![]() |
#811 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!
Aaa, na mnie Rennie działał do końca, ale nie żałowałam sobie ilosciowo
![]() Jędrek dobrze reaguje na karuzelkę - zaczął ją zauważać jakiś miesiac temu (miał ok. 2,5 miesiaca), przydaje się zwłaszcza jak rano chcę mu zapewnić jeszcze odrobinę poleżenia w łóżeczku, ale i w czasie dnia też - najczęście 1-2 razy dziennie od 15 do 45 minut ![]() ![]() Jak będziesz kupowała, to zastanów się nad kupnem karuzelki na Allegro - można dostać o wiele taniej i w ogóle nie zniszczone, bo przecież dzieci tego do łapki ani paszczy nie biorą ![]()
liberalny <tolerancyjny, nie stosujący przymusu, wolnościowy, nierygorystyczny> (Słownik Języka Polskiego PWN) Jędrek ma... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez BabciaWeatherwax Czas edycji: 2006-03-03 o 16:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#812 |
Zakorzenienie
|
no to super Buniu, to chyba sie skusze na ten zakup
![]() ![]() ![]() A piesek Zebuloo wygląda interesująco, i pomyslec ze jeszcze niedawno miałam ambitny plan zeby kupowac tylko najniezbędniejsze rzeczy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#813 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki. wprawdzie pojawilam sie tu dopiero raz a to moj drugi raz to jednak uwielbiam czytac wasze zapiski. Ja juz jestem mama prawie rocznej Wiktorii, ale troszke tesknie za stanem gdy moj maly szkrabek podkopywal mnie w brzuszku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#814 |
Zadomowienie
|
rany dziewczyny jaka miałam cięzką noc bolała mnie chyba nerka
![]()
#815 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#816 |
Zakorzenienie
|
Malinko dasz rade, niedługo Tomcio wyjdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#817 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Dołączam do Was, też miałam ciężką noc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#818 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jak Wam mija niedziela?
Malinka nadal jesteś 2 w 1? ![]()
"Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." Paulo Coelho ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#819 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() wczoraj calutki dzien byłam odcieta od netu i nie moglam nic naskrobac ![]() Malina Ty sie dziewczyno melduj co jakis czas co z Tobą bo my tu bedziemy zachodziły w głowe czy jestes juz rozdwojona czy jeszcze nie ![]() U mnie samopoczucie własciwie bez zmian, zero odznak porodu, brzuch ciagle wysoko, samopoczucie kijowe... ale do porodu dalej mi sie nie spieszy, a poziom zcykorzenia gwałtownie wzrasta. W dodatku naczytałam sie w sobotniej Wyborczej o porodach (w ramach słynnej akcji Rodzic po ludzku) i juz w ogole jestem przerażona - mojemu miskowi chyba zrobie kartke czego ma pilnowac i na co zwracac uwage, juz i tak mu tyle tłuke do głowy ze biedak jest cały przerażony ![]() ![]() Dzis mam zamiar wcielic w życie ambitny plan spakowania torby - zdam Wam pozniej relacje co mi z tego wyszło ![]() Tiaara - witamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#820 |
Wtajemniczenie
|
czesc. Wikunia jest marcowa ale z 2005 roku. czytam wasze posty i wracam myslami do okresy kiedy byla mala. Jest cudownym dzieckiem i pomimo ze z malymi klopotami przyszla na swiat najwazniejsze ze jest juz z nami i to cala i zdrowa. Ten roczek byl trudny. jestem poczatkujaca mama i wiekszosc doswiadczen zdobywalam sama i z pomoca gazet. troszke wam zazdroszcze. bo pomimi ze wszyscy mowia ze pierwszy rok jest najgorszy to trudno go potem zapomniec i teskni sie za tym co juz minelo. w zalaczeniu zdjatka. troszke nieaktuale bo sprzed dwoch miesiecy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#821 |
Wtajemniczenie
|
No i sie nie wstawily. nie wiem dlaczego?
|
![]() ![]() |
![]() |
#822 |
Zakorzenienie
|
Tiaara, mozliwe ze fotki są za duże i trzeba je troszkę zmniejszyc. Jesli wstawiasz fotki w formacie jpg to nie mogą byc wieksze niz 122 KB.
Mowisz ze pierwszy roczek był trudny? Ja juz sie boje, chyba najbardziej fazy noworodkowej, choc tego co potem też (a niby sie mowi ze małe dzieci to mały kłopot ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#823 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#824 |
Zakorzenienie
|
Płatku ja na żadne KTG nie chodze i nie mam zamiaru
![]() ![]() ![]() A w ogole to mam ostatnio taką gonitwe mysli, co chwila mi przychodzą do głowy jakies problematyczne sprawy ![]() ![]() I jeszcze jedno pytanko do mamuś - jak często trzeba wygotowywac latkator i butle? Tylko blagam - nie piszcie ze po każdym użyciu, pliiiz... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#825 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny śledze ten wątek z zainteresowaniem, bo sama jestem mamą 7 miesięcznego maleństwa i właśnie czytając wasze posty nasunęło mi się pytanie? Gdzie jest Malina? Może już nie jest 2 w 1- tak jak któraś z was zgrabnie zapytała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#826 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj jej nie było
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#827 |
Zadomowienie
|
Kurcze coś niedobrego sie dzieje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#828 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziwewuszki, czytam Wasze ostatnie chwile ciazowe z coraz wiekszym rozrzewnieniem, ja trzy miesiace temu przezywałam to co Wy, trzymam mocno kciuki aby te nocki nieprzespane minęły (przynajmnie te spowodowane bolami, zgagą itp, bo nadejda nieprzespane ale z innego powodu
![]() Trzymam kciuki za jeszcze "nieurodzone".
#829 |
Zakorzenienie
|
Tak Katesia masz racje
![]() ![]() Coś mi się wydaje, że Maline już powieźli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#830 |
Zadomowienie
|
hej Dziewczynki! Słuchajcie Malina jest od wczoraj w szpitalu, tzn była wczoraj wieczorem, nie wiem jak teraz. Myśłała, ze sie zaczęło i pojechhała, ale okazało sie że to fałszywy alarm. Dostała tabletę na skrócenie szyjki i miała czekać do rana, jak by sie zaczęła akcja to miała zostać w szpitalu, jak nie, to powrót do domu i dlasze czekanie. Kazałam jej dać znać z samego rana , co i jak, ale na rzie sie nie odzywa, wiec kto wiem, moze właśnie powija, albo juz to zrobiła!!! W każdym razie macie wszysti pozdrowienia i Kochaniutkie wszystkie solidarnie trzymamy kciuki!!!!
Jeśli chodzi o ten kminek co Wam pisałam, to jak najbardziej połykajcie go w całości, po prostu na łyżeczkę i zapijcie wodą. Wtedy smaku kminku sie nie czuje, no chyba, ze rogryziecie.... Kasiulka, wiem dokładnie jak sie czujesz jeśli chodzi o zaparcia, ja tez wałczyłam z nimi przez prawie całe 9 mies. Ale wiesz pomaga, woda przegotowana na czczo, tylko letnia, albo śliwki zalane wodą, albo jeszcze herbata z cytryną do sniadania. No i faktycznie, kawa z mlekiem, a raczej mleko z kawą! Ale sliwki uważam są the best! Tzw "śmigłe śliweczki", mnie po takich miksturach, od razu ruszało!!! ![]() Kostka pytałaś w którym tyg. urodziłam..hmm..no więc, wg ostatniej mies. dokładnie w 39, a wg dodania 7dni do ostatniej mies. w 38.5. W każdym razie, lekarze mówili, że to jak najbardziej normalne i Filipek jest jak najbardziej o czasie urodzonym dieciątkiem. Aha! Jeśli chodzi o mój suoer expresowy poród, to niestety nie był spowodowany Nocą Walentynkową.... ![]() ![]() A ja dzis jestem 1 dzień sama z Filipkiem! TZn, tak do 14, bo wtedy przychodzi moja mama i położna. Słuchajcie jaki motyw, położna, która przychodziła do mnie i mojego brata, stara dobra znajoma rodzinym teraz chodzi do mnie! I nikt by nie wiedział ,ze to ona, ja juz na pewno, bo jak miałabym ja pamietać, gdyby nie przypadkiem podane przez nia nazwisko! Nieźły zbieg okolicznosći! Świat jednak jest mały! Mój Filipek teraz smaczenie śpi, bo wczesniej cos "fąfrał", ale teraz mam chwilkę dla Was i dla siebie. Jest jedna rzecz, kótra mnie meczy - chyba dostałam jakiegos postrzału albo dysk mi wyskoczył, albno juz sama nie wiem co, ale w okolicy lędźwiowej tak potwornie mnie boli z lewej strony, ze czuje sie prawie jak kaleka! Muszę chyba iść do jakiegos masażysty, albo kregarza, zeby mnie nastawił. Aczkowliek aptekarka powiedziała, że to normalne w i po ciaży i ze samo przejdzie, pisałam Wam o tym jeszcze będąc w ciąży,ze mnie boli.No zobaczymy... W ogóle to naprawde mam wrazenie jakby mi sie biodra rozeszły, bo mam strasznie duzo miejsca między nogami i stoje jakbym przez tydzień na beczce siedziała..... ![]() Słe całsuki i pozdrawiam wszystkie Kochane Mamusie! Na pewno jeszcze coś skrobnę! ![]()
#831 |
Wtajemniczenie
|
Witam wszystkie mamusie po weekendzie. Cos mi się wydaje że Malina już urodziła!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
ja tam sie nie znam na zdjeciach. maz sie tym zajmuje.
jak na razie siedze w domku ale chyba cos mnie ciagnie do pracy. mialam ostatnio oferte ale jak sobie pomyslalam ze mam zostawic moja bdziagiewke w zlobku to az serce mi krwawilo. najwazniejsze to nie dac sobie wejsc na glowe, tzn przez malenstwo. bo potem jest juz coraz gorzej. |
![]() ![]() |
![]() |
#833 |
Zakorzenienie
|
Rany jak Maline powiezli to ja jestem następna w kolejce
![]() ![]() ![]() ![]() Oczywiscie trzymam kciuki za Malinke ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#834 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Meme dlatego pytałam o tydzień ciąży, bo mam taką nadzieję,tzn. chciałabym też urodzić w 39 lub 40 tygodniu. Akurat 40 tc wypada mi na ostatnie dni marca, a szczerze mówiąc z chęcią załapałabym się na ten termin ![]() ![]() Płatku właśnie zaczynamy 36 tc ![]() ![]() No to Kasiulka następna w kolejce, a później ja razem z Płatkiem, ciekawa jestem, która z nas będzie pierwsza ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny , ja Was zapomnialam spytac wczesniej - urządzałyscie jakos kącik czy tez pokoik dla dzidzi? U mnie o pokoiku nie ma mowy, na razie stoi łóżeczko i ubrałam na próbe posciel - zrobiłam nawet fotke dzieki której zauwazyłam ze mam brudna sciane
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#836 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe Kostka, która z nas będzie pierwsza
![]() ![]() ![]() ![]() Niestety, ale nie mogę pochwalić się rozłożonym łóżeczkiem, stoi nie rozłożone, jeszcze miesiąc czasu , więc nie chcę aby pościel się zakurzyła. Ja mam dodatkowo baldachim, ze względu na jeden pokój ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#837 |
Zadomowienie
|
Ja tak samo jak Płatek, jeszcze nie rozkładam łóżeczka, bo go nie mam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A z tymi obrazkami lub kinkietem na ścianę to dobry pomysł ![]() A tak w ogóle to strasznie chce mi się pić Coli ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
Kasiulko śliczna pościel. Meme jak długo użwałaś rożka? U mnie nie zdał egzaminu. Julka uwielbia fikać i dostaje szału jak ją w niego wkładam. My też gnieździmy się w jednym pokoju ale nie jest źle. Małej jak narazie nie prrzeszkadza telewizor i komputer a bałam się że będzie chciała spać tylko w idealnej ciszy. Julka od kilku dni chce tylko być trzymana pionowo inaczej dostaje szału. Nie wiem czemu tak jest. Odkładam ją do łóżeczka albo biore na kolana i jest ryk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:48.