dla siebie.
Jest jedna rzecz, kótra mnie meczy - chyba dostałam jakiegos postrzału albo dysk mi wyskoczył, albno juz sama nie wiem co, ale w okolicy lędźwiowej tak potwornie mnie boli z lewej strony, ze czuje sie prawie jak kaleka! Muszę chyba iść do jakiegos masażysty, albo kregarza, zeby mnie nastawił. Aczkowliek aptekarka powiedziała, że to normalne w i po ciaży i ze samo przejdzie, pisałam Wam o tym jeszcze będąc w ciąży,ze mnie boli.No zobaczymy...
W ogóle to naprawde mam wrazenie jakby mi sie biodra rozeszły, bo mam strasznie duzo miejsca między nogami i stoje jakbym przez tydzień na beczce siedziała..... Ale za to jestem bardzo zadowolona z mojej wagi!!!Ważę 57.5 kg, co dzień o jakieś 0,5kg mniej, czyli jakieś 3 kg mniej niż zanim zaszłam w ciażę!Otatnio tyle ważyłam na 3 roku studiów! Jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa! Gdybym jeszcze mogła zjeść cossłodkiego , to byłabym juz najszczęśliwsza na swiecie!No ale jeszcze nie pora....
Słe całsuki i pozdrawiam wszystkie Kochane Mamusie! Na pewno jeszcze coś skrobnę!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 11:25   #831
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Witam wszystkie mamusie po weekendzie. Cos mi się wydaje że Malina już urodziła! jesli się nie odzywa to pewnie już nie jest 2 w 1. Mam nadzieje że gładko poszło. Mała zaczyna koncert więc później coś napisze.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 12:55   #832
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ja tam sie nie znam na zdjeciach. maz sie tym zajmuje.
jak na razie siedze w domku ale chyba cos mnie ciagnie do pracy. mialam ostatnio oferte ale jak sobie pomyslalam ze mam zostawic moja bdziagiewke w zlobku to az serce mi krwawilo.
najwazniejsze to nie dac sobie wejsc na glowe, tzn przez malenstwo. bo potem jest juz coraz gorzej.
Stary 2006-02-27, 13:11   #833
kasiulka
Zakorzenienie

Rany jak Maline powiezli to ja jestem następna w kolejce .... ja jeszcze nie chceeeee....
Oczywiscie trzymam kciuki za Malinke , nawet nie wiedziałam ze są jakies tabletki na skrócenie szyjki. Tez mi sie wydaje ze Tomcio jest juz na tym swiecie, bo pewnie Malina by dała znac ze jeszcze czeka.... rany ale jestem ciekawa

Oliwka
Stary 2006-02-27, 13:20   #834
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cześć dziewczyny!
Meme dlatego pytałam o tydzień ciąży, bo mam taką nadzieję,tzn. chciałabym też urodzić w 39 lub 40 tygodniu. Akurat 40 tc wypada mi na ostatnie dni marca, a szczerze mówiąc z chęcią załapałabym się na ten termin . No ale zobaczymy kiedy mała będzie miała ochotę już wyjść na świat .
Płatku właśnie zaczynamy 36 tc , ale ten czas leci.... Podejrzewam i jednocześnie mam nadzieję, że już równa połowa z nas lutowo marcowych (Malina) jest już ze swoim maleństwem przy sobie .
No to Kasiulka następna w kolejce, a później ja razem z Płatkiem, ciekawa jestem, która z nas będzie pierwsza

Stary 2006-02-27, 14:03   #835
kasiulka
Zakorzenienie

dziewczyny , ja Was zapomnialam spytac wczesniej - urządzałyscie jakos kącik czy tez pokoik dla dzidzi? U mnie o pokoiku nie ma mowy, na razie stoi łóżeczko i ubrałam na próbe posciel - zrobiłam nawet fotke dzieki której zauwazyłam ze mam brudna sciane . No i teraz kombinuje jakby tui jeszcze ozdobic - moze jakies obrazeczki nad łóżko, maskotki czy cos... chciałabym zeby było jakos tak fajnie. Jakos nic mi do głowy nie przychodzi, jedynie zrobiłam window-arty na szybki i przykleiłam - zyrafke i biedrone . Napiszcie jak to u Was wygląda, a najlepiej dajcie foty, moze zaczerpne jakąs inspiracje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lozeczko.jpg (51,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zyrafa.jpg (81,7 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg biedrona.jpg (68,8 KB, 19 załadowań)

Oliwka
Stary 2006-02-27, 14:50   #836
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Ciekawe Kostka, która z nas będzie pierwsza .Jeszcze miesiąc i będziemy sobie opowiadać o porodach . Jak narazie niech Kasiulka się pakuje bo to nie wiadomo kiedy się zacznie .
Niestety, ale nie mogę pochwalić się rozłożonym łóżeczkiem, stoi nie rozłożone, jeszcze miesiąc czasu , więc nie chcę aby pościel się zakurzyła. Ja mam dodatkowo baldachim, ze względu na jeden pokój . Telewizor i komputer i jeszcze bardzo słoneczne mieszkanie już teraz słońce nieźle nas grzeje przez okna. Zaczym rozłoże to Kasiulko już urodzisz, ale fajne te naklejki na szybe, jak będe miała kiedyś pokoik dla małego to się w nie zaopatrze. Kasiulko jak masz zamiar zamątowąć dla małej karuzeli to myśle, że na ścianę nic nie musisz już zawieszać, chociaż są fajne, kolorowe obrazki do powieszenia dla dzieci, albo jakaś lampka-kinkiet też fajnie by wyglądała.
Stary 2006-02-27, 15:11   #837
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Ja tak samo jak Płatek, jeszcze nie rozkładam łóżeczka, bo go nie mam , kupimy dopiero po 10 marca (wypłata) . Od tego czasu będę mieć mnóstwo roboty, bo wtedy zacznę dopiero wszystko prać, prasować i urządzać. Też mamy tylko jeden pokój (z telewizorem i kompem) i zastanawiamy się gdzie postawić łóżeczko. Mamy w pokoju stary kredens, który jest zupełnie bezużyteczny i z chęcią wywaliłabym go. Na jego miejscu byłoby łóżeczko i komoda. Tylko problem w tym, że nie ma z nim co zrobić i gdzie go dać. Trzeba będzie jednak pomyśleć o tym . Kasiulka też mi się marzy osobny pokoik dla dziecka, ale cóż, nie wytrzepię sobie . Trzeba się zorganizować z tego co się ma .

A z tymi obrazkami lub kinkietem na ścianę to dobry pomysł .

A tak w ogóle to strasznie chce mi się pić Coli

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-27, 15:31   #838
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Cytat:
Napisane przez kasiulka
dziewczyny , ja Was zapomnialam spytac wczesniej - urządzałyscie jakos kącik czy tez pokoik dla dzidzi? U mnie o pokoiku nie ma mowy, na razie stoi łóżeczko i ubrałam na próbe posciel - zrobiłam nawet fotke dzieki której zauwazyłam ze mam brudna sciane . No i teraz kombinuje jakby tui jeszcze ozdobic - moze jakies obrazeczki nad łóżko, maskotki czy cos... chciałabym zeby było jakos tak fajnie. Jakos nic mi do głowy nie przychodzi, jedynie zrobiłam window-arty na szybki i przykleiłam - zyrafke i biedrone . Napiszcie jak to u Was wygląda, a najlepiej dajcie foty, moze zaczerpne jakąs inspiracje
mysle ze kinkiet bedzie bardzo dobrym sprzetem. w pierwszych kilkunastu tygodniach jest to fantastyczna rzecz. iedy malenstwo trzeba przebrac w nocy masz na tyl eswiatla ze zrobisz to szybko i sprawnie ale ni etyle duzo ze malenstwo rozbudzi sie calkiem i przestraszy sie. taki polmrok ktory panuje juz w naszym brzuszku.
Stary 2006-02-27, 18:54   #839
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulko śliczna pościel. Meme jak długo użwałaś rożka? U mnie nie zdał egzaminu. Julka uwielbia fikać i dostaje szału jak ją w niego wkładam. My też gnieździmy się w jednym pokoju ale nie jest źle. Małej jak narazie nie prrzeszkadza telewizor i komputer a bałam się że będzie chciała spać tylko w idealnej ciszy. Julka od kilku dni chce tylko być trzymana pionowo inaczej dostaje szału. Nie wiem czemu tak jest. Odkładam ją do łóżeczka albo biore na kolana i jest ryk.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-27, 19:45   #840
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Kasiulko śliczna pościel. Meme jak długo użwałaś rożka? U mnie nie zdał egzaminu. Julka uwielbia fikać i dostaje szału jak ją w niego wkładam. My też gnieździmy się w jednym pokoju ale nie jest źle. Małej jak narazie nie prrzeszkadza telewizor i komputer a bałam się że będzie chciała spać tylko w idealnej ciszy. Julka od kilku dni chce tylko być trzymana pionowo inaczej dostaje szału. Nie wiem czemu tak jest. Odkładam ją do łóżeczka albo biore na kolana i jest ryk.
moja coreczka juz od trzeciego miesiaca uwielbiala siedziec. nie bylo mowy o lerzeniu. a rozek schowalam do szafy po mesiacu. wszyscy byli zdziwieni bo byla bardzo silnym dzieckiem i do tej pory jest. dla mnie zbawieniem byla karuzela, kocyk i duza ilosc zabawek. Kladlam Wiktorie na kocyku ulozonym na podlodze i dawalam jej rozne zabawki.potrafila si etak bawic bardzo dlugo a ja w tym czasie moglam robic cos innego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości